את העוגה הזו הכנתי דקה לפני שטסנו לתאילנד לחופשה משפחתית, ולא הספקתי להעלות לכם אותה לבלוג.
היא היתה עוגה כזו מנחמת של אחר הצהריים, כשבא לי משהו מפנק ליד הקפה, או לקפה של הבוקר.
היא היתה הדבר האחרון שאפיתי לפני החופשה, שבתחילתה לא הרגשתי צורך לאפות אלא רק לנוח ולהיות עם הילדים
והמשפחה שלי. ככל שהימים עברו, הדחף לאפות התחיל לדגדג וכיון שלא יכולתי לעסוק במלאכה האהובה עליי בעולם,
התחלתי לחשוב, לדמיין ולערוך רשימות של כל מה שאאפה לכם כשאחזור מתאילנד. ואני לא מתכוונת למאפים תאילנדים
(אולי רק הבננה לוטי) אני מתכוונת למאפים של בית בארץ כמו שאני אוהבת ,כי לא אכלתי מאפים טובים ממש
בחופשה שלנו, הם פשוט לא היו כאלו ששוה לבזבז עליהם קלוריות:)
אז מחר אני כבר אערבב משהו בקערה בבית ואמלא את הבית בריח של אפייה כמו שאני אוהבת. ואתם בינתיים תכינו עוגת אגוזים
מפנקת וטעימה, תשבו במזגן אחרי ים או בריכה או אחרי יום עבודה, ותתענגו.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת אגוזי לוז בחושה נהדרת/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
200 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן רגיל
4 ביצים גודל L
1 כפית מחית וניל
אופציונלי בלבד: כפית אבקת קינמון רק למי שאוהב
1.5 כוסות (200 גר׳) אגוזי לוז גרוסים דק או טחונים
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 מיכל (100 מ״ל) שמנת חמוצה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה, או בקערה עם מרית מערבבים היטב חמאה וסוכר לתערובת קרמית מעט תפוחה וחלקה.
מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומי שאוהב אפשר להוסיף בשלב הזה אבקת קינמון .
מוסיפים אגוזי לוז ומערבבים. מוסיפים מחצית ומהקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה,
שוב מערבבים, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים את חלקה העליון.
אופים כ 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו ממרכז העוגה.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים
**שימו לב**
אל תאפו את העוגה יותר מדי כיון שהיא עלולה להתייבש,
תדאגו להוציא אותה מהתנור כשיש פירורים מעט לחים על הקיסם זה חשוב
**לגרסת פרווה ממירים את החמאה במתכון במחמאה/נטורינה או בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים באותה הכמות
**את אגוזי הלוז ניתן להמיר בכל אגוז אחר שאוהבים
**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום בהיר
**לא ממליצה לשלב קמחים בעוגה יש לי חשש שהיא תצא יבשה מדי
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
32 Comments
היי אהובה תודה על מתכונים טובים, טעימים וקלילים ♥ האם המתכון הזה מתאים לאינגליש קייק אחד כפי שרשום בתחילת המתכון?
כן אחרת לא הייתי כותבת -)
היי קרן איזו עוגה מגרייתתתתת! את יודעת אם אוכל להכין אותה בתבנית עגולה ולהכניס באמצע קצפת? תודה מראש! שבת שלום
אפשר מיץ תפוחים
כן
אגוזי לוז צריכים להיות קלויים או לא?
ממש לא
האם אגוזי הלוז קלויים?
לא
האגוז צריך להיות אפוי?
אם לא כתוב אז לא
השאלה הנשאלת תמיד מה תחליף של השמנת לפרווה?
כתבתי למטה במתכון
הכנתי כעת את העוגה ויצאה מדהיםם.
על בסיס שמן, חלב וכוסמין 80%.
עכשיו מכינה גנאש נוגט וש.חלב לזיגוג מעל.
הכפלתי כמויות ויצאו לי 3 אינגליש
וואו ממש משמח לשמוע
Can I use gluten free flour in this recipe?
כן אין בעיה
מתאים גם כעוגת שקדים?
האם אפשר להשתמש בשמנת רגילה במקום החמוצה?
בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים, כן
בוקר טוב מה זה מחית וניל?
אפשר להשצמש בתמצית אם אין לך מחית
מחית זה יותר מרוכז
לאפות בטורבו או רגיל חום עליון ותחתון?
חום עליון תחתון
הכנתי עם אגוזי מלך כי זה מה שהיה לי ויצא מעולה
תודה רבה
תודה לטם
טוב לדעת!
במתכון כתוב אגוזים טחונים ובתמונה רואים חתיכות אגוזים.האם הוספת אגוזים בחתיכות מעבר לכמות הרשומה? או טחנת בעצמך והשארת חלק פחות טחון? (ואז החתיכות הן מתוך הכמות ולא בנוסף). תודה!
אותה כמות כמו שמופיעה במתכון
האם אפשר להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה?
היי. מה גודל תבנית אינגליש קייק סטנדרטית?
היי קרן, מדברת מעריצה מושבעת! את כותבת במתכון שמנת חמוצה, אבל בסרטון זה נראה שאת מוסיפה שמנת מתוקה.. האמנם או שהזיתי?