את העוגה הזו הכנתי אחרי שמצאתי את המתכון במדור הבישול של מגזין האינטרנט של הניו יורק טיימס
היא נראית ״עוד״ עוגת פירות רגילה, אבל יצא לי לקרוא על ההיסטוריה שלה
ואז כבר לא היתה לי ברירה..
חוץ מהעובדה שהיא נורא טעימה, והיא סופר קלה להכנה
היא עוגה עם סיפור.
המתכון המקורי פורסם ע״י Marian Burros בניו יורק טיימס בשנת 1982
והיה כל כך מוצלח בקרב קוראיו שהוא פורסם כל שנה מחדש בעונת השזיפים סביב חודש ספטמבר
ברציפות עד שנת 1989, וזה לגמרי יוצא דופן שמגזין יפרסם כל שנה מחדש מתכון לאותה עוגה.
ומי כמוני, חובבת מתכונים פשוטים קלים וחכמים שתתאהב מיד ברעיון
של פרסום עוגה שוב ושוב רק כי היא נורא נורא טעימה.
במגזין קראו לעוגה : Plum Torte
והיא ממשיכה להתפרסם בקרב קוראי העיתון עד היום.
אז למה היא כ״כ שווה?
-היא עשויה ממעט מאוד מצרכים שיש לכל אחד בבית ( ראו בסוף המתכון מטה הערות איך להפוך אותה לעוד יותר פשוטה)
-היא ממש אבל ממש קלה להכנה
-היא מפיצה ריח נפלא בכל הבית
-למרות שמניחים את השזיפים מעל התערובת, הם נבלעים ומתחבאים בבלילה תוך כדי אפיה
ויוצרים כיפות קטנות ומשגעות של בצק
-יחסי הבלילה/ פירות כל כך מדוייק הפירות מגירים נוזלים ומרטיבים את העוגה והצבע האדום הזה פשוט משגע!
והיא נורא טעימה כשהיא חמה, אבל משהו ביחסי הבצק והפירות שבה הופך אותה לעוד יותר טעימה למחרת
ואם כל מה שכתבתי עד עכשיו לא שכנע אתכם להכין…
יש מצב כזה בכלל?? לא מאמינה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שזיפים של הניו יורק טיימס/ תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ
מקור המתכון כאן עם שינויים והתאמות שלי
חומרים לעוגה :
8-10 שזיפים בינוניים מגולענים וחצויים לשניים
1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן
1/4 כוס ( 50 גר') סוכר חום דמררה
125 גרם חמאה רכה
2 ביצים גודל L
1/2 כוס ( 70 גר') קמח לבן רגיל
1/2 כוס ( 50 גר') שקדים טחונים לאבקה
1 כפית א. אפיה
קורט מלח
לזרייה:
שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
משמנים תבנית אפיה ומחממים תנור ל 180 מעלות
בקערת המערבל, בעזרת וו גיטרה מערבלים היטב חמאה וסוכר לקבלת תערובת חלקה וקרמית
מוסיפים ביצים, קמח, שקדים טחונים, א. אפיה, ומלח ומערבלים ממש מעט עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית, מסדרים מעל את חצאי השזיפים כאשר החלק עם הקליפה פונה כלפי מעלה
מפזרים סוכר וניל
מכניסים לתנור ואופים כ 55-60 דק
מוציאים מהתנור, מצננים, ומקשטים באבקת סוכר
אוכלים חמים, או בטמפרטורת החדר, או ישירות מהמקרר
כך כך או כך היא מושלמת.
בתיאבון!
במקור הכינו את העוגה עם סוכר לבן וקמח לבן ללא שקדים ואלו הכמויות להמרה:
-סוכר חום אפשר להמיר באותה בכמות בסוכר לבן
-שקדים טחונים אפשר להמיר באותה הכמות לקמח לבן
-אפשר לטפטף קצת מיץ לימון מעל השזיפים ולפזר קינמון וסוכר (ככה הכינו במקור ) אני חושבת שזה מספיק רק סוכר וניל.
181 Comments
ומה אם אחליף חלק מהשזיפים במשמשים, יעבוד?
זה יהיה טעים:-)
תודה!
תודה רבה !
