מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת השוקולד הכי רכה וטעימה שיש

פברואר 3, 2024 119 Comments

את העוגה הזו הכנתי בחודש אוקטובר כשכבר היינו עמוק בתוך המלחמה, עוד לפני עסקאות החטופים הראשונות,

פנו אליי מהמשפחה של דורון כץ שנחטפה לעזה עם שתי בנותיה. דורון אוהבת מאוד לאפות וידועה כאופה של המשפחה

ושל החברים ומקום העבודה והמשפחה חשבה שכל דבר שיוכל לעזור ברשת כדי להחזיר אותן חשוב, וביקשו ממני להכין להן עוגה.

אני לא מכירה את דורון באופן אישי ולא יודעת מה היא באמת אוהבת לאפות אבל חשבתי שהילדות בטוח מתגעגעות לעוגת שוקולד

טובה, זה תמיד הכי פשוט והכי ביתי שיש.

אז הכנתי עוגת שוקולד שיצאה עסיסית ורכה בטירוף, והתפלתתי יחד עם מדינה שלמה לחזרתן.

לשמחתי הרבה הן חזרו בסבב השבויים הראשונים, והן כבר תקופה נמצאות בארץ.

לא זכיתי לפגוש אותן או לאפות איתן, אני שמחה שיש עוגה אחת שדרכה אולי הצלחתי להגיע לתפילות לחזרתן,

הרבה מאוד אנשים הכינו את העוגה הזו בסופש ההוא וזה חימם את ליבי ואת לב המשפחה.

העוגה עלתה רק בחשבון האינסטגרם שלי ולקח לי זמן להעביר אותה גם לפה אבל  מדובר במתכון חובה!

אני מבטיחה לכם שזה המתכון הכי טוב לעוגת שוקולד שתכינו.

ילדים ומבוגרים, יעופו עליה באותה מידה

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת השוקולד הכי רכה וטעימה שיש/תבנית מלבנית או תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה

1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת להקצפה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (105 גר׳) אבקת שוקולית

1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

1/2 מיכל (125 גר׳) שמנת להקצפה

100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים וסוכר, עד לתערובת אחידה

מוסיפים שמן קנולה ושמנת להקצפה וטורפים שוב.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה קקאו ושוקולית ובעזרת מטרפה טורפים שוב.

עד שאין יותר גושים.

מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

בזמן שהעוגה בתנור ממיסים על הגז בסיר קטן שוקולד מריר ושמנת

מערבבים טוב לתערובת חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור פורסים אותה לריבועים, מצפים עם ציפוי השוקולד ומחכים טיפה שהשוקולד ייספג היטב בעוגה.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

את השמנת ניתן להמיר לפרווה בשמנת פרווה או בקרם קוקוס באותה הכמות

**לגרסת פרווה ממירים את השמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה באותה הכמות

119 Comments

כוכי פברואר 3, 2024 at 5:11 pm

אם אין לי שוקולית,מה ניתן להןסיף במקום?

Reply
חע חע ח ע פברואר 18, 2024 at 10:04 am

שוקולית זה זבל לא ראוי לאכילה או שתיה. זה סוכר עם קקאו מאיכות ירודה ועוד חומרים לא ברורים. במקום קקאו ושוקולית, להמיס שוקולד מריר 60%

Reply
שרה פברואר 6, 2025 at 6:10 pm

מתכון מצויין , פעם שנייה שאני עושה אותה שבת אחרי שבת , מאמצת !! שמתי במקום שמנת צמחית מיץ תפוזים ויצא מושלם .
תודה על השיתוף

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2025 at 10:26 pm

תודה שרה

Reply
רוני אוקטובר 24, 2024 at 2:30 pm

עוגה נהדרת, רכה וטעימה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 24, 2024 at 8:12 pm

תודה רוני

Reply
הדס ינואר 24, 2025 at 6:34 pm

יש אפשרות להמיר את השמן בחמאה? אם כן, כמה חמאה?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2025 at 8:48 am

180 גר חמאה

Reply
אילנה פברואר 3, 2024 at 6:50 pm

אשמח לדעת מה גודל התבנית המלבנית?

