יש לי תבנית חד פעמית שהאורך שלה 25 ס״מ על 11, והיא קצת יותר קטנה וגבוהה מתבנית אינגליש
סטנדרטית לא חד פעמית.המון שואלים אותי מאיפה היא אז אני חושבת שהכי נכון לחפש בגוגל חנויות
שמוכרות און ליין ולהזמין. הסבר קצר על תבניות אינגליש:
כשכתוב במתכון להשתמש בתבנית אינגליש סטנדרטית, לרוב הכוונה תהיה
לתבנית לא חד פעמית, ושואלים אותי הרבה פעמים למה? אז הסיבה היא שהתבניות החד פעמיות לרוב
קטנות מתבנית אינגליש רב פעמית ולכן מסת העוגה שנמדדה אצלי בבית בתבנית אינגליש לא חד פעמית,
גדולה מדי לתבנית אינגליש חד פעמית. יש מבין? אין לכם תבנית רב פעמית ?
במקרה כזה יש לכם שתי אופציות, למלא תבנית אינגליש חד פעמית עד 3/4 גובה ולא מעבר,
ואת היתרה בתבנית קטנה יותר או בתבנית קאפקייק, או לקנות כבר תבנית רב פעמית ! 🙂
מה קורה אם תמלאו תבנית אינגליש חד פעמית במסה שגדולה לה מדי ועוברת את שלושת רבעי הגובה שלה?
היא לא תאפה טוב, והעוגה תצא דחוסה או לא אפויה מבפנים עד הסוף, ואתם לא רוצים, אחרי שהוצאתם
כסף ואנרגיה על עוגה, לחרב אותה.אז תעשו לעצמכם טוב הותרכו לפחות תבנית אינגליש קייק אחת טובה הביתה.
היום הכנתי עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס שתכננתי כבר זמן להכין, רק שבמקום להשתמש בקמח חיטה לבן,
השתמשתי בקמח דורום (רימצ׳ינטה) איטלקי. זכתרי שהשתמשתי בעבר בקמח הזה לעוגה בחושה אחרת
ויצא ככ טעים שהחלטתי היום לנסות שוב. ויצא שוב מדהים! מוזמנים להכין כמובן עם קמח לבן רגיל.
עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס מקמח דורום (או לבן)/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
1/2 כוס(100 גר׳) שמן קנולה
2 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן או קמח דורום איטלקי
כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
3/4 מיכל (150 מ״ל) שמנת חמוצה (עדיף 9% ומעלה)
1/2 כוס (120 גר׳) שוקולד צ׳יפס
2 בננות בשלות מעוכות
כף קמח לקימוח השוקולד צ׳יפס
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית
בקערה (אפשר גם במיקסר) טורפים ביצים וסוכר לבן, מוסיפים תמצית וניל ושמן וממשיכים לטרוף.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה, ומאחדים עם תערובת הביצים
(הכי נח עם מטרפה, זה מונע גושים) מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.
מוסיפים בננות מעוכות ומערבבים שוב.
מקמחים את השוקולד צ׳יפס בכף קמח, ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.
מעבירים לתבנית, ואופים בתנור כ 50-55 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים
לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**שמנת חמוצה ניתן להמיר ביוגורט, שמנת מתוקה או גבינת ריקוטה
**לגרסת פרווה את השמנת החמוצה ניתן להמיר בשמנת פרווה, קרם קוקוס או מיץ תפוזים באותה הכמות
**אפשר לוותר על תוספת השוקולד בעוגה, ואפשר להמיר אותה ב 1/2 כוס אגוזים קצוצים
**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.
**אפשר להמיר מחצית מהקמח לקמח מלא ואת הסוכר הלבן להמיר בסוכר חום בהיר.
81 Comments
היי נראת מעולה, ניתן להמיר את השמנת החמוצה במוצר פרווה?
ברור! שמנת מתוקה פרווה או מיץ תפוזים
היי קרן!
יש לי קמח דורום 100% מלא…
חושבת שאפשר להשתמש לעוגה?
לשלב עם קמח לבן
אפשר יוגורט במקום שננת חמוצה?
אפשר יוגורט ואפשר שמנת מתוקה
או שמנת מתוקה?
אפשר להמיר את שמן הקנולה בחמאה? 🙂 תודה!
בטח
100 גר חמאה מספיק
אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ…?
אפשר והיא תצא קצת נמוכה או להגדיל ב 1.5 את המצרכים
היי
שאלה…. אין אבקת אפיה במתכון ???
והמתכונחם שלך מהממים 🙂
תודה
יש אבקת סודה לשתיה וזה מספיק לה
היי קרן, איזו שמנת חמוצה? זה משנה כמה אחוז שומן?
לא קריטי
אפשר להמיר את הבננות ברסק תפוחים?
מניחה שכן
שאלה כללית..לגבי עוגות.טורבו או תוכנית רגילה? מה עדיף?
הי קרן,
לגביי התנור?
טורבו או עליון תחתון?
חום עליון תחתון
ואוו בא לי כבר להכין… אפשר להמיר בקמח כןסמין?
כן
לקחת בחשבון שייתכן ותצא דחוסה יותר
יצאה לי דחוסה קצת.. מה לא עשיתי טוב?
