עוגות גבינהעוגות פריפסחשבועות

עוגת גבינה עם תחתית טורט שקדים וג׳לי תות (לפסח)

מרץ 15, 2021 107 Comments

אני לא יודעת מה התתכניות שלכם לליל הסדר השנה, אתם מארחים? מתארחים ? אחראים על העוגה?

על הגפילטע? על הכבד הקצוץ? אני כמו תמיד אחראית על העוגה, ובכל שנה משתדלת שזה יהיה משהו

עם תותים, כי פסח מבחינתי זה תמיד סימן שאנחנו לקראת סוף העונה שלהם וצריך לנצל אותם

כמה שאפשר כשהם עוד פה. תכלס אני עוד לא סגורה על איפה נעשה פסח השנה, אבל עם קינוח

אני כבר מוכנה. השבוע הכנתי את העוגה, חולמת עליה כבר המון זמן, היא יצאה מושלמת כמו שרק

יכולתי לחלום עליה, אבל אחרי ההכנה וצינון במקרר שלא הספיק לה, הוצאתי אותה מהתבנית והיא

קרסה לי… זה היה באמצע יום צילום, בדקות הראשונות היא נראתה כמו חלום, ואז פתאום הכל קרס,

והמלית של הגבינה נפלה על התחתית והכל התפרק, הייתי גמורהההההה, כל כך רציתי לצלם אותה

ולהעלות לבלוג אבל זה כבר היה יותר מדי ליום אחד, אז הכנתי אותה שוב, והפעם ציננתי אותה

לילה בממקפיא, ושעה לפני צילום החזרתי למקרר. אחרת היא לא היתה שוב מחזיקה מעמד.

את העוגה הכנתי ברינג 22, אפשר גם בתבנית רגיל עגולה ואפשר גם להכין אותה תבנית 24,

זה אומר שהיא תהיה מעט פחות גבוהה אבל עדיים יפה ומושלמת בטעמה, וכשאני אומרת מושלמת,

אני מתכוונת  מ ו ש ל מ ת ! היא לגמרי הצגה ולגמרי פשוטה להכנה, יש פה בסיס של עוגה בחושה

פשוט למדי, שאופים ואז עליו מרכיבים מלית של עוגת גבינה ללא אפייה, מעל הכל תותים וג׳לי וזהו!

נראית הורסת וקלולה ממש להכנה, בול כמו שאני אוהבת.

עוגת גבינה עם תחתית טורט שקדים וג׳לי תות /תבנית עגולה או רינג 22 גבוהה או תבנית 24

מצרכים למתכון:

לבסיס טורט שקדים:

125 גרם חמאה רכה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר ֿ

2 ביצים גודל L

50 גרם שקדים טחונים

60 גרם קמח תפו״א

1 כפית מחית/ תמצית  וניל

גרידה מחצי לימון

1/2 כפית אבקת אפיה

3 כפות מיץ לימון

60 גרם שמנת חמוצה

לקרם גבינה:

500 מ״ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה

100 גרם (כוס פחות שתי כפות) אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל

80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל

250 גרם (גבינת שמנת עדיף 30% שומן

500 גרם גבינה לבנה עדיף 9% שומן

לפיזור על העוגה:

קופסת תותים שטופים ונקיים חתוכים לרבעים

1 חפיסה ( 88 גרם) ג׳לי בטעם תות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

מערבבים בקערה את החמאה הרכה, הסוכר, מחית הוניל, גרידת הלימון ומיץ הלימון לקרם משחתי.

טורפים פנימה את הביצים לבלילה אחידה.

מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת האפיה וקמח תפו״א ומערבבים היטב,

מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שנטמעת.

מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה  ואופים 25-30 דק, עד שהיא מזהיבה ומתייצבת.

מצננים ועוברים להכנת קרם הגבינה:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ומחית וניל לקצפת יציבה

מוסיפים את האינסטנט וממשיכים לטרוף מעט.

מוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת וטורפים שוב לקרם חלק ויציב.

מיישרים את הקרם על תחתית העוגה (לא שוכחים לרפד את הדפנות בשקף לעוגות או נייר אפיה מעט משומן)

(אם השתמשתם ברינג כמוני אל תשכחו להעביר לפני כן את העוגה לתחתית רצינית יותר מהניירות)

מקפיאים את העוגה למשך שש שעות או לילה, כשעתיים שלוש לפני ההגשה

מכינים את הג׳לי:

חותכים את התותים לרבעים ומפזרים באופן אקראי על הקרם

מערבבים בקערה את אבקת הג׳לי יחד עם כוס ו2/3 מים רותחים ושופכים על התותים.

