לי ולבן זוג יש ביחד 6 ילדים,
מדהימים טפו חמסה.
שלוש בנות ושלושה בנים.
שנינו בסיבוב שני.
הוא הגיע עם שלושה,
אני עם אחת,
ביחד עשינו עוד שניים,
בחישוב פשוט יצאו שישה.
יפים וחכמים וטובים הכי בעולם.
יהלומים אחד אחד.
אתמול חגגנו יומולדת לשני הבנים הגדולים
יומולדת 21 ויומולדת 18
הקטנים ביקשו שנכין להם עוגת שוקולד
ומימילא הם היו בדרך להדלקת נר אחרת ולאכול סופגניות
והכי פשוט וקל לתקוע נר בעוגת שוקולד
אז הכנו להם עוגת שוקולד בראוניז עם מרנג שוקולדי וקצפת
כזו שתוקעים את הכפית ושומעים את המרנג נשבר
שמכניסים לפה ויש לה מרקם רך רך של עוגת בראוניז וגם קצת קראנציות נורא טעימה מהמרנג
ואם כל זה לא מספיק מתוק הוספנו קצת קצפת לאיזון,
וקינחנו בסופגניות ביס מקמח מלא שאנחנו מכינים כל שנה.
(העוגה נראית קצת כמו התאומה הכהה של העוגה שהכנתי בפוסט הקודם נכון?)
חנוכריסמס שמח חברים
עוגת בראוניז שוקולד ומרנג/תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגה:
180 גר' קוביות שוקולד מריר 60%
200 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר חום בהיר
כף סירופ מייפל
כפית תמצית וניל
3 ביצים גודל L
3 כפות סוכר לבן
3/4 כוס ( 105 גר') קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
למרנג שוקולד:
3 חלבונים
2 כפות סוכר לבן
כף קקאו
כפית חומץ לבן רגיל
2 כפיות אבקת קורנפלור
40 גר' שוקולד מריר מומס
לקצפת:
חבילה ( 250 מ״ל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
העוגה:
מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים היטב תבנית ומרפדים בנייר אפיה רצוי גם בדפנות
בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר וחמאה
מוציאים, מערבבים מעט, מוסיפים סוכר חום תמצית וניל וסירופ מייפל.
מערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
בקערה המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים
כשמתחילות להתקבל בועות קטנות מוסיפים סוכר לבן
מקציפים כ 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט ובהירה
מורידים מהירות ומוסיפים קמח, אבקת אפיה, וקקאו ומערבבים היטב
מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות,
מעבירים לתבנית ומיישרים מעט.
מכינים את המרנג:
שוטפים היטב את קערת המיקסר ומייבשים
(חשוב לנקות היטב ולייבש לחלוטין אחרת המרנג לא יעלה)
מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית גבוהה
כשמתחילות להופיע בועות קטנות מגבירים מהירות המיקסר ומוסיפים סוכר
מקציפים 2-3 דק' עד שמתקבל מרנג במרקם מבריק ויציב.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קורנפלור, חומץ, אבקת קקאו ולבסוף שוקולד מריר
מערבבים לקבלת תערובת שוקולדית אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית מעל תערובת העוגה
מישרים מעט שהמרנג יכסה את כל העוגה
מכניסים מיד לתנור ואופים כ 50-55 דק'
העוגה מוכנה כאשר קיסם שמוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים עליו
(היזהרו לא לייבש אותה והתחילו לבדוק כבר אחרי 35 דק')
מוציאים מהתנור ומצננים
מכינים קצפת
במהירות גבוהה מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר
עד לקבלת קצפת יציבה.
אני אוהבת שהקצפת לא מאוד מתוקה ומאזנת את מתיקות העוגה
(לקצפת מתוקה יותר הוסיפו 3 כפות)
מגישים את העוגה עם מעט קצפת ליד
בתאבון וחנוכריסמס שמח
70 Comments
מה אפשר לשים במקום חומץ?
אפשר מיץ לימון או לוותר
שהוספתי את הקורנפלור ושוקולד הנמס למרנג, הוא כבר לא היה במרקם של מרנג. ככה זה אמור להיות?
אפשר לשים את הקצפת מעל העוגה ולא בצד?
ברור
אולי הוספת והוא התפרק? אמור להישאר מעט במרקם שלו
מה עושים עם החלמונים העודפים? רעיונות?
עוגיות אלפחורס, או מוס שוקולד:-)
אבל אני מנצלת אותם דווקא להכנת שקשוקה לכל המשפחה:-)
נראה מדהים,מזכיר לי עוגת שוקולד אחת בלתי נשכחת.
אנסה בקרוב.
תודה:-)
היי קרן, אפשר במקום קמח לשים שקדים טחונים? ואם כן אז מה הכמות?
את יכולה להמיר באותה הכמות של שקדים טחונים
לפי מה שהבנתי אופים את הכל יחד נכון?
נכון, חוץ מהקצפת 🙂
הי קרן
הכנתי עכשיו את העוגה..יצא טעימה בטרוף.
