לאחרונה אני מקבלת מכם המון בקשות לעוגות פרווה, קלות להכנה, בלי מיקסר, דיאטטיות
ובקיצור, זמין קל נגיש ולא משמין.
אז בואו נדבר רגע על דיאטה ומשמין, כי בדקתי בשבילכם ברשת מה זה אומר עוגה דיאטטית
וגיליתי שהן לא מאוד שונות מהעוגות שלי, שבחלקן יש תחליפי סוכר שלדעתי גרועים יותר מסוכר
ופשוט קוראים להן עוגה דיאטטית… ואני חושבת שמי שכבר מכין עוגה עדיף לו שהיא תהיה טעימה.
נכון, אפשר לבחור ולא להכין עוגות עתירות ביצים שומן וסוכר, אבל רוב העוגות הבחושות מהבלוג שלי,
הן דווקא כאלו, ושני דברים חשובים יעזרו לכולנו תמיד לשמור על המשקל ועל אורח חיים בריא:
1.פעילות גופנית ולא משנה איזו, בעיקר אם אתם אוהבים אותה, וכן, לא כולם אוהבים פעילות פיזית
אבל מנסיון שלי, כמה שזה קשה בהתחלה, הגוף והנפש מתמכרים לפינוק הזה לגוף שנקרא ספורט
ואם תעברו את החודשים הראשונים, אפילו שלא קל, תראו שאחכ לא תוכלו לחיות בלי זה.
2. לאכול פרוסה ביום, אם אתם שומרים, אם אתם רוצים לשמור על הגוף, אל תרדו על חצי עוגה,
תאכלו פרוסה ותספרו מיד אחרי עד 100 תראו שאתם לא חייבים עוד אחת. אני בעד שתמיד תהיה עוגה בבית,
שנאכל ממנה כל יום קצת, וכך לא נתרגש מעוגה פעם בהמון זמן ונרביץ אותה בבת אחת.
מה אומרים? צודקת?
לאור הבקשות שלכם, החלטי להכין עוגה אחת לשבת, פעם אחת בגרסה חלבית ושמנמנה
ופעם אחת בגרסת פרווה שמכילה פחות אחוזי שומן ונעשה בה שימוש בקמח כוסמין לבן.
אתם תחליטו איזו מהן בא לכם להכין לסופ״ש, לי באופן אישי אין העדפה, אני אוהבת את שתי הגרסאות
באותה המידה, ומבחינתי עוגות פרווה זו ממש לא מילה גסה.
הכמות במתכונים מתאימה בכל מתכון לתבנית אינגליש קייק אחת.
עוגת וניל שוקולד צ'יפס בשתי גרסאות/תבנית אינגליש קייק
גרסא חלבית שמנמנה:
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גר' חמאה רכה
1/2 מיכל (100 מ״ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
כפית גרידת תפוז
1.5 כוסות (210 גר) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כוס (200 גר) שוקולד ציפס
2 כפות קמח לבן לקימוח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים חמאה רכה ושמנת חמוצה ומערבבים
מוסיפים גרידת תפוז וניל ואת הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה
בקערה קטנה מערבבים שוקולד צ'יפס עם 2 כפות קמח (זה ימנע מהשוקולד לצנוח לתחתית)
מעבירים את השוקולד צ'יפס לבלילה ומערבבים מעט שייטמעו בפנים.
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
גרסה פרווה קצת פחות משמינה:
150 גר' (3/4) כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
2/3 כוס (130 גר) שמן קנולה
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ תפוזים
כפית תמצית וניל
כפית גרידת תפוז
1.5 כוסות (210 גר) קמח כוסמין לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כוס(200 גר) שוקולד ציפס
2 כפות קמח כוסמין לבן לקימוח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים
מוסיפים גרידת תפוז וניל ואת הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה
בקערה קטנה מערבבים שוקולד צ'יפס עם 2 כפות קמח (זה ימנע מהשוקולד לצנוח לתחתית)
מעבירים את השוקולד צ'יפס לבלילה ומערבבים מעט שייטמעו בפנים.
