עוגות גבינהקינוחים

עוגת ביסקויטים של פעם עם תותים וקרם וניל

דצמבר 30, 2022 26 Comments

לפני מלא שנים, כשהבת שלי הגדולה היתה בבית ספר יסודי, התכנסנו ההורים והילדים באחד החגים לאיזו חגיגה, אולי זו היתה חגיגת יום הולדת

ואולי איזה מפגש כיתתי, אבל מה שאני הכי זוכרת זה שאחת האמהות שקראו לה איילת הביאה למפגש עוגת תותים שממש אהבתי.

וזה הכי אופייני לי לזכור מפגשים ואירועים בחיים לפי סוגי העוגות שהיו בהם :=-)

בסוף המפגש החמאתי לה על העוגה וביקשתי ממנה את המתכון, היא אמרה לי שאשלח לה מייל והיא תעביר.

כן, פעם היו מעבירים מתכונים במייל, זה נשמע מצחיק ומזמן אבל זה לא כזה מזמן.

שלחתי לה מייל והיא חזרה אליי, עם המתכון.

לא הכנתי את העוגה בסוף לא זוכרת למה, אבל המייל הזה נשאר, ולפני כמה ימים חיפשתי משהו במיילים שלי, ושורת החיפוש העלתה

את המייל שלה, והכותרת נראתה לי מוכרת, ונכנסתי וגיליתי שהמתכון עוד מחכה שאכין אותו.

המייל היה משנת 2010 והכותרת היתה עוגת תותים וגבינה.

בקיצור, מסתבר שזו עוגת ביסקויטים הכי פושטית להכנה והכי טעימה שיש.

לאמא של הילדה קראו איילת הלר, לילדה קראו גאיה, וזו כנראה היתה היומולדת שלה.

אז תודה לאיילת כי אתמול הכנתי את העוגה, היא ממש קלה פשוטה ומצחיקה להכנה, ממצרכים הכי של פעם אבל הכי טעימים.

בתור מי שגדלה בארץ בשנות השמונים, קרם פודינג וניל זה הדבר הכי נוסטלגי וטעים שיש, וגם ג׳לי תות כמובן.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת ביסקויטים של פעם עם תותים וקרם וניל /תבנית מלבנית 25*30 או תבנית מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:

12-16 ביסקויטים פתי בר

1/2 כוס  (120 מ״ל) חלב  לטבילה

לקרם:

מיכל וחצי (375 מ״ל) שמנת להקצפה

כוס ורבע (300 מ״ל) חלב

חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

חבילה של תותים שטופים נקיים ופרוסים לפרוסות דקות

1 חבילה של ג׳לי בטעם תות

אופן ההכנה:

טובלים ביסקויטים בחלב משני הצדדים ומניחים שכבה אחידה על תחתית התבנית

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואבקת אינסטנט פודיגנ וניל לקרם יציב.

מעבירים את הקרם מעל הביסקויטים בתבנית ובעזרת פלטה או כף מיישרים.

מכניסים לצינון במקרר לשעה שעתיים.

מסדרים  פרוסות תותים טריים על קרם הוניל על שהכל מכוסה בתותים.

מכינים ג׳לי תות לפי הוראות ההנכה על האריזה ומוזגים  על כל התבנית מעל התותים באופן אחיד.

מכניסים שוב לצינון הותייצבות של שעתיים מינימום ומגישים .

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר

 

26 Comments

אלונה דצמבר 30, 2022 at 12:43 pm

מה גודל התבנית?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 2:06 pm

25 על 30

Reply
Orna Ozeri דצמבר 30, 2022 at 1:57 pm

הג'לי החם ששופכים מעל השמנת לא מזיק לשמנת?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2022 at 2:06 pm

לא

Reply
ריקי לוי דצמבר 30, 2022 at 5:27 pm

היי קרן
בסקויטים רק בתחתית העוגה?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:16 pm

כן, אבל אפשר שתי שכבות אם רוצים

Reply
עומרי דצמבר 30, 2022 at 5:45 pm

אפשר ריבה במקום ג'לי ?

Reply
אורלי דצמבר 31, 2022 at 8:32 am

שכבה אחת של ביסקויטים זה מספיק?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:15 pm

מספיק בוודאי אבל אפשר שתיים זה לא מזיק

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:15 pm

אם אתם אוהבים אז כן אבל ריבה מאוד מאוד מתוקה יחסית לג׳לי אז לקחת בחשבון

Reply
מלי משיח דצמבר 30, 2022 at 7:26 pm

האם ניתן להוסיף גבינה לבנה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 5:15 pm

אפשר

Reply
קרן דצמבר 30, 2022 at 8:56 pm

וואוו נוסטלגיה ממש

Reply
אילת דצמבר 31, 2022 at 6:22 pm

את נהדרת. איזה כיף. גאיה פשוט לא אהבה עוגות שוקולד וזה היתה הפתרון שלי. עכשיו אני נהנית מהמתכונים שלך!!!

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2022 at 7:03 pm

יאא איילת איזה כייף שזה הגיע אלייך ! קיוויתי שזה יקרה
שמחה לשמוע ממך והמון אנשים מודים לך על המתכון ❣️

Reply
אילת דצמבר 31, 2022 at 6:22 pm

את נהדרת. איזה כיף. גאיה פשוט לא אהבה עוגות שוקולד וזה היתה הפתרון שלי. עכשיו אני נהנית מהמתכונים שלך!!!

Reply
דליה דצמבר 31, 2022 at 9:51 pm

מה אפשר במקום חלב?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2023 at 7:09 am

חלב צמחי

Reply
מאיה ינואר 7, 2023 at 9:41 am

היי,
האם אפשר להכין עם ג'לי פטל במקום תות?
יהיה הבדל קריטי בטעם?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2023 at 3:50 pm

אני הכנתי פעם אחת עם ג׳לי פטל במקום ג׳לי תות והיא חוסלה

Reply
אני ינואר 2, 2023 at 7:20 am

אם אני לא טועה המתכון הזה היה כתוב על האריזה של הפודינג או הג’לי

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2023 at 1:20 pm

הכי נוסטלגי שיש אם כך

Reply
ל ינואר 6, 2023 at 8:17 pm

יצא טעים והעלה זכרונות בקרב הטועמים, תודה!

Reply
מירי גלעד ינואר 25, 2023 at 4:06 pm

אפשר להכין בפרווה?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2023 at 6:51 pm

כן, שמנת פרווה וחלב סויה

Reply
קרן פרוינד אפריל 21, 2023 at 1:12 pm

אני רוצה שהקרם בפנים יהיה עם מסקרפונה ולא עם פודינג וניל, איך את מציאה להתאים את זה?

Reply

Leave a Comment