עוגות גבינהראש השנה

עוגת גבינה מסקרפונה עקיצת הדבורה

ספטמבר 19, 2021 56 Comments

גם לכם השם עקיצת הדבורה מזכיר את העקיצה שקיבלתם מדבורה?

לי זה קרה פעם אחת בלבד, וזה היה כשהגענו לבית של חברים במושב, ואני התיישבתי בדשא

בדיוק איפה שנמצאת דבורה, למזלי לא עם הטוסיק אלא הנחתי עליה את כף היד, ובאותו הרגע הרגשתי

את העקיצה שלה, שממש ממש כאבה ושרפה לי אחכ, ולמזלי היה שם מישהו עם איזו משחה

שאני לא זוכרת מה היא שעשתה לי ממש טוב,

אבל פרט לעובדה הזו, אין לי שום דבר אישי נגד דבורים, ואני ממש אוהבת את השם עקיצת הדבורה.

שזו עוגה שמקורה בגרמניה, מעין כתר שמרים ממולא בקרם פטיסייר, ומעליו ציפוי שקדים ודבש.

רק שלא יצא לי לאכול גרסה מאוד מאוד טעימה של עוגת השמרים הקלאסית הזו.

בפעמים הבודדות שנתתי ביס, זה היה לי קצת כבד מדי, אולי זה השמרים והקרם, שביחד פחות

הסתדרו לי, אבל אני בטוחה שאם יש לעוגה הקלאסית הזו שם ככ טוב שהולך אחריה שנים,

היא חייבת להיות טובה, ופעם אנסה להכין את הגרסה הקלאסית, שתהיהי לי טעימה.

בינתיים, אחרי מלא בקשות שלכם לעוגה הקלאסית,

החלטתי לשלב את השם, ואת הציפוי בעוגת גבינה דווקא, שהבסיס שלה זו

גבינת מסקרפונה, ויצאה לי עוגה מדהימה עם טעם של פלאן משובח. והיא הולכת לככב

על שולחן החג שלנו השנה בסוכה.והיא מן הסתם טובה בכל החגים והעונות בלי קשר לחג:-)

ולפני שאתם מתחילים!

**את העוגה יש לצנן ממש ממש טוב, כלומר אם היא לערב החג תכינו אותה יום

ואפשר גם יומיים כמובן מראש. אבל היא חייבת לפחות 8 שעות בקירור אחרי הציפוי

**העוגה מעט מתוקה, אם אתם לא מאוהבי המאוד מתוק אתם יכולים להוריד רבע כוס סוכר מהמלית.

אני, שאני לא מחובבי המאוד מאוד מתוק, אהבתי אותה כמו שהיא.

**שימו לב לזמני האפייה, ושימו לב שאת הציפוי מכינים ומצפים את העוגה רק אחרי צינון מלא שלה.

הציפוי, מתקשה, כמו בכל גרסה של עקיצת הדבורה, ולכן בחיתוך, ייתכן והעוגה מעט תימעך

לכם, לא באופן שיהרוס אותה אבל זה קורה והנה תראו בתמונות שהיא עדיין ממש יפה

גם אחרי חיתוך. יש לה מרקם מושלם  והיא ככ טעימה.

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

עוגת גבינה מסקרפונה עקיצת הדבורה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לתחתית העוגה:

250  גר׳ ביסקויטים מסוג פתי בר

120 גר׳ חמאה מומסת

למלית:

500 גר׳ (2 מיכלים) גבינת מסקרפונה של גד בטמפרטורת חדר

300 גר׳ גבינה לבנה 9%

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

4 ביצים גדולות

4 כפות (40 גר׳) אבקת קורנפלור

1/2 כפית מחית/תמצית וניל

כפית גרידת לימון

125 (1/2 מיכל) שמנת להקצפה 38%

לציפוי קרמל שקדים:

1 כוס (100 גר׳) פרוסות שקדים

כף חמאה

2 כפות דבש

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

2 כפות שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 ס״מ בנייר אפייה.

במעבד מזון עם להב לפדה טוחנים ביסקויטים, מוסיפים את החמאה  המומסת ומעבדים שוב.

מעבירים את פירורי העוגיות לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפדנות.

מעבירים למקפיא עד שהמלית מוכנה.

להכנת המלית

במיקסר מקציפים גבינת מסקרפונה, עד לקבלת מרקם חלק, מוסיפים גבינה לבנה,  סוכר,

פודינג וניל, וקורנפלור וממשיכים להקציף עוד כדקה, מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם

וממשיכים להקציף.

מוסיפים שמנת להקצפה, תמצית וניל וגרידת לימון מקציפים עוד מעט לקבלת תערובת חלקה.

מוציאים את התבנית מהמקפיא, ויוצקים פנימה את בלילת העוגה.

