המזווהטבעוניעוגות בחושות

עוגת גזר טבעונית הורסת

נובמבר 17, 2019 218 Comments
עוגת גזר טבעונית

את העוגה הזו אני מכינה שנים, לא רק לחברים טבעונים, היא פשוט עוגת הגזר

הכי רכה לחה וטעימה שאכלתי. אין בה שום מרכיב מיוחד כדי להפוך אותה לטבעונית

פרט לכף חומץ אחת, אין רסק תפוחים בננה או אבוקדו אין שמן קוקוס והיא ממש קלה להכנה.

אני אוהבת לשדרג אותה עם קמח מלא אבל היא יכולה להכיל בכייף גם קמח לבן אם אין לכם מלא.

את העוגה הכנתי בשנה שעברה במסגרת ביקור שלי אצל זהר המההמת והמתכון עלה לבלוג שלה, אבל ידעתי שיבוא הרגע שגם אני אעלה את המתכון לכאן, כאן זה הבית והעוגה הזו היא חתיכת פיס אוף ארט.

עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר טבעונית/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

2 כוסות (250 גר') קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/2 כוס (180 גר) סילאן
1.5 כפיות מחית/תמצית וניל
4 גזרים בינוניים קלופים
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
כף חומץ רגיל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.  מגרדים את הגזרים בפומפיה גסה או דקה, זה לא משנה.

בקערה מערבבים קמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה,קינמון, מלח וסוכר.

מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שאין גושים כלל והתערובת אחידה.

מוסיפים בבת אחת את השמן, הסילאן, הוניל, הגזרים, המים והחומץ.

מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

אופים כ-35 דק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב.

**קמח כוסמין מלא ניתן להמיר בקמח מלא, קמח לבן או קמח כוסמין לבן באותה כמות

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן

**ניתן להמיר סילאן בדבש אם אתם לא טבעונים

 

Print Friendly, PDF & Email

218 Comments

נוי נובמבר 17, 2019 at 3:13 pm

היי קרן:) תודה על המתכון! האם ניתן לוותר על החומץ? או לשים משהו אחר במקום? (לא חייב להיות טבעוני)
ממש תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 3:47 pm

מיץ לימון במקום

Reply
הגר מאי 12, 2023 at 6:08 pm

ואו יצא פשוט מעולה!!!

Reply
קרן אגם מאי 13, 2023 at 10:35 am

תודההה

Reply
אפרת נובמבר 16, 2023 at 11:22 pm

יצא מושלם

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:05 pm

שמחה לשמוע , זו אחת העוגות האהובות עליי באתר

לינה מאי 17, 2020 at 12:58 am

לא צריך ביצים בכלל?

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 6:37 am

לא זו עוגת גזר טבעונית

Reply
גליה מרץ 19, 2024 at 7:45 am

היי קרהעוגה פשוט מעולה!
הבעיה היחידה שהיא קצת התפוררה לי.
מה לא עשיתי נכון?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:52 pm

זה בסדר היא קצת מתפוררת אבל הכי טעימה בעולם

עופר ינואר 29, 2021 at 8:59 am

אם אני אוסיף רסק תפוחים ו/או מיץ תפוזים . איך ייצא?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 1:45 pm

אין צורך להוסיף כלום לעוגה

Reply
מרים דינר ספטמבר 8, 2023 at 8:22 am

הי קרן, סוכר חום הכוונה לדמררה או לסוכר הכהה שהוא דביקי כזה…

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:53 pm

חום בהיר ד רבה

Reply
אלי נובמבר 17, 2019 at 5:59 pm

איזה כיף מתכון טבעוני!
אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן זית/ קוקוס?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 9:35 pm

כייף לי שכייף לך:-)
אין הבעיה להמיר בשמן קוקוס או שמן זית אם אין לך בעיה עם הטעמים שלהם בעוגה.

Reply
מעיין יוני 3, 2020 at 10:51 pm

היי, האם אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס במקום? והאם אפשר לוותר על הסוכר או להוסיף סילאן/דבש במקום? תודה

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 11:11 pm

אי אפשר קמח אחר זה ייצא נורא
אומרת מנסיון

Reply
אביגיל דצמבר 15, 2021 at 12:56 pm

היי!
האם לדעתך ניתן להוסיף אגוזי מלך או פקאנים?

קרן אגם דצמבר 15, 2021 at 8:15 pm

בטח שאפשר

לחה ינואר 21, 2022 at 8:15 pm

מה משקל הגזרים ? 🙂
בינוני זה משנו סובייקטיבי

Reply
ליאורה ספטמבר 27, 2023 at 7:31 pm

קרן אגם, אלופה.
תודה על מתכון מעלף לטבעונית שכמוני.
העוגה טעימה מאוד במתיקות מעודנת.
הכנתי ממש על פי המתכון ושידרגתי במעט אגוזי פקאן קצוצים.

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2023 at 7:59 pm

איזה כייף זו אכן עוגת גזר מטורפת ולא רק לטבעונים
תהני

Reply
שירן נובמבר 17, 2019 at 8:13 pm

האם העוגה לא יוצאת מתוקה מידי?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 9:34 pm

לא לטעמי
אבל את יכולה להוריד מכמות הסילאן ל 1/2 כוס ואם זה לא יהיה מספיק מתוק להבא תעלי

Reply
לי אפריל 7, 2021 at 6:34 pm

הי קרן …אם אני רוצה את העוגה לא טבעונית? מה לשנות במתכון? תודה.

