בפריז אהובתי, אפיתי עוגת בננות וסילאן.
במטבח הקטן ומלא ההשראה בדירה של סנדרה, בת הזוג של אח שלי.
התארחתי בדירה למשך כמה ימים עם אמא שלי, דודה שלי אח שלי ושתיים מתוך שלוש אחיניות.
זה המון אנשים לדירה אחת קטנה אבל היה צפוף וממש כייף.
הגענו כולנו לפריז לאירוע גדול של יוגה בשדה התעופה שארל דה גול,
וזכינו להיות חלק מאירוע חד פעמי, יוגה בשקיעה על מסלול נחיתה, כשמסביבנו ממריאים להם מטוסים,
ואח שלי,שזה העיסוק שלו, מנגן מוסיקה מדהימה בלייב במהלך כל השיעור.
חוויה של פעם בחיים בהחלט.
באחד הימים בפריז, ביקשו ממני להכין לסנדרה עוגה מהבננות שכבר אף אחד לא יאכל כדי שלא יילכו לפח.
בזמן שכולם ישנו את שנת הצהריים שלהם, נכנסתי למטבח, והכנתי עוגה ממה שמצאתי בארון.
זה היה משעשע, כי אח שלי וגם סנדרה שניהם ממש ממש גבוהים, ומצאתי את עצמי עומדת על כסאות ומחפשת גבוה בארון,
שהם מגיעים אליו בלי בעיה בעמידה.
המטבח של סנדרה באמת קטן ואינטימי, יש לו חלון פריזאי קטן שאמנם לא פונה לנוף, אבל פונה לבניין אחר, ונכנס ממנו אור משגע.
כשהעוגה יצאה מהתנור, כבר חיכו לה כולם בבית והיא כמעט חוסלה, לפני שסנדרה הספיקה לחזור מהעבודה:-)
היא היתה טעימה כל כך, ולמחרת עוד יותר טעימה,
אז הבטחתי לכולם בבית מתכון, והיא לגמרי עוגה שמכינים בקערה אחת בלי שום בעיה,
כל שכל אחד יכול להכין.
העוגה הוכנה בתבנית פיירקס מלבנית, כי זה מה שמצאתי בדירה,
אבל אתם יכולים להכין בכל תבנית מרובעת אחרת או בשתי תבניות אינגליש קייק.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת בננות וסילאן/תבנית מרובעת גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר
1/4 כוס (60 גר') סילאן
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
3 בננות בשלות, מעוכות
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת קינמון
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
כפית תמצית/מחית וניל
לעיטור:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית
בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית ביצים וסוכר עדש מתקבלת תערובת מעט תפוחה
מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים לטרוף
מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל וקינמון וטורפים היטב.
מוסיפים בננות מעוכות ואגוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 30-35 דק'.
העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
הערות שלי למתכון:
**את הסילאן ניתן להמיר בסירופ מייפל או דבש, או בכמות זהה של סוכר
**את הקמח ניתן להמיר במחצית הכמות בקמח מלא או קמח כוסמין מלא
**את האגוזים אפשר להמיר גם בפקאנים, אגוזי לוז, שקדים גרוסים, או לוותר
73 Comments
ראיתי שאף אחד לא הגיב לך על המתכון המעולה הזה וחבל!! יצא פשוט טעיםם!
עשיתי את זה בתבנית מאפינס לילדים שלי וזה מושלם!
תודה לך, הולכת לנסות את עוגת הגזר!
תודה רבה קרן!
הכנתי… העוגה תפחה יפה בתנור (כ-40 דקות על 180 , בתוכנית אפיה רגילה)אבל ירדה כמה דקות אחכ… הטעם טעים אבל המרקם דחוס כאילו לא נפתחה/ נאפתה… איפה טעיתי?
אולי ערבוב יתר או תבנית קטנה מדי לבלילה… וזו לא עוגה מאוד גבוהה אגב
היי אלופה
עוגת הבננות נהדרת.
אשמח ליותר עוגות עם שמן, ולא חלביות
תודה דינה יש המון כאלו בחושות באתר
קודם כל, רציתי להגיד תודה על מתכון מושלם❤
דבר שני, האם ניתן להקפיא את העוגה? ואם כן, לכמה ימים?
להקפיא בלי בעיהף עד חודש
היי הכנתי היום את העוגה, רק בלי קנמון והחלפתי קמח לבן לקמח קוסמין. יצא מאוד טעים. תודה רבה על הרעיון לעוגה טעימה
תודה על השיתוף פרידה
היי קרן. הכנתי את העוגה לפני שבועיים. יצא מעולה. לא הוספתי אגוזים אבל הכנתי סירופ מדבש והזלפתי מעל.
היום אני אכין קרם חלבי ואמרח מעל. נראה לי שיהיה טוב.
נשמע מעולה עם סירופ דבש, תודה רחל.
אפשר דבש במקום סילאן?