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
97 Comments
היי יקירה יש בגרסא החלבית בעית הקלדה בכמות הקמח רשמת 1.5 כפו קמח לתשומת ליבך
ותודה על הבלוג המהמם
תודה רבה לך ותוקן 🙂
אפשאר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח
כן
הייי נראה סוף … מה עושים כשיש לי רק ביצים m
לא צריך לשנות כלום זה יהיה בסדר
אם אשים קמח חיטה לבן זה על אותו כמות?
כן, אותה כמות
וואווו העוגה יצאה מושלמתת פעם ראשונה שיוצאת לי עוגה כזו מוצלחת,קרן את אלופה .
מעריצה שלך .
כל ניסיון היה נכשל הפעם עשיתי את המתכון שלך ופשוט יצאה מעולה .
אחל אני שמחה תודה! איזו מהגרסאות הכנת?
הבלילה ממש עיסתית. ככה צריך להיות?
של החלבי? כן זו בלילה קצת כבדה עם חמאה ושמנת חמוצה
כן זו בלילה קצת כבדה, להקפיד להוציא מספיק בזמן מהתנור שלא תתיבש
נראה מעולה הגירסה הפרווה! הולכת לנסות…
גרסה פחות משמינה של העוגה הנהדרת הזאת
אני הולכת לנסות.
תודה רבה, מתכון נפלא.
היי קרן
אפשר לעשות את גרסת הפרווה עם קמח מלא במקום כוסמין לבן?
תודה!
אם אני רוצה להכין בתבנית 26, להכפיל כמויות?
הכפלת כמויות זה לתבנית 24 ואפשרי
היי, אין לי משקל…כמה כוסות סוכר זה 150 גרם?
3/4 כוס
תודה, יוצאת לדרך
היוש, כדי להכין את גרסת הפרווה בכמות כפולה בתבנית גדולה (24) – צריך להאריך את זמן האפייה? בכמה?
תודה
להכין מהאתר את העוגה של אחרי הים היא גם עם שוקולד צ’יפס והיא מעולה ומתאימה ל 24 בלי שינויים
תודה רבה על הבלוג הנהדר הזה!
את חושבת שאפשר להחליף שמן קנולה בשמן קוקוס? או חלק ממנו?
אפשר להמיר אתה הכמות אין בעיה
העוגה יצאה לי מאד יבשה מבחוץ
כאילו לקח לה מדי הרבה זמן בתנור.
יכול להיות שהתבנית שלי קטנה מדי?
אינגליש קייק חד"פ?
מבאס. תבנית אינגליש לרוב יכולה להיות קטנה מתבנית סטנדרטית, יאז המסה גדולה לה מדי ולוקח לה יותר זמן להאפות מבפנים, והיא עלולות להתייבש מבחוץ.
הי, רק אומרת שניסיתי שוב וחילקתי ל2 תבניות קטנות ויצא מושלם,
כמו כל המתכונים שלך!
משתפת: הכנתי את המתכון של הגירסא החלבית, וחילקתי את הבלילה (כמות של עוגה אחת) לשתי תבניות אינגליש-קייק חד"פ ויצא פשוט מושלם (מבחינת טעם, מרקם וצבע). כשהעברתי את הבלילה לתבניות, הייתי בטוחה שהיא לא תגבה במהלך האפייה (הבלילה נראתה והרגישה כבדה, ושחילקתי אותה לשתי תבניות היא בכלללללל נראתה לי נמוכה מאוד) אבל להפתעתי הרבה היא גבהה יפה לגובה בינוני ונאפתה בצורה מושלמת (אפיתי כ-40 דק'). רק ש (1.) שמתי גרידת קלמנטינה כי לא היה לי תפוז ו (2.) שכחתי לקמח את השוקולד-צ'יפס והם שקעו לי ברובם מטה (לא שמשהו מהדברים הללו מנע ממי שאכלו את העוגות לחסל אותן תוך חצי שעה ולהוציא תוך כדי אכילה צלילי "יאמממממ טעים"). תודה קרן – מתכון נהדר!!!