אופים את העוגה למשך 60 דק׳, העוגה אמורה להיות מעט רוטטת במרכזה אבל לא בצדדים,

כך שאם יש צורך להוסיף עוד מעט זמן אפייה, תנו לה עוד 10-20 דק׳.

כשהעוגה מוכנה מכבים את התנור, פותחים את הדלת ומניחים לעוגה

להצטנן לאט לאט בתנור.

כשהיא לגמרי הצטננה מכינים את ציפוי העוגה:

בסיר קטן מערבבים סוכר,דבש,שמנת וחמאה, עד להמסה. מוסיפים את השקדים ומערבבים.

מסירים מהאש.

מחממים תנור למצב גריל עליון ב 180 מעלות ויוצקים את ציפוי השקדים מעל העוגה.

מכניסים את העוגה לתנור ומשחימים עד שהציפוי מקבל גוון זהוב.

מעבירים את העוגה למקרר ומצננים אותה לפחות ל 8 שעות ועדיף לילה קודם.

**לא ניתן להמיר לפרווה את המתכון בגלל הגבינה שבו

**אפשר להמיר את הגבינה הלבנה במתכון בגבינת שמנת, או ריקוטה, או טוב טעם

-הפרסום בשיתוף חברת ״גד״

Print Friendly, PDF & Email

56 Comments

חן ספטמבר 19, 2021 at 11:42 am

וואו וואו וואו
חג שמח!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:56 pm

חג שמייח

Reply
Tami ספטמבר 20, 2021 at 11:19 pm

שאלה, באיזה חום אופים? תודה תמי סבר

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:10 am

בשורה הראשונה של אופן ההכנה כתוב
160

Reply
ראניה ספטמבר 19, 2021 at 12:15 pm

הי קרן
נראית מדהים!
האם יש אפשרות להכין אותה כעוגת פאי? בתבנית פאי הכוונה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:56 pm

כן, הכמות תספיק לשתי תבניות פאי

Reply
שרה אוקטובר 21, 2021 at 1:21 pm

2 תבניות פאי סטנדרטיות (נמוכות) בקוטר 24 יהיה בסדר? זה לא יתפח מדי?

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 8:18 pm

פחות מתאים

Reply
שרה אוקטובר 21, 2021 at 8:35 pm

אז מה מתאים במקרה הזה? תודה מראש

קרן אגם אוקטובר 21, 2021 at 10:03 pm

גודל התבנית מצויין בפוסט עצמו
אפשר גם תבנית מלבנית גדולה

Limor ספטמבר 19, 2021 at 1:55 pm

מעולה! שתהיה שנה מתוקה ושלווה כמו פרוסת העוגה הזאת!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:55 pm

תודה

Reply
קורין שרביט ספטמבר 20, 2021 at 4:18 pm

חג שמח
האם אפשר לשים המקפיא לזמן קצר יותר במקום 8 שעות בקירור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:10 am

אפשר לזרז קצת אבל עוגות גבינה הכי טובות כשהן עומדות במקרר

Reply
אמירה ספטמבר 19, 2021 at 2:19 pm

תודה רבה על במתכון, כיף לעקוב וללמוד מימך מתכונים חדשים. כמה זמן בתנור שלב ההשחמה של הציפוי שקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:55 pm

ממש חמש שש דקות עד ששחום

Reply
אורית ספטמבר 21, 2021 at 9:39 am

עוגה מעולה, כמו לתת ביס בענן. אני שמתי 3 ביצים וזה היה מושלם. תודה קרן

Reply
כרמית פוקס ספטמבר 19, 2021 at 2:40 pm

קרן יקרה,
במידה ואין לי מעבד מזון, האם ניתן לערבב עם כף/וו גיטרה את החמאה המומסת עם הביסקוויטם הטחונים(טוחנת אותם בנינג'ה)?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:55 pm

ברור!

Reply
יוכבד בק ספטמבר 19, 2021 at 4:22 pm

היי מה את ממליצה לעשות אם אינלי שקדים פרוסים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:54 pm

אפשר שבבי שקדים או אגוז אחר

Reply
אורטל ספטמבר 19, 2021 at 5:13 pm

היי, חג שמח!
לגבי החמאה בציפוי, הכוונה לכף חמאה מומסת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:54 pm

לא ,היא נמסה בסיר

Reply
מיכל ספטמבר 21, 2021 at 10:45 am

קרן חג שמח. העוגה נראית ממש טעימה אבל מלחיץ כל השומן הגבוה. 2 חבילות מסקרפונה 40% שומן. 120 גרם חמאה. שמנת לקצפת ( למרות שאולי לא 250 cc ) . אני אנסה אותה כי נראה טעים אבל אי אפשר להכין אותה בתור עוגת השבת הקבועה אלא אם כן יש לך תובנה

