הדבר הראשון שאני אעשה שייגמר הסגר, יהיה מן הסתם ללכת לים, אני והשיער שלי
כבר לא יכולים לחכות לרגע שבו נתאחד עם מי המלח של הים, ולמרות שאני גרה מול הים
ויורדת לכיון החוף כל יום, אני לא מעיזה להפר את הסגר ולהיכנס למים, ואני מתגעגעת אליהם כל כך.
אחרי זה יש לי רשימה עוד ארוכה, שחלק ממנה כולל מפגשים עם משפחה וחברים, רוצה לחזור
כבר לארח לסדנאות אצלי בבית, אבל עם כל זה גם יש חשש, והייתי הכי רוצה לחזור באיזי.
לא בא לי על הטרפת של החיים כמו שהיתה קודם, ואני מעריכה כל כך הרבה דברים שהסגר
עשה לנו טובים, ומבטיחה לעצמי שאני אחזור לאט, רגועה יותר, פחות לחוצה, ואתכנן הכל אחרת.
על מי אני עובדת ?????????? ביום שזה נגמר, נראה לי שכולנו חוזרים להילוך מהיר, ולמרות שאני ממש
מקוה שלא, לדעתי חשבון הבנק שלי לא יוכל לעמוד בהילוך איטי.ולא תהיה ברירה. אז אני אכתוב את זה
פה, שלא אשכח, שהבטחתי לעצמי לאט לאט . ומה איתכם ? מה הדבר הראשון שתעשו אחרי הסגר?
אחד מהדברים הטובים שקרו, הן הזמנות האון ליין של מוצרים מכל הארץ, אני באופן אישי נחשפתי
להמון חקלאים, מגדלי פרחים, פירות ירקות ועוד במהלך התקופה הזו וזה מקסים.
אפילו קיבלתי משלוח של אוכמניות, והכנתי מהם עוגה מדהימה. אני אוהבת מאוד עוגות עם פירות
יער, והשילוב של שקדים בפנים מבחינתי הוא תמיד חובה, זה מוסיף המון.
את האוכמניות אתם יכולים להזמין און ליין מכאן ויש לי בשבילכם קוד הנחה! kerenxcarmel
אם תכניסו את הקוד הזה תקבלו 10% הנחה על ההזמנה, הם כרגע עושים משלוחים פעמיים בשבוע
לאיזור המרכז. תהנו.
העוגה רכה ומושלמת, היא הכי פינוק שיש לקפה, או אפילו אחרי ארוחת ערב.
עוגת אוכמניות ושקדים/תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ או מלבנית 25*25
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L (אם יש M גם אחלה)
1 כוס (200 גר') סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
1 מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה או מיכל (250 גר') גבינת ריקוטה
50 גר' גבינה לבנה (אם משתמשים בריקוטה להשמיט)
1 כפית תמצית וניל
גרידת לימון מלימון בינוני שלם
2 כוסות (250 גר') אוכמניות טריות או קפואות
2 כפות (20 גר') קורנפלור
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 כוסות (280 גר') קמח לבן
1/2 כוס (50 גר') אבקת שקדים או שקדים טחונים או קמח שקדים
חופן גפרורי שקדים לעיטור
אופן ההכנה:
משמנים היטב תבנית אפייה, ומחממים תנור ל 170 מעלות.
בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים ביצים וסוכר לבן עד לקבלת תערובת תפוחה
ובהירה. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה. מורידים את מהירות המיקסר
ומוסיפים שמנת חמוצה/ריקוטה וגבינה לבנה.
מוסיפים וניל, וגרידת לימון, קמח לבן שקדים ואבקת אפייה ומערבבים מעט לקבלת תערובת
אחידה .
בקערה קטנה מערבבים 3/4 מכמות האוכמניות עם קורנפלור (כדי למנוע מהאוכמניות לשקוע
במהלך האפייה לתחתית העוגה).מוסיפים לבלילת העוגה ומערבבים להטמעה בבלילה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית.
מפזרים באופן אחיד מעל בלילת העוגה,את האוכמניות שהשארנו בצד, ומעליהם
מפזרים גפרורי שקדים.
אופים כ 50-60 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו,
ייתכן וזמן האפייה מתארך מעט אין מה להילחץ.
מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים
**אם אין לכם קורנפלור אפשר להמיר בקמח, מנסיון שלי הקורנפלור הכי טוב לזה.תחזיקו בבית קבוע.
**במקום אוכמניות אפשר תותים או כל פרי יער אחר
**במקום גבינה לבנה אפשר להוסיף עוד שמנת חמוצה/ריקוטה
**לגרסת פרווה המירו שמנת/ריקוטה או גבינה בקרם קוקוס באותה הכמות או בשמנת צמחית.
168 Comments
יאמיייייייי
לגמרי יאמי! תודה איה
הי קרן,145 שח עבור איזו כמות?תודה
אוכמניות? בבקשה כנסי לאתר שלהם ותקראי אני לא מספקת אינפורמציה, ואם יש שאלות הם ישמחו לענות
היי אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח?
שילוב של קמח שקדים וקמח לפסח או קמח ללא גלוטן כלשהו
יצא מושלם, אחת העוגות השוות!!
תודה!
180 מעלות?
כמו שכתוב
היי, הכנתי את העוגה ויצאה לי קצת דחוסה. מה אפשר לעשות כדי לתקן?
אולי ערבבת יותר מדי או שהתבנית היתה קטנה מדי לבלילה?
האם להפשיר את האוכמניות לפני?
לא חובה
אפשרי בלי מיקסר? תודה
כן אפשר ישנית
היי
אוהבת מאוד את המתכונים שלך. מהירים וטעימים מאוד.
תודה שמחה
הי עשיתי עוגה עם ריקוטה ו4 ביצים L כמו שרשום המתכון. לעוגה יש חזק של ביצים (כשאת מקפיצה ביצים וסוכר – זה הטעם החזק) יש סיבה לזה? כי זה מפריע לטעם ולאכילה
השתמשתי בריקוטה, אולי זה מה שעושה אותה לא משו…
לא אמור להיות לה ריח של ביצים.. לא קשור לריקוטה ֿ
יש תגובות של אנשים שהכינו עם ריקוטה ויצא אחלה.סורי זה מבאס אני מתארת לעצמי
אפשר להחליף לדובדבנים? אין לי אוכמניות
אפשר
אם טוחנים שקדים חשוב שיהיו בלי קליפה או שבסדר שקדים טבעיים עם הקליפה?
רצוי בלי
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הקמח הרגיל לטובת צליאקים? תודה
אי אפשר להכין את כל העוגה על קמח שקדים , אפשר לשלב קמח ללא גלוטן שקונים בסופר לקמח שקדים
בדיוק התחשק לי עוגה כזו ובאת בול! אפשר קמח שקדים?
ברור
כמה גבינת ריקוטה צריך?
מיכל -250 גר׳
מיכל ריקוטה פרסקה של גד זה 300 גר, האם מיכל שלם או 250 גר?
250 גר׳ כפי שכתוב
זה נראה מושלם!
אני רוצה להכין חצי כמות בתבני עגולה נמוכה בקוטר 20.
בכמה נראה לך שצריך לקצר את זמן האפיה?
תודה (:
תתחילי לבדוק אחרי 30 דק
מתכון מושלם מכינה אותה בפעם העשירית! יש אפשרות להכין את העוגה פרווה?
תודה!❤️
מעדיפה שתשאירי אותה חלבית בגלל הריקוטה והשמנת החמוצה
הי קרן,
העוגה יצאה טעימה בטירוף למרות מה שארשום לך.
2 דברים שלא הסתדרו אצלי:
1. העוגה נשארה נמוכה וקצת דחוסה ולא גבוהה כמו בתמונה אצלך. עבדתי בדיוק לפי המתכון חוץ מזה שהשתמשתי ביוגורט.
2. למרות שעטפתי את האוכמניות הטריות בקורנפלור הם שקעו לתחתית ולא התפזרו.
אשמח לתובנות שלך לגבי 2 הדברים.
אולי הורדת בסוכר? או שהתבנית שלך גבוהה מדי
קורה שהאוכמניות שוקעות, אולי בגלל שיוגורט זה מסה קלילה יותר ואולי פשו טיותר מדי אוכמניות
בטוחה שהיא עדיים יצאה טעימה
וואווו! איך הכל תממד נראה מושלם?
תודה
8
היי קרן
מאז סדנת האפייה אני מכורה לבלוג!!
מה עדיף- שמנת חמוצה או ריקוטה? (עם מה את השתמשת ומה ההבדל פה ביניהם?)
