עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת אוכמניות ושקדים

אפריל 18, 2020 168 Comments

/

הדבר הראשון שאני אעשה שייגמר הסגר, יהיה מן הסתם ללכת לים, אני והשיער שלי

כבר לא יכולים לחכות לרגע שבו נתאחד עם מי המלח של הים, ולמרות שאני גרה מול הים

ויורדת לכיון החוף כל יום, אני לא מעיזה להפר את הסגר ולהיכנס למים, ואני מתגעגעת אליהם כל כך.

אחרי זה יש לי רשימה עוד ארוכה, שחלק ממנה כולל מפגשים עם משפחה וחברים, רוצה לחזור

כבר לארח לסדנאות אצלי בבית, אבל עם כל זה גם יש חשש, והייתי הכי רוצה לחזור באיזי.

לא בא לי על הטרפת של החיים כמו שהיתה קודם, ואני מעריכה כל כך הרבה דברים שהסגר

עשה לנו טובים, ומבטיחה לעצמי שאני אחזור לאט, רגועה יותר, פחות לחוצה, ואתכנן הכל אחרת.

על מי אני עובדת ?????????? ביום שזה נגמר, נראה לי שכולנו חוזרים להילוך מהיר, ולמרות שאני ממש

מקוה שלא, לדעתי חשבון הבנק שלי לא יוכל לעמוד בהילוך איטי.ולא תהיה ברירה. אז אני אכתוב את זה

פה, שלא אשכח, שהבטחתי לעצמי לאט לאט . ומה איתכם ? מה הדבר הראשון שתעשו אחרי הסגר?

אחד מהדברים הטובים שקרו, הן הזמנות האון ליין של מוצרים מכל הארץ, אני באופן אישי נחשפתי

להמון חקלאים, מגדלי פרחים, פירות ירקות ועוד במהלך התקופה הזו וזה מקסים.

אפילו קיבלתי משלוח של אוכמניות, והכנתי מהם עוגה מדהימה. אני אוהבת מאוד עוגות עם פירות

יער, והשילוב של שקדים בפנים מבחינתי הוא תמיד חובה, זה מוסיף המון.

את האוכמניות אתם יכולים להזמין און ליין מכאן ויש לי בשבילכם קוד הנחה! kerenxcarmel

אם תכניסו את הקוד הזה תקבלו 10% הנחה על ההזמנה, הם כרגע עושים משלוחים פעמיים בשבוע

לאיזור המרכז. תהנו.

העוגה רכה ומושלמת, היא הכי פינוק שיש לקפה, או אפילו אחרי ארוחת ערב.

עוגת אוכמניות ושקדים/תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ או מלבנית 25*25

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L (אם יש M גם אחלה)

1 כוס (200 גר') סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

1 מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה או מיכל (250 גר') גבינת ריקוטה

50 גר' גבינה לבנה (אם משתמשים בריקוטה להשמיט)

1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון מלימון בינוני שלם

2 כוסות (250 גר') אוכמניות טריות או קפואות

2 כפות (20 גר') קורנפלור

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 כוסות (280 גר') קמח לבן

1/2 כוס (50 גר') אבקת שקדים או שקדים טחונים או קמח שקדים

חופן גפרורי שקדים לעיטור

אופן ההכנה:

משמנים היטב תבנית אפייה, ומחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערת המיקסר במהירות גבוהה מקציפים ביצים וסוכר לבן עד לקבלת תערובת תפוחה

ובהירה. מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה. מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים שמנת חמוצה/ריקוטה וגבינה לבנה.

מוסיפים וניל, וגרידת לימון, קמח לבן שקדים ואבקת אפייה ומערבבים מעט לקבלת תערובת

אחידה .

בקערה קטנה מערבבים 3/4 מכמות האוכמניות עם קורנפלור (כדי למנוע מהאוכמניות לשקוע

במהלך האפייה לתחתית העוגה).מוסיפים לבלילת העוגה ומערבבים להטמעה בבלילה.

מעבירים  את בלילת העוגה לתבנית.

מפזרים באופן אחיד מעל בלילת העוגה,את האוכמניות שהשארנו בצד, ומעליהם

מפזרים גפרורי שקדים.

