באוירת פורים, או אולי כי אני נוסעת היום לחו״ל ומשאירה פה מתבגרת אחת בבית ורגשי האשמה ממלאים אותי,
אני די בטרפת של אפיית עוגיות, והיום אפיתי, שניה לפני שאני נוסעת, עוגיות אגוזי לוז וחמאה עם מלית של בראוניז.
המלית נותרה לי מאזני ההמן בראוניז שהכנתי בשבוע שעבר, והיא לגמרי אופציה אבל אתם לא חייבים ותוכלו גם להשתמש
בכל ממרח שוקולד שתבחרו אתן לכם אופציה בסוף המתכון למטה.
אני מטורפת על עוגיות חמאה מכל סוג, ומשחקת עם בצק בהמון צורות וטעמים, ובדרך כלל הבצק הזה משמש
לעוגיות חמאה מושלגות שמגלגלים אחרי אפייה במלא אבקת סוכר,
הנסיון להכין ממנו משהו אחר צלח ממש יפה, ורק תקפידו לצנן ממש טוב את בלילת העוגיות כי אחרת יהיה לכם
קשה לעבוד איתה.
עוגיות חמאה ואגוזי לוז במילוי בראוניז/30 עוגיות
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
2 כוסות( 280 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כוס (100 גר׳) אגוזי לוז טחונים לאבקה
240 גרם חמאה רכה
1 כוס (120 גר׳) אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת קפה נמס
1 כפית תמצית/מחית וניל
חלמון
מעט מלח
למלית בראוניז:
100 גר׳ חאה רכה
100 גר׳ שוקולד מריר
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר (דמררה)
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים L
2 כפות קמח שקדים
4 כפות (40 גר׳) קמח
לציפוי: (אופציונלי)
50 גר׳ שוקולד מריר מומס
כף שמן קנולה
אופן ההכנה:
מכינים מלית:
בקערה ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה, מוציאים ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת טורפים ביצים,וסוכר חום, לתערובת מעט תפוחה.מאחדים עם תערובת השוקולד.
מוסיפים קמח לבן וקמח שקדים ווניל ומערבבים היטב.
מניחים לצינון במקרר לחצי שעה לפחות.
לבצק עוגיות:
מערבבים בקערה קמח, אגוזי לוז, אבקת אפייה, מלח ונס קפה
בקערה נפרדת מערבבים חמאה רכה תמצית וניל, ואבקת סוכר
מאחדים בין התערובות, לתערובת אחידה. מכניסים למקרר לצינון ל 45 דקות.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
קורצים מהבצק המצונן עיגולים בגודל גולה גדולה ומשטחים אותם על היד.
בעזרת כפית מניחים תלולית מתערובת הבראוניז במרכז העיגול שפתחנו, ובעזרת הידיים סוגרים את
הבצק היטב בחזרה לעיגול מעל הבראוניז.
מניחים על תבנית אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
אופים בתנור 15 דק׳, ומוציאים.
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר, מערבבים היטב עם כף שמן.
טובלים חצי עוגיה בשוקולד מריר מומס ומניחים על רשת צינון (עדיף מתחת לרשת להניח נייר אפייה
שלא יתלכלך לכם שום משטח.
**אם אתם רוצים לוותר על מלית הבראוניז, אתם יכולים להקפיא תלוליות קטנקנות של ממרח שוקולד, ממרח לוטוס, או כל ממרח
שאתם אוהבים במקפיא, ואז לפתוח כל כדור בצק בדיוק לפי ההוראות ולהכניס פנימה כדור קפוא של ממרח ולכסות.
**את העוגיות אפשר להכין גם ללא מלית כלל, וללא הציפוי. רק לגלגל לכדורים ולאפות, תטבלו אותם אחכ באבקת סוכר.
**את הסוכר החום אפשר להמיר בסוכר לבן
לגרסת פרווה ממירים את החמאה במחאה/נטורינה.
10 Comments
קרן המהממת,
פיספסתי מתי צריך להכניס את החלמון לבלילה…
ניסיתי בלי מקווה לטוב
חג שמח
בטוחה שיצא טוב
לא הבנתי איפה נכנס הצ'וקלד צ'יפס… אין במצרכים רק באופן ההכנה…
בטעות
אין שוקולד ציפס
"לבסוף מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומערבבים מעט" ככה זה כתוב במתכון
תיקנתי . אין שוקולד צ׳יפס במתכון
הי
תודה על המתכונים שלךמלית הבראוניז אמורה לצאת מאוד נוזלית ?
לא אמורה לצאת נוזלית בכלל
היי קרן האם אפשר להשאיר אתהבצק כל הלילה במקרר?
בהחלט