Reply
רותי פברואר 17, 2024 at 7:04 pm

אפשר חמאה מומסת במקום שמן?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:35 pm

בטח

Reply
אתי אוקטובר 21, 2024 at 7:01 pm

כמה גרם חמאה זה בצקום השמן ?

Reply
מיטל מרץ 24, 2024 at 1:21 pm

איפה מאחסנים?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:20 am

מחוץ למקרר בכלי אטום

Reply
Yudit ינואר 30, 2025 at 3:36 pm

קרן הי, שוקולית – ניתן להמיר בקקאו? תודה רבה

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2025 at 8:50 am

כן ולהוסיף עוד 3-4 כפות סוכר

Reply
ורד פברואר 3, 2024 at 9:10 pm

האם ניתן להשתמש בקורנפלור או קמח ללא גלוטן לצליאקים?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:45 pm

קמח ללג זה מעולה

Reply
ורד מרץ 10, 2024 at 11:54 am

תודה על המתכון ורק מספרת לך שהכנתי את העוגה עם קמח כרגיל שהוא ללא גלוטן והעוגה פשוט עפה..רכה ןטעימה ברמות
אז תודה על מתכון רל וטעים

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:23 pm

תודה ורד שמחה מאוד לשמוע

Reply
בר פברואר 4, 2024 at 7:06 am

ניתן להשתמש בתבנית אלומיניום סטנדרטית המרובעת הרגילה?

Reply
Jenny פברואר 4, 2024 at 11:34 am

מתכון מעולה! ממש נהנת ממנו

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:41 pm

תודה ג׳ני

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:43 pm

כן

Reply
שולמית פברואר 4, 2024 at 9:59 am

שלום, האם ניתן להשתמש בשוקולית בטעם פסק זמן, כלומר, האם יוצא פחות טוב אם משתמשים בזה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

נראה לי שייצא אחלה

Reply
רינה פברואר 6, 2024 at 9:45 pm

תודה על המתכון, מה אפשר לשים במקום שוקולית?

Reply
נינה פברואר 4, 2024 at 10:09 am

תודה עוגה נפלאה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

תודה נינה

Reply
אסתר הדר נובמבר 9, 2024 at 10:25 pm

תודה רבה על המתכון הנפלא לכבוד שבת, כל המשפחה נהנתה וציינתי שהמתכון של דורון שאני מתפללת שהיא וכל החטופים יחזרו במהרה וזה מרגש ויחד עם זה העוגה יצאה לי מדהימה אין מילה אחרת רכה מהממת, בעזרת השם שדורון וכל החטופים המקסימים יחזרו במהרה אמן ואמן תמיד כולם בליבנו שולחת חיבוק ואהבה

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2024 at 8:33 am

למזלנו דורון כבר חזרה אלינו מש מזמן 🙂

Reply
סמדר פברואר 4, 2024 at 10:43 am

5 בצים בתנית 22 ?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

המתכון כמו שכתוב, אם זה יותר מדי ביצים בשבילך תעברי לעוגות אחרות באתר יש עוד עוגות שוקולד עם פחות ביצים

Reply
מירי פברואר 4, 2024 at 5:06 pm

היי קרן! אני משתמשת בקמח תופח האם כוס אחת מספיקה תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:39 pm

כמו שכתוב במתכון

Reply
רחל מאי 29, 2024 at 8:57 pm

יצאה מצוין. החלפתי שוקולית בקקאו 1/4 כוס סוכר 1/2 כוס

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:43 pm

תודה רחל

Reply
ענת מרץ 3, 2024 at 9:05 pm

זו עוגה שאני מכינה אותה כבר שנים. בהחלט משתמשת בקמח תופח.

