את העוגה הזו הכנתי כי שירה שעובדת איתי אמרה שזו עוגה מהאתר שלי ורשמה לי את המצרכים על דף.
ואז אחרי שהיא חוסלה פה בבית החלטתי להעלות אותה באינסטגרם כסרטון ובדקתי שדייקתי במצרכים וגיליתי שהיא
לא כתובה בשום מקום, כלומר אולי שירה דמיינה. אולי לקחה ממקום אחר, אבל מה שכן…. העוגה יצאה מטורפת בטעמה.
אז החלטתי זריז להעלות לכם אותה לשבת כי היא באמת ככ מוצלחת וחבל שלא תכינו גם. עוגת גבינה בחושה רכה וכל כך טעימה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת גבינה בחושה עם תותים ואוכמניות/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
60 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
3 ביצים גודל L
גרידת לימון מלימון בינוני
כפית מחית/תמצית וניל
1 מיכל (250 מ״ל) שמנ להקצפה
350 גר׳ גבינת ריקוטה
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח תופח או קמח לבן רגיל ו 2 כפיות אבקת אפייה
חופן של תותים פרוסים לרבעים
חופן אוכמניות
חופן שקדים פרוסים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחחמים תנו רל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים היטב חמאה וסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף.
מוסיפים גרידת לימון ווניל ומערבבים שוב. מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים, מוסיפים ריקוטה ומערבבים שוב.
מוסיפים קמח תופח ושוב מערבבים .
מעבירים את הבלילה לתבנית העוגה ומיישרים. מפזרים מעל העוגה רבעי תותים ואת האוכמניות ומעליהם את השקדים הפרוסים .
אופים כ 40-5- דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עפם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**את העוגה שומרים במקרר
**את התותים והאוכמניות אפשר להמיר בכל פרי אחר
**את הריקוטה אפשר להמיר בשמנת חמוצה או תבור או טוב טעם
39 Comments
האם ניתן להחליף חלק מן הקמח בשקדים טחונים?
כן חלקית
אפשר להשתמש בתותים קפואים?
אפשר כן
הי
הכוונה לריקוטה פרסקה או רגילה?
תודה רבה
ריקוטה רגילה או פרסקה
לא ריקוטה למריחה
אוי… העוגה בתנור והשתמשתי בריקוטה למריחה… זה לא יהיה טוב??
שמתי אפרסקים במקום תותים
מניחה שיהיה אחלה
היי, עוגה מעולה מכטנה אותה כל השנה, אפשר להמיר בקמח כשר לפסח?
בטח
האם אפשר עם גבינה 5%?
כן
ריקוטה קצת חסרת טעם מה לגבי מסקרפונה?
ריקוטה לא חסרת טעם בחיבור עם מרכיבים אחרים
לא מתאים פה מסקרפונה
במתכון כתוב להוסיף ביצה אחת. מתי מוסיפים את שתי הביצים הנוספות?
מעתיקה לך את הטקסט אני לא מבינה איפה את רואה ביצה
״בקערה טורפים היטב חמאה וסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים ביצים אחת אחת וממשיכים לטרוף.״
האם בהחלפת ריקוטה לשמנת חמוצה צריך להשתמש באותו משקל כמו הריקוטה? תודה
כן
תודה
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
לא לגמרי ב 100% אפשר חלקית או לערבב עם קמח ללג
אפשר גבינת שמנת?
עוגה מהממת!
לא היו לי אוכמניות וגם לא ריקוטה, אבל לא יכולתי להתאפק
הכנתי רק עם תותים וגבינה לבנה 5% מסוננת לילה. עדיין יצאה מדהימה!
תודה קרן!!
הי, המתכונים שלך מושלמים וטעימים. הכנתי את העוגה, ל45 דקות בתנור מרכז העוגה נותר מאוד מאוד נוזלי.ניסיתי לאפות עוד כמה דקות ( כיסיתי עם נייר כסף) אך עדיין היתה נוזלית. מה עשיתי לא בסדר?
אולי משהו במצרכים החסרת ?
ועדיים אם עשית הכל אותו דבר יש תנורים שונים ואולי אצלך חלש וצריך יותר זמן
היי!
ניתן להמיר את השמנת המתוקה?
עוגה מוצלחת ברמות!!!! תודה!!
תודה
קרן מה שלומך? אכלתי עוגה בחושה שיש לה מילוי בפנים – עוגת תפוזים ובתוכה מילוי נוטלה, עיגול מילוי במרכז העוגה הופך את העוגה לעשירה.. יש אולי מתכון כזה?
אפשר להוריד בכמות הסוכר? האם פוגע במרקם?
תודה
תמיד פוגם
השתמשתי בשמנת חמוצה ויצא אחלה. אחרי 45 היא היתה ממש רוטטת אבל היא מתייצבת בחוץ. תודה על המתכון : )
אפשר להמיר את השמנת המתוקה בגבינה או יוגורט?
אפשר
לא כתוב באיזה יום לאפות ??וכן האם בטורבו?? ומתי להוציא את העוגה??
שלום קרן,
אני מבקשת לדעת האם לשים טורבו בתנור ? והיכן למקם את העוגה בתנור , למטה על הרשת או באמצע על תבנית? כמו כן, כמה זמן להדליק את התנור לפני הכנסת העוגה?
מתנצלת על הטרדה , אני חושבת שהדובות שתתני לי הן הכי חשובות כדי שהעוגה תצא בדיוק . תודה רבה !
חום עליון תחתון, העוגה באמצע
תנור חייב להיות חם בטמפרטורה שמצויין במתכון ולא הלכניס עוגה לתנור לא חם מראש
היי קרן, האם ניתן להכניס קוביות תפוחים במקום התותים ואוכמניות? אולי לבשל אותם מעט לפני כדי שיתרככו יותר?
אין צורך לבשל ואפשר