img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
לחמים ומאפים

מאפה פילו יווני עם גבינות (טירופיתה)

אוקטובר 10, 2020 | 42 תגובות

img

42 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
קלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 12:10

הי קרן מקסימה ומוכשרת, תודה רבה על המתכון, עוקבת אחריך ואופה המון בזכותך! בחבילה של העלי פילו יש 14 עלים. אז למעשה משתמשים בחצי מהכמות למאפה אחד? או אשמח לדעת בכמה עלים להשתמש..? תודה רבה וחג שמח☺️

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2020 at 1:40 pm

אם תעקבי אחרי ההוראות תדעי כמה עלים אפשר את השאר לשמור עטופים היטב במקרר גם עד חודש לפעמים , או להכין מאפה פירות מהיר כמו שטרודל ממה שנשאר

השב
User Avatar
אילנית
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 12:33

תודה, נראה מעולה, יש אופציה שהמלית תצא פחות רטובה? אולי אפשר פחות חלב?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2020 at 1:38 pm

אפשר למלא בכל מלית אחרת שהיא פחות כל בסיס רביכה או להוריד קצת חלב ולהוסיף בסוף גבינה בחושה כמו טוב טעם או כנען לעבות

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 16:25

שבת קסומה! ציינת שאפשר להחליף את בצק הפילו בפילאס או עלים ובמקרה כזה צריך לתת לו טיפה יותר זמן בתנור. האם אני יכולה להשתמש בבצק שמיועד למילוי סיגרים ואגרול? אם כן, גם כאן זמן האפיה הוא ארוך יותר? אם לא, מה אפשר לעשות עוד עם עלי הסיגר חוץ מלמלא אותם בבשר?:) תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2020 at 4:49 pm

אפשר בבצק שמיועד לסיגרים ולהוסיף עוד קצת זמן אפייה

השב
User Avatar
רחל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 20:47

אתם רושמים שניתן להקפיא את המאפה לפני האפיה, בצק הפילו כבר היה קפוא ולפי הוראות על האריזה אין להקפיא שנית, כמו כן ידוע שאין להקפיא שנית כל דבר שהיה קפוא

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 10, 2020 at 8:50 pm

הי רחל אין בעיה להקפיא עלי פילו אחרי שמעצבים אותם וממלאים. מה שכתבת מתייחס לעלים כחבילה, ולא תקף פה, מה גם שמדובר בבצק ולא בבשר או דגים שעלולים להתקלקל

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוקטובר 10, 2020 בשעה 21:59

אפשר חמאה במקום שמן זית?? , הטעם של השמן זית דומיננטי לי מידי ויש פה כמות גדולה .

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2020 at 7:11 am

בטח

השב
User Avatar
אריה תורג'מן
starstarstarstarstar
אוקטובר 11, 2020 בשעה 01:37

היי , נראה מדהים יש אפשרות להשתמש בבצק שאני מכין בבית לבורקס ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 11, 2020 at 7:10 am

ברור, ייצא מעולה

השב
User Avatar
אלונה
starstarstarstarstar
אוקטובר 12, 2020 בשעה 10:16

הי קרן המקסימה הכנתי ולאחר שהוצאתי מהתנור דפי הפילו בתחתית היו ממש רכים ( בגלל הגבינות כנראה) והדפי הפילו למעלה גם נעשו רכים כמה ד אחרי שיצא מהתנור בקיצור היתה קריספיות רק בשוליים. ככה זה צריך להיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2020 at 10:39 am

ממש לא, או שנתת לכל המאפה לעמוד לפני אפייה הרבה זמן, או שהעלים שלך מראש לא משהו... המאפה יוצא מאוד קריספי גם בתחתית וגם בחלקו העליון

השב
User Avatar
לירון
starstarstarstarstar
אוקטובר 12, 2020 בשעה 11:15

היי, יש לי שאלה כללית על הפילו- תמיד תמיד נקרעים לי הדפים ואני לא מצליחה להפריד… הפשרתי כל הלילה במקרר, כיסיתי במגבת מיד אחרי שפתחתי אבל הם נדבקים ונקרעים לי מהדף הראשון שאני מנסה להפריד. יש איזה טריק שאני מפספסת? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 12, 2020 at 12:04 pm

נבי לרכוש עלים מצוננים של שימרית הם למקרר ולא לפריזר ואין בעיה להפריד עלים שלהם

השב
User Avatar
עפרה
אוקטובר 23, 2020 at 11:09 am

אם אני מכינה היום לארוחה שמתקיימת מחר, כדי להקפיא?

