את העוגה הזו אני מכינה שנים, לא רק לחברים טבעונים, היא פשוט עוגת הגזר
הכי רכה לחה וטעימה שאכלתי. אין בה שום מרכיב מיוחד כדי להפוך אותה לטבעונית
פרט לכף חומץ אחת, אין רסק תפוחים בננה או אבוקדו אין שמן קוקוס והיא ממש קלה להכנה.
אני אוהבת לשדרג אותה עם קמח מלא אבל היא יכולה להכיל בכייף גם קמח לבן אם אין לכם מלא.
את העוגה הכנתי בשנה שעברה במסגרת ביקור שלי אצל זהר המההמת והמתכון עלה לבלוג שלה, אבל ידעתי שיבוא הרגע שגם אני אעלה את המתכון לכאן, כאן זה הבית והעוגה הזו היא חתיכת פיס אוף ארט.
עוגת גזר טבעונית/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
2 כוסות (250 גר') קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/2 כוס (180 גר) סילאן
1.5 כפיות מחית/תמצית וניל
4 גזרים בינוניים קלופים
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
כף חומץ רגיל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק. מגרדים את הגזרים בפומפיה גסה או דקה, זה לא משנה.
בקערה מערבבים קמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה,קינמון, מלח וסוכר.
מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שאין גושים כלל והתערובת אחידה.
מוסיפים בבת אחת את השמן, הסילאן, הוניל, הגזרים, המים והחומץ.
מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.
אופים כ-35 דק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב.
**קמח כוסמין מלא ניתן להמיר בקמח מלא, קמח לבן או קמח כוסמין לבן באותה כמות
**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן
**ניתן להמיר סילאן בדבש אם אתם לא טבעונים
229 Comments
היי קרן:) תודה על המתכון! האם ניתן לוותר על החומץ? או לשים משהו אחר במקום? (לא חייב להיות טבעוני)
ממש תודה!
מיץ לימון במקום
ואו יצא פשוט מעולה!!!
תודההה
יצא מושלם
שמחה לשמוע , זו אחת העוגות האהובות עליי באתר
לא צריך ביצים בכלל?
לא זו עוגת גזר טבעונית
היי קרהעוגה פשוט מעולה!
הבעיה היחידה שהיא קצת התפוררה לי.
מה לא עשיתי נכון?
תודה
זה בסדר היא קצת מתפוררת אבל הכי טעימה בעולם
אם אני אוסיף רסק תפוחים ו/או מיץ תפוזים . איך ייצא?
אין צורך להוסיף כלום לעוגה
הי קרן, סוכר חום הכוונה לדמררה או לסוכר הכהה שהוא דביקי כזה…
חום בהיר ד רבה
איזה כיף מתכון טבעוני!
אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן זית/ קוקוס?
תודה!
כייף לי שכייף לך:-)
אין הבעיה להמיר בשמן קוקוס או שמן זית אם אין לך בעיה עם הטעמים שלהם בעוגה.
היי, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום? והאם אפשר לוותר על הסוכר או להוסיף סילאן/דבש במקום? תודה
אי אפשר קמח אחר זה ייצא נורא
אומרת מנסיון
היי!
האם לדעתך ניתן להוסיף אגוזי מלך או פקאנים?
בטח שאפשר
מה משקל הגזרים ? 🙂
בינוני זה משנו סובייקטיבי
קרן אגם, אלופה.
תודה על מתכון מעלף לטבעונית שכמוני.
העוגה טעימה מאוד במתיקות מעודנת.
הכנתי ממש על פי המתכון ושידרגתי במעט אגוזי פקאן קצוצים.
איזה כייף זו אכן עוגת גזר מטורפת ולא רק לטבעונים
תהני
האם העוגה לא יוצאת מתוקה מידי?
לא לטעמי
אבל את יכולה להוריד מכמות הסילאן ל 1/2 כוס ואם זה לא יהיה מספיק מתוק להבא תעלי
הי קרן …אם אני רוצה את העוגה לא טבעונית? מה לשנות במתכון? תודה.
לא לשנות כלום
יש עוגות גזר אחרות בבלוג לא טבעוניות
אבל למה לשנות? היא מדהימה כמו שהיא מה זה משנה אם היא עם או בלי ביצים?
