img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת וניל שוקולד צ'יפס בשתי גרסאות

פברואר 28, 2020 | 97 תגובות

img

96 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
נטלי ברק
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2020 בשעה 10:23

היי יקירה יש בגרסא החלבית בעית הקלדה בכמות הקמח רשמת 1.5 כפו קמח לתשומת ליבך ותודה על הבלוג המהמם

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2020 at 1:45 pm

תודה רבה לך ותוקן :-)

השב
User Avatar
אופיר
אפריל 14, 2022 at 6:57 pm

אפשאר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 15, 2022 at 1:50 pm

כן

השב
User Avatar
יוכבד
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2020 בשעה 10:56

הייי נראה סוף ... מה עושים כשיש לי רק ביצים m

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2020 at 1:45 pm

לא צריך לשנות כלום זה יהיה בסדר

השב
User Avatar
חן אביוב
מרץ 12, 2020 at 10:27 am

אם אשים קמח חיטה לבן זה על אותו כמות?

השב
User Avatar
קרן
אוקטובר 20, 2022 at 11:20 pm

וואווו העוגה יצאה מושלמתת פעם ראשונה שיוצאת לי עוגה כזו מוצלחת,קרן את אלופה . מעריצה שלך . כל ניסיון היה נכשל הפעם עשיתי את המתכון שלך ופשוט יצאה מעולה .

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 21, 2022 at 6:51 am

אחל אני שמחה תודה! איזו מהגרסאות הכנת?

השב
User Avatar
רויה
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2020 בשעה 16:44

הבלילה ממש עיסתית. ככה צריך להיות?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2020 at 4:59 pm

של החלבי? כן זו בלילה קצת כבדה עם חמאה ושמנת חמוצה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 28, 2020 at 5:00 pm

כן זו בלילה קצת כבדה, להקפיד להוציא מספיק בזמן מהתנור שלא תתיבש

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
פברואר 28, 2020 בשעה 16:54

נראה מעולה הגירסה הפרווה! הולכת לנסות...

השב
User Avatar
נטע
פברואר 29, 2020 at 10:43 am

גרסה פחות משמינה של העוגה הנהדרת הזאת אני הולכת לנסות. תודה רבה, מתכון נפלא.

השב
User Avatar
נוי
מרץ 10, 2020 at 8:27 pm

היי קרן אפשר לעשות את גרסת הפרווה עם קמח מלא במקום כוסמין לבן? תודה!

השב
User Avatar
ליאור
מרץ 23, 2021 at 11:57 am

אם אני רוצה להכין בתבנית 26, להכפיל כמויות?

השב
User Avatar
יונת
starstarstarstarstar
פברואר 29, 2020 בשעה 14:45

היי, אין לי משקל...כמה כוסות סוכר זה 150 גרם?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 29, 2020 at 3:04 pm

3/4 כוס

השב
User Avatar
יונת
פברואר 29, 2020 at 3:08 pm

תודה, יוצאת לדרך

השב
User Avatar
לי
נובמבר 21, 2021 at 3:35 pm

היוש, כדי להכין את גרסת הפרווה בכמות כפולה בתבנית גדולה (24) - צריך להאריך את זמן האפייה? בכמה? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 21, 2021 at 4:04 pm

להכין מהאתר את העוגה של אחרי הים היא גם עם שוקולד צ’יפס והיא מעולה ומתאימה ל 24 בלי שינויים

השב
User Avatar
רות
starstarstarstarstar
פברואר 29, 2020 בשעה 23:46

תודה רבה על הבלוג הנהדר הזה! את חושבת שאפשר להחליף שמן קנולה בשמן קוקוס? או חלק ממנו?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 1, 2020 at 6:45 am

אפשר להמיר אתה הכמות אין בעיה

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
מרץ 3, 2020 בשעה 00:58

העוגה יצאה לי מאד יבשה מבחוץ כאילו לקח לה מדי הרבה זמן בתנור. יכול להיות שהתבנית שלי קטנה מדי? אינגליש קייק חד"פ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 3, 2020 at 5:41 am

מבאס. תבנית אינגליש לרוב יכולה להיות קטנה מתבנית סטנדרטית, יאז המסה גדולה לה מדי ולוקח לה יותר זמן להאפות מבפנים, והיא עלולות להתייבש מבחוץ.

