לפני מלא שנים, כשהבת שלי הגדולה היתה בבית ספר יסודי, התכנסנו ההורים והילדים באחד החגים לאיזו חגיגה, אולי זו היתה חגיגת יום הולדת
ואולי איזה מפגש כיתתי, אבל מה שאני הכי זוכרת זה שאחת האמהות שקראו לה איילת הביאה למפגש עוגת תותים שממש אהבתי.
וזה הכי אופייני לי לזכור מפגשים ואירועים בחיים לפי סוגי העוגות שהיו בהם :=-)
בסוף המפגש החמאתי לה על העוגה וביקשתי ממנה את המתכון, היא אמרה לי שאשלח לה מייל והיא תעביר.
כן, פעם היו מעבירים מתכונים במייל, זה נשמע מצחיק ומזמן אבל זה לא כזה מזמן.
שלחתי לה מייל והיא חזרה אליי, עם המתכון.
לא הכנתי את העוגה בסוף לא זוכרת למה, אבל המייל הזה נשאר, ולפני כמה ימים חיפשתי משהו במיילים שלי, ושורת החיפוש העלתה
את המייל שלה, והכותרת נראתה לי מוכרת, ונכנסתי וגיליתי שהמתכון עוד מחכה שאכין אותו.
המייל היה משנת 2010 והכותרת היתה עוגת תותים וגבינה.
בקיצור, מסתבר שזו עוגת ביסקויטים הכי פושטית להכנה והכי טעימה שיש.
לאמא של הילדה קראו איילת הלר, לילדה קראו גאיה, וזו כנראה היתה היומולדת שלה.
אז תודה לאיילת כי אתמול הכנתי את העוגה, היא ממש קלה פשוטה ומצחיקה להכנה, ממצרכים הכי של פעם אבל הכי טעימים.
בתור מי שגדלה בארץ בשנות השמונים, קרם פודינג וניל זה הדבר הכי נוסטלגי וטעים שיש, וגם ג׳לי תות כמובן.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת ביסקויטים של פעם עם תותים וקרם וניל /תבנית מלבנית 25*30 או תבנית מרובעת בינונית
מצרכים למתכון:
12-16 ביסקויטים פתי בר
1/2 כוס (120 מ״ל) חלב לטבילה
לקרם:
מיכל וחצי (375 מ״ל) שמנת להקצפה
כוס ורבע (300 מ״ל) חלב
חבילה (80 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
חבילה של תותים שטופים נקיים ופרוסים לפרוסות דקות
1 חבילה של ג׳לי בטעם תות
אופן ההכנה:
טובלים ביסקויטים בחלב משני הצדדים ומניחים שכבה אחידה על תחתית התבנית
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואבקת אינסטנט פודיגנ וניל לקרם יציב.
מעבירים את הקרם מעל הביסקויטים בתבנית ובעזרת פלטה או כף מיישרים.
מכניסים לצינון במקרר לשעה שעתיים.
מסדרים פרוסות תותים טריים על קרם הוניל על שהכל מכוסה בתותים.
מכינים ג׳לי תות לפי הוראות ההנכה על האריזה ומוזגים על כל התבנית מעל התותים באופן אחיד.
מכניסים שוב לצינון הותייצבות של שעתיים מינימום ומגישים .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר
26 Comments
מה גודל התבנית?
25 על 30
הג'לי החם ששופכים מעל השמנת לא מזיק לשמנת?
לא
היי קרן
בסקויטים רק בתחתית העוגה?
כן, אבל אפשר שתי שכבות אם רוצים
אפשר ריבה במקום ג'לי ?
שכבה אחת של ביסקויטים זה מספיק?
מספיק בוודאי אבל אפשר שתיים זה לא מזיק
אם אתם אוהבים אז כן אבל ריבה מאוד מאוד מתוקה יחסית לג׳לי אז לקחת בחשבון
האם ניתן להוסיף גבינה לבנה ?
אפשר
וואוו נוסטלגיה ממש
את נהדרת. איזה כיף. גאיה פשוט לא אהבה עוגות שוקולד וזה היתה הפתרון שלי. עכשיו אני נהנית מהמתכונים שלך!!!
יאא איילת איזה כייף שזה הגיע אלייך ! קיוויתי שזה יקרה
שמחה לשמוע ממך והמון אנשים מודים לך על המתכון ❣️
את נהדרת. איזה כיף. גאיה פשוט לא אהבה עוגות שוקולד וזה היתה הפתרון שלי. עכשיו אני נהנית מהמתכונים שלך!!!
מה אפשר במקום חלב?
חלב צמחי
היי,
האם אפשר להכין עם ג'לי פטל במקום תות?
יהיה הבדל קריטי בטעם?
תודה!
אני הכנתי פעם אחת עם ג׳לי פטל במקום ג׳לי תות והיא חוסלה
אם אני לא טועה המתכון הזה היה כתוב על האריזה של הפודינג או הג’לי
הכי נוסטלגי שיש אם כך
יצא טעים והעלה זכרונות בקרב הטועמים, תודה!
אפשר להכין בפרווה?
כן, שמנת פרווה וחלב סויה
אני רוצה שהקרם בפנים יהיה עם מסקרפונה ולא עם פודינג וניל, איך את מציאה להתאים את זה?