את מרק הבצל הזה אני אוכלת מאז שאני זוכרת את עצמי, ההורים שלי אהבו להכין אותו ולהגיש לנו אותו
עם גבינה צהובה שנמסה בפנים ועם קרוטונים. אבל אף פעם לא בקעריות מרק מלחם, זה תמיד נראה לי משהו ממש גימיקי.
השנה, עם תחילת הסתיו החלו לצוץ בקשות של עוקבים למתכון לקעריות לחם למרק, ולמרות שזה לא משהו שהיה
במסורת שלנו, החלטתי לתת לקעריות צ׳אנס. רציתי שהן יהיו ממש נגישות וכיפיות, דמיינתי אותן קצת קריספיות
מבחוץ, והחלטתי להכין אותן מבצק ללא לישה. בדיוק כמו הבצק של הבגט שלי, בצק שעומד ותוסס המון שעות,
בצק רטוב ודביק, שכייף לעבוד איתו עם הידיים והוא מניב תוצאות נפלאות שמזכירות במרקמן לחם מחמצת.
אני כל כך אוהבת להכין דברים חדשים, אוהבת את המסע הזה בזמן ההכנה למשהו שאין לי באמת מושג איך הוא
ייצא בסופו של דבר מהתנור וזה כייף גדול ליצור.
את הלחמים יכולתי לדמיין, אבל לא ידעתי שאני עומדת לייצר פלאי עולם. ככה אני קוראת ללחמים היפים
האלו, מעבר לתהליך ההכנה הכיפי, הם הפכו להיות כל כך יפים בתנור, ואני והצוות שלי לא נרגענו מהם.
למזלי המתבגרת חזרה הביתה עם חברים בדיוק כשסיימנו לצלם את קעריות המרק, והגשתי להם את
הקעריות מלאות לשולחן, ולשמחתי המרק חוסל ביחד עם הקעריות. וזה בדיוק מה שרציתי
שמי שאוכל את המרק בסופו של דבר יהנה גם מהלחם, אז אל תשכחו להגיש חמאה ליד:-)
כמה הערות לפני שמתחילים:
-את הלחמים אפשר להכין מאיזה קמח שרוצים ולערבב כמה סוגים.
-אי אפשר לוותר על ההתפחה הארוכה של הבצק.
-הלחמים נאפים בתנור בטמפרטורה מאוד גבוהה, כשבתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת אדים,
-אפשר במקום התבנית עם המים, לזרוק כמה קוביות קרח לתחתית התנור על ניייר כסף, זה ייתן את אותו אפקט.
-כמות המרק שבמתכון מספיקה בדיוק לשבע הקערות שהמתכון מייצר
-כמובן שכל מרק אחר יכול להיכנס לקעריות
-הלחמים מדהימים גם רק כלחם ולאו דווקא לשימוש כלחמים למרק, אז אתם תמיד יכולים לאכול מרק בחלק,
ואת השאר להשאיר לכם הם סופר טעימים
-את הבפנוכו של הלחם שתוציאו אחרי אפייה אפשר לנצל להכנת קציצות או לערבב עם שמן זית ומלח
ולאפות בתנור ב180 מעלות עד להשחמה לקרוטונים.(מנסיון שלי גם תבלין זעתר על הקרוטונים מוסיף להם ממש)
קערות לחם למרק/8 יחידות
(ומתכון למרק בצל מושלם של אמא)
מצרכים למתכון :
לבצק הלחם:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם לבן/מניטובה לבן/פיצה לבן
1.5 כוסות +2 כפות (200 גר׳) קמח לחם מלא/מיטובה מלא/כוסמין מלא
1/2 כוס (70 גר׳) קמח תפוחי אדמה (אפשר להמיר באותה הכמות של קמח לבן)
כפית שמרים יבשים
כפית מלח דק
כף סירופ מייפל (אפשר להמיר בדבש או סילאן)
2.5 כוסות (600 מ״ל) מי ברז
אופן ההכנה:
ערב קודם:
בקערה מניחים קמח תפוחי אדמה, קמח לבן וקמח מלא, שמרים מלח ומערבבים.
מוסיפים מייפל ואת המים ובעזרת כף עץ מערבבים מעט, עד שהכל מתאחד לבצק,
מדובר בערבוב קצר של לא יותר מדקה, שמניב תוצאה של בצק שנפרד מהדפנות אבל נשאר מאוד גושי ודביק,
וזה בסדר. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה מינימום 12-18 שעות מחוץ למקרר ואפשר
גם במקרר עד 48 שעות.
