המזווהטבעוניעוגות בחושות

עוגת גזר טבעונית הורסת ופוסט המזווה (כל מה שצריך שיהיה בבית לאפייה)

נובמבר 17, 2019 34 Comments
עוגת גזר טבעונית

בסוף הפוסט יש מתכון לעוגת גזר טבעונית הכי טעימה שתכינו!

הרבה מאוד אנשים שואלים אותי ומבקשים ממני להעלות פוסט שכולל בתוכו את כל מה שצריך בבית כדי להפוך

אפייה לקלה ונגישה, ואני מתחילה כל סדנה ברשימה של מה כל אחד צריך שיהיה לו בבית, וסוף סוף הצלחתי להתיישב וגם לכתוב לכם את זה.

אז מה צריך שיהיה בבית כדי שלא תתחילו לחפש פתרונות יצירתיים שיכולים ממש להרוס לכם מתכון

או להניב תוצאה לא מספיק טובה

המזווה כלים:  אילו כלים חשוב שיהיו לכם בבית כדי להקל על כל פעולות המטבח באפייה

*מיקסר,הכלי הכי חשוב במטבח שלכם אם אתם רוצים לאפות, מיקסר הופך את כל החוויה לקלה לאללה, אפשר ללוש בצק במיקסר וללכת בינתיים לתלות כביסה, ולא צריך לעייף את הידיים, הוא מדוייק והכי נח לשימוש לא חייבים להשקיע במיקסר יקר, אני עובדת עם k-mix של קנווד, ויש קהילה שלמה של אוהבי קיצ׳נאייד

אבל היום השוק והחנויות מוצפות בחברות שהוציאו לשוק מיקסרים טובים לא פחות בחצי מחיר. ואם בכל זאת חשקה נפשכם במיקסר איכותי מאחת מהחברות המובילות, תקנו מיקסר יד2! המרקט פלייס של פייסבוק עמוס במיקסרים למכירה, כאלו שנקנו ובקושיא היה להם שימוש, ואפשר גם למצוא שם מיקסרים חדשים לגמרי שנמכרים ב 500-600 ש״ח מתחת למחירון שלהם.

*משקל מטבח, האח הקטן של המשקל באמבטיה של כולנו, שאי אפשר בלעדיו. הוא מדוייק וחוסך לעיתים המון כלים. אל תשקיעו במשקל שנראה כמו עמדת דיג׳יי, אני משתשמשת במשקל קטן ופושטי שקניתי לפני 8 שנים ב 40 שח. זה מספיק. אפשר להעמיד עליו קערה ולבצע שקילות, אחרי כל שקילה (קמח למשל) מאפסים וממשיכים לשקול חומרים אחרים.

*מערוך-יש המון סוגים, ההגיון אומר שככל שהמערוך כבד יותר הוא מפעיל לחץ על הבצק וקל יותר לרדד איתו ובכל זאת, אני אוהבת לעבוד עם מערוך קליל מעץ שמסתובב על ציר, יש מערוכים מסיליקון, ומתכת לא פחות טובים, כל אחד והעדפה שלו.

*פלטה,או ספטולה מדורגת, מיישרת עוגות בחושות ובעזרתה ממלאים מלית לעוגות שמרים

*מברשות-להבריש מאפים בביצה או במים, להברשה של סירופ, לא אוהבת סיליקון אז אני קונה מברשות בכמה גדלים בחנויות כמו טמבור, וכשהמברשת מתחילה להוציא שערות אני זורקת וקונה חדשה, מברשת סטנדרטית תעלה לא יותר מ 15 שח.

*גלגלת פיצה– היא לא רק לפיצה, היא בקלות חותכת בצק שמרים ובצק פריך

*סט כוסות מידה– יש סטנדרט אוניברסלי, והוא חשוב ביותר להצלחה של מתכון. הסט מגיע בארבעה חלקים של כוס, 1/2 כוס,1/3 כוס ו 1/4 כוס. יש גם כוס מידה גדולה שנראית כמו קנקן קטן, והיא מעולה כי יש לה בצד אחד מיליליטרים ובצד השני כוסות כך שהיא מאוד נוחה לשימוש גם של נוזלים. אל תוותרו על סט, הם זולים לאללה והם יהפכו הכל קל יותר, כוס מידה חד פעמי לשתיה קרה חמה או כוס נס קפה עם או בלי ידית אלו לא כוסות מידה.

