אין משהו שיכול לצאת לא מוצלח כשיש עליו קרם שקדים, כמו למשל העוגה הזו.
הבסיס שלה הוא בסיס יחסית פשוט אבל מאוד רך ונעים, ואופים אותה בשני שלבים.
שלב ראשון ללא תוספת קרם השקדים מלמעלה והשלב השני עם .
זו לגמרי עוגה להכין בבית ולהרשים איתה, והיא מחזיקה מעמד ועסיסית למשך כמה ימים אם תעטפו אותה היטב.
כבר סיפרתי פה בעבר כמה פעמים כמה אני אוהבת להחזיק במקרר קרם שקדים כי תמיד אמצא מה לעשות איתו.
זה לגמרי מאבט מבחינתי בדיוק כמו שאני אוהבת שיש לי פסטו במקרר.
ההכנה שלו ככ פשוטה והוא מחזיק מעמד המון זמן.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת וניל אוכמניות וקרם שקדים / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או שתי תבניות אנגליש קייק
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
1 כף תמצית/מחית וניל
חצי כוס (100 גרם) שמן קנולה
מעט מלח
שלושת רבעי כוס (200 מ"ל) שמנת להקצפה (שמנת פרווה לגרסת פרווה)
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
חופן אוכמניות טריות או קפואות
לקרם שקדים :
200 גר׳ (2 כוסות) שקדים טחונים לאבקה
200 גר׳ חמאה רכה (מחמאה לפרווה)
200 גר׳ אבקת סוכר
2 ביצים גודל L
2 כפות קורנפלור (אפשר להמיר בקמח)
כף מחית/תמצית וניל
לעיטור:
חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר או בקערה עם מטרפה טורפים ביצים וסוכר לבן, מוסיפים שמן קנולה וממשיכים לטרוף
מוסיפים שמנת להקצפה, וניל ומלח וממשיכים לטרוף, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומפזרים ממעל הבלילה את האוכמניות.
אופים את העוגה למשך 25-30 דקות עד שהיא יציבה לגמרי וכמעט אפויה
(אם אצלכם בתנור צריך עוד זמן אז אין בעיה להוסיף)
כשהעוגה בתנור מכינים קרם שקדים :
בקערה מערבבים את כל מצרכי הקרם, ומניחים בצד.
כשהעוגה יוצאת מהתנור יציבה מצפים אותה לגמרי בקרם, אתם לא חייבים להשתמש בכולו אבל חשוב שתהיה שכבה יפה על כל העוגה.
אם נשאר קרם תאחסנו אותו במקרר, בצקי שמרים ועוגיות מאוד אוהבים אותו אחכ לשימוש והוא מחזיק המון זמן מעמד.
מפזרים מעל הקרם שקדים פרוסים ומחזירים ל 20 דקות אפייה נוספות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר לשקט באבקת סוכר לצנן ולהגיש.

העוגה נשמרת עד כ 4 ימים כשהיא עטופה היטב מחוץ למקרר.
את האוכמניות ניתן להמיר בתותים או פטל ואפשר גם לוותר.
19 Comments
היי קרן 🙂 יש דרך לעשות את העוגה טבעונית?
לנסות להמיר ביצים בבסיס העוגה לרסק תפוחים בחצי כוס, ובציפוי להמיר למחמאה/נטורינה
הי קרן, אם משתמשים באוכמניות קפואות – להפשיר אותן קודם? מה הכמות המומלצת?
אין צורך להפשיר
כוס אוכמניות
האם חצי מכמות קרם השקדים תספיק כדי לכסות את העוגה? פשוט לא בא לי שאריות במקרר ואני לא אופה הרבה.. תודה!!
אין בעיה להכין חצי ומקסימום תצא שכבה נמוכה יותר מבתמונה אצלי
ואגב את הקרם אפשר גם להקפיא
שלום
אפשר להכין את העוגה ללא האוכמניות?
בטח
היי קרן, הכנתי את העוגה הערב לכבוד השבת. היא אחלה אך לטעמי יש בה אחוז גבוה מידי של שומן וסוכר.
כשאת שמה גם שמן וגם שמנת מתוקה ואז למעלה עוד שקדים טחונים ועוד 200 גרם חמאה זה המון! ויוצא דחוס ושומני.
בבלילת העוגה אין צורך גם שמן וגם שמנת לטעמי – זה יצא שומני מידי, עשיתי את זה והיא יצאה ממש שמנה.
הפחתתי את כמות החמאה ל-150 גרם בציפוי ואני חושבת שיכולתי להפחית עוד וזה יצא אש, הוספתי גם גרידת לימון שנתן עוד טאצ'.
בנוסף, כמות הסוכר עצומה! כמעט חצי קילו סוכר בכל העוגה (450 ג"ר).
הפחתתי גם כאן, לשלושת רבעי כוס סוכר חד"פ בבלילה ובציפוי ארבע כפות אבקת סוכר.
בכל אופן, עוגה עם פוטנציאל ענק, רק צריך עוד לדייק אותה.
מקווה שעוזרת לבאות:)
תודה
אני נוהגת לפרסם מתכון אחרי שהגעתי למסקנה שהוא לא פחות ממושלם לכן כל מה שכתבת פה פחות רלוונטי לי
עומדת מאחורי המתכון שלי כפי שהוא והפחתה של סוכר או שינוי בעוגה עלול לאכזב מישהו אחר
שמחה בכל זאת שעבור השינויים שעשית היה לך טעים אבל אין צורך לעדכן מתכון
שבוע טוב
גם לי העוגה יצאה דחוסה, כבדה ושומנית..
מאכזב ממש 🙁
הי נעמה
עוגה דחוסה מתקבלת בהפחתה של כמות סוכר בעוגה או אפייה בתבנית קטנה מדי, אחרת אין סיבה שכן העוגה עשירה ולא יבשה
עשיתי וזה היה נחמד אבל מרוב מתיקות בקושי מרגישים את החמיצות של האוכמניות… קצת הזכיר עוגת טורט של שקדים. ממליצה או להפחית משמעותית סוכר או לשים פי 3 אוכמניות:)
אוכמניות לא חייבות להרגיש חמוצות בעוגה, אבל אפשר בהחלט להוסיף, אין שום טעם להוריד בסוכר זה ייפגום משמעותית במרקם גובה ואווריריות החלק התחתון של העוגה
בוקר טוב קרן
איפה התגובה שלי? אודה להתייחסותך
עניתי לך
ואגיד שוב
את העוגה הכנתי בעצמי והחלק התחתון שלה מבוסס על מתכון אחר שלי מוצלח, לכן אין סיבה שתצא יבשה אלא אם כן הפתחת בכמות הסוכר, או שאפיל בתבנית קטנה מדי, או שאולי אפית יותר מדי
לא הפחתתי בכמות הסוכר או יתר הדברים שציינת
בעיניי המתכון דורש בדיקה
בכל אופן תודה על המענה!
שבוע טוב
העוגה אכן עם כמות גדולה של סוכר ושומן אבל היא טעימה ורכה בטירוף.
שווה את הקלוריות 🙂
תודה רבה יעל