מעבירים למקרר להתייצבות נוספת עד להגשה.

חשוב מאוד לצנן את העוגה  בפריזר לפני ההגשה בדיוק כמו בהוראות  אחרת העוגה לא תחזיק מעמד…

**אפשר לוותר על תותים והג׳לי או רק על הג׳לי

**לגרסה לא כשרה לפסח ממירים את קמח תפוחי האדמה בקמח לבן רגיל

Print Friendly, PDF & Email

107 Comments

סיון מרץ 15, 2021 at 3:55 pm

היי קרן,
האם ממירים את קמח תפוחי האדמה לקמח לבן באותה כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:03 am

כן ציינתי גם בסוף המתכון למטה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:08 am

כן

Reply
אילנה מרץ 23, 2021 at 8:49 am

אני צריכה לנסוע עם העוגה שעה. האם כדאי להרכיב את הג'לי והתותים לפני ההגשה? או שלא יקרה לזה כלום במהלך הנסיעה?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 4:12 pm

אם יש לך אפשרות לשנע לפני הג׳לי אז את הגלי והתותים תוסיפי אחרי הנסיעה ותצנני היטב לפני הארוחה
בכל מקרה בשינוע מומלץ לשמור אותה בקרוב ישירות מהמקפיא

Reply
Daniel ohana מרץ 25, 2021 at 4:35 pm

היי קרן אפשר להשתמש ברינג
20.3cmx6.9cm?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:01 pm

אם הוא גבוה יש מצב

Reply
Or מרץ 26, 2021 at 7:22 pm

היי קרן וחג שמח:)
שאלה לגבי הקרם: מקציפים שמנת וכו עד יציבה. ואז כתבת שמכניסים את הפודינג וטורפים מה הכוונה? המשך הקצפה במיקסר..? תודה מראש! וכל טוב

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 8:03 pm

כן עוד מעט במיקסר

Reply
Zemi מרץ 26, 2021 at 10:54 pm

האם אפשר להמיר את קמח תפוחי אדמה בקמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:55 am

כן ואם יש אז חצי חצי עם קורנפלור

Reply
נטלי מרץ 20, 2021 at 5:04 pm

היי קרן,שאילה קטנה לגבי ההקפאה. רשום שצריך להכניס למקפיא,אבל גם אחרי שלב התותים? גם התותים וגם הג'לי אמורים לשרוד טוב את ההקפאה ולא יהיו נוזלים אחרי זה?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 5:42 pm

להכניס למקפיא לפני התותים

Reply
שרון מרץ 15, 2021 at 4:08 pm

עם הגל׳י עליה היא חוזרת שוב לפריזר?
תודההה

Reply
ספיר מרץ 15, 2021 at 4:34 pm

אפשר לוותר על הקמח שקדים? אולי במקום זה להוסיף עוד קמח תפו"א?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:05 am

אפשר אבל חבל לדעתי בלי הקמח שקדים היא תצא דחוסה מעט

Reply
יורם שרייבר מרץ 16, 2021 at 4:30 pm

בסופו של דבר העוגה לא יציבה וקשה לחתוך פרוסות יפות

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 9:07 pm

אין מצב שאחרי הקפאה של לילה היא לא תהיה יציבה
אולי לא הקפאת מספיק זמן

Reply
אילנה מרץ 15, 2021 at 7:06 pm

העוגה נכנסת עם התותים להג׳לי למקפיא?
אז אפשר להכין כמה ימים לפני פסח?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:02 am

סליחה היתה טעות במתכון, את העוגה מקפיאים ומוציאים מספר שעות לפני הגשה ואז מצפים בתותים וג׳לי, תוקן גם במתכון

Reply
רוני מרץ 26, 2021 at 10:55 pm

מצפים בתותים וג'לי מיד בהוצאה מהפריזר, ואז מעבירים למקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:55 am

כן

קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:08 am

תיקנתי במתכון, אחרי הקפאה מצפים בתותים וגלי ואז למקרר

Reply
בקי מרץ 20, 2021 at 1:29 pm

היי איך אני מגדילה ל 24 או 26?

