לחמים ומאפים

מאפה אלף הגבינות

מרץ 31, 2022 4 Comments

צילום: נופר צור

מיד אחרי פורים, ואיך שמתחילים להריח פסח באויר, נדמה שכולם רוצים מתכוני פסח.

ולא שזה חלילה רע, אבל יש עוד זמן, לאן אתם ממהרים? הרי ממילא כולנו אוכלים קמח עד היום האחרון שמותר!

נכון, חלקנו מנקים את החמץ בבית מראש, אבל שלושה שבועות קודם? בואו נרגע 🙂

אני עדיין בשלב של ארוחות ערב או בראנץ קלילות ומפנקות עם בצק ומלא גבינות, ולאחרונה אחרי שגיליתי בצקי עלים

מצוננים אז אני בכלל עפה על זה.

אז מה קורה??? שיכנעתי אתכם לאכול עוד קצת חמץ? נהדר.

אחרי שנחתה אצלי בבית צידנית מלאה בכל טוב משק צוריאל, החלטתי להכין מאפה מפוצץ גבינות,

ומלא בטעמים של עיזים, וכדי שיהיה קל ונגיש, המתכון כולו לוקח 4 דקות הכנה על השעון 🙂

פורסים בצק, מערבבים מלא גבינות יחד, ותאמינו לי שהעיזים פה שיחוק מטורף של טעמים בפה אחכ,

מקשטים בקשקשי תפוחי אדמה, והופ לתנור. את המאפה הכנתי השבוע במסגרת יום צילום,

והצוות פירק אותו בארוחת הצהריים. בואו תראו כמה זה קל .

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

מאפה אלף הגבינות/תבנית מרובעת או מלבנית

לתחתית המאפה:

חבילה בצק עלים מצונן או בצק מופשר לילה במקרר

שומשום

חלבון ביצה

למלית הגבינות:

500 גר׳ גבינת תבור של משק צוריאל

100 גרם גבינת לאבנה משק צוריאל

חצי קוביה של פטה עיזים של משק צוריאל

1/2 חבילה (50 גר׳) גבינת גרנו פדנו מגורדת של משק צוריאל

1/2 גליל גבינת מה-עז של משק צוריאל פרוס לפרוסות

1/2 מיכל שמנת לבישול או הקצפה

2 ביצים גודל L

2 תפוחי אדמה קלופים נקיים ופרוסים לפרוסות דקיקות (הכי טוב במנדולינה)

מלח, פלפל, אגוז מוסקט וגבעולי טימין טרי

שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

פורסים את בצק העלים על נייר אפייה, מברישים אותו בחלבון ומפזרים שומשום על כולו

מניחים על התבנית עם נייר האפייה.

בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות, שמנת, ביצים, ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

מעבירים את בלילת הגבינות מעל בצק העלים, ומפזרים את פרוסותתפוחי האדמה.

מניחים מעל פרוסות של גבינת עיזים, ומזלפים שמן זית בכמות נדיבה.

מקשטים בעלי טימין ומכניסים לאפייה בתנור למשך 35 דק׳ או עד שהמאפה זהוב.

מגישים חם.

הפוסט בשיתוף משק צוריאל

 

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

אנה אפריל 5, 2022 at 6:20 pm

נראה מושלם!!! האם אפשר להחליף את הבצק עלים לבצק פילו?

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:33 pm

בוודאי, ואז זמן האפייה אפילו מתקצר

Reply
מיכל וקסמן אפריל 6, 2022 at 10:44 pm

נראה טעים מאוד.
מה אני יכולה לשים במקום המה עז שלמעלה?לא אוהבים אצלי…

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2022 at 6:44 am

בולגרית או פטה או פרוסות מוצרלה ואפשר לוותר על הגבינה ורק להשאיר את תפוחי האדמה

Reply

Leave a Comment