היי קרן שבוע טוב אייך אני מגדיל את החומרים בצורה מדויקת ל 26/24 ס"מ שיספיק ליותר מנות
לתבנית 24 להגדיל בשליש
לתבנית 26 להכפיל
הי קרן, במה את מציעה להחליף את הביצים כך שיהיה טבעוני?
רסק תפוחים
אפשר להמיר ללא גלוטן?
כן בטח
עשיתי עם שזיפים ומשמשים ויצא משגע!
איך להגדיל לתבנית 26
להכפיל
תודה רבה על המתכון
עוגה מופלאה
הבצק עדין וטעים בטירוף
שיחקתי עם גיוון הפירות והוספתי גם דודבדבנים חצויים ללא גלעין שנותרו במקרר
כולם ליקקו את האצבעות לא נותר פרור.
הכנתי כמות כפולה לתבנית 28 קפיצית
תודה שמחה לשמוע
היוש היו פה המרות במתכןן לגרסת פרווה
אנימלא רואה אותם עכשיו סתם קריאה סלקטיבית או שירדו ?
לא זכור לי שהיו אבל רק צריך להמיר חמאה ב 1/2 כוס שמן לפרווה
היי קרן, האם אפשר להכין עם דובדבן קפוא?
תודההה
מניחה שכן
הכנתי עם דובדבנים וקמח כוסמין.. יצא מהמם :))
נשמע מעולה! כל הקמח בקמח כוסמין או רק חלק?
כל הקמח… היתה אווירה כפרית 🙂
איזה ריח! איזה כיף.
כל הבנין מריח עכשיו את העוגה אבל רק אנחנו נזכה לאכול ממנה…
🙂
איזה כייף לכם 🙂
נראה מעולה!
אפשר להכין גם ללא מערבל?
תודה
ברור שאפשר
עשיתי עם נקטרינות עייפות שחנו במקרר , יצא מעולה, תודה
שמחה לשמוע
היי קרן,איך ממירים כמויות מתבנית 22 לתבנית 26?
מכפילים כמויות ב 1.5
תודה רבה
השרתי את השזיפים ב-2 כפות פורט, שקית סוכר וניל וחצי כפית קינמון. הפחתתי את כמות הסוכר סהכ לחצי כוס.
יצא מעולה!!!!
תודה למתכון הפשוט והמוצלח.
הי. הבלילה יוצאת מוצקה. האם לדלל? עם מה מומלץ?
אין צורך לדלל
אם עקבת במדוייק אחרי ההוראות אז היא בסדר גמור
אפשר להחליף את הקמח לקמח שקדים?
לא יודעת להגיד אם רק קמח שקדים יחזיק את העוגה תנסי לערבב אותו עם קורנפלור
מה זה 2 כפות פורט?
יין פורט, מוסיפים לרוב לתבשילים וקינוחים.
שוב עושה את העוגה שלך רציתי לדעת אם את עופה על טורבו?
חום עליון תחתון
היי קרן
אפשר להמיר את החמאה בשמן?
ואם כן כמה שמן?
אפשר להמיר, 1/2 כוס שמן
שלום, האם אפשר להשתמש בשזיפים מיובשים, תודה.
זה ממש לא ייצא אותו הדבר אבל זה אפשרי
נראית עוגת פיצוץץץ , אפשרי להשתמש בקמח מלא תופח ?
הי יעל
אני מאמינה שזה יעבוד טוב
בהצלחה!
הי
אפשר להחליף עם כל פרי?
כן
רצוי פירות כמו משמשים אפרסקים נקטרינות או תאנים
אפשר בתבנית 26?
הי קארין
היא תצא מאוד נמוכה
אם את רוצה תבנית 26 את צריכה להגדיל בשליש את כמות המצרכים
איך ממירים לגרסת פרווה?
1/2 כוס שמן קנולה
היי קרן, הכנתי עם שזיף סגול, העוגה נהדרת!
תודה רחל על השיתןף, שבת שלום 🙂
עוגה מדהימה יעבוד עם אגסים/אגסים מקורמלים
ולבררנים שלא אוהבים פירות….. יש איזה תחליף שאפשר לשים? תודה ♡
זו עוגת פירות
אפשר להמיר לאגסים
הי קרן.
