חיבה לאפרסקים-יש
חיבה לעוגות גבינה -יש
חיבה לפירורים -יש ויש
חיבה לעוגות בחושות-ברור הכי שיש.
בזמן האחרון מחכה כבר לשבת שתבוא כדי שאוכל לאפות ולצלם
השבועות עמוסים מדי ואני מוצאת את עצמי מחכה כל השבוע
לרגע הזה בשבת בבוקר שאכנס למטבח לאפות.
אתמול הכנתי 12(!) עוגות למסיבה של חברים, כולל עוגת אפרסקים
ונשארו כמה אפרסקים שאיכשהו נהיו מאתמול להיום כמעט בשלים מדי.
זה הביא אותי לעוגה הזו, עוגת גבינה בחושה, עם אפרסקים ופירורים כמו שאני אוהבת.
זמן האפייה שלה ארוך יחסית אבל היא פשוטה להכנה והיא כל כך כל טעימה.
השילוב של השקדים עם הגבינה והפרי יצא דיוויין
עוגת גבינה בחושה עם אפרסקים ושקדים / לתבנית בקוטר 22 או תבנית מרובעת 25*25
מה צריך:
1 שמנת חמוצה
3/4 1 כוסות קמח לבן רגיל
כוס סוכר חום
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
60 גרם (3/4) כוס שקדים טחונים
קליפה מלימון אחד
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
2 ביצים גודל L
קורט מלח
3 אפרסקים חצויים וחתוכים לקוביות
200 גרם גבינה לבנה
איך מכינים:
מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה ומקמחים מעט בדפנות.
במעבד מזון עם להב פלדה, מעבדים בפולסים קצרים :
סוכר, קמח, חמאה, שקדים טחונים, קליפת לימון, אבקת אפיה
תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת פירורית
מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד
מוסיפים למעבד המזון ביצים, שמנת חמוצה וגבינה לבנה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית חצי מכמות התערובת, מפזרים מעל חצי מכמות האפרסקים
ומעליהם חצי מכמות הפירורים ששמרנו בצד.
מכסים בחצי השני של התערובת, שארית האפרסקים ומפזרים מעל את החצי השני של הפירורים.
אופים כשעה ורבע או עד שקיסם יוצא ללא פירורים.(רצוי להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי שעה)
מצננים מעט, מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ונהנים.
כמה הערות :
-לטעמי, העוגה טעימה כשהיא חמה מהתנור,או אחרי קירור של כמה שעות,
אבל פחות טובה בטמפרטורת החדר
-את האפרסקים ניתן להחליף במישמשים, שזיפים אגסים תפוחים או נקטרינות.
-את העוגה מאחסנים במקרר לאחר צינון מוחלט.
-אפשר להגיש אותה עם מעט שמנת חמוצה בצד זה נפלא.
-אין לעוגה גרסת פרווה-זו עוגת גבינה, באחריותכם:-)
מבוסס על המתכון הזה עם שינויים והתאמות שלי.
18 Comments
הי, מה יישה יוגורט במקום גבינה?
המרקם שלה בחוש הרבה יותר מגבינתי נכון?
הי שרי, אני לא בטוחה שיוגורט יחזיק את העוגה במקום גבינה.
ובדיוק כמו שכתבת העוגה היא לא עוגת גבינה קלאסית, יותר מזכירה ב רקמה עוגה בחושה
היי קרן אני פליאוליסטית למה ניתן להמיר את הקמח הלבן? ללא גלוטן
קמח ללא גלוטן
היי קרן האם ניתן להכין אותה בדיוק לפי ההוראות עם תחליף סוכר ?
מניחה שכן ברק אבל אין לי נסיון עם תחליפים
היי קרן
יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן?
כן 1/2 כוס שמן
זו נראית לי בול העוגה שנאי מחפשת !!! אבל אין לי קמח שקדים.. מה יכול לשמש כתחליף ? תודה רבה!
קרן אפשר להחליף את הגבינה בעוד שמנת חמוצה?
את כל הגבינה? בגדול יש מצב אבל לא ניסיתי
וואוו וואוו וואוו איזו עוגה. אחת הטובות שיצא לי להכין ולאכול! תודה על מתכון נהדר!
עוגה טעימה ומפנקת וקלה להכנה!
בכלל כל המתכונים שלך קלים טובים ונגישים, המצרכים לא מורכבים ולרוב נמצאים בבית ועבורי זה חשוב מאוד .
תודה 🙂
תודה רבה
היי 🙂
הכנתי את העוגה אבל בגלל שאני אוהבת עוגות עם מלא פרי ובגלל שהיה לי זמן קצר לאפות,
פיצלתי את השכבות ל2 עוגות ב2 אנגליש קייק – זא כל עוגה קיבלה שכבה של בלילה + פירות + פירורים.
(השתמשתי בבכוס של קמח 70% של הטחנות ו3/4 קמח לבן)
הספיק לי ל2 אינגליש רגילים לא חד"פ והשתמשתי בכ-8 שזיפים. יצא מעולה!!
תודה רבה 🙂
אלופה את שירה תודה!
היי קרן האלופה,
קודם כל, תודה על מתכונים מדהימים שלך!
יש אפשרות לעשות את העוגה גם בלי מעבד מזון?
בהחלט לעבוד עם הידיים