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:22 pm

אני הייתי משתמשת בתבנית 24 ולא מגדילה, העוגה תצא מעט נמוכה משלי וזה עדיין אחלה.ל 26 תצטרכי להגדיל ב 50%

Reply
iye מרץ 25, 2021 at 11:34 am

למה להקפיא בכלל את העוגה? זה ממש נחוץ? אין לי בפריזר מקום.

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:03 pm

כדי לייצב אותה, אפשר גם במקרר רק לשים לב ולוודא שהיא יציבה לפני הציפוי בג׳לי ותותים

Reply
יעל רשף מרץ 26, 2021 at 6:09 am

היי קרן…. ברשימת המצרכים לגבינה…את רושמת כוס אבקת סוכר.
במתכון עצמו את מכניסה את הסוכר הלבן…
אז מה בעצם מומלץ כאן?
י.ר.

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:20 am

תיקנתי לאבקת סוכר תודה

Reply
Orly Elbaz מרץ 15, 2021 at 5:21 pm

לפריזר ללילה שלם או במקרר ?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:02 am

המתכון תוקן, פריזר לילה שלם לפני התותים ןהג׳לי

Reply
Chen מרץ 15, 2021 at 6:12 pm

תודה רבה קרן על עוד מתכון מוש!!!!
במקום קמח תפוח אדמה אפשר לשים עוד קמח שקדים? או יש תחליף אחר לקמח תפוח אדמה? (גרה בחול ואין להשיג פה…)

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:05 am

אפשר עוד קמח שקדים ואולי כף קורנפלור אני לא בטוחה שהיא תחזיק מעמד בלי מייצב בכלל

Reply
הילה מרץ 15, 2021 at 8:52 pm

שופכים את הג'לי רותח?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:01 am

כן רותח

Reply
ענבל מרץ 23, 2021 at 9:33 pm

היי קרן אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית????

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 12:24 pm

ברור

Reply
דניאל מרץ 26, 2021 at 2:11 pm

היי,
כמה קורנפלור לשים במידה ואני מחליפה את
קמח תפוחי האדמה בקורנפלור? אותה כמות?
תודה!!

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 4:26 pm

אותה כמות

Reply
רקפת מרץ 15, 2021 at 10:15 pm

האם אפשר לעשות את התחתית רק מקמח שקדים ?

Reply
Yuval מרץ 16, 2021 at 12:35 am

אפשר להחליף את הקמח תפוח אדמה במשהו?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:06 am

קורנפלור

Reply
הילה מרץ 16, 2021 at 2:39 am

היי! העוגה נראית מהמם כמו כל המתכונים שלך! רציתי לשאול אם אני יכולה להשתמש בקורנפלור במקום קמח תפ״א בבסיס העוגה. האם זה בעצם אותו הדבר? תודה!!

Reply
מיטל מרץ 26, 2021 at 11:58 am

היי קרנונה אלופה, אפשרי במקום קמח תפוחי אדמה להמיר בקורנפלור, ואם כן מהן המידות המדוייקות בהמרה? תודה מראש

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:01 pm

המידות שוות להמרה

Reply
אלה מרץ 16, 2021 at 7:08 am

היי קודם כל את נהדרת במתכונים פשוטים שכל אחת יכולה להכין .
האם יש גרסה פרווה ? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 8:01 am

זו עוגת גבינה סורי

Reply
gavriela isaac מרץ 21, 2021 at 12:39 pm

תודה על המתכון! נראה לי הולכת לנסות אותה לחג, נראת יאמי , חג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2021 at 9:12 pm

חג שמייח

Reply
Noga מרץ 24, 2021 at 5:25 pm

היי במקום קמח תפוחי אדמה, יעבוד עם קמח תמי?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 9:12 pm

כן

Reply
אביטל רוזנטל אפריל 1, 2021 at 4:31 pm

איך לדעתך יצא עם אינסנט פודינג שוקולד? בלי גלי? הכוונה למלית כמובן

קרן אגם אפריל 2, 2021 at 12:21 pm

מניחה שאחלה לא ניסיתי

Shiran מרץ 16, 2021 at 8:06 am

הייי אפשר להמיר קמח תפוא בקרונפלור?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 9:06 pm

אפשר

Reply
הגרה מרץ 16, 2021 at 9:52 am

היי קרן,
קודם כל – תודה על המתכון! 🙂

רציתי לשאול מה גובה הרינג בו השתמשת ובאיזו תחתית את משתמשת בזמן האפייה?

