המקור של הלינזר טורט הוא מאוסטריה אבל מעולם לא ביקרתי שם, ובאופן מקרי לגמרי אני
קוראת עכשיו ספר על וינה, וכשהתחלתי לקרוא את הסיפור ציינתי לעצמי שאני בוינה בחיים לא אבקר .
כאילו מה לי ולוינה? נשמע לי תמיד מקום משעמם.
ואז הספר הולך ומטייל בוינה ברחובות, ובבתי הקפה, ולאט לאט אני נזכרת במאכלים שלהם,
כמו זאכר טורט,השניצל הוינאי, שטרודל תפוחים, והלינזר טורט ואני אומרת לעצמי,
שאיך שנגמר הפאקינג סגר והביקור של דודה קורונה ,אני עפה לוינה שמעתם ?
אה, וזה אחרי שיורידו לי את הגבס עוד 4 חדשים !
אז נזכרתי בפעמים בהם אכלתי לינזר טורט ונשבעתי שזה הכי טעים בעולם. פעם אחת היתה
בצפון יוון בהרים למעלה בזגוריה, כשאנה, המבשלת של המלון שישנתי בו, הכינה כל בוקר
עוגה אחרת לחדר אוכל, ובאחד הימים עמד שם לינזר טורט שלא יכולתי להפסיק לאכול.
ובפעם אחרת אכלתי לינזר טורט אצל חמותי, שאופה המון מאפים קלאסיים, ווזה היה מושלם
במיוחד עם הריבה שלה, וביקשתי מתכון. רשמתי את המתכון על דף, היא כמובן מקריאה לי
כמויות מהראש, ואני רושמת, והדף הזה עמד במגירה בבית ונתקלתי בו עשרות פעמים.
לא זרקתי אותו, ובכל פעם שפתחתי את הדף לבדוק למה יש לי לעזעזל דף מקופל במגירה,
הזכרתי לעצמי שאני חייבת להכין כזה. אבל לינזר מכינים עם ריבה טובה. ולחמותי יש ריבות
מפחידות. אני מספרת לכם על הריבות שלה בכל הזדמנות. לא מזמן החצי שלי נסע אליה,
וצילם בוידאו איך היא מכינה ריבה, כדי שנוכל אנחנו גם יום אחד להכין בבית.
השבוע קיבלתי משלוח פסיכי של תותים והחלטנו להכין ריבה. כלומר הוא הכין ואני צילמתי
קצת לסטורי. ויצאה לו ריבת תות מפחידה לפחות כמו של חמותי, זה כנראה עובר בגנים.
אני מבטיחה להעלות לכם מתכון לריבה ממש בקרוב.
ואת הלינזר סוף סוף הוצאתי מהמגירה, והכנתי. ויצא אמאלה.
זה אחד מהטארטים הכי יפים שיש בעיני. אפשר כמובן עם כל ריבה שאוהבים.
לינזר טורט מבצק פריך שקדים/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון :
125 גרם חמאה
1/2 כוס+2 כפות (125 גרם) סוכר לבן
כוס ורבע (125 גרם) שקדים טחונים/ אבקת שקדים
2 ביצים גודל L
2.5 כוסות (350 גרם) קמח לבן
כפית גרידת לימון
חצי כפית קינמון
2 כפיות יין מתוק לקידוש ( אני השתמשתי בחלב)
400 גר׳ ריבה אדומה (בערך כוס ורבע)
כוס (100 גר׳) פרוסות שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
המעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים מעבדים חמאה רכה סוכר לקרם אחיד.
מוסיפים את הביצים אחת אחת ואת אבקת השקדים ומערבבים שוב.
מוסיפים קמח, קינמון, גרידת לימון ואם יש צורך והבצק לא מתאחד מוסיפים את החלב.
עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר להתייצבות (כשעה)
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשליש ושני שליש.
מחממים תנור ל 180 מעלות
משטחים את החלק הגדול של הבצק בתבנית פאי מתפרקת, אפשר כמוני בעזרת
הידיים, פשוט לשטח על התחתית ועם הידיים לעלות לדפנות התבנית,
ואפשר לרדד לעלה גדול על נייר אפייה מקומח ולהעביר לתבנית.
