לחמים ומאפים

מאפה פילאס ושקשוקת פילדלפיה לבנה

דצמבר 8, 2021 4 Comments

צילום:נופר צור

כשהוצאתי את הספר שלי הוחלט ביחד עם הוצאת הספרים להקדיש פרק שלם למאפים מבצק עלים.

בהתחלה חששתי, כי מדובר בבצק קנוי ומוכן, ולא ידעתי איך יגיבו לזה.

אני לא חובבת של הכנת בצקים מדופדפים בבית, אבל ברגע  שהתחלתי לכתוב מתכונים, והכנתי אותם, וטעמתי!

הבנתי כמה יצירתי זה יכול להיות, וכמה זה יכול גם להקל על חיי המטבח  של המון אנשים. כ

שהספר יצא, קיבלתי המון פידבקים על הפרק הזה בספר, והחלטתי שאמשיך להעביר

לכם את האהבה שלי לבצק מוכן שמגולגל יפה ויושב אצלי במקפיא. אני מפשירה לילה במקרר ולמחרת עושה

איתו קסמים. בחרתי הפעם להכין ממנו מאפה גבינות (רזות!) וששוקה על בצק בצק פילאס, מאפה משפחתי

שכייף להגיש למרכז השולחם בבראנץ או ארוחת ערב קלה.

צילום: נופר צור

מאפה פילאס ושקשוקת פילדלפיה לבנה/ מאפה אחד משפחתי

מצרכים למתכון:

1/2 גליל בצק פילאס (300-350 גר׳)

1 מיכל (150 גר׳)גבינת שמנת פילדלפיה לייט 13%

100 גר׳ גבינה בולגרית/פטה מפוררת

1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת לבישול

1/2 כפית מלח דק

מעט פלפל שחור

1/2 כפית אגוז מוסקט

חופן עלי מנגולד קצוצים

2 שיני שום פרוסות

מעט מלח ופלפל

ביצה טרופה להברשה.

4-5 ביצים קטנות לשקשוקה (החלמונים בלבד)

לפסטו (אפשר גם קנוי או לוותר אבל הכי כייף שיש פסטו בבית)

לממרח פסטו:

צרור גדול עלי בזיליקום

רבע כוס שמן זית

מלח

שן שום

3 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן ההכנה מתחילים בפסטו::

במעבד המזון עם להב פלדה טוחנים עלי בזיליקום עם שמן זית, שן שום פרמז'ן ומלח

עד לקבלת המרקם הרצוי לממרח. מאחסנים בצנצנת ומוזגים מעט שמן זית מעל הפסטו ועד למכסה,

כך הפסטו יישמר לכם לאורך זמן

מקפיצים את המנגולד הקצוץ והשום בשמן זית עד לריכוך

בקערה מערבבים גבינת פילדפיה, ושמנת, מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט

מחממים תנור ל 200 מעלות

פותחים את בצק הפילאס על משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים אותו מעט.

בעזרת סכין מסמנים שוליים על כל מלבן הבצק בערך 2 ס״מ מהקצה. הסימון

בעזרת סכין אמור להיות סימון עדין ולא חיתוך של הבצק עד למטה.

מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

בעזרת פלטה/או כף מורחים על מלבן הבצק הפנימי את הגבינות שלנו.

מפזרים מעל הגבינות את הגבינה הבולגרית המפוררת, ומפזרים את התרד המוקפץ

עם שיני השום, ומעט השמן שהצטבר במחבת. מניחים תלוליות של פסטו על גבי הבצק

איפה שחשוף ואין תרד.

מברישים את שולי הבצק החשופים בביצה טרופה, ומכניסים לתנור ל 15-20 דק׳ עד להשחמה.

מוציאים את המאפה מהתנור, ובעזרת כף יוצרים מן בורות קטנים במרכז המאפה בגבינה,

שישמשו לנו להנחה של חלמונים.מניחים חלמונים על גבי המאפה, ומחזירים לאפייה נוספת

בתנור ל 5-7 דקות עד שנראה שהחלמונים מוכנים לאכילה.

מגישים חם!

הפרסום בשיתוף גבינת פילדלפיה

**אפשר להמיר בצק פילאס בבצק עלים או בערימה של דפי פילו

**אפשר להכין את המאפה גם ללא ביצים

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

סיגל דצמבר 10, 2021 at 7:43 am

בוקר טוב קרן מזל טוב ובהצלחה לתכנית החדשה שלך בערוץ האוכל. מחכה לחמש וחצי בערב היום…בטוחה שהתכנית תהיה הצלחה כבירה, כי את תמהיל של אוטודידקטיות, ידע, נועם הליכות, יכולת להסביר, סבלנות, חשיבה מחוץ לקופסה, ניסיון, טעים ומעל הכל אישיות קורנת ונעימה. בהצלחה אין ראויה ממך.

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 4:27 pm

תודה סיגל ריגשת אותי

Reply
לאה דצמבר 10, 2021 at 8:37 am

תודהרבה על המתכונים המדהימים שלך, אני עוקבת אחרייך ונהנית מאוד. לגבי העלי מנגולד/תרד לא רשמת אם צריך לחלוט ואיך השום משתלב האם להקפיץ את העלים עם השום? וגם רשמת לערבב את הגבינה הבולגרית עם הגבינת פילדלפיה והשמנת ואח"כ רשמת לפזר מעל אז מה נכון או אפשר גם וגם. תודה לך על המתכון

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2021 at 4:30 pm

צודקת
תיקנתי במתכון
מקפיצים את עלי התרד והשום במחבת בשמן זית
ואת בבולגרית לא מערבבים לגבינות אלא מפזרים מעל

Reply

Leave a Comment