תודה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 9:06 pm

זה רינג גבוה לא מדדתי אנסה למדוד מחר, השתמשתי בתחתית של תבנית פאי 26 מתפרקת

Reply
מרים מרץ 16, 2021 at 10:59 am

יש לך רעיון איך מוותרים על הביצים בבצק? הבן שלי אלרגי..

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 9:06 pm

נסי להמיר ביצים ברסק תפוחים

Reply
אסתר מיכאלשוילי מרץ 16, 2021 at 6:36 pm

סליחה על השאלה אך מה זה מחית וניל?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 9:05 pm

מחית מרוכזת של וניל עם הגרגירים אבל אפשר להמיר לתמצית וניל

Reply
אסתר מרץ 16, 2021 at 7:06 pm

האם אפשר להמיר את מחית הוניל בתמצית וניל?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2021 at 9:04 pm

בטח

Reply
תמר מרץ 17, 2021 at 3:30 pm

היי, אפשר להקפיא ליומיים?

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2021 at 3:30 pm

כן רק להוציא בזמן שיפשיר במקרר

Reply
תמר מרץ 18, 2021 at 9:09 pm

תודה 🙂 וכמה זמן היא מחזיקה במקרר לאחר ההפשרה?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:23 am

כמה שעות טובות ואולי אף 24

Reply
אביה מרץ 17, 2021 at 3:35 pm

מתה להכין אותה! אז אחרי ההקפאה והציפוי בתותים וג'לי יש לשמור אותה במקרר? היא תחזיק מעמד במקרר במרקם יציב איזה יומיים עד שתתחסל?

חולה על הבלוג שלך, הכל תמיד מצליח לי 🙂

תודה וחג שמח!

Reply
Rotem מרץ 18, 2021 at 2:54 pm

אפשר 500 גרם גבינת שמנת ו 250 גרם גבינה לבנה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2021 at 3:30 pm

אפשרי

Reply
דניאל מרץ 18, 2021 at 5:37 pm

היי רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הגבינה לבנה ושלא יצא כבד מידיי (גרה בחול ואין שום דבר שדומה לזה פה לצערי)

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:25 am

בגלל ההקצפה של השמנת גם גבינת שמנת לא תהיה כבדה מדי

Reply
יעל מרץ 20, 2021 at 6:23 am

היי לכן הגרות בחו"ל….. כמוני – פטנט לא נורמלי שמחליף את הגבינה הישראלית – גריק יוגורט …המרקם הוא ממש של גבינה לבנה – מ ע ו ל ה
תודה לך קרן אגם האגדית !!!

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:24 pm

תודה על הטיפ יעל יקרה, חג שמח

Reply
נועה מרץ 20, 2021 at 10:47 am

תודה על מתכונים נהדרים. אפשר להכין אותה ברינגים אישיים? חג שמח

Reply
קרן אגם מרץ 20, 2021 at 3:24 pm

בוודאי

Reply
גיל מרץ 24, 2021 at 10:52 am

היי קרן, אם אני צריכה לשנע את העוגה בנסיעה של שעתיים מה היית ממליצה- להכין הכל (גם את הג׳לי) להקפיא יום שלם ואז לשנע.. או את הג׳לי לעשות אצל המארחים לקראת הארוחה?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 12:21 pm

להכין ג׳לי אצל המארחים

Reply
טלי מרץ 21, 2021 at 11:45 pm

אפשר להשאיר במקפיא יומיים שלושה ואז להוסיף את התותים והג׳לי?
מנסה לייעל את ההתארגנות לסדר ולהכין מראש 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 7:01 am

יומיים שלושה במקפיא כן

Reply
שי רביבו מרץ 22, 2021 at 9:20 am

למאותגרי משקל המטבח שבינינו… כמה זה 50 גרם קמח שקדים ו-60 גרם קמח תפו״א בכוסות? תודה! ❤️

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2021 at 10:36 am

1/2 כוס קמח שקדים ו 1/2 כוס קמח תפא

Reply
אביטל מרץ 22, 2021 at 6:44 pm

העוגה מעולה! עשיתי בדיוק לפני ההוראות , כולל הקפאה של לילה שלם לפני התותים והג׳לי אבל היא היא מאבדת יציבות במקרר לאחר מכן. האם אפשר להוסיף ג׳לטין? ואם כן, כמה?
תודה רבה;)