מורחים על הבצק את הריבה, אל תתקמצנו ואם נראה לכם שיש צורך אפילו תוסיפו עוד.
את שארית הבצק מרדדים על משטח מקומח לעובי כ 2 סמ ובעזרת גלגלת פיצה חותכים
פסים/ רצועות, אני השתמשתי ב 9 רצועות סהכ.
להניח על הריבה בשתי וערב, אל תסתבכו, תניחו רצועות באלכסון עם רווחים ביניהן,
ומעליהן שוב רצועות באלכסון עם רווחים. ואל תתבאסו אם לא כל הרצועות יוצאות שוות
או שחלק נקרעות קצת, זה לא מששנה תמיד אפשר להוסיף קצת בצק איפה שמתפרק
ואף אחד לא יתלונן. מפזרים על כל השוליים מסביב שקדים פרוסים.
מברישים את הרצועות בחלב ואופים כ 35 דק עד שהבצק מזהיב.
**באמת שלינזר טורט מבוסס על ריבה אז אל תשאלו במה ניתן להמיר אותה
**לפרווה ניתן להמיר חמאה במחמאה/נטורינה או 100 גר׳ שמן קוקוס
**אפשר לווותר על השקדים גם בבצק וגם מסביב אבל חבל.
**אפשר לוותר על הקינמון מי שלא אוהב טעם קינמוני
21 Comments
היי קרן
אוהבת מאוד את המתכונים שלך.
הבטחת מתכון לריבת תותים… מתי יגיע? אני כבר מחכה בקוצר רוח
תודה רבה
מש מחכה גם אני שנחשב כמויות זה ייקח כמה ימים
אשמח לקבל את שם הספר על וינה
איזה מתכון כיפי
וינה מדהימה במיוחד בתקופת הכריסמס
יללה שירד לך הגבס כבר 🙂
האם ניתן לערבב כמה סוגי ריבות? לדוג׳ תות ופטל.
בטח שאפשר זה הכל עניין של טעם
היי קרן המדהימה שכל מתכון שלה גורם לכולם סביבי לחשוב שאני איזה אשפית אפייה,
האם את החלק של מעבד המזון אפשר לעשות במיקסר (עם וו גיטרה או משהו). נדפק לי המעבד מזון ואני גרועה בלעשות דברים כאלה בידיים. תודה מראש!
את כנראה אשפית אפייה יקירתי,ברור שאפשר במיקסר
היי קרן. הכל יפה אצלך!
מה זה השיש האפור שאת עובדת עליו? גם אני רוצה!
זה משטח צילום של יעל יניב חפשי בגוגל
היי קרן
ניתן להכין את הפאי לילה מראש ולאפות יום למחרת?
לא מומלץ להשאיר את הפאי ללא אפייה כמו שהוא, אפשר להכין את הבצק ולהכניס את התבנית למקרר. למחרת למלא בריבה ולקשט ולאפות
וינה חלום! רוצי אליה,גם עם גבס. את תחזרי עם מלא השראה .כל קוניטוריה היא יצירת אומנות. מחכה למתכון לריבה:)
עם הגבס לא אגיע לשם אבל בטוח אחרי 🙂 עובדים על מתכון לריבה מבטיחה
היי קרן
אין צורך באפייה רק של הבצק לפני? (כמו בדרך כלל בפאי)
ובמה להחליף את החלב שמורחים על החלב בגרסה הפרווה?
אם לא כתבתי לאפות קודם אין צורך
את החלב אפשר להמיר בחלב סויה או מים
החלמה מהירה קרן
הי קרן,
הכנתי את הטורט אגסים שלך
נראה מהמם !
אפשר לשאול מה שם הספר על וינה ?
תודה ,
שירה
לצערי גרועה ממש ב לזכור שמות של ספרים אם אמצא מבטיחה לכתוב
הכנתי בקלילות עם הילדה, ויצא מעולה, אפילו אמא שלי האוסטרית התלהבה. השתמשתי בתערובת תיבול עם קינמון, ציפורן והל ומצטערת שלא שמתי יותר. תודה רבה על המתכון המצוין 🙂
שמחה לשמוע שאהבתם