כשנגמר לי הדבש אני קופצת לסמי השכן ממול שמביא דבש מהמשפחה שלו לא זוכרת מאיפה,
כל פעם שהוא פוגש אותי ברחוב הוא דוחף לי ליד עוד שתי צנצנות ומשכנע אותי שאני חייבת לקנות אותן,
אני מנסה לשכנע אותו בחזרה שאני משתמשת בדבש רק בראש השנה,
וסמי צוחק ואומר לי לא נורא תתני לאמא שלך.
ככה עומדות להן כל השנה צנצנות דבש,
ודווקא כשאני מגיעה לרגע האמת….אין לי דבש.
כמו אתמול למשל כשבדקתי שיש את כל המצרכים בבית לעוגה,
וקפצתי למכולת להשלים חוסרים,
ובזמן אמת גיליתי שאני בלי דבש ( לאן הן נעלמות הצנצנות?)
מזל שיש לי את סמי, שמציל אותי.
ומזל שעוגות דבש אוכלים רק בראש השנה.
ולא שאני לא אוהבת, אבל לכל דבש יש סיבה לא?
גם סופגניות זה האסון הכי טעים בעולם ואוכלים אותן רק בחנוכה.
ואזני המן זו העוגיה האהובה עליי ואוכלים אותה רק בפורים.
זה כדי שנחכה להן כל השנה, ולא יימאסו עלינו.
העוגה הזו, רכה באופן מעורר השראה:-)
לא המון דבש, לא המון פרג, לא הרבה מדי לימון, וקצת קפה, ועדיין
מרגישים את כל הטעמים בכל ביס.
ואתמול במבחן הטעימה, חוסלה ע״י מי שהכריז לפני כן שהוא לא אוהב עוגות דבש.
עוגת פרג דבש לימונית/ 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן
כוס ( 200 גר') סוכר לבן
כוס (360 גר') דבש
4 ביצים גודל L
גרידה מלימון קטן
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות (10 גר') אבקת אפיה
1/4 2 כוסות (315 גר') קמח לבן רגיל
60 גר' (2/3 כוס)פרג טחון טרי
1/2 כפית קפה נמס, מומסת ב 2 כפות מים חמים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, משמנים 2 תבניות אינגליש קייק.
בקערת המיקסר מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת יציבה
(זהירות לא להקציף יותר מדי, שהקצפת לא תתפרק)
מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקציף כ 2 דק' נוספות.
מורידים מהירות לבינונית, מוסיפים דבש, פרג וגרידת לימון
מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה,
ולבסוף מוסיפים את הקפה.
מערבבים עוד מעט עד לקבלת תערובת אחידה לגמרי.
מעבירים את התערובת לתבניות, ואופים כ 45-50 דק', עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
(ממליצה תמיד להתחיל לבדוק את העוגה כבר במחצית הזמן שניתנה במתכון,
יש הבדלים בין תנורים שונים,לפעמים העוגה שלכם תהיה מוכנה
הרבה לפני הזמן שניתן במתכון, ולפעמים זקוקה ליותר זמן בתנור שלכם)
מצננים מעט, ומגישים.
אפשר לקשט במעט אבקת סוכר.
-העוגה נשמרת כארבעה ימים כשהיא עטופה היטב במקום קריר, והיא אפילו יותר טעימה ביום יומיים שאחרי.
-בגלל השימוש בשמנת מתוקה מוקצפת כבסיס לעוגה, לא ניתן להפוך אותה לפרווה.
-אפשר להשמיט את הפרג, ולהוסיף במקום כפית קינמון.
31 Comments
היי קרן,
כבר ממש לא נעים לי, נראה לי שאני כל הזמן הראשונה שמעלה קושיות, מתנצלת מראש.
אני בחיפושים אחר עוגת דבש – כמו כולם – לראש השנה. ניתן להחליף את כמות הפרג בעוגה לאגוז כזה או אחר??
לא אוהבת פרג – רק בכמויות קטנות כשזה מגיע על לחמניה או חלה.
תודה מראש על תשובתך ושוב סליחה על ההטרדה.
הי סיסי, אני אוהבת שאת פה!
הכי כייף להיות ראשון המגיבים 🙂
ראי הערה שלי בסוף המתכון למטה, כתבתי שאפשר לוותר על הפרג ולהוסיף קינמון במקום. את יכולה להוסיף קצת אגוזים לבלילה אין בעיה, או לפזר אותם מעל.