אפיתי את העוגה כבר מיליון פעם (גם עם פירות שונים) והיא אכן אלוהית 🙂
הפעם אני צריכה להכין אותה פרווה. האם יצא לך לנסות? גם אם לא, אשמח להמלצה באיזה שמן כדאי להשתמש ובאיזו כמות.
תודה,
מיכל.
איזה כייף לשמוע, לדעתי אין בעיה להמיר בשמן קוקוס
לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות עם זה בעיה, נהפוך הוא.
100 גרם שמן קוקוס במצב רך כלומר לא נוזלי ולא מוקשה
ספרי לי איך יצא:-) ובאיזה פרי השתמשת
אף פעם לא אפיתי עם שמן קוקוס… האם יוצא טעם מורגש של קוקוס? כמובן אשמח לדווח לאחר מעשה.
לגבי הפירות: כרגע הכוכב אצלנו בבית הוא האגס + גרידה מליים שלם + מיץ מחצי ליים שאני מוסיפה לתערובת ולא מעל. יוצא אש!
נשמע אש! לגבי השמן קוקוס יש טעם עדין של קוקוס
שזה דווקא אחלה בעיניי
אני ממליצה לך לנסות אותו לפחות פעם אחת כדי לדעת איך זה בשבילך
בהצלחה!
מוצלח מאוד
בהחלט מתכון מנצח
בפעם השלישית שהכנתי חתכתי את השזיפים לרבעים\שישיות כדי שהפרי יתפזר יותר בבלילה.
תודה רבה לך !!
אפיתי את העוגה כבר פעמיים, עם שמן קוקוס ו… במקום קמח רגיל, קמח ללא גלוטן, שגם אלו שהם ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, יוכלו להינות… יצא מ ע ו ל ה!!!!!!!
מתכון סוף
איך אני שמחה לשמוע! ותודה ששיתפת זה חשוב
היי קרן, בלוג מקסים ונורא טעים:)
הכמות של השקדים טחונים זה חצי כוס או כוס?
תודה,
ניצן
תודה ניצן 🙂
1/2 כוס שקדים טחונים, ותודה, יתוקן במתכון!
יצא מעולה.העוגה חוסלה תוך 10 דקות. תודה על המתכון.
זה מה שקורה עם העוגה הזו! תודה
היי קרן, שמעתי המלצות על העוגה הזאת:)
האם תתאים לתבנית 18 או 24?
תודה!
אם את אופה ב 18 שימי לב שהיא תצא גבוהה יותר וזמן האפייה יתארך מעט.
לתבנית 24 העוגה תצא נמוכה מאוד וזמן אפייה עלול להתקצר,
את יכולה במקרה זה להגדיל את כמות החומרים ב 1/3 ואז היא תצא בגודל המתאים .
הי קרן, שוב יום חמישי מכנסים לבלוג של קרן דבר ראשון… מתחילים עם עוגה טובה ועושה מצברוח לכל השאר.
האם אפשר לאפות באינגליש קייק רב פעמית בגודל 28 ס"מ?
בטח!
הוספתי ברנדי ווניל לשזיפים, יצא מעולה!! תודה על המתכון
אחלה תוספת 🙂 תודה מורן
היי קרן!
הכנתי את העוגה אינספור פעמים אך אף פעם לא יוצאת בדומה לתמונה במתכון.
הבלילה לא עולה מעל השזיפים אלא נוצרת שכבה בינהם בלבד.
אשמח לדעת אם יש לך רעיון ולשלוח תמונה
תודה
אולי את משקיעה את השזיפים בתוך הבלילה? צריך ממש רק להניח אותם עליה ולא לדחוף פנימה.
בהמשך לשאלה של דניאל, האם בזמן ההגשה את הופכת אותה ומגישה עם הבצק מלמעלה והפירות מלמטה?
ככה זה נראה בתמונות.
לא הופכת את העוגה, ככה היא נראית .
היי! ניתן להחליף חמאה במחמאה לעוגה פרווה?
אפשרי
יצאה מעולה!!! יפה וטעימה , למרות שהשזיפים שקעו מדי. השקדים משדרגים את העוגה. תודה רבה
הכי חשוב שיצאה טעימה, תודה
הי קרן, יעבוד עם שמן זית או קנולה במקום חמאה?
מחפשת עוגת פירות קלה וגם לא מאוד מושחתת..