השב
User Avatar
מיכל
מרץ 5, 2020 at 3:23 pm

הי, רק אומרת שניסיתי שוב וחילקתי ל2 תבניות קטנות ויצא מושלם, כמו כל המתכונים שלך!

השב
User Avatar
מיתר
starstarstarstarstar
מרץ 3, 2020 בשעה 12:04

הולכת לנסות את הגרסה הפרווה! אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום סוכר חום ובקמח לבן במקום בכוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 3, 2020 at 12:16 pm

ברור!

השב
User Avatar
מיתר
starstarstarstarstar
מרץ 3, 2020 בשעה 16:29

וואו וואו וואוווו הכנתי את הגרסה הפרווה, יצא תבנית אינגליש קייק חד פעמית ועוד 5 מאפינס. פשוט מושלם, כזה רך וטעים! תודה רבה על המתכון

השב
User Avatar
גלית
ינואר 21, 2021 at 2:02 pm

כמות השוקולד היא לא גדולה מידי עבור תבנית אינגליש?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 3:52 pm

הכמות במתכון מדויקת

השב
User Avatar
אבישג
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2020 בשעה 00:19

נראה מעולה...אני מעדיפה את הגרסה הפרווה יותר טעים ופותר בעיה לארוחה בשרית... האם המתכון יכול לשמש כבסיס למגוון עוגות כמו שיש, קוקוס וכו?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2020 at 6:14 am

פרווה זה אחלה! אין בעיה להשתמש בבסיס כדי לייצר עוגה אחרת, אשמח לשמוע איך יוצא כשתנסי.

השב
User Avatar
סיון
starstarstarstarstar
מרץ 5, 2020 בשעה 21:41

היי קרן, אני רוצה להכין את העוגה בגרסא הפרווה עכשיו ואין לי תפוזים במה אפשר להחליף?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 5, 2020 at 11:23 pm

מים או חלב סויה

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2020 בשעה 09:26

אפשר להכין כמאפינס ?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 6, 2020 at 10:14 pm

בטח, זמן האפיה מתקצר

השב
User Avatar
עדי
מרץ 7, 2020 at 9:33 am

קרן, 1. הכנו בתבנית אינגליש קייק ועוד 2 מאפינס יצא מושלם 2. בת הכמעט 4 התמודדה ממש יפה עם להכין את העוגה. סופר פשוט. סופר טעים. מומלץ מאוד לכל ההורים שמחפשים מתכון פשוט לילדים. 3. יש הרבה מתכונים שלך שמאוד קלים לילדים, אולי אפשר לסמן אותן בסימון של "אפייה עם ילדים" יקל על החיפוש וימשוך עוד אנשים לבלוג.

השב
User Avatar
אתיקה
starstarstarstarstar
מרץ 6, 2020 בשעה 20:33

קרן אגם יקרה אפיתי שתי עוגות גרסת פרווה בשתי תבניות אינגלישקייק. העוגות מצויינות, עסיסיות, טעימות, נהדרות ממש. תפחו יפה. שאפו לך על מתכון מוצלח מעבר למצופה,

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 6, 2020 at 10:13 pm

שמחה ממש לשמוע אתיקה תודה

השב
User Avatar
שירן
starstarstarstarstar
מרץ 13, 2020 בשעה 14:28

עשיתח בגרסא החלבית. בול לפי מתכון וזמנים. הבלילה יצאה עיסתית מאוד והעוגה יבשה וכבדה. למה זה?:/

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 13, 2020 at 3:49 pm

אוי מבאס לשמוע, העיסה כבדה קצת והעוגה לא מאוד אוורירית אבל לא אמורה לצאת יבשה אולי ערבוב יתר?

השב
User Avatar
מיתר
מרץ 16, 2020 at 9:42 pm

אפשר להחליף את הגרידת תפוז ומיץ תפוזים בגרידת לימון ובמיץ לימון?

