בשישי הילדים הגיעו לארוחת ערב ולא התארגנתי על קינוח, אז נזכרתי שיש לי המון עוגיות לוטוס כי צילמנו מתכונים לשבועות,
ותקתקתי מהר מהר עוגת ביסקויטים לוטוס חלומית. העוגה עלתה רגע לפני יום העמאות והמון אנשים ביקשו מתכון שלה.
היא קלילה, ללא אפייה, שכל אחד יכול להכין, והיא ממכרת ראו הוזרתם!
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת ביסקויטים לוטוס קרה/תבנית מלבנית 35*40 או כל תבנית אחרת בינונית
מצרכים למתכון:
1.5 מיכלים (375 מל) שמנת להקצפה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות אבקת סוכר
מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה מכל סוג
3 כפות גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים (השתמשתי במסקרפונה)
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
33 עוגיות לוטוס (220 גר׳)
400 גר׳ ממרח לוטוס לציפוי
לטבילה :
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת להקצפה עם אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וחצי כוס חלב
עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת ומערבבים היטב (אפשר שוב הקצפה קלה )
טובלים עוגיות לוטוס בחלב ורפדים את תחתית התבנית בעוגיות לוטוס עד לכיסוי
מעבירים מחצית מהקרם מעל העוגיות ומיישרים
שוב טובלים עוגיות ויוצרים שוב שכבת עוגיות מעל הקרם לכיסוי מלא
מעבירים את מחצית הקרם שנותר בקערה מעל העוגיות ומיישרים
ממיסים במיקרוגל את ממרח הלוטוס ומוזגים מעל קרם הגבינה באופן אחיד. מיישירים מעט, עוטפים בניילון ומצננים במקרר למשך 3-4 שעות או יותר.
מגישים קר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
44 Comments
באיזה שלב מוסיפים את הגבינה הלבנה?
עם גבינת השמנת, תודה על ההערה
תודה רבה קרן
היי אהובה ניתן להקפיא את העוגה?
בטח
אפשרי עם פתיבר? במידה וכן איסה ציפוי לשים למעלה?
בטח שאפשר ועדיים להשאיר ציפוי לוטוס
לשפוך את הלוטוס המומס חם על העוגה?
כן
אפשר להקציף במקצף ידני ללא בלון ? האם זה יוצא אותו דבר
כן! אני הקצפתי בידני
קרן הקורנת, אפשר בלי הגבינות…? ואם כן, איך לעשות קרם יציב? תודה מראש
היוש, אפשר רק קצפת, אבל להתשמש בכוס חלב לפחות וחבילה של פודינג וניל
האופציה של רק קצפת וכוס חלב וחבילת פודינג וניל, כמו שכתבת –
כמה קצפת?
והאם אפשר חלב אורז-שקדים?
תודה!
מיכל קצפת
מאמינה שאפשר כל חלב
היוש, תודה על כל המתכונים השוויון תענוג לעקוב אחריך אחרי הדברים הטעימים שאת מייצרת
לגבי העטגת ביסקוויטים אני מעוניינת להחליף את הלוטוס בפתח בר וקרם שוקולד, המלצות להענות קרם שווה כזה כמו שנראה בעוגה הזו שלך?
היוש, תודה על כל המתכונים השווים תענוג לעקוב אחריך ואחרי הדברים הטעימים שאת מייצרת!
לגבי העוגת ביסקוויטים, אני מעוניינת להחליף את הלוטוס בפתיבר וקרם שוקולד, המלצות שלך למתכון קרם שווה שוקולד כזה כמו שנראה בעוגה הזו שלך?
אפשר להקציף עם היד או שחייב במיקסר?
אפשר ידנית
חג שמח קרן!
יכול להיות שגודל התבנית שרשום במתכון לא נכון? עשיתי בתבנית קטנה יותר והעוגיות הספיקו רק לשכבה אחת, וגם הקרם לשכבה דקה יחסית.
הכמות מדוייקת לכן מוזר
הכמות של העוגיות לא מדויקת.
ולא הספיקה לכל השכבות אלא רק לשכבה אחת ושליש .
אפשר להחליף שמנת הקצפה בשמנת בישול 10 אחוז?
לא
שמנת לבישול לא ניתנת להקצפה
כמות העוגיות לא מדוייקת. צריך פה כמעט 2 חבילות של עוגיות לוטוס
היוש קרן ❣️ איזה ציפוי יעבוד טוב במרקם במקום הלוטוס ? לאלו שלא חובבים אותו. תודה
כל ציפוי שוקולד
יצאה מושלמת
היי , מה זה מיקסר עם בלון הקצפה ?
מיקסר עם וו הקצפה
מה אפשר לשים במקום גבינה לבנה?
גבינת שמנת אבל זה ייצא כבד יותר
שמנת חמוצה תופס??
במקום מה<
האם אפשר במקום יצירת הקרם, להשתמש בקרם פטיסייר מוכן?
העוגה נהדרת! כולם אוהבים אותה, גם ילדים וגם מבוגרים.
בטח שאפשר
היי האם את בטוחה שהגודל הוא 35 על 40? התבנית בתמונה נראית יותר מלבנית. תודה
כל תבנית בינונית תתאים
מה אפשר במקום גבינה לבנה
פעם ראשונה שאני מנסה מתכונים שלך, הכנתי בדיוק לפי המתכון הרשום ויצא ממש טעים! ממש תודה! המון מתכונים ברשת אבל כאשר אני מנסה לפעמים חסר או לא יוצא טוב במיוחד שאני מתחילה חדש להתנסות בעוגות. אני הולכת לנסות את הטירמיסו לימון שלך!! איזה כיף לגלות את האתר שלך.
שמחה מאוד לשמוע נסרין תודה
היי קרן,
תודה על המתכונים הנהדרים!
הכנתי גם את המתכון הזה. טרם טעמתי- אבל בטוחה שייצא טעים(:
מה שכן, כפי שכבר נכתב בתגובה או שתיים -המתכון דורש תיקון.
אחרת, מי שיבוא להכין את העוגה בלי לקרוא תגובות קודם, יכול להתקע…
כפי שכתבת, התבנית בינונית, אבל יותר לכיוון 25*35 (זו התבנית שהשתמשתי בה).
מבחינת העוגיות, היתה לי אריזה של 279 גר' והיא לא הספיקה לי לכיסוי השכבה השנייה.
אז בסוף השתמשתי בכשליש מאריזה זהה נוספת. לא יודעת כמה בגרמים, אבל בטוח מעל 300 גר'.
לתבנית 35*40 יהיה צורך בכמות יותר גדולה..
שימי לב בבקשה ושוב תודה על המתכונים ועל הצילומים היפים תמיד!
שכחתי לשים פודינג וניל
מה ההשלכות? העוגה במקרר
העוגה תהיה פחות יציבה אבל לא בהכרח בעיה