*קלף-יש קלף מתכת שאפשר בעזרתו לחלק בצק שמרים, וקלף פלסטיק שתכלס השימוש שלו במטבח אצלי הוא לנקות את משטח העבודה משאריות קמח ולכלוך של אפייה, במקום להרוס סמרטוט:-)

* נפה -או מסננת-הקמח שלכם יאהב ממש אם תנפו אותו לפני שימוש, הוא עומד הרבה זמן סגור באריזת נייר וזה עושה לו ממש טוב פעולת האיוורור, לא חייבים להשקיע בנפה מסובכת או חשמלית, כל מסננת פשוטה תעשה את העבודה. כמובן שאין לנפות קמח שמרים.

*מרית-כי אי אפשר בלעדיה במטבח, כדי להעביר מלית של עוגה מהקערה לתבנית

*תבניות אפייה – לא חייבים מגוון מטורף אבל חשוב שיהיו בבית: תבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית במידות 10*31, תבניות עגולות מתפרקות בקוטר 26, 24, 22 ס״מ, תבנית קוגלהוף או תבנית עם חור בקוטר 24 ס״מ, תבנית בראוניז מרובעת רצוי מתפרקת וגם תבנית פאי עגולה בקוטר 24 או 26 ס״מ.אני מחזיקה בבית תבניות קטנות ממש חד פעמיות מקרטון (להשיג למשל ברשת פעמית סטור) לשאריות של מלית לעוגה או לפאי כשהמלית שלי לפעמים מגיעה ליותר מ 3/4 גובה תבנית, ככה אני לא מתבאסת לזרוק.

*שק זילוף וצנתר-שקי זילוף אפשר לקנות חד פעמיים, צנתר כוכב וצנתר אחד חלק מספיקים

 

המזווה יבשים-מה כדאי שיהיה תמיד בבית כדי שתוכלו בכל רגע נתון להכין עוגה או מאפה ולא לרוץ למכולת לחפש.

*יבשים -אבקת אפייה, סוכר וניל, אבקת סודה לשתייה, קינמון, קקאו, שוקולד מריר, אבקת סוכר,

אגוזים או שקדים, קמח לבן, קמח מלא (כל סוג), סולת, קוקוס, שומשום, פרג, שמרים יבשים, סוכר לבן וסוכר חום, דבש, סילאן, שמן קנולה, שמן זית,שמן קוקוס אבקת פודינג וניל,תמצית או מחית וניל,ברנדי, חומץ רגיל

*במקרר-יוגורט, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה להקצפה, ריקוטה, חלב וחמאה

*בפריזרחבילה של עלי פילו, בצק עלים או פילאס ושקית אחת של פירות יער קפואים

 

אז איפה קונים? שאלת השאלות

היום בסופרים מוכרים את כל מה שצריך אבל יש דברים כמו קקאו ושוקולד מריר שלצערי בארץ עדיין לא מייצרים באיכות שמשתווה לאלו שמגיעים מבלגיה למשל, שאני מעדיפה לקנות באיכות טובה

בכל עיר יש לפחות חנות אחת שמתמחה במוצרי אפייה, כמו מיסטר קייק, לגעת באוכל ועוד.. בתור יפואית הכי קל לי לנסוע לשוק לוינסקי ולעשות קניה אצל חייק או אצל מלמד החביב לשוקולד, קקאו ואגוזים, ופרג אני קונה אצל חבשוש בלוינסקי, טחון טרי ומאחסנת בשקית אטומה עד כשלושה חדשים בפריזר.

*כלים לאפייה אפשר לרכוש און ליין, או באיקאה, או בחנויות למוצרי אפייה וכלי בית, יש אינסוף כאלו.

*קמחים-היום בסופרים יש המון סוגים ואתם גם יכולים לרכוש קמחים מיוחדים און ליין ישירות מטחנות הקמח, אני עובדת קבוע עם הטחנות הגדולות של ארץ ישראל, אבל להרבה מהטחנות היום יש אתרים ואפשר לרכוש ישירות דרכם.

*שמן זית-באפייה חשוב שהשמן יהיה מזן עדין יחסית, אוהבת מאוד את הקורנייקי או פיקואל, אני מזמינה ישירות און ליין ממגל או פטורה, יש עוד כמובן הרבה מאוד חברות מעולות בארץ.

