יצא לי כבר כמה וכמה פעמים לספר בבלוג על איך התחלתי לאפות אבל זה היה מזמן, ואולי דווקא
בתקופה הזו הכל כך חשובה, שבה כל כך הרבה אנשים שמעולם לא חלמו להיכנס למטבח ולאפות
מצאו תרפיה מטורפת באפייה ובבישול, גילו על עצמם דברים שלא ידעו שמסוגלים, וזה מדהים!
אז אולי זה הזמן לספר שלא למדתי לאפות באופן מקצועי, זה מאוד חשוב לי שיידעו גם בסדנאות
שלי, אני אופה ביתית לא קונדיטורית, לא למדתי מעולם, אפילו לא עשיתי סדנה של שלוש שעות
כמו אנשים שבאים אליי ללמוד. תמיד אהבתי עוגות ומאפים, בתקופה שהיתה לי דירה שכורה בתל אביב
כמו כולם אפיתי בראוניז בטוסטר אובן, ומדי פעם עוגת גזר. היו לי נסיונות להכין חלות, שהייתי בטוחה
שיצאו מוצלחות, היום אני יודעת שלא, אבל השכנים שלי לא התלוננו.
לפני 10 שנים עברנו לגור בדירה עם תנור חדש, ובדיוק קיבלתי מתנה מדודה שלי מיקסר.
לחברה היתה יומולדת, שאלתי מה להביא והיא ביקשה עוגה. לא היא ולא אני ידענו לאן זה יוביל.
הכנתי את העוגה הזו, כי זו היתה עוגה שאמא שלי היתה מכינה והיא היתה ממש טעימה.
הגיעו ליומולדת אנשים מיפו שפחות הכרתי וממש רציתי להכיר, והצלחתי ממש להרשים עם העוגה.
ביקשו ממני מתכון, קיבלתי מלא תשומת לב, ומצאתי את עצמי מתחילה לשוטט בבלוגים מהעולם
ומהארץ שהיו אז בחיתולים שלהם ורובם עוד ישבו על פלטפורמה שקראו לה תפוז.
התחלתי לאפות מלא, כל סוף שבוע חלות ועוגות, לכל מפגש חברי/משפחתי, לכל מי מהחברים שרק
רצה עוגה, והמשיכה שלי היתה רק לעוגות פשוטות, כלומר חלמתי שאני מצליחה לזלף יפה קרם על עוגה
אבל זה לא הצליח והבנתי שזה לא אני. כשפתחתי את הבלוג שלי אחרי הרבה שנים וסיפור ארוך,
שבהם הייתי כל הזמן אופה ומעלה לרשת, חלמתי להיות כמו בלוגרים גדולים שראיתי כל הזמן,
לא היה לי מושג אז, מה יהיה הכיוון או הייחוד שלי, אני בן אדם שחי את הרגע ופחות מתכנן
וחושב, אני תמיד זורמת עם מה שיש ויודעת בידיעה פנימית שמה שאני עושה הוא נכון.
סיימתי ללמוד בגיל 15 ומאז לא למדתי שום דבר, כל מה ידעתי או עשיתי לימדתי את עצמי.
היו שנים שזה לא היה לי קל והיו לי שאלות ומחשבות שכולם יותר טובים ממני, שאין לי כיוון
כי לא למדתי כלום, עבדתי שנים במלצרות, ותהיתי הרבה מאוד שנים מה אני אעשה כשאהיה
גדולה, למרות שכבר הייתי בת כמעט 40.
עם שנים של אפייה, הלך והתחדד הסגנון שלי, הבנתי שזה לא הקהל שעוקב אחרי שאוהב דברים
פשוטים ולא מסובכים, זו אני, אני מטורפת על פשטות, על בית, על פחות מעוצב ומדוגם,
אני זו שנהנית שהחלה שלה קצת עקומה, שלעוגה יש סדקים, שעוגה בלי קמח נוחתת ומקבלת
צורה מצחיקה.ועם האהבה שלי, אני מצליחה לגרום לאחרים לאהוב את המטבח של הבית.