נהדרת את!
הולכת לנסות את הגרסה הפרווה! אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום ובקמח לבן במקום בכוסמין?
ברור!
וואו וואו וואוווו הכנתי את הגרסה הפרווה, יצא תבנית אינגליש קייק חד פעמית ועוד 5 מאפינס.
פשוט מושלם, כזה רך וטעים! תודה רבה על המתכון
כמות השוקולד היא לא גדולה מידי עבור תבנית אינגליש?
הכמות במתכון מדויקת
נראה מעולה…אני מעדיפה את הגרסה הפרווה יותר טעים ופותר בעיה לארוחה בשרית…
האם המתכון יכול לשמש כבסיס למגוון עוגות כמו שיש, קוקוס וכו?
פרווה זה אחלה!
אין בעיה להשתמש בבסיס כדי לייצר עוגה אחרת, אשמח לשמוע איך יוצא כשתנסי.
היי קרן,
אני רוצה להכין את העוגה בגרסא הפרווה עכשיו ואין לי תפוזים
במה אפשר להחליף?
מים או חלב סויה
אפשר להכין כמאפינס ?
בטח, זמן האפיה מתקצר
קרן,
1. הכנו בתבנית אינגליש קייק ועוד 2 מאפינס יצא מושלם
2. בת הכמעט 4 התמודדה ממש יפה עם להכין את העוגה. סופר פשוט. סופר טעים. מומלץ מאוד לכל ההורים שמחפשים מתכון פשוט לילדים.
3. יש הרבה מתכונים שלך שמאוד קלים לילדים, אולי אפשר לסמן אותן בסימון של "אפייה עם ילדים" יקל על החיפוש וימשוך עוד אנשים לבלוג.
קרן אגם יקרה
אפיתי שתי עוגות גרסת פרווה בשתי תבניות אינגלישקייק. העוגות מצויינות, עסיסיות, טעימות, נהדרות ממש. תפחו יפה. שאפו לך על מתכון מוצלח מעבר למצופה,
שמחה ממש לשמוע אתיקה תודה
עשיתח בגרסא החלבית. בול לפי מתכון וזמנים. הבלילה יצאה עיסתית מאוד והעוגה יבשה וכבדה. למה זה?:/
אוי מבאס לשמוע, העיסה כבדה קצת והעוגה לא מאוד אוורירית אבל לא אמורה לצאת יבשה
אולי ערבוב יתר?
אפשר להחליף את הגרידת תפוז ומיץ תפוזים בגרידת לימון ובמיץ לימון?
אפשר
או שפשוט להכין עוגת לימון ממתכון אחר בבלוג כמו זו (ואת יכולה להוסיף לה שוקולד צ’יפס )
https://kerenagam.co.il/עוגת-לימון-וקוקוס/
שלום רב
בגרסת הפרווה אפשר עם קמח רגיל
תודה
בטח
אפשר לעשות את גרסת הפרווה ובמקום מיץ תפוזים לשים את השמנת (כלומר רק להחליף את החמאה בשמן)?
לא אכפת לי שלא תהיה פרווה….
כן
אפשר לוותר על גרידת תפוז?
בודאי שאפשר
היי קרן, בגרסא החלבית האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
תודה,
פחות ממליצה כי העוגה לא מאוד אוורירית מלכתחילה
דווקא בגרסת הפרווה הייתי ממליצה להמיר מחצית מהקמח בכוסמין מלא
הכנתי את גירסת הפרווה יצא מושלםם
היי, דבר ראשון מתה על הבלוג שלך!
דבק שני, יש אפשרות להחליף את השמנת החמוצה (בגרסה החלביץ) ביוגורט?
תודה!!
ועוד שאלה, סורי.
אם אחליט לעשות את הגרסה הפרווה, יש אפשרות במקום מיץ תפוזים נוזל אחר? וקמח לבן ולא כוסמין?
עוד פעם תודה
אין בעיה קמח לבן לא ממליצה להחליף מיץ תפוזים
אוקיי, תודה
ולגבי ביוגורט?