אופים כ 50-60 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו,

ייתכן וזמן האפייה מתארך מעט אין מה להילחץ.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים

**אם אין לכם קורנפלור אפשר להמיר בקמח, מנסיון שלי הקורנפלור הכי טוב לזה.תחזיקו בבית קבוע.

**במקום אוכמניות אפשר תותים או כל פרי יער אחר

**במקום גבינה לבנה אפשר להוסיף עוד שמנת חמוצה/ריקוטה

**לגרסת פרווה המירו שמנת/ריקוטה או גבינה בקרם קוקוס באותה הכמות או בשמנת צמחית.

 

 

168 Comments

Aya אפריל 18, 2020 at 3:03 pm

יאמיייייייי

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 3:19 pm

לגמרי יאמי! תודה איה

Reply
חדוה אפריל 19, 2020 at 2:18 pm

הי קרן,145 שח עבור איזו כמות?תודה

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 2:24 pm

אוכמניות? בבקשה כנסי לאתר שלהם ותקראי אני לא מספקת אינפורמציה, ואם יש שאלות הם ישמחו לענות

Reply
תמר אפריל 4, 2023 at 1:56 pm

היי אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2023 at 4:52 pm

שילוב של קמח שקדים וקמח לפסח או קמח ללא גלוטן כלשהו

Reply
נועה מאי 22, 2020 at 5:09 pm

יצא מושלם, אחת העוגות השוות!!

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 6:20 pm

תודה!

Reply
דני מאי 28, 2020 at 3:02 pm

180 מעלות?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 4:32 pm

כמו שכתוב

Reply
עמית מאי 1, 2021 at 9:49 pm

היי, הכנתי את העוגה ויצאה לי קצת דחוסה. מה אפשר לעשות כדי לתקן?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2021 at 6:15 pm

אולי ערבבת יותר מדי או שהתבנית היתה קטנה מדי לבלילה?

Reply
אמונה אוגוסט 16, 2023 at 12:02 pm

האם להפשיר את האוכמניות לפני?

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2023 at 3:12 pm

לא חובה

ירדן ינואר 31, 2024 at 5:11 pm

אפשרי בלי מיקסר? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:10 pm

כן אפשר ישנית

Reply
שמחה אפריל 18, 2020 at 3:07 pm

היי
אוהבת מאוד את המתכונים שלך. מהירים וטעימים מאוד.

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 3:19 pm

תודה שמחה

Reply
אנה אפריל 24, 2020 at 2:46 pm

הי עשיתי עוגה עם ריקוטה ו4 ביצים L כמו שרשום המתכון. לעוגה יש חזק של ביצים (כשאת מקפיצה ביצים וסוכר – זה הטעם החזק) יש סיבה לזה? כי זה מפריע לטעם ולאכילה
השתמשתי בריקוטה, אולי זה מה שעושה אותה לא משו…

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 3:34 pm

לא אמור להיות לה ריח של ביצים.. לא קשור לריקוטה ֿ
יש תגובות של אנשים שהכינו עם ריקוטה ויצא אחלה.סורי זה מבאס אני מתארת לעצמי

Reply
רונית ינואר 22, 2021 at 12:12 pm

אפשר להחליף לדובדבנים? אין לי אוכמניות

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 3:34 pm

אפשר

Reply
אביטל פברואר 6, 2022 at 6:37 pm

אם טוחנים שקדים חשוב שיהיו בלי קליפה או שבסדר שקדים טבעיים עם הקליפה?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2022 at 8:20 am

רצוי בלי

Reply
מרב פברואר 8, 2023 at 11:03 pm

האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום הקמח הרגיל לטובת צליאקים? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2023 at 10:29 am

אי אפשר להכין את כל העוגה על קמח שקדים , אפשר לשלב קמח ללא גלוטן שקונים בסופר לקמח שקדים

Reply
לירן אפריל 18, 2020 at 4:12 pm

בדיוק התחשק לי עוגה כזו ובאת בול! אפשר קמח שקדים?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 4:46 pm

ברור

Reply
אנה אפריל 19, 2020 at 4:41 pm

כמה גבינת ריקוטה צריך?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 5:10 pm

מיכל -250 גר׳

Reply
גליה פברואר 24, 2023 at 10:13 am

מיכל ריקוטה פרסקה של גד זה 300 גר, האם מיכל שלם או 250 גר?

