מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת וניל שוקולד צ'יפס בשתי גרסאות

פברואר 28, 2020 95 Comments

עוגה חלבית

לאחרונה אני מקבלת מכם המון בקשות לעוגות פרווה, קלות להכנה, בלי מיקסר, דיאטטיות

ובקיצור, זמין קל נגיש ולא משמין.

אז בואו נדבר רגע על דיאטה ומשמין, כי בדקתי בשבילכם ברשת מה זה אומר עוגה דיאטטית

וגיליתי שהן לא מאוד שונות מהעוגות שלי, שבחלקן יש תחליפי סוכר שלדעתי גרועים יותר מסוכר

ופשוט קוראים להן עוגה דיאטטית… ואני חושבת שמי שכבר מכין עוגה עדיף לו שהיא תהיה טעימה.

נכון, אפשר לבחור ולא להכין עוגות עתירות ביצים שומן וסוכר, אבל רוב העוגות הבחושות מהבלוג שלי,

הן דווקא כאלו, ושני דברים חשובים יעזרו לכולנו תמיד לשמור על המשקל ועל אורח חיים בריא:

1.פעילות גופנית ולא משנה איזו, בעיקר אם אתם אוהבים אותה, וכן, לא כולם אוהבים פעילות פיזית

אבל מנסיון שלי, כמה שזה קשה בהתחלה, הגוף והנפש מתמכרים לפינוק הזה לגוף שנקרא ספורט

ואם תעברו את החודשים הראשונים, אפילו שלא קל, תראו שאחכ לא תוכלו לחיות בלי זה.

2. לאכול פרוסה ביום, אם אתם שומרים, אם אתם רוצים לשמור על הגוף, אל תרדו על חצי עוגה,

תאכלו פרוסה ותספרו מיד אחרי עד 100 תראו שאתם לא חייבים עוד אחת. אני בעד שתמיד תהיה עוגה בבית,

שנאכל ממנה כל יום קצת, וכך לא נתרגש מעוגה פעם בהמון זמן ונרביץ אותה בבת אחת.

מה אומרים? צודקת?

לאור הבקשות שלכם, החלטי להכין עוגה אחת לשבת, פעם אחת בגרסה חלבית ושמנמנה

ופעם אחת בגרסת פרווה שמכילה פחות אחוזי שומן ונעשה בה שימוש בקמח כוסמין לבן.

אתם תחליטו איזו מהן בא לכם להכין לסופ״ש, לי באופן אישי אין העדפה, אני אוהבת את שתי הגרסאות

באותה המידה, ומבחינתי עוגות פרווה זו ממש לא מילה גסה.

הכמות במתכונים מתאימה בכל מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת.

פרווה

עוגת וניל שוקולד צ'יפס בשתי גרסאות/תבנית אינגליש קייק

גרסא חלבית שמנמנה:

150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן

2 ביצים גודל L

120 גר' חמאה רכה

1/2 מיכל (100 מ״ל) שמנת חמוצה

כפית תמצית וניל

כפית גרידת תפוז

1.5 כוסות (210 גר) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כוס (200 גר) שוקולד ציפס

2 כפות קמח לבן לקימוח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק

בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים חמאה רכה ושמנת חמוצה ומערבבים

מוסיפים גרידת תפוז וניל ואת הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה

בקערה קטנה מערבבים שוקולד צ'יפס עם 2 כפות קמח (זה ימנע מהשוקולד לצנוח לתחתית)

מעבירים את השוקולד צ'יפס לבלילה ומערבבים מעט שייטמעו בפנים.

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

גרסה פרווה קצת פחות משמינה:

150 גר' (3/4) כוס סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

2/3 כוס (130 גר) שמן קנולה

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים

כפית תמצית וניל

כפית גרידת תפוז

1.5 כוסות (210 גר) קמח כוסמין לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כוס(200 גר)  שוקולד ציפס

2 כפות קמח כוסמין לבן לקימוח

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק

בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים

מוסיפים גרידת תפוז וניל ואת הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה

בקערה קטנה מערבבים שוקולד צ'יפס עם 2 כפות קמח (זה ימנע מהשוקולד לצנוח לתחתית)

מעבירים את השוקולד צ'יפס לבלילה ומערבבים מעט שייטמעו בפנים.

