עוגות בחושות

עוגת אגוזי לוז בחושה נהדרת

יולי 17, 2023 32 Comments

את העוגה הזו הכנתי דקה לפני שטסנו לתאילנד לחופשה משפחתית, ולא הספקתי להעלות לכם אותה לבלוג.

היא היתה עוגה כזו מנחמת של אחר הצהריים, כשבא לי משהו מפנק ליד הקפה, או לקפה של הבוקר.

היא היתה הדבר האחרון שאפיתי לפני החופשה, שבתחילתה לא הרגשתי צורך לאפות אלא רק לנוח ולהיות עם הילדים

והמשפחה שלי. ככל שהימים עברו, הדחף לאפות התחיל לדגדג וכיון שלא יכולתי לעסוק במלאכה האהובה עליי בעולם,

התחלתי לחשוב, לדמיין ולערוך רשימות של כל מה שאאפה לכם כשאחזור מתאילנד. ואני לא מתכוונת למאפים תאילנדים

(אולי רק הבננה לוטי) אני מתכוונת למאפים של בית בארץ כמו שאני אוהבת ,כי לא אכלתי מאפים טובים ממש

בחופשה שלנו, הם פשוט לא היו כאלו ששוה לבזבז עליהם קלוריות:)

אז מחר אני כבר אערבב משהו בקערה בבית ואמלא את הבית בריח של אפייה כמו שאני אוהבת. ואתם בינתיים תכינו עוגת אגוזים

מפנקת וטעימה, תשבו במזגן אחרי ים או בריכה או אחרי יום עבודה, ותתענגו.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת אגוזי לוז בחושה נהדרת/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

200 גר׳ חמאה רכה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן רגיל

4 ביצים גודל L

1 כפית מחית וניל

אופציונלי בלבד: כפית אבקת קינמון רק למי שאוהב

1.5 כוסות (200 גר׳) אגוזי לוז גרוסים דק או טחונים

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 מיכל (100 מ״ל) שמנת חמוצה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה, או בקערה עם מרית מערבבים היטב חמאה וסוכר לתערובת קרמית מעט תפוחה וחלקה.

מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומי שאוהב אפשר להוסיף בשלב הזה אבקת קינמון .

מוסיפים אגוזי לוז ומערבבים. מוסיפים מחצית ומהקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים ומוסיפים את השמנת החמוצה,

שוב מערבבים, מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים את חלקה העליון.

אופים כ 35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו ממרכז העוגה.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים

**שימו לב**

אל תאפו את העוגה יותר מדי כיון שהיא עלולה להתייבש,
תדאגו להוציא אותה מהתנור כשיש פירורים מעט לחים על הקיסם זה חשוב

**לגרסת פרווה ממירים את החמאה במתכון במחמאה/נטורינה או בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים באותה הכמות

**את אגוזי הלוז ניתן להמיר בכל אגוז אחר שאוהבים

**את הסוכר הלבן ניתן להמיר בסוכר חום בהיר

**לא ממליצה לשלב קמחים בעוגה יש לי חשש שהיא תצא יבשה מדי

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

 

32 Comments

אושרי יולי 17, 2023 at 12:16 pm

היי אהובה תודה על מתכונים טובים, טעימים וקלילים ♥ האם המתכון הזה מתאים לאינגליש קייק אחד כפי שרשום בתחילת המתכון?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:21 am

כן אחרת לא הייתי כותבת -)

Reply
יעל יולי 29, 2023 at 8:45 am

היי קרן איזו עוגה מגרייתתתתת! את יודעת אם אוכל להכין אותה בתבנית עגולה ולהכניס באמצע קצפת? תודה מראש! שבת שלום

Reply
משה שורץ אוקטובר 3, 2023 at 6:53 pm

אפשר מיץ תפוחים

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2023 at 6:47 am

כן

Reply
לי יולי 17, 2023 at 1:04 pm

אגוזי לוז צריכים להיות קלויים או לא?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:20 am

ממש לא

Reply
RINA יולי 17, 2023 at 1:42 pm

האם אגוזי הלוז קלויים?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:20 am

לא

Reply
רחל יולי 17, 2023 at 2:29 pm

האגוז צריך להיות אפוי?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:20 am

אם לא כתוב אז לא

Reply
עפרה יולי 18, 2023 at 7:40 pm

השאלה הנשאלת תמיד מה תחליף של השמנת לפרווה?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2023 at 3:31 pm

כתבתי למטה במתכון

Reply
דד יולי 17, 2023 at 4:00 pm

הכנתי כעת את העוגה ויצאה מדהיםם.
על בסיס שמן, חלב וכוסמין 80%.
עכשיו מכינה גנאש נוגט וש.חלב לזיגוג מעל.
הכפלתי כמויות ויצאו לי 3 אינגליש

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:20 am

וואו ממש משמח לשמוע

Reply
Ora יולי 18, 2023 at 6:52 am

Can I use gluten free flour in this recipe?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:18 am

כן אין בעיה

Reply
נעמה יולי 18, 2023 at 8:18 pm

מתאים גם כעוגת שקדים?

Reply
מור יולי 18, 2023 at 7:21 am

האם אפשר להשתמש בשמנת רגילה במקום החמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:18 am

בשמנת עם אחוזי שומן גבוהים, כן

Reply
אילנה יולי 18, 2023 at 9:03 am

בוקר טוב מה זה מחית וניל?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:18 am

אפשר להשצמש בתמצית אם אין לך מחית
מחית זה יותר מרוכז

Reply
אורלי שגיא יולי 18, 2023 at 11:32 am

לאפות בטורבו או רגיל חום עליון ותחתון?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 12:27 pm

חום עליון תחתון

Reply
לטם יולי 27, 2023 at 9:12 pm

הכנתי עם אגוזי מלך כי זה מה שהיה לי ויצא מעולה
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 27, 2023 at 9:14 pm

תודה לטם

Reply
יעל יולי 29, 2023 at 8:47 am

טוב לדעת!

Reply
יעל אוגוסט 6, 2023 at 1:11 pm

במתכון כתוב אגוזים טחונים ובתמונה רואים חתיכות אגוזים.האם הוספת אגוזים בחתיכות מעבר לכמות הרשומה? או טחנת בעצמך והשארת חלק פחות טחון? (ואז החתיכות הן מתוך הכמות ולא בנוסף). תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2023 at 7:53 am

אותה כמות כמו שמופיעה במתכון

Reply
ענת אוקטובר 13, 2023 at 9:22 am

האם אפשר להשתמש ביוגורט במקום שמנת חמוצה?

Reply
נטע אוקטובר 19, 2023 at 11:06 pm

היי. מה גודל תבנית אינגליש קייק סטנדרטית?

Reply
אפרת ינואר 6, 2024 at 9:42 am

היי קרן, מדברת מעריצה מושבעת! את כותבת במתכון שמנת חמוצה, אבל בסרטון זה נראה שאת מוסיפה שמנת מתוקה.. האמנם או שהזיתי?

Reply

Leave a Comment