עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות וסילאן

יולי 12, 2018 73 Comments
עוגת בננות בתבנית פיירקס

עוגת בננות בתבנית פיירקס

בפריז אהובתי, אפיתי עוגת בננות וסילאן.

במטבח הקטן ומלא ההשראה בדירה של סנדרה, בת הזוג של אח שלי.

התארחתי בדירה למשך כמה ימים עם אמא שלי, דודה שלי אח שלי ושתיים מתוך שלוש אחיניות.

זה המון אנשים לדירה אחת קטנה אבל היה צפוף וממש כייף.

הגענו כולנו לפריז לאירוע גדול של יוגה בשדה התעופה שארל דה גול,

וזכינו להיות חלק מאירוע חד פעמי, יוגה בשקיעה על מסלול נחיתה, כשמסביבנו ממריאים להם מטוסים,

ואח שלי,שזה העיסוק שלו, מנגן מוסיקה מדהימה בלייב במהלך כל השיעור.

חוויה של פעם בחיים בהחלט.

באחד הימים בפריז, ביקשו ממני להכין לסנדרה עוגה מהבננות שכבר אף אחד לא יאכל כדי שלא יילכו לפח.

בזמן שכולם ישנו את שנת הצהריים שלהם, נכנסתי למטבח, והכנתי עוגה ממה שמצאתי בארון.

זה היה משעשע, כי אח שלי וגם סנדרה שניהם ממש ממש גבוהים, ומצאתי את עצמי עומדת על כסאות ומחפשת גבוה בארון,

שהם מגיעים אליו בלי בעיה בעמידה.

המטבח של סנדרה באמת קטן ואינטימי, יש לו חלון פריזאי קטן שאמנם לא פונה לנוף, אבל פונה לבניין אחר, ונכנס ממנו אור משגע.

כשהעוגה יצאה מהתנור, כבר חיכו לה כולם בבית והיא כמעט חוסלה, לפני שסנדרה הספיקה לחזור  מהעבודה:-)

היא היתה טעימה כל כך, ולמחרת עוד יותר טעימה,

אז הבטחתי לכולם בבית מתכון, והיא לגמרי עוגה שמכינים בקערה אחת בלי שום בעיה,

כל שכל אחד יכול להכין.

העוגה הוכנה בתבנית פיירקס מלבנית, כי זה מה שמצאתי בדירה,

אבל אתם יכולים להכין בכל תבנית מרובעת אחרת או בשתי תבניות אינגליש קייק.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת בננות וסילאן/תבנית מרובעת גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר

1/4 כוס (60 גר') סילאן

3/4 כוס (150 גר')  שמן קנולה

3 בננות בשלות, מעוכות

1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת קינמון

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

כפית תמצית/מחית וניל

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית

בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית ביצים וסוכר עדש מתקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים לטרוף

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל וקינמון וטורפים היטב.

מוסיפים בננות מעוכות ואגוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בלילת עוגה ומטרפה בקערה

מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 30-35 דק'.

בלילת עוגת בננות בתבנית פיירקס

העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

עוגת בננות וסילאן

הערות שלי למתכון:

**את הסילאן ניתן להמיר בסירופ מייפל או דבש, או בכמות זהה של סוכר

**את הקמח ניתן להמיר במחצית הכמות בקמח מלא או קמח כוסמין מלא

**את האגוזים אפשר להמיר גם בפקאנים, אגוזי לוז, שקדים גרוסים, או לוותר

עוגת בננות וסילאן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

73 Comments

קרן נובמבר 19, 2018 at 9:54 am

ראיתי שאף אחד לא הגיב לך על המתכון המעולה הזה וחבל!! יצא פשוט טעיםם!
עשיתי את זה בתבנית מאפינס לילדים שלי וזה מושלם!
תודה לך, הולכת לנסות את עוגת הגזר!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2018 at 9:58 am

תודה רבה קרן!

Reply
עדי פברואר 13, 2021 at 7:33 pm

הכנתי… העוגה תפחה יפה בתנור (כ-40 דקות על 180 , בתוכנית אפיה רגילה)אבל ירדה כמה דקות אחכ… הטעם טעים אבל המרקם דחוס כאילו לא נפתחה/ נאפתה… איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2021 at 9:07 pm

אולי ערבוב יתר או תבנית קטנה מדי לבלילה… וזו לא עוגה מאוד גבוהה אגב

Reply
דינה נובמבר 24, 2022 at 8:37 pm

היי אלופה
עוגת הבננות נהדרת.
אשמח ליותר עוגות עם שמן, ולא חלביות

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2022 at 10:47 pm

תודה דינה יש המון כאלו בחושות באתר

Reply
חנה מאי 12, 2021 at 3:53 pm

קודם כל, רציתי להגיד תודה על מתכון מושלם❤
דבר שני, האם ניתן להקפיא את העוגה? ואם כן, לכמה ימים?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:15 pm

להקפיא בלי בעיהף עד חודש

Reply
פרידה נובמבר 30, 2018 at 5:37 pm

היי הכנתי היום את העוגה, רק בלי קנמון והחלפתי קמח לבן לקמח קוסמין. יצא מאוד טעים. תודה רבה על הרעיון לעוגה טעימה

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2018 at 7:01 am

תודה על השיתוף פרידה

Reply
רחל דצמבר 20, 2018 at 10:21 am

היי קרן. הכנתי את העוגה לפני שבועיים. יצא מעולה. לא הוספתי אגוזים אבל הכנתי סירופ מדבש והזלפתי מעל.
היום אני אכין קרם חלבי ואמרח מעל. נראה לי שיהיה טוב.

