חגיםמתכוני פרווהעוגות בחושותראש השנה

עוגת דבש עם פירורים

ספטמבר 5, 2019 35 Comments

יש משהו מיוחד במסורת של מאפים שנאפים רק סביב חג מסויים שהופך את ההכנות שלהם לחגיגה.

זו כנראה הסיבה שאנחנו לא אוכלים סופגניות, אזני המן ועוגות דבש כל השנה,

מה גם שדבש הוא מוצר לא זול בכלל. אני מאוד אוהבת עוגות דבש, וגם אני, נוהגת להכין אותן רק בחגי תשרי,

לקנות ערימות של דבש ולהכין הרבה סוגים של עוגות ועוגיות,

גם כמתנות למשפחה וחברים קרובים. עכשיו לקראת החג אני באטרף של הפקת מתכונים לחגים,

לחברות מסחריות שאני עובדת איתן, לעיתון, לבלוג ולאתרים אחרים שאני כותבת להם מתכונים.

זה כייף כי זה מוציא מהקופסא ודורש להמציא עוד ועוד דברים. למרות שבכל שנה אני מבטיחה לעצמי שהשנה

אכין לבלוג עוגת דבש קלאסית לגמרי, ברגע שמתחילות ההכנות אני מוצאת את עצמי משנה לה כיוון

ונותנת לה טוויסט, כמו בעוגה הזו, זו עוגת דבש קלאסית, אבל חיברתי לה בצק פריך בתחתית

ופירורי בצק מעל, והיא הפכה להיות עוגת דבש עם פירורים.

מבטיחה להעלות לבלוג עד החג מתכון לעוגת דבש קלאסית באינגליש קייק כפי שביקשתם ממני.

את העוגה הכנתי בתבנית עגולה קטנה יחסית (22 ס״מ), ואתם יכולים להגדיל את המצרכים ב 20%

ולהכין אותה בתבנית עגולה 24 ס״מ.

את העוגה יש להכין יום יומיים לפחות מראש, היא משתבחת כמו עוגות דבש בימים שאחרי.

אם תכינו אותה ביום ההגשה, היא לא תהיה לכם מספיק טעימה ועסיסית, זהו כלל חשוב, הקפידו עליו.

עוגת דבש עם פירורים/תבנית עגולה 22 ס״מ מתפרקת

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

כוס וחצי ( 210 גר') קמח לבן רגיל

1 כפות אבקת סוכר

150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

3-4 כפות מי קרח

לבלילת העוגה:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) שמן קנולה

1/2 כוס (160 גר') דבש

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

2+1/4 (315 גר') כוסות קמח לבן

1/2 כוס (120 מ״ל)  קפה נמס רותח ללא חלב (כפית גדושה נס קפה מעורבבת עם 1/2 כוס מים רותחים)

כף ברנדי

קורט מלח

1 כפית אבקת אפיה

1/3 כפית קינמון

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

לעיטור: מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בצק פריך:

במעבד מזון (מג'ימיקס) עם להב פלדה מערבבים קמח ואבקת סוכר

מוסיפים את קוביות החמאה, ומערבבים שוב בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוציאים כוס מהתערובת החוצה, ושומרים בצד.

מוסיפים לפירורים שבמעבד המזון תוך עדי ערבוב כף שתיים מים קרים עד שנוצר כדור בצק אחיד.

(אם יש צורך מוסיפים עוד כף)

מניחים את הבצק לצינון במקרר עטוף בניילון נצמד ואת הפירורים אפשר להכניס לפריזר

(אם הם קופאים זה בסדר פשוט לפורר אותם מעל)

מכינים את מלית העוגה:

בקערה (אפשר גם במיקסר עם וו הקצפה)  טורפים ביצים, סוכר שמן,

ברנדי ודבש ולבסוף מוסיפים את הקפה וטורפים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה מלח וקינמון

מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים עד שאין גושים והבלילה חלקה.

מחממים תנור ל 175 מעלות, ומשמנים תבנית אפייה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ומרדדים אותו לעיגול בגודל תחתית התבנית שלכם.

מניחים את עיגול הבצק על תחתית התבנית ומשטחים מעט בעזרת הידיים.

מעבירים את בלילת העוגה מעל הבצק בתבנית, מוציאים את פירורי הבצק מהפריזר ובעזרת האצבעות

מפוררים אותם מעל תערובת העוגה.

אופים כ 55-60 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מומלץ להתחיל לבדוק את העוגה אצלכם בתנור כבר אחרי 45 דקות.

לפני הגשה מקשטים באבקת סוכר (לא חובה)

 

***העוגה במיטבה יום יומיים אחרי אפייה, לכן מומלץ להכין אותה מראש ולתת לה לעמוד בטמפרטורת החדר.

*** העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 5-6 ימים נוספים.

***לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בבצק הפריך במחמאה

***להגדלת העוגה לתבנית 24 ס״מ תצטרכו להגדיל ב 20% את החומרים .

 

 

 

 

35 Comments

נועה ספטמבר 5, 2019 at 8:41 am

מצאתי את עוגת ערב החג שלי!! נראה נפלא ::))

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2019 at 10:11 am

תודה נועה

Reply
עירית ספטמבר 8, 2019 at 11:28 am

יכול להתאים לשתי תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 11:31 am

הי עירית
לשתי תבניות אינגליש תצטרכי להגדיל את המצרכים ב 20%

Reply
Inbal ספטמבר 5, 2019 at 3:48 pm

וואו נראה מהמם!
יש מצב להכין עכשיו ולהקפיא עד החג? זה יישמר טוב?