ואיזה תוכנית לעשות בתנור?
הי תודה
תמיד חום עליון תחתון
מתה על ריקוטה! יוצא מעולה גם עם שמנת חמוצה אבל
שמנת חמוצה 15% שומן זה בסדר?
לגמרי בסדר
היי, איך ניתן להכין את העוגה שתהיה ללא גלוטן? ( נראה לי שהקמח הרב תכליתי – 2 כוסות),יהפוך את העוגה ליציקה (הוא גם קמח די נחות
קמח שקדים יעבוד פה ?
תודה
את יכולה לשלב קמח שקדים וקמח תפוחי אדמה/קורנפלור
אין לי נסיון עם קמחים חלופיים כמו תמי
היי קרן, אין לי את התבניות שציינת, באיזה עוד סוגי תבניות ניתן להשתמש לעוגה?
תודה!
מרובעת בינונית
היי קרן האם אפשר להשתמש ברינג בקוטר 20?
קטן מדי לעוגה
היי! אפשר להקפיא את העוגה אם אני צריכה אותה לעוד 4 ימים או שהיא לא תופשר טוב?
אשפר להקפיא
מה קורה למרקם העוגה אם משתמשים בריוויון?
ריוויון זה החיים
העוגה מדהימה!!!
פשוטה להכנה ואחת הטעימות שהכנתי!!
תודה רבה
תודה שירה! השתמשת בשמנת חמוצה וגבינה לבנה?
אפשר להכין את העוגה עם שמנת מתוקה במקום שמנת חמוצה?
יש מצב שזה יעבוד אחלה
רויון במקום ריקוטה?
אפשר
היי קרן, מתכון מושלם!
אם מוסיפים שמנת צמחית לגרסת פרווה- צריך להקציף אותה קודם או להכניס לבלילה נוזלית כפי שהיא? תודה!
נוזלית
בקר טוב ושבוע טוב
אפשר להוסיף אופציה להדפסה ? תודה
בסוף כל מתכון משמאל למטה ציור של מדפסת ירוקה
היי קרן, נראה מעולה!
אפשר להכין בתבנית בקוטר 24/20? כי אין לי 22..
אם כן, בכמה להכפיל/להוריד את הכמות?
תודה רבה!
חן חן ותודה על התשובה המהירה . שבוע טוב ובריאות
וואווו זה נראה משובח!!
אפשר גם להכין כמאפינס?
בטח, ואז זמן האפייה מתקצר
באילו אוכמניות השתמשת שחורות או כחולות?
https://www.carmelberry.co.il/
נראה מעולה קרן:)
אם אני רוצה לחלק את המתכון בחצי, לאיזה תבנית זה יתאים?
תודה!
אינגליש קייק
היי,
תודה על המתכונים, הם מושלמים!
אם אני משתמשת באוכמניות קפואות, כדאי להפשיר לפני?
לא צריך להפשיר
ווא ווא איזו עוגה מדהימה
תודה על המתכון.
אני מנצל את הסגר לאפות כל מה שלא הספקתי עד עכשיו, ויש לי עוד הרבה עבודה 🙂
תודה ישראל, אני ממש שמחה שאתה מכין דברים מהבלוג
מה אפשר במקום קורנפלור?? אפשר קמח תפוח אדמה???
אפשר כן ואפשר גם קמח רגיל
תודה יצא מדהים כרגיל!!
מחר מנסה את המתכון של הפיתות
אלופה
היי קרן!
האם אפשר לוותר על השקדים הטחונים?
כן, להמיר בקמח 30 גר׳
וואו נראה נהדר! אם אני משתמשת באוכמניות קפואות יש צורך בהפשרה?
אין צורך להפשיר
היי קרן,
אפשר יהיה לעשות את העוגה רק מקמח שקדים? (במקום הקמח הרגיל)
לא תחזיק רק משקדים
אפשר להמיר לקמח תפוחי אדמה וקמח שקדים חצי חצי
היי קרן,
מתכון ראשון שלך שאני מנסה..(:
רציתי לשאול בבקשה האם הביצים צריכות להיות קרות או בטמפרטורת החדר?
ממש לא משנה…. אצלי בן לרוב יוצאות מהמקרר
הי קרן, האם הכמות תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק?
בטח
3 ביצים L אפשרי, או שהעוגה לא תצא?
