מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת השוקולד הכי רכה וטעימה שיש

פברואר 3, 2024 67 Comments

את העוגה הזו הכנתי בחודש אוקטובר כשכבר היינו עמוק בתוך המלחמה, עוד לפני עסקאות החטופים הראשונות,

פנו אליי מהמשפחה של דורון כץ שנחטפה לעזה עם שתי בנותיה. דורון אוהבת מאוד לאפות וידועה כאופה של המשפחה

ושל החברים ומקום העבודה והמשפחה חשבה שכל דבר שיוכל לעזור ברשת כדי להחזיר אותן חשוב, וביקשו ממני להכין להן עוגה.

אני לא מכירה את דורון באופן אישי ולא יודעת מה היא באמת אוהבת לאפות אבל חשבתי שהילדות בטוח מתגעגעות לעוגת שוקולד

טובה, זה תמיד הכי פשוט והכי ביתי שיש.

אז הכנתי עוגת שוקולד שיצאה עסיסית ורכה בטירוף, והתפלתתי יחד עם מדינה שלמה לחזרתן.

לשמחתי הרבה הן חזרו בסבב השבויים הראשונים, והן כבר תקופה נמצאות בארץ.

לא זכיתי לפגוש אותן או לאפות איתן, אני שמחה שיש עוגה אחת שדרכה אולי הצלחתי להגיע לתפילות לחזרתן,

הרבה מאוד אנשים הכינו את העוגה הזו בסופש ההוא וזה חימם את ליבי ואת לב המשפחה.

העוגה עלתה רק בחשבון האינסטגרם שלי ולקח לי זמן להעביר אותה גם לפה אבל  מדובר במתכון חובה!

אני מבטיחה לכם שזה המתכון הכי טוב לעוגת שוקולד שתכינו.

ילדים ומבוגרים, יעופו עליה באותה מידה

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת השוקולד הכי רכה וטעימה שיש/תבנית מלבנית או תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה

1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת להקצפה

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (105 גר׳) אבקת שוקולית

1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו

1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

לציפוי:

1/2 מיכל (125 גר׳) שמנת להקצפה

100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים וסוכר, עד לתערובת אחידה

מוסיפים שמן קנולה ושמנת להקצפה וטורפים שוב.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה קקאו ושוקולית ובעזרת מטרפה טורפים שוב.

עד שאין יותר גושים.

מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

בזמן שהעוגה בתנור ממיסים על הגז בסיר קטן שוקולד מריר ושמנת

מערבבים טוב לתערובת חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור פורסים אותה לריבועים, מצפים עם ציפוי השוקולד ומחכים טיפה שהשוקולד ייספג היטב בעוגה.

מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.

את השמנת ניתן להמיר לפרווה בשמנת פרווה או בקרם קוקוס באותה הכמות

**לגרסת פרווה ממירים את השמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה באותה הכמות

Print Friendly, PDF & Email

67 Comments

כוכי פברואר 3, 2024 at 5:11 pm

אם אין לי שוקולית,מה ניתן להןסיף במקום?

Reply
חע חע ח ע פברואר 18, 2024 at 10:04 am

שוקולית זה זבל לא ראוי לאכילה או שתיה. זה סוכר עם קקאו מאיכות ירודה ועוד חומרים לא ברורים. במקום קקאו ושוקולית, להמיס שוקולד מריר 60%

Reply
אילנה פברואר 3, 2024 at 6:50 pm

אשמח לדעת מה גודל התבנית המלבנית?

Reply
רותי פברואר 17, 2024 at 7:04 pm

אפשר חמאה מומסת במקום שמן?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:35 pm

בטח

Reply
מיטל מרץ 24, 2024 at 1:21 pm

איפה מאחסנים?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:20 am

מחוץ למקרר בכלי אטום

Reply
ורד פברואר 3, 2024 at 9:10 pm

האם ניתן להשתמש בקורנפלור או קמח ללא גלוטן לצליאקים?
תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:45 pm

קמח ללג זה מעולה

Reply
ורד מרץ 10, 2024 at 11:54 am

תודה על המתכון ורק מספרת לך שהכנתי את העוגה עם קמח כרגיל שהוא ללא גלוטן והעוגה פשוט עפה..רכה ןטעימה ברמות
אז תודה על מתכון רל וטעים

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:23 pm

תודה ורד שמחה מאוד לשמוע

Reply
בר פברואר 4, 2024 at 7:06 am

ניתן להשתמש בתבנית אלומיניום סטנדרטית המרובעת הרגילה?

Reply
Jenny פברואר 4, 2024 at 11:34 am

מתכון מעולה! ממש נהנת ממנו

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:41 pm

תודה ג׳ני

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:43 pm

כן

Reply
שולמית פברואר 4, 2024 at 9:59 am

שלום, האם ניתן להשתמש בשוקולית בטעם פסק זמן, כלומר, האם יוצא פחות טוב אם משתמשים בזה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

נראה לי שייצא אחלה

Reply
רינה פברואר 6, 2024 at 9:45 pm

תודה על המתכון, מה אפשר לשים במקום שוקולית?

Reply
נינה פברואר 4, 2024 at 10:09 am

תודה עוגה נפלאה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

תודה נינה

Reply
סמדר פברואר 4, 2024 at 10:43 am

5 בצים בתנית 22 ?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:42 pm

המתכון כמו שכתוב, אם זה יותר מדי ביצים בשבילך תעברי לעוגות אחרות באתר יש עוד עוגות שוקולד עם פחות ביצים

Reply
מירי פברואר 4, 2024 at 5:06 pm

היי קרן! אני משתמשת בקמח תופח האם כוס אחת מספיקה תודה

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:39 pm

כמו שכתוב במתכון

Reply
רחל מאי 29, 2024 at 8:57 pm

יצאה מצוין. החלפתי שוקולית בקקאו 1/4 כוס סוכר 1/2 כוס

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:43 pm

תודה רחל

Reply
ענת מרץ 3, 2024 at 9:05 pm

זו עוגה שאני מכינה אותה כבר שנים. בהחלט משתמשת בקמח תופח.