אולי ערבבת יותר מדי את המצרכים
לא ציינת במתכון שצריך לערבב במינימום, אנשים לא יודעים…
כדאי שתכתבי את זה במתכון, זה ישפר את התוצאה של הגולשים
זה ידוע שקמח בעוגות בחושות צריך לערבב כמה שפחות. לא צריך לציין את המובן מאליו. כמו שמים זורמים בברז זה מובן מאליו!
תגובה לא יפה. לא לכולם זה ברור
אני חושבת שכן צריך לציין יש אנשים שלא יודעים (מי שלא בקיא באפיה) ואז נהרסת העוגה ולא יודעים למה אני אופה משהו לפחות פעם בחודש וגיליתי את זה רק בחצי שנה האחרונה
הכי חשוב שגילית 🙂 יש הרבה דברים שלא ניתן לציין בכל פעם שכותבים מתכון אבל אני כן ממליצה לקרוא מאמרים פשוטים שקיימים ברשת על כל סגנון אפייה למשך , שמרים, בחושות, בצק פריך וכו….
עוגה מעולה,תודה קרן.
במקרה הזה זה לא מובן מאליו כי קרן ציינה לערב טוב טוב שלא ייצאו גושים. אז גם אני ממליצה להוסיף הערה כדי שאנשים לא ייצא עוגה דחוסה כמו שגם לי יצאה לצערי..
וכשאומרים במתכון להשתמש בתבנית אינגליש קייק , באיזה גודל בעצם התבנית הרב פעמית צריכה להיות?
הסטנדרט זה 10*31
קמח רגיל או תופח?
אם לא כתוב קמח תופח אז אין שימוש בקמח תופח
אפשר להוריד קצת בכמות הסוכר:)?
לא ממליצה להוריד זה ישנה את מרקם העוגה
היי קרן! הכנתי כמות כפולה ויצאו לי הרבה עוגות. האם יש אפשרות להקפיא? תודה רבה!!
בטח
אז סודה לשתייה מחליף אבקת אפייה?
בכל מקרה הכנתי אתמול עם קמח רגיל כמובן ויצא פשוט מדהים וטעים ברמות
כן במקרים מסויימים מחליף, שמחה שאהבת תמר תודה
במה אפשר להחליף את השמן קנולה?
קרן העוגה מדהימה ונימוחה בטירוף!!!
תודה על המתכון
תודה!
וואו העוגה מעולה טעימה ורכה. תודה על המתכון!
תודה!
היי! הביצים במקרר במידה xl… האם להשתמש בשלוש ביצים לכמות כפולה או ארבע כמו במתכון המקורי? תודה!
להוריד אחת
אני מחפשת כל הזמן מתכונים לעוגות בננה פשוטות ומנצחות,
זו ללא ספק אחת הכי טובות שהכנתי ואכלתי!
לגמרי הופכת לקבועה בבית..
תודה רבה מאד
שמחה לשמוע נגה תודה
יצאה מעולה וטעימה מאד! תודה
העוגה יצאה מעולה, קלה להכנה וממש טעימה. תודה
תודה אילנית
מתכון מעולה!!!!!
העוגה התחסלה בתוך יום אחד בלבד
היי, אם אני רוצה לעשות בתבנית עגולה קוטר 24 ניתן להכפיל את כמות המוצרים? בנוסף האם זמן האפייה מתארך?
חייבת להכפיל ולהאריך זמן אפייה לא יודעת להגיד בדיוק בכמה זמן תתחילי לבדוק אחרי 35 דק עם קיסם
היי מהממת,
קמח דורום הכוונה לקמח פסטה? יש לי קמח פסטה של סוגת… או קמח רגיל מה עדיף?
כל מתכון שלך הצגה!!!!!!!!!!!
כן אבל אני משתמשת ברימצ׳ינטה בטחינה דקה, לא יודע איך יעבוד אם הקמח לא טחון מספיק דק
אשמח להבין וללמוד, בשביל מה חשוב לקמח את השקולד?
על מנת שלא ישקע בבלילה לתחתית העוגה
אם יש לי במקרר ביצים מידה m לשים 3 ביצים?
יצא מעולה!! תודה
אפשר להקפיא?
אפשר
עוגה מעולה כל כל המתכונים השווים שלך! תודה עלייך
צריך לשמור במקרר?
העוגה הזאת כיכבה בבופה של מסיבת הסיום של הבת שלי בבית הספר בפריז:) כמה מחמאות!!!
איך אפשר להמיר לללא גלוטן?
קמח ללג או קורנפלור בשילוב קמח שקדים
הי, מחכה לנסות!
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה, האם להגדיל כמויות? באיזה יחס?
תודה רבה
להכפיל
היי האם יאפה טוב גם עם קראמבל מלמעלה?
הכנתי את המתכון הזה המון פעמים.
הכי טעים וגורף מחמאות אין סוף
תודהההה
היי קרן, ניתן להמיר את הביצים לרסק תפוחים?
כן בטח
תגובה לא יפה. לא לכולם זה ברור
היי קרן, תודה על המתכונים הנפלאים שלך! אפשרי להכין עם בננה אחת?
בטח
הכנתי היום ויצא מעולה, איזה כיף 🙂
עוגה נהדרת מככבת אצלי.
עוגה מושלמת
תודה!!
תודה אודליה