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 11:05 am

סליחה על האיור בתשובה, מניחה ש 10 גר׳ ג׳לטין

Reply
טלי מרץ 24, 2021 at 12:40 pm

היי קרן, תודה על בלוג מהמם, כל מתכון בול. האם התותים והג'לי ברי הקפאה? כלומר אם אני מכינה את התחתית והגבינה יומיים מראש, באיזה שלב לפני הגשה עדיף להכין את הג'לי והתות? והאם עדיף אחכ להשיבם להקפאה או להחזירם למקרר , וכמה זמן הם יכולים להיות במקרר לפני הגשה? (כדי למנוע התמוטטות :)) תודה

Reply
תמה מרץ 24, 2021 at 5:51 pm

היי קרן, העוגה חייבת הקפאה? אפשר להכין בחמישי בלילה ולקרר במקרר במקום במקפיא עד שבת בערב?

Reply
הילה מרץ 24, 2021 at 10:45 pm

כמה זה נורא אם אני אשתמש בגבינה לבנה 5% ולא 9%? (בנוסף לגבינת שמנת והשמנת החמוצה כמובן).. אני פשוט גרה בארה״ב ומצאתי פה בסופר רק 5% לתחליף לגבינת הלבנה.. לא 9%.. תודה!! 🙂

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 9:45 am

ממש לא נורא

Reply
נועה מרץ 31, 2021 at 6:33 pm

היי קרן, המתכונים שלך מושלמים כיף לעקוב אחרייך באינסטגרם!
האם ניתן להמיר את גבינת השמנת בשמנת חמוצה?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2021 at 8:31 pm

תודה נועה
העוגה לא תהיה יציבה בלי גבינת שמנת

Reply
שירה מרץ 25, 2021 at 7:04 am

אם אני רוצה להעביר לתבנית אינגליש קייק, אפשר להפוך את זה לשתי תבניות?
(כן, אני אולי אשבית את שמחת העוגות, אבל יהיה יותר קל להעביר)

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 9:44 am

אפשרי לגמרי

Reply
Yarin מרץ 25, 2021 at 8:31 pm

אפשר בתבנית עגולה 20?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:24 am

אם היא גבוה אז כן אחרת הבלילה תהיה גדולה מדי

Reply
דפנה מרץ 26, 2021 at 2:42 pm

היי,
אם אני עושה בתבנית 24 צריך להגדיל כמויות? ואם כן בכמה?
תודה ושיהיה לך חג מקסים!

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 4:26 pm

לא הייתי מכפילה רק לוקחת בחשבון שתצא מעט נמוכה יותר

Reply
שרון מרץ 26, 2021 at 4:26 pm

כמה זה 50 גר שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:17 pm

1/2 כוס

Reply
דנה מרץ 26, 2021 at 8:46 pm

היי, בשלב הקצפת השמנת המתוקה, יכול להיות שהתבלבלת בין אבקת הסוכר והאינסטנט? ההקצפה לא אמורה להיות גם עם האינסטנט? כתוב שמקציפים עם אבקת סוכר ואת האינסטנט רק טורפים פנימה. אולי לא הבנתי נכון?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2021 at 7:55 am

אפשר ככה או ככה לא התבלבלתי

Reply
איילת מרץ 28, 2021 at 8:18 am

העוגה נראית נפלא! אנסה עוד היום.
אם לא אוכלים את כל העוגה – היא תחזיק מעמד גם ליום- יומיים הבאים? היא לא תקרוס לתוך עצמה? והאם בפריזר? במקרר?
תודה וחג שמח!

Reply
קרן אגם מרץ 28, 2021 at 8:57 am

בתוך תבנית במקרר לא יקרה לה כלום

Reply
גיתית מרץ 28, 2021 at 9:19 am

הכנתי והיא מושלממממממת

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:23 pm

תודהההה

Reply
גליה מאי 14, 2021 at 8:41 am

הי קרן העוגה מעולה!!!
הכנתי אותה לפסח וכולם ממש נהנו ממנה כולל הצליאקית החמודה שלנו
אני רוצה להכין אותה שוב לשבועות אבל לא מוצאת תותים.. מה אפשר לשים במקום?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:36 pm

פירות יער או מנגו או אפרסקים שזיפים ענבים וגוו

Reply
גליה מאי 14, 2021 at 10:55 pm

תודה רבה!

Reply

Leave a Comment