אצל סבתא שלי בבית ברמת אביב הישנה, היה כמו אצל כל הסבתות, מעין שידה קטנה עם ארון זכוכית, שהייתי פותחת בכל הזדמנות.
בארון היו מרמלדות, או קופסא של ספלנדיד, או צנצנת פורצלן עם מכסה שבתוכה נחו להן סוכריות, ובמקרר היתה תמדי קופסת קרטון,
מכוסה בנייר קרטון, עם גומיה, שבה היו עיגולי מספן, כאלו שהיא היתה נוסעת לקנות במיוחד ממישהי ביפו, וזה היה הדבר הכי טעים בעולם,
ולא היינו אוכלים הרבה מזה, אוליזה היה יקר, אנ ילא יודעת, ואולי כי הי אלא היתה קונה הרבה, הקופסא היתה נפתחת ואני הייתי מקבלת
מספן אחד שנח לו על מנג׳ט, וטורפת אותו.
עברו הרבה שנים מאז וסבתא בלה לא בחיים, אבל כשעברתי לגור ביפו, חרשתי את העיר כדי להכיר אותו ובשדרות ירושלים מצאתי
שלושה מקומות שעוד מכרו בהם קופסאות של פעם של מספן, היום נשאר רק מקום אחד, שעדיין מוכר מספן של פעם בקופסת קרטון פשוטה.
כנראה שסבתא זו גם הסיבה שאני ככ אוהבת מרציפן, ואשמח לאכול אותו בכל הזדמנות. בין אם הוא מרציפן גולמי או פשוט, כזה מהסופר
או אחד ממש מושקע, הם תמיד טעימים לי. אוהבת לשלב מרציפן בעוגות בחושות, כמילוי לבצק שמרים, כתוספת לעוגיות בצק פריך, ועוד..
כבר המון זמן שרציתי להעלות מתכון למרציפן לאתר, ולמרות הרצון הגדול, כשהחלטתי להכין היתה לי בבית רק אבקת שקדים, ומספן אמיתי
לא מכינים עם אבקת שקדים, כי מחפשים יותר את המרקם הגרגירי של שקדים טחונים טיפה גס.
אז החלטתי ללכת על גרסת מרציפן מהירת הכנה, הוא פחות גרגירי הוא מאוד חלק, הוא מאוד מאוד טעים!
והוא יכול להחליף מרציפן גולמי בבית (רק קפידו להוסיף לו תמצית שקדים)
הגרסה שלי כוללת ארבעה מרכיבים והיא תהיה מוכנה בצ׳יק, תתכוננו להתמכרות.
אפשר להוסיף למרציפן פיסטוקים, או לטבול אותו בשוקולד אחרי אפייה, ובכל מקרה, הוא טעים ככה או ככה .
הכי כייף להניח על שולחן האירוח שלכם או להביא מתנה קופסת מרציפן כזו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
מרציפן ביתי מהיר הכנה
מצרכים למתכון:
300 גר׳ שקדים טחונים (או קמח שקדים או אבקת שקדים זה הכל אותו הדבר)
1+3/4 כוס (200 גר׳) אבקת סוכר
2 כפות מים קרים
כמה טיפות מיץ לימון
(לטעמים אפשר להוסיף מעט מי ורדים או כפית תמצית שקדים, לא חובה)
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים שקדים טחונים לאבקה ואבקת סוכר, מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט ו2 כפות מים קרים ומעבדים
אם רוצים להוסיף תמצית שקדים או מי ורדים זה הזמן. מעבדים למשך כמה דקות עד שהשקדים מתחילים לשחרר שומן
והכל מתגבש לבצק, אם זה לא קורה מוסיפים עוד מים לאט לאט, וכשהבצק מתגבש מוציאים אותו.מחלקים לשלושה חלקים שווים
ועל משטח נח לעבודה מגלגלים כל חלק לגליל.