היי קרן,
נראה טוב 🙂 אם אני צריכה להכין את העוגה לכ 40 אנשים (בעיקר ילדים), איך היית מציעה להתייחס לכמויות ולגודל של תבנית האפייה?
אני לא ממליצה להכפיל כמויות
אם רוצים כמות גדולה אז פשוט להכין כל פעם בלילה נוספת ולאפות כמה תבניות אינגליש במקביל
עוגה נפלאה! תודה לך:) אני שמה חצי כוס מולסה כממתיק יחידי וזה יוצא מהמם. וגם ציפורן וצימוקים מושרים במים שבמתכון
מהממת תודה שכתבת
אהבתי מאוד את פוסט "המזווה" שלך. תודה
זה ממש משמח לדעת שזה שימושי, תודה איילה
היי תודה על המתכון איך אפשר להפוך אותו לללא גלוטן?
ניסיתי בעבר להכין אותה ללא גלוטן עם קמח שקדים וזה לא הצליח
אולי קמח אחר ללא גלוטן אבל אין לי נסיון איתם אז לא יודעת להגיד
שווה לנסות 🙂
עוגה מעולה ומפתיעה! אכן המרקם מושלם. בפעם הבאה אפחית מעט את הסוכר. תודה רבה!
תודה רבה, אפשר להוריד מעט מהסילאן, לא יותר מדי אחרת יפגע במרקם הבאמת מושלם שלה
היי קרן, אפשר להחליף את הסילאן בחמאת שקדים? מבחינת מרקם די אותו הדבר ואני לא חובבת מתוק
לא חושבת שזה ייתן את אותו אפקט, החמאה כבדה יותר
מוזמנת לנסות ולדווח
קרן יקרה, תודה רבה על הפוסט של "המזווה" שלך. אהבתי מאוד. והעוגה ינוסה בקרוב מאוד.
יום נפלא, ואין על יפו לא בלילות ולא בימים 🙂
סיסי אהובה תודה רבה
האם אפשר להוריד את הסוכר לחלוטין ולהגדיל את כמות הסילאן במקום?
לא אפשרי שהעוגה תהיה ללא סוכר כלל
פוסט שימושי מאוד- תודה!
אשמח לדעת מה המידות של תבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לגבי פרג- איך את קונה אותו ואיפה מאחסנת לאחר השימוש? והאם זה משנה שמשתמשים במברשת סיליקון?
תודה רבה:)
פוסט מעולה! תודה
יכולה להעלות תמונה של הפלטה שאת משתמשת בה?
את יכולה לראות פה: cakeshop.co.il/product/ספטולה-מדורגת-30-סמ
אוסיף גם בפוסט עצמו ועונה לך גם פה:
מידה של אינגליש קייק סטנדרטית 10*31
פרג אני קונה אצל חבשוש בלוינסקי, ומאחסנת בפריזר טחון טרי,
או שאני קונה בחנות תבלינים פרג שלם וטוחנת לבד בבית, במטחנת תבלינים ומאחסנת בפריזר.
אפשר להקפיא עד כשלושה חדשים.
לגבי המברשת, זה עניין של נוחות והעדפה אישית, אין הבדל מבחינת תוצאה.
תודה רבה:)
אהבתי את " המזווה" וכמובן את המתכון לעוגה הנהדרת !!
תודה ❣
תודה יהודית
אפשר לוותר על הסודה לשתייה?
הכנתי את העוגה אתמול, םרסתי ואחסנתי במקפיא. עכשיו אני מתענגת על פרוסה עם כוס קפה.
חיפשתי משהו עם ערך מוסף מלבד טעם בשביל הקפה של אחה"צ ולשמחתי מצאתי מתכון שווה!!!
תודה.
שמחה ממש לשמוע שושי תודה
יודעת אם זה אפשרי להמיר את השמן בטחינה? אם כן מה הכמויות..?
לא אפשרי
הי קרן
ברשימת המצרכים של עוגת הגזר לא מופיע דבש
בסוף המתכון את עונה לאחת הגולשות שניתן להוריד ל- 1\2 כוס דבש
השאלה אם יש דבש ובטעות לא כתוב במתכון ?
