עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות וסילאן

יולי 12, 2018 19 Comments
עוגת בננות בתבנית פיירקס

עוגת בננות בתבנית פיירקס

בפריז אהובתי, אפיתי עוגת בננות וסילאן.

במטבח הקטן ומלא ההשראה בדירה של סנדרה, בת הזוג של אח שלי.

התארחתי בדירה למשך כמה ימים עם אמא שלי, דודה שלי אח שלי ושתיים מתוך שלוש אחיניות.

זה המון אנשים לדירה אחת קטנה אבל היה צפוף וממש כייף.

הגענו כולנו לפריז לאירוע גדול של יוגה בשדה התעופה שארל דה גול,

וזכינו להיות חלק מאירוע חד פעמי, יוגה בשקיעה על מסלול נחיתה, כשמסביבנו ממריאים להם מטוסים,

ואח שלי,שזה העיסוק שלו, מנגן מוסיקה מדהימה בלייב במהלך כל השיעור.

חוויה של פעם בחיים בהחלט.

באחד הימים בפריז, ביקשו ממני להכין לסנדרה עוגה מהבננות שכבר אף אחד לא יאכל כדי שלא יילכו לפח.

בזמן שכולם ישנו את שנת הצהריים שלהם, נכנסתי למטבח, והכנתי עוגה ממה שמצאתי בארון.

זה היה משעשע, כי אח שלי וגם סנדרה שניהם ממש ממש גבוהים, ומצאתי את עצמי עומדת על כסאות ומחפשת גבוה בארון,

שהם מגיעים אליו בלי בעיה בעמידה.

המטבח של סנדרה באמת קטן ואינטימי, יש לו חלון פריזאי קטן שאמנם לא פונה לנוף, אבל פונה לבניין אחר, ונכנס ממנו אור משגע.

כשהעוגה יצאה מהתנור, כבר חיכו לה כולם בבית והיא כמעט חוסלה, לפני שסנדרה הספיקה לחזור  מהעבודה:-)

היא היתה טעימה כל כך, ולמחרת עוד יותר טעימה,

אז הבטחתי לכולם בבית מתכון, והיא לגמרי עוגה שמכינים בקערה אחת בלי שום בעיה,

כל שכל אחד יכול להכין.

העוגה הוכנה בתבנית פיירקס מלבנית, כי זה מה שמצאתי בדירה,

אבל אתם יכולים להכין בכל תבנית מרובעת אחרת או בשתי תבניות אינגליש קייק.

עוגת בננות וסילאן/תבנית מרובעת גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר

1/4 כוס (60 גר׳) סילאן

3/4 כוס (150 גר׳)  שמן קנולה

3 בננות בשלות, מעוכות

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת קינמון

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

כפית תמצית/מחית וניל

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית

בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית ביצים וסוכר עדש מתקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים לטרוף

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל וקינמון וטורפים היטב.

מוסיפים בננות מעוכות ואגוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בלילת עוגה ומטרפה בקערה

מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 30-35 דק׳.

בלילת עוגת בננות בתבנית פיירקס

העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

עוגת בננות וסילאן

הערות שלי למתכון:

**את הסילאן ניתן להמיר בסירופ מייפל או דבש, או בכמות זהה של סוכר

**את הקמח ניתן להמיר במחצית הכמות בקמח מלא או קמח כוסמין מלא

**את האגוזים אפשר להמיר גם בפקאנים, אגוזי לוז, שקדים גרוסים, או לוותר

עוגת בננות וסילאן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

19 Comments

קרן נובמבר 19, 2018 at 9:54 am

ראיתי שאף אחד לא הגיב לך על המתכון המעולה הזה וחבל!! יצא פשוט טעיםם!
עשיתי את זה בתבנית מאפינס לילדים שלי וזה מושלם!
תודה לך, הולכת לנסות את עוגת הגזר!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2018 at 9:58 am

תודה רבה קרן!

Reply
פרידה נובמבר 30, 2018 at 5:37 pm

היי הכנתי היום את העוגה, רק בלי קנמון והחלפתי קמח לבן לקמח קוסמין. יצא מאוד טעים. תודה רבה על הרעיון לעוגה טעימה

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2018 at 7:01 am

תודה על השיתוף פרידה

Reply
רחל דצמבר 20, 2018 at 10:21 am

היי קרן. הכנתי את העוגה לפני שבועיים. יצא מעולה. לא הוספתי אגוזים אבל הכנתי סירופ מדבש והזלפתי מעל.
היום אני אכין קרם חלבי ואמרח מעל. נראה לי שיהיה טוב.

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2018 at 11:57 am

נשמע מעולה עם סירופ דבש, תודה רחל.

Reply
מיכל יוני 18, 2019 at 7:11 pm

אפשר דבש במקום סילאן?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2019 at 9:35 pm

אפשר אין בעיה

Reply
לירוי מאי 30, 2019 at 10:53 pm

רציתי לדעת האם חייבים לשמור אותה בקירור או שאפשר בחוץ? ואם כן, כמה זמן היא יכולה להחזיק מעמד בחוץ? (קיץ, ויש פה ביצים…)

Reply
קרן אגם מאי 31, 2019 at 5:44 am

אני נוהגת לשמור עוגות פירות במקרר במיוחד בקיץ
אני לא ממליצה לשמור אותה בחוץ יותר מלילה אחד

Reply
בנימין יולי 23, 2019 at 8:34 pm

ב"ה
תודה יצא מעולה

Reply
בנימין יולי 23, 2019 at 8:35 pm

ב"ה
בעקרון כמה זמן צריך לשים את העוגה בתנור
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:57 am

זמן האפייה הוא 30-35 דקות

Reply
בנימין יולי 26, 2019 at 9:18 am

ב"ה
תודה

Reply
מירי יולי 25, 2019 at 10:50 am

תטדה. יופי של עוגה. מכינה כרגע (בפעם השניה) בשתי תבניות אינגליש. החלפתי אגוזים בשוקולד קצוץ. בפעם הקודמת העוגה קצרה מחמאות. הפעם היו לי רק שתי בננות. מקווה שטעמן יורגש.

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:53 am

אני בטוחה שיצא מצויין

Reply
בנימין יולי 26, 2019 at 9:18 am

ב"ה
תודה

Reply
הדר ספטמבר 11, 2019 at 9:01 am

מה אפשר במקום שמן הקנולה? שמן קוקוס גם טוב?

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2019 at 6:50 am

אין בעיה להמיר לשמן קוקוס באותה הכמות

Reply

Leave a Comment