img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות שוקולד

עוגת בראוניז ומרנג שוקולד

דצמבר 25, 2016 | 70 תגובות

img

69 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
סימה
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2016 בשעה 12:11

מה אפשר לשים במקום חומץ?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 26, 2016 at 2:13 pm

אפשר מיץ לימון או לוותר

השב
User Avatar
הדס
מאי 27, 2020 at 7:33 pm

שהוספתי את הקורנפלור ושוקולד הנמס למרנג, הוא כבר לא היה במרקם של מרנג. ככה זה אמור להיות?

השב
User Avatar
הדס
מאי 27, 2020 at 7:39 pm

אפשר לשים את הקצפת מעל העוגה ולא בצד?

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 28, 2020 at 6:27 am

אולי הוספת והוא התפרק? אמור להישאר מעט במרקם שלו

השב
User Avatar
גלי
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2016 בשעה 14:10

מה עושים עם החלמונים העודפים? רעיונות?

השב
User Avatar
קרן אגם
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2016 בשעה 14:15

עוגיות אלפחורס, או מוס שוקולד:-) אבל אני מנצלת אותם דווקא להכנת שקשוקה לכל המשפחה:-)

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
דצמבר 26, 2016 בשעה 21:10

נראה מדהים,מזכיר לי עוגת שוקולד אחת בלתי נשכחת. אנסה בקרוב.

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 27, 2016 at 12:47 pm

תודה:-)

השב
User Avatar
חגית
אפריל 16, 2019 at 6:58 am

היי קרן, אפשר במקום קמח לשים שקדים טחונים? ואם כן אז מה הכמות?

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2019 at 9:17 am

את יכולה להמיר באותה הכמות של שקדים טחונים

השב
User Avatar
ליפז
starstarstarstarstar
דצמבר 28, 2016 בשעה 16:10

לפי מה שהבנתי אופים את הכל יחד נכון?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2016 at 4:39 pm

נכון, חוץ מהקצפת :-)

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 1, 2017 בשעה 19:22

הי קרן הכנתי עכשיו את העוגה..יצא טעימה בטרוף. שידרגתי אותה (בעיני) והוספתי לבלילת הבראוניז גם כפית של גינג'ר טרי טחון יצא מדהים

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 1, 2017 at 7:50 pm

אני שמחה שהכנת ואהבת:-) והג׳נג׳ר נשמע אחלה שדרוג! שנה מעולה מיכל יקרה

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2017 בשעה 13:28

אני ממש אשמח אם תעלי מתכון של טארט לימון ומרנג ומתכון טוב של עוגת גבינה אפויה קלאסית ולא שמנה מידי. תודה :)

השב
User Avatar
מיה
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2017 בשעה 23:09

היי קרן! האם אפשר לעשות את המרנג שוויצרי/איטלקי?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2017 at 11:26 pm

את יכולה להחליף במרנג שוויצרי ולספר לי איך יצא:-) איטלקי לא מתאים פה. בהצלחה!

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2017 בשעה 16:04

קרן שלום אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן איזה שמן? אגב הגבתי על החלות בייגלה ירושלמיות וזה נכנס בתור תגובה לתגובה של מישהי אחרת ולא בטוח שראית את זה אז עשיתי את החלות ויצא מטורף, החלות הכי טובות שעשיתי עד היום (כמות החלות שנאכלה הוכיחה את העניין). תודה רבה

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2017 at 5:00 pm

הי שי ראיתי את התגובה שלך לחלות ועניתי לך לא ממליצה להמיר חמאה במתכון הספיציפי הזה בשמן. המרקם הפאדגי שמתקבל עלול להיהרס. תכיני אותה כמו שהיא, היא מושלמת

השב
User Avatar
שי
מרץ 5, 2017 at 5:06 pm

הי תודה רבה על התגובה,חשבתי לעשות גירסאת פרווה לעוגה. תודה רבה

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
מרץ 21, 2017 בשעה 12:23

נראה מעולה!! בכמה אני צריכה להוסיף את הכמויות כדי לאפות בתבנית 26? תודה

השב
User Avatar
מור
אפריל 16, 2021 at 12:38 am

היי, אוכל לשים את הקצפת על כל העוגה ולשים במקרר ללילה או שהעוגה תהרס? תודה!

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
מרץ 21, 2017 בשעה 12:24

נראה מושלם!! בכמה אני צריכה להוסיף את הכמויות כדי לאפות בתבנית 26? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 21, 2017 at 2:13 pm

הי לא הייתי מגדילה ל 26 מקסימום ל 24. פשוט להכפיל כמויות בהצלחה!