את צודקת
התכוונתי לסילאן
תודה על ההארה
תודה רבה (:::::
הולכת להכין
משוגעת על המתכונים שלך
בסופו של מתכון איני בטוחה שהבנתי : במתכון מופיע סילן , האם הכוונה שאפשר להוריד את כמותו או שאפשר להשתמש ב 1/2 כוס דבש להפחתת המתיקות או ששכחת להוסיף דבש למתכון. אודה מאד על הבארה
הי אורנה
המתכון טבעוני ולכן לא נופיע דבש ברשימת המצרכים
בסוף הפוסט ציינתי שניתן להמיר סילאן בדבש למי שאינו טבעוני או שמעוניין. הכמות נשארת אותה כמות .
אפשר להפוך למאפינס?
היי האם ניתן להמיר את הכוסמין בשיפון?
קמח שיפון הוא קמח קשה אני לא בטוחה כמה זה מתאים
תודה על התשובה המהירה, וכמובן על המתכונים הניפלאים
כמה כוסות גזר מגורד ? אם יש לך הערכה?
אין לי זה רק לפי איך שרשו ם
הי, תודה על המתכון! מתה על עוגות גזר! האם ניתן לאפות גם בתבנית מאפינס?
כן
אבל כיון שמרקם העוגה פחות ״יציב״ ממליצה להניח מנג׳טים בתוך השקעים
תודה על רשימה מקסימה!
עוגה מדהימה!!! תודה על מתכון מעולה וטבעוני
הי קרן, הכנתי את העוגה אבל היא יצאה מאוד דחוסה ולא כמו בתמונה. כמו כן רציתי לדעת למה הכוונה בהוראות כשכתוב: לערבב עם מטרפה ידנית שלא יהיו גושים ? את תערובת היבשים לערבב ידני?
תודה רקפת
המטרפה אכן כדי שלא יהיו גושים בתערובת היבשה
את יכולה להבא לנפות אותם לתוך התערובת הרטובה, יצאה לך דחוסה אולי בגלל ערבוב יתר של הבלילה או תערובת גדולה מדי לתבנית קטנה
הי קרן,
האם אפשר להמיר חלק מהגזר בתפוח מגורד? האם מומלץ?
1.5 כפיות תמצית וניל אמיתית נשמע הרבה מדי לתבנית אינגלייש קייק אחת… זו לא טעות?
תודה
לא נסיתי להמיר אני חובת שזה יעבוד טוב
לגבי תמצית וניל, אם את רוצה תורידי לכפית לי זה לא היה יותר מדי
שלום קרן.
האם יש עוגות לטבעונים ללא גלוטן?
תודה
יש עוגות ללא גלוטן
יש עוגות לטבעונים
אין עוגות ללא גלוטן טבעוניות
כוס קמח אחת או 2? כי 250 גרם זה כוסות אבל רשום 2 כוסות
הכנתי את העוגה לשבת, והיא מושלמת. איזה רכה היא. תודה קרן! שרופה על המתכונים שלך.
אני גם הוספתי קצת ג'ינג'ר מגורד והפחתתי את כמות הסילאן מעט.
תודה ענבר שבת שלום
הי קרן,
האם ניסית להמיר את הסילאן במייפל?
מה לדעתך יותר מתאים לעוגה?
והאם כדאי להחליף את המים במיץ תפוזים סחוט טרי? בד"כ זה שילוב טוב בעוגות גזר טבעוניות…
האם גם פה כדאי?
תודה
כל מה שכתבת נשמע לי אפשרי
הכנתי היום את העוגה.
שמתי מייפל במקום סילאן.
3 גזרים ותפוח אחד.
מיץ תפוזים סחוט טרי.
ועם שטרויזל טבעוני מעל.
העוגה אכן רכה בטירוף ומאוד טעימה אך קצת מתוקה מדי. פעם הבאה אוריד מכמות הסוכר או המייפל.
וכמובן אוסיף אגוזי מלך… זה יוסיף המון לעוגה
תודה דינה
הוספת לה מצרכים עם יותר סוכר במיוחד השטרוייזל למעלה (אגב, רעיון מעולה)לכן יצאה מתוקה מדי, את בהחלט יכולה להוריד קצת מייפל להבא
הי קרן,
הכנתי את העוגה פעם שנייה
הפעם שמתי חצי סילאן וחצי מייפל, 3 גזרים ותפוח ובלי מיץ תפוזים.