השב
User Avatar
קטי
starstarstarstarstar
אוקטובר 13, 2020 בשעה 19:13

אפשר להחליף את הקמח הלבן של הרביכה בכסמין מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 13, 2020 at 8:43 pm

בטח

השב
User Avatar
adidim
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2020 בשעה 20:44

היי קרן הטעם של השמן זית ממש מורגש ומשתלט זה צריך להיות ככה?

השב
User Avatar
מילי
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2020 בשעה 10:31

אפשר להחליף את הגבינות בצפתית, פרמזן ומוצרלה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2020 at 10:49 am

אפשר בכל גבינות שאוהבים

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
אוקטובר 17, 2020 בשעה 13:15

היי קרן, כבר הכנתי את המלית ורק אז קלטתי שקניתי בצק פילאס ולא פילו וצריך להפשיר אותו. מה עושים עם המלית בינתיים? ואיך עובדים עם הבצק? צריך לרדד? כמה שכבות? תודה רבה. נראה מעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2020 at 1:43 pm

להפשיר לרדד קצת להניח על תבנית למלא כרגיל להבריש את השוליים והחלק העליון בביצה טרופה ולאפות קצת יותר זמן מפילו עד שמזהיב

השב
User Avatar
מיקי
starstarstarstarstar
אוקטובר 18, 2020 בשעה 20:40

יצא מעולה. היו לי רק 6 עלי פילו ועדין יצא מעולה. תודה על המתכון הפשוט והברור )אפילו הכנתי עם הילדים)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2020 at 8:53 pm

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
מיקי
starstarstarstarstar
אוקטובר 18, 2020 בשעה 21:58

שאלה טכנית יש אפשרות לגרסא ללא גלוטן גם?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 18, 2020 at 10:42 pm

לא חושבת שיש פילו ללא גלוטן אבל המלית הולכת עם כל מתכון בצק אחר

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2020 בשעה 08:17

יצא אשששש

השב
User Avatar
גלי
אוקטובר 25, 2020 at 8:19 am

האם ניתן להכין בבוקר, להכניס למקרר ולאפות לפני ההגשה, או שמומלץ להקפיא?

השב
User Avatar
אירית
starstarstarstarstar
נובמבר 14, 2020 בשעה 19:42

יצא ממש טעים! המילוי אמנם יצא קצת נוזלי אחרי שחתכתי ודי התפזר... אבל ממש טעים.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 14, 2020 at 7:47 pm

המילוי די נוזלי אבל זה חלק מהקסם שלו

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2021 בשעה 15:53

האם ניתן לנכין עם חלב צמחי ? לא דל פרה כאילו....

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 23, 2021 at 4:34 pm

מניחה שאפשר לא ניסיתי

השב
User Avatar
לינה מרגלית
starstarstarstarstar
ספטמבר 17, 2021 בשעה 21:10

האם טוב חותר להקפיא מאפי פילו לפני או אחרי נאפיה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2021 at 6:22 am

אני מעדיפה להקפיא לפני אפייה

השב
User Avatar
לינה מרגלית
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 18:16

תודה וחג שמח

השב
User Avatar
לינה מרגלית
starstarstarstarstar
ספטמבר 18, 2021 בשעה 19:58

ת האם לזניה אפשר לאפות ולהקפיא או עדיף להכין וףלהקפיאמולאפות .חדה רבה על החיות והתמיכה חג שמח

השב
User Avatar
לינה מרגלית
ספטמבר 18, 2021 at 8:00 pm

להכין ולהפיא או לאפות ולקפיא

השב
User Avatar
אלינור
starstarstarstarstar
נובמבר 25, 2022 בשעה 21:49

אשמח לדעת האם אפשר להכין את זה עד לשלב התנור, להשאיר במקרר כ20 שעות ורק אז לאפות או לסירוגין לאפות את זה מראש וכשרוצה להגיש את זה למחרת לחמם מחדש בתנור?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 26, 2022 at 7:09 am

אפשר להכין עד הסוף , ולחמם כשרוצים אין בעיה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img