היא תהיה בסדר
היי, האם אפשר להחליף את האוכמניות בפירות אחרים ?
כן, כתוב בסוף הפוסט למטה
שלום קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, יש לי שאלה, למה מחקת את האפשרות של גבינת ריקוטה במתכון? האם יוצא פחות מוצלח מאשר עם שמנת חמוצה?
היתה בעיה במרקם לאנשים שהכינו עם ריקוטה, וחששתי שאולי משהו בריקוטה לא שלם במתכון אז השארתי שמנת חמוצה וגבינה לבנה כמו שעשיתי במקור.
ברגע שאנסה שוב עם ריקוטה ואדע מה היתה בעיה אחזיר
תודה רבה על תשובתך המהירה. אני פשוט קניתי ריקוטה בשביל המתכון (לפני המחיקה ), אז עכשיו העוגה בתנור, מקווה שתצא טוב
מחכה לעדכון שלך
העוגה יצאה יפה וטעימה, תודה!
עם הריקוטה? אלופה. לא שינית כלום ?
היי, ניתן לחמם את העוגה יום אחרי? מומלץ לפזר מי סוכר?
אפשר לחמם חתיכה במיקרו לא יותר מזה, תנור מייבש אותה.
לא רואה שום צורך בסירופ סוכר, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל
היי קרן,
האם אפשר להחליף בחמאה? וכמה?
לא אוהבת שמן בעוגות 🙂
150 גר׳
הי קרן, נראה מעולה!
אין לי תבנית 22.. אפשר לעשות בתבנית בקוטר 20/24?
אם כן בכמה להכפיל/להוריד?
תודה רבה!
הייתי הולכת על 24 בלי לגעת בכמות היא פשוט תצא מעט נמוכה יותר ולהוריד קצת זמן אפייה
זו אחת העוגות המושלמווות
הכנתי היום. לא היו לי חלק מהמצרכים אז החלפתי… במקום אןכמניות שמתי פטל, במקום שמנת חמוצה הכנסתי יוגורט ובמקום גבינה לבנה שמתי גבינת טוב טעם.
פשוט ממוווששש
קרן- תענוג גדול לקרוא את הפוסטים שלך ולהכין את המתכונים שלך. כיף
את גדולה מורן תודה!!
אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים וקורפלור? באיזה יחס?
3/4 שקדים
השאר קורנפלור
תודה♥️
הי קרן ,
הרוויון זה במקום השמנת החמוצה או הריקוטה ? במידה וכן אז מה הכמות שצריך להשתמש בה 200 גר' או 250 גר ? תודה
העוגה היא או עם שמנת חמוצה או עם ריקוטה או עם רוויון
עוגה מושלמת לא מתוקה וקלילה. לא היו לי אוכמניות שמתי דובדבן קפוא ויצא מושלם. תודה על המתכון
שלום לך קרן
מה הכוונה כשכתוב במתכון קמח שקדים ? הכוונה שקדים שאפשר לתכון לבד בבית עם תוכן ביתי או השקדים אמורים להיות ממש כמו קמח דק דק ?
תודה
אפשר לטחון עם מעבד מזון בבית לא חייבים שזה יהיה ממש במרקם דק דק, זה יותר משמעותי במתכונים שלא מכילים קמח.
הי קרן, שתדעי שזאת אחת העוגות המושלמות שטעמתי!!! הכנתי עם 200 גר ריקוטה ו-50 גר שמנת חמוצה. יצא מרקם מושללללםםם!!!
תודה רבה
כמובן שהעליתי לסטורי ותייגתי אותך. אלופה!!
אלופה!
איזה באסה, עשיתי עם אוכמניות קפואות, בכוונה הוצאתי אותן ברגע האחרון כדי שלא יצבעו לי את העיסה בסגול, קימחתי בקונפלור ועדיין כל הבלילה נצבעה בסגול 🙁
הי אפשר חמאה במקןם שמן קנולה?
אפשר אין בעיה 100-120 גר חמאה רכה
היי קרן, גם לי יצאה העוגה דחוסה במרקמה אך טעימה. הדבר היחיד ששיניתי זה 3/4 כוס סוכר במקום כוס אחת. למה לא יצאה אוורירית?
כי הורדת את כמות הסוכר
על איזה חום לאפות בתנור?