הפחתתי את כמות הסוכר.
משני הניסיונות, חייבת לציין כי השילוב עם מייפל בלבד ומיץ תפוזים יוצא הכי טעים.
וכמובן שטרויזל מלמעלה.
בהחלט נכנסת לעוגת הבית הקבועה שלנו
חייבת להכין גרסה כמו שלך, תודה דינה
היי דינה האם הורדת לגמריי את הסוכר? ושמת מייפל בלבד גם ללא הסילאן?
העוגה יצאה מעלף. האם ניתן לאפות כמאפינס?
בטח! זמן האפייה מתקצר
שלום. אפשר לאפות בתבנית 20×30?
כן
תצא נמוכה יותר וזמן אפייה ייתקצר מעט אבל אין בעייה
את יכולה לציין כמה גרם גזר צריך? הכנתי בעבר ואני חוששת ששמתי יותר מידי גזר והיא עלתה על גדותיה בתנור.
עדיין הייתה מאוד טעימה
לצערי לא מדדתי בגרמים את הגזר… אז רק לפי הכתוב. אם היא עלתה על גדותיה התבנית היתה קטנה מדי זה לא בגלל הגזר.
יש לי רק אבקת אפיה ולא סודה לשתיה. מה לשים במקום?
כלום
תודה על המתכון! עשיתי אותה בעבר ויצאה מעולה!
בשביל להכין בתבנית גדולה סטנדרטית צריך להכפיל הכל פי 2?
תודה
בעקרון כן אבל הכפלות בעוגות בחושות לא תמיד עובדות אז אני לא יודעת להגיד אם בוודאות יצליח
האם ניתן לוותר על הסוכר ולהחליפו בסילאן?
לא יעבוד ללא סוכר כלל
הכנתי את העוגה היום! עוגה מצויינת וקלה.
מכניסה למתכונים הקבועים שלי 🙂
היי 🙂
הכנתי היום את העוגה, והיא יצאה לי מאוד דחוסה ובטעם די קמחי, מה אפשר לעשות בפעם הבאה שתצא יותר אורירית?
(שמתי גם שני גזרים גדולים ועבים ולא 4 בינוניים)
תודה!
הגזר לא נראה לי בעייתי כאן, שינית משהו במתכון? אפילו מרכיב קטן? כי היא עוגה ממש ממש רכה
בדיוק כמו שהוא חוץ מתמצית וניל שלא היה לי
ממש ממש מוזר ומבאס אבל לא יודעת להגיד מה השתבש לך, רק לנסות להמליץ לנסות שוב זו עוגה ככ טעימה
אנסה! תודה 🙂
היי קרן,
האם ניתן להחליף את הסוכר במשהו אחר עבור מי שבגמילה מסוכר?
תודה רבה
חלקית אפשר להמיר בדבש או סילאן שגם בהם יש סוכר
היי קרן
עשיתי את העוגה יצאה טעימה אך קצת מתוקה מדי
מתלבטת להחליף את הסילאן או בדבש או במייפל במה את ממליצה? (שיצא טעים)
ושאלה אחרונה באיזה גודל תבנית השתמשת?
הכנתי בתבנית אלומניום ארוכה פשוטה וראיתי ששלל בתמונה יותר קטנה, רוצים יצאה לי גבוה ויפה
דבש או מייפל אחלה
אבל כדי להפחית מתיקות פשוט תורידי קצת מהכמות
תבנית אינגליש לא חד פעמית 11*30
באמצע העוגה ורואה שנגמרה לי הסודה לשתייה. אפשר להחליף לאבקת אפייה??
לא, האפקט של סודה וחומץ מחליף ביצה, אז לא סגורה מה ייצא אם את כבר באמצע פשוט תמשיכי
מכירה את האפקט, פשוט חשבתי שבגלל שא. אפיה מכילה סודיום ביקרבונט אולי להגדיל כמות. נראה מה יצא. תודה רבה
ספרי אחרי אני סקרנית
הכנתי אותה *בדיוק* לפי המתכון שלך והיא יצאה רכה, אבל לא נאפתה במרכז!
המשכתי לאפות עוד ועדיין נשארה לא אפויה במרכז. איך אפשר לתקן להבא?
