גם לכם השם עקיצת הדבורה מזכיר את העקיצה שקיבלתם מדבורה?
לי זה קרה פעם אחת בלבד, וזה היה כשהגענו לבית של חברים במושב, ואני התיישבתי בדשא
בדיוק איפה שנמצאת דבורה, למזלי לא עם הטוסיק אלא הנחתי עליה את כף היד, ובאותו הרגע הרגשתי
את העקיצה שלה, שממש ממש כאבה ושרפה לי אחכ, ולמזלי היה שם מישהו עם איזו משחה
שאני לא זוכרת מה היא שעשתה לי ממש טוב,
אבל פרט לעובדה הזו, אין לי שום דבר אישי נגד דבורים, ואני ממש אוהבת את השם עקיצת הדבורה.
שזו עוגה שמקורה בגרמניה, מעין כתר שמרים ממולא בקרם פטיסייר, ומעליו ציפוי שקדים ודבש.
רק שלא יצא לי לאכול גרסה מאוד מאוד טעימה של עוגת השמרים הקלאסית הזו.
בפעמים הבודדות שנתתי ביס, זה היה לי קצת כבד מדי, אולי זה השמרים והקרם, שביחד פחות
הסתדרו לי, אבל אני בטוחה שאם יש לעוגה הקלאסית הזו שם ככ טוב שהולך אחריה שנים,
היא חייבת להיות טובה, ופעם אנסה להכין את הגרסה הקלאסית, שתהיהי לי טעימה.
בינתיים, אחרי מלא בקשות שלכם לעוגה הקלאסית,
החלטתי לשלב את השם, ואת הציפוי בעוגת גבינה דווקא, שהבסיס שלה זו
גבינת מסקרפונה, ויצאה לי עוגה מדהימה עם טעם של פלאן משובח. והיא הולכת לככב
על שולחן החג שלנו השנה בסוכה.והיא מן הסתם טובה בכל החגים והעונות בלי קשר לחג:-)
ולפני שאתם מתחילים!
**את העוגה יש לצנן ממש ממש טוב, כלומר אם היא לערב החג תכינו אותה יום
ואפשר גם יומיים כמובן מראש. אבל היא חייבת לפחות 8 שעות בקירור אחרי הציפוי
**העוגה מעט מתוקה, אם אתם לא מאוהבי המאוד מתוק אתם יכולים להוריד רבע כוס סוכר מהמלית.
אני, שאני לא מחובבי המאוד מאוד מתוק, אהבתי אותה כמו שהיא.
**שימו לב לזמני האפייה, ושימו לב שאת הציפוי מכינים ומצפים את העוגה רק אחרי צינון מלא שלה.
הציפוי, מתקשה, כמו בכל גרסה של עקיצת הדבורה, ולכן בחיתוך, ייתכן והעוגה מעט תימעך
לכם, לא באופן שיהרוס אותה אבל זה קורה והנה תראו בתמונות שהיא עדיין ממש יפה
גם אחרי חיתוך. יש לה מרקם מושלם והיא ככ טעימה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת גבינה מסקרפונה עקיצת הדבורה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לתחתית העוגה:
250 גר׳ ביסקויטים מסוג פתי בר
120 גר׳ חמאה מומסת
למלית:
500 גר׳ (2 מיכלים) גבינת מסקרפונה של בטמפרטורת חדר
300 גר׳ גבינה לבנה 9%
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 ביצים גדולות
4 כפות (40 גר׳) אבקת קורנפלור
1/2 כפית מחית/תמצית וניל
כפית גרידת לימון
125 (1/2 מיכל) שמנת להקצפה 38%
לציפוי קרמל שקדים:
1 כוס (100 גר׳) פרוסות שקדים
כף חמאה
2 כפות דבש
3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן
2 כפות שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 ס״מ בנייר אפייה.
במעבד מזון עם להב לפדה טוחנים ביסקויטים, מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים שוב.
מעבירים את פירורי העוגיות לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפדנות.
מעבירים למקפיא עד שהמלית מוכנה.
להכנת המלית
במיקסר מקציפים גבינת מסקרפונה, עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים גבינה לבנה, סוכר,
פודינג וניל, וקורנפלור וממשיכים להקציף עוד כדקה, מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם
וממשיכים להקציף.