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2023 at 11:34 am

250 גר׳ כפי שכתוב

טלי אפריל 18, 2020 at 5:48 pm

זה נראה מושלם!
אני רוצה להכין חצי כמות בתבני עגולה נמוכה בקוטר 20.
בכמה נראה לך שצריך לקצר את זמן האפיה?
תודה (:

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 8:16 pm

תתחילי לבדוק אחרי 30 דק

Reply
אילה שניר דצמבר 3, 2020 at 12:08 pm

מתכון מושלם מכינה אותה בפעם העשירית! יש אפשרות להכין את העוגה פרווה?
תודה!❤️

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2020 at 2:40 pm

מעדיפה שתשאירי אותה חלבית בגלל הריקוטה והשמנת החמוצה

Reply
מאיר פברואר 14, 2024 at 10:48 pm

הי קרן,
העוגה יצאה טעימה בטירוף למרות מה שארשום לך.
2 דברים שלא הסתדרו אצלי:
1. העוגה נשארה נמוכה וקצת דחוסה ולא גבוהה כמו בתמונה אצלך. עבדתי בדיוק לפי המתכון חוץ מזה שהשתמשתי ביוגורט.
2. למרות שעטפתי את האוכמניות הטריות בקורנפלור הם שקעו לתחתית ולא התפזרו.
אשמח לתובנות שלך לגבי 2 הדברים.

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:21 pm

אולי הורדת בסוכר? או שהתבנית שלך גבוהה מדי
קורה שהאוכמניות שוקעות, אולי בגלל שיוגורט זה מסה קלילה יותר ואולי פשו טיותר מדי אוכמניות
בטוחה שהיא עדיים יצאה טעימה

Reply
מירב אפריל 18, 2020 at 9:02 pm

וואווו! איך הכל תממד נראה מושלם?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 9:32 pm

תודה

Reply
חדוה אפריל 19, 2020 at 2:15 pm

8

Reply
לילך אפריל 18, 2020 at 10:08 pm

היי קרן
מאז סדנת האפייה אני מכורה לבלוג!!
מה עדיף- שמנת חמוצה או ריקוטה? (עם מה את השתמשת ומה ההבדל פה ביניהם?)
ואיזה תוכנית לעשות בתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 10:35 pm

הי תודה
תמיד חום עליון תחתון
מתה על ריקוטה! יוצא מעולה גם עם שמנת חמוצה אבל

Reply
אורן אוגוסט 17, 2020 at 4:42 pm

שמנת חמוצה 15% שומן זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 9:59 pm

לגמרי בסדר

Reply
Melani אפריל 18, 2020 at 11:16 pm

היי, איך ניתן להכין את העוגה שתהיה ללא גלוטן? ( נראה לי שהקמח הרב תכליתי – 2 כוסות),יהפוך את העוגה ליציקה (הוא גם קמח די נחות
קמח שקדים יעבוד פה ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 11:22 pm

את יכולה לשלב קמח שקדים וקמח תפוחי אדמה/קורנפלור
אין לי נסיון עם קמחים חלופיים כמו תמי

Reply
לירית מאי 15, 2020 at 1:31 pm

היי קרן, אין לי את התבניות שציינת, באיזה עוד סוגי תבניות ניתן להשתמש לעוגה?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:16 pm

מרובעת בינונית

Reply
Ayala Karako נובמבר 12, 2021 at 2:47 pm

היי קרן האם אפשר להשתמש ברינג בקוטר 20?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 5:34 pm

קטן מדי לעוגה

הדר פברואר 1, 2022 at 12:16 pm

היי! אפשר להקפיא את העוגה אם אני צריכה אותה לעוד 4 ימים או שהיא לא תופשר טוב?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2022 at 12:18 pm

אשפר להקפיא

Reply
איתן אפריל 19, 2020 at 12:15 am

מה קורה למרקם העוגה אם משתמשים בריוויון?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 6:51 am

ריוויון זה החיים

Reply
Shira אפריל 22, 2020 at 6:30 am

העוגה מדהימה!!!
פשוטה להכנה ואחת הטעימות שהכנתי!!
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:58 am

תודה שירה! השתמשת בשמנת חמוצה וגבינה לבנה?

