מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות פרי

עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס מקמח דורום (או לבן)

פברואר 3, 2021 78 Comments

יש לי תבנית חד פעמית שהאורך שלה 25 ס״מ על 11, והיא קצת יותר קטנה וגבוהה מתבנית אינגליש

סטנדרטית לא חד פעמית.המון שואלים אותי מאיפה היא אז אני חושבת שהכי נכון לחפש בגוגל חנויות

שמוכרות און ליין ולהזמין. הסבר קצר על תבניות אינגליש:

כשכתוב במתכון להשתמש בתבנית אינגליש סטנדרטית, לרוב הכוונה תהיה

לתבנית לא חד פעמית, ושואלים אותי הרבה פעמים למה? אז הסיבה היא שהתבניות החד פעמיות לרוב

קטנות מתבנית אינגליש רב פעמית ולכן מסת העוגה שנמדדה אצלי בבית בתבנית אינגליש לא חד פעמית,

גדולה מדי לתבנית אינגליש חד פעמית. יש מבין? אין לכם תבנית רב פעמית ?

במקרה כזה יש לכם שתי אופציות, למלא תבנית אינגליש חד פעמית עד 3/4 גובה ולא מעבר,

ואת היתרה בתבנית קטנה יותר או בתבנית קאפקייק, או לקנות כבר תבנית רב פעמית ! 🙂

מה קורה אם תמלאו תבנית אינגליש חד פעמית במסה שגדולה לה מדי ועוברת את שלושת רבעי הגובה שלה?

היא לא תאפה טוב, והעוגה תצא דחוסה או לא אפויה מבפנים עד הסוף, ואתם לא רוצים, אחרי שהוצאתם

כסף ואנרגיה על עוגה, לחרב אותה.אז תעשו לעצמכם טוב הותרכו לפחות תבנית אינגליש קייק אחת טובה הביתה.

היום הכנתי עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס שתכננתי כבר זמן להכין, רק שבמקום להשתמש בקמח חיטה לבן,

השתמשתי בקמח דורום (רימצ׳ינטה) איטלקי. זכתרי שהשתמשתי בעבר בקמח הזה לעוגה בחושה אחרת

ויצא ככ טעים שהחלטתי היום לנסות שוב. ויצא שוב מדהים! מוזמנים להכין כמובן עם קמח לבן רגיל.

עוגת בננות ושוקולד צ׳יפס מקמח דורום (או לבן)/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(גרסת פרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

1/2 כוס(100 גר׳) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן או קמח דורום איטלקי

כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

3/4 מיכל (150 מ״ל) שמנת חמוצה (עדיף 9% ומעלה)

1/2 כוס (120 גר׳) שוקולד צ׳יפס

2 בננות בשלות מעוכות

כף קמח לקימוח השוקולד צ׳יפס

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק לא חד פעמית

בקערה (אפשר גם במיקסר) טורפים ביצים וסוכר לבן, מוסיפים תמצית וניל ושמן וממשיכים לטרוף.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, אבקת סודה לשתייה, ומאחדים עם תערובת הביצים

(הכי נח עם מטרפה, זה מונע גושים) מוסיפים פנימה את השמנת החמוצה ומערבבים היטב.

מוסיפים בננות מעוכות ומערבבים שוב.

מקמחים את השוקולד צ׳יפס בכף קמח, ומוסיפים לבלילה. מערבבים מעט.

מעבירים לתבנית, ואופים בתנור כ 50-55 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים

לחים עליו. מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

**שמנת חמוצה ניתן להמיר ביוגורט, שמנת מתוקה או גבינת ריקוטה

**לגרסת פרווה את השמנת החמוצה ניתן להמיר בשמנת פרווה, קרם קוקוס או מיץ תפוזים באותה הכמות

**אפשר לוותר על תוספת השוקולד בעוגה, ואפשר להמיר אותה ב 1/2 כוס אגוזים קצוצים

**את העוגה שומרים במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

**אפשר להמיר מחצית מהקמח לקמח מלא ואת הסוכר הלבן להמיר בסוכר חום בהיר.

Print Friendly, PDF & Email

78 Comments

שירה פברואר 3, 2021 at 4:37 pm

היי נראת מעולה, ניתן להמיר את השמנת החמוצה במוצר פרווה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 5:12 pm

ברור! שמנת מתוקה פרווה או מיץ תפוזים

Reply
רינת אוריאן ינואר 7, 2022 at 3:34 pm

היי קרן!
יש לי קמח דורום 100% מלא…
חושבת שאפשר להשתמש לעוגה?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2022 at 10:30 pm

לשלב עם קמח לבן

Reply
זהבית פברואר 3, 2021 at 5:51 pm

אפשר יוגורט במקום שננת חמוצה?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:54 pm

אפשר יוגורט ואפשר שמנת מתוקה

Reply
זהבית פברואר 3, 2021 at 6:00 pm

או שמנת מתוקה?