170
כתוב 🙂
היי קרן, הכנתי את העוגה עם תות עץ מהחצר שבדיוק התחיל להבשיל. יצא מדהים!
הוספתי גם שטרויזל מלמעלה וזה ממש הוסיף.
תודה על המתכון, והבלוג המושלם שלך.
נשמע מדהים
היי קרן הכנתי את העוגה היא נורא טעימה אבל יצאה במרקם דחוס. האם זה המרקם שלה? ואם לא מה הסיבות שיכולות להפוך את המרקם לכזה? (הכנתי עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה). תודה רבה
אולי ערבוב יתר של החומרים
היי,
האם את משתמשת בריקוטה רגילה או זו למריחה?
לא למריחה
היי קרן, אשמח לדעת האם אפשר קצת להבריא את הועגה ולהמיר בקמח כוסמין?
תודה!
אפשר חצי ולקחת בחשבון שהיא תצא דחוסה יותר
שלום.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
תודה
אין בעיה להקפיא
האם אפשר להמיר את הדובדבנים בחתיכות נקטרינות? יתאים?
אין דובדבנים בעוגה
מניחה שהתכוונת לאוכמניות והתשובה חיובית
ואו קרן הכנתי את זה כמאפינס ויצא פשוט מעולה!!!!! אושר של מתכון
תודההה אחלה רעיון המאפינס
היי קרן
קודם כל החלמה מהירה ככל האפשר!!!!
החלטתי להכין את עוגת האוכמניות, האם הבנתי נכון שאם משתמשים בגבינת ריקוטה לא צריך להוסיף 50 ג'ק גבינה לבנה?
נכון מאוד
אפשר להחליף את הגבינות ב250 גרם ריקוטה 40%? איך ישפיע על הטעם/מרקם?
לא מכירה ריקוטה 40% של מי זה?
הי קרן,
המתכונים שלך נהדרים- את ממש תגלית בשבילי! (-:
שאלה לגבי העוגה: יש לי במקרה גבינת מסקרפונה. האם אפשר לדעתך להשתמש בה במקום בריקוטה?
מאמינה שכן
שלום קרן, פעם ראשונה שניסיתי מתכון שלך מחבר שהמליץ, את עוגת הרוגלאך המבולגנת, ליום הולדת של בני שאוהב עוגות שמרים. היא יצאה חלומית, הייתה התלהבות רבה מהמראה ומהטעם. תודה רבה.
איך ניתן להפוך את העוגה הזו אוכמניות שקדים לפרווה?
ולמה ניתן להשתמש בשמנת צמחית להקצפה של RICHS שנותרה לי?
אפשר להמיר את כל מוצרי החלב (גבינות) במתכון למיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות או בשמנת צימחית ואז על הדרך לנצל את זו שיש לך בבית
שמנת חמוצה 15% שומן זה בסדר?
בטח
היי האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה?
פחות מומלץ בכלל כל הגבינות יש עוד מתכונים עם פירות בבלוג שאותם ניתן להמיר
היי האם רלוונטי להחליף את האוכמניות בפטל שחור ?
היי 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגעל ואבקת אפייה?
כן אפשר
באיזה כמות קמח תופח? אותה כמות?
תודה! ☺️
תמיד-)
אם אני ממירה לפרווה, פשוט חבילת שמנץ צמחית תספיק? יוצא טוב?
כן
הי קרן!! הכנתי בתור מאפינס ויצא דחוס. תוהה אם זה המרקם או זה בגלל שאפיתי בתור מאפינס. מה דעתך?
אם לא, האם יש התאמות למאפינס? אוהבת במנות קטנות.
הי, אני לא יודעת למה.. אולי מילאת את המאפינס יותר מדי ?
היי קרן! העוגה נראית מדהימה וקניתי את כל החומרים אבל…… האם זה יצליח לי גם בלי מיקסר? (אין ברשותי)
תודה מראש! 🙂
בודאי! תמיד אפשר עם מטרפה
היי קרן! העוגה נראית מדהימה וקניתי את כל החומרים אבל…… האם זה יצליח לי גם בלי מיקסר? (אין ברשותי)
תודה מראש!
היי קרן! העוגה נראת מדהימה
מה אצטרך להוסיף אם ארצה להכין אותה בתבנית 26?
כמעט להכפיל אן לפחות פי 1.5
היא לא יצאה מתוקה, ככה זה אמור להיות?
אולי הורדת בסוכר?