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2018 at 11:57 am

נשמע מעולה עם סירופ דבש, תודה רחל.

Reply
מיכל יוני 18, 2019 at 7:11 pm

אפשר דבש במקום סילאן?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 9:35 pm

אפשר אין בעיה

Reply
לירוי מאי 30, 2019 at 10:53 pm

רציתי לדעת האם חייבים לשמור אותה בקירור או שאפשר בחוץ? ואם כן, כמה זמן היא יכולה להחזיק מעמד בחוץ? (קיץ, ויש פה ביצים…)

Reply
קרן אגם מאי 31, 2019 at 5:44 am

אני נוהגת לשמור עוגות פירות במקרר במיוחד בקיץ
אני לא ממליצה לשמור אותה בחוץ יותר מלילה אחד

Reply
בנימין יולי 23, 2019 at 8:34 pm

ב"ה
תודה יצא מעולה

Reply
בנימין יולי 23, 2019 at 8:35 pm

ב"ה
בעקרון כמה זמן צריך לשים את העוגה בתנור
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:57 am

זמן האפייה הוא 30-35 דקות

Reply
בנימין יולי 26, 2019 at 9:18 am

ב"ה
תודה

Reply
מירי יולי 25, 2019 at 10:50 am

תטדה. יופי של עוגה. מכינה כרגע (בפעם השניה) בשתי תבניות אינגליש. החלפתי אגוזים בשוקולד קצוץ. בפעם הקודמת העוגה קצרה מחמאות. הפעם היו לי רק שתי בננות. מקווה שטעמן יורגש.

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:53 am

אני בטוחה שיצא מצויין

Reply
בנימין יולי 26, 2019 at 9:18 am

ב"ה
תודה

Reply
הדר ספטמבר 11, 2019 at 9:01 am

מה אפשר במקום שמן הקנולה? שמן קוקוס גם טוב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2019 at 6:50 am

אין בעיה להמיר לשמן קוקוס באותה הכמות

Reply
שי נובמבר 29, 2019 at 6:06 pm

היי, אפשר להוסיף חתיכות אננס טרי? 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 29, 2019 at 6:34 pm

חות מהבנות?
נראה לי שאפשר להוסיף כמה
לא יותר מדי אחרת לא יהיה איזון לבלילה והעוגה עלולה לצאת רטובה מדי

Reply
Noga ינואר 12, 2020 at 12:04 pm

יצאה עוגה טעימה ונהדרת.
הכנתי עם כוס קמח כוסמין מלא והשאר קמח לבן
ופיזרתי מעל שבבי שקדים.
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2020 at 12:54 pm

מהממת !

Reply
אלמוג מרץ 19, 2020 at 1:32 pm

עוגה מושלמת ! הכנתי לפחות 5 פעמים ! תודה רבה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2020 at 2:09 pm

איזה כייף גם אצלינו היא קבועה

Reply
נעמה אוקטובר 11, 2021 at 10:25 pm

היי, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בחום כהה או סוכר רגיל?

Reply
אפרת מאי 4, 2020 at 1:56 pm

הי קרן, האם ניתן להקפיא את העוגה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 4, 2020 at 2:09 pm

כן אפשרי

Reply
ורדה מאי 21, 2020 at 7:46 pm

מנסה להכין, האם ניתן להחליף את סוכר החום הסוכר לבן?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 5:50 am

בהחלט

Reply
עינת מאי 31, 2020 at 12:42 am

קרן היקרה,
הכנתי את העוגה עם קמח 70 אחוז ויצא נפלא.
פיזרתי מעל שקדים פרוסים. העוגה לחה ורכה.
תודה רבה על עוד מתכון נהדר!

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 7:48 am

שמחה לשמוע זו אחת העוגות האהובות עליי

Reply
אור יולי 31, 2020 at 11:41 am

מעולה!!!! תודה על מתכון קליל וטעים ממש!
החלפתי את הסילאן במייפל ונשתמשתי הקמח כוסמין מלא ויצא וואוו
הבייגלה הירושלמי בהתפחה… 🙂 מחכה לו

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 3:37 pm

תודה אור ובהצלחה

Reply
צילה בק יולי 31, 2020 at 9:08 pm

תודה רבה על המתכון, יצא מאוד טעים, פעם הראשונה שהכנתי עוגת בננות – היא מאוד טעימה ואוורית.

