עוגות בחושות

עוגת חלב חם שאני מטורפת עליה

ספטמבר 25, 2020 125 Comments

יש דברים שנשמעים באנגלית הרבה יותר טוב, אבל אנחנו חייבים לתרגם אותם,

HOT MILK CAKE נשמעת הרבה יותר טוב באנגלית אבל מה לעשות שזו בסופו של דבר

עוגת חלב חם? נתקלתי בעוגה הזו לפני המון זמן ברשת, והתחכמתי והכנתי אותה עם חלב קר,

והיא יצאה סתמית, ומאז וויתרתי עליה. היום העיניים שלי נתקלו בה שוב ברשת, והחלטתי לתת לה צ׳אנס

נוסף, ואני חושבת ברגע שהבלילה היתה מוכנה כבר התאהבתי. ואז התאהבתי שוב ושוב אחרי חיתוך,

כשראיתי את המרקם שלה והגובה, ואז כשטעמתי אותה. אין מה לעשות, לנצח כנראה עוגות פשוטות

עם אבקת סוכר יגרמו לי לרצות לעזוב הכל ולברוח איתן. יש משהו כל כך אמיתי

פשוט ביתי נקי וחמים במראה של עוגה נקייה לבנה צחורה, ומעליה שמיכה של אבקת סוכר.

היא מזכירה עוגת לייקח, היא יבשה קצת והיא מאוד מתוקה, אבל אל תנסו להוריד ולקמצן בסוכר,

כי זה חלק מהקסם שלה.אני הוספתי לה תמצית שקדים שהיא ממש לא חובה, ובסוף הפוסט למטה תמצאו

עוד רעיונות לשדרוג, אבל בעיניי היא פשוט מושלמת בפשטות שלה, אחרי יום מכוסה במקרר היא משתבחת.

עוגת חלב חם/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית

מצרכים למתכון:

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל

1 כפית מלח (לא טעות)

2 כפיות אבקת אפייה

70 גר׳ חמאה

כוס (240 מ״ל) חלב

2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן

4 ביצים גודלL

כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)

1 כפית תמצית שקדים (אופציונלי)

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה, מניחים בצד.

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה ממש, לפחות לארבע

חמש דקות לא פחות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה ובהירה במרקם מוס.

בסיר קטן מחממים חלב וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת מתחילה לבעבע לקראת רתיחה.

מסירים מהאש. מוסיפים פנימה תמצית שקים ווניל ומערבבים.

מעבירים מחצית מכמות הקמח לקערת המיקסר עם הביצים ומערבבים במהירות נמוכה

(אין צורך להחליף את בלון ההקצפה רק לעבוד לאט), מוזגים פנימה מחצית מהחלב

(כשהוא חם, אל תניחו לו להתקרר) וממשיכים לערבב,

שוב מוסיפים את יתרת הקמח ולאחריו את יתרת החלב, מערבבים לתערובת אחידה וזהו.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים כ 35-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא

עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר וטורפים.

**לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה במחמאה וחלב בחלב סויה או שקדים אבל לא ניסיתי! מוזמנים לדווח

**אפשר להוסיף לבלילה כפית קינמון או כפית של גרידת לימון כדי לשחק עם הטעם.

** את העוגה שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר לשלושה ימים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

125 Comments

ליאור ספטמבר 25, 2020 at 7:29 pm

נראה מעולה!! אפשרי להשתמש בקמח כוסמין לבן?

Reply
אפרת ספטמבר 29, 2020 at 11:20 am

משוגעת על העוגות שלךךך

Reply
שרה ויצמן ספטמבר 29, 2020 at 11:46 am

2 כוסות סוכר לא הגזמת בכלל.
האם אפשר להקטין את הסוכר ל 3/4 כוס ?
תודה ובשורות טובות.
שרה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 11:49 am

לא שרה, מציעה למי ששומר לא להכין עוגות עם הרבה סוכר יש המון מתכונים אחרים

Reply
ליאור נובמבר 7, 2020 at 10:49 am

למה להגיב בכזאת בוטות?! גסות רוח וחוצפה.

Reply
ליאור נובמבר 7, 2020 at 10:49 am

הכוונה לתגובה של שרה כמובן.

Reply
ליאור ספטמבר 29, 2020 at 12:25 pm

נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך!! אפשרי להשתמש בקמח כוסמין לבן?