מקמחים את החלק העליון של הבצק היטב ואת משטח העבודה.
מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומגלגלים אותו בקמח. מחלקים את הבצק לשמונה חלקים שווים.
בעזרת הידיים מגלגלים כל חלק בצק לכדור. מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעט מקומחת.
שומרים על רווחים קטנים ביניהם .
מקמחים מעט את חלקו העליון של כל כדור ומכסים אותם במגבת להתפחה שניה של שעה.
מחממים תנור ל 230-240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית חסינת חום ריקה.
בעזרת סכין מאוד חדה חורצים איקס בחלקו העליון של כל אחד מכיכרות הלחם. מקמחים מעט שוב בעזרת מסננת.
מכניסים את הלחמים לתנור, ומוזגים מים לתוך התבנית הרותחת שבתחתית התנור ליצירת אדים.
אופים את הכיכרות 30-35 דק׳ עד שהם שחומים למראה. מוציאים ומצננים לחלוטין.
כשהכיכרות התצטננו, בעזרת סכין לחם מורידים לכל כיכר לחם את החלק העליון שלה.
בעזרת הידיים מוציאים את תכולת הלחם.
כשהמרק מוכן, מניחים את כיכרות הלחם על צלחת הגשה ומוזגים פנימה מרק.
להכנת מרק הבצק:
מצרכים למתכון:
5 בצלים גדולים לבנים פרוסים לחצאים ולפרוסות
50 גר׳ חמאה
מעט שמן קנולה
4 שיני שום פרוסות
2 עלי דפנה
1 כוס יין לבן
2 כפות קורנפלור
2 כפות אבקת מרק עוף/בצל או 1/2 כוס ציר עוף (אני הכנתי בלי אבקה ובלי ציר ויצא אחלה)
להגשה
גבינה צהובה מגורדת
קרוטונים
אופן ההכנה:
בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן, מטגנים את פרוסות הבצל עד להזהבה שלהם, זה לוקח כמה דקות,
מערבבים מדי פעם תוך כדי. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד כדקה.
מוסיפים מים לכיסוי מוחלט של הבצל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ 20 דק׳.
אם יש צורך מוסיפים עוד מים, המים אמורים לכסות את כל הבצל ואף לעלות למעלה יותר.
מוסיפים ציר עוף או אבקת מרק, עלי דפנה ואת היין הלבן, ומבשלים עוד כ 10 דקות.
מערבבים קורנפלור ב 1/2 כוס מים ומוסיפים למרק תוך כדי בחישה מתמדת.
מוזגים את המרק לקעריות המרק, מוסיפים גבינה צהובה מגורדת ומעט קרוטונים ואוכלים.
**את קמח הלחם הלבן ניתן להמיר בקמח פיצה/מניטובה או קמח לבן
**את הקמח המלא ניתן להמיר בקמח חיטה מלא/מניטובה מלא/קמח כוסמין לבן/ ואפשר להכין את כל הבצק מקמח לבן בלבד
86 Comments
היי קרן את נדירה❤️האם אפשר לעשות את הכל רק עם לחם כוסמין מלא או לבן בלבד??
אפשר לשלב כוסמין לבן ומלא בלי בעיה
אלופה!!! זה נראה טירוף 😉
שאלה קטנה.. ניתן להכין את המתכון עם קמח לבן בלבד? ז"א לא לשלב בכלל כמה קמחים?
בטח שאפשר, כתוב למטה בהערות
את מדהימה, עוקב אחרי הפוסטים שלך, אבל מדוע אף אחד לא שם לב לזה שהכותרת מדברת על 8 יחידות ואילו בתיאור את מנחה לחלק את הבצק לשבעה חלקים
בשביל זה יש לנו אותך ארז! תודה על ההארה אני אתקן
היי קרן רציתי לדעת אם ניתן לקצר זמן ההתפחה ?
לא
קרן ראיתי היום שקיבלת תוכנית בערוץ האוכל. הכי משמח והכי מגיע לך בעולם. המון בהצלחה
תודה רבה פנינה על הפרגון!
יש תחליף ליין?
לא..
נראה חבל על הזמן!
במה אפשר להחליף את היין הלבן?
היין לא ניתן להחלפה
היי קרן, ואם עושים בלי יין בכלל?