פורסים את הגליל לפרוסות אלכסוניות, ומאחסנים בקופסא אטומה.
זהוווו, כמה קל להכנה ואיזה כייף שיש לנו מרציפן בבית.
27 Comments
אני יודעת מה תעני אבל שואלת בכל מקרה
אם אני רוצה להכין גרסה דיאטטית יותר ולהפחית בכמות הסוכר/תחליף אחר… האם אפשרי?
תודה ינוסה מציעה לעדכן בגוף ההוראות 2 כפות מים עם ה ו זה נראה כמו 21
נראה מעולה
אפשר לעשות מזה בסיס לעוגה שנכנסת לתנור?
לא
הזכרת לי נשכחות נשמה יקרה
סבתא של אמא שלי היתה מכינה ומוכרת בגב של סמי בורקס לפני המון שנים מספן הלוואי שהמתכון זהה תודה תבורכי
וואו מרגש ממש
סבתא שלי היתה מכינה את המרציפן מבושל על הגז … מכירה מתכון כזה?
כבן להורים יוצאי בולגריה, גדלתי על מספן. זוכר את סבתי ויקטוריה ז"ל, מבשלת סירופ סוכר, מוסיפה שקדים טחונים אותם טחנה במו ידיה, מחכה לרגע המתאים שאיש מלבדה לא ידע לזהות, מורידה מהאש, מחכה שהתערובת תצטנן קמעה, ואז טובלת את ידיה במיץ לימון ומתחילה לגלגל כדורי מספן פחוסים , מדביקה חצי שקד על כל אחד, ושמה במנז'טים בתוך קופסת קרטון שהיתה מוטמנת בתוך מזנון עץ כבד.
זה היה כל כך טעים.
זה בדיוק המספן שאני מכירה מסבתא
תנסי למצוא את הספר הנפלא של סוזי דוד "המטבח הספרדי" שם בעמוד 209 תמצאי מתכון למספן בדרך ההכנה המסורתית.
תודה חיים
למה אין אפשרות לשתף בוואצאפ??
זו פונקציה שלא קיימת טכנולוגית באתר, מקוה שהאתר יעבור שדרוג בקרוב
וואו… איזה חיוך מרוח לי על הפנים בזכותך!
כל הפסקה הראשונה היא העתק של הילדות שלי אצל סבתא אסתר…
כולל הספלנדיד והגומייה מסביב לקופסת המספן מיפו (מניחה שאותה גברת)
תודה! שמחת אותי!
🙂 אין על הסבתות הבולגריות
איזה יופי של סיפור ומתכון
בתור נציגת משפחה שמכורה למרציפנים
ואותי ממש מסקרן לדעת גם מה שם המקום האחרון שמצאת שעדיין מוכר מספן בתוך קופסת קרטון 🙂
תודה
פיצוחי מאיר בשדרות ירושלים
הם מכינים לבד את המספן והוא חלום
שלום קרן, את יודעת בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות אם אני צריכה 500 גר' של מרציפן סהכ?
הכנתי יצא מוצלח וטעיםםםם.תודה על עוד מתכון מעולה!
תודה מור
שלום קרן, את יודעת בכמה אצטרך להכפיל את הכמויות אם אני רוצה להכין 500 גר' של מרציפן בסהכ?
את ממש מזכירה לי את הילדות שלי בהרבה מאוד מתכונים עם הסבתא הבולגריה והאהובה שלי. עכשיו שאלה-אותגרתי ואני צריכה להכין את המרציפן ללא סוכר לבן, האם מייפל טבעי יעבוד פה?
לא יעבוד נעמה סורי
תודה!
מעדכנת שהכנתי עם סוכר קוקוס, אמנם זה לא הדבר האמיתי אבל טעים 🙂
אפשר להכניס את זה כבסיס לעוגה שנכנסת לתנור?
הי מאיה
לא מתאים
אי אפשר לאשר במייל. אני מאשרת וזה מאושר.. כותב שגיאה 404