תודה
אני מניחה שזה יעבוד, לא תתקבל בדיוק אותה תוצאה אבל עדיים אמור להיות טעים:-)
וואו עוגה משגעת. קיבלתי מלא שזיפים ארוכים..אני ממש הולכת להכין אותה בהמשך השבוע. שכחתי איך קוראים לזן הזה. הם ממש טעימים אך הרבה פחות עסיסיים משזיפים עגולים. מה את אומרת? ואשתמש בקמח כוסמין לבן כי זהו..נפרדתי לצערי לכמרי מקמח לבן רגיל. אעדכן איך יצא קרן-לו!
שזיפי שגיב זה החיים
עוגת פירות נפלאה לקיץ.
אפיתי בגרסת שזיפים בלבד, ופעם נוספת עם תערובת פירות שונים
כמו אפרסק נקטרינה.
כיף של עוגה
תודה דולי
כאחת שחיה כשלושים שנה בארה״ב ואוהבת מאוד לאפות (ובעשר השנים האחרונות ללא גלוטן-רגישות) קניתי את הספר של:
Michael Ruhlman
שם הספר: RATIO
מאז שקראתי את הספר אני לא אוספת יותר מתכונים . הספר הזה מלמד אותך את היחסים בין חמאה, קמח, ביצים ולפעמים גם נוזלים.
תירגמתי את העוגה שלך לכמויות של אונזים (oz) ויצא שכל מוצר הוא 4 אונזים (חוץ מהסוכר – 1/2 כוס סוכר יהיה 4 אונז). העוגה הזו נקראת עוגת פאונד. מכל מוצר שמים 1 פאונד שסה 8 אונז, שלך היא חצי מזה רק 4 אונז. ברגע שיודעים יחסים לא צריך מתכונים. יש את המקור ולאחר מכן ניתן לשבחה בפירות , גרידת לימון וכדומה.
היחס של עוגת פאונד ועוגת sponge הוא אותו יחס רק שבעוגת pound מערבבים תחילה את החמאה והסוכר, ובעוגת sponge מערבבים תחילה את הביצים והסוכר ואז המרקם יוצא שונה לחלוטין, בספר זה גם תמצאו את היחסים לעוגות שונות, עוגיות, לחם, מרקים ממרחים וכדומה .
למשל היחס ללחם הוא יחס של 5 יחידות קמח ו-3 יחידות מים, לאחר מכן מוסיפים שמרים מלח תבלינים וכדומה. מומלץ מאוד הספר .
הי קרן, אני מכורה לבלוג שלך אבל ממש!!
האם אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק? אם כן כמה תבניות אצטרך?
שאלה נוספת, קמח מלא יעבוד פה?
תודה רבה נועה! כייף לי שאת פה
אין בעיה להכין באינגליש, נראה לי שאחת תספיק, שימי לב לזמני אפייה ייתכן וישתנו כי היא תצא גבוהה יותר.
אין בעיה להמיר חלק בקמח מלא נסי להתחיל בחצי.
בהצלחה
עוגה מעולה שאין דברים כאלה ואופן ההכנה הפשוט בכלל בונוס מפנק
תודה רבה
חוסלה תוך שעות ספורות.
כמה שעות זה שיא:-)
תודה נעמה
וואוו עוגה משגעת!
עשיתי לפי הטיפים לשינוי בסוף. רק קמח לבן וסוכר לבן (זה מה שהיה לי). יצא שלמות
מהממת ריקי תודה
היי קרן
זו יעל אמא של חיתל
המתכון של עוגת השיזיפים את לא רושמת לשים בצק מעל השיזיפים, בתמונה נראה שיש בצק. אז מה?
תשובה תודה
היי,
מאוד מוצלח! הכנתי את העוגה 3 פעמים בסופ"ש אחד – פעם אחת לאירוע אבל נגמר לפני שהספקתי לשמור משהו, אז הייתי צריכה להכין שוב, ועוד פעם לעבודה לתחילת שבוע,
עוגה מצויינת!
עשיתי לפי המתכון, עם שקדים (שטחנתי לבד במעבד מזון – עד לרמה של פירורים דקיקים, כמו קוסקוס דק, לא ממש ממש אבקה), וסוכר חום.