אני רואה אנשים שמשקיעים טונה של כסף וזמן להכין עוגות מעוצבות שייראו ״כמו בקונדיטוריה״
ויש כאלו באמת באמת מוכשרים אמאלה! אבל יש גם המון שמוציאים ומבזבזים משאבים יקרים
וזה מיותר. אתמול הכנתי את העוגה הזו, והעליתי סטורי לאינסטוש שבו אני מראה איך אני מורחת
את הקרם בפשטות, בלי פוזה, כי אני לא יודעת שום דבר אחר! וקיבלתי הודעות מאנשים שכתבו לי
שהם עוקבים אחרי דווקא בגלל הפשטות הלא מתחכמת הזו, ולא ציפיתי שמישהו בכלל יכתוב דבר כזה.
אז מה רציתי להגיד לכם ? שלפני שבוע וחצי האינסטוש שלי חגג 40,000 עוקבים, ואתמול לשמחתי
הרבה הוא חגג 50,000 עוקבים וזה מדהים! ואני חושבת על הדרך שעשיתי בשנים האלו וכמה
חידתתי את עצמי והכרתי את עצמי בזכות כל תהליך האפייה/בלוגינג הזה וזה מדהים.
ומכל תגובה ותגובה שלכם בכל מקום, בין אם זה בבלוג או בפייסבוק או אינסטגרם או במיילים,
אני לומדת על עצמי ועליכם עוד ועוד וזה נפלא.
עוגת ארבע לקפה עם קרם קפה, של פעם כזו, שהכי כייף שתהיה במקרר.
עוגת ארבע עם קרם קפה/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
1 כוס (200 גר') סוכר לבן
4 ביצים גודל L
60 גר' חמאה מומסת
4 כפות שמנת חמוצה
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
כוס (140 גר') קמח לבן
1/4 כוס קפה מוכן (מים חמים עם אספרסו חזק או כף נס נס קפה )
2.5 כפות (25 גר') קקאו
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (אפשר גם מיכל וחצי למי שאוהב המון קצפת)
כף וחצי אבקת קפה נמס (גרגרים או אבקה)
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
חופן אגוזי מלך קצוצים דק
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב את תבנית האפייה
בקערת המיקסר מקציפים למשך 5 דקות רצופות ביצים, סוכר, וניל ומלח.
עד שמתקבלת בלילה ממש תפוחה ובהירה במרקם של מוס.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים חמאה וקפה, ומערבבים.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שמנת חמוצה, וקקאו ומערבבים היטב לקבלת בלילה חלקה.
מעבירים לתבנית ואופים 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים לחלוטין.
מכינים את הקרם:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם פודינג וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
מוסיפים גרגירי קפה ומערבבים היטב, לקפה מגורען לוקח כמה דקות עד שהוא נמס,
אז תנו לקצפת לעמוד רגע ואז תערבבו שוב.
מעבירים את הקצפת מעל לעוגה טבעזרת פלטה או גב כף מיישרים.
מפזרים אגוזים קצוצים ומגישים.
את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**
130 Comments
היי קרן, מרגש היה לקרוא את מה שכתבת פה ,יש משהו כל כך יפה כששמים את כל האמת והפשטות על השולחן, ועל דרך , שלא הכל בא בקלות, שזו תוצאה של עבודה קשה…
עוקב אחריך ואחרי העוגות הנפלאות בשנה האחרונה (ההתאהבות היתה מהשניה שראיתי את העוגת אגסים היפהייפיה עם האגסים השלמים) , ומאז ובכל סופ״ש כבר מחכה למתכון הבא החדש שאוכל להכין… אז הזדמנות לומר תודה! ונתראה בסדנה…:)
איה אלוף אתה! אני יודעת ורואה אותך כל הזמן עוקב ומכין וזה מרגש, תודה רבה ברק
היי קרן,
נראה מדהים!
בכמה צריך להכפיל מצרכים כדי להתאים לתבנית 26?