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

חלבית

פרווה

 

Print Friendly, PDF & Email

95 Comments

נטלי ברק פברואר 28, 2020 at 10:23 am

היי יקירה יש בגרסא החלבית בעית הקלדה בכמות הקמח רשמת 1.5 כפו קמח לתשומת ליבך
ותודה על הבלוג המהמם

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 1:45 pm

תודה רבה לך ותוקן 🙂

Reply
אופיר אפריל 14, 2022 at 6:57 pm

אפשאר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 1:50 pm

כן

Reply
יוכבד פברואר 28, 2020 at 10:56 am

הייי נראה סוף … מה עושים כשיש לי רק ביצים m

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 1:45 pm

לא צריך לשנות כלום זה יהיה בסדר

Reply
חן אביוב מרץ 12, 2020 at 10:27 am

אם אשים קמח חיטה לבן זה על אותו כמות?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 10:44 am

כן, אותה כמות

Reply
קרן אוקטובר 20, 2022 at 11:20 pm

וואווו העוגה יצאה מושלמתת פעם ראשונה שיוצאת לי עוגה כזו מוצלחת,קרן את אלופה .
מעריצה שלך .
כל ניסיון היה נכשל הפעם עשיתי את המתכון שלך ופשוט יצאה מעולה .

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2022 at 6:51 am

אחל אני שמחה תודה! איזו מהגרסאות הכנת?

Reply
רויה פברואר 28, 2020 at 4:44 pm

הבלילה ממש עיסתית. ככה צריך להיות?

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 4:59 pm

של החלבי? כן זו בלילה קצת כבדה עם חמאה ושמנת חמוצה

Reply
קרן אגם פברואר 28, 2020 at 5:00 pm

כן זו בלילה קצת כבדה, להקפיד להוציא מספיק בזמן מהתנור שלא תתיבש

Reply
ריקי פברואר 28, 2020 at 4:54 pm

נראה מעולה הגירסה הפרווה! הולכת לנסות…

Reply
נטע פברואר 29, 2020 at 10:43 am

גרסה פחות משמינה של העוגה הנהדרת הזאת
אני הולכת לנסות.
תודה רבה, מתכון נפלא.

Reply
נוי מרץ 10, 2020 at 8:27 pm

היי קרן
אפשר לעשות את גרסת הפרווה עם קמח מלא במקום כוסמין לבן?
תודה!

Reply
ליאור מרץ 23, 2021 at 11:57 am

אם אני רוצה להכין בתבנית 26, להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם מרץ 23, 2021 at 4:11 pm

הכפלת כמויות זה לתבנית 24 ואפשרי

Reply
יונת פברואר 29, 2020 at 2:45 pm

היי, אין לי משקל…כמה כוסות סוכר זה 150 גרם?

Reply
קרן אגם פברואר 29, 2020 at 3:04 pm

3/4 כוס

Reply
יונת פברואר 29, 2020 at 3:08 pm

תודה, יוצאת לדרך

Reply
לי נובמבר 21, 2021 at 3:35 pm

היוש, כדי להכין את גרסת הפרווה בכמות כפולה בתבנית גדולה (24) – צריך להאריך את זמן האפייה? בכמה?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 21, 2021 at 4:04 pm

להכין מהאתר את העוגה של אחרי הים היא גם עם שוקולד צ’יפס והיא מעולה ומתאימה ל 24 בלי שינויים

Reply
רות פברואר 29, 2020 at 11:46 pm

תודה רבה על הבלוג הנהדר הזה!
את חושבת שאפשר להחליף שמן קנולה בשמן קוקוס? או חלק ממנו?

Reply
קרן אגם מרץ 1, 2020 at 6:45 am

אפשר להמיר אתה הכמות אין בעיה

Reply
מיכל מרץ 3, 2020 at 12:58 am

העוגה יצאה לי מאד יבשה מבחוץ
כאילו לקח לה מדי הרבה זמן בתנור.
יכול להיות שהתבנית שלי קטנה מדי?
אינגליש קייק חד"פ?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2020 at 5:41 am

מבאס. תבנית אינגליש לרוב יכולה להיות קטנה מתבנית סטנדרטית, יאז המסה גדולה לה מדי ולוקח לה יותר זמן להאפות מבפנים, והיא עלולות להתייבש מבחוץ.