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:03 pm

לא לשנות כלום
יש עוגות גזר אחרות בבלוג לא טבעוניות
אבל למה לשנות? היא מדהימה כמו שהיא מה זה משנה אם היא עם או בלי ביצים?

Reply
מורן אפריל 30, 2022 at 9:12 pm

היי קרן,
נראה טוב 🙂 אם אני צריכה להכין את העוגה לכ 40 אנשים (בעיקר ילדים), איך היית מציעה להתייחס לכמויות ולגודל של תבנית האפייה?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:44 am

אני לא ממליצה להכפיל כמויות
אם רוצים כמות גדולה אז פשוט להכין כל פעם בלילה נוספת ולאפות כמה תבניות אינגליש במקביל

Reply
שני פברואר 19, 2023 at 2:04 am

עוגה נפלאה! תודה לך:) אני שמה חצי כוס מולסה כממתיק יחידי וזה יוצא מהמם. וגם ציפורן וצימוקים מושרים במים שבמתכון

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2023 at 8:02 am

מהממת תודה שכתבת

Reply
איילה נובמבר 18, 2019 at 7:25 am

אהבתי מאוד את פוסט "המזווה" שלך. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 7:44 am

זה ממש משמח לדעת שזה שימושי, תודה איילה

Reply
מאיה נובמבר 18, 2019 at 8:51 am

היי תודה על המתכון איך אפשר להפוך אותו לללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:46 am

ניסיתי בעבר להכין אותה ללא גלוטן עם קמח שקדים וזה לא הצליח
אולי קמח אחר ללא גלוטן אבל אין לי נסיון איתם אז לא יודעת להגיד
שווה לנסות 🙂

Reply
הדס מרץ 12, 2020 at 1:05 am

עוגה מעולה ומפתיעה! אכן המרקם מושלם. בפעם הבאה אפחית מעט את הסוכר. תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 8:34 am

תודה רבה, אפשר להוריד מעט מהסילאן, לא יותר מדי אחרת יפגע במרקם הבאמת מושלם שלה

Reply
מור אוגוסט 1, 2022 at 11:09 am

היי קרן, אפשר להחליף את הסילאן בחמאת שקדים? מבחינת מרקם די אותו הדבר ואני לא חובבת מתוק

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2022 at 12:57 pm

לא חושבת שזה ייתן את אותו אפקט, החמאה כבדה יותר
מוזמנת לנסות ולדווח

סיסי נובמבר 18, 2019 at 9:58 am

קרן יקרה, תודה רבה על הפוסט של "המזווה" שלך. אהבתי מאוד. והעוגה ינוסה בקרוב מאוד.
יום נפלא, ואין על יפו לא בלילות ולא בימים 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:46 am

סיסי אהובה תודה רבה

Reply
אליה אוגוסט 5, 2021 at 3:29 pm

האם אפשר להוריד את הסוכר לחלוטין ולהגדיל את כמות הסילאן במקום?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 7:21 am

לא אפשרי שהעוגה תהיה ללא סוכר כלל

Reply
תמר נובמבר 18, 2019 at 10:59 am

פוסט שימושי מאוד- תודה!
אשמח לדעת מה המידות של תבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לגבי פרג- איך את קונה אותו ואיפה מאחסנת לאחר השימוש? והאם זה משנה שמשתמשים במברשת סיליקון?
תודה רבה:)

Reply
מיכל נובמבר 18, 2019 at 6:55 pm

פוסט מעולה! תודה
יכולה להעלות תמונה של הפלטה שאת משתמשת בה?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:36 pm

את יכולה לראות פה: cakeshop.co.il/product/ספטולה-מדורגת-30-סמ

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:40 pm

אוסיף גם בפוסט עצמו ועונה לך גם פה:
מידה של אינגליש קייק סטנדרטית 10*31
פרג אני קונה אצל חבשוש בלוינסקי, ומאחסנת בפריזר טחון טרי,
או שאני קונה בחנות תבלינים פרג שלם וטוחנת לבד בבית, במטחנת תבלינים ומאחסנת בפריזר.
אפשר להקפיא עד כשלושה חדשים.
לגבי המברשת, זה עניין של נוחות והעדפה אישית, אין הבדל מבחינת תוצאה.

Reply
תמר נובמבר 19, 2019 at 2:16 pm

תודה רבה:)

Reply
יהודית יובפי נובמבר 19, 2019 at 7:58 pm

אהבתי את " המזווה" וכמובן את המתכון לעוגה הנהדרת !!
תודה ❣

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 12:07 pm

תודה יהודית

Reply
יעל דצמבר 2, 2020 at 9:56 am

אפשר לוותר על הסודה לשתייה?

Reply
שושי נובמבר 20, 2019 at 5:06 pm

הכנתי את העוגה אתמול, םרסתי ואחסנתי במקפיא. עכשיו אני מתענגת על פרוסה עם כוס קפה.
חיפשתי משהו עם ערך מוסף מלבד טעם בשביל הקפה של אחה"צ ולשמחתי מצאתי מתכון שווה!!!
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 5:54 pm

שמחה ממש לשמוע שושי תודה

Reply
גילי יוני 20, 2021 at 4:37 pm

יודעת אם זה אפשרי להמיר את השמן בטחינה? אם כן מה הכמויות..?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2021 at 6:47 pm

לא אפשרי

Reply
אביגיל נובמבר 22, 2019 at 8:37 am

הי קרן
ברשימת המצרכים של עוגת הגזר לא מופיע דבש
בסוף המתכון את עונה לאחת הגולשות שניתן להוריד ל- 1\2 כוס דבש
השאלה אם יש דבש ובטעות לא כתוב במתכון ?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 1:38 pm