(השתמשתי בתבנית אינגליש והתנור שלי לגמרי מצויין)
לאפות להבא יותר זמן ואם מתחיל להישרף להוריד טמפרטורה
נראה מדהים!
אנסה הכין 🙂
האם ניתן להמיר את הסילאן במייפל? או לשלב בין השניים?
אין בעיה ככה או ככה
אין לי חומץ רגיל, יש לי חומץ תפוחים 5%.
זה בסדר? או לרוץ לקנות?
לא לרוץ לשום מקום, חומץ תפוחים אחלה
תודה רבה 🙂
מבחינת מראה, העוגה יצאה מרשימה מאד. (גם עשיתי אותה בתבנית עגולה, זו היתה עוגת יומולדת)
היא במרקם מצויין ומאד עסיסית;
הבאסה היחידה היא שיש כמו קצת טעם לוואי של קמח,
לא ערבבתי מספיק?
שמתי בטעות יותר מדי קמח? (השתמשתי בכוסמין מלא של אניס)
או פחות מדי מהמרכיבים האחרים?
טעם לוואי של הקמח זה רק סוג הקמח שהשתמשת בו
נסי להבא להמיר אותו לקמח אחר
מי שלא אופה הרבה עם כוסמין ולא רגיל אליו יש לו טעם שונה
עוגת הגזר הראשונה שאפיתי! יצאה טעימה מאד, תודה!
שרופה על העוגה הזו תודה!
אפשר את הקמח המלא בקמח שיפון?
כן
וואו הכנתי בדיוק ככה את המתכון פשוט מושלם ! לא מתוק מידי ! הוספתי אגוזים לבלילה עצמה לפני ששמתי בתבניות מאפינס , ופיזרתי גם מעל לפני התנור ! ופשוט יצא מושלם!! תודה רבה ❤️
אחת מעוגות הגזר הטובות בהחלט, תודה משי
הי קרן
העוגה יצאה ממש טעימה אבל רטובה מידי. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך?
זו עוגה מאוד לחה במרקמה, אבל אני מאמינה שעוד קצת זמן אפייה
היה מסדר אותה
קרן מהממת,
שאלה קצת מוזרה: יש לי בבית רק חומץ תפוחים. אפשר להתשמש בו כחומץ עבור העוגה הזו?
תודה רבה!
לא מוזרה בכלל, ואכן אפשרי
היי, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח.
בטח
באותה הכמות
היי, שנה טובה !
האם אפשר להוסיף לעוגה תבלינים : גינגר טחון, הל, אגוז מוסקט ? אם כן מה הכמות המומלצת.
תודות !
אפשר להוסיך מה שאוהבים, חצי כפית מכל אחד מהם
היי
מתלבטת בינה לבין העוגת גזר השנייה מהבלוג, אם אני רוצה עוגה עסיסית יחסית כבדה על איזה את ממליצה?
זו מדהימה בעיניי
הכנתי. עוגה נהדרת!
למרות ששכחתי להוסיף מים (בטעות), העוגה יצאה עשירה וטעימה.
הוספתי שקדים גרוסים.
תודה וחג שמח
שמחה לשמוע
גם אני הכנתי והיא יצאה מושלמת.
הוספתי אגוזי מלך גרוסים גס למלית וגם פיזרתי למעלה.
מומלצת מאד!
תודה!
היוש
אפשר לוותר על הקינמון??
למרות שקצת קשה לי לדמיין את הטעם שלה בלי, אפשר:)
הופתעתי – פעם ראשונה נסיתי מתכון של עוגה טבעונית. פשוט נפלא! תודה רבה!
איזה כייף! ללא קשר להיותה טבעונית היא אחת העוגות! תודה
שלום קרן, אפיתי את העוגה בידוק לפי ההוראות והכמויות, ואחרי 35 דקות ב180 מעלות, העוגה נשארה במרכז לא אפויה לחלוטין. להערכתי צריך עוד לפחות 20 דקות אפייה – חבל שהזמנים שציינת לא מדויקים בעליל – אין מצב שהעוגה בתמונה נאפתה רק 35 דקות – שמתי לב גם שעוד אנשים העירו על אותה בעייה
יש הבדלים בין בלילות, תבניות ותנורים, אין מצב שאני מעלה מתכון לבלוג ומטעה מישהו בכוונה, אין לי מטרה כזו.אצלי בתנור העוגה הזו נאפתה המון פעמים,
ותמיד בזמן. לא נורא אם קורה לעוגה בתנור מסויים שהיא צריכה עוד זמן אפייה.אז אופים עוד, עד שקיסם יוצא ע ם פירורים לחים. זמן אפייה הוא תמיד המלצה.