תודה רבה מראש 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 5, 2019 at 4:53 pm

כן
ולהפשיר כמה שעות מראש

Reply
סיסי ספטמבר 8, 2019 at 11:40 am

היפ היפ הוראיייייייי 🙂 מצאתי את העוגה שלי לחגי תשרי. רוב תודות קרן היקרה. נראה ממש אבל ממש יפה לעין וגם טעים. חגי תשרי שמחים, בריאים וטובים לך ולכל בני ביתך.

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 1:57 pm

תודה רבה סיסי גם לכם שנה טובה

Reply
רות צ'קרוב ספטמבר 23, 2021 at 9:14 am

מועדים לשמחה
אפשר לוותר על הברנדי או האם אפשר להחליף אותו במשהו אחר.

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 11:08 am

אפשר לוותר או להחליף בקפה

Reply
אורלי ספטמבר 15, 2019 at 9:16 pm

היי
נראה לך יתאים להכנה כמאפינס?
תודה וראש השנה שמח

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2019 at 9:22 pm

בטח
במידה ואת מכינה כמאפינס זמן האפייה מתקצר משמעותית אז להתחיל לבדוק אחרי 15-20 דקות

Reply
רבקה הלפגוט ספטמבר 8, 2019 at 2:10 pm

האם ניתן לאפות מראש ולהקפיא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2019 at 2:17 pm

כן אין בעיה

Reply
טלי ויסוקר ספטמבר 14, 2019 at 5:33 pm

האם אפשר להחליף את הדבש במייפל? באותו היחס בכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2019 at 5:55 pm

אותו יחס
אבל אז זו לא עוגת דבש זו עוגת מייפל

Reply
רבקה ספטמבר 22, 2019 at 5:32 pm

היי מתכונים נפלאים. שאלה: האם אני יכולה להישתמש בבצק פריך מוכן? תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2019 at 6:00 pm

תודה
אין בעיה להשתמש בבצק פריך מוכן
לא יהיו לך פירורים לחלק העליון אז את יכולה לעשות רצועות או כל צורה אחרת או לוותר ולהסתפק בתחתית

Reply
עטרה ספטמבר 23, 2019 at 1:15 pm

וואו נראה מדהים!!
יש אפשרות להמיר את חצי כוס הנס בחצי כוס תה ארל גריי?
חג שמח ❤

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2019 at 1:35 pm

ברור!

Reply
מיזי ספטמבר 25, 2019 at 10:39 am

סליחה על השאלה…אבל ממש מבקשת תגובתך, כי העוגה נראית חגיגית מ א ו ד ועליי מוטלת הכנת העוגה לחג, אז חשוב לי להצליח בקינוח ושיהיו לו "קונים"..
האם העוגה במרקמה לא מרגישה "בצקית" מידי? זה שידוך "נכון" בצק פריך ומעליו עוגה בחושה ואז שוב בצק פריך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2019 at 10:41 am

הי מיזי
העוגה מעולה , אבל כמו שאמרת יש בה הרבה בצק, כדי לא לוותר עליה אני יכולה להמליץ לך להכין רק שכבת בצק אחת, או הפירורים מלמעלה או שכבת הבצק מלמטה
בהצלחה ! ושנה טובה

Reply
נופר זילברמן ספטמבר 26, 2019 at 8:22 pm

היי,האם אפשר לוותר על הברנדי?

אם אוסיף תמצית בטעם רום?או שאפשר לגמריי לוותר?

Reply
נופר ספטמבר 26, 2019 at 9:19 pm

היי,נראה מזה טעים!!
האם יש אפשרות לוותג על הברנדי?

האם ניתן להוסיף תמצית בטעם רום או שעדיף בכלל לוותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2019 at 9:20 pm

אפשר לגמרי לוותר

Reply
אסתי סלע ספטמבר 28, 2019 at 1:30 pm

הי קרן תודה על המתכון. אני אופה הרבה עוגות לפי המתכונים שלך בעיקר עוגות בחושות. שאלה לגבי העוגה הזו: הבצק הפריך למטה לא נאפה טוב והוא נפרד מהעוגה הבחושה מעליו. מה הסיבה? תודה ושנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2019 at 10:28 pm

ממש מוזר! לא כל כל יודעת אולי חום תנור תחתון שלך חלש?
כי זה לא אמור לקרות

Reply
אביבית ספטמבר 17, 2020 at 8:19 pm

כשאני איפה עוגת פירורים אני תמיד אופה את התחתית קצת לפני כל המילוי. זה ממש עוזר..

Reply
ויטה אוגוסט 19, 2022 at 10:38 am

האם אפשר להמיר את קמח לקמח כוסמין לבן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:26 pm

כן

Reply
Rina ספטמבר 11, 2023 at 4:34 am

I must have done something wrong, it came out super dry, I kept checking from 45 min and it was still raw, but at 1 hour when it finally came dry when I stuck a knife in it, I took it out. Gave it a day, and tried it, but it was super dry. Will try again to make sure but this was not successful.

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:02 pm

maybe you baked it toooo long or you reduced the amount of sugar?

Reply
אלינור ספטמבר 13, 2023 at 3:13 pm

היי, אפשר להמיר את השמן קנולה בחמאה או שמן זית?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 5:04 pm

שמן זית חייב להיות מאוד עדין בטעם

Reply
ליאור ספטמבר 25, 2024 at 7:42 pm

היי קרן,
לתבנית 26- בכמה להכפיל?
ואם אני רוצה לעשות רק קראמבל למעלה ללא בצק בתחתית- להכין חצי מהכמות?

תודה!

Reply

Leave a Comment