את צודקת
התכוונתי לסילאן
תודה על ההארה

Reply
אביגיל נובמבר 23, 2019 at 6:38 pm

תודה רבה (:::::
הולכת להכין
משוגעת על המתכונים שלך

Reply
אורנה נובמבר 23, 2019 at 6:36 am

בסופו של מתכון איני בטוחה שהבנתי : במתכון מופיע סילן , האם הכוונה שאפשר להוריד את כמותו או שאפשר להשתמש ב 1/2 כוס דבש להפחתת המתיקות או ששכחת להוסיף דבש למתכון. אודה מאד על הבארה

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2019 at 6:55 am

הי אורנה
המתכון טבעוני ולכן לא נופיע דבש ברשימת המצרכים
בסוף הפוסט ציינתי שניתן להמיר סילאן בדבש למי שאינו טבעוני או שמעוניין. הכמות נשארת אותה כמות .

Reply
Shani bieber יוני 18, 2020 at 11:15 am

אפשר להפוך למאפינס?

Reply
ענבל פברואר 5, 2024 at 5:37 pm

היי האם ניתן להמיר את הכוסמין בשיפון?

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:01 am

קמח שיפון הוא קמח קשה אני לא בטוחה כמה זה מתאים

Reply
אורנה נובמבר 23, 2019 at 4:04 pm

תודה על התשובה המהירה, וכמובן על המתכונים הניפלאים

Reply
שרון נובמבר 26, 2019 at 4:14 am

הי, תודה על המתכון! מתה על עוגות גזר! האם ניתן לאפות גם בתבנית מאפינס?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2019 at 5:53 am

כן
אבל כיון שמרקם העוגה פחות ״יציב״ ממליצה להניח מנג׳טים בתוך השקעים

Reply
אורי נובמבר 27, 2019 at 1:38 am

תודה על רשימה מקסימה!

Reply
רומי מאי 8, 2020 at 10:17 am

עוגה מדהימה!!! תודה על מתכון מעולה וטבעוני

Reply
רקפת דצמבר 1, 2019 at 2:14 pm

הי קרן, הכנתי את העוגה אבל היא יצאה מאוד דחוסה ולא כמו בתמונה. כמו כן רציתי לדעת למה הכוונה בהוראות כשכתוב: לערבב עם מטרפה ידנית שלא יהיו גושים ? את תערובת היבשים לערבב ידני?
תודה רקפת

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2019 at 2:44 pm

המטרפה אכן כדי שלא יהיו גושים בתערובת היבשה
את יכולה להבא לנפות אותם לתוך התערובת הרטובה, יצאה לך דחוסה אולי בגלל ערבוב יתר של הבלילה או תערובת גדולה מדי לתבנית קטנה

Reply
דינה דצמבר 8, 2019 at 1:51 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר חלק מהגזר בתפוח מגורד? האם מומלץ?
1.5 כפיות תמצית וניל אמיתית נשמע הרבה מדי לתבנית אינגלייש קייק אחת… זו לא טעות?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2019 at 4:04 pm

לא נסיתי להמיר אני חובת שזה יעבוד טוב
לגבי תמצית וניל, אם את רוצה תורידי לכפית לי זה לא היה יותר מדי

Reply
אורי דצמבר 26, 2019 at 2:07 pm

שלום קרן.
האם יש עוגות לטבעונים ללא גלוטן?
תודה

קרן אגם דצמבר 26, 2019 at 2:52 pm

יש עוגות ללא גלוטן
יש עוגות לטבעונים
אין עוגות ללא גלוטן טבעוניות

שחר אפריל 19, 2024 at 7:56 pm

כוס קמח אחת או 2? כי 250 גרם זה כוסות אבל רשום 2 כוסות

Reply
ענבר ינואר 22, 2021 at 11:28 am

הכנתי את העוגה לשבת, והיא מושלמת. איזה רכה היא. תודה קרן! שרופה על המתכונים שלך.
אני גם הוספתי קצת ג'ינג'ר מגורד והפחתתי את כמות הסילאן מעט.

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 12:09 pm

תודה ענבר שבת שלום

Reply
דינה דצמבר 28, 2019 at 1:23 pm

הי קרן,
האם ניסית להמיר את הסילאן במייפל?
מה לדעתך יותר מתאים לעוגה?
והאם כדאי להחליף את המים במיץ תפוזים סחוט טרי? בד"כ זה שילוב טוב בעוגות גזר טבעוניות…
האם גם פה כדאי?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2019 at 2:33 pm

כל מה שכתבת נשמע לי אפשרי

Reply
דינה דצמבר 29, 2019 at 8:25 pm

הכנתי היום את העוגה.
שמתי מייפל במקום סילאן.
3 גזרים ותפוח אחד.
מיץ תפוזים סחוט טרי.
ועם שטרויזל טבעוני מעל.
העוגה אכן רכה בטירוף ומאוד טעימה אך קצת מתוקה מדי. פעם הבאה אוריד מכמות הסוכר או המייפל.
וכמובן אוסיף אגוזי מלך… זה יוסיף המון לעוגה

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2019 at 7:04 am

תודה דינה
הוספת לה מצרכים עם יותר סוכר במיוחד השטרוייזל למעלה (אגב, רעיון מעולה)לכן יצאה מתוקה מדי, את בהחלט יכולה להוריד קצת מייפל להבא

Reply
דינה ינואר 9, 2020 at 10:21 am

הי קרן,
הכנתי את העוגה פעם שנייה
הפעם שמתי חצי סילאן וחצי מייפל, 3 גזרים ותפוח ובלי מיץ תפוזים.
הפחתתי את כמות הסוכר.
משני הניסיונות, חייבת לציין כי השילוב עם מייפל בלבד ומיץ תפוזים יוצא הכי טעים.
וכמובן שטרויזל מלמעלה.
בהחלט נכנסת לעוגת הבית הקבועה שלנו

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 2:23 pm

חייבת להכין גרסה כמו שלך, תודה דינה

Reply
דניאל איטח מאי 7, 2020 at 8:32 pm

היי דינה האם הורדת לגמריי את הסוכר? ושמת מייפל בלבד גם ללא הסילאן?

