אני אמא יחסית זורמת, קלילה שלא מתכווחת על כל מה שנראה לה עקרוני, מקשיבה לילדים ונותנת להם מקום
להביע, לטעון, לדרוש ולהסביר והרבה פעמים מקבלת את העובדה שהם לא חושבים כמוני.
כשהם היו קטנים היו המון ויכוחים, על שעת שינה, על כן לישון או לא לישון עם אמא במיטה,
על לסדר את החדר, להתקלח, לצחצח פעמיים ביום, ללכת לבית ספר בזמן, ועוד ועוד ועוד…
עד שבאחת מהשיחות שלי עם חברה, היא אמרה לי שאני במלחמה איתם על כל מה שחשוב לי אבל שאני צריכה
ללמוד לשחרר, לחשוב על דבר אחד או שניים שהם הכי הכי עקרוניים לי, וללמוד לשחרר במקומות אחרים.
אז למדתי, וזה הקל עלייי מאוד, הבנתי שהם לא ילכו תמיד בזמן לבית ספר ואין לי מה לשאוג פה בבוקר,
שהם לא תמיד יכינו שיעורי בית, שהחדר לא תמיד מסודר, ושהם יאכלו מלא ג׳אנק.
אבל על מקלחת לא הסכמתי להתפשר. לא נכנסים למיטה בלי להתקלח. אין לי מושג מאיפה זה בא, אולי העובדה שאני
מתקלחת פעמיים שלוש ביום, אני האמא הכי קרציה שיש בעניין מקלחות. עד כדי כך קרציה שלפעמים אחרי שהם כבר התקלחו
אני שוב ושוב שואלת אותם אם כבר נכנסו למקלחת.זה כבר בדיחה פה בבית האובססיה שלי לגבי המקלחת.
והאמת, זה הצליח לי לא רע, אבל מה שבאמת כייף לי זה שלמדתי לשחרר במקומות אחרים.
ולמרות שהם מיד קלטו את העניין, ועושים עד היום מניפולציות, ואני מודעת לזה, למדתי להנות .
וכך קורה שאחת לשבוע וחצי שבועיים, הם מבקשים להישאר בבית ולא ללכת לבית ספר, ואני כבר לא מתווכחת.
אני מנסה לטעון כנגד בעדינות, שואלת שאלות על מה ואיזה שיעורים יפסידו, אבל יודעת מראש, שכאן אני לא נכנסת
ראש בראש. ובימים האלו שיש בית ספר אבל אחד מהם בבית, קורים תמיד דברים סביב המטבח.
פתאום מתבשלת פסטה בעשר בבוקר, או שניצל תירס קופץ מהטוסטר, ואז מתחיל החיפוש אחר המתוק.
מה שמביא אותי בימים כאלו לעצור רגע הכל ולהכין להם משהו שהם אוהבים. עוגת שוקולד או עוגיות,
או כמו שקרה באחד הימים כנתבקשתי להכין מוס שוקולד,
וניצלתי את העובדה שהצוות שלי פה לעזור לי להכין אחד כזה אמיתי וטוב,
אחרת הייתי פשוט מערבבת קצפת עם שוקולד מריר מומס ומגישה את זה כמוס (שזה לא רע!)
המוס הזה הזכיר לי במרקם שלו את המוס שהיו מגישים פעם בשנות השמונים במסעדות,
רק פי אלף יותר טוב. והקצפת מעל נותנת לו קצת מראה של מילקי. הוא כל כך טעים והמרקם שלו כל כך אוורירי וכייפי,
והוא מחזיק מעמד כמה ימים במקרר שזה הכי כייף. מכינים בכוסות קטנות אישיות, וזה זמין ונגיש.
מוס שוקולד אמיתי מושלם/5-8 מנות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
350 גר׳ שוקולד מריר (רצוי בעל 56% מוצקי קקאו לפחות)
3/4 כוס (150 מ״ל) חלב
2 חלמונים מביצים L
2 חלבונים מביצים L
100 גר׳ (1/2 כוס) סוכר לבן
250 מ״ל (מיכל) שמנת להקצפה 38%
כף ברנדי/וויסקי/רום (אחד מהם)
קורט מלח
להגשה:
מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 38%
3 כפות אבקת סוכר
100 גר׳ שוקולד מריר מגורר על פומפיה
אופן ההכנה:
בקערה מניחים חלמונים.
בקערה נוספת מניחים שוקולד מריר.
בקלחת או סיר קטן מביאים לרתיחה חלב, שופכים את החלב הרותח על החלמונים בקערה ובעזרת מטרפה
טורפים תוך כדי במהירות גבוהה, שלא תתקבל חביתה!
מעבירים את תערובת החלב והחלמונים דרך מסננת ישירות לקערה עם קוביות השוקולד.
מניחים את התערובת לשלוש ארבע דקות בצד, ואז טורפים, השוקולד בזמן המנוחה יימס מהתערובת החמה.
מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה חלבונים עם מעט מלח, וכשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים את
הסוכר הלבן בהדרגה תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף מבריק ויציב.
מעבירים את הקצף לקערה, ובקערת המיקסר (אין צורך לנקות אותה) מקציפים במהירות גבוהה
את השמנת המתוקה לא חייבים מרקם קצםפת יציב אלא יותר מרקם יוורט סמיך
מקפלים את הקצפת לתוך מסת השוקולד בתנועות קיפול עדינות, עד שהתערובת חוזרת לצבע חום.
