אצלנו בבית לילדים מאז ומעולם לא היו בבית הרבה חטיפים, לא היה מקרר עמוס מעדנים, אבל היו קניות נקודתיות, שבהן ידעתי שאני חוזרת
מהמכולת עם משהו טעים שהם אוהבים. וזה תמיד היה דניאלה תות, או מילקי.
גור אדם אוכל רק מילקי, ולא יטעם שום מעדן שוקולד אחר. ועכשיו כשהוא כבר נער ואוכל כל היום בלי הפסקה 🙂 אני קונה לו יותר מילקי מתמיד.
קונה שניים אוכל שניים, קונה ארבע, פוף, נעלמים. ואז מתחילות האשמות בבית שלה ושלו, מי גמר את כל המילקי. קיצר… אם אתם בגיל שלי,
אתם יכולים לזכור את הקרב על המילקי מהפרסומת ההיא? אז כזה רק אצלי בבית במטבח.
לפעמים כשנגמר המילקי אני רואה איך הם מפשפשים במקרר ומחפשים אולי שכחו אחד שבמקרה נכנס עמוק מאחורי הגבינה הלבנה או הקוטג׳,
אבל זה לא שם.
השבוע החלטתי להכין להם מילקי, שזה בערך כמו להכין להם נאגטס של מקדונלדס, או שניצל תירס. אבל אמרתי יאללה ננסה!
ההכנה של המילקי סופר קלה עד מצחיקה, וכל כך נהניתי מהתהליך. פיזרתי קצת שבבי שוקולד מריר מעל. והופ למקרר, שיחכה
לילדים שיחזרו הביתה .
מה אני אגיד לכם, המילקי היה להיט! אני אכלתי אחד, והחזקתי את עצמי לא לאכול יותר, החצי שלי אכל, המתבגרת אחלה, לכולנו היה הכי טעים שיש.
המתבגר חזר הביתה התיישב עם מילקי על הספה ואמר, איכס, יש בזה שוקולד מריר.
חחחחחח בזה זה נגמר. שוב נכשלתי במשימה של להכין לו משהו שהוא אוהב, כלומר… אני לא אנסה בקרוב להכין נאגטס או שניצל תירס.
והבטחתי לו שאת המילקי הבא אני לא אקשט בשוקולד מריר.
אבל תשמעו!! כל מי שטעם את הדבר הזה, עף. ממש אבל, ואני מצהירה פה לפני כולכם שאני מתכוונת להכין מלא מילקי בחיי, כולל מילקי וניל
בקרוב לאתר. זה קינוח מ ד ה י ם!!!!!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מילקי שמכינים לבד בבית/6-8 כוסות מילקי
מצרכים למתכון:
לפודינג שוקולד:
2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור
2 כוסות + 2 כפות(500 מ״ל) חלב
1/3 כוס+כף (75 גר׳) סוכר לבן
30 גר׳ חמאה
מעט מלח
50 גר׳ שוקולד מריר
50 גר׳ שוקולד חלב
כף אבקת שוקולית
לקרם :
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
2 כפיות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
לעיטור:
שברי שוקולד (לא חובה)
אפון ההכנה:
בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם 2-3 כפות מהחלב, מערבבים עד להמסה של הקורנפלור. מניחים בצד.
בסיר בינוני ממסיים את יתרת החלב עם הסוכר והמלח, ומבשלים עד לרתיחה. מורידים לאש קטנה ומוסיפים פנימה חמאה
ואת החלב והקורנפלור. מערבבים היטב, ומוסיפים את השוקולית ואת השוקולד המריר והחלב. מערבבים כל הזמן כדי שלא ייווצרו גושים
הכי טוב לערבב בעזרת מטרפה כל הזמן. אם יש צורך מגבירים מעט את האש.
מערבבים עד שהתערובת הסמיכה.
מעבירים את תערובת השוקולד לכוסות הגשה, אפשר עם מצקת או דרך משפך. מכסים בניילון. מצננים היטב במקרר לשעה שעתיים.
מכינים את הקצפת:
במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים שמנת להקצפה עם חלב ואבקת אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קרם יציב.
מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב וממלאים את הכוסות מעל הפודינג שוקולד.
מקשטים בשבבי שוקולד מריר ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**שומרים במקרר עד שלושה ימים
**אפשר לוותר על אבקת השוקולית או להמיר בקקאו
**אפשר להכין רק עם שוקולד מריר במקום הכמות של השוקולד חלב
**אפשר להכין קצפת ללא פודינג וניל רק משמנת מתוקה ו 2 כפות אבקת סוכר.
21 Comments
הי קרן
המתכון הזה מזכיר לי עוגת ביסקוויטים נוסטלגית…אני זוכרת כשהייתי קטנה אמא שלי הייתה מכינה בערך את הקרם הזה (רק מחלב, סוכר,קורנפלור וקקאו) בין 3 שכבות של ביסקוויטים. זה יוצא עוגה טעימה מאוד!! ממליצה לך לנסות❤️
ובכלל אני אוהבת את המתכונים שלך, הם ממש מוצלחים
תודה קרן
לא שמעתי על עוגת ביסקויטים עם קרם של מילקי או שאת מתכוונת רק לקצפת ?
אני מתכוונת לקרם השוקולד, לא לקצפת.
היו מכינים את הקרם, כשהיה מתקרר מעט אז היו מורחים אותו על שכבת פתי בר, אח"כ שוב שכבת פתי בר , קרם ושכבה אחרונה של פתי בר. נותנים לעוגה להתקרר במקרר כמה שעות, וזה מעדן!!! ( לא צריך להרטיב בחלב את הפתי בר, הם מתרככים על ידי הקרם).
מעניין 🙂 לא שמעתי על זה
הי,
מכירה עוגה כזו,
רק שטובלים את הביסקוויטים (עדיף קסטות) בליקר בננה,
קרן כרמי, לזה התכוונת?
היי קרן המתכון נראה פצצה!
ניתן להכין רק עם שוקולד חלב?
נראה קליל וטעים
המתכונים שלך מאלפים
אפשר להכין כעוגת מוס? בץהכוונה בתבנית פיירקס 2 שכבות השוקולד ומעל הקצפת
מניחה שכן
היי קרן!
ניסיתי להכין והמסה מאוד מימית ולא מסמיכה לי
שקלתי את כל החומרים כמצוין במתכון..
מה עשיתי לא בסדר?
במקרה כזה צריל להוסיף עוד קורנפלור. אפשר למהול אותו במעט חלב קודם
בוקר טוב,
הכנתי אתמול את המתכון – היה מעולה!
טעמים מדויקים ביותר. תודה רבה על מתכון טעים ומשובח.
תודה ינאי
הכנתי ויצא טעימים
שמתי 100 גרם שוקולד מריר במקום חצי שוקולד חלב ויצא מושלם
מוס מילקי ביתי
אפשר להמיר את השוקולד בשוקולד לבן ולהוריד את השוקולית כדי לקבל מילקי בטעם וניל?
ממש תודה!
נשמע מעולה אבל לא ניסיתי
היי קרן בעלי במילואים ואני רוצה להפתיע אותו עם המתכון,
הוא רגיש לחלב ואגוזים, איזה תחליפים למצרכים החלביים אוכל לשים במקום?
חלב צמחי, מחמאה או נטורינה, ושמנת פרווה
הי קרן,
אפשר להקפיא את המילקים כשבועיים?
לא ניסיתי להעביר אותו הקפאה