היי קרן
אופפפסססס לא שמתי לב להערות. סליחה.
תודה רבה על התשובה.
אגב, רק היום קראתי שאת גרה ביפו בעצם באיזור עג׳מי. אז רק להגיד לך שככל הנראה אני כל יום פעמיים ביום עוברת ליד הבית שלך. לעבודה וחזרה מהעבודה.
מקווה יום אחד גם לפגוש אותך.
המון תודות. את מאוד מאוד נחמדה ואדיבה.
באמת? את מאלו שמגיעים מכיון בת ים חולון וחוצים דרך עג׳מי? זה באמת עובר מתחת לבית שלי:-)
כן יקירתי. אני גרה בבת-ים ומאחר ואני מאוד אוהבת את הים אני נוסעת בכל הדרכים כדי שאוכל לראות את הים דבר ראשון בבוקר ובסוף יום עבודה, כך אני גם חוסכת את הפקקים של רח' יפת. חוץ מזה אני חושבת שיפו זה אחד האיזורים היפים ביותר של תל אביב.
שיהיה ערב נעים ומהנה 🙂
שנה טובה עם שאלה….תבנית אינגלישקייק הכוונה גם לאלה של ניקול החד פעמיות או גדולות יותר?
החד פעמיות קטנות מאלו ממתכת, ואת תצטרכי לדעתי שלוש
אגב, את יודעת, חבל שאי אפשר לעלות תמונות של המתכונים שלך, כך תוכלי לראות מה אפו ואיך יצא להם. ניסיתי לעלות את התמונה של עוגת תפוזים ריקוטה ושזיפים ולא הצלחתי. את העוגה הצרפתית ופטל שכחתי לצלם לצערי. מקווה שאפשר יהיה בקרוב לעלות תמונות של המתכונים שלך שנאפו על ידי אחרים.
את עוקבת אחרי נשואה למאפייה בפייסבוק? את יכולה להעלות תמונות לשם, או לשלוח לי תמונה דרך האינסטגרם
אם יש לך חשבון
היי קרן,
האמת שלא. אבל כעת אתחיל ושם בהחלט אפשר לעלות תמונות. המון תודות. לגבי אינסטגרם, אין לי מספיק זמן גם לזה 🙂
Hi, can you please tell me how many grams in the 2 containers of heavy cream?
Each container 250 g.
אם אני רוצה ללכת על בטוח להכין אותה או את החדשה עם הקוקוס ?
ותודה על הכל אין כמוך
פרג וקוקוס זה ניצחון
הכנתי – כבר נעלם.. עוגה נפלאה!!!! תודה ושנה מתוקה
תודה מירב שמחה לשמוע! שנה מהממת
הי קרן
האם ניתן לדעתך להמיר את הקמח בכוסמין??
אפשר להמיר מחצית מכמות הקמח בכוסמין ללא בעיה
בקמח כוסמין שהוא לא מלא, אפשר את כל הכמות?
כוסמין לבן יכול לגמרי להחליף כן.
היי קרן,
אם רוצים להמיר לתבנית עגולה-
מה יתאים פה 24/26?
ואיך ישתנה זמן האפייה?
תודה רבה!
גפן
גפן איזה שם מהמם.
להכפיל כמויות ולאפות בתבנית 24, להתחיל לבדוק אחרי 40 דק, אני מאמינה זמן האפייה יהיה סביב ה 55.
היי קרן מחפש עוגות לראש השנה וזו נראת מעניינת תוהה כמה הלימון מורגש ? והאם ניתן לשלב עם חמאה ושמנת חמוצה ?
הלימון עדין
חמאה ושמנת חמוצה נשמע אחלה לא ניסיתי
קרנונה המקסימה
כתבת שאי אפשר להמיר לפרווה.. אבל יש שמנת צימחית- היא מאוד מתוקה..
אז למה אי אפשר פרווה בעצם?
קצפת צימחית היא בעלת אחוזי שומן נמוכים יותר, וכיון שכל השומן בעוגה מתבסס על השומן שבשמנת המתוקה חששתי שהתוצאה לא תהיה מספיק טובה.
את מוזמנת לנסות ולעדכן אני אשמח.
הי קרן, אפשר להכין מראש ולהקפיא? התנור שלי הולך לעבוד קשה בימים שלפני החג
אפשר בלי בעיה
הי
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
הי
האם אפשר להשתמש בקמח תופח?
והאם אפשר לשים מחצית מכמות הסוכר
קמח תופח כן, סוכר לא להוריד זה יאבד מהמרקם