Reply
קרן אגם יולי 31, 2020 at 9:28 pm

תודה צילה

Reply
רותם אוקטובר 9, 2020 at 3:47 pm

אם אין לי סוכר חום, כמה סוכר לבן צריך לשים?
תודה על המתכון ועל העזרה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:27 pm

אותה כמות

Reply
efrat אוגוסט 2, 2020 at 6:19 pm

מצטטת את בן הזוג חובב פירות מושבע ובמיוחד בננות "עוגה מעולה וגם…יפה"
תודה על המתכון ועל הסרטונים המדוייקים באינסטגרם. כזו אני אוהבת קל, מהיר, ממה שיש בבית וגם יפה וטעים

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2020 at 9:19 pm

תודה אפרת כייף שאהבתם

Reply
נוי אוגוסט 17, 2020 at 8:19 pm

ואוווווו . ניסיתי הרבה עוגות בחושות שלך וזאת אחד הטעימות!!
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 9:58 pm

שמחה שאהבת, תודה

Reply
סוזי אוקטובר 6, 2020 at 5:00 pm

העוגה יצאה חבל על הזמן אם כי קצת דחוסה.
אולי צריך היה להוסיף סודה לשתיה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:23 pm

לא חושבת כי היא לא יוצאת לי דחוסה, נסי לערבב פחות להבא

Reply
רותם אוקטובר 9, 2020 at 3:48 pm

אם אין לי סוכר חום, כמה סוכר לבן צריך לשים?
תודה על המתכון ועל העזרה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:24 pm

אותה כמות

Reply
נוי אוקטובר 11, 2020 at 2:01 pm

הכנתי אותה כבר בפעם העשירית.
אני מכינה עם מייפל במקום סילאן .
מומלצת ביותר

Reply
מור צרפתי ינואר 5, 2021 at 8:44 pm

הי קרן, אשמח לקבל יחס כמויות לאפיה בתבנית קוטר 24

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 7:44 am

להכפיל

Reply
חגית נובמבר 16, 2020 at 11:00 am

היי קרן, האם אפשר להשתמש בבננות קפואות ששמרתי בפריזר? אני חוששת שהן ישחירו בהפשרה…מצטרפת למחמאות על האתר המצוין – אני חובבת אפיה, והמתכונים שלך הם המוצלחים ביותר שנתקלתי בהם (-:

Reply
רבקה כהן ינואר 28, 2021 at 7:33 pm

ערב טוב
הכנתי את העוגה מעולה!!
תודה

Reply
מיכל ויצמן אפריל 11, 2021 at 9:12 am

היי לא יודעת למה כל הזמן בעוגות בננה בחושות, יוצא שהעוגה ״נופלת״ כזה ונהיית דחוסה. כמו מן פס כהה בנסגרת הפנימית של העוגה..?!???

Reply
Tsivia יוני 21, 2021 at 8:04 pm

היי קרן כותבת לך מצרפת ;הכנתי את העוגת בננה אני בדיאטה לכן הורדתי כמויות סוכר וסילן ושמן ויצא כרגיל מעולה תודה לך קרן merci beaucoup

Reply
קרן אגם יוני 22, 2021 at 9:00 am

תודה! הכי מתאים להכין אותה בצרפת:-)

Reply
נעמה אוקטובר 11, 2021 at 10:26 pm

היי, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בחום כהה או סוכר רגיל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2021 at 8:57 am

אפשר ככה או ככה

Reply
Bar אוקטובר 16, 2022 at 1:19 pm

האם יכולה להמיר בקמח שקדים חלק מהקמח?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2022 at 10:41 pm

בטח, ייצא מעולה

Reply
אדוה ינואר 13, 2022 at 6:38 am

היי קרן, האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל והאבקת אפייה הקמח תופח?

Reply
קרן אגם ינואר 13, 2022 at 6:44 pm

בטח

Reply
רינה כהן פברואר 5, 2022 at 5:57 pm

הפכה לניות עוגת הבית שלי.
אופה באינגליש קייק

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:07 pm

תודה רינה

Reply
אליסה מאי 14, 2022 at 8:22 pm

הורדתי כרבע מכמות הסוכר , עדיין יצאה נפלאה וקצת פחות מתוקה. עוגה נהדרת 🙂

Reply
קרן אגם מאי 15, 2022 at 12:31 pm

שמחה לשמוע אליס תודה

Reply
אורנה ינואר 19, 2024 at 11:34 am

האפ אפשר להמיר את השמן בחמאה?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:56 am

אפשר אין בעיה

Reply
מיכל יוני 6, 2024 at 5:46 pm

עוגה נפלאה
הכנתי אותה כבר כמה פעמים, בורסיות שונות,פעם עם שוקולד פעם עם אגוזים. פעם עם קינמון ופעם עם וניל. תמיד מוצלחת

Reply

Leave a Comment