תודה
כפול
הי קרן, האם אפשר לשים את כל השקית של האינסטנט פודינג?
אפשר לעשות קרם כמו שכתבו על השקית
איך אפשר לעשות את כל זה עם נספרסו מהמכונה? כי אין לי קפה מגורען/נס אף פעם… או שחייב לקנות?
ברור שאפשר עם אספרסו
גם לי יש את אותה בעיה. אז מה שמים בקצפת? כי לפי המתכון שמים אבקת נס קפה
תודה
אפשר להכין אספרסו מאוד מרוכז ולשים כפית ממנו
מקציפים ביצים עם החלמון?
ברור, כתוב להקציף ביצים הכוונה לביצים שלמות
היי קרן
אם אין לי חמאה
אפשר שמן במקום?
ואם כן אז כמה?
תודה
הי, כן אין בעיה
חושבת ש 1/3 כוס תספיק
הי, ממש התחברתי למה שכתבת. העוגות שלך לכאורה פשוטות אבל הן מדויקות וטעימות להפליא, אני בטוחה שגם העוגה הזו תצא לי מצויין כמו כל העוגות והמאפים שאני עושה מהבלוג המצויין שלך.
תמשיכי להעשיר אותנו. המתכונים המשובחים שלך.
מיכל ממודיעין
הודעות שמשמחות כל כך. תודה מיכל
וואו בול העוגה שחיפשתי, יצא ממש מושלם.
לא הרבה עבודה בכלל, טעים ממש
איזה כייף לי לשמוע
הי, האם בשלב הראשון הקצפת את הביצים עם החלמון ?
שמתי שמנת על בסיס סויה ויצא מעולה .
אפשר לדעתי לשים גם יוגורט על בסיס סויה .
תודה רבה
הי. פספסתי את מידת החום של התנור?
הפספוס שלי, 180 הוספתי תודה
וואו בול העוגה שחיפשתי, יצא ממש מושלם.
לא הרבה עבודה בכלל, טעים ממש
מה אפשר במקום שמנת חמוצה?
יוגורט, מיץ תפוזים, שמנת מתוקה, יש מצב שגם חלב יעבוד
בעקרון העוגות שלך גאוניות אבל מה שיפה בהן הוא שהצלחתי לפעמים ב'אין כלווום בביית' להמיר למים והיה סביר.
חוצמזה ריגשת ממש… מתה על הבלוג שלך כי הוא ממש מהלב אז נוגע גם אצלי..
זה יפה מה שכתבת לי תודה!!!! בדיוק בשבילך אני פה
היי קרן 🙂
האם אפשר בקרם להשתמש באספרסו במקום קפה גרגירים?
ברור
עוגה שנראת טוב…
בדיוק לאחהצ מפנק
בזמן של שגרה הפוכה
אהבתי מה שכתבת על עצמך…
כמה פשטות ואהבה לבית ואפיה
שמחה שזה עבר במילים שלי, תודה מימי
כייף שיש אותך
את ממש מקסימה ! אהבתי מאוד את הפוסט, כיף לראות איך הצלחת מהכוח הפנימי שלך ומהאמונה שלך . והכי יפה שזה מהפשטות .
אני עוקבת הדוקה ולא מפסיקה להכין מתכונים מהאתר שלך ! יישר כח ורק בריאות ♥️
תודה רבה רבה חנה
הי. לתבנית 26 צריך 2 כוסות סוכר, 8 ביצים ?
בגדול כן אבל יש מצב שכפול 1.5 גם תצא אחלה
למה העוגה הזאת מלכתחילה בתבנית קטנה כזאת?
אוהבת מאוד לאפות בכאלו, ממליצה לקנות
היי, איך גורמים לטעם של הקפה להיות פחות מורגש? לאיזה כמויות מפחיתים?
מכינים קפה נמס חלש
היי
סליחה על הבורות הכוונה קפה ומים נכון?? בלי חלב הבנתי נכון??