Reply
מיכל מרץ 5, 2020 at 3:23 pm

הי, רק אומרת שניסיתי שוב וחילקתי ל2 תבניות קטנות ויצא מושלם,
כמו כל המתכונים שלך!

Reply
גל מאי 20, 2020 at 10:08 am

משתפת: הכנתי את המתכון של הגירסא החלבית, וחילקתי את הבלילה (כמות של עוגה אחת) לשתי תבניות אינגליש-קייק חד"פ ויצא פשוט מושלם (מבחינת טעם, מרקם וצבע). כשהעברתי את הבלילה לתבניות, הייתי בטוחה שהיא לא תגבה במהלך האפייה (הבלילה נראתה והרגישה כבדה, ושחילקתי אותה לשתי תבניות היא בכלללללל נראתה לי נמוכה מאוד) אבל להפתעתי הרבה היא גבהה יפה לגובה בינוני ונאפתה בצורה מושלמת (אפיתי כ-40 דק'). רק ש (1.) שמתי גרידת קלמנטינה כי לא היה לי תפוז ו (2.) שכחתי לקמח את השוקולד-צ'יפס והם שקעו לי ברובם מטה (לא שמשהו מהדברים הללו מנע ממי שאכלו את העוגות לחסל אותן תוך חצי שעה ולהוציא תוך כדי אכילה צלילי "יאמממממ טעים"). תודה קרן – מתכון נהדר!!!

Reply
קרן אגם מאי 20, 2020 at 10:13 am

נהדרת את!

מיתר מרץ 3, 2020 at 12:04 pm

הולכת לנסות את הגרסה הפרווה! אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום ובקמח לבן במקום בכוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2020 at 12:16 pm

ברור!

Reply
מיתר מרץ 3, 2020 at 4:29 pm

וואו וואו וואוווו הכנתי את הגרסה הפרווה, יצא תבנית אינגליש קייק חד פעמית ועוד 5 מאפינס.
פשוט מושלם, כזה רך וטעים! תודה רבה על המתכון

Reply
גלית ינואר 21, 2021 at 2:02 pm

כמות השוקולד היא לא גדולה מידי עבור תבנית אינגליש?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 3:52 pm

הכמות במתכון מדויקת

Reply
אבישג מרץ 5, 2020 at 12:19 am

נראה מעולה…אני מעדיפה את הגרסה הפרווה יותר טעים ופותר בעיה לארוחה בשרית…
האם המתכון יכול לשמש כבסיס למגוון עוגות כמו שיש, קוקוס וכו?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 6:14 am

פרווה זה אחלה!
אין בעיה להשתמש בבסיס כדי לייצר עוגה אחרת, אשמח לשמוע איך יוצא כשתנסי.

Reply
סיון מרץ 5, 2020 at 9:41 pm

היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה בגרסא הפרווה עכשיו ואין לי תפוזים
במה אפשר להחליף?

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2020 at 11:23 pm

מים או חלב סויה

Reply
עדי מרץ 6, 2020 at 9:26 am

אפשר להכין כמאפינס ?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2020 at 10:14 pm

בטח, זמן האפיה מתקצר

Reply
עדי מרץ 7, 2020 at 9:33 am

קרן,
1. הכנו בתבנית אינגליש קייק ועוד 2 מאפינס יצא מושלם
2. בת הכמעט 4 התמודדה ממש יפה עם להכין את העוגה. סופר פשוט. סופר טעים. מומלץ מאוד לכל ההורים שמחפשים מתכון פשוט לילדים.
3. יש הרבה מתכונים שלך שמאוד קלים לילדים, אולי אפשר לסמן אותן בסימון של "אפייה עם ילדים" יקל על החיפוש וימשוך עוד אנשים לבלוג.

