אני לא יודעת מה התתכניות שלכם לליל הסדר השנה, אתם מארחים? מתארחים ? אחראים על העוגה?
על הגפילטע? על הכבד הקצוץ? אני כמו תמיד אחראית על העוגה, ובכל שנה משתדלת שזה יהיה משהו
עם תותים, כי פסח מבחינתי זה תמיד סימן שאנחנו לקראת סוף העונה שלהם וצריך לנצל אותם
כמה שאפשר כשהם עוד פה. תכלס אני עוד לא סגורה על איפה נעשה פסח השנה, אבל עם קינוח
אני כבר מוכנה. השבוע הכנתי את העוגה, חולמת עליה כבר המון זמן, היא יצאה מושלמת כמו שרק
יכולתי לחלום עליה, אבל אחרי ההכנה וצינון במקרר שלא הספיק לה, הוצאתי אותה מהתבנית והיא
קרסה לי… זה היה באמצע יום צילום, בדקות הראשונות היא נראתה כמו חלום, ואז פתאום הכל קרס,
והמלית של הגבינה נפלה על התחתית והכל התפרק, הייתי גמורהההההה, כל כך רציתי לצלם אותה
ולהעלות לבלוג אבל זה כבר היה יותר מדי ליום אחד, אז הכנתי אותה שוב, והפעם ציננתי אותה
לילה בממקפיא, ושעה לפני צילום החזרתי למקרר. אחרת היא לא היתה שוב מחזיקה מעמד.
את העוגה הכנתי ברינג 22, אפשר גם בתבנית רגיל עגולה ואפשר גם להכין אותה תבנית 24,
זה אומר שהיא תהיה מעט פחות גבוהה אבל עדיים יפה ומושלמת בטעמה, וכשאני אומרת מושלמת,
אני מתכוונת מ ו ש ל מ ת ! היא לגמרי הצגה ולגמרי פשוטה להכנה, יש פה בסיס של עוגה בחושה
פשוט למדי, שאופים ואז עליו מרכיבים מלית של עוגת גבינה ללא אפייה, מעל הכל תותים וג׳לי וזהו!
נראית הורסת וקלולה ממש להכנה, בול כמו שאני אוהבת.
עוגת גבינה עם תחתית טורט שקדים וג׳לי תות /תבנית עגולה או רינג 22 גבוהה או תבנית 24
מצרכים למתכון:
לבסיס טורט שקדים:
125 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר ֿ
2 ביצים גודל L
50 גרם שקדים טחונים
60 גרם קמח תפו״א
1 כפית מחית/ תמצית וניל
גרידה מחצי לימון
1/2 כפית אבקת אפיה
3 כפות מיץ לימון
60 גרם שמנת חמוצה
לקרם גבינה:
500 מ״ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
100 גרם (כוס פחות שתי כפות) אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל
80 גרם (1 חבילה) אינסטנט פודינג וניל
250 גרם (גבינת שמנת עדיף 30% שומן
500 גרם גבינה לבנה עדיף 9% שומן
לפיזור על העוגה:
קופסת תותים שטופים ונקיים חתוכים לרבעים
1 חפיסה ( 88 גרם) ג׳לי בטעם תות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
מערבבים בקערה את החמאה הרכה, הסוכר, מחית הוניל, גרידת הלימון ומיץ הלימון לקרם משחתי.
טורפים פנימה את הביצים לבלילה אחידה.
מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת האפיה וקמח תפו״א ומערבבים היטב,
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שנטמעת.
מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ואופים 25-30 דק, עד שהיא מזהיבה ומתייצבת.
מצננים ועוברים להכנת קרם הגבינה:
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר ומחית וניל לקצפת יציבה
מוסיפים את האינסטנט וממשיכים לטרוף מעט.
מוסיפים את הגבינה הלבנה וגבינת השמנת וטורפים שוב לקרם חלק ויציב.