כן לגמרי קפה בלי חלב אני כבר אתקן במתכון
עכשיו אני מבינה יותר למה התחברתי אלייך מהתחלה!
הפשטות הזאת עושה את כל ההבדל
ועם כל הפשטות יש בתוכן ובמתכונים שלך אסתטיות שמושכת את העין והחיך.
ודה רבה נטע!
קרן, אצלנו בבית יש ביטוי מכורה לנשיאה בזכותך הצחלתי לאפות ןלהנות מזה, תמיד הכל מצליח.
לגבי העוגה הזו ובחושות בכללי, איפה שומרים? תנור, מקרר וכו'? וכמה זמן זה יכול להישמר?.
מה עושים אם אין לי תבנית עגולה?
תודה
עוגות בחושות שומרים על השיש מכוסות היטב או במקרר אם כתוב.
אצלי בכל מתכון כתוב איפה לשמור וכמה זמן וברוב המתכונים באתרים השונים זה מצויין בתחתית המתכון
מקסימה, מרגש לקרוא! לא מחליפה עוגה סדוקה, מפודרת ונמוכה אחת שלך ב 1000 מזולפות מפונפנות ♡
חחח תודה!
״הידיעה הפנימית שאת עושה את הדבר הנכון״!זה הרבה מאד בעייני,יש לזה מתכון?
את אופה וכותבת מוכשרת מאד,מאד!המשיכי לזרום ולעשות לנו טוב בנשמה!
חחחחח קוראים לזה אינטואיציה, תודה רבה רבה שכתבת לי
היי קרן אשמח לדעת האם ניתן לאפות אותה בתבנית אינגליש קייק?
שתי אינגליש חד פעמי או אחת רגילה ואחת קטנה יותר
טמפרטורת התנור?
180
היי קרן , בלוג מדהים. שאלה לגבי נס קפה מוכן: זה אמור להיות נס קפה מוכן כמו של בוקר? חם עם חלב ?
רק מים חמים וקפה נמס חזק
הי, עשיתי את העוגה, השכבה למטה יצאה לי מאוד דחוסה. ככה זה אמור להיות?
היי קרן, נראה מעולה!
שאלה לגבי כמות הסוכר והשמנת,
כמה זה נוראה להשתמש בעוגה הזו בשמנת מתוקה פרווה?
והאם אפשר להוריד את כמות הסוכר או לשים תחליף מסוים?
הרבה פעמים מתכונים לעוגות מכילים המון סוכר, וקשה למצוא עוגות עם כמויות סוכר קטנות
ושהיו עדיין טעימות..לאלה מאיתנו שצריכים לשמור על רמות סוכר סבירות ועדיין להנות מהעוגות שלך 🙂
תודה רבה!
אין בעיה להמיר לשמנת פרווה, לגבי סוכר, העוגה לא מאוד מתוקה, עם תחליפים אני לא עובדת…
צמצום כמות הסוכר במתכון יניב תוצאה של עוגה שלא תפחה הרבה ונשארה קצת דחוסה וחבל.
אוקי, תודה רבה קרן!
אמיתית ומיוחדת…
כמה כיף לקרוא תובנות כל כך יפות בבליל הכאילו שיש בעולם שלנו. גם אני אוהבת עוגות הכי פשוטות. וגם אצלי הן לא ישרות כי גם אני קצת עקומה ובחיים בחיים לא אצליח לזלף קרם כלשהו. אבל זו אני 🙂
אוהבת מאד את הבלוג ואת המתכונים שלך.
-חיבוק-
תודה נוני כייף שאת פה
האם אפשר בלי קקאו?.
כן, אבל הצבע יתבהר מן הסתם
הי קרן מהממת, אפשר העוגה בלי הקרם. אני לא בעניין של קרמים וחיפשתי עוגת קפה קלה וטעימה. מה דעתך? או שצריך לשנות משהו?
אפשר בלי קרם, להוסיף לה אבקת סוכר מלמעלה.
קרן היקרה!