Reply
אתיקה מרץ 6, 2020 at 8:33 pm

קרן אגם יקרה
אפיתי שתי עוגות גרסת פרווה בשתי תבניות אינגלישקייק. העוגות מצויינות, עסיסיות, טעימות, נהדרות ממש. תפחו יפה. שאפו לך על מתכון מוצלח מעבר למצופה,

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2020 at 10:13 pm

שמחה ממש לשמוע אתיקה תודה

Reply
שירן מרץ 13, 2020 at 2:28 pm

עשיתח בגרסא החלבית. בול לפי מתכון וזמנים. הבלילה יצאה עיסתית מאוד והעוגה יבשה וכבדה. למה זה?:/

Reply
קרן אגם מרץ 13, 2020 at 3:49 pm

אוי מבאס לשמוע, העיסה כבדה קצת והעוגה לא מאוד אוורירית אבל לא אמורה לצאת יבשה
אולי ערבוב יתר?

Reply
מיתר מרץ 16, 2020 at 9:42 pm

אפשר להחליף את הגרידת תפוז ומיץ תפוזים בגרידת לימון ובמיץ לימון?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2020 at 7:28 am

אפשר
או שפשוט להכין עוגת לימון ממתכון אחר בבלוג כמו זו (ואת יכולה להוסיף לה שוקולד צ’יפס )
https://kerenagam.co.il/עוגת-לימון-וקוקוס/

Reply
מושיקו מרץ 17, 2020 at 7:15 am

שלום רב
בגרסת הפרווה אפשר עם קמח רגיל
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2020 at 7:27 am

בטח

Reply
ליניי דצמבר 20, 2020 at 7:04 pm

אפשר לוותר על גרידת תפוז?

Reply
קרן אגם דצמבר 22, 2020 at 3:35 pm

בודאי שאפשר

Reply
גל מרץ 18, 2020 at 7:11 pm

היי קרן, בגרסא החלבית האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

תודה,

Reply
קרן אגם מרץ 18, 2020 at 9:44 pm

פחות ממליצה כי העוגה לא מאוד אוורירית מלכתחילה
דווקא בגרסת הפרווה הייתי ממליצה להמיר מחצית מהקמח בכוסמין מלא

Reply
יוכבד מרץ 28, 2020 at 9:18 pm

הכנתי את גירסת הפרווה יצא מושלםם

Reply
אביגיל אפריל 16, 2020 at 1:18 pm

היי, דבר ראשון מתה על הבלוג שלך!
דבק שני, יש אפשרות להחליף את השמנת החמוצה (בגרסה החלביץ) ביוגורט?
תודה!!

Reply
אביגיל אפריל 16, 2020 at 1:21 pm

ועוד שאלה, סורי.
אם אחליט לעשות את הגרסה הפרווה, יש אפשרות במקום מיץ תפוזים נוזל אחר? וקמח לבן ולא כוסמין?
עוד פעם תודה

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 1:24 pm

אין בעיה קמח לבן לא ממליצה להחליף מיץ תפוזים

Reply
אביגיל אפריל 16, 2020 at 1:32 pm

אוקיי, תודה
ולגבי ביוגורט?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 2:42 pm

פספסתי את השאלה תוכלי לשאול שוב?לא הבנתי למה התכוונת

Reply
אביגיל אפריל 18, 2020 at 5:42 pm

היי, סלילה כנראה התפספס. בגרסה החלביץ אפשר להחליף שמנת ביוגורט?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2020 at 8:17 pm

כן

Reply
חן אפריל 17, 2020 at 1:36 am

שלום,
האם העוגה בגרסה החלבית יכולה להישמר גם מחוץ למקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 7:28 am

בטח

Reply
רעות סגל אפריל 18, 2020 at 11:25 am

העוגה מצוינת כמו כל המתכונים שלך
תודה!!!

Reply
עינת מאי 2, 2020 at 7:43 am

היי… לא יצאה לי העוגה… יצאה דחוסה וכל השוקולד צנח לתחתית למרות שקימחתי.
השתמשתי עם כוסמין – מתכון פרווה
אוףףףף… מעניין למה
פעלתי בדיוק לפי ההוראות

Reply
קרן אגם מאי 2, 2020 at 8:44 am

מבאס לשמוע, דווקא הפרווה הרבה יותר רכה, קמח כוסמין לבן או מלא? יש הבדל עצום

Reply
מיטל פברואר 10, 2022 at 12:16 pm

היי, במידה ויש לי קמח כוסמין מלא , ניתן להשתמש בגרסת הפרווה?
במידה ולא, יש לך מתכונים עם קוסמין מלא? תודה רבה, את מדהימה