מיישרים את הקרם על תחתית העוגה (לא שוכחים לרפד את הדפנות בשקף לעוגות או נייר אפיה מעט משומן)
(אם השתמשתם ברינג כמוני אל תשכחו להעביר לפני כן את העוגה לתחתית רצינית יותר מהניירות)
מקפיאים את העוגה למשך שש שעות או לילה, כשעתיים שלוש לפני ההגשה
מכינים את הג׳לי:
חותכים את התותים לרבעים ומפזרים באופן אקראי על הקרם
מערבבים בקערה את אבקת הג׳לי יחד עם כוס ו2/3 מים רותחים ושופכים על התותים.
מעבירים למקרר להתייצבות נוספת עד להגשה.
חשוב מאוד לצנן את העוגה בפריזר לפני ההגשה בדיוק כמו בהוראות אחרת העוגה לא תחזיק מעמד…
**אפשר לוותר על תותים והג׳לי או רק על הג׳לי
**לגרסה לא כשרה לפסח ממירים את קמח תפוחי האדמה בקמח לבן רגיל
125 Comments
היי קרן,
האם ממירים את קמח תפוחי האדמה לקמח לבן באותה כמות?
כן ציינתי גם בסוף המתכון למטה
כן
אני צריכה לנסוע עם העוגה שעה. האם כדאי להרכיב את הג'לי והתותים לפני ההגשה? או שלא יקרה לזה כלום במהלך הנסיעה?
אם יש לך אפשרות לשנע לפני הג׳לי אז את הגלי והתותים תוסיפי אחרי הנסיעה ותצנני היטב לפני הארוחה
בכל מקרה בשינוע מומלץ לשמור אותה בקרוב ישירות מהמקפיא
היי קרן אפשר להשתמש ברינג
20.3cmx6.9cm?
אם הוא גבוה יש מצב
היי קרן וחג שמח:)
שאלה לגבי הקרם: מקציפים שמנת וכו עד יציבה. ואז כתבת שמכניסים את הפודינג וטורפים מה הכוונה? המשך הקצפה במיקסר..? תודה מראש! וכל טוב
כן עוד מעט במיקסר
האם אפשר להמיר את קמח תפוחי אדמה בקמח שקדים?
כן ואם יש אז חצי חצי עם קורנפלור
היי קרן,שאילה קטנה לגבי ההקפאה. רשום שצריך להכניס למקפיא,אבל גם אחרי שלב התותים? גם התותים וגם הג'לי אמורים לשרוד טוב את ההקפאה ולא יהיו נוזלים אחרי זה?
להכניס למקפיא לפני התותים
האם היא נשארת יציבה גם כשאין בה גלטין או שוקולד לבן לייצוב?
עם הגל׳י עליה היא חוזרת שוב לפריזר?
תודההה
אפשר לוותר על הקמח שקדים? אולי במקום זה להוסיף עוד קמח תפו"א?
אפשר אבל חבל לדעתי בלי הקמח שקדים היא תצא דחוסה מעט
בסופו של דבר העוגה לא יציבה וקשה לחתוך פרוסות יפות
אין מצב שאחרי הקפאה של לילה היא לא תהיה יציבה
אולי לא הקפאת מספיק זמן
העוגה נכנסת עם התותים להג׳לי למקפיא?
אז אפשר להכין כמה ימים לפני פסח?
סליחה היתה טעות במתכון, את העוגה מקפיאים ומוציאים מספר שעות לפני הגשה ואז מצפים בתותים וג׳לי, תוקן גם במתכון
מצפים בתותים וג'לי מיד בהוצאה מהפריזר, ואז מעבירים למקרר?
כן
תיקנתי במתכון, אחרי הקפאה מצפים בתותים וגלי ואז למקרר
היי איך אני מגדילה ל 24 או 26?
אני הייתי משתמשת בתבנית 24 ולא מגדילה, העוגה תצא מעט נמוכה משלי וזה עדיין אחלה.ל 26 תצטרכי להגדיל ב 50%
למה להקפיא בכלל את העוגה? זה ממש נחוץ? אין לי בפריזר מקום.
