פורים.
הגדולה גיחכה כששאלתי למה מתחפשת,
כי זה הרי ידוע שנערות בכיתה י״ב לא מתחפשות כי הן מגניבות בדיוק כמו שהן.
האמצעית יודעת למה תתחפש, ונוזפת בי כל בוקר כשעוד לא הלכתי איתה לקניות.
(זה שהיא היתה השבוע בסנטר וסיפרה שיש תור לברוריה תחפושות לאורך כל הסנטר כולל המדרגות לא תרם.
אני שונאת קניונים וקניות!)
הגוזל הקטן ממש לא מוטרד מהתחפושת,
מה שמלחיץ אותי עוד יותר, כי אני זו שצריכה לדאוג לזה.
בבתי הספר יש ימים הפוכים, יום פיג'מות, יום תינוקות, יום סטטיק ובן אל,
ואני רק מוטרדת מכמה כסף אני עוד אוציא בחג הזה השנה.
ושוב אני חושבת על זה שמדובר בחג שמתכוננים אליו חודשיים והוא בסה״כ יומיים.
אוף כמה טרחה!
לפחות הרשת מפוצצת במתכוני עוגיות שווים והמון מתכונים עם פרג.
ומהבחינה הזו זה לגמרי החג שלי.
זה הרי ידוע שאני מנכ״לית מועדון מעריצי הפרג העולמי.
את הסהרונים הפריכים האלו הכנתי ביום האפייה המשותף שהיה לי עם חן שוקרון
שעליו הרחבתי בפוסט הזה
למזלי, חזרתי הביתה עם קופסא מלאה וזללתי מהם בלי סוף.
סהרוני שקדים ופרג בציפוי שקדים גרוסים/ 50-60 סהרונים
מצרכים למתכון:
200 גר' חמאה רכה
ביצה אחת גודל L
2 כוסות (200 גר') שקדים טחונים לאבקה
כוס וחצי פחות כף (200 גר') קמח לבן רגיל
1/4 כוס ( 50 גר') סוכר חום בהיר
1/2 כוס (60 גר')אבקת סוכר
3/4 כוס ( 50 גר') פרג טחון
לציפוי:
כוס שקדים פרוסים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, ביצה סוכר חום ואבקת סוכר לקבלת תערובת קרמית חלקה
מוסיפים קמח, אבקת שקדים ופרג וממשיכים לערבל עד שמתקבל גוש בצק אחיד וחלק.
מוציאים מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 15-20 דק'.
בעזרת הידיים מפוררים מעט את כוס השקדים הגרוסים ששמרנו בצד לציפוי,
ומעבירים לקערה בינונית.
יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ומגלגלים כל כדור לנחש ולצורת סהרון.
מגלגלים בשקדים הגרוסים ומניחים בתבנית, שומרים על מרחק של 3 ס״מ בין העוגיות.
אופים כ 10 דק' עד שהסהרונים מתחילים להזהיב בצדדים.
מצצנים מעט, ומקשטים באבקת סוכר.
אוכלים לאחר צינון מלא.
אפשר להכין את העוגיות גם בצורה הזו:
שומרים את העוגיות בכלי אטום מחוץ למקרר והן יישמרו כך עד שבוע.
11 Comments
אני מתפעלת מהיצירתיות שלך!!!
איזה כייף לי:-)
תודה ליקה
זה מהמם קרן
ואת אלופה
יקירתי מחממת הלב תודה רבה !
זה כל כך יצירתי!
יש אפשרות להחליף את קמח החיטה הלבן בקמח כוסמין לבן?
בהחלט
יש אפשרות להחליף את הקמח הלבן בכוסמין מלא?
אפשר ולקחת בחשבון שאולי תצטרכי להוסיף מים לבצק
יש אפשרות להמיר את הקמח הלבן לקמח שקדים ?
נראה מהמם! אם אין פרג, להחליף בעוד שקדים/קמח או פשוט להשמיט?
להשמיט ואם חסר טיפה קמח לאיחוד אז להוסיף