פספסתי את השאלה תוכלי לשאול שוב?לא הבנתי למה התכוונת
היי, סלילה כנראה התפספס. בגרסה החלביץ אפשר להחליף שמנת ביוגורט?
כן
שלום,
האם העוגה בגרסה החלבית יכולה להישמר גם מחוץ למקרר?
בטח
העוגה מצוינת כמו כל המתכונים שלך
תודה!!!
היי… לא יצאה לי העוגה… יצאה דחוסה וכל השוקולד צנח לתחתית למרות שקימחתי.
השתמשתי עם כוסמין – מתכון פרווה
אוףףףף… מעניין למה
פעלתי בדיוק לפי ההוראות
מבאס לשמוע, דווקא הפרווה הרבה יותר רכה, קמח כוסמין לבן או מלא? יש הבדל עצום
היי, במידה ויש לי קמח כוסמין מלא , ניתן להשתמש בגרסת הפרווה?
במידה ולא, יש לך מתכונים עם קוסמין מלא? תודה רבה, את מדהימה
כוסמים מלא עדיך עוגות על בסיס שמן והרבה לחות כמו עוגת גזר למשל
היי קרן במידה ורוצה לעשות את גרסת הפרווה בשתי עוגות אינגליש צריך פשוט להכפיל כמויות?
כן לגמרי
היי קרן , מה דעתך על האופציה של להוסיף רום לעוגה ? הולך ? 🙂
תודה
האם כמות השוקולד אינה גדולה מידי עבור תבנית אינגליש אחת?
האם לחלק את כמות הבלילה בין שתי תבניות אינגליש חד פעמיות סטנדרטיות ?
כמות המתכון מדוייקת כפי שהיא כתובה
היי! לגרסה הפרווה אפשר להשתמש בסוכר חום כהה? אם לא אז סוכר רגיל?
לא ככ הבנתי מה לא פרווה בסוכר , אפשר לבן
היי,
עדיף לאפות את העוגה בטורבו או בעליון תחתון?
עליון תחתון
היי, הכנתי את הגרסה פרווה עם קמח נטול גלוטן. יצא מושלם! תודה רבה על מתכון מעולה.
אלופה
איזה מבאס!! העוגה עלתה כ"כ יפה והיתה נראית יציבה וטובה (קיסם יצא יבש) אבל כמה דק אחרי שיצאה מהתנור היא ירדה ונהייתה דחוסה 🙁
רעיונות מה עשיתי לא נכון?
אגב- הקצפתי את הביצים במיקסר ולא ידנית.
אין לי מושג למה פרט ללא בית המוכנה מבפנים אן שמשהו אחר השתבש
אפשאר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח
כן אין בעיה 1:1
היי קרן, אם אין שמנת חמוצה במה אפשר להחליף? וכמה?
ולאחר מכן, לאחסן את העוגה בחוץ? תודה
אפשר ביוגורט או גבינת רקוטה
היי נראה מתכון מעולה, במתכון בפרווה אפשר להחליף את המיץ תפוזים לחלב שקדים?
תודה 🙂
אפשר
היי:) הכנתי את הפרווה ויצאה מעולה! רק רוצה לציין שטעם התפוז מאוד דומיננטי כנראה בגלל הגרידה
כך שיצאה ממש עוגת *תפוזים* עם שוקולד צ'יפס…
מי שפחות אוהב שילוב של שוקולד עם תפוז לדעתי עדיף לוותר על הגרידה
תודה קרן על המתכון המעולה♥
הכנתי את גרסת הפרווה ויצא מצוין! טעים, לח, גרידת התפוז מוסיפה המון. בקיצור מתכון וואו.
היי קרן,
ניראה כי החמאה לא נטעמת בבלילה .. 🙁
היא צריכה להיות רכה או נוזלית ?
כתבתי חמאה רכה…
שלום. ממסה להכין את החלבית. האם להקציף את הסוכר והביצים לקצף או רק לאחד?
היי קרן יקרה
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?
העוגה תצא דחוסה מדי לטעמי