המון תודה לך על בלוג המדהים, על מתכונים שתמיד באמת תמיד מצליחם,והכי על סיפורים המקדימים שבאמת מרגשים.
תודה רבה יוליה
קרן יקרה,
נראה מדהים.. אני פחות בחלבי.
איך אפשר בפרווה?
האם הכמות תספיק לתבנית אינגליש?
אינגליש גדולה כמו תבנית לחם אולי תספיק
לפרווה: קרם קןקוס או מיץ תפוזים במקום שמנת חמוצה וקרם פרווה עם שמנת צמחית
hi, how many grams of whipping cream?
thanks
galila
250 ML
אני כ"כ אוהבת את כל מה שאת עושה! ואת פשוט מקסימה ❤
תודה רבה הדס!
היי קרן,
אין לי תבנית עגולה אך יש לי אלומניום חד פעמי מרובעת סטנדרטית, וכן אלומניום מרובעת מעט יותר קטנה= 21.5×31.5 ס"מ.
1.במה את ממליצה להשתמש?
2.אפשר במקום שתיים אינגליש קייק?
אפשר מרובעת אלומיניום בינונית זו שכתבת שהיא קטנה יותר נראה לי
תודה רבה 🙂
הי קרן, נראה מהמם! אפשר לוותר על האינסטנט פודינג?
כן אבל אז הקרם לא יהיה בכלל יציב
היי העוגה לא תפחה בכלל , הגיוני?
תלוי באיזו תבנית אפית אולי התבנית גודלה מדי
או ששכחת אבקת אפייה
או שהיא לא היתה בתוקף
הי קרן!
אפשר עם קמח כוסמין במקום קמח לבן?
🙂
כוסמין לבן או מלא? רק ממלא היא תצא מעט דחוסה ואם אין לך בעיה עם זה אז סבבה
היי קרן
רק רציתי להגיד שאני ממש ממש אוהבת את הסגנון שלך… בא לי כל יום לאפות משהו חדש ויש ימים שאופה 2 ו-3 מתכונים 🙂
רק חידוד לגבי הנס קפה מגורען במתכון- הוא צריך להיות מומס במים, או להשאיר גרגירים ?
תודה לירון, איזה כייף לי
יש נס קפה בבלילה , מומס במים
ויש נס קפה בקרם
שלא ממיסים לפני
היי, את מדהימה!
רציתי לדעת אם אפשר לעשות את העוגה איכשהו נטולת גלוטן?
אפשר להמיר לקמחים ללא גלוטן אבל אין לי נסיון איתם. אני חושבת שרק קמח שקדים לא יחזיק את העוגה
הי, רק לומר שגיליתי אותך לפני שבוע, ביום עצמאות (זו אני עם לחמניות הפסטו) ועכשיו מאוחר והידיים שלי שוב מבוצקצות מהלחמניות שהכנתי שוב לטיול מחר (זהו, הסתיימה לה תקופה) ועל הדרך אם כבר מחממת תנור, גם בצק החלה כבר ממתין בקערה. אני לא כזו, לא מכינה בכזו קלילות דברים, אבל יש משהו במתכונים שלך שעושה להרגיש שהכל אפשרי! הבצק של החלה כל כך נעים מתחת לידיים..
הי, רק לומר שגיליתי אותך לפני שבוע, ביום עצמאות (זו אני עם לחמניות הפסטו) ועכשיו מאוחר והידיים שלי שוב מבוצקצות מהלחמניות שהכנתי שוב לטיול מחר (זהו, הסתיימה לה תקופה) ועל הדרך אם כבר מחממת תנור, גם בצק החלה כבר ממתין בקערה. אני לא כזו, לא מכינה בכזו קלילות דברים, אבל יש משהו במתכונים שלך שעושה להרגיש שהכל אפשרי! והבצק של החלה כל כך נעים תחת הידיים..
זה כל כך כייף לשמוע שזה מה שזה עושה לאנשים
תודה דפנה ותהנו בטיול
שלום אם אפשר לוותר על הזמן של הקירור במקום 4 ימים יום או יומים
תודה
הכוונה שהעוגה יכולה להחזיק מעמד במקרר עד ארבעה ימים, אפשר להתחיל לאכול אותה באותו יום כמובן
היי קרן..