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:27 pm

תודה

Reply
ניצן פברואר 5, 2024 at 10:48 am

לתבנית אלומיניום גדולה , פשוט להכפיל בהכל כמויות?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

כן

Reply
דורית נובמבר 2, 2024 at 9:44 pm

עוגה מדהימה. עוגת ענן שוקולד. תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 5, 2024 at 6:52 am

תודה דורית

Reply
לאה פברואר 5, 2024 at 12:56 pm

היי קרן
הכוונה למטרה ידנית או שאפשר מיקסר ידני?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

מה שבא לך

Reply
שירי פברואר 7, 2024 at 7:27 am

היי
הכנתי חומרים לעוגה , וראיתי שיש לי רק 4 ביצים , אין לי אפשרות לצאת לקנות , יעבוד עם 4 ביצים ?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

מניחה שכן

Reply
רינה פברואר 7, 2024 at 8:56 am

תודה על המתכון. במה אפשר להחליף את השוקולית?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

כמה כפות קקאו ורבע כוס סוכר לבן

Reply
יעל דצמבר 13, 2024 at 1:53 pm

הי קרן תודה על המתכון. יצאה עוגה טעימה ממש! אפשר להקפיא אותה?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2024 at 8:42 am

בטח למה לא

Reply
רינה פברואר 7, 2024 at 1:26 pm

תודה על המתכון, מה אפשר לשים במקום שוקולית

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:01 pm

עוד קצת קקאו ועוד רבע כוס סוכר

Reply
אסתי שילה פברואר 8, 2024 at 4:10 pm

האם אפשר בלי שמנת?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:32 pm

אפשר חלב במקום או מיץ תפוזים או מים

Reply
רוקסנה לאורה יוני 1, 2024 at 1:52 pm

אותו כמות?

Reply
רוני פברואר 9, 2024 at 9:10 am

היי
את אופה בטורבו או רגיל ?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:21 pm

חום עליון תחתון

Reply
איריס פברואר 10, 2024 at 11:57 am

היי, האם הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:15 pm

לגמרי

Reply
ליאור גורי מרץ 13, 2024 at 2:25 pm

יש לי תבנית לב בקוטר 24, זה יכול להתאים?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:00 am

היא תצא נמוכה אבל זה אפשרי וזמן אפייה מתקצר

Reply
אתי פברואר 16, 2024 at 11:36 am

היי קרן.מה גודל התבנית המלבנית? כי יש לי תבנית מרובעת 24 על 24.הם יתאים? אשמח לתשובתך

Reply
יפעת פברואר 19, 2024 at 6:24 am

שלום. מה גודל התכנית המלבנית שהעוגה מתאימה? אם יש לי תבנית 32 על 26 זה יתאים?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:33 pm

כן

Reply
יעל פברואר 25, 2024 at 12:40 pm

עוגה נהדרת
עשיתי עם קקאו ללא שוקולית
יצא מעולה
תודה קרן על מתכונים נפלאים !

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:05 pm

תודהה יעל

Reply
S מרץ 6, 2024 at 12:55 pm

היי קרן,
בשל רגישות ללקטוז הכנתי עם קרם קוקוס במקום שמנת ויצא נדירר
תודה על מתכון טעים וקל!

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:28 pm

שמחה לשמוע

Reply
רחל פרחי מרץ 12, 2024 at 9:39 pm

ערב טוב
העוגה נראית נפלא. אני צריכה לשים תמונה מעל העוגה, ולכן לא יכולה לחתוך את העוגה לפני ציפוי השוקולד.
האם גם ללא חיתוך היא תהיה רכה?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:00 am

כן

Reply
מורן אפריל 10, 2024 at 11:58 am

הכנתי בתבנית מלבנית 20*30
בלי שוקולית, חוצמזה הכל לפי המתכון.
יצא מעולה.
תודה קרן על המתכונים הפשוטים והטובים שלך. תמיד כיף להכין ולאכול.
ותודה שהקדשת לדורון ובנותיה, אמן שעד פסח ישובו כל שאר החטופים ️