השב
User Avatar
מושיקו
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2020 בשעה 07:15

שלום רב בגרסת הפרווה אפשר עם קמח רגיל תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2020 at 7:27 am

בטח

השב
User Avatar
אורית
ספטמבר 10, 2024 at 7:09 am

אפשר לעשות את גרסת הפרווה ובמקום מיץ תפוזים לשים את השמנת (כלומר רק להחליף את החמאה בשמן)? לא אכפת לי שלא תהיה פרווה....

השב
User Avatar
ליניי
דצמבר 20, 2020 at 7:04 pm

אפשר לוותר על גרידת תפוז?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 22, 2020 at 3:35 pm

בודאי שאפשר

השב
User Avatar
גל
starstarstarstarstar
מרץ 18, 2020 בשעה 19:11

היי קרן, בגרסא החלבית האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? תודה,

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 18, 2020 at 9:44 pm

פחות ממליצה כי העוגה לא מאוד אוורירית מלכתחילה דווקא בגרסת הפרווה הייתי ממליצה להמיר מחצית מהקמח בכוסמין מלא

השב
User Avatar
יוכבד
starstarstarstarstar
מרץ 28, 2020 בשעה 21:18

הכנתי את גירסת הפרווה יצא מושלםם

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2020 בשעה 13:18

היי, דבר ראשון מתה על הבלוג שלך! דבק שני, יש אפשרות להחליף את השמנת החמוצה (בגרסה החלביץ) ביוגורט? תודה!!

השב
User Avatar
אביגיל
אפריל 16, 2020 at 1:21 pm

ועוד שאלה, סורי. אם אחליט לעשות את הגרסה הפרווה, יש אפשרות במקום מיץ תפוזים נוזל אחר? וקמח לבן ולא כוסמין? עוד פעם תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2020 at 1:24 pm

אין בעיה קמח לבן לא ממליצה להחליף מיץ תפוזים

השב
User Avatar
אביגיל
starstarstarstarstar
אפריל 16, 2020 בשעה 13:32

אוקיי, תודה ולגבי ביוגורט?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 16, 2020 at 2:42 pm

פספסתי את השאלה תוכלי לשאול שוב?לא הבנתי למה התכוונת

השב
User Avatar
אביגיל
אפריל 18, 2020 at 5:42 pm

היי, סלילה כנראה התפספס. בגרסה החלביץ אפשר להחליף שמנת ביוגורט?

השב
User Avatar
חן
starstarstarstarstar
אפריל 17, 2020 בשעה 01:36

שלום, האם העוגה בגרסה החלבית יכולה להישמר גם מחוץ למקרר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2020 at 7:28 am

בטח

השב
User Avatar
רעות סגל
starstarstarstarstar
אפריל 18, 2020 בשעה 11:25

העוגה מצוינת כמו כל המתכונים שלך תודה!!!

השב
User Avatar
עינת
starstarstarstarstar
מאי 2, 2020 בשעה 07:43

היי... לא יצאה לי העוגה... יצאה דחוסה וכל השוקולד צנח לתחתית למרות שקימחתי. השתמשתי עם כוסמין - מתכון פרווה אוףףףף... מעניין למה פעלתי בדיוק לפי ההוראות

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 2, 2020 at 8:44 am

מבאס לשמוע, דווקא הפרווה הרבה יותר רכה, קמח כוסמין לבן או מלא? יש הבדל עצום

השב
User Avatar
מיטל
פברואר 10, 2022 at 12:16 pm

היי, במידה ויש לי קמח כוסמין מלא , ניתן להשתמש בגרסת הפרווה? במידה ולא, יש לך מתכונים עם קוסמין מלא? תודה רבה, את מדהימה

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
נובמבר 22, 2020 בשעה 14:44

היי קרן במידה ורוצה לעשות את גרסת הפרווה בשתי עוגות אינגליש צריך פשוט להכפיל כמויות?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 22, 2020 at 2:54 pm

כן לגמרי

השב
User Avatar
אביטל
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2020 בשעה 14:21