Reply
עדן פברואר 3, 2021 at 6:57 pm

אפשר להמיר את שמן הקנולה בחמאה? 🙂 תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:54 pm

בטח
100 גר חמאה מספיק

Reply
מוריאל קרפל פברואר 3, 2021 at 8:41 pm

אפשר להשתמש בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ…?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:56 pm

אפשר והיא תצא קצת נמוכה או להגדיל ב 1.5 את המצרכים

Reply
דפי מרץ 23, 2021 at 10:25 am

היי
שאלה…. אין אבקת אפיה במתכון ???
והמתכונחם שלך מהממים 🙂
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 4:14 pm

יש אבקת סודה לשתיה וזה מספיק לה

Reply
אורטל פברואר 3, 2021 at 8:51 pm

היי קרן, איזו שמנת חמוצה? זה משנה כמה אחוז שומן?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:56 pm

לא קריטי

Reply
גלית פברואר 3, 2021 at 11:22 pm

אפשר להמיר את הבננות ברסק תפוחים?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 6:33 am

מניחה שכן

Reply
רומי מרץ 4, 2022 at 5:01 pm

שאלה כללית..לגבי עוגות.טורבו או תוכנית רגילה? מה עדיף?

Reply
לילך מאי 29, 2023 at 5:04 pm

הי קרן,
לגביי התנור?
טורבו או עליון תחתון?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:53 am

חום עליון תחתון

Reply
ענת פברואר 4, 2021 at 12:12 am

ואוו בא לי כבר להכין… אפשר להמיר בקמח כןסמין?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 6:33 am

כן
לקחת בחשבון שייתכן ותצא דחוסה יותר

Reply
אטי פברואר 4, 2021 at 9:13 am

יצאה לי דחוסה קצת.. מה לא עשיתי טוב?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2021 at 3:31 pm

אולי ערבבת יותר מדי את המצרכים

Reply
חן פברואר 4, 2021 at 4:25 pm

לא ציינת במתכון שצריך לערבב במינימום, אנשים לא יודעים…
כדאי שתכתבי את זה במתכון, זה ישפר את התוצאה של הגולשים

Reply
מאיה אוקטובר 30, 2022 at 2:19 pm

זה ידוע שקמח בעוגות בחושות צריך לערבב כמה שפחות. לא צריך לציין את המובן מאליו. כמו שמים זורמים בברז זה מובן מאליו!

Reply
דקלה מאיר אפריל 26, 2023 at 10:37 pm

תגובה לא יפה. לא לכולם זה ברור

אושר מאי 6, 2023 at 12:41 am

אני חושבת שכן צריך לציין יש אנשים שלא יודעים (מי שלא בקיא באפיה) ואז נהרסת העוגה ולא יודעים למה אני אופה משהו לפחות פעם בחודש וגיליתי את זה רק בחצי שנה האחרונה

קרן אגם מאי 6, 2023 at 7:42 am

הכי חשוב שגילית 🙂 יש הרבה דברים שלא ניתן לציין בכל פעם שכותבים מתכון אבל אני כן ממליצה לקרוא מאמרים פשוטים שקיימים ברשת על כל סגנון אפייה למשך , שמרים, בחושות, בצק פריך וכו….

גליה פברואר 5, 2021 at 11:11 pm

עוגה מעולה,תודה קרן.

Reply
לי פברואר 9, 2023 at 7:53 pm

במקרה הזה זה לא מובן מאליו כי קרן ציינה לערב טוב טוב שלא ייצאו גושים. אז גם אני ממליצה להוסיף הערה כדי שאנשים לא ייצא עוגה דחוסה כמו שגם לי יצאה לצערי..

Reply
דנה פברואר 6, 2021 at 3:04 pm

וכשאומרים במתכון להשתמש בתבנית אינגליש קייק , באיזה גודל בעצם התבנית הרב פעמית צריכה להיות?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2021 at 5:26 pm

הסטנדרט זה 10*31

Reply
תמר פברואר 6, 2021 at 6:26 pm

קמח רגיל או תופח?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:26 am

אם לא כתוב קמח תופח אז אין שימוש בקמח תופח

Reply
אביה פברואר 7, 2021 at 1:39 pm

אפשר להוריד קצת בכמות הסוכר:)?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 2:07 pm

לא ממליצה להוריד זה ישנה את מרקם העוגה

Reply
ליאורה מידן ינואר 31, 2022 at 2:28 pm

היי קרן! הכנתי כמות כפולה ויצאו לי הרבה עוגות. האם יש אפשרות להקפיא? תודה רבה!!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2022 at 12:18 pm

בטח

Reply
תמר פברואר 7, 2021 at 4:04 pm

אז סודה לשתייה מחליף אבקת אפייה?
בכל מקרה הכנתי אתמול עם קמח רגיל כמובן ויצא פשוט מדהים וטעים ברמות

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2021 at 7:59 pm

כן במקרים מסויימים מחליף, שמחה שאהבת תמר תודה

Reply
שני פברואר 16, 2021 at 10:27 am

במה אפשר להחליף את השמן קנולה?