מוסיפים שמנת להקצפה, תמצית וניל וגרידת לימון מקציפים עוד מעט לקבלת תערובת חלקה.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.
אופים את העוגה למשך 60 דק׳, העוגה אמורה להיות מעט רוטטת במרכזה אבל לא בצדדים,
כך שאם יש צורך להוסיף עוד מעט זמן אפייה, תנו לה עוד 10-20 דק׳.
כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומניחים לעוגה
להצטנן לאט לאט בתנור.
כשהיא לגמרי הצטננה מכינים את ציפוי העוגה:
בסיר קטן מערבבים סוכר,דבש,שמנת וחמאה, עד להמסה. מוסיפים את השקדים ומערבבים.
מסירים מהאש.
מחממים תנור למצב גריל עליון ב 180 מעלות ויוצקים את ציפוי השקדים מעל העוגה.
מכניסים את העוגה לתנור ומשחימים עד שהציפוי מקבל גוון זהוב.
מעבירים את העוגה למקרר ומצננים אותה לפחות ל 8 שעות ועדיף לילה קודם.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**לא ניתן להמיר לפרווה את המתכון בגלל הגבינה שבו
**אפשר להמיר את הגבינה הלבנה במתכון בגבינת שמנת, או ריקוטה, או טוב טעם
108 Comments
וואו וואו וואו
חג שמח!
חג שמייח
שאלה, באיזה חום אופים? תודה תמי סבר
בשורה הראשונה של אופן ההכנה כתוב
160
אפשר להחליף את הקורנפלור במשהו אחר?
קמח
היי קרן יקרה❤️
מכינה את העוגה המעולה שוב, עקב המחמאות שקיבלתי עליה. הפעם אני רוצה לשנע אותה בנסיעה של שעה וחצי-שעתיים
האם כדאי להקפיא כשעה לפני?
כן רצוי מעט להקפיא או לקחת בצידנית
הי קרן
נראית מדהים!
האם יש אפשרות להכין אותה כעוגת פאי? בתבנית פאי הכוונה
כן, הכמות תספיק לשתי תבניות פאי
2 תבניות פאי סטנדרטיות (נמוכות) בקוטר 24 יהיה בסדר? זה לא יתפח מדי?
פחות מתאים
אז מה מתאים במקרה הזה? תודה מראש
גודל התבנית מצויין בפוסט עצמו
אפשר גם תבנית מלבנית גדולה
מעולה! שתהיה שנה מתוקה ושלווה כמו פרוסת העוגה הזאת!
תודה
חג שמח
האם אפשר לשים המקפיא לזמן קצר יותר במקום 8 שעות בקירור?
אפשר לזרז קצת אבל עוגות גבינה הכי טובות כשהן עומדות במקרר
תודה רבה על במתכון, כיף לעקוב וללמוד מימך מתכונים חדשים. כמה זמן בתנור שלב ההשחמה של הציפוי שקדים?
ממש חמש שש דקות עד ששחום
עוגה מעולה, כמו לתת ביס בענן. אני שמתי 3 ביצים וזה היה מושלם. תודה קרן
קרן יקרה,
במידה ואין לי מעבד מזון, האם ניתן לערבב עם כף/וו גיטרה את החמאה המומסת עם הביסקוויטם הטחונים(טוחנת אותם בנינג'ה)?
ברור!
היי מה את ממליצה לעשות אם אינלי שקדים פרוסים?
אפשר שבבי שקדים או אגוז אחר
היי, חג שמח!
לגבי החמאה בציפוי, הכוונה לכף חמאה מומסת?
לא ,היא נמסה בסיר
קרן חג שמח. העוגה נראית ממש טעימה אבל מלחיץ כל השומן הגבוה. 2 חבילות מסקרפונה 40% שומן. 120 גרם חמאה. שמנת לקצפת ( למרות שאולי לא 250 cc ) . אני אנסה אותה כי נראה טעים אבל אי אפשר להכין אותה בתור עוגת השבת הקבועה אלא אם כן יש לך תובנה
הי מיכל
את יכולה להמיר גבינה לגבינת שמנת רזה יותר אבל להוסיף עוד קצת קורנפלור לייצוב העוגה, אין לי תובנות מיוחדות, יש עוגות שמכילות יותר קלוריות ואפשר להכין אותן רק במעמד חגיגי
עוגה מדהימה!! אני רוצה להכין אותה בקוטר 20, איך לעשות את ההמרה?