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:17 pm

הי מיכל
את יכולה להמיר גבינה לגבינת שמנת רזה יותר אבל להוסיף עוד קצת קורנפלור לייצוב העוגה, אין לי תובנות מיוחדות, יש עוגות שמכילות יותר קלוריות ואפשר להכין אותן רק במעמד חגיגי

Reply
מלי ספטמבר 19, 2021 at 5:34 pm

אפשר להמיר את אחד מה מסקרפונה לגבינה רזה יותר? כמו גבינה לבנה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:54 pm

כן ורצוי לסנן אותה קודם

Reply
נטי ספטמבר 19, 2021 at 6:14 pm

האם אופים על תכנית של שני פסים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 6:53 pm

כן חום עליון תחתון

Reply
ריטה ספטמבר 24, 2021 at 10:53 am

היי קרן תודה רבה על המתכון
הכנתי את המלית ואני צריכה ללכת
אני יכולה לשים אותה במקרר ולהתחיל את האפיה כשאחזור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2021 at 11:38 am

כן בטח

Reply
הדר ממן ספטמבר 26, 2021 at 10:59 pm

במה אפשר להשתמש במקום בשמנת מתוקה בציפוי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:54 am

קרם קוקוס או שמנת פרווה

מיתר ספטמבר 19, 2021 at 8:56 pm

היי, במה ניתן להחליף את הגבינה מסקרפונה? לא מצאתי במספר סופרים בירושלים

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:04 pm

כל גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים

Reply
אביה ספטמבר 19, 2021 at 10:26 pm

אפשר להחליף את הפודינג וניל במשהו אחר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:05 pm

עוד קורנפלור במקום ולהוסיף לעוגה כפית וחצי תמצית/מחית וניל

Reply
עדן ספטמבר 20, 2021 at 1:52 am

היי קרן קודם כל נראה מושלם!
יש אפשרות לאפות את העוגה להכניס ללילה במקרר ולמחרת לעשות את ציפוי השקדים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 6:55 am

כן אין בעיה

Reply
תמר ספטמבר 20, 2021 at 11:21 am

היי קרן,
המתכון נראה משגע!
מכינה אותה ברגעים אלו..
ההקצפה של גבינת המסקרפונה הביאה אותה למרקם קצת גרגירי ולא חלק, בלית ברירה הוספתי פשוט את הגבינה הלבנה וביחד מוצר מרקם חלק אבל בסוף תהליך הכנת הבלילה היא יצאה מאד מאד נוזלית. זה אמור לצאת ככה?

Reply
שרון אודי ספטמבר 20, 2021 at 2:13 am

אפשר להשאיר את העוגה בחוץ ולא במקרר? בטמפרטורת החדר…

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 6:54 am

היא צריכה להיות מוגשת קרה זו עוגת גבינה

Reply
הילה ספטמבר 20, 2021 at 5:55 am

במה אפשר להשתמש במקום קורנפלור?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 6:54 am

הקורנפלור עוזר בייצוב העוגה ואם לא משתמשים בו אז עוד פודינג וניל ולהוריד כמה כפות סוכר מהעוגה

Reply
תמר ספטמבר 20, 2021 at 11:46 am

היי קרן,
המתכון נראה משגע!
מכינה אותה ברגעים אלו..
ההקצפה של גבינת המסקרפונה הביאה אותה למרקם קצת גרגירי ולא חלק, בלית ברירה הוספתי פשוט את הגבינה הלבנה וביחד מוצר מרקם חלק אבל בסוף תהליך הכנת הבלילה היא יצאה מאד מאד נוזלית. זה אמור לצאת ככה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 12:08 pm

כן זה בסדר

Reply
Inbal Morahovski ספטמבר 20, 2021 at 12:09 pm

יש צורך בתבנית מים בזמן האפייה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 20, 2021 at 2:10 pm

אם היה צורך היה כתוב

Reply
שלומְ ספטמבר 21, 2021 at 9:05 pm

טעימה ככ! חגיגית שכיף להכין, תודה ♡
החלפתי חבילה אחת של מסקרפונה בגבינה לבנה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2021 at 7:11 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
לורה ספטמבר 22, 2021 at 1:31 pm

הכנתי בחג ויצא פשוט מושלם !!!!!! וואו !

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:09 am

תודה לורה

Reply
נורית ספטמבר 26, 2021 at 10:15 pm

העוגה עכשיו בתנור, מכינה למחר בערב… והריח, אמאלה ואבאלה

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 9:53 am

בהצלחה

Reply
רעות ספטמבר 27, 2021 at 12:33 pm

היי קרן
אפשר לקצר את ה 8 שעות במקרר בכמה שעות במקפיא?
תודה וחג שנח

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2021 at 2:37 pm

לא ניסיתי, אני פחות אוהבת לאכול עוגות הממקפיא

Reply

Leave a Comment