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 12:58 pm

כוסמים מלא עדיך עוגות על בסיס שמן והרבה לחות כמו עוגת גזר למשל

Reply
איילת נובמבר 22, 2020 at 2:44 pm

היי קרן במידה ורוצה לעשות את גרסת הפרווה בשתי עוגות אינגליש צריך פשוט להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2020 at 2:54 pm

כן לגמרי

Reply
אביטל דצמבר 31, 2020 at 2:21 pm

היי קרן , מה דעתך על האופציה של להוסיף רום לעוגה ? הולך ? 🙂
תודה

Reply
גלית ינואר 21, 2021 at 2:04 pm

האם כמות השוקולד אינה גדולה מידי עבור תבנית אינגליש אחת?
האם לחלק את כמות הבלילה בין שתי תבניות אינגליש חד פעמיות סטנדרטיות ?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2021 at 3:52 pm

כמות המתכון מדוייקת כפי שהיא כתובה

Reply
שרון פברואר 25, 2021 at 9:22 pm

היי! לגרסה הפרווה אפשר להשתמש בסוכר חום כהה? אם לא אז סוכר רגיל?

Reply
קרן אגם פברואר 26, 2021 at 9:03 am

לא ככ הבנתי מה לא פרווה בסוכר , אפשר לבן

Reply
שולמית ספטמבר 24, 2021 at 12:51 pm

היי,
עדיף לאפות את העוגה בטורבו או בעליון תחתון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:31 am

עליון תחתון

Reply
יעל נובמבר 12, 2021 at 1:26 pm

היי, הכנתי את הגרסה פרווה עם קמח נטול גלוטן. יצא מושלם! תודה רבה על מתכון מעולה.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 5:35 pm

אלופה

Reply
לילך פברואר 11, 2022 at 7:14 am

איזה מבאס!! העוגה עלתה כ"כ יפה והיתה נראית יציבה וטובה (קיסם יצא יבש) אבל כמה דק אחרי שיצאה מהתנור היא ירדה ונהייתה דחוסה 🙁
רעיונות מה עשיתי לא נכון?
אגב- הקצפתי את הביצים במיקסר ולא ידנית.

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2022 at 4:08 pm

אין לי מושג למה פרט ללא בית המוכנה מבפנים אן שמשהו אחר השתבש

Reply
אופיר אפריל 14, 2022 at 6:58 pm

אפשאר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 9:57 pm

כן אין בעיה 1:1

Reply
ליטל לוי ספטמבר 19, 2022 at 10:05 am

היי קרן, אם אין שמנת חמוצה במה אפשר להחליף? וכמה?
ולאחר מכן, לאחסן את העוגה בחוץ? תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2022 at 1:32 pm

אפשר ביוגורט או גבינת רקוטה

Reply
אתל נובמבר 25, 2022 at 3:00 pm

היי נראה מתכון מעולה, במתכון בפרווה אפשר להחליף את המיץ תפוזים לחלב שקדים?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2022 at 7:11 am

אפשר

Reply
ספיר נובמבר 26, 2022 at 9:52 am

היי:) הכנתי את הפרווה ויצאה מעולה! רק רוצה לציין שטעם התפוז מאוד דומיננטי כנראה בגלל הגרידה
כך שיצאה ממש עוגת *תפוזים* עם שוקולד צ'יפס…
מי שפחות אוהב שילוב של שוקולד עם תפוז לדעתי עדיף לוותר על הגרידה
תודה קרן על המתכון המעולה♥

Reply
שרה דצמבר 22, 2022 at 2:52 pm

הכנתי את גרסת הפרווה ויצא מצוין! טעים, לח, גרידת התפוז מוסיפה המון. בקיצור מתכון וואו.

Reply
קורל פברואר 11, 2023 at 11:47 am

היי קרן,
ניראה כי החמאה לא נטעמת בבלילה .. 🙁
היא צריכה להיות רכה או נוזלית ?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2023 at 1:25 pm

כתבתי חמאה רכה…

Reply
נטלי קורן מאי 19, 2023 at 8:06 am

שלום. ממסה להכין את החלבית. האם להקציף את הסוכר והביצים לקצף או רק לאחד?

Reply
דיקלה יוני 2, 2023 at 8:16 am

היי קרן יקרה
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:51 am

העוגה תצא דחוסה מדי לטעמי

Reply

Leave a Comment