כדי לייצב אותה, אפשר גם במקרר רק לשים לב ולוודא שהיא יציבה לפני הציפוי בג׳לי ותותים
היי קרן…. ברשימת המצרכים לגבינה…את רושמת כוס אבקת סוכר.
במתכון עצמו את מכניסה את הסוכר הלבן…
אז מה בעצם מומלץ כאן?
י.ר.
תיקנתי לאבקת סוכר תודה
לפריזר ללילה שלם או במקרר ?
המתכון תוקן, פריזר לילה שלם לפני התותים ןהג׳לי
תודה רבה קרן על עוד מתכון מוש!!!!
במקום קמח תפוח אדמה אפשר לשים עוד קמח שקדים? או יש תחליף אחר לקמח תפוח אדמה? (גרה בחול ואין להשיג פה…)
אפשר עוד קמח שקדים ואולי כף קורנפלור אני לא בטוחה שהיא תחזיק מעמד בלי מייצב בכלל
שופכים את הג'לי רותח?
כן רותח
היי קרן אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית????
ברור
היי,
כמה קורנפלור לשים במידה ואני מחליפה את
קמח תפוחי האדמה בקורנפלור? אותה כמות?
תודה!!
אותה כמות
האם אפשר לעשות את התחתית רק מקמח שקדים ?
אפשר להחליף את הקמח תפוח אדמה במשהו?
קורנפלור
היי! העוגה נראית מהמם כמו כל המתכונים שלך! רציתי לשאול אם אני יכולה להשתמש בקורנפלור במקום קמח תפ״א בבסיס העוגה. האם זה בעצם אותו הדבר? תודה!!
היי קרנונה אלופה, אפשרי במקום קמח תפוחי אדמה להמיר בקורנפלור, ואם כן מהן המידות המדוייקות בהמרה? תודה מראש
המידות שוות להמרה
היי קודם כל את נהדרת במתכונים פשוטים שכל אחת יכולה להכין .
האם יש גרסה פרווה ? תודה
זו עוגת גבינה סורי
תודה על המתכון! נראה לי הולכת לנסות אותה לחג, נראת יאמי , חג שמח
חג שמייח
היי במקום קמח תפוחי אדמה, יעבוד עם קמח תמי?
כן
איך לדעתך יצא עם אינסנט פודינג שוקולד? בלי גלי? הכוונה למלית כמובן
מניחה שאחלה לא ניסיתי
הייי אפשר להמיר קמח תפוא בקרונפלור?
אפשר
היי קרן,
קודם כל – תודה על המתכון! 🙂
רציתי לשאול מה גובה הרינג בו השתמשת ובאיזו תחתית את משתמשת בזמן האפייה?
תודה
זה רינג גבוה לא מדדתי אנסה למדוד מחר, השתמשתי בתחתית של תבנית פאי 26 מתפרקת
יש לך רעיון איך מוותרים על הביצים בבצק? הבן שלי אלרגי..
נסי להמיר ביצים ברסק תפוחים
סליחה על השאלה אך מה זה מחית וניל?
מחית מרוכזת של וניל עם הגרגירים אבל אפשר להמיר לתמצית וניל
האם אפשר להמיר את מחית הוניל בתמצית וניל?
בטח
היי, אפשר להקפיא ליומיים?
כן רק להוציא בזמן שיפשיר במקרר
תודה 🙂 וכמה זמן היא מחזיקה במקרר לאחר ההפשרה?
כמה שעות טובות ואולי אף 24
היי,
האם יש תחליף לשמנת החמוצה בבסיס של העוגה?
גבינה לבנה או יוגורט
מתה להכין אותה! אז אחרי ההקפאה והציפוי בתותים וג'לי יש לשמור אותה במקרר? היא תחזיק מעמד במקרר במרקם יציב איזה יומיים עד שתתחסל?