רק משהו אחד ששמתי לב, יש משמעות לגודל החתיכות של השזיפים, בפעם הראשונה חתכתי לחצי והם אכן היו בתוך העוגה והבלילה ציפתה אותם, בפעם השניה עשיתי חתיכות קטנות יותר והן לא שקעו – האמת, זה עניין של טעם, אני יותר אהבתי ששקעו וכשאוכלים יש בפנים שזיף רך ומתוק, כשזה לא שקע, אז בפנים יותר אחיד ויבש ורק לח מעט מלמעלה מהשזיף-
בשני המקרים, העוגה נטרפה!
תודה על המתכון!
תודה איה, זה בהחלט כיף לגוון ולשנות גם בגודל הפרי, ואגב,
כל פרי יתקבל בשמחה
הי קרן (: אני מכינה את העוגה והבלילה נראית לי מעטה (ודי סמיכה) לעומת כמות השזיפים? זה הגיוני? תודה.
הגיוני לגמרי
עשיתי אותה פעם רביעית השבוע, זו פשוט עוגה מדהימה!!! תודה על מתכון נהדר!
הופה! כל הכבוד! תודה:-)
הי
הבלוג מקסים והמתכון מאוד מפתה…אפשרי את המידות המדוייקות לתבנית 24?
תודה עדי,לתבנית 24 יש להגדיל את כל כמות המצרכים ברבע
יצא מעולה , חוסל ברגע
תודה!
נהדר, תודה רבה
אתם בטוחים לגבי זמן האפיה? לי נראה ב55 דקות מקבלים קרש. כבר אפיתי עוגות פירות בחיים, 40 דקות תמיד הספיקו לי
אצלי בתנור זה זמן האפייה, כיון שיש הבדלים בין תנורים אי ממליצה לבדוק כבר אחרי 40 דק׳.
אם צריך עוד זמן אפייה ממשיכים ואם לא אפשר להוציא, היא לא תתיייבש
היי
האם עדיף לאפות את העוגה בטורבו או רגיל?
תכנית תנור רגילה
היי קרן
זו יעל אמא של חיתל
המתכון של עוגת השיזיפים את לא רושמת לשים בצק מעל השיזיפים, בתמונה נראה שיש בצק. אז מה?
תשובה תודה
אין בצק מעל, בלילת העוגה תופחת מעט ועולה כל השזיפים
היי מאמי יש אפשרות לעשות בתבנית רגילה לא חד פעמית גבוההה של קרין גורן קוטר 24 ?
העוגה לא גבוהה בכלל והיא מתאימה לתבנית בקוטר 22 ס״מ כך שתבנית גבוהה בקוטר 24 תניב תוצאה של עוגה די שטוחה אז לא ממליצה
את יכולה להגדיל את החומרים בעוגה ב 50% ואז זה יתאים וזמן האפייה יתארך מעט
היי
אוהבת מאוד את המתכונים הנהדרים שלך…
הכנתי את העוגה לפי הכמויות והיא יצאה מאוד נמוכה האם אלה הכמויות ?
תודה ושבת שלום
זו עוגה לא מאוד גבוהה.
האם אפית בתבנית 22 כמו שצויין במתכון?
איזה גודל תבנית ??
כתוב
עגולה 24 סמ
איזו עוגה מדהימה!!! היו לי שזיפים קטנטנים כאלו ולא גדולים, ערבבתי אותם לתוך הבלילה ופיזרתי כמה מעל (ערבבתי אותם עם קצת ברנדי ותמצית וניל ופיזרתי קינמון מעל..). סוף סוף עוגת פירות בחושה מושלמת.
מה שכן היא יצאה קצת נמוכה אפילו שאפיתי ברינג של 20 (אבל מאוווד אוורירית ונימוחה). יכול להיות בגלל שלא היה את הנפח של השזיפים הגדולים? אולי היא הייתה יוצאת גבוהה יותר אם הייתי מקציפה את החמאה והסוכר עם הביצים לפני הוספת הקמחים? תודה
זו לא עוגה גבוהה, אבל בהחלא גודל השזיפים משפיע עליה
בעיניי היא מושלמת כמו שהיא
היי
העוגה ניראת מושלמת
האם יש תחליף לביצים?
