משק צוריאל ביקשו ממני להכין מתכון כשר לפסח על בסיס לאבנה עיזים ואמרתי להם שאני נורא רוצה להכין עוגת גבינה מלאבנה. הייתה התלבטות איך
תתקבל עוגה שעשויה כולה מלאבנה, השקעתי המון מחשבה וידעתי שהלאבנה הזו ספציפית כל כך עדינה שבטוח אצליח לייצר ממנה עוגת גבינה גבוהה
ואוורירית כמו אחרות וכך היה! היא יצאה אחת העוגות הכי אווריריות שיצא לי להכין, גבוהה ויפה והחלטתי לקחת אותה לארוחת ערב אצל חברים, עשיתי
לכולם טעימה ומבחן, כולם התעלפו עליה ואף אחד לא הצליח לנחש שהיא עשויה מלאבנה!!
אז ללאבנה הזו באמת אין טעם דומיננטי של עיזים כמו שכולם חושבים, וביחס ללאבנה אחרות בשוק אין לה חמיצות בכלל, ועוד בונוס! יש לה רק 5% שומן
ורוב המתכון מבוסס עליה אז אפשר להגיד שזו עוגה מגבינה רזה 🙂 החלטתי לשבור את המליחות העדינה עם שוקולד לבן מומס, העוגה כמובן ללא גלוטן
וכשרה לפסח ואם תעקבו אחרי כל ההוראות שלי היא תישאר לכם גבוהה בוודאות.
לוידאו עם שלבי הכנה לחצו כאן
פרסום ממומן בשיתוף משק צוריאל
עוגת גבינה עננים מלאבנה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
7 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
3 כפות מיץ לימון
100 גר׳ שוקולד לבן מומס
גביע שמנת חמוצה (עדיף 15% שומן ומעלה)
1 קילו (5 גביעים) גבינת לאבנה עיזים של משק צוריאל
כפית מחית/ תמצית וניל
1/2 כוס (70 גר׳) אבקת קורנפלור
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למשך 3-4 דקות, מוסיפים מיץ לימון ומקציפים עוד מעט
על הקצף להישאר רך לא צריך להגיע איתו להקצפה ארוכה שיהיה נוקשה יותר.
בקערה נפרדת עם מטרפה או מיקסר יד (אפשר גם להעביר את החלבונים לקערה אחרת ולהתיף שוב בקערת המיקסר אין צורך לשטוף אותה לפני)
מקציפים חלמונים עם שארית הסוכר לקציפה רכה ובהירה
בקערה נפרדת מערבבים את גבינת הלאבנה עם השמנת החמוצה
מוסיפים שוקולד לבן מומס ומערבבים היטב
מאחדים את תערובת הגבינות עם החלמונים בתנועות קיפול עד שהבלילה אחידה.מוסיפים וניל ומערבבים שוב.
בעזרת מסננת מוסיפים קורנפלור ובעזרת מטרפה טורפים לאיחוד.
מאחדים את הבלילה הזו עם קצף החלבונים בתנועות קיפול עדינות עד למסה אחידה ואוורירית.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית או כלי חסין חום עם מים שיתחממו עם התנור.
מרפדים בניייר אפייה משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 (רצוי גבוה כמו אנודייז) ואם אין לכם גדולה אפשר להשתמש בתבנית 26
(או 24 ולמלא עוד אינגליש קטנה בצד)
מעביירם את בלילת העוגה לתבנית ומקפידים לא לעבור 3/4 גובה. אתם לא רוצים שהעוגה תגלוש בתנור.
כשהתנור חם מספיק, מכניסים את העוגה למרכז התנור על רשת ואופים כ 20 דקות ב 200 מעלות
מורידים את הטמפרטורה ל 150 וממשיכים לאפות עוד כשעה.
כשהעוגה מוכנה, מכבים את התנור, פותחים את הדלת, ומשאירים את העוגה 10 דקות בפנים.
מוציאים את העוגה לרשת צינון ומצננים לחלוטין לפני שמעבירים למקרר.
העוגה טובה כבר ביום בו תכינו אותה אחרי צינון של שעתיים שלוש במקרר, היא כמובן אף טובה יותר אחרי לילה במקרר.
ובותור מי שאכלה ממנה עוד לפני שהיא בכלל הגיע למקרר היא טובה גם בטמפרטורת החדר.
אני מקשטת אותה באבקת סוכר, אפשר להגיש אותה עם קצפת מעל.
16 Comments
היי
ג. עיזים בעוגה ? אין ריח של ג. עיזים
בעוגה?????
הלאבנה של משק צוריאל היא עם ארומה מאוד מאוד עדינה עד לא מורגשת של עיזים
אפשר מלאבנה בקר?
אם הוא לא חמוץ מדי אז כן , הלאבנה של המשק זו לאבנה מאוד עדינה ולא חמוצה
היי קרן ותודה על המתכון ,האם טעם הלאבנה עיזים מורגש ממש כי לא אוהבת את טעם העיזים.
האם ניתן להמיר את הקורנפלאור בקמח תפוחי אדמה ?
כן
הלאבנה של המשק מאוד מאוד עדינה וכמעט ואינה מורגשת
אני עשיתי אותו דבר רק במקום לבאנה הוספתי גבינת תבור של משק צוריאל. זה יוצא ממש כמו ענן בפה
שלמות
חתיכת הוצאה העוגה הזאת…עם כמות הלבנה. אפשר להכין עם לבנה תוצרת בית ממיעל יוגורט גדול
היי קרן
העוגה עכשיו בתנור…
כמות הבליל היתה כל כך גדולה שהשתמשתי בתבנית 28.
האם צריך לקצר את זמן האפייה?
לא חושבת
Hi Keren which other cheese can you replace with? Thanks
אפשר להשתמש בקמח רגיל? אותה כמות?
?