Reply
דנה אוקטובר 16, 2020 at 5:39 pm

אפשר להכין את העוגה עם שמנת מתוקה במקום שמנת חמוצה?

קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 7:48 pm

יש מצב שזה יעבוד אחלה

אור ברק יוני 12, 2022 at 10:43 pm

רויון במקום ריקוטה?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2022 at 12:33 pm

אפשר

Reply
שני ספטמבר 8, 2024 at 12:48 pm

היי קרן, מתכון מושלם!
אם מוסיפים שמנת צמחית לגרסת פרווה- צריך להקציף אותה קודם או להכניס לבלילה נוזלית כפי שהיא? תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2024 at 10:48 am

נוזלית

Reply
רות פריד אפריל 19, 2020 at 9:47 am

בקר טוב ושבוע טוב

אפשר להוסיף אופציה להדפסה ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 9:49 am

בסוף כל מתכון משמאל למטה ציור של מדפסת ירוקה

Reply
הלל מאי 7, 2021 at 11:10 am

היי קרן, נראה מעולה!
אפשר להכין בתבנית בקוטר 24/20? כי אין לי 22..
אם כן, בכמה להכפיל/להוריד את הכמות?
תודה רבה!

Reply
רות פריד אפריל 19, 2020 at 9:57 am

חן חן ותודה על התשובה המהירה . שבוע טוב ובריאות

Reply
סיגל אפריל 19, 2020 at 10:05 am

וואווו זה נראה משובח!!
אפשר גם להכין כמאפינס?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 10:16 am

בטח, ואז זמן האפייה מתקצר

Reply
Orly אפריל 19, 2020 at 10:29 am

באילו אוכמניות השתמשת שחורות או כחולות?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 10:31 am Reply
תמרי אפריל 19, 2020 at 1:04 pm

נראה מעולה קרן:)
אם אני רוצה לחלק את המתכון בחצי, לאיזה תבנית זה יתאים?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 2:22 pm

אינגליש קייק

Reply
אורית אפריל 25, 2020 at 2:09 pm

היי,
תודה על המתכונים, הם מושלמים!
אם אני משתמשת באוכמניות קפואות, כדאי להפשיר לפני?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:13 pm

לא צריך להפשיר

Reply
ישראל אפריל 19, 2020 at 5:08 pm

ווא ווא איזו עוגה מדהימה
תודה על המתכון.
אני מנצל את הסגר לאפות כל מה שלא הספקתי עד עכשיו, ויש לי עוד הרבה עבודה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 5:09 pm

תודה ישראל, אני ממש שמחה שאתה מכין דברים מהבלוג

Reply
אושרית אפריל 19, 2020 at 6:21 pm

מה אפשר במקום קורנפלור?? אפשר קמח תפוח אדמה???

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 7:04 pm

אפשר כן ואפשר גם קמח רגיל

Reply
יערה אפריל 19, 2020 at 8:57 pm

תודה יצא מדהים כרגיל!!
מחר מנסה את המתכון של הפיתות

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 9:18 pm

אלופה

Reply
תמר אפריל 24, 2020 at 2:21 pm

היי קרן!
האם אפשר לוותר על השקדים הטחונים?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 2:26 pm

כן, להמיר בקמח 30 גר׳

Reply
אלמוג אפריל 19, 2020 at 10:57 pm

וואו נראה נהדר! אם אני משתמשת באוכמניות קפואות יש צורך בהפשרה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 8:11 am

אין צורך להפשיר

Reply
tali אפריל 20, 2020 at 2:26 pm

היי קרן,
אפשר יהיה לעשות את העוגה רק מקמח שקדים? (במקום הקמח הרגיל)

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:01 pm

לא תחזיק רק משקדים
אפשר להמיר לקמח תפוחי אדמה וקמח שקדים חצי חצי

Reply
ספיר אפריל 20, 2020 at 7:10 pm

היי קרן,
מתכון ראשון שלך שאני מנסה..(:
רציתי לשאול בבקשה האם הביצים צריכות להיות קרות או בטמפרטורת החדר?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 7:54 pm