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:07 am

תודה רבה מורן

Reply
סימה אפריל 19, 2024 at 2:25 pm

תודה רבה על המתכונים הטעימיםםםם
איך אפשר להמיר את המתכון לפסח
משתמשמת בקמח מצה/תפ"א/קורנפלור
יצא טעים?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:51 am

קמח תופח של אסם מעולה

Reply
טל מאי 2, 2024 at 8:40 am

המתכון מעולה!! העוגה יצאה רכה וטעימה. הפעם אני רוצה להמיר לתבנית 20×30 האם צריך להגדיל כמויות?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:34 am

כן להוסיף 50% מצרכים

Reply
מיכל דצמבר 24, 2024 at 4:59 pm

האם לאפות במצב טורבו או חום עליון-תחתון?

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2024 at 5:49 pm

עליון תחתון

Reply
ברכה מאי 8, 2024 at 3:32 pm

אני מכינה את המתכון ליום הולדת של נכדי האם יש צורך להרטיב קצת את העוגה ?אני לא מכניסה קרם בעוגה אלא רק מזלפת על העוגה למעלה מקשטת

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:18 pm

אין צורך

Reply
ש.כהן מאי 30, 2024 at 2:07 pm

מתכון ממכר

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:41 pm

תודהההה

Reply
מרים יוני 23, 2024 at 12:26 am

הכנתי השבת ויצא מעולה!!! רכה וטעימה! הילדים שלי אפילו אכלו את העוגה עצמה ולא רק את הציפוי

Reply
אלמוג יולי 24, 2024 at 4:22 pm

הכנתי את העוגה למחר, לשמור אותה במקרר או בחוץ בקופסא סגורה אחרי שהתקררה?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2024 at 9:51 am

לא צריכה מקרר

Reply
מיכל יולי 25, 2024 at 11:04 am

היי העוגה צריכה להיות במקרר בחום הזה? הכנתי ליום ההולדת לנכדה בשבת

Reply
קרן אגם יולי 25, 2024 at 6:43 pm

לא חייבת מקרר אבל לא במקום חם נסי לשים אותה במקום מוצל וקריר במזגן

Reply
אלי אוגוסט 5, 2024 at 9:30 pm

עוגה נהדרת אבל תמיד צונחת לי במרכז. מה אני עושה לא נכון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2024 at 11:01 pm

אולי זו התבנית

Reply
Aviya Sabag אוגוסט 13, 2024 at 5:11 pm

היי קרן, האם אפשר להחליף בעוגה את השמנת המתוקה בשמנת חמוצה? ואם כן באיזה אופן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2024 at 10:26 am

כן אפשר באותה הכמות

Reply
טליה אוגוסט 16, 2024 at 9:03 am

הי,
במידות של הנזולים לפעמים כתוב מ"ל ולפעמים גרם,
האם יכולה להתייחס לכל מידות הנוזלים בגרמים?
(שזה תמיד הכי נוח, מניחים קערה על משקל מטבח ומתקדמים בלי ללכלכך עוד כלים בדרך…)
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 16, 2024 at 2:31 pm

אני עובדת עם נוזלים במ״ל
אני בטוחה שבגוגל תמצאי טבלאות של המרות

Reply
סיגל אוקטובר 9, 2024 at 1:02 am

היי, יש לי רק תבניות אינגליש קייק, איך להתאים את הכמויות לתבנית?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2024 at 6:19 pm

שתי תבניות

Reply
קרן אוקטובר 10, 2024 at 3:36 pm

הי. אשמח לדעת במה את ממליצה להחליף את השמנת המתוקה לתוצאה הכי קרובה:
קרם קוקוס/שמנת חמוצה/שמנת לבישול/אחר
תודה רבה