Reply
מיכל ינואר 22, 2020 at 6:02 pm

העוגה יצאה מעלף. האם ניתן לאפות כמאפינס?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2020 at 6:05 pm

בטח! זמן האפייה מתקצר

Reply
לודה פברואר 20, 2020 at 9:07 pm

שלום. אפשר לאפות בתבנית 20×30?

Reply
קרן אגם פברואר 21, 2020 at 6:30 am

כן
תצא נמוכה יותר וזמן אפייה ייתקצר מעט אבל אין בעייה

Reply
ענבל ספטמבר 2, 2023 at 11:46 am

את יכולה לציין כמה גרם גזר צריך? הכנתי בעבר ואני חוששת ששמתי יותר מידי גזר והיא עלתה על גדותיה בתנור.
עדיין הייתה מאוד טעימה

Reply
קרן אגם ספטמבר 3, 2023 at 10:57 am

לצערי לא מדדתי בגרמים את הגזר… אז רק לפי הכתוב. אם היא עלתה על גדותיה התבנית היתה קטנה מדי זה לא בגלל הגזר.

Reply
רות אפריל 22, 2020 at 3:44 pm

יש לי רק אבקת אפיה ולא סודה לשתיה. מה לשים במקום?

Reply
קרן אגם אפריל 22, 2020 at 4:38 pm

כלום

Reply
ליאת אופיר יוני 21, 2021 at 1:00 pm

תודה על המתכון! עשיתי אותה בעבר ויצאה מעולה!
בשביל להכין בתבנית גדולה סטנדרטית צריך להכפיל הכל פי 2?
תודה

Reply
קרן אגם יוני 21, 2021 at 3:33 pm

בעקרון כן אבל הכפלות בעוגות בחושות לא תמיד עובדות אז אני לא יודעת להגיד אם בוודאות יצליח

Reply
מירי אוגוסט 6, 2021 at 6:33 am

האם ניתן לוותר על הסוכר ולהחליפו בסילאן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 7:20 am

לא יעבוד ללא סוכר כלל

סטפני מאי 12, 2020 at 8:31 am

הכנתי את העוגה היום! עוגה מצויינת וקלה.
מכניסה למתכונים הקבועים שלי 🙂

Reply
ענבר אפריל 26, 2020 at 10:44 pm

היי 🙂
הכנתי היום את העוגה, והיא יצאה לי מאוד דחוסה ובטעם די קמחי, מה אפשר לעשות בפעם הבאה שתצא יותר אורירית?
(שמתי גם שני גזרים גדולים ועבים ולא 4 בינוניים)
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 11:11 pm

הגזר לא נראה לי בעייתי כאן, שינית משהו במתכון? אפילו מרכיב קטן? כי היא עוגה ממש ממש רכה

Reply
ענבר אפריל 27, 2020 at 6:04 am

בדיוק כמו שהוא חוץ מתמצית וניל שלא היה לי

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2020 at 6:28 am

ממש ממש מוזר ומבאס אבל לא יודעת להגיד מה השתבש לך, רק לנסות להמליץ לנסות שוב זו עוגה ככ טעימה

Reply
ענבר אפריל 27, 2020 at 11:24 am

אנסה! תודה 🙂

עידית מאי 8, 2020 at 9:16 pm

היי קרן,
האם ניתן להחליף את הסוכר במשהו אחר עבור מי שבגמילה מסוכר?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 8, 2020 at 11:09 pm

חלקית אפשר להמיר בדבש או סילאן שגם בהם יש סוכר

Reply
נועה מאי 9, 2020 at 12:39 am

היי קרן
עשיתי את העוגה יצאה טעימה אך קצת מתוקה מדי
מתלבטת להחליף את הסילאן או בדבש או במייפל במה את ממליצה? (שיצא טעים)
ושאלה אחרונה באיזה גודל תבנית השתמשת?
הכנתי בתבנית אלומניום ארוכה פשוטה וראיתי ששלל בתמונה יותר קטנה, רוצים יצאה לי גבוה ויפה

Reply
קרן אגם מאי 12, 2020 at 5:03 pm

דבש או מייפל אחלה
אבל כדי להפחית מתיקות פשוט תורידי קצת מהכמות
תבנית אינגליש לא חד פעמית 11*30

Reply
ענבל מאי 9, 2020 at 1:18 pm

באמצע העוגה ורואה שנגמרה לי הסודה לשתייה. אפשר להחליף לאבקת אפייה??