מוסיפים כף ברנדי, ומערבבים. מקפלים פנימה את קצף החלבונים בעדינות, עד שהמסה אחידה.
ערבוב יתר יפגום לכם באווריריות של המוס, אז לא להגזים.
מעבירים את המוס לכלי הגשה אישיים, ממלאים 3/4 גובה מכל כלי.
מניחים את הכלים על מגש ומכסים את כולם בנייר כסף, אם אין לכם מקום למגש במקרר, אפשר לעטוף
את הכלים אחד אחד.
מניחים לצינון של מינימום 4 שעות, וכמובן שאפשר גם יותר.
להגשה:
מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה, ומעבירים קצפת מעל כל כלי עם מוס שוקולד,
מקשטים בשוקולד מגורד מעל ומגישים.
**את המוס ניתן להקפיא לפני שלב הקירור והקצפת שמעל.
**לפרווה המירו שמנת מתוקה בשמנת פרווה צימחית ואת החלב בחלב שקדים או סויה
46 Comments
צהריים טובים:)
במה אפשר להמיר את החלב?אם אני רוצה להפוך אותו לפרווה?
תודה רבה:)
הוספתי בתחתית הפוסט למטה המרה לפרווה
אפשר גם בחלב קוקוס או קרם קוקוס
היי תודה על המתכון. אם ניתן להמיר סוכר לסוכרתיים בממתיק?
מניחה שכן אבל לא מספיק מבינה בזה לכמויות
במקרה הזה ובאופן כללי, כדאי שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר? או קרות מהמקרר..
לא קריטי אבל אפשר שיהיו בטמפרטורת החדר
ביצים חיות זה קצת מסוכן או לא בריא,לדעתי לפני הקצפת החלבונים מומלץ על בן מרי לחמם אותם קצת עם הסוכר ( לא זוכרת טמפ) ואז להקציף.
החלמונים עוברים פיסטור במגע עם החלב הרותח
היי קרן, ואיך מבטיחים שאין בעית זיהום בחלבונים?
מי שחושש אני ממליצה להכין מתכון אחר
ביצים חיות זה קצת מסוכן או לא בריא,לדעתי לפני הקצפת החלבונים מומלץ על בן מרי לחמם אותם קצת עם הסוכר עד שהסוכר נמס ( לא זוכרת טמפ) ואז להקציף.
היי יש מצב להמיר את המתכון עם ביצים מפוסטרות במקום רגילות?
החלמונים עוברים פסטור במגע עם החלב הרותח
ובכל זאת אם נפשה של הריונית חשקה ואני לא רוצה לקחת סיכון. אפשר להשתמש במפוסטר?
נראה מהמם.. האם אפשר לוותר על האלכוהול?
אפשר
מאד אוהבת את המתכונים שלך.. שאלה שבטח ישאלו עוד מליון… האם אפשר לוותר על הביצים או שזה יפגע במרקם המוס?
ואם כן, תחליף?
תודות⚘
את אמא מקסימה וטובה אשרייך!
תודה מלכה
ראשית תודה על עוד מתכון מהמם!
שנית אני משתגעת מהתגובות כאן איזה נודניקים המגיבים כל הכבוד לך שיש לך סבלנות..
מי שרוצה להמיר שימיר מספיק עם שאלות סרק..
במקרה הזה ובאופן כללי, כדאי שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר? או קרות מהמקרר..
ניסיתי, יצא מושלם!
שמחה לשמוע, תודה וחג שמח
אם משתמשים בביצים m לשים 5 ביצים או 4 מספיק?
התכוונתי כמובן 3 במקום 2
כן שלוש במקום שתיים
חמש
היי קרן 🙂 רציתי לשאול בבקשה; האם ניתן להכין את אותו המתכון עם שוקולד לבן במקום מריר?
הי קרן איזה כיף שיש אותך !!!
כמה ימים המוס יחזיק סבבה במקרר?
היוש, תודה! מניחה ששלושה ימים זה סבבה
מתכון אדיר!
קינוח גורמה ברמה הכי גבוהה. פשוט ואוו.
תודה עופרי
הי קרן, האם אפשר להמיר את החלב בשמנת או לוותר עליו? לא חוששת מביצים חיות ומחפשת שחיתות בקינוח:)
למה להחליף חלב?
האם אפשר להכין את המוס בכלי גדול במקום מנות אישיות?
תודה רבה!
כן בטח
תודה רבה 🙂
קרן אהובה,
זה המוס הכי חלומי שהכנתי! וואו❤️ תודה
איזה משמח!
הי קרן, הכנתי את המוס וכבר טעים .
הכנסתי למקפיא עד שבת.
כמה זמן לפני ההגשה צריך להוציאו.
תודה על המענה.
עדיף ערב קודם למקרר
היי קרן אהובה! מתכון מושלם, שאלה מקצועית, השוקולד לא נמס לי לחלוטין, בעיקרון זה נחמד שיש חתיכות וזה נותן קראנצ, אבל בא לי הפעם שזה יהיה חלק, מה את ממליצה ?
להמיס פשוט את השוקולד טוב יותר
היי קרן האם אפשרי גם עם חלב שיבולת שועל לגרסת פרווה?
לא ניסיתי מאמינה שכן