Reply
אפרת אוקטובר 15, 2020 at 2:14 pm

הי קרן, האם ניתן להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 2:37 pm

כן חום בהיר

Reply
נבו נובמבר 10, 2020 at 10:32 pm

הי קרן,
השם של העוגה כבר קנה אותי 🙂

במתכון כתבת שלא צריך להחליף את בלון ההקצפה, תהיתי האם הכוונה היא לראש ההקצפה של המיקסר? זאת אומרת שאין צורך לעבור לוו גיטרה… אולי נפלה טעות בכתב?
אם לא אז אשמח להבין למה הכוונה?

תודה על כל מה שקורה פה בבלוג האדיר הזה!

Reply
קרן אגם נובמבר 11, 2020 at 6:27 am

הי נבו, בדיוק, מדובר על בלון ההקצפה של מיקסר שבסיום ההקצפה ניתן להמשיך להתשמש בו במהירות נמוכה ולערבב את יתר המצרכים.

Reply
לוריאל ספטמבר 25, 2020 at 11:24 pm

וואו הכנתי וזה יצא כל כך טעים!! תודה על מתכון נהדר 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 25, 2020 at 11:43 pm

תודה לורי!

Reply
ליבי ספטמבר 27, 2020 at 3:34 pm

עוגה מעולה!!!!! הכנתי עם קמח כוסמין לבן ופיזרתי באמצע ולמעלה תערובת אגוזים קצוצים/סוכר/קינמון. תודה 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:32 pm

תודה

Reply
‪gitta r‬‏ ספטמבר 30, 2020 at 2:38 pm

בטעות השארתי על 200 מעלות וכמעט שרפתי אותה אבל יצא מדהיםםם אחרי 20 דקות יצאה בנס ועכשיו הכי טעים שזה גם פריך;)

Reply
עינב אוקטובר 23, 2020 at 2:35 pm

היי קרן,
את הסוכר להוסיף לביצים בהדרגה לאחר הקצפת הביצים בנפרד או ישר יחד ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2020 at 4:36 pm

בהדרגה לביצים תוך כדי הקצפה

Reply
רוחמה שריקר ספטמבר 30, 2020 at 7:55 pm

מה אפשר במקום תמצית שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:24 am

תמצית וניל ואפשר קינמון או לוותר על השקדים

Reply
רונה ספטמבר 26, 2020 at 5:23 am

נראה מעולה! כמה מעלות יש לאפות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 7:02 am

170

Reply
שמרית ספטמבר 26, 2020 at 10:45 am

אם יש לי רק ביצים M? האם לשים 4 או יותר?

Reply
א.נ ספטמבר 26, 2020 at 10:29 am

נראית מעולה, מזכירה לי עוגת גבינה עם קמח במראה שלה…למרות שהתעלפתי מהסוכר מול קמח
לא כדאי להפריד בצים ולהקציף חלבון לאווריריות ונפח/גובה העוגה ?!

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 10:49 am

אין צורך היא ממילא גבוהה

Reply
שמרית ספטמבר 26, 2020 at 11:29 am

אם יש לי רק ביצים M? עדיין להשתמש ב4 ביצים או יותר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 1:06 pm

אפשר חמש

Reply
סיגל ספטמבר 29, 2020 at 3:03 pm

את החלב מוסיפים מיד כשמורידים מהגז? רותח?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 3:19 pm

כן

Reply
דקלה גבאי אוקטובר 6, 2020 at 10:26 am

וואו! איזו עוגה מעולה! הייתה טעימה לכולנו. תודה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 12:00 pm

שמחה לשמוע

Reply
אביטל ספטמבר 26, 2020 at 2:31 pm

אחרי שניסיתי עם חלב סויה מעדכנת שהיא יוצאת יבשה, כנראה רק חלב עובד

Reply
חנה ספטמבר 28, 2020 at 6:00 am

את הביצים מפרידים?ומקציפים לחוד? לא ברור כי א מקציפים ביצה שלמה זה לא כזה תופח

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 7:00 am

אחרי 4-5 דקות זה ממש אבל ממש תפוח

Reply
שאנל ספטמבר 30, 2020 at 5:21 pm

היי
אפשר לוותר על תמצית וניל או סוכר וניל
נגמר לי בבית

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 6:02 pm

תהיה חסרת טעם
יש לך פודינג וניל? אם לא אז לחכות

Reply
דנה ספטמבר 26, 2020 at 2:42 pm

האם אפשר להשתמש בקפח תופח?
שנה טובה ותודה מראש

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 3:22 pm

אפשר אין בעיה

Reply
בתעמי ספטמבר 30, 2020 at 1:48 pm

היי קרן, העוגה הזו משהוו
ואת אין מה לדבר!
מה את חושבת שיקרה אם אמיס בתוך החלב שוקולד מריר?
יעבוד?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 4:00 pm