השב
User Avatar
מור מעוז
starstarstarstarstar
אפריל 9, 2017 בשעה 21:13

שאלה- הכנתי את המרנג בנפרד כדי לשים מעל עוגה עם ציפוי גנאש אבל הוא יצא לי די מסטיקי ואני תוהה למה בשביל לשפר לפעם הבאה...

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 13, 2017 at 7:51 pm

לא הבנתי למה הכוונה שהכנת בנפרד? אפית את העוגה בנפרד ואת המרנג בנפרד? ואת המרנג אפית על פי המתכון הזה? כשאופים מרנג לבד אופים אחרת אם תפרטי מה בדיוק עשית אוכל לעזור להבא .

השב
User Avatar
מור מעוז
אפריל 17, 2017 at 10:02 pm

כן היה לי מתכון ממש דומה לעוגה רק פרווה ורעיטן לעשות קודם שכבה של גנאש כציפוי ומעל לשים את המרנג. אז הכנתי קודם את העוגה. גם חצי שעה בתנור. ציםיתי בגנאש. ואז הכנתי את המרנג לפי המתכון שלך ורציתי לשים מעל העוגה. ממש צודה על הנכונות לעזור!!! לא מובן מאליו...

השב
User Avatar
רות
starstarstarstarstar
יוני 30, 2017 בשעה 19:11

עוגה מצויינת! איזה כיף. במקום חמאה שמתי 3/4 כוס שמן. יצא מצויין. תודה תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 30, 2017 at 8:54 pm

שמחה לשמוע שגם עם שמן יצאה סבבה:-) שבת שלום

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
יולי 7, 2017 בשעה 12:14

הי. האם אפשר להפוך ללא גלוטן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2017 at 10:03 am

הי מיכל, לא חושבת שיעבוד טוב עניין השכבות בבראוניז ללא קמח, אבל את יכולה לנסות להחליף בקמח ללא גלוטן אם יש לך נסיון איתו.

השב
User Avatar
רחלי בליצר
starstarstarstarstar
יולי 16, 2017 בשעה 09:18

הי, חייבת להודות כי מרגע שנתקלתי באתר שלך לפני מספר שבועות, זנחתי את כללללל היתר. סוף כל סוף הגעתי הביתה, לנחלה. והסיפורים האישיים רק מחזקים את הרגשת " הביתיות", חיבוק גדול, המשיכי ליצור כדי שאמשיך לפנק את אהוביי. רחלי

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 16, 2017 at 9:20 am

איזה מרגשת את. עשית לי את היום. תודה רבה רחלי

השב
User Avatar
רחלי בליצר
starstarstarstarstar
יולי 17, 2017 בשעה 06:28

בוקר נפלא,הולכת להכין את עוגת מרנג השוקולד ליום הולדתה של בתי , כיצד להמס את השוקולד למרנג שלא יחרך? הרי לא המסת עם שום נוזל, האם במקרו? על הגז ?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 17, 2017 at 7:16 am

הי רחלי אכן שוקולד הוא חומר גלם רגיש, כשממיסים אותו לבד (ללא שמנת או חמאה) חשוב להקפיד שלא תיכנס אף טיפה של מים לקערה, מה שיגרום לו להתקשות. להמסה במיקרוגל : שמים את כמות השוקולד הרצויה בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ומפעילים במשך 20-25 שניות מוציאים את הקערה, מערבבים היטב (אפילו אם נראה שלא קרה לשוקולד כלום ולכאורה הקוביות נראות שלמות, במהלך הערבוב הן פשוט יימסו מעצמן) במידה ועדיין לא נמסו לחלוטין להכניס שוב לעוד 10-15 שניות וכן הלאה. מקוה שעזרתי :-)

השב
User Avatar
שיר איל
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2017 בשעה 17:42

היי! העוגה נראת נהדר במידה ואני רוצה להכין בתבנית בקיטר 24, אני צריכה להכפיל כמויות פי 1.5?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 1, 2017 at 5:47 pm

תודה שיר,בדיוק. להכפיל פי 1.5 כדי שתתאים לתבנית גדולה יותר

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
דצמבר 1, 2017 בשעה 11:44

היי קרן, מחפשת בנרות מתכון ישן שלך מסלונה - עוגת עינת (שוקולד גבינה ללא קמח) חייבת חייבת דחוף! זו עוגת המסיבות שלי ואין מתכון :(

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 1, 2017 at 12:25 pm

תודה שהזכרת לי שאני צריכה לצלם אותה לוהעלות לבלוג, אעשה את זה. שלחתי לך את המתכון במייל ישירות למייל שלך.