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 1:29 pm

לא, האפקט של סודה וחומץ מחליף ביצה, אז לא סגורה מה ייצא אם את כבר באמצע פשוט תמשיכי

Reply
ענבל מאי 9, 2020 at 1:33 pm

מכירה את האפקט, פשוט חשבתי שבגלל שא. אפיה מכילה סודיום ביקרבונט אולי להגדיל כמות. נראה מה יצא. תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 9, 2020 at 2:47 pm

ספרי אחרי אני סקרנית

Reply
חן מאי 15, 2020 at 11:27 am

הכנתי אותה *בדיוק* לפי המתכון שלך והיא יצאה רכה, אבל לא נאפתה במרכז!
המשכתי לאפות עוד ועדיין נשארה לא אפויה במרכז. איך אפשר לתקן להבא?
(השתמשתי בתבנית אינגליש והתנור שלי לגמרי מצויין)

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:19 pm

לאפות להבא יותר זמן ואם מתחיל להישרף להוריד טמפרטורה

Reply
עדי יוני 2, 2020 at 1:43 pm

נראה מדהים!
אנסה הכין 🙂
האם ניתן להמיר את הסילאן במייפל? או לשלב בין השניים?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2020 at 3:30 pm

אין בעיה ככה או ככה

Reply
עדי כספי יוני 3, 2020 at 10:29 am

אין לי חומץ רגיל, יש לי חומץ תפוחים 5%.
זה בסדר? או לרוץ לקנות?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2020 at 10:31 pm

לא לרוץ לשום מקום, חומץ תפוחים אחלה

Reply
עדי יוני 4, 2020 at 8:51 am

תודה רבה 🙂
מבחינת מראה, העוגה יצאה מרשימה מאד. (גם עשיתי אותה בתבנית עגולה, זו היתה עוגת יומולדת)
היא במרקם מצויין ומאד עסיסית;
הבאסה היחידה היא שיש כמו קצת טעם לוואי של קמח,
לא ערבבתי מספיק?
שמתי בטעות יותר מדי קמח? (השתמשתי בכוסמין מלא של אניס)
או פחות מדי מהמרכיבים האחרים?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 8:53 am

טעם לוואי של הקמח זה רק סוג הקמח שהשתמשת בו
נסי להבא להמיר אותו לקמח אחר
מי שלא אופה הרבה עם כוסמין ולא רגיל אליו יש לו טעם שונה

Reply
מיכל יוני 12, 2020 at 4:46 pm

עוגת הגזר הראשונה שאפיתי! יצאה טעימה מאד, תודה!

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:21 pm

שרופה על העוגה הזו תודה!

Reply
דנה יוני 19, 2020 at 8:26 am

אפשר את הקמח המלא בקמח שיפון?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2020 at 1:29 pm

כן

Reply
משי יוני 23, 2020 at 5:27 pm

וואו הכנתי בדיוק ככה את המתכון פשוט מושלם ! לא מתוק מידי ! הוספתי אגוזים לבלילה עצמה לפני ששמתי בתבניות מאפינס , ופיזרתי גם מעל לפני התנור ! ופשוט יצא מושלם!! תודה רבה ❤️

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:43 pm

אחת מעוגות הגזר הטובות בהחלט, תודה משי

Reply
אורנה יולי 4, 2020 at 9:38 pm

הי קרן
העוגה יצאה ממש טעימה אבל רטובה מידי. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2020 at 12:55 pm

זו עוגה מאוד לחה במרקמה, אבל אני מאמינה שעוד קצת זמן אפייה
היה מסדר אותה

Reply
מיכל אוגוסט 17, 2020 at 8:30 am

קרן מהממת,
שאלה קצת מוזרה: יש לי בבית רק חומץ תפוחים. אפשר להתשמש בו כחומץ עבור העוגה הזו?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 10:25 am

לא מוזרה בכלל, ואכן אפשרי

Reply
טל ספטמבר 4, 2020 at 6:34 pm

היי, רציתי לדעת אם אפשר להחליף את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח.

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 6:45 pm

בטח
באותה הכמות

Reply
מיכל ספטמבר 25, 2020 at 10:50 am

היי, שנה טובה !
האם אפשר להוסיף לעוגה תבלינים : גינגר טחון, הל, אגוז מוסקט ? אם כן מה הכמות המומלצת.
תודות !

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 1:05 pm

אפשר להוסיך מה שאוהבים, חצי כפית מכל אחד מהם

Reply
ענבר ספטמבר 30, 2020 at 11:26 am

היי
מתלבטת בינה לבין העוגת גזר השנייה מהבלוג, אם אני רוצה עוגה עסיסית יחסית כבדה על איזה את ממליצה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 1:07 pm

זו מדהימה בעיניי

Reply
גילי אוקטובר 9, 2020 at 12:02 pm

הכנתי. עוגה נהדרת!
למרות ששכחתי להוסיף מים (בטעות), העוגה יצאה עשירה וטעימה.
הוספתי שקדים גרוסים.
תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:26 pm

שמחה לשמוע

Reply
תמר אוקטובר 10, 2020 at 12:17 am

גם אני הכנתי והיא יצאה מושלמת.
הוספתי אגוזי מלך גרוסים גס למלית וגם פיזרתי למעלה.
מומלצת מאד!

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 6:33 am

תודה!

Reply
יעל נובמבר 28, 2020 at 12:49 am

היוש
אפשר לוותר על הקינמון??