אפשר להמיר את הקפה הנוזלי בבייליס או להמיר באופן חלקי, אם כן באיזה יחס?
תודות
לא ניסיתי אף פעם אני מניחה שכן כמה כפות
היי אפשר להחליף את הקמח הלבן ואבקת האפייה בקמח תופח?
כן בטח
יצא נפלא! טעמים מעולים, מרקם מושלם. וקל ממש להכנה. תודה רבה!
תודה קארין
היי אם אני רוצה להכין עוגה קטנה
בתבנית אינגליש קייק
פשוט להוריד את המצריכים בחצי
תודה
לא בחצי בשליש
היי קרן
יש תחליף לשמנת חמוצה ?
לדעתי כתבתי בסוף הפוסט למטה
אפשר בקרם קוקוס אי מיץ תפוזים או יוגורט
היי
האם בתוכנית טורבו?
חום עליון תחתון
הי קרן
הביצים שלי בגודל xl. להפחית ביצה אחת?
כן
אפשר לאפות ברינגים אליפסה קטנים? כמה זמן לדעתך?
אין י מושג איזה רינגים אלו, אם אופים בתבניות קטנות צריך להתחיל לבדוק אחרי 15-20 דק
האם יש דרך להמיר את כל העוגה לפרווה (את החמאה השמנת חמוצה של העוגה והשמנת מתוקה של הקרם?)
זה ייצא עדיין טוב?
מתה להכין אותה אז איז אבל יש במשפחה רגישים.
חמאה במחמאה, שמנת חמוצה בקרם קוקוס או מיץ תפוזים ושמנת פרווה לקרם.
קרם קוקוס בקרם קפה יהיה טוב במקום ריץ ?
כן אפשר
היי קרן
אוהבת מאוד את הבלוג והדרך שלך 🙂
הכנתי היום את העוגה ומשום מה הבסיס יצא לי דחוס מדי ואני מחפשת את הפתרון כדי שאוכל לתקן
הלכתי מאוד מדוייק מבחינת כמויות
אולי זה הביצים היה לי XL אז השתמשתי ב3 כאלה + אחת M
האם זאת יכולה להיות הסיבה?
הבסיס של העוגה הזו לא אוורירי באופן יחסי לעוגות אחרות השאלה אם דחוס ויבש או דחוס ולח.?
הי קרן, גם העוגה יוצאת בטעם של קפה?
העוגה לא הקצפת כן
אוהבת את המתכונים שלך !!
את אלופה !
תודההה
הי קרן, פעם ראשונה שאני מגיבה בבלוג שלך,אני קוראת כל מה שאת כותבת, את כותבת באופן קולח, מעניין ומרגש, אני עוקבת אחריך כמעט שנה, וכיף לראות איך כמעט השלשת את העוקבים שלך, חלקם דרכי, המתכונים שלך, הסטוריז והסדנאות מונגשים ומדוייקים להפליא ועם החיוך הכובש שלך, הפשטות, האופטימיות המתפרצת והכנות שלך, את מפיצה אור ואהבה, מאחלת לך ולנו, המשיכי לשגשג והגשימי את כל חלומותיך
איזה מרגשת את תודה רבה ♥️
היי,
עליון תחתון או טורבו?
עליון תחתון
היי קרן, האם אפשר להמיר לתבנית לאינגליש קייק?
המסה גדולה מדי לאינגליש אחת
תוכלי להמיר לשתיים
אין לי קקאו… מה במקום?
שוקולד מריר מומס
האם ניתן להכין עם קמח לל"ג? יצא סבבה?
אין עלייך! מכינה הרבה מתכונים שלך והם נהדרים
קרן,העוגה שלך פשוט וואו,מעולה
כבר עוגה שנייה שלך שמככבת אצלי
וכמובן שאעשה עוד
תודה
תודה נעמי