תודה על המענה
אפש לנסות להמיר ברסק תפוחים אבל לא ניסיתי
אוקיי
תודה רבה
הי קרן,
הבלילה של העוגה יצאה מעטה, לא הצלחתי לשטח אותה בתבנית 22 כי לא היתה מספיק מסה ולבסוף אפיתי אותה בתבנית פאי. זה הגיוני? היא יצאה מאוד נמוכה לאחר האפיה
זו בלילה לא גדולה, משטחים על תבנית ותוקעים פנימה את השזיפים, אז הבלילה עולה על השזיפים וזה חלק מהיופי שלה. היא לא עוגה גבוה
עוגת שזיפים נפלאה, קלה
5 דק עבודה
אפיתי רק עם סוכר לבן
המרתי את השקדים בקמח
(באמת , הכי קל שיש)
יצאה מושלמת!
תודה ושבת שלום
עוגת שזיפים נפלאה, קלה, 5 דק עבודה
אפיתי רק עם סוכר לבן, המרתי את השקדים בקמח (באמת , הכי קל שיש)
יצאה מושלמת! תודה ושבת שלום
אלופה ענת תודה
מושלמת תודה… הוספתי קצת גרדת לימון אגב
אחלה רעיון להבא
קרן, עוגה מושלמת!!
השרתי את השזיפים בקצת ויסקי, קינמון וסוכר חום. בבלילה החלפתי חצי מכמות הקמח הרגיל בקמת כוסמין מלא….יצאה מדהימה ממש!
האתר שלך זה כיף גדול!
תודה
תודה! שמחה לשמוע
וואו וואו וואו… עוגה מעולה!! אני לא יודעת מה לעשות כי מאז שגילתי אותך אני לא מפסיקה לאפות ומתחילים לשים לב :))
זה בעייתי ממש! אני הייתי מפסיקה לעקוב אחרי 🙂
המחשבה עברה לי בראש… אבל לא מסוגלת. אין כמוך!
תודה סהכ כייף לי!
איך אפשר להפוך את העוגה ללא גלוטן? אפשר רק עם קמח שקדים?
להמיר את הקמח הלבן במתכון בקמח ללא גלוטן ביחס של 1:1
קרן יקרה
אמאל'ה ואבאל'ה וכל השושלת איזו עוגה נפלאה !!
אפיתי אותה לראשונה באומץ עבור מארחת קפדנית וכ"כ סמכתי על המתכון שלך.
העוגה נשאבה בדקות !!!
הכנתי בתבנית אינגליש קרטון עם השוליים הקצת פחות גבוהים מהסטנדרט, ויצאה בגובה מושלם בעיניי.
הכנתי עם שמן קוקוס ומעט חמאה ( מהשאריות שהיו במקרר…אחלה שילוב!) והוספתי למסה גם קצת קוביות שזיפים שהושרו בוניל,גרידת לימון וברנדי. 40 דק' בחום 170 .
יצאה רכה, עשירה ,נימוחה והשזיפים שזלגו לתחתית היו מעדן.
תודה רבה לך
איזה משמחת את!
https://cooking.nytimes.com/recipes/3783-original-plum-torte
היי קרן המדהימה . אני עוקבת אחרייך גם בפייסבוק ועקבתי אחרי התהליכים . שאלה קטנה של מתחילות , ציינת כאן בתגובות שכדי להשתמש בתבנית 26 יש להכפיל ב1.5 לאחר מכן ציינת בתגובה אחרת להוסיף שליש שנראה הגיוני יותר בהבנתי מהסטורי השמור בעמוד . אשמח לעזרתך גם אם המתכון יעבוד לי עם 6 חצאי שזיף 🙂
שליש זה אחלה ו 6 שזיפים זה גם אחלה
תודה קרן, נשמע ונראה מעולה
אפשר לאפות בתבנית מאפינס?
ואם כן יש שינוי בחום? בזמן האפייה?
לא ממליצה במאפינס, זו עוגה מאוד לחה רכה וקצת מתפרקת
הכנתי את העוגה, כיוון שאין עכשיו שזיפים שמתי אגסים שבישלתי לפני כן בסירופ, מזגתי קצת מהסירופ על העוגה אחרי האפייה, יצא מעולה.
היי קרן(: נראה מעולה!
יתאים עם תותים?