חולה על הבלוג שלך, הכל תמיד מצליח לי 🙂
תודה וחג שמח!
אפשר 500 גרם גבינת שמנת ו 250 גרם גבינה לבנה?
תודה 🙂
אפשרי
אפשר מסקרפונה במקום גבינת שמנת? אפשר לשים נפאז׳ במקום ג׳לי?
אפשר שניהם
היי רציתי לדעת במה אפשר להחליף את הגבינה לבנה ושלא יצא כבד מידיי (גרה בחול ואין שום דבר שדומה לזה פה לצערי)
בגלל ההקצפה של השמנת גם גבינת שמנת לא תהיה כבדה מדי
היי לכן הגרות בחו"ל….. כמוני – פטנט לא נורמלי שמחליף את הגבינה הישראלית – גריק יוגורט …המרקם הוא ממש של גבינה לבנה – מ ע ו ל ה
תודה לך קרן אגם האגדית !!!
תודה על הטיפ יעל יקרה, חג שמח
תודה על מתכונים נהדרים. אפשר להכין אותה ברינגים אישיים? חג שמח
בוודאי
היי קרן, אם אני צריכה לשנע את העוגה בנסיעה של שעתיים מה היית ממליצה- להכין הכל (גם את הג׳לי) להקפיא יום שלם ואז לשנע.. או את הג׳לי לעשות אצל המארחים לקראת הארוחה?
להכין ג׳לי אצל המארחים
אפשר להשאיר במקפיא יומיים שלושה ואז להוסיף את התותים והג׳לי?
מנסה לייעל את ההתארגנות לסדר ולהכין מראש 🙂
יומיים שלושה במקפיא כן
למאותגרי משקל המטבח שבינינו… כמה זה 50 גרם קמח שקדים ו-60 גרם קמח תפו״א בכוסות? תודה! ❤️
1/2 כוס קמח שקדים ו 1/2 כוס קמח תפא
העוגה מעולה! עשיתי בדיוק לפני ההוראות , כולל הקפאה של לילה שלם לפני התותים והג׳לי אבל היא היא מאבדת יציבות במקרר לאחר מכן. האם אפשר להוסיף ג׳לטין? ואם כן, כמה?
תודה רבה;)
סליחה על האיור בתשובה, מניחה ש 10 גר׳ ג׳לטין
היי קרן, תודה על בלוג מהמם, כל מתכון בול. האם התותים והג'לי ברי הקפאה? כלומר אם אני מכינה את התחתית והגבינה יומיים מראש, באיזה שלב לפני הגשה עדיף להכין את הג'לי והתות? והאם עדיף אחכ להשיבם להקפאה או להחזירם למקרר , וכמה זמן הם יכולים להיות במקרר לפני הגשה? (כדי למנוע התמוטטות :)) תודה
היי קרן, העוגה חייבת הקפאה? אפשר להכין בחמישי בלילה ולקרר במקרר במקום במקפיא עד שבת בערב?
כמה זה נורא אם אני אשתמש בגבינה לבנה 5% ולא 9%? (בנוסף לגבינת שמנת והשמנת החמוצה כמובן).. אני פשוט גרה בארה״ב ומצאתי פה בסופר רק 5% לתחליף לגבינת הלבנה.. לא 9%.. תודה!! 🙂
ממש לא נורא
היי קרן, המתכונים שלך מושלמים כיף לעקוב אחרייך באינסטגרם!
האם ניתן להמיר את גבינת השמנת בשמנת חמוצה?
תודה רבה!
תודה נועה
העוגה לא תהיה יציבה בלי גבינת שמנת
אם אני רוצה להעביר לתבנית אינגליש קייק, אפשר להפוך את זה לשתי תבניות?
(כן, אני אולי אשבית את שמחת העוגות, אבל יהיה יותר קל להעביר)
אפשרי לגמרי
אפשר בתבנית עגולה 20?