Reply
קרן אגם מרץ 4, 2024 at 2:27 pm

תודה

Reply
ניצן פברואר 5, 2024 at 10:48 am

לתבנית אלומיניום גדולה , פשוט להכפיל בהכל כמויות?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

כן

Reply
לאה פברואר 5, 2024 at 12:56 pm

היי קרן
הכוונה למטרה ידנית או שאפשר מיקסר ידני?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2024 at 3:45 pm

מה שבא לך

Reply
שירי פברואר 7, 2024 at 7:27 am

היי
הכנתי חומרים לעוגה , וראיתי שיש לי רק 4 ביצים , אין לי אפשרות לצאת לקנות , יעבוד עם 4 ביצים ?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

מניחה שכן

Reply
רינה פברואר 7, 2024 at 8:56 am

תודה על המתכון. במה אפשר להחליף את השוקולית?

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:02 pm

כמה כפות קקאו ורבע כוס סוכר לבן

Reply
רינה פברואר 7, 2024 at 1:26 pm

תודה על המתכון, מה אפשר לשים במקום שוקולית

Reply
קרן אגם פברואר 7, 2024 at 5:01 pm

עוד קצת קקאו ועוד רבע כוס סוכר

Reply
אסתי שילה פברואר 8, 2024 at 4:10 pm

האם אפשר בלי שמנת?

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:32 pm

אפשר חלב במקום או מיץ תפוזים או מים

Reply
רוקסנה לאורה יוני 1, 2024 at 1:52 pm

אותו כמות?

Reply
רוני פברואר 9, 2024 at 9:10 am

היי
את אופה בטורבו או רגיל ?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:21 pm

חום עליון תחתון

Reply
איריס פברואר 10, 2024 at 11:57 am

היי, האם הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק?

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2024 at 1:15 pm

לגמרי

Reply
ליאור גורי מרץ 13, 2024 at 2:25 pm

יש לי תבנית לב בקוטר 24, זה יכול להתאים?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:00 am

היא תצא נמוכה אבל זה אפשרי וזמן אפייה מתקצר

Reply
אתי פברואר 16, 2024 at 11:36 am

היי קרן.מה גודל התבנית המלבנית? כי יש לי תבנית מרובעת 24 על 24.הם יתאים? אשמח לתשובתך

Reply
יפעת פברואר 19, 2024 at 6:24 am

שלום. מה גודל התכנית המלבנית שהעוגה מתאימה? אם יש לי תבנית 32 על 26 זה יתאים?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:33 pm

כן

Reply
יעל פברואר 25, 2024 at 12:40 pm

עוגה נהדרת
עשיתי עם קקאו ללא שוקולית
יצא מעולה
תודה קרן על מתכונים נפלאים !

Reply
קרן אגם פברואר 25, 2024 at 3:05 pm

תודהה יעל

Reply
S מרץ 6, 2024 at 12:55 pm

היי קרן,
בשל רגישות ללקטוז הכנתי עם קרם קוקוס במקום שמנת ויצא נדירר
תודה על מתכון טעים וקל!

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:28 pm

שמחה לשמוע

Reply
רחל פרחי מרץ 12, 2024 at 9:39 pm

ערב טוב
העוגה נראית נפלא. אני צריכה לשים תמונה מעל העוגה, ולכן לא יכולה לחתוך את העוגה לפני ציפוי השוקולד.
האם גם ללא חיתוך היא תהיה רכה?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:00 am

כן

Reply
מורן אפריל 10, 2024 at 11:58 am

הכנתי בתבנית מלבנית 20*30
בלי שוקולית, חוצמזה הכל לפי המתכון.
יצא מעולה.
תודה קרן על המתכונים הפשוטים והטובים שלך. תמיד כיף להכין ולאכול.
ותודה שהקדשת לדורון ובנותיה, אמן שעד פסח ישובו כל שאר החטופים ️

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:07 am

תודה רבה מורן

Reply
סימה אפריל 19, 2024 at 2:25 pm

תודה רבה על המתכונים הטעימיםםםם
איך אפשר להמיר את המתכון לפסח
משתמשמת בקמח מצה/תפ"א/קורנפלור
יצא טעים?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2024 at 7:51 am

קמח תופח של אסם מעולה

Reply
טל מאי 2, 2024 at 8:40 am

המתכון מעולה!! העוגה יצאה רכה וטעימה. הפעם אני רוצה להמיר לתבנית 20×30 האם צריך להגדיל כמויות?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2024 at 7:34 am

כן להוסיף 50% מצרכים

Reply
ברכה מאי 8, 2024 at 3:32 pm

אני מכינה את המתכון ליום הולדת של נכדי האם יש צורך להרטיב קצת את העוגה ?אני לא מכניסה קרם בעוגה אלא רק מזלפת על העוגה למעלה מקשטת

Reply
קרן אגם מאי 8, 2024 at 10:18 pm

אין צורך

Reply
ש.כהן מאי 30, 2024 at 2:07 pm

מתכון ממכר

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:41 pm

תודהההה

Reply
מרים יוני 23, 2024 at 12:26 am

הכנתי השבת ויצא מעולה!!! רכה וטעימה! הילדים שלי אפילו אכלו את העוגה עצמה ולא רק את הציפוי

Reply

Leave a Comment