יש מצב לא ניסיתי

Reply
shirli cohen ספטמבר 26, 2020 at 4:01 pm

תנור על חום עליון ותחתון? לא טורבו?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2020 at 4:15 pm

לא טורבו , עליון תחתון

Reply
לאה רונן ספטמבר 30, 2020 at 8:28 am

האם לתת לחלב להתקרר מעט

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 8:47 am

חלב חם לא לתת לו להתקרר

Reply
שיר ספטמבר 26, 2020 at 10:32 pm

הכנתי את העוגה לאחרי הצום ולא התאפקתי וטעמתי אותה.
הטעמים מאוד טעימים אבל היא קצת יבשה. במה אפשר לצפות אותה כדי שתהיה יותר מעניינת או רטובה ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 7:51 am

ציפוי שוקולד או מייפל
לדעתי היא מקבלת לחות דווקא ביום שאחרי (שמרתי במקרר)

Reply
rachel ספטמבר 27, 2020 at 11:39 am

2 כוסות סוכר זה כמעט התאבדות

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 12:05 pm

לכתוב התאבדות על שתי כוסות סוכר זו הגזמה מטורפת, יש ככ הרבה עוגות שאפשר להכין שאין בהן שתי כוסות העניין

Reply
אלון אורמלי ספטמבר 27, 2020 at 1:35 pm

אני אופה להנאתי כבר עשרים שנה, זה אחלה תחביב. לפני זה הייתי איש מטבח מקצועי.
מדובר על עוגה משעממת, לא שונה בהרבה מכל עוגת טורט אחרת, קצת יבשה ובעיקר.. חסרת אופי. נכון היא קלה מאוד להכנה, אבל מה מעניין בה? מה יש בה שאין באחרות?
אפיתי לפני כיפור ונאלצתי לבקש סליחה מבני ביתי, על עוגה סתמית. (לפחות סגרתי את נושא הסליחות).
תחסכו לעצמכם את המעט זמן שנדרש כדי להכין אותה ותדפדפו למתכון הבא..
או כמו שהבן שלי אמר בציניות "לך תסמוך על אתרי מתכונים של אשכנזים יבשים".
בהתחלה מחיתי נגד האמירה, אבל התנאי שלו היה שאקח פרוסה מהעוגה, אז נכנעתי

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 2:09 pm

תגובה גזענית ומכוערת.
גם אם עוגה לא מצאה חן בעינייך, שלוט ביד שלך במקלדת כשאתה נכנס לאתר שלי וכותב לי דברים כאלו. יש אנשים שאוהבים לאכול עוגות טורט יבשות,
בלי קשר לאם הם אשכנזים או לא, אני קצת מפקפקת בידיים שלך, וחושבת שמי שידו כל כך קלה על המקלדת, לא יכול להוציא מהידיים האלו עוגות טעימות.
ומקווה שבשביל הבן שלך, וכדי לתת דוגמת חינוך טובה, תתנצל.
מעבר לזה, על טעם וריח לא מתווכחים, אבל למה שכתבת יש ריח ממש לא טוב.
שנה טובה!

Reply
אילן ספטמבר 27, 2020 at 8:09 pm

אל תיפגעי
אומנם לא ניסיתי את העוגה הזו אבל לפני שבוע הכנתי את עוגת הדבש שלך והיא יצאה מדהימה!
אז לא להתאכזב מתגובות לא ענייניות ובטח חסרות נימוס וכבוד.

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 7:04 am

תודה אילן על המילים

ליזי ספטמבר 28, 2020 at 4:17 am

תגובה מגעילה של אדם משועמם שהסיפוק שלו מגיע מלהוציא את זעמו באינטרנט על אנשים שהוא לא מכיר. אין צורך אפילו להתייחס לאיש כזה מסכן. העוגה שלך נראית ממש טעימה ואני מחכה כבר להכין אותה ⁦♥️

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 7:00 am

תודה ליזי

כרמל ספטמבר 28, 2020 at 9:58 am

צודקת לגמרי !
פשוט חוצפה !
העוגה מדהימה ,ביתית ומאוד טעימה.
תודה על המתכון ,את נהדרת.
ומי שלא מתאים לו שפשוט יתאדה.
או לפחות ישמור על כבוד הלשון.
שנה טובה

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 10:41 am

תודה כרמל

איציק ספטמבר 28, 2020 at 11:18 pm

צודקת. אין דבר כזה יותר אשכנזים / ספרדים דיי נמאס מהמילים האלו. זה היה לפני 50 שנה אנחנו כבר דור אחר ישראלים. למרות שאני לא צעיר (53).