מעניין אותי מאוד מאוד גברת רובי. מי את? מאיפה הנחת המוצא שלך שהיא מנסה להטעות אנשים? אישה שאת מרבית זמנה מקדישה לבלוג המושקע, והמדהים בעולם – תעלה עוגה ותגיד "לא אל תרשמו את הזמנים האמיתיים תרשמו פחות שלא תצא להם עוגה טובה". ויודעת מה? את חושבת שצריך יותר זמן אפיה? תרשמי. תדברי. אל תתקפי ותאשימי. ה-י-א ל-א ח-י-י-ב-ת ל-נ-ו כ-ל-ו-ם!!!!++++
עשית בטורבו או בחום עליון תחתון
על רשת או תבנית ,
מרכז או יותר נמוך בתנור?
חום עליון תחתון במרכז התנור על הרשת
וואוו, העוגה טעימה בטירוף!!!
מחפשת מתכונים ללא ביצים עקב אלרגיה, וזאת באמת אחת הטעימות שהכנתי…
תודה רבה!!!!
שמחה לשמוע
וואוו הטופ של עוגות הגזר!!!!
טעיםםםם
תודה❤️
לגמרי הטופ
איך זה יצא עם קמח מצות?
אני צריכה עוגה לפסח…
לא ייצא
היי קרן
העוגה מתאימה לאפיה בקוגלהוף? ואם כן, אז להכפיל כמויות?
לא ניסיתי הכפלה של כמויות בעוגה הזו, אז קשה לי להמליץ להכפיל, מה גם שיהיה קשה לחלץ אותה מקוגלבוף זו עוגה מאוד לחה
הי קרן,
נראה מתכון מעולה. האם התכוונת לסוכר חום דמררה או סוכר חום כהה?
סוכר חום בהיר
ואו עוגה טעימה בטירוף! תודה רבה
הי
את העוגה המהממת הזו אכלתי לפני כשבועיים בחוות השאנטי. הבן שלי, בן 24, לא רצה לטעום עוגת גזר. רק בגלל שהיו שם אנשים הצלחתי להכניס לו ביס לפה. הוא הפטיר "נחמד". לא עברו יומיים, והוא שאל: "את עושה את עוכת הגזר?" כל כך לא האמנתי, שפשוט לא הגבתי.
אתמול הוא ביקש, שוב: ביקש, שאעשה את העוגה. כל כך התלהבתי, שהכרחתי אותו לבקש כמה פעמים.
בקיצור: עכשיו היא בתנור.
תודה רבה
שמחה לשמוע שהוא אהב, בהחלט אחת השוות
מתכון מעולה!! יצא טעים בטירוף. תודה!
העוגה מעולה מעולה.
אפשרי להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל?
לא ניסיתי אז לא יודעת
היי קרן 🙂
עוגת גזר מושלמתתת הכנתי כבר כמה פעמים והיא מככבת כל פעם!
את יודעת להגיד כמה גרם של גזר מגורד בערך יוצא מ4 גזרים?
תודה רבה!
האם אפשר לשים אבקת אפייה במקום הסודה לשתייה? ואם כן באיזה כמות?
אותה כמות
עשיתי לבת שלי שרגישה לכל דבר כמעט
אמרה שמושלם !
תודה
שמחה לשמוע
עוגה שלמות! הוספתי חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר וחופן אגוזי מלך קצוצים כי לא יכלתי להתאפק, יצא מדהים
הכנתי אותה היום והיא טעימה ברמות!!!
במקום מים שמתי מיץ תפוזים….מדהיםםם
אליפות
יצא מעולה! תודה!
נתקעתי בבידוד בלי ביצים והרבה גזר בבית הצלת אותי
נאלצתי לאלתר גם:
היה לי רק 50 ג' סילאן-הוספתי במקום עוד 50 ג' סוכר חום ו2 סוכר וניל
מיץ תפוזים במקום מים
לימון במקום חומץ
מרקם מדהים לא האמנתי!