השב
User Avatar
מירב
starstarstarstarstar
דצמבר 15, 2017 בשעה 15:52

הי קרן הכנתי את העוגה עכשיו הוצאתי אותה מהתנור אחרי 45 ד' כשהקיסם יצא פירורים לחים. המרנג מלמעלה נראה מוכן אבל התקבל מרקם חלק ולא שביר עם סדקים כמו שמופיע אצלך בתמונה, האם להמשיך לאפות? או שהמרנג אמור להפוך לקראנצ'י בקירור? תודה, מירב

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 16, 2017 at 7:22 am

הי מירב, אני מקוה שלא עונה לך מאוחר מדי, מרקם המרנג לא חייב להיות סדוק, אשמח לדעת איך יצאה. חג שמח! קרן

השב
User Avatar
מירב
דצמבר 16, 2017 at 9:52 pm

יצא טעים, אבל שכבת המרנג לא הורגשה באופן מיוחד וקראנצ'י כמו שציפיתי

השב
User Avatar
Dorit
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2018 בשעה 22:49

האם שומרים את העוגה במקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2018 at 7:23 am

לפני הגשה אין צורך להכניס למקרר, את יכולה לשמור את מה שנשאר ממנה במקרר.

השב
User Avatar
Nehama Shelef
ספטמבר 28, 2019 at 7:05 pm

כיצד לשמור את העוגה לארוח יממה אחרי? כיצד ישמר המרנג קריספי? תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 28, 2019 at 10:31 pm

לשמור במקרר המרנג לא מאוד קריספי, הוא יאבד מהפריכות שלו אולי מעט אבל עדיין יהיה טעים

השב
User Avatar
נגה
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2019 בשעה 23:42

היי קרן, מתכון מעולה והעוגה נהדרת :) יצא טעים!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2019 at 8:30 am

איזה כייף, זו אחת העוגות האהובות עליי

השב
User Avatar
זהבית
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2020 בשעה 09:52

היי קרן היקרה ,האם יש תחליף לסיכום מייפל? תודה

השב
User Avatar
נעה
starstarstarstarstar
פברואר 1, 2021 בשעה 17:15

היי קרן, העוגה נראת מדהיםםםם! וסיפורים שלך מהממים ומרגשים האם אפשר להשתמש בתבנית רגילה ואולי לרפד אותה בנייר אפייה? אשמח גם למתכון של עוגת תותים וקצפת שלך כי עד כה כל המתכונים שהכנתי שלך יצאו לא פחות ממושלם שמלקקים ממש את השפתים תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 1, 2021 at 8:25 pm

תודה נעה בקרוב עוגת תותים, מה הכוונה תבנית רגילה ? לא ככ הבנתי

השב
User Avatar
מירב רעואל
starstarstarstarstar
אוקטובר 16, 2021 בשעה 19:00

מתכון גאוני. המשפחה שלי הכריזה פה-אחד.ת שזה מושלם (רק העדיפו גלידה וניל בצד במקום קצפת)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 19, 2021 at 6:57 am

שמחה לשמוע

השב
User Avatar
שירה
starstarstarstarstar
ינואר 13, 2022 בשעה 09:02

היי קרן,האם אפשר להחליף את התבנית שרשמת(קוטר 20) לתבנית אינגליש קייק? תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 13, 2022 at 6:42 pm

אינגליש יותר שווה ל 18 סמ העגול אז יש מצב שתישאר קצת בלילה בצד לתבנית מאפינס

השב
User Avatar
אשי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2022 בשעה 15:41

יש מצב להחליף לסוכר חום כהה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2022 at 11:31 am

כן אין בעיה

השב
User Avatar
אשי
starstarstarstarstar
מאי 5, 2022 בשעה 15:56

יש מצב להחליף לסוכר חום כהה? ובכמה להכפיל לתבנית עגולה של 26? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 6, 2022 at 11:31 am

אפשר חום כהה לתבנית 26 יש להכפיל הכל

השב
User Avatar
קרן כהן
starstarstarstarstar
ספטמבר 22, 2022 בשעה 20:28

היי, איך מכינים עוגה זאת לתבנית 26 ( מה היחס להגדלה?)תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 23, 2022 at 11:21 am

להכפיל

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img