עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס מקמח דורום (או לבן)

פברואר 3, 2021 28 Comments

יש לי תבנית חד פעמית שהאורך שלה 25 ס״מ על 11, והיא קצת יותר קטנה וגבוהה מתבנית אינגליש

סטנדרטית לא חד פעמית.המון שואלים אותי מאיפה היא אז אני חושבת שהכי נכון לחפש בגוגל חנויות

שמוכרות און ליין ולהזמין. הסבר קצר על תבניות אינגליש:

כשכתוב במתכון להשתמש בתבנית אינגליש סטנדרטית, לרוב הכוונה תהיה

לתבנית לא חד פעמית, ושואלים אותי הרבה פעמים למה? אז הסיבה היא שהתבניות החד פעמיות לרוב

קטנות מתבנית אינגליש רב פעמית ולכן מסת העוגה שנמדדה אצלי בבית בתבנית אינגליש לא חד פעמית,

גדולה מדי לתבנית אינגליש חד פעמית. יש מבין? אין לכם תבנית רב פעמית ?

במקרה כזה יש לכם שתי אופציות, למלא תבנית אינגליש חד פעמית עד 3/4 גובה ולא מעבר,

ואת היתרה בתבנית קטנה יותר או בתבנית קאפקייק, או לקנות כבר תבנית רב פעמית ! 🙂

מה קורה אם תמלאו תבנית אינגליש חד פעמית במסה שגדולה לה מדי ועוברת את שלושת רבעי הגובה שלה?

היא לא תאפה טוב, והעוגה תצא דחוסה או לא אפויה מבפנים עד הסוף, ואתם לא רוצים, אחרי שהוצאתם

כסף ואנרגיה על עוגה, לחרב אותה.אז תעשו לעצמכם טוב הותרכו לפחות תבנית אינגליש קייק אחת טובה הביתה.

היום הכנתי עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס שתכננתי כבר זמן להכין, רק שבמקום להשתמש בקמח חיטה לבן,

השתמשתי בקמח דורום (רימצ׳ינטה) איטלקי. זכתרי שהשתמשתי בעבר בקמח הזה לעוגה בחושה אחרת

ויצא ככ טעים שהחלטתי היום לנסות שוב. ויצא שוב מדהים! מוזמנים להכין כמובן עם קמח לבן רגיל.

עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס מקמח דורום (או לבן)/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה )

מצרכים למתכון:

1/2 כוס(100 גר׳) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן או קמח דורום איטלקי

כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

3/4 מיכל (150 מ״ל) שמנת חמוצה (עדיף 9% ומעלה)

1/2 כוס (120 גר׳) שוקולד צ׳יפס

2 בננות בשלות מעוכות

כף קמח לקימוח השוקולד צ׳יפס

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית

בקערה (אפשר גם במיקסר) טורפים ביצים וסוכר לבן, מוסיפים תמצית וניל ושמן וממשיכים לטרוף.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה, ומאחדים עם תערובת הביצים

(הכי נח עם מטרפה, זה מונע גושים) מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.

מוסיפים בננות מעוכות ומערבבים שוב.

מקמחים את השוקולד צ׳יפס בכף קמח, ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, ואופים בתנור כ 50-55 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים

לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

**שמנת חמוצה ניתן להמיר ביוגורט, שמנת מתוקה או גבינת ריקוטה

**לגרסת פרווה את השמנת החמוצה ניתן להמיר בשמנת פרווה, קרם קוקוס או מיץ תפוזים באותה הכמות

**אפשר לוותר על תוספת השוקולד בעוגה, ואפשר להמיר אותה ב 1/2 כוס אגוזים קצוצים

**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

**אפשר להמיר מחצית מהקמח לקמח מלא ואת הסוכר הלבן להמיר בסוכר חום בהיר.

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

שירה פברואר 3, 2021 at 4:37 pm

היי נראת מעולה, ניתן להמיר את השמנת החמוצה במוצר פרווה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 5:12 pm

ברור! שמנת מתוקה פרווה או מיץ תפוזים

Reply
זהבית פברואר 3, 2021 at 5:51 pm

אפשר יוגורט במקום שננת חמוצה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:54 pm

אפשר יוגורט ואפשר שמנת מתוקה

Reply
זהבית פברואר 3, 2021 at 6:00 pm

או שמנת מתוקה?

Reply
עדן פברואר 3, 2021 at 6:57 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה בחמאה? 🙂 תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:54 pm

בטח
100 גר חמאה מספיק

Reply
מוריאל קרפל פברואר 3, 2021 at 8:41 pm

אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ…?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:56 pm

אפשר והיא תצא קצת נמוכה או להגדיל ב 1.5 את המצרכים

Reply
אורטל פברואר 3, 2021 at 8:51 pm

היי קרן, איזו שמנת חמוצה? זה משנה כמה אחוז שומן?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:56 pm

לא קריטי

Reply
גלית פברואר 3, 2021 at 11:22 pm

אפשר להמיר את הבננות ברסק תפוחים?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 6:33 am

מניחה שכן

Reply
ענת פברואר 4, 2021 at 12:12 am

ואוו בא לי כבר להכין… אפשר להמיר בקמח כןסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 6:33 am

כן
לקחת בחשבון שייתכן ותצא דחוסה יותר

Reply
אטי פברואר 4, 2021 at 9:13 am

יצאה לי דחוסה קצת.. מה לא עשיתי טוב?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:31 pm

אולי ערבבת יותר מדי את המצרכים

Reply
חן פברואר 4, 2021 at 4:25 pm

לא ציינת במתכון שצריך לערבב במינימום, אנשים לא יודעים…
כדאי שתכתבי את זה במתכון, זה ישפר את התוצאה של הגולשים

Reply
גליה פברואר 5, 2021 at 11:11 pm

עוגה מעולה,תודה קרן.

Reply
דנה פברואר 6, 2021 at 3:04 pm

וכשאומרים במתכון להשתמש בתבנית אינגליש קייק , באיזה גודל בעצם התבנית הרב פעמית צריכה להיות?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 5:26 pm

הסטנדרט זה 10*31

Reply
תמר פברואר 6, 2021 at 6:26 pm

קמח רגיל או תופח?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:26 am

אם לא כתוב קמח תופח אז אין שימוש בקמח תופח

Reply
אביה פברואר 7, 2021 at 1:39 pm

אפשר להוריד קצת בכמות הסוכר:)?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 2:07 pm

לא ממליצה להוריד זה ישנה את מרקם העוגה

Reply
תמר פברואר 7, 2021 at 4:04 pm

אז סודה לשתייה מחליף אבקת אפייה?
בכל מקרה הכנתי אתמול עם קמח רגיל כמובן ויצא פשוט מדהים וטעים ברמות

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:59 pm

כן במקרים מסויימים מחליף, שמחה שאהבת תמר תודה

Reply
שני פברואר 16, 2021 at 10:27 am

במה אפשר להחליף את השמן קנולה?

Reply

Leave a Comment