אפשר להמיר את אחד מה מסקרפונה לגבינה רזה יותר? כמו גבינה לבנה?
כן ורצוי לסנן אותה קודם
האם אופים על תכנית של שני פסים?
כן חום עליון תחתון
היי קרן תודה רבה על המתכון
הכנתי את המלית ואני צריכה ללכת
אני יכולה לשים אותה במקרר ולהתחיל את האפיה כשאחזור?
כן בטח
במה אפשר להשתמש במקום בשמנת מתוקה בציפוי?
קרם קוקוס או שמנת פרווה
היי, במה ניתן להחליף את הגבינה מסקרפונה? לא מצאתי במספר סופרים בירושלים
כל גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים
הי קרן, תודה על מתכון מושלם!! הציפוי שקדים יצא מתוק מדי לטעמי , מה היית משנה?
תודה רבה
את יכולה לוותר עליו או להפחית בכמות
אפשר להחליף את הפודינג וניל במשהו אחר?
עוד קורנפלור במקום ולהוסיף לעוגה כפית וחצי תמצית/מחית וניל
היי אהובה, המלית שלי יצאה נוזלית משהו. עברתי שוב על המתכון ולא נראה שפספסתי רכיבים. האם זה תקין? מה ניתן לעשות?
לאפות ואם צריך להוסיך זמן אפייה
היי קרן קודם כל נראה מושלם!
יש אפשרות לאפות את העוגה להכניס ללילה במקרר ולמחרת לעשות את ציפוי השקדים ?
כן אין בעיה
היי קרן,
המתכון נראה משגע!
מכינה אותה ברגעים אלו..
ההקצפה של גבינת המסקרפונה הביאה אותה למרקם קצת גרגירי ולא חלק, בלית ברירה הוספתי פשוט את הגבינה הלבנה וביחד מוצר מרקם חלק אבל בסוף תהליך הכנת הבלילה היא יצאה מאד מאד נוזלית. זה אמור לצאת ככה?
אפשר להשאיר את העוגה בחוץ ולא במקרר? בטמפרטורת החדר…
היא צריכה להיות מוגשת קרה זו עוגת גבינה
במה אפשר להשתמש במקום קורנפלור?
הקורנפלור עוזר בייצוב העוגה ואם לא משתמשים בו אז עוד פודינג וניל ולהוריד כמה כפות סוכר מהעוגה
האם אפשר להמיר את המסקרפונה בריקוטה?
האם אפשר להמיר את המסקרפונה בריקוטה?
אפשר
היי קרן,
המתכון נראה משגע!
מכינה אותה ברגעים אלו..
ההקצפה של גבינת המסקרפונה הביאה אותה למרקם קצת גרגירי ולא חלק, בלית ברירה הוספתי פשוט את הגבינה הלבנה וביחד מוצר מרקם חלק אבל בסוף תהליך הכנת הבלילה היא יצאה מאד מאד נוזלית. זה אמור לצאת ככה?
כן זה בסדר
יש צורך בתבנית מים בזמן האפייה?
אם היה צורך היה כתוב
טעימה ככ! חגיגית שכיף להכין, תודה ♡
החלפתי חבילה אחת של מסקרפונה בגבינה לבנה
שמחה לשמוע תודה
הכנתי בחג ויצא פשוט מושלם !!!!!! וואו !
תודה לורה
העוגה עכשיו בתנור, מכינה למחר בערב… והריח, אמאלה ואבאלה
בהצלחה
היי קרן
אפשר לקצר את ה 8 שעות במקרר בכמה שעות במקפיא?
תודה וחג שנח
לא ניסיתי, אני פחות אוהבת לאכול עוגות הממקפיא
הכנתי את העוגה. בשלב האפייה היא גבהה הרבה והתבקעה… בהמשך היא ירדה חזרה אבל עדיין נותרו שוליים גבוהים (מה שגרם לציפוי לא להיות מוכן באמצע, ובצדדים להשרף)
מה יכולה להיות הסיבה?