אגב
אצלי בתנור זה גם היה 35 דק'…
אחלה אילתור תודה ששיתפת
הכנתי את העוגה היום, יצאה טעימה מאוד, אבל מבחינת המרקם קצת לא יציבה- אחרי שחתכתי לחתיכות, היא התפוררה… הכנתי אותה בתבנית גדולה יותר (בגודל של דף A4)- זה יכול להיות קשור?
לפעם הבאה, אפשר להכין בתבנית מאפינס?
עוגת גזר הכי שווה שהכנתי אי פעם.
פיזרתי למעלה אגוזי מלך קצוצים.
יצא גם יפה וגם טעים. תודה רבה קרן אגם.
גם בעיני היא הכי שווה, תודה יעל
המתכון נראה מצטיין. היום אנסה, האם סוכר חום כהה יעבוד?
כן
שלום קרן, תודה על המתכון!
האם ניתן להחליף חלק של השמן בנוזל אחר (מיץ לימון או מיים)? המטרה היא להוריד את כמות הקלוריות בעוגה. תודה.
אפשר להוריד מעט שמן אין צורך להמיר בנוזל אחר שאינו שומן
תודה!
הי קרן, אני נמצאת
בברלין והמידות של המוצרים פה אולי שונות, כמה זה שקית אבקת אפייה בגרם או כפיות?
תודה ומתה עלייך!
יסמין
10 גר
באמת עוגה מושלמת. תודה רבה!
תודה מאיה
יצא ממש בצקי ולא כל כך טעים לא מצליח לי עם עוגות טבעוניות… הלכתי ממש לפי המתכון רק שהשתמשתי בקמח כוסמין 80% מלא..
תוהה מה עשיתי לא נכון?!
לא יודעת מה השתבש , אולי היא פחות לטעמך
זו עוגה קצת רטובה ומאוד מאוד טעימה אבל אולי את פחות אוהבת טעם של כוסמין בעוגות
היי,
אני אופה המון מתכונים שלך ותמיד יוצא נהדר… אבל חייבת לציין שעוגת הגזר מאכזבת מאוד כי היא נשארה במרכז ממש במרקם של הבלילה (רטובה מאוד כמו בצק) למרות שהקיסם יצא יבש ובעצם גיליתי זאת רק שפרסתי אותה.
ד"א לא עזר זמן אפייה נוסף כי היא נשארה אותו הדבר רק התייבשה מבחוץ.
אני עשיתי בדיוק מה שרשום במתכון אחד לאחד וממש לא ברור לי מה לא בסדר, אשמח לתשובה בהקדם.
תודה
הי אתי,זו באמת אחת מעוגות הגזר הטעימות שקיימות אז אני לא מניחה שאצלך פשוט לא היתה אפויה מספיק, אולי התבנית היתה לה קטנה מדי, נסי להבא להגדיל
היי קרן,
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמי) שגודלה כחד-פעמי בהתאם למידות שציינת. לא ברור מה קרה אבל אני חושבת שאולי אני יכולה לשער שבגלל שאין התאמה בין הכמות שמודדים בכוסות מדידה לבין הכמות שציינת בגרמים כי לדוגמא הסילאן יצא לפי גרמים יותר מ-1/2 כוס אז יכול להיות שהיו הרבה נוזלים ביחס למוצקים.
ד"א את כל הרכיבים שקלתי אז אולי לפעם הבאה אמדוד רק לפי כוסות מדידה.
תודה,
יצאה מעולה, לא מתוקה מדי וממש טובה. הוספתי אגוזי מלך קצוצים. תודה קרן!
תודה רינת שמחה לשמוע
עקבתי בול אחרי המתכון
יצא טעיםםםםםםםם והילדים ממש אוהבים גם שזה בכלל שיחוק
המון תודה!
שמחה לשמוע אורית תודה
וואו! אופה אני לא.. לצערי.. והעוגה יצאה פשוט וואו! תודה רבה:)
כייף לשמוע הדס תודה
האם ניתן להשתמש בקמח תמי ללא גלוטן?
זה יצא טעים?
ייצא מעולה לדעתי
תודה רבה!