בטח
כן, חורף. כן, זאת לא העונה, אבל היו לי שזיפים חתוכים בהקפאה וחשבתי מה לעשות איתם. אז הפשרתי, סיננתי מהנוזלים וניסיתי לדחוף מלמעלה כמו שעשית עם חצאי השזיפים הטריים. יצא מושלם. בן הזוג נכנס הביתה ושאל: "למי יש יומהולדת", מרוב החגיגיות. המון תודה.
היי קרן, יש תחליף פרווה לחמאה?
נטורינה או שמן קוקוס או שמן קנולה 1/3 כוס
הי קרן
מכורים לעוגה הזו.
רק שעכשיו אסור לי קמח לבן יש אפשרות לקמחים אחרים כוסמין וכו? תוכלי לכתוב לי כמויות…
ממש אשמח להכין אותה שגם אני אהנה:)
אין צורך בשינוי בהמרה לקמח כוסמין
עוגת אליפות
תודה לך
הי קרן, אם אחליף את כל הקמח הלבן לקמח שקדים, עדיין יעבוד?
דנה
לא יחזיק פה רק קמח שקדים אפשר חצי חצי עם קורנפלור או קמח תפא
הי קרן, במה אפשר להחליף שקדים טחונים ?
עוגה מאוד טעימה , הכנתי אותה כמה פעמים. רוצה להכין עכשיו אבל אין לי שקדים טחונים.
תודה
כל אגוז אחר טחון או קמח לבן אבל אז היא תצא פחות מהממת מהמקור
הי קרן, את העוגה הנהדרת הזו אפיתי כבר כמה פעמים בעונתהקיץ כשיש שזיפים.
האם עכשו בחורף אפשר עם תותים במקום שזיפים?
תודה רבה
בטח שאפשר תותים
תודה רבה.
ותודה על כל המתכונים הנפלאים ומצב הרוח שלך שתמיד מעודד ומשמח.
יצאה נהדרת טעימה ויפה עם תותים. תודה רבה
תודה דגנית
היי
העוגה נראית פצצה
אבל יצאתי קצת מבולבלת
שאלו פה כמה פעמים לגבי הגדלה לתבנית 24
ויש תשובות שונות – פעם להגדיל ברבע פעם בשליש ופעם בחצי
כנל לגבי תבנית 26 – פעם כתוב להכפיל
ופעם להכפיל …
אז מה נכון ?
איך תמא העוגה הכי טןב בתבנית 24/26 ?
תודה מראש
לתבנית 24 להגדיל בשליש
לתבנית 26 להכפיל
תודה על המתכון. את חושבת שהעוגה תהיה טעימה עם ענבים?
וואו עוגה מטורפת! הכנתי אתמול והיא גרפה מלא מחמאות! הקרמול מלמעלה מוסיף ממש! תודה 🙂
תודה אלונה
שלום קרן יקרה , תודה על המתכונים הנהדרים , רציתי לשאול האם משנה מצב השזיפים , שלי די קשים עדיין
אם הם לא בוסר אז זה בסדר
עוגה פגז!!
אפיתי בתבנית 24 בלי להגדיל כמויות…יצאה מושלמת!
השילוב של חמיצות השזיפים…יאמי
תודה יעל
אפשר להשתמש רק בקמח שקדים.
אגב עוגה מושלמתתתת אפיתי כבר חמש פעמים. גם עם שמן קוקוס. טעיםם
אפשר להשתמש רק בקמח שקדים?
אגב עוגה מושלמתתתת אפיתי כבר חמש פעמים. גם עם שמן קוקוס. טעיםם
קמח שקדים לדעתי לא יחזיק לבד את העוגה, נסי לערבב חצי חצי קמח שקדים וקמח תפא או קורנפלור
טעמתי עכשיו אצל חברה ויצא מושלם!!
יש לי הרבה פטל אדום טרי. רוצה לנסות להמיר את השזיפים
מה הכמות המומלצת בכרמים?
לא יודעת בגרמים, חופן גדול
העוגה כזו כייפית !! רק אגיד שלדעתי אין צורך כלל במיקסר וניתן לערבב במטרפה . תודה לך אישה יקרה על המתכון והלב שבא עמו!!
תודה גליה יקרה
מתכון קל מאד להכנה, אין צורך במיקסר והתוצאה מצויינת. אהבתי לראות איך תוך כדי אפיה השזיפים נבלעים בבצק:) תודה
תודה מירי