Reply
קרן אגם נובמבר 28, 2020 at 5:44 am

למרות שקצת קשה לי לדמיין את הטעם שלה בלי, אפשר:)

Reply
אנה נובמבר 29, 2020 at 8:26 pm

הופתעתי – פעם ראשונה נסיתי מתכון של עוגה טבעונית. פשוט נפלא! תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2020 at 5:28 am

איזה כייף! ללא קשר להיותה טבעונית היא אחת העוגות! תודה

Reply
רובי ינואר 27, 2021 at 5:48 pm

שלום קרן, אפיתי את העוגה בידוק לפי ההוראות והכמויות, ואחרי 35 דקות ב180 מעלות, העוגה נשארה במרכז לא אפויה לחלוטין. להערכתי צריך עוד לפחות 20 דקות אפייה – חבל שהזמנים שציינת לא מדויקים בעליל – אין מצב שהעוגה בתמונה נאפתה רק 35 דקות – שמתי לב גם שעוד אנשים העירו על אותה בעייה

Reply
קרן אגם ינואר 27, 2021 at 5:59 pm

יש הבדלים בין בלילות, תבניות ותנורים, אין מצב שאני מעלה מתכון לבלוג ומטעה מישהו בכוונה, אין לי מטרה כזו.אצלי בתנור העוגה הזו נאפתה המון פעמים,
ותמיד בזמן. לא נורא אם קורה לעוגה בתנור מסויים שהיא צריכה עוד זמן אפייה.אז אופים עוד, עד שקיסם יוצא ע ם פירורים לחים. זמן אפייה הוא תמיד המלצה.

Reply
גאיה כהן אפריל 16, 2021 at 10:33 am

מעניין אותי מאוד מאוד גברת רובי. מי את? מאיפה הנחת המוצא שלך שהיא מנסה להטעות אנשים? אישה שאת מרבית זמנה מקדישה לבלוג המושקע, והמדהים בעולם – תעלה עוגה ותגיד "לא אל תרשמו את הזמנים האמיתיים תרשמו פחות שלא תצא להם עוגה טובה". ויודעת מה? את חושבת שצריך יותר זמן אפיה? תרשמי. תדברי. אל תתקפי ותאשימי. ה-י-א ל-א ח-י-י-ב-ת ל-נ-ו כ-ל-ו-ם!!!!++++

Reply
מירית וייס אפריל 6, 2024 at 6:28 pm

עשית בטורבו או בחום עליון תחתון
על רשת או תבנית ,
מרכז או יותר נמוך בתנור?

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2024 at 10:58 pm

חום עליון תחתון במרכז התנור על הרשת

Reply
Keren Kapulsky ינואר 29, 2021 at 8:33 pm

וואוו, העוגה טעימה בטירוף!!!
מחפשת מתכונים ללא ביצים עקב אלרגיה, וזאת באמת אחת הטעימות שהכנתי…
תודה רבה!!!!

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2021 at 10:09 pm

שמחה לשמוע

Reply
עדי כספי מרץ 25, 2021 at 6:55 pm

איך זה יצא עם קמח מצות?
אני צריכה עוגה לפסח…

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 7:04 pm

לא ייצא

Reply
נעם מאי 3, 2021 at 7:54 pm

היי קרן
העוגה מתאימה לאפיה בקוגלהוף? ואם כן, אז להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2021 at 8:16 pm

לא ניסיתי הכפלה של כמויות בעוגה הזו, אז קשה לי להמליץ להכפיל, מה גם שיהיה קשה לחלץ אותה מקוגלבוף זו עוגה מאוד לחה

Reply
עדן יוני 28, 2021 at 6:28 pm

הי קרן,
נראה מתכון מעולה. האם התכוונת לסוכר חום דמררה או סוכר חום כהה?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:57 pm

סוכר חום בהיר

Reply
אופק יולי 22, 2021 at 11:41 am

ואו עוגה טעימה בטירוף! תודה רבה

Reply
גבריאלה פוגל יולי 30, 2021 at 4:13 pm

הי
את העוגה המהממת הזו אכלתי לפני כשבועיים בחוות השאנטי. הבן שלי, בן 24, לא רצה לטעום עוגת גזר. רק בגלל שהיו שם אנשים הצלחתי להכניס לו ביס לפה. הוא הפטיר "נחמד". לא עברו יומיים, והוא שאל: "את עושה את עוכת הגזר?" כל כך לא האמנתי, שפשוט לא הגבתי.
אתמול הוא ביקש, שוב: ביקש, שאעשה את העוגה. כל כך התלהבתי, שהכרחתי אותו לבקש כמה פעמים.
בקיצור: עכשיו היא בתנור.
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 30, 2021 at 5:23 pm

שמחה לשמוע שהוא אהב, בהחלט אחת השוות

Reply
כרמל אוגוסט 2, 2021 at 6:15 pm

מתכון מעולה!! יצא טעים בטירוף. תודה!

Reply
הדס אוגוסט 20, 2021 at 4:30 pm

העוגה מעולה מעולה.
אפשרי להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2021 at 4:58 pm

לא ניסיתי אז לא יודעת

Reply
רוני ספטמבר 19, 2021 at 8:52 pm

היי קרן 🙂
עוגת גזר מושלמתתת הכנתי כבר כמה פעמים והיא מככבת כל פעם!
את יודעת להגיד כמה גרם של גזר מגורד בערך יוצא מ4 גזרים?

תודה רבה!