הכנתי. ויתרתי על סילאן (לא אוהבת מתוק). במקום מים שמתי חלב אורז/שקדים. השתמשתי בחצי כוס שמן קוקוס. יצאה מעולה. אימצתי. תודה רבה
היי קרן, האם אפשר להמיר את הסילן בסירופ מייפל ואם כן מה הכמות הנכונה? פשוט כי זה מה שיש לי בבית…
אותה הכמות
הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון ועם תוספת אגוזי מלך.. יצאה ואווווו! נראה לי שהיא הולכת להיות הפייבוריטית♥️
אלופה
העוגה מאוד טעימה אבל היא לא באמת נאפתה לי מבפנים, יצאה כמו קרם. שמתי 35 דקות (ואחר כך כמובן הוספתי עוד 15-20 דק זמן אפיה אך זה לא עזר) בטוסטר אובן על 180 מעלות. יש לך רעיון למה?
יש מצב שזה בגלל הטוסטר ותבנית שפחות מתאימה
היי קרן,
עוגה נהדרת, קוצרת שבחים, מכינה אותה קבועה
יש לי חברה שלא אוכלת גלוטן שממש רוצה שאכין לה
את חושבת שאפשר להחליף לקמח שיבולת שועל וזה יצא סבבה?
וואו קרן!! עוגה מושלמת!! אין על המתכונים שלך..
תודהההה
קרן שלום רב
מרוגשות ונלהבות החלטנו להכין את העוגה, שכן גולשות רבות הרעיפו מחמאותיהן עליה.
עשינו את כל הכתוב במתכון במדוייק כולל זמן האפיה הרשום במתכון.
לאחר הזמן הנקוב הופתענו לגלות כי העוגה רכה עד נוזלית מבפנים. לאחר מכן הכנסנו אותה לסיבוב נוסף בתנור וחוזר חלילה מספר פעמים בתקוה שתתמצק. אנחנו לא מבינות מה עשינו לא נכון. האם נתקלת במצב דומה בעבר? נשמח לעזרתך למען יתמצקו העוגות. (על אף שהטון עלול להשמע ציני אנחנו רציניות לחלוטין)
בהערכה
הסושפיות
הי רוני
אם לא נעשה שום שינוי במצרכים של המתכון
יכול להיות שהתבנית שלכן קטנה מדי או שמשהו בתנור לא תקין
כוס קמח אחת או 2? כי 250 גרם זה כוסות אבל רשום 2 כוסות
יצאה מושלם !
תודה רבה
נראית עוגה מדהימה! שאלה – קראתי שכתבת כאן שהחומץ והסודה מחליפים ביצה בעיקרון. אז אם אשבור ביצה אחת פנימה במקומם זה יהיה בסדר?
מניחה שכן
היי קרן
מכינה את העוגה הנהדרת שלך בקבוע!
הפעם נתקעתי ללא אבקת אפייה!
אפשר להחליף בסודה לשתיה? מה דעתך?
תודה רבה. עוגה מדהימה.
אצלי לא נאפה אחרי 40 דקות (היה נוזלי בפנים). אלא רק אחרי שעה פלוס!!! אבל יצא מושלם מושלם. תודה רבה רבה. אני אופה בפעם השנייה.
יצא מושלפם ונפוח יפה מאוד יפה
היי! אפשר להחליף את הסילאן והסוכר בממרח תמרים? אם כן, באיזו כמות? תודה! מחכה לטעום כבר
אי אפשר לוותר על הסוכר ולגבי הסילאן לא יודעת להגיד איך יעבוד במקום עם ממרח תמרים
כמה גרם זה הגזרים? קניתי גזר מגורד
נראה לי הכנתי אותה כבר איזה 30 פעמים בלי הגזמה
שמה ב2 אינגליש חד פעמי יוצא מעולה
מקפיאה אחת ואת השנייה מחסלים
עוגה מושלמת!!!
תודה!
תודה אביבית
הכנתי את העוגה אתמול והוספתי פצפוצי שוקולד, וכולם אהבו מאוד ולא האמינו שטבעוני!
יצא מהמם, נשמח לעוד מתכונים טבעוניים 🙂
שמחה לשמוע
תודה רבה על המתכון המעולה !
שמחה שאהבת