ממש לא משנה…. אצלי בן לרוב יוצאות מהמקרר

Reply
שגית אפריל 20, 2020 at 9:04 pm

הי קרן, האם הכמות תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 9:32 pm

בטח

Reply
אנה אפריל 24, 2020 at 9:50 am

3 ביצים L אפשרי, או שהעוגה לא תצא?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 9:53 am

היא תהיה בסדר

Reply
הילה אפריל 21, 2020 at 12:30 pm

היי, האם אפשר להחליף את האוכמניות בפירות אחרים ?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2020 at 12:33 pm

כן, כתוב בסוף הפוסט למטה

Reply
אנה אפריל 22, 2020 at 4:08 pm

שלום קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, יש לי שאלה, למה מחקת את האפשרות של גבינת ריקוטה במתכון? האם יוצא פחות מוצלח מאשר עם שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 4:38 pm

היתה בעיה במרקם לאנשים שהכינו עם ריקוטה, וחששתי שאולי משהו בריקוטה לא שלם במתכון אז השארתי שמנת חמוצה וגבינה לבנה כמו שעשיתי במקור.
ברגע שאנסה שוב עם ריקוטה ואדע מה היתה בעיה אחזיר

Reply
אנה אפריל 22, 2020 at 4:54 pm

תודה רבה על תשובתך המהירה. אני פשוט קניתי ריקוטה בשביל המתכון (לפני המחיקה ), אז עכשיו העוגה בתנור, מקווה שתצא טוב

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:19 pm

מחכה לעדכון שלך

Reply
אנה אפריל 22, 2020 at 6:37 pm

העוגה יצאה יפה וטעימה, תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:45 pm

עם הריקוטה? אלופה. לא שינית כלום ?

Reply
לידר אפריל 28, 2020 at 12:04 pm

היי, ניתן לחמם את העוגה יום אחרי? מומלץ לפזר מי סוכר?

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 12:19 pm

אפשר לחמם חתיכה במיקרו לא יותר מזה, תנור מייבש אותה.
לא רואה שום צורך בסירופ סוכר, אפשר לפזר אבקת סוכר מעל

Reply
ליבי מאי 20, 2020 at 2:15 pm

היי קרן,
האם אפשר להחליף בחמאה? וכמה?
לא אוהבת שמן בעוגות 🙂

קרן אגם מאי 20, 2020 at 3:15 pm

150 גר׳

הלל מאי 7, 2021 at 12:22 pm

הי קרן, נראה מעולה!
אין לי תבנית 22.. אפשר לעשות בתבנית בקוטר 20/24?
אם כן בכמה להכפיל/להוריד?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 11:19 am

הייתי הולכת על 24 בלי לגעת בכמות היא פשוט תצא מעט נמוכה יותר ולהוריד קצת זמן אפייה

Reply
מורן קרני אפריל 22, 2020 at 8:32 pm

זו אחת העוגות המושלמווות
הכנתי היום. לא היו לי חלק מהמצרכים אז החלפתי… במקום אןכמניות שמתי פטל, במקום שמנת חמוצה הכנסתי יוגורט ובמקום גבינה לבנה שמתי גבינת טוב טעם.
פשוט ממוווששש
קרן- תענוג גדול לקרוא את הפוסטים שלך ולהכין את המתכונים שלך. כיף

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 8:43 pm

את גדולה מורן תודה!!

Reply
הדר מאי 15, 2020 at 11:14 am

אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים וקורפלור? באיזה יחס?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:19 pm

3/4 שקדים
השאר קורנפלור

Reply
הדר מאי 15, 2020 at 3:33 pm

תודה♥️

Reply
ורד אפריל 23, 2020 at 10:12 am

הי קרן ,
הרוויון זה במקום השמנת החמוצה או הריקוטה ? במידה וכן אז מה הכמות שצריך להשתמש בה 200 גר' או 250 גר ? תודה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 10:48 am

העוגה היא או עם שמנת חמוצה או עם ריקוטה או עם רוויון

Reply
יפה בן אדרת מאי 1, 2020 at 3:39 pm

עוגה מושלמת לא מתוקה וקלילה. לא היו לי אוכמניות שמתי דובדבן קפוא ויצא מושלם. תודה על המתכון

Reply
סבינה אפריל 23, 2020 at 5:00 pm

שלום לך קרן
מה הכוונה כשכתוב במתכון קמח שקדים ? הכוונה שקדים שאפשר לתכון לבד בבית עם תוכן ביתי או השקדים אמורים להיות ממש כמו קמח דק דק ?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 5:32 pm

אפשר לטחון עם מעבד מזון בבית לא חייבים שזה יהיה ממש במרקם דק דק, זה יותר משמעותי במתכונים שלא מכילים קמח.