Reply
שירן ספטמבר 19, 2021 at 8:58 pm

האם אפשר לשים אבקת אפייה במקום הסודה לשתייה? ואם כן באיזה כמות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:04 pm

אותה כמות

Reply
עדית אלמליח ספטמבר 19, 2021 at 9:53 pm

עשיתי לבת שלי שרגישה לכל דבר כמעט
אמרה שמושלם !
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2021 at 11:04 pm

שמחה לשמוע

Reply
ענבל אוקטובר 30, 2021 at 10:51 pm

עוגה שלמות! הוספתי חצי כוס שוקולד צ'יפס מריר וחופן אגוזי מלך קצוצים כי לא יכלתי להתאפק, יצא מדהים

Reply
דבורה נובמבר 5, 2021 at 8:12 pm

הכנתי אותה היום והיא טעימה ברמות!!!
במקום מים שמתי מיץ תפוזים….מדהיםםם

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2021 at 6:47 am

אליפות

Reply
ורדית ינואר 14, 2022 at 3:05 pm

יצא מעולה! תודה!
נתקעתי בבידוד בלי ביצים והרבה גזר בבית הצלת אותי
נאלצתי לאלתר גם:
היה לי רק 50 ג' סילאן-הוספתי במקום עוד 50 ג' סוכר חום ו2 סוכר וניל
מיץ תפוזים במקום מים
לימון במקום חומץ

מרקם מדהים לא האמנתי!
אגב
אצלי בתנור זה גם היה 35 דק'…

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:34 am

אחלה אילתור תודה ששיתפת

Reply
יעל ינואר 14, 2022 at 6:44 pm

הכנתי את העוגה היום, יצאה טעימה מאוד, אבל מבחינת המרקם קצת לא יציבה- אחרי שחתכתי לחתיכות, היא התפוררה… הכנתי אותה בתבנית גדולה יותר (בגודל של דף A4)- זה יכול להיות קשור?
לפעם הבאה, אפשר להכין בתבנית מאפינס?

Reply
יעל חן ינואר 18, 2022 at 11:19 am

עוגת גזר הכי שווה שהכנתי אי פעם.
פיזרתי למעלה אגוזי מלך קצוצים.
יצא גם יפה וגם טעים. תודה רבה קרן אגם.

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2022 at 5:33 pm

גם בעיני היא הכי שווה, תודה יעל

Reply
עדה ינואר 28, 2022 at 4:50 pm

המתכון נראה מצטיין. היום אנסה, האם סוכר חום כהה יעבוד?

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 7:58 am

כן

Reply
Mary ינואר 29, 2022 at 11:56 am

שלום קרן, תודה על המתכון!
האם ניתן להחליף חלק של השמן בנוזל אחר (מיץ לימון או מיים)? המטרה היא להוריד את כמות הקלוריות בעוגה. תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2022 at 6:11 pm

אפשר להוריד מעט שמן אין צורך להמיר בנוזל אחר שאינו שומן

Reply
Mary פברואר 5, 2022 at 8:11 pm

תודה!

Reply
יסמין פברואר 9, 2022 at 12:00 pm

הי קרן, אני נמצאת
בברלין והמידות של המוצרים פה אולי שונות, כמה זה שקית אבקת אפייה בגרם או כפיות?
תודה ומתה עלייך!
יסמין

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2022 at 1:19 pm

10 גר

Reply
מאיה מרץ 18, 2022 at 3:11 pm

באמת עוגה מושלמת. תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2022 at 12:44 pm

תודה מאיה

Reply
רוני מאי 5, 2022 at 3:55 pm

יצא ממש בצקי ולא כל כך טעים לא מצליח לי עם עוגות טבעוניות… הלכתי ממש לפי המתכון רק שהשתמשתי בקמח כוסמין 80% מלא..
תוהה מה עשיתי לא נכון?!

Reply
קרן אגם מאי 6, 2022 at 11:32 am

לא יודעת מה השתבש , אולי היא פחות לטעמך
זו עוגה קצת רטובה ומאוד מאוד טעימה אבל אולי את פחות אוהבת טעם של כוסמין בעוגות

Reply
אתי ינקו אוגוסט 21, 2022 at 7:53 am

היי,
אני אופה המון מתכונים שלך ותמיד יוצא נהדר… אבל חייבת לציין שעוגת הגזר מאכזבת מאוד כי היא נשארה במרכז ממש במרקם של הבלילה (רטובה מאוד כמו בצק) למרות שהקיסם יצא יבש ובעצם גיליתי זאת רק שפרסתי אותה.
ד"א לא עזר זמן אפייה נוסף כי היא נשארה אותו הדבר רק התייבשה מבחוץ.
אני עשיתי בדיוק מה שרשום במתכון אחד לאחד וממש לא ברור לי מה לא בסדר, אשמח לתשובה בהקדם.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:06 pm

הי אתי,זו באמת אחת מעוגות הגזר הטעימות שקיימות אז אני לא מניחה שאצלך פשוט לא היתה אפויה מספיק, אולי התבנית היתה לה קטנה מדי, נסי להבא להגדיל

Reply
אתי ינקו אוגוסט 21, 2022 at 5:49 pm

היי קרן,
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק (לא חד פעמי) שגודלה כחד-פעמי בהתאם למידות שציינת. לא ברור מה קרה אבל אני חושבת שאולי אני יכולה לשער שבגלל שאין התאמה בין הכמות שמודדים בכוסות מדידה לבין הכמות שציינת בגרמים כי לדוגמא הסילאן יצא לפי גרמים יותר מ-1/2 כוס אז יכול להיות שהיו הרבה נוזלים ביחס למוצקים.
ד"א את כל הרכיבים שקלתי אז אולי לפעם הבאה אמדוד רק לפי כוסות מדידה.
תודה,

Reply
רינת ספטמבר 17, 2022 at 7:30 pm

יצאה מעולה, לא מתוקה מדי וממש טובה. הוספתי אגוזי מלך קצוצים. תודה קרן!