אם היא גבוה אז כן אחרת הבלילה תהיה גדולה מדי
היי,
אם אני עושה בתבנית 24 צריך להגדיל כמויות? ואם כן בכמה?
תודה ושיהיה לך חג מקסים!
לא הייתי מכפילה רק לוקחת בחשבון שתצא מעט נמוכה יותר
כמה זה 50 גר שקדים?
1/2 כוס
היי, בשלב הקצפת השמנת המתוקה, יכול להיות שהתבלבלת בין אבקת הסוכר והאינסטנט? ההקצפה לא אמורה להיות גם עם האינסטנט? כתוב שמקציפים עם אבקת סוכר ואת האינסטנט רק טורפים פנימה. אולי לא הבנתי נכון?
אפשר ככה או ככה לא התבלבלתי
העוגה נראית נפלא! אנסה עוד היום.
אם לא אוכלים את כל העוגה – היא תחזיק מעמד גם ליום- יומיים הבאים? היא לא תקרוס לתוך עצמה? והאם בפריזר? במקרר?
תודה וחג שמח!
בתוך תבנית במקרר לא יקרה לה כלום
הכנתי והיא מושלממממממת
תודהההה
הי קרן העוגה מעולה!!!
הכנתי אותה לפסח וכולם ממש נהנו ממנה כולל הצליאקית החמודה שלנו
אני רוצה להכין אותה שוב לשבועות אבל לא מוצאת תותים.. מה אפשר לשים במקום?
פירות יער או מנגו או אפרסקים שזיפים ענבים וגוו
תודה רבה!
[…] לעמוד בפיתוי ואני משתמשת בחבילה שקניתי להן להכין עוגת גבינה ותותים, או פאי […]
תודה על המתכונים נראשה שווה. אין לי משקל מטבח לפסח.יתוקן לשנה הבאה
כמה זה 50 גרם שקדים? 60 גרם קמח תפו"א 69 גרם ושמנת חמוצה?
יש טבלאות בגוגל של מידות והמרות ממליצה להיעזר בהן
היי קרן,
אני ממש רוצה להכין את העוגה וקצת חוששת בגלל שכתבת שהיא לא עמידה. אם אני מכינה אותה היום, שמה במקפיא עד מחר קצת לפניי כניסת שבת, ואז מכינה את הג'לי ושמה במקרר. היא לא תחזיק מעמד עד לשבת -ראשון במקרר?
תשאירי בתבנית ברור שהיא תהיה עמידה בתבנית
היי קרן,
האם ניתן להחליף את קמח תפוא בקמח לעוגות של פסח? (דק מאוד) ואם כן,האם באותה כמות?
כן בטח שאפשר באותה הכמות
היי קרן, נראית מדהימה
אני מעוניינת להכין אותה מראש לארוחת שישי, האם אני יכולה להכין ברביעי בערב ולהקפיא אותה עד שישי אחר הצהריים ואז לעשות את שלב התותים/ג׳לי? אם אני מבינה נכון, כדאי לעשות את השלב הזה כשעתיים שלוש לפני שאוכלים ואז פשוט לתת לה לשבת במקרר
ממליצה להפשיר יותר משלוש שעות, הרבה יותר, במקרר ועליה את הג׳לי תות מתי שתרצי
יצאה מושלמת, הפשרתי אותה בערך מ12 בצהריים ועדיין הייתה מעט קופאה בסביבות 21:30, אבל זה היה בול במידה – תודה רבה על מתכון מדהים
מעולה – אעביר אותה בבוקר יום שישי למקרר, תודה!
נראה מדהים!
איזה סוג מיקסר את משתמשת? ממליצה על מוצר ספיציפי שמתאים לעוגות ולמאפים?
עובדת עם דאבו
מוזמנת להציץ בקבוצת הפייסבוק שלי נשואות למאפייה
יש שם פוסט נעוץ על מיקסרים עם קוד הנחה ולינקים