היין הלבן הוא חלק ממרק בצל אני ממש ממליצה לא לווותר עליו
מתכון מנצח !!!!!
רק מלראות את המתכון התגרייתי מאד !.
את יודעת להסביר באופן פשוט ומדוייק עד כדי כך שאני רואה בעיני תוך כדי קריאה את התהליך
ובסוףףףףף
איזה טעם וריח …..
איזה מהממת את תודהההה
שלום קרן אפשר להחליף את קמח תפוא בקורנפלור? תודה על הסרטונים הופך הכל לפשוט מאוד. כל מתכון רצה להכין
אפשר להמיר בקמח לבן, מניחה שגם קונפלור יעבוד
Dear Karen – ME TOO …. I shall give it a go and try to make it !!! I was looking and wandering how to make those soup bowels – congratulation !!!
thanks so much!
זאת פעם ראשונה שהמרק בצל יצא לי, שחום בדיוק בצבע שרציתי.האמת היא ששכחתי קצת את הבצל בטיגון…כנראה זה סוד ההצלחהמריח מצויין והטעם מושלם, תודה על מתכון והסבר מעולה.
משמח ממש תודה
את גאון! פשוט גאון! תודה
חח תודה יעל
היי קרן,
תודה על המתכון – בדיוק התחשק לנו מרק בצל הסופש!
שאלה – מספיק לטגן את הבצל רק כמה דקות עד להזהבה, בלי לקרמל אותו לפני שמוסיפים מים? מה נותן למרק את הצבע החום?
ההשחמה והקרמול מגיעים מההזהבה הראשונית
כשיהיה לו צבע זהוב מוסיפים מים
במה ניתן להמיר את קמח תפוחי האדמה? קורנפלור?
קמח לבן
היי קרן אגם דבר ראשון אני מעריצה אותך ואת מהממת. אני חייבת להכין את הקעריות מרק יום לפני או אפשר שלא?
תודהההה, את הבצק ממש מומלץ יום קודם..
אפשר להשתמש גם הקמח כוסמין בהיר 80% לכל הכמות?
היי, האם ניתן להחליף את החמאה במרק בשמן זית?
כמה בצלים למרק בצל?
כתוב 5
היי קרן, אם אני רוצה שהמרק יהיה פרווה/בשרי
במה אפשר להחליף את החמאה?
מחמאה
ווואאאהההה נראה סוף!! הולכת להכין ואעדכן איך יצא 🙂 תודה! בהצלחה עם התכנית! 🙂
תודההה
הי קרן. רשמת שאת הבצק משאירים בחוץ. 12-18 שעות …. זה לא יחמיץ?
הכנתי עכשיו ואני רוצה לאפות כשעה לפני שבת, בטוח שזה טוב להשאיר על השיש ולא במקרר?
אגב הכנתי גם את המרק בצל טעמתי ויצא מעולה סוף הדרך, בקושי התאפקתי מלשמור למחר…
שמחה שהמרק טעים לך! עד מחר לקראת שבת אפשר במקרר
תודה:) כמה זמן לפני אפיה צריך להוציא מהמקרר?
אם אשתמש רק בקמח לבן אז זה אומר שהלחמניות יראו לבנות/חיוורות?
אם אכין את הקעריות יום לפני הן עדיין ישארו טריות או יהפכו לאבן?
או שאם אני מכינה מראש כדי להקפיא אותם?
היי קרן,
אם אכין את הקעריות יום לפני הן עדיין ישארו טריות או יהפכו לאבן?
או שאם אני מכינה מראש כדי להקפיא אותם?
להקפיא ולחמם לפני
להקפיא אותם לאחר שהוצאתי להן את התכולה?
כמו כן ברשותך שאלה נוספת –
אם משתמשים רק בקמח לבן הלחמניות יוצאות בהירות? מה שנותן להן את הצבע זה הקמח המלא?
אפשר להקפיא לפני או אחרי שהוצאת תכולה שלהן
ממליצה אחרי הפשרה ולפני חימום נוסף למרוח את החלק הפנימי שלהם בשמן זית ולתת חימום לקראסט. לגבי הצבע, גם בקמח לבן מתקבלת תוצאה שזופה יפה כל זמן שהתנור חם .
החלק של למרוח שמן זית בפנים זה רק במידה ובחרתי להקפיא אחרי שהוצאתי את התכולה שלהן, נכון?