Reply
קרן אגם ספטמבר 18, 2022 at 3:32 pm

תודה רינת שמחה לשמוע

Reply
Orit ספטמבר 23, 2022 at 6:19 pm

עקבתי בול אחרי המתכון
יצא טעיםםםםםםםם והילדים ממש אוהבים גם שזה בכלל שיחוק
המון תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2022 at 11:52 pm

שמחה לשמוע אורית תודה

Reply
הדס אוקטובר 19, 2022 at 7:33 pm

וואו! אופה אני לא.. לצערי.. והעוגה יצאה פשוט וואו! תודה רבה:)

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:58 pm

כייף לשמוע הדס תודה

Reply
עדי אוקטובר 20, 2022 at 2:07 pm

האם ניתן להשתמש בקמח תמי ללא גלוטן?
זה יצא טעים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2022 at 6:06 pm

ייצא מעולה לדעתי

Reply
עדי אוקטובר 20, 2022 at 6:38 pm

תודה רבה!

Reply
דורית אוקטובר 21, 2022 at 4:35 pm

הכנתי. ויתרתי על סילאן (לא אוהבת מתוק). במקום מים שמתי חלב אורז/שקדים. השתמשתי בחצי כוס שמן קוקוס. יצאה מעולה. אימצתי. תודה רבה

Reply
שלומית אוקטובר 31, 2022 at 4:45 pm

היי קרן, האם אפשר להמיר את הסילן בסירופ מייפל ואם כן מה הכמות הנכונה? פשוט כי זה מה שיש לי בבית…

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2022 at 7:14 pm

אותה הכמות

Reply
בר דצמבר 4, 2022 at 7:23 pm

הכנתי את העוגה בדיוק לפי המתכון ועם תוספת אגוזי מלך.. יצאה ואווווו! נראה לי שהיא הולכת להיות הפייבוריטית♥️

Reply
קרן אגם דצמבר 5, 2022 at 1:33 pm

אלופה

Reply
קרן אפריל 19, 2023 at 10:13 pm

העוגה מאוד טעימה אבל היא לא באמת נאפתה לי מבפנים, יצאה כמו קרם. שמתי 35 דקות (ואחר כך כמובן הוספתי עוד 15-20 דק זמן אפיה אך זה לא עזר) בטוסטר אובן על 180 מעלות. יש לך רעיון למה?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2023 at 7:55 am

יש מצב שזה בגלל הטוסטר ותבנית שפחות מתאימה

Reply
אור מאי 18, 2023 at 2:00 pm

היי קרן,
עוגה נהדרת, קוצרת שבחים, מכינה אותה קבועה
יש לי חברה שלא אוכלת גלוטן שממש רוצה שאכין לה
את חושבת שאפשר להחליף לקמח שיבולת שועל וזה יצא סבבה?

Reply
שירן ספטמבר 8, 2023 at 7:34 am

וואו קרן!! עוגה מושלמת!! אין על המתכונים שלך..

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:54 pm

תודהההה

Reply
הסושפיות נובמבר 29, 2023 at 10:55 pm

קרן שלום רב
מרוגשות ונלהבות החלטנו להכין את העוגה, שכן גולשות רבות הרעיפו מחמאותיהן עליה.
עשינו את כל הכתוב במתכון במדוייק כולל זמן האפיה הרשום במתכון.
לאחר הזמן הנקוב הופתענו לגלות כי העוגה רכה עד נוזלית מבפנים. לאחר מכן הכנסנו אותה לסיבוב נוסף בתנור וחוזר חלילה מספר פעמים בתקוה שתתמצק. אנחנו לא מבינות מה עשינו לא נכון. האם נתקלת במצב דומה בעבר? נשמח לעזרתך למען יתמצקו העוגות. (על אף שהטון עלול להשמע ציני אנחנו רציניות לחלוטין)
בהערכה
הסושפיות

Reply
קרן אגם דצמבר 1, 2023 at 4:47 pm

הי רוני
אם לא נעשה שום שינוי במצרכים של המתכון
יכול להיות שהתבנית שלכן קטנה מדי או שמשהו בתנור לא תקין

Reply
שחר אפריל 19, 2024 at 8:05 pm

כוס קמח אחת או 2? כי 250 גרם זה כוסות אבל רשום 2 כוסות

מירב אוקטובר 3, 2023 at 9:04 pm

יצאה מושלם !
תודה רבה

Reply
ורד פברואר 17, 2024 at 9:06 pm

נראית עוגה מדהימה! שאלה – קראתי שכתבת כאן שהחומץ והסודה מחליפים ביצה בעיקרון. אז אם אשבור ביצה אחת פנימה במקומם זה יהיה בסדר?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:35 pm

מניחה שכן

Reply
אור נובמבר 16, 2023 at 1:07 pm

היי קרן
מכינה את העוגה הנהדרת שלך בקבוע!
הפעם נתקעתי ללא אבקת אפייה!
אפשר להחליף בסודה לשתיה? מה דעתך?

Reply
בת חן ינואר 4, 2024 at 2:36 am

תודה רבה. עוגה מדהימה.
אצלי לא נאפה אחרי 40 דקות (היה נוזלי בפנים). אלא רק אחרי שעה פלוס!!! אבל יצא מושלם מושלם. תודה רבה רבה. אני אופה בפעם השנייה.

Reply
אבי ינואר 25, 2024 at 5:14 pm

יצא מושלפם ונפוח יפה מאוד יפה

Reply
יעל אפריל 4, 2024 at 2:01 pm

היי! אפשר להחליף את הסילאן והסוכר בממרח תמרים? אם כן, באיזו כמות? תודה! מחכה לטעום כבר

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2024 at 3:45 pm

אי אפשר לוותר על הסוכר ולגבי הסילאן לא יודעת להגיד איך יעבוד במקום עם ממרח תמרים

Reply

Leave a Comment