ועכשיו לעוגה!! את העוגה הזו אני מכינה שנים, לא רק לחברים טבעונים, היא פשוט עוגת הגזר

הכי רכה לחה וטעימה שאכלתי. אין בה שום מרכיב מיוחד כדי להפוך אותה לטבעונית

פרט לכף חומץ אחת, אין רסק תפוחים בננה או אבוקדו אין שמן קוקוס והיא ממש קלה להכנה.

אני אוהבת לשדרג אותה עם קמח מלא אבל היא יכולה להכיל בכייף גם קמח לבן אם אין לכם מלא.

את העוגה הכנתי בשנה שעברה במסגרת ביקור שלי אצל זהר המההמת והמתכון עלה לבלוג שלה, אבל ידעתי שיבוא הרגע שגם אני אעלה את המתכון לכאן, כאן זה הבית והעוגה הזו היא חתיכת פיס אוף ארט.

עוגת גזר טבעונית

עוגת גזר טבעונית/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

2 כוסות (250 גר') קמח כוסמין מלא
שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
1/2 כוס (180 גר) סילאן
1.5 כפיות מחית/תמצית וניל
4 גזרים בינוניים קלופים
1/2 כוס (120 מ״ל) מי ברז
כף חומץ רגיל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.  מגרדים את הגזרים בפומפיה גסה או דקה, זה לא משנה.

בקערה מערבבים קמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה,קינמון, מלח וסוכר.

מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד שאין גושים כלל והתערובת אחידה.

מוסיפים בבת אחת את השמן, הסילאן, הוניל, הגזרים, המים והחומץ.

מערבבים ךתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

אופים כ-35 דק, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**העוגה נשמרת עד 4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב.

**קמח כוסמין מלא ניתן להמיר בקמח מלא, קמח לבן או קמח כוסמין לבן באותה כמות

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן

**ניתן להמיר סילאן בדבש אם אתם לא טבעונים

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

נוי נובמבר 17, 2019 at 3:13 pm

היי קרן:) תודה על המתכון! האם ניתן לוותר על החומץ? או לשים משהו אחר במקום? (לא חייב להיות טבעוני)
ממש תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 3:47 pm

מיץ לימון במקום

Reply
אלי נובמבר 17, 2019 at 5:59 pm

איזה כיף מתכון טבעוני!
אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן זית/ קוקוס?
תודה!

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 9:35 pm

כייף לי שכייף לך:-)
אין הבעיה להמיר בשמן קוקוס או שמן זית אם אין לך בעיה עם הטעמים שלהם בעוגה.

Reply
שירן נובמבר 17, 2019 at 8:13 pm

האם העוגה לא יוצאת מתוקה מידי?

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2019 at 9:34 pm

לא לטעמי
אבל את יכולה להוריד מכמות הסילאן ל 1/2 כוס ואם זה לא יהיה מספיק מתוק להבא תעלי

Reply
איילה נובמבר 18, 2019 at 7:25 am

אהבתי מאוד את פוסט "המזווה" שלך. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 7:44 am

זה ממש משמח לדעת שזה שימושי, תודה איילה

Reply
מאיה נובמבר 18, 2019 at 8:51 am

היי תודה על המתכון איך אפשר להפוך אותו לללא גלוטן?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:46 am

ניסיתי בעבר להכין אותה ללא גלוטן עם קמח שקדים וזה לא הצליח
אולי קמח אחר ללא גלוטן אבל אין לי נסיון איתם אז לא יודעת להגיד
שווה לנסות 🙂

Reply
סיסי נובמבר 18, 2019 at 9:58 am

קרן יקרה, תודה רבה על הפוסט של "המזווה" שלך. אהבתי מאוד. והעוגה ינוסה בקרוב מאוד.
יום נפלא, ואין על יפו לא בלילות ולא בימים 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:46 am

סיסי אהובה תודה רבה

Reply
תמר נובמבר 18, 2019 at 10:59 am

פוסט שימושי מאוד- תודה!
אשמח לדעת מה המידות של תבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לגבי פרג- איך את קונה אותו ואיפה מאחסנת לאחר השימוש? והאם זה משנה שמשתמשים במברשת סיליקון?
תודה רבה:)

Reply
מיכל נובמבר 18, 2019 at 6:55 pm

פוסט מעולה! תודה
יכולה להעלות תמונה של הפלטה שאת משתמשת בה?