Reply
שגית אפריל 24, 2020 at 2:27 pm

הי קרן, שתדעי שזאת אחת העוגות המושלמות שטעמתי!!! הכנתי עם 200 גר ריקוטה ו-50 גר שמנת חמוצה. יצא מרקם מושללללםםם!!!
תודה רבה
כמובן שהעליתי לסטורי ותייגתי אותך. אלופה!!

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 3:34 pm

אלופה!

Reply
יונת אפריל 24, 2020 at 5:03 pm

איזה באסה, עשיתי עם אוכמניות קפואות, בכוונה הוצאתי אותן ברגע האחרון כדי שלא יצבעו לי את העיסה בסגול, קימחתי בקונפלור ועדיין כל הבלילה נצבעה בסגול 🙁

Reply
מיכל אפריל 24, 2020 at 5:35 pm

הי אפשר חמאה במקןם שמן קנולה?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 5:50 pm

אפשר אין בעיה 100-120 גר חמאה רכה

Reply
רחל אוגוסט 17, 2024 at 1:23 am

היי קרן, גם לי יצאה העוגה דחוסה במרקמה אך טעימה. הדבר היחיד ששיניתי זה 3/4 כוס סוכר במקום כוס אחת. למה לא יצאה אוורירית?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2024 at 9:09 am

כי הורדת את כמות הסוכר

Reply
Goni אפריל 26, 2020 at 3:05 am

על איזה חום לאפות בתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:32 am

170
כתוב 🙂

Reply
מיכל אפריל 29, 2020 at 4:10 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה עם תות עץ מהחצר שבדיוק התחיל להבשיל. יצא מדהים!
הוספתי גם שטרויזל מלמעלה וזה ממש הוסיף.
תודה על המתכון, והבלוג המושלם שלך.

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:32 pm

נשמע מדהים

Reply
סתיו מאי 1, 2020 at 3:54 pm

היי קרן הכנתי את העוגה היא נורא טעימה אבל יצאה במרקם דחוס. האם זה המרקם שלה? ואם לא מה הסיבות שיכולות להפוך את המרקם לכזה? (הכנתי עם שמנת חמוצה וגבינה לבנה). תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 3:59 pm

אולי ערבוב יתר של החומרים

Reply
אסף מאי 3, 2020 at 4:22 pm

היי,
האם את משתמשת בריקוטה רגילה או זו למריחה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 4:36 pm

לא למריחה

Reply
FEY מאי 3, 2020 at 11:23 pm

היי קרן, אשמח לדעת האם אפשר קצת להבריא את הועגה ולהמיר בקמח כוסמין?
תודה!

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:24 pm

אפשר חצי ולקחת בחשבון שהיא תצא דחוסה יותר

Reply
רונב מאי 5, 2020 at 1:39 pm

שלום.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2020 at 1:46 pm

אין בעיה להקפיא

Reply
אורנית מאי 21, 2020 at 4:15 pm

האם אפשר להמיר את הדובדבנים בחתיכות נקטרינות? יתאים?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 4:41 pm

אין דובדבנים בעוגה
מניחה שהתכוונת לאוכמניות והתשובה חיובית

Reply
Noa מאי 28, 2020 at 8:51 pm

ואו קרן הכנתי את זה כמאפינס ויצא פשוט מעולה!!!!! אושר של מתכון

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 11:09 pm

תודההה אחלה רעיון המאפינס

Reply
Galia cohen מאי 30, 2020 at 2:09 pm

היי קרן
קודם כל החלמה מהירה ככל האפשר!!!!
החלטתי להכין את עוגת האוכמניות, האם הבנתי נכון שאם משתמשים בגבינת ריקוטה לא צריך להוסיף 50 ג'ק גבינה לבנה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2020 at 10:46 pm

נכון מאוד

Reply
ירדן יוני 4, 2020 at 8:51 pm

אפשר להחליף את הגבינות ב250 גרם ריקוטה 40%? איך ישפיע על הטעם/מרקם?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 8:55 am

לא מכירה ריקוטה 40% של מי זה?