מתכון מהמםםםםםם
שאלה – יש לי רק קרם מסקרפונה, זה בסדר? מוצר של גד, 38% עם זרעי וניל
בטח שזה בסדר, רק להוריד מהמתכון כמה כפות סוכר כי הקרם מתוק
היי
כיוונתי את התנור ל-160 מעלות, שמתי את העוגה שעה פלוס עוד 7 דק, עדיין רוטטת גם בצדדים… לא פתחתי את התנור כלל (רק בתום השעה). מלמעלה היא כבר ממש משחימה. מה עושים?
אם היא צריכה עוד אפייה נותנים לה, ואם קצת רוטטת היא תתייצב בקירור
מה אפשר להחליף את הדגש ? סילאן?
האם אפשר להכין את הציפוי ולשרוף את השקדים בברנר במקום להכניס לתנור?
אפשר
מי שאלרגי לשקדים ניתן לוותר?
להמיר באגוז אחר כמו פקאן או אגוזי מלך קצוצים
אני לא יודעת איזה סימון זה הגריל בתנור?
הי ושנה טובה,
אם מעונינת לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית, מקרטון. לכמה תבניות זה אמור להספיק?
תודה
היי, נראית מעולה והולכת לפאר את שולחן החג שלנו בע"ה! רציתי לדעת אם אפשר להקפיא אותה או שיפגע במרקם?
אפשר להקפיא אבל בלי הציפוי, להפשיר ואז להוסיף ציפוי
איזה סימון זה הגריל?
העוגה לא תצא מתוקה מידי עם הציפוי?
את יכולה להוריד מעט בכמות הסוכר בעוגה אם את לא אוהבת מאוד מתוק, זו יחסית אכן עוגה מתוקה.
עוגה מהממת!!!!!!!
האם ניתן ורצוי להחליף גבינה 9% בעוד מסקרפונה? האם טעם העוגה ישתבח?
אין צורך
זה ייצא כבד מדי
היי נראה מדהים! יש לי בתנור רק אופציה של טורבו,שווה לנסות את הקסם הזה או לחפש מתכון אחר מראש?
תודה רבה
הכל יצא מושלם על פניו אבל ראיתי שלא ממש הצמדתי לדפנות את התחתית של העוגה כמו שרואים בתמונה אלא בשכבה די נמוכה
זה קריטי? מכניסה ללילה במקרר
לא קריטי
העוגה יצאה טעימה מאדד
תודה רבה וחג שמח
תודה אסנת
היי
אפשר להכין בתבנית 22.. יש לי רק 22 או 26…
אפשר
הי קרן
נראה שלמותתתתת
יש לי 250 גרם גבינה לבנה נראה לך זה יהיה בסדר או שחייב 300 גרם?
תודה מראש
אין לי פודינג וניל, מה אפשר לעשות במקום? מקל וניל?
קורנפלור ותמצית/מחית וניל
מה יקרה אם אוסיף גם עוגיות לוטוס בתוך הבלילה? כמו שעושים בעוגת אוראו? הן יהפכו למושיות או סבירות לדעתך? קרנצ׳יות בטוח לא ישארו.
שלום, לתבנית בקוטר 26 בכמה להכפיל את המרכיבים?
1.5
היי במקום לשים על גריל כמה זמן אפשר להשאיר את העוגה בתנור להמשך אפייה?
לחמם לחום הכי גבוהה לכמה דקות
מתאים להריוניות? 🙂
למה שלא יתאים ?
עוגה מעולה . אני רק חושבת שפחות להקציף בטח לא במהירות גבוהה – המסקרפונה התפרקה והתערובת יצאה נוזלית
למרות זאת יצא מעולה ובמיוחד יום אחרי …
תודה אוהבת את המתכונים שלך
תודה עירית
חג שמח
האם אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח? לא על בסיס עוגיות של פסח
היי אהובה❤️
אפשר להכין את התחתית עם לוטוס במקום ביסקוויט?
תודה רבה על המתכון!! נראה מדהים!
בטח