עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות וסילאן

יולי 12, 2018 0 comments
עוגת בננות בתבנית פיירקס

עוגת בננות בתבנית פיירקס

בפריז אהובתי, אפיתי עוגת בננות וסילאן.

במטבח הקטן ומלא ההשראה בדירה של סנדרה, בת הזוג של אח שלי.

התארחתי בדירה למשך כמה ימים עם אמא שלי, דודה שלי אח שלי ושתיים מתוך שלוש אחיניות.

זה המון אנשים לדירה אחת קטנה אבל היה צפוף וממש כייף.

הגענו כולנו לפריז לאירוע גדול של יוגה בשדה התעופה שארל דה גול,

וזכינו להיות חלק מאירוע חד פעמי, יוגה בשקיעה על מסלול נחיתה, כשמסביבנו ממריאים להם מטוסים,

ואח שלי,שזה העיסוק שלו, מנגן מוסיקה מדהימה בלייב במהלך כל השיעור.

חוויה של פעם בחיים בהחלט.

באחד הימים בפריז, ביקשו ממני להכין לסנדרה עוגה מהבננות שכבר אף אחד לא יאכל כדי שלא יילכו לפח.

בזמן שכולם ישנו את שנת הצהריים שלהם, נכנסתי למטבח, והכנתי עוגה ממה שמצאתי בארון.

זה היה משעשע, כי אח שלי וגם סנדרה שניהם ממש ממש גבוהים, ומצאתי את עצמי עומדת על כסאות ומחפשת גבוה בארון,

שהם מגיעים אליו בלי בעיה בעמידה.

המטבח של סנדרה באמת קטן ואינטימי, יש לו חלון פריזאי קטן שאמנם לא פונה לנוף, אבל פונה לבניין אחר, ונכנס ממנו אור משגע.

כשהעוגה יצאה מהתנור, כבר חיכו לה כולם בבית והיא כמעט חוסלה, לפני שסנדרה הספיקה לחזור  מהעבודה:-)

היא היתה טעימה כל כך, ולמחרת עוד יותר טעימה,

אז הבטחתי לכולם בבית מתכון, והיא לגמרי עוגה שמכינים בקערה אחת בלי שום בעיה,

כל שכל אחד יכול להכין.

העוגה הוכנה בתבנית פיירקס מלבנית, כי זה מה שמצאתי בדירה,

אבל אתם יכולים להכין בכל תבנית מרובעת אחרת או בשתי תבניות אינגליש קייק.

עוגת בננות וסילאן/תבנית מרובעת גדולה או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר) סוכר חום בהיר

1/4 כוס (60 גר׳) סילאן

3/4 כוס (150 גר׳)  שמן קנולה

3 בננות בשלות, מעוכות

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת קינמון

חופן אגוזי מלך קצוצים גס

כפית תמצית/מחית וניל

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים את התבנית

בקערה גדולה טורפים בעזרת מטרפה ידנית ביצים וסוכר עדש מתקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים שמן וסילאן וממשיכים לטרוף

מוסיפים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל וקינמון וטורפים היטב.

מוסיפים בננות מעוכות ואגוזים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

בלילת עוגה ומטרפה בקערה

מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 30-35 דק׳.

בלילת עוגת בננות בתבנית פיירקס

העוגה מוכנה כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

עוגת בננות וסילאן

הערות שלי למתכון:

**את הסילאן ניתן להמיר בסירופ מייפל או דבש, או בכמות זהה של סוכר

**את הקמח ניתן להמיר במחצית הכמות בקמח מלא או קמח כוסמין מלא

**את האגוזים אפשר להמיר גם בפקאנים, אגוזי לוז, שקדים גרוסים, או לוותר

עוגת בננות וסילאן

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

Leave a Comment