שידרגתי אותה (בעיני) והוספתי לבלילת הבראוניז גם כפית של גינג'ר טרי טחון
יצא מדהים
אני שמחה שהכנת ואהבת:-)
והג׳נג׳ר נשמע אחלה שדרוג! שנה מעולה מיכל יקרה
אני ממש אשמח אם תעלי מתכון של טארט לימון ומרנג ומתכון טוב של עוגת גבינה אפויה קלאסית ולא שמנה מידי.
תודה 🙂
הי עמית
שני מתכונים שאני מתכננת לעלות בחודשים הקרובים לבלוג ממילא:-)
תודה על הזירוז.
ראית את המתכון לעוגת הלימון החלומית? מומלצת מאוד!http://kerenagam.co.il/עוגת-לימון-חלומית-עם-מרנג-וקצפת/
נראית מעולה, אנסה השבוע!
במידה ולא מוסיפים את השמנת המוקצפת מעל, לשמור בטמפ החדר או שבכל זאת היא מצריכה קירור?
תודה על היחס האישי!
הי עמית
סתם תוהה אם קיבלת תשובה. עומדת להכין את העוגה ולא בטוחה מה צריך לעשות.
היי קרן!
האם אפשר לעשות את המרנג שוויצרי/איטלקי?
את יכולה להחליף במרנג שוויצרי ולספר לי איך יצא:-)
איטלקי לא מתאים פה.
בהצלחה!
קרן שלום
אפשר להחליף את החמאה בשמן? ואם כן איזה שמן?
אגב הגבתי על החלות בייגלה ירושלמיות וזה נכנס בתור תגובה לתגובה של מישהי אחרת ולא בטוח שראית את זה אז עשיתי את החלות ויצא מטורף, החלות הכי טובות שעשיתי עד היום (כמות החלות שנאכלה הוכיחה את העניין).
תודה רבה
הי שי
ראיתי
את התגובה שלך לחלות ועניתי לך
לא ממליצה להמיר חמאה במתכון הספיציפי הזה בשמן.
המרקם הפאדגי שמתקבל עלול להיהרס.
תכיני אותה כמו שהיא, היא מושלמת
הי
תודה רבה על התגובה,חשבתי לעשות גירסאת פרווה לעוגה.
תודה רבה
נראה מעולה!!
בכמה אני צריכה להוסיף את הכמויות כדי לאפות בתבנית 26?
תודה
היי, אוכל לשים את הקצפת על כל העוגה ולשים במקרר ללילה או שהעוגה תהרס?
תודה!
נראה מושלם!!
בכמה אני צריכה להוסיף את הכמויות כדי לאפות בתבנית 26?
תודה
הי
לא הייתי מגדילה ל 26 מקסימום ל 24.
פשוט להכפיל כמויות
בהצלחה!
שאלה- הכנתי את המרנג בנפרד כדי לשים מעל עוגה עם ציפוי גנאש אבל הוא יצא לי די מסטיקי ואני תוהה למה בשביל לשפר לפעם הבאה…
לא הבנתי למה הכוונה שהכנת בנפרד?
אפית את העוגה בנפרד ואת המרנג בנפרד? ואת המרנג אפית על פי המתכון הזה? כשאופים מרנג לבד אופים אחרת
אם תפרטי מה בדיוק עשית אוכל לעזור להבא .
כן היה לי מתכון ממש דומה לעוגה רק פרווה ורעיטן לעשות קודם שכבה של גנאש כציפוי ומעל לשים את המרנג. אז הכנתי קודם את העוגה. גם חצי שעה בתנור. ציםיתי בגנאש. ואז הכנתי את המרנג לפי המתכון שלך ורציתי לשים מעל העוגה. ממש צודה על הנכונות לעזור!!! לא מובן מאליו…
אז פה היתה הבעיה:-)
כשרוצים מרקם קריספי למרנג, האפיה תהיה ארוכה הרבה יותר בטמפרטורה נמוכה יותר.
הנה מתכון מאוד בסיסי: http://food.walla.co.il/recipe/640860
אבל לדעתי זה ממש מיותר בעוגה הזו, היא כל כך טובה כמו שהיא, שכבת העוגה ומעל המרנג אפויים יחד, ומעל זה קצפת, ממליצה לנסות.
אפשר לשים במקום קצפת שמנת חמוצה?
אם אוהבים אז כן אני פחות מתחברת
עוגה מצויינת! איזה כיף. במקום חמאה שמתי 3/4 כוס שמן. יצא מצויין. תודה תודה
שמחה לשמוע שגם עם שמן יצאה סבבה:-)
שבת שלום
הי. האם אפשר להפוך ללא גלוטן?
הי מיכל, לא חושבת שיעבוד טוב עניין השכבות בבראוניז ללא קמח, אבל את יכולה לנסות להחליף בקמח ללא גלוטן אם יש לך נסיון איתו.