היי קרן , מה דעתך על האופציה של להוסיף רום לעוגה ? הולך ? :) תודה

השב
User Avatar
גלית
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2021 בשעה 14:04

האם כמות השוקולד אינה גדולה מידי עבור תבנית אינגליש אחת? האם לחלק את כמות הבלילה בין שתי תבניות אינגליש חד פעמיות סטנדרטיות ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2021 at 3:52 pm

כמות המתכון מדוייקת כפי שהיא כתובה

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
פברואר 25, 2021 בשעה 21:22

היי! לגרסה הפרווה אפשר להשתמש בסוכר חום כהה? אם לא אז סוכר רגיל?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 26, 2021 at 9:03 am

לא ככ הבנתי מה לא פרווה בסוכר , אפשר לבן

השב
User Avatar
שולמית
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2021 בשעה 12:51

היי, עדיף לאפות את העוגה בטורבו או בעליון תחתון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2021 at 6:31 am

עליון תחתון

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
נובמבר 12, 2021 בשעה 13:26

היי, הכנתי את הגרסה פרווה עם קמח נטול גלוטן. יצא מושלם! תודה רבה על מתכון מעולה.

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 12, 2021 at 5:35 pm

אלופה

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2022 בשעה 07:14

איזה מבאס!! העוגה עלתה כ"כ יפה והיתה נראית יציבה וטובה (קיסם יצא יבש) אבל כמה דק אחרי שיצאה מהתנור היא ירדה ונהייתה דחוסה :-( רעיונות מה עשיתי לא נכון? אגב- הקצפתי את הביצים במיקסר ולא ידנית.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2022 at 4:08 pm

אין לי מושג למה פרט ללא בית המוכנה מבפנים אן שמשהו אחר השתבש

השב
User Avatar
אופיר
starstarstarstarstar
אפריל 14, 2022 בשעה 18:58

אפשאר להחליף את הקמח בקמח כשר לפסח

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 14, 2022 at 9:57 pm

כן אין בעיה 1:1

השב
User Avatar
ליטל לוי
starstarstarstarstar
ספטמבר 19, 2022 בשעה 10:05

היי קרן, אם אין שמנת חמוצה במה אפשר להחליף? וכמה? ולאחר מכן, לאחסן את העוגה בחוץ? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 19, 2022 at 1:32 pm

אפשר ביוגורט או גבינת רקוטה

השב
User Avatar
אתל
starstarstarstarstar
נובמבר 25, 2022 בשעה 15:00

היי נראה מתכון מעולה, במתכון בפרווה אפשר להחליף את המיץ תפוזים לחלב שקדים? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 26, 2022 at 7:11 am

אפשר

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
נובמבר 26, 2022 בשעה 09:52

היי:) הכנתי את הפרווה ויצאה מעולה! רק רוצה לציין שטעם התפוז מאוד דומיננטי כנראה בגלל הגרידה כך שיצאה ממש עוגת *תפוזים* עם שוקולד צ'יפס... מי שפחות אוהב שילוב של שוקולד עם תפוז לדעתי עדיף לוותר על הגרידה תודה קרן על המתכון המעולה♥

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
דצמבר 22, 2022 בשעה 14:52

הכנתי את גרסת הפרווה ויצא מצוין! טעים, לח, גרידת התפוז מוסיפה המון. בקיצור מתכון וואו.

השב
User Avatar
קורל
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2023 בשעה 11:47

היי קרן, ניראה כי החמאה לא נטעמת בבלילה .. :( היא צריכה להיות רכה או נוזלית ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 12, 2023 at 1:25 pm

כתבתי חמאה רכה...

השב
User Avatar
נטלי קורן
starstarstarstarstar
מאי 19, 2023 בשעה 08:06

שלום. ממסה להכין את החלבית. האם להקציף את הסוכר והביצים לקצף או רק לאחד?

השב
User Avatar
דיקלה
starstarstarstarstar
יוני 2, 2023 בשעה 08:16

היי קרן יקרה האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2023 at 8:51 am

העוגה תצא דחוסה מדי לטעמי

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img