Reply
רונית יולי 1, 2020 at 1:09 pm

הי קרן,
המתכונים שלך נהדרים- את ממש תגלית בשבילי! (-:
שאלה לגבי העוגה: יש לי במקרה גבינת מסקרפונה. האם אפשר לדעתך להשתמש בה במקום בריקוטה?

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 4:29 pm

מאמינה שכן

Reply
טל יולי 4, 2020 at 3:57 pm

שלום קרן, פעם ראשונה שניסיתי מתכון שלך מחבר שהמליץ, את עוגת הרוגלאך המבולגנת, ליום הולדת של בני שאוהב עוגות שמרים. היא יצאה חלומית, הייתה התלהבות רבה מהמראה ומהטעם. תודה רבה.
איך ניתן להפוך את העוגה הזו אוכמניות שקדים לפרווה?
ולמה ניתן להשתמש בשמנת צמחית להקצפה של RICHS שנותרה לי?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 4:34 pm

אפשר להמיר את כל מוצרי החלב (גבינות) במתכון למיץ תפוזים או קרם קוקוס באותה הכמות או בשמנת צימחית ואז על הדרך לנצל את זו שיש לך בבית

Reply
אורן אוגוסט 17, 2020 at 8:42 pm

שמנת חמוצה 15% שומן זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 9:58 pm

בטח

Reply
ללי אוקטובר 20, 2020 at 5:14 pm

היי האם אפשר להפוך את העוגה לפרווה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:00 pm

פחות מומלץ בכלל כל הגבינות יש עוד מתכונים עם פירות בבלוג שאותם ניתן להמיר

Reply
ברק קדמי אוקטובר 23, 2020 at 10:51 am

היי האם רלוונטי להחליף את האוכמניות בפטל שחור ?

Reply
חן ינואר 18, 2021 at 2:07 pm

היי 🙂
האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגעל ואבקת אפייה?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 3:15 pm

כן אפשר

Reply
חן ינואר 18, 2021 at 3:32 pm

באיזה כמות קמח תופח? אותה כמות?
תודה! ☺️

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 3:34 pm

תמיד-)

Reply
יהודית מרץ 12, 2021 at 3:30 pm

אם אני ממירה לפרווה, פשוט חבילת שמנץ צמחית תספיק? יוצא טוב?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2021 at 6:29 pm

כן

Reply
אוריה יולי 21, 2021 at 4:28 pm

הי קרן!! הכנתי בתור מאפינס ויצא דחוס. תוהה אם זה המרקם או זה בגלל שאפיתי בתור מאפינס. מה דעתך?
אם לא, האם יש התאמות למאפינס? אוהבת במנות קטנות.

Reply
קרן אגם יולי 21, 2021 at 7:06 pm

הי, אני לא יודעת למה.. אולי מילאת את המאפינס יותר מדי ?

Reply
יעל נובמבר 11, 2021 at 8:57 pm

היי קרן! העוגה נראית מדהימה וקניתי את כל החומרים אבל…… האם זה יצליח לי גם בלי מיקסר? (אין ברשותי)
תודה מראש! 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 6:18 am

בודאי! תמיד אפשר עם מטרפה

Reply
יעל נובמבר 11, 2021 at 8:58 pm

היי קרן! העוגה נראית מדהימה וקניתי את כל החומרים אבל…… האם זה יצליח לי גם בלי מיקסר? (אין ברשותי)
תודה מראש!

Reply
שני פברואר 16, 2022 at 11:51 pm

היי קרן! העוגה נראת מדהימה
מה אצטרך להוסיף אם ארצה להכין אותה בתבנית 26?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2022 at 10:18 am

כמעט להכפיל אן לפחות פי 1.5

Reply
ויוי אוגוסט 4, 2022 at 3:16 pm

היא לא יצאה מתוקה, ככה זה אמור להיות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2022 at 7:28 am

אולי הורדת בסוכר?

Reply

Leave a Comment