Reply
רונלי ספטמבר 25, 2021 at 10:05 pm

קרן העוגה מדהימה ונימוחה בטירוף!!!
תודה על המתכון

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2021 at 7:17 am

תודה!

Reply
בברלי יוחנן דצמבר 20, 2021 at 3:15 pm

וואו העוגה מעולה טעימה ורכה. תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2021 at 3:38 pm

תודה!

Reply
איילת מרץ 21, 2021 at 12:21 pm

היי! הביצים במקרר במידה xl… האם להשתמש בשלוש ביצים לכמות כפולה או ארבע כמו במתכון המקורי? תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2021 at 9:12 pm

להוריד אחת

Reply
Noga אפריל 21, 2021 at 9:38 am

אני מחפשת כל הזמן מתכונים לעוגות בננה פשוטות ומנצחות,
זו ללא ספק אחת הכי טובות שהכנתי ואכלתי!
לגמרי הופכת לקבועה בבית..
תודה רבה מאד

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2021 at 1:20 pm

שמחה לשמוע נגה תודה

Reply
אושרת מרץ 3, 2023 at 8:53 pm

יצאה מעולה וטעימה מאד! תודה

Reply
אילנית אפריל 30, 2023 at 12:27 pm

העוגה יצאה מעולה, קלה להכנה וממש טעימה. תודה

Reply
קרן אגם אפריל 30, 2023 at 8:13 pm

תודה אילנית

Reply
מיכל מאי 30, 2021 at 5:17 pm

מתכון מעולה!!!!!
העוגה התחסלה בתוך יום אחד בלבד

Reply
קארין יוני 2, 2021 at 5:18 pm

היי, אם אני רוצה לעשות בתבנית עגולה קוטר 24 ניתן להכפיל את כמות המוצרים? בנוסף האם זמן האפייה מתארך?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2021 at 6:54 am

חייבת להכפיל ולהאריך זמן אפייה לא יודעת להגיד בדיוק בכמה זמן תתחילי לבדוק אחרי 35 דק עם קיסם

Reply
דיקלה יוני 15, 2021 at 6:20 pm

היי מהממת,
קמח דורום הכוונה לקמח פסטה? יש לי קמח פסטה של סוגת… או קמח רגיל מה עדיף?
כל מתכון שלך הצגה!!!!!!!!!!!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2021 at 10:02 pm

כן אבל אני משתמשת ברימצ׳ינטה בטחינה דקה, לא יודע איך יעבוד אם הקמח לא טחון מספיק דק

Reply
קלייר אוקטובר 9, 2021 at 6:18 pm

אשמח להבין וללמוד, בשביל מה חשוב לקמח את השקולד?

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2021 at 7:33 am

על מנת שלא ישקע בבלילה לתחתית העוגה

Reply
תמר נובמבר 22, 2022 at 2:21 pm

אם יש לי במקרר ביצים מידה m לשים 3 ביצים?

Reply
מוריה ינואר 14, 2022 at 11:50 am

יצא מעולה!! תודה
אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2022 at 6:21 pm

אפשר

Reply
ליאורה ינואר 18, 2022 at 8:12 pm

עוגה מעולה כל כל המתכונים השווים שלך! תודה עלייך
צריך לשמור במקרר?

Reply
תהילה יולי 1, 2022 at 9:39 pm

העוגה הזאת כיכבה בבופה של מסיבת הסיום של הבת שלי בבית הספר בפריז:) כמה מחמאות!!!

Reply
יאיר אוקטובר 17, 2022 at 12:07 pm

איך אפשר להמיר לללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוקטובר 17, 2022 at 12:11 pm

קמח ללג או קורנפלור בשילוב קמח שקדים

Reply
מיכל נובמבר 3, 2022 at 9:45 am

הי, מחכה לנסות!
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה, האם להגדיל כמויות? באיזה יחס?
תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2022 at 8:11 pm

להכפיל

Reply
גילי נובמבר 8, 2022 at 12:50 pm

היי האם יאפה טוב גם עם קראמבל מלמעלה?

Reply
ליאת אפריל 12, 2023 at 10:52 am

הכנתי את המתכון הזה המון פעמים.
הכי טעים וגורף מחמאות אין סוף

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2023 at 1:21 pm

תודהההה

Reply
מאי אברהמי אפריל 17, 2023 at 6:19 pm

היי קרן, ניתן להמיר את הביצים לרסק תפוחים?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2023 at 9:42 am

כן בטח

Reply
דקל אפריל 26, 2023 at 10:38 pm

תגובה לא יפה. לא לכולם זה ברור

Reply
נועה ספטמבר 26, 2023 at 6:59 am

היי קרן, תודה על המתכונים הנפלאים שלך! אפשרי להכין עם בננה אחת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:25 am

בטח

Reply
שירה דצמבר 14, 2023 at 7:35 pm

הכנתי היום ויצא מעולה, איזה כיף 🙂

Reply

Leave a Comment