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 12:02 am

לא קשור לגיל זו היתה התנסחות מכוערת שלו
לא נורא יום כיפור וזה… סלחנו

מיה אוקטובר 6, 2020 at 9:28 pm

וואי וואי קרן בבקשה לא להתייחס לתגובה הגזענית והמגעילה. איך הוא לא מתבייש?? גועל נפש. שילך לחפש מתכונים באתרים אחרים! ניראה שהוא לא מבין כלום, לא הוא ולא הבן ״המחונך״.

קרן אגם אוקטובר 6, 2020 at 9:57 pm

דפדפתי אותו מזמן 🙂

נעה ספטמבר 29, 2020 at 1:28 am

אני בהלם מהתגובה
בטח לא מתאים לערב יום כיפור ולא משנה איך יצאה העוגה.
לא פעם ראשונה שאני מכינה עוגות שלך
והן תמיד מדהימות וטעימות.
ספציפית העוגה הזו הכנתי ויצאה אליפות
חמי וחמותי חיסלו לי חצי תבנית, וזאת המחמאה הכי טובה:)

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 9:24 am

תודה נעה יקרה בסו של דבר מה שחשוב לי יותר אחו תגובות כמו שלך

זיוית בן - שיטרית אוקטובר 1, 2020 at 9:21 am

קרן יא מלכה אחת ,,,, אין על העוגות שלך. את לא מבינה כמה אני מעלה את העוגות שלך לדף האינסטגרם שלי. את מהממת -בלי קשר לעדה – האלון הזה דביל ברמות-בגלל אנשים כמוהו שמטיפים לגזענות המדינה שלו שסועה עד עומק. דפדפי אותו הלאה,,,,,, שורה תחתוננה – האיש ומשפחתו אומללים בגלל דעות חשוכות. זהו זה , הייתי חייבת להוציא. חולה עלייך !!!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 10:46 am

תודה זיוית, את מהממת ואני באמת מקוה שהוא קיבל את המסר

דניאל אוקטובר 1, 2020 at 3:04 pm

אני המומה מהתגובה המכוערת ונודפת הגזענות, שכל כך מנוגדת לאור, לנתינה ולאהבה שיש בך ובמתכונים שלך. טרולים חשוכים ואלימים יישארו בסופו של יום רק טרולים. תודה קרן על העשייה שלך, ועל התגובה הכל כך מדויקת שענית לגס הרוח.

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:45 pm

תודה דניאל ♥️

איציק ספטמבר 28, 2020 at 11:22 pm

לא יפה גבר להגיב ככה. גם עם זה לא מצא חן בעיינך לא מגיבים כך.
קצת כבוד.

Reply
לינדה ספטמבר 29, 2020 at 9:01 am

קרן, תשובה נהדרת ומכבדת ביותר. .
והמתכונים שלך פשוט נהדרים ומלווים בהסבר קליל וברור.

Reply
אורלי ספטמבר 30, 2020 at 9:21 am

אני בשוק מהחוצפה וגסות הרוח. פשוט מזעזע. קרן את מדהימה ומקסימה. אל תתני לאנשים קשי לב וממורמרים לקלקל לך את מצב הרוח.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 10:42 am

תודה אורלי, זה לא קלקל רק כתבתי לו מה שאני חושבת 🙂

Reply
אתי אוקטובר 3, 2020 at 5:51 pm

הבנו את הרעיון. ואם קרן היתה מזרחית מה היית כותב ?
פשוט תכתוב שהעוגה יבשה ולא מצאה חן בעיני הבן המומחה לעוגות שלך .
ואם אתה כזה מומחה שנים רבות היית יודע איך לשדרג אותה .

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 7:02 pm

חחחחחח הצחקת אותי בפאנצ האחרון

Reply
סיסי ספטמבר 27, 2020 at 11:41 am

קרן יקרה,
רק להגיד לך שאת נפלאה, חג שמח, שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה וכתיבה טובה. המתכונים שלך כמו תמיד נהדרים בדיוק כמוך. תודה רבה ושנה נפלאה ובריאות איתנה לך ולכל בני ביתך כל השאר בונוס.