אפשר אין בעיה
רציתי לדעת האם חייבים לשמור אותה בקירור או שאפשר בחוץ? ואם כן, כמה זמן היא יכולה להחזיק מעמד בחוץ? (קיץ, ויש פה ביצים…)
אני נוהגת לשמור עוגות פירות במקרר במיוחד בקיץ
אני לא ממליצה לשמור אותה בחוץ יותר מלילה אחד
ב"ה
תודה יצא מעולה
ב"ה
בעקרון כמה זמן צריך לשים את העוגה בתנור
תודה רבה
זמן האפייה הוא 30-35 דקות
ב"ה
תודה
תטדה. יופי של עוגה. מכינה כרגע (בפעם השניה) בשתי תבניות אינגליש. החלפתי אגוזים בשוקולד קצוץ. בפעם הקודמת העוגה קצרה מחמאות. הפעם היו לי רק שתי בננות. מקווה שטעמן יורגש.
אני בטוחה שיצא מצויין
ב"ה
תודה
מה אפשר במקום שמן הקנולה? שמן קוקוס גם טוב?
אין בעיה להמיר לשמן קוקוס באותה הכמות
היי, אפשר להוסיף חתיכות אננס טרי? 🙂
חות מהבנות?
נראה לי שאפשר להוסיף כמה
לא יותר מדי אחרת לא יהיה איזון לבלילה והעוגה עלולה לצאת רטובה מדי
יצאה עוגה טעימה ונהדרת.
הכנתי עם כוס קמח כוסמין מלא והשאר קמח לבן
ופיזרתי מעל שבבי שקדים.
תודה רבה 🙂
מהממת !
עוגה מושלמת ! הכנתי לפחות 5 פעמים ! תודה רבה
איזה כייף גם אצלינו היא קבועה
היי, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בחום כהה או סוכר רגיל?
הי קרן, האם ניתן להקפיא את העוגה?
תודה 🙂
כן אפשרי
מנסה להכין, האם ניתן להחליף את סוכר החום הסוכר לבן?
בהחלט
קרן היקרה,
הכנתי את העוגה עם קמח 70 אחוז ויצא נפלא.
פיזרתי מעל שקדים פרוסים. העוגה לחה ורכה.
תודה רבה על עוד מתכון נהדר!
שמחה לשמוע זו אחת העוגות האהובות עליי
מעולה!!!! תודה על מתכון קליל וטעים ממש!
החלפתי את הסילאן במייפל ונשתמשתי הקמח כוסמין מלא ויצא וואוו
הבייגלה הירושלמי בהתפחה… 🙂 מחכה לו
תודה אור ובהצלחה
תודה רבה על המתכון, יצא מאוד טעים, פעם הראשונה שהכנתי עוגת בננות – היא מאוד טעימה ואוורית.
תודה צילה
אם אין לי סוכר חום, כמה סוכר לבן צריך לשים?
תודה על המתכון ועל העזרה
אותה כמות
מצטטת את בן הזוג חובב פירות מושבע ובמיוחד בננות "עוגה מעולה וגם…יפה"
תודה על המתכון ועל הסרטונים המדוייקים באינסטגרם. כזו אני אוהבת קל, מהיר, ממה שיש בבית וגם יפה וטעים
תודה אפרת כייף שאהבתם
ואוווווו . ניסיתי הרבה עוגות בחושות שלך וזאת אחד הטעימות!!
תודה
שמחה שאהבת, תודה
העוגה יצאה חבל על הזמן אם כי קצת דחוסה.
אולי צריך היה להוסיף סודה לשתיה?
לא חושבת כי היא לא יוצאת לי דחוסה, נסי לערבב פחות להבא
אם אין לי סוכר חום, כמה סוכר לבן צריך לשים?
תודה על המתכון ועל העזרה
אותה כמות
הכנתי אותה כבר בפעם העשירית.
אני מכינה עם מייפל במקום סילאן .
מומלצת ביותר
הי קרן, אשמח לקבל יחס כמויות לאפיה בתבנית קוטר 24
להכפיל
היי קרן, האם אפשר להשתמש בבננות קפואות ששמרתי בפריזר? אני חוששת שהן ישחירו בהפשרה…מצטרפת למחמאות על האתר המצוין – אני חובבת אפיה, והמתכונים שלך הם המוצלחים ביותר שנתקלתי בהם (-:
ערב טוב
הכנתי את העוגה מעולה!!
תודה
היי לא יודעת למה כל הזמן בעוגות בננה בחושות, יוצא שהעוגה ״נופלת״ כזה ונהיית דחוסה. כמו מן פס כהה בנסגרת הפנימית של העוגה..?!???
היי קרן כותבת לך מצרפת ;הכנתי את העוגת בננה אני בדיאטה לכן הורדתי כמויות סוכר וסילן ושמן ויצא כרגיל מעולה תודה לך קרן merci beaucoup
תודה! הכי מתאים להכין אותה בצרפת:-)
היי, האם ניתן להחליף סוכר חום בהיר בחום כהה או סוכר רגיל?
אפשר ככה או ככה
האם יכולה להמיר בקמח שקדים חלק מהקמח?
בטח, ייצא מעולה
היי קרן, האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל והאבקת אפייה הקמח תופח?
בטח
הפכה לניות עוגת הבית שלי.
אופה באינגליש קייק
תודה רינה
הורדתי כרבע מכמות הסוכר , עדיין יצאה נפלאה וקצת פחות מתוקה. עוגה נהדרת 🙂
שמחה לשמוע אליס תודה
האפ אפשר להמיר את השמן בחמאה?
אפשר אין בעיה
עוגה נפלאה
הכנתי אותה כבר כמה פעמים, בורסיות שונות,פעם עם שוקולד פעם עם אגוזים. פעם עם קינמון ופעם עם וניל. תמיד מוצלחת