קרן ממש מעריכה! תודה!!
בעקרון כן למרות שזה משהו שנחמד לעשות גם בלי הקפאה אבל לגמרי חובה בעיניי אחרי הקפאה
הכנתי…גם לחמניות וגם מרק. הלחמניות יצאו לי נמוכות יחסית. מה ניתן לעשות כדי שתהיינה יותר גבוהות, יותר קערות?
זה עניין של עיצוב לדעתי
נסי לכדרר אותן פחות שטוחות
קרן את מהממת והמתכונים שלך ברורים וטעימים אחד אחד! אז תודה
שאלה לגבי היין במתכון- האם יש המלצה? יבש/חצי יבש?… תודה
תכלס לא שמתי לב באיזה התשמשתי 🙂
היי קרן,
אם אני רוצה לקבל כמות גדולה יותר
לצורך העניין קילו במקום 500 גרם, אני אצטרך להכפיל כמויות גם בשאר המתכון?
תודה
כן בדיוק
היי! עירבוב הבצק הוא במיקסר או ביד?
ביד
היי נראה אליפות
מה משקל כל כיכר?
היי קרן,
אם אני רוצה לקבל כמות גדולה יותר
לצורך העניין קילו במקום 500 גרם, אני אצטרך להכפיל כמויות גם בשאר המתכון?
תודה
לגמרי , להכפיל את כל המצרכים
הכנתי את הקערות …הבצק יצא דביק מאד ולא ניתן היה לעצב לכדורים .
יכול להיות שכמות הנוזלים במתכון גבוהה מדי ?
הכמות משתנה מבית לבית לכן מומלץ למזוג בהדרגה
הי קרן,
האם ניתן להחליף ליין אדום?
או אלכוהול אחר?
נגמר הלבן
לא יעבוד פה יין אדום במרק ר לבן
הי קרן, אשמח לדעת לגבי חימום התנור טורבו או גוף עליון תחתון? יש לזה משמעות?
אופה רק בעליון תחתון
חייבת להגיד שקצת התאכזבתי, בתור מישהי שמכינה פעם ראשונה בחיים מרק בצל עשיתי הכל לפי ההוראות, וכמה דקות לטגן את הבצל עד להזהבה זה קצת מטעה.. לפי כל מתכון אחר צריך מינימום חצי שעה והייתי צריכה לזרוק את כל המרק בסוף ההכנה 🙁 באסה
קצת קשה לי להבין למה המרק הלך לפח… אבל להבא פשוט טגני את הבצל עד הזהבה, אצל כל אחד זה לוקח זמן קצת שונה
פעם ראשונה שמצליח לי מרק בצל!!!
בא לי לאכול עוד אבל כנראה שאני צריכה להשאיר גם לשאר בני הבית 😉
כמה כייף לשמוע
היי קרן, המרק בדיוק מתבשל 🙂
אפשר להחליף את הקורנפלור במרק לקמח?
עדיף שלא
הי, לגבי קערות הלחם האלוהיות למרק, הלחם לא נרטב ונהרס מהמרק? אפשר להקפיא את הקערות המוכנות?
אפשר להקפיא בטח. לחמם הרבה זמן אחכ ב 180 מעלות
הלחם נרטב מעט וזה הגיוני אבל אוכלים מרק חם יחסית מהר זה לא יושב בפנים שעות
מוזגים ומיד מגישים
ניסיתי להכין- יצא טעים אבל הלחמניות יצאו שטוחות… יש טיפים שיצאו יותר קערתיות?
אולי מעט פחות מים בבצק
וזה עניין של עיצוב הלחמניות וחום גבוהה בתנור
אפשר להשתמש גם הקמח כוסמין בהיר 80% לכל הכמות?
אפשר כן
התפחתי 25 שעות מחוץ למקרר.
יכול להיות שהחמיץ וצריך לזרוק או שניתן להשתמש?
תלוי מאוד בתנאים שבהם תפח הבצק
הי האם אפשר להשאיר את הבצק בחוץ 12 שעות ואז במקרר עוד 12
פשוט להתפיח ישירות במקרר
הלחם יצא פשוט מושלם!
יש אפשרות להקפיא את הבצק בצורה כלשהי כדי להכין את הלחם טרי כל פעם?
או שעדיף לסיים את כל ההכנה ולהקפיא את הלחם מוכן?
לסיים את ההכנה ולחמם כל פעם