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:36 pm

את יכולה לראות פה: cakeshop.co.il/product/ספטולה-מדורגת-30-סמ

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2019 at 10:40 pm

אוסיף גם בפוסט עצמו ועונה לך גם פה:
מידה של אינגליש קייק סטנדרטית 10*31
פרג אני קונה אצל חבשוש בלוינסקי, ומאחסנת בפריזר טחון טרי,
או שאני קונה בחנות תבלינים פרג שלם וטוחנת לבד בבית, במטחנת תבלינים ומאחסנת בפריזר.
אפשר להקפיא עד כשלושה חדשים.
לגבי המברשת, זה עניין של נוחות והעדפה אישית, אין הבדל מבחינת תוצאה.

Reply
תמר נובמבר 19, 2019 at 2:16 pm

תודה רבה:)

Reply
יהודית יובפי נובמבר 19, 2019 at 7:58 pm

אהבתי את " המזווה" וכמובן את המתכון לעוגה הנהדרת !!
תודה ❣

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 12:07 pm

תודה יהודית

Reply
שושי נובמבר 20, 2019 at 5:06 pm

הכנתי את העוגה אתמול, םרסתי ואחסנתי במקפיא. עכשיו אני מתענגת על פרוסה עם כוס קפה.
חיפשתי משהו עם ערך מוסף מלבד טעם בשביל הקפה של אחה"צ ולשמחתי מצאתי מתכון שווה!!!
תודה.

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 5:54 pm

שמחה ממש לשמוע שושי תודה

Reply
אביגיל נובמבר 22, 2019 at 8:37 am

הי קרן
ברשימת המצרכים של עוגת הגזר לא מופיע דבש
בסוף המתכון את עונה לאחת הגולשות שניתן להוריד ל- 1\2 כוס דבש
השאלה אם יש דבש ובטעות לא כתוב במתכון ?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2019 at 1:38 pm

את צודקת
התכוונתי לסילאן
תודה על ההארה

Reply
אביגיל נובמבר 23, 2019 at 6:38 pm

תודה רבה (:::::
הולכת להכין
משוגעת על המתכונים שלך

Reply
אורנה נובמבר 23, 2019 at 6:36 am

בסופו של מתכון איני בטוחה שהבנתי : במתכון מופיע סילן , האם הכוונה שאפשר להוריד את כמותו או שאפשר להשתמש ב 1/2 כוס דבש להפחתת המתיקות או ששכחת להוסיף דבש למתכון. אודה מאד על הבארה

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2019 at 6:55 am

הי אורנה
המתכון טבעוני ולכן לא נופיע דבש ברשימת המצרכים
בסוף הפוסט ציינתי שניתן להמיר סילאן בדבש למי שאינו טבעוני או שמעוניין. הכמות נשארת אותה כמות .

Reply
אורנה נובמבר 23, 2019 at 4:04 pm

תודה על התשובה המהירה, וכמובן על המתכונים הניפלאים

Reply
שרון נובמבר 26, 2019 at 4:14 am

הי, תודה על המתכון! מתה על עוגות גזר! האם ניתן לאפות גם בתבנית מאפינס?

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2019 at 5:53 am

כן
אבל כיון שמרקם העוגה פחות ״יציב״ ממליצה להניח מנג׳טים בתוך השקעים

Reply
אורי נובמבר 27, 2019 at 1:38 am

תודה על רשימה מקסימה!

Reply
רקפת דצמבר 1, 2019 at 2:14 pm

הי קרן, הכנתי את העוגה אבל היא יצאה מאוד דחוסה ולא כמו בתמונה. כמו כן רציתי לדעת למה הכוונה בהוראות כשכתוב: לערבב עם מטרפה ידנית שלא יהיו גושים ? את תערובת היבשים לערבב ידני?
תודה רקפת

Reply
קרן אגם דצמבר 2, 2019 at 2:44 pm

המטרפה אכן כדי שלא יהיו גושים בתערובת היבשה
את יכולה להבא לנפות אותם לתוך התערובת הרטובה, יצאה לך דחוסה אולי בגלל ערבוב יתר של הבלילה או תערובת גדולה מדי לתבנית קטנה

Reply
דינה דצמבר 8, 2019 at 1:51 pm

הי קרן,
האם אפשר להמיר חלק מהגזר בתפוח מגורד? האם מומלץ?
1.5 כפיות תמצית וניל אמיתית נשמע הרבה מדי לתבנית אינגלייש קייק אחת… זו לא טעות?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2019 at 4:04 pm

לא נסיתי להמיר אני חובת שזה יעבוד טוב
לגבי תמצית וניל, אם את רוצה תורידי לכפית לי זה לא היה יותר מדי

Reply

Leave a Comment