עוגות גבינה

עוגת גבינה שקדים ואפרסקים בחושה

מאי 31, 2014 11 Comments

חיבה לאפרסקים-יש

חיבה לעוגות גבינה -יש

חיבה לפירורים -יש ויש

חיבה לעוגות בחושות-ברור  הכי שיש.

בזמן האחרון מחכה כבר לשבת שתבוא כדי שאוכל לאפות ולצלם

השבועות עמוסים מדי ואני מוצאת את עצמי מחכה כל השבוע

לרגע הזה בשבת בבוקר שאכנס למטבח לאפות.

אתמול הכנתי 12(!) עוגות למסיבה של חברים, כולל עוגת אפרסקים

ונשארו כמה אפרסקים שאיכשהו נהיו מאתמול להיום כמעט בשלים מדי.

זה הביא אותי לעוגה הזו, עוגת גבינה בחושה, עם אפרסקים ופירורים כמו שאני אוהבת.

זמן האפייה שלה ארוך יחסית אבל היא פשוטה להכנה והיא כל כך כל טעימה.

השילוב של השקדים עם הגבינה והפרי יצא  דיוויין

עלים

עוגת גבינה בחושה עם אפרסקים ושקדים / לתבנית בקוטר 22 או תבנית מרובעת 25*25

מה צריך:

1 שמנת חמוצה

3/4 1  כוסות קמח לבן רגיל

כוס סוכר חום

150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

60 גרם (3/4) כוס שקדים טחונים

קליפה מלימון אחד

1 כפית תמצית וניל

1 כפית אבקת אפיה

2 ביצים גודל L

קורט מלח

3 אפרסקים חצויים וחתוכים לקוביות

200 גרם גבינה לבנה

איך מכינים:

מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה  ומקמחים מעט בדפנות.

במעבד מזון עם להב פלדה, מעבדים בפולסים קצרים :

סוכר, קמח, חמאה, שקדים טחונים, קליפת לימון, אבקת אפיה

תמצית וניל ומלח עד לקבלת תערובת פירורית

מוציאים כוס מהתערובת ומניחים בצד

מוסיפים למעבד המזון ביצים, שמנת חמוצה וגבינה לבנה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים לתבנית חצי מכמות התערובת, מפזרים מעל חצי מכמות האפרסקים

ומעליהם חצי מכמות הפירורים ששמרנו בצד.

מכסים בחצי השני של התערובת, שארית האפרסקים ומפזרים מעל את החצי השני של הפירורים.

אופים כשעה ורבע או עד שקיסם יוצא ללא פירורים.(רצוי להתחיל לבדוק את העוגה כבר אחרי שעה)

מצננים מעט, מפדרים יפה יפה  באבקת סוכר ונהנים.

כמה הערות :

-לטעמי, העוגה טעימה כשהיא חמה מהתנור,או אחרי קירור של כמה שעות,

אבל פחות טובה בטמפרטורת החדר

-את האפרסקים ניתן להחליף במישמשים, שזיפים אגסים תפוחים או נקטרינות.

-את העוגה מאחסנים במקרר לאחר צינון מוחלט.

-אפשר להגיש אותה עם מעט שמנת חמוצה בצד זה נפלא.

-אין לעוגה גרסת פרווה-זו עוגת גבינה, באחריותכם:-)

מבוסס על המתכון הזה עם שינויים והתאמות שלי.

IMG_4997

IMG_4976

 

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

שרי מאי 6, 2019 at 10:12 pm

הי, מה יישה יוגורט במקום גבינה?
המרקם שלה בחוש הרבה יותר מגבינתי נכון?

Reply
קרן אגם מאי 7, 2019 at 6:37 am

הי שרי, אני לא בטוחה שיוגורט יחזיק את העוגה במקום גבינה.
ובדיוק כמו שכתבת העוגה היא לא עוגת גבינה קלאסית, יותר מזכירה ב רקמה עוגה בחושה

Reply
קלרה אפריל 22, 2020 at 12:35 am

היי קרן אני פליאוליסטית למה ניתן להמיר את הקמח הלבן? ללא גלוטן

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 6:02 am

קמח ללא גלוטן

Reply
ברק קדמי מאי 23, 2020 at 7:30 pm

היי קרן האם ניתן להכין אותה בדיוק לפי ההוראות עם תחליף סוכר ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 8:42 pm

מניחה שכן ברק אבל אין לי נסיון עם תחליפים

Reply
אור יוני 2, 2020 at 6:32 pm

היי קרן
יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 8:26 pm

כן 1/2 כוס שמן

Reply
אינה יוני 6, 2020 at 6:00 pm

זו נראית לי בול העוגה שנאי מחפשת !!! אבל אין לי קמח שקדים.. מה יכול לשמש כתחליף ? תודה רבה!

Reply
נועה יוני 25, 2020 at 9:35 pm

קרן אפשר להחליף את הגבינה בעוד שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 9:56 pm

את כל הגבינה? בגדול יש מצב אבל לא ניסיתי

Reply

Leave a Comment