הי, חייבת להודות כי מרגע שנתקלתי באתר שלך לפני מספר שבועות, זנחתי את כללללל היתר. סוף כל סוף הגעתי הביתה, לנחלה. והסיפורים האישיים רק מחזקים את הרגשת " הביתיות", חיבוק גדול, המשיכי ליצור כדי שאמשיך לפנק את אהוביי. רחלי
איזה מרגשת את. עשית לי את היום. תודה רבה רחלי
בוקר נפלא,הולכת להכין את עוגת מרנג השוקולד ליום הולדתה של בתי , כיצד להמס את השוקולד למרנג שלא יחרך? הרי לא המסת עם שום נוזל, האם במקרו? על הגז ?
הי רחלי
אכן שוקולד הוא חומר גלם רגיש, כשממיסים אותו לבד (ללא שמנת או חמאה) חשוב להקפיד שלא תיכנס אף טיפה של מים לקערה,
מה שיגרום לו להתקשות.
להמסה במיקרוגל : שמים את כמות השוקולד הרצויה בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ומפעילים במשך 20-25 שניות
מוציאים את הקערה, מערבבים היטב (אפילו אם נראה שלא קרה לשוקולד כלום ולכאורה הקוביות נראות שלמות, במהלך הערבוב הן פשוט יימסו מעצמן)
במידה ועדיין לא נמסו לחלוטין להכניס שוב לעוד 10-15 שניות וכן הלאה.
מקוה שעזרתי 🙂
היי! העוגה נראת נהדר
במידה ואני רוצה להכין בתבנית בקיטר 24, אני צריכה להכפיל כמויות פי 1.5?
תודה שיר,בדיוק. להכפיל פי 1.5 כדי שתתאים לתבנית גדולה יותר
היי קרן,
מחפשת בנרות מתכון ישן שלך מסלונה – עוגת עינת (שוקולד גבינה ללא קמח)
חייבת חייבת דחוף!
זו עוגת המסיבות שלי ואין מתכון 🙁
תודה שהזכרת לי שאני צריכה לצלם אותה לוהעלות לבלוג, אעשה את זה.
שלחתי לך את המתכון במייל ישירות למייל שלך.
הי קרן
הכנתי את העוגה עכשיו
הוצאתי אותה מהתנור אחרי 45 ד' כשהקיסם יצא פירורים לחים.
המרנג מלמעלה נראה מוכן אבל התקבל מרקם חלק ולא שביר עם סדקים כמו שמופיע אצלך בתמונה,
האם להמשיך לאפות? או שהמרנג אמור להפוך לקראנצ'י בקירור?
תודה,
מירב
הי מירב, אני מקוה שלא עונה לך מאוחר מדי, מרקם המרנג לא חייב להיות סדוק, אשמח לדעת איך יצאה.
חג שמח!
קרן
יצא טעים, אבל שכבת המרנג לא הורגשה באופן מיוחד וקראנצ'י כמו שציפיתי
זה נובע מכך שהמרנג לא הוקצף מספיק ומכאן היה רך ולא קריספי, או שהוא לא נאפה מספיק נשאר במרקם מעט צמיגי.
האם שומרים את העוגה במקרר?
לפני הגשה אין צורך להכניס למקרר, את יכולה לשמור את מה שנשאר ממנה במקרר.
כיצד לשמור את העוגה לארוח יממה אחרי? כיצד ישמר המרנג קריספי? תודה!
לשמור במקרר
המרנג לא מאוד קריספי, הוא יאבד מהפריכות שלו אולי מעט אבל עדיין יהיה טעים
היי קרן,
מתכון מעולה והעוגה נהדרת 🙂
יצא טעים!
איזה כייף, זו אחת העוגות האהובות עליי
היי קרן היקרה ,האם יש תחליף לסיכום מייפל?
תודה
היי קרן, העוגה נראת מדהיםםםם! וסיפורים שלך מהממים ומרגשים האם אפשר להשתמש בתבנית רגילה ואולי לרפד אותה בנייר אפייה?
אשמח גם למתכון של עוגת תותים וקצפת שלך כי עד כה כל המתכונים שהכנתי שלך יצאו לא פחות ממושלם שמלקקים ממש את השפתים
תודה!
תודה נעה
בקרוב עוגת תותים, מה הכוונה תבנית רגילה ? לא ככ הבנתי
מתכון גאוני. המשפחה שלי הכריזה פה-אחד.ת שזה מושלם (רק העדיפו גלידה וניל בצד במקום קצפת)
שמחה לשמוע
היי קרן,האם אפשר להחליף את התבנית שרשמת(קוטר 20) לתבנית אינגליש קייק?
תודה מראש
אינגליש יותר שווה ל 18 סמ העגול אז יש מצב שתישאר קצת בלילה בצד לתבנית מאפינס
יש מצב להחליף לסוכר חום כהה?
כן אין בעיה
יש מצב להחליף לסוכר חום כהה? ובכמה להכפיל לתבנית עגולה של 26?
תודה!
אפשר חום כהה
לתבנית 26 יש להכפיל הכל
היי, איך מכינים עוגה זאת לתבנית 26 ( מה היחס להגדלה?)תודה
להכפיל