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2024 at 1:11 pm

קרם קוקוס תמיד הוא התחליך הכי טוב שיש כי יש בו אחוזי שומן גבוהים

Reply
עופרה ינואר 16, 2025 at 2:17 pm

קרן יקרה שלום
את מציינת את המידות של הכוסות, כוס אחת שמן 200 גרם, כוס קמח 140 גרם, איזה כוס זאת? כל הכוסות שלי של האפיה הן 240 גרם או 250 גרם? למיטב ידיעתי כוס אוניברסלית היא 250 גרם / 240 גרם , לעשות לפי כוס שיש לי או לפי הגרמים שאת מציינת?
אשמח לתגובה
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2025 at 2:47 pm

הי עפרה
כוס קמח לא שוקולת כמו כוס סוכר, לכל אחד המשקל שלו, הנפח של הכוס שאתה מדברת עליו זה נפח במיליליטרים כלומר בנוזל. להכין בדיוק כפי שמצויין במתכון

Reply
קרן אוקטובר 10, 2024 at 3:30 pm

הי. במסגרת ה"עדיין אין שמנת מתוקה בסופרים", אשמח לדעת מה את ממליצה.
להחליף בקרם קוקוס/בשמנת לבישול/ באחר/לוותר על העוגה. תודה רבה !!!

Reply
אליאן נובמבר 9, 2024 at 12:20 pm

העוגה הכי רכה ונימוחה שיש גם כשהיא הרגע יצאה מהמקרר
אחי כל שבוע מבקש ממני להכין לו אותה לבסיס
אמא מכינה המון עוגות מידי שבוע ועדיין זו היחידה שהוא מבקש

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2024 at 4:25 pm

איזה כייף

Reply
אריאלה נובמבר 15, 2024 at 1:00 pm

לתבנית ישנה…25X33, צריך להגדיל את הכמויות של החומרים?

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2024 at 7:58 am

בשליש

Reply
רוני דצמבר 26, 2024 at 7:27 pm

תודה על המתכון! במידה ואני מכינה יומיים מראש, מתי עדיף לעשות את שלב הציפוי?
אם אני שמה דף סוכר מעל, אפשר לעשות חורים במקום לחתוך לריבועים?

Reply
קרן אגם דצמבר 27, 2024 at 6:36 pm

כן אין בעיה

Reply
לי נובמבר 19, 2024 at 2:37 pm

תודה רבה קרן, מתכון מעולה, העוגה יצאה מושלמת!

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2024 at 4:19 pm

🙂

Reply
רותם נובמבר 22, 2024 at 4:27 pm

היי קרן! לתבנית 24 או 26, בכמה ממליצה להגדיל כמויות?

Reply
קרן אגם נובמבר 23, 2024 at 7:49 am

ל 24 ברבע

Reply
תמרה אורן דצמבר 3, 2024 at 12:49 pm

קרן אגם האלופה חייבת לפרגן על המתכון של העוגה הכנתי 2 עוגות ליום הולדת אחת לגן והשנייה לבית יצא אמאלה העוגה הכי טעימה שכולם אכלו באמת ,רכה ברמות וטעימה ,הכפלתי האת הכמות לעוגה גדולה ,

Reply
קרן אגם דצמבר 3, 2024 at 3:45 pm

תודה תמרה

Reply
רוית דצמבר 5, 2024 at 3:34 pm

מתכון ללקק את האצבעות. אם אני רוצה להכין מזה מאפינס בתוך מנגטים? כמה מגנטים יצאו בכמוויות האלה?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2024 at 7:54 am

אני מניהח שסביב 15-20

Reply
רחל דצמבר 29, 2024 at 7:54 pm

אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי מהמתכון של קרן אגם האלופה…לכל ארוע וכל סופש מכינה את העוגה המוצלחת

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2024 at 2:45 pm

תודה רחל

Reply
עדן ינואר 14, 2025 at 8:01 pm

היי קרן. אני רוצה להכין בתבנית עגולה. מה הגובה של העוגה בקוטר 22 ? תודה!!

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2025 at 10:41 am

אצלי התבנית של ה 22 זו אנודייז עם שוליים גבוהים לכן אם שלך סטנדרטית יש מצב שזה קטן מדי

Reply

Leave a Comment