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 12:04 pm

תודה סיסי אהובה,שנה טובה!

Reply
רוני ספטמבר 27, 2020 at 12:09 pm

הכנתי עכשיו בתבנית 24 והיא ממש ממלאת את התבנית (חד פעמית) כמעט עד סופה. זה הגיוני? היא עוד גובהת? כדאי להוריד לתבנית נוספת?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 12:24 pm

חד פעמיות תמיד קטנות יותר, אל תמלאי יותר מ 3/4 גובה ואת היתרה בתבנית אחרת

Reply
מירי וינברג ספטמבר 27, 2020 at 2:27 pm

מה ניתן לשים במקום חמאה

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 2:47 pm

שמן קוקוס או מחמאה

Reply
דנה ספטמבר 27, 2020 at 2:56 pm

יצא מעולה!!!!
איזה מתכון נהדר!!
נכנס לרשימת המתכונים הביתיים.
הכנסת לנו חיוך בתוך התקופה הלא פשוטה הזו. תודה! ❤️

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2020 at 4:34 pm

תודה דנה

Reply
Sima Tal ספטמבר 29, 2020 at 1:54 pm

קרן יקרה,
הכנתי את עוגת התפוחים והקינמון והיא טעימה בטירוף. תבורכי על השיתוף וההענות שלך, את נהדרת

Reply
שי אוקטובר 2, 2020 at 7:33 pm

עוד מתכון שהולך להיכנס לארסנל. קרן המון תודה על הטוב שאת מעבירה ונותנת את הזכות להכיר את המתכונים שלך.
הבלוג אצלי בפייבוריט בטלפון כבר מזמן..
אני בדרך כלל נוהג גם לקרוא את התגובות והשאיר לי טעם לא טוב התגובות שראיתי המתכון הנ"ל לצערי לאנשים קל להוציא את הרוע והכעסים העצמאיים שלהם מאחורי המקלדת וחבל שזה קרה ועוד לך שמבלי להכיר כולך בטוב ובנתינה מבלי שום אינטרס חוץ מרצון לעזור ולשתף מהידע שלך.
על כל פנים אני מאמין שאחרי שאכין את העוגה זה ישתפר 🙂

שתהיה שנה טובה

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 8:23 pm

אתה מהמם
אני מניחה שמי שכתב את התגובה לא מכיר אותי ונחשב לטוקבקיסט מזדמן שנה טובה

Reply
מאיה ספטמבר 27, 2020 at 3:20 pm

עוגה מהממת,רכה רכה

Reply
אלמוג ספטמבר 27, 2020 at 8:48 pm

העוגה מעולה! הכנתי אותה פרווה, עם חלב סויה של תנובה, ומחמאה
3 ביצים M ואחת L כי זה מה שהיה בבית 🙂
יצא אפילו מעט לח בפנים ולא יבש בכלל!
קרן מדהימה כרגיל…

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 7:01 am

תודה אלמוג

Reply
אור צ'ופי צ'רבין ספטמבר 28, 2020 at 11:59 am

עוגה נפלאה! רכה, מריחה מדהים, אוורירית ומנחמת… קשה להוציא מהידיים שלך משהו פחות מנפלא…

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 5:18 pm

אור המהממת תודה אהובה ושנה טובה

Reply
לנה ספטמבר 28, 2020 at 12:27 pm

הי, הכנתי ויצא מעולה, אבל רק טיפה יבשה
ובתמונה היא ניראת יותר אוורירית
מה יכול להיות שעשיתי לא טוב?
הקצפתי ביצים 5 דק

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 5:18 pm

זו אכן עוגה קצת יבשה, לדעתי היא משתבחת במקרר כשהיא עטופה היטב, ואם אופים אותה כמה דקו יותר מדי זה גם משפיע ואולי זה מה שקרה..
להבא פשוט להוציא כמה דק קודם

Reply
שירלי ספטמבר 28, 2020 at 11:15 pm

אפשר הסבר קטן?
כשרשמת להקציף את הביצים, התכוונת רק את הלבן? או את כל הביצים? אמנם הכנתי 4 עוגות בחיי, אבל אני יודעת שאם יש אפילו קצת צהוב, זה לא יוקצף ויתפח.

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 12:03 am

כל הביצה, הקצפה במיקסר למשך 4-5 דקות תניב תוצאה מאוד תפוחה

Reply
חגית ספטמבר 30, 2020 at 5:27 pm

נראה מעולה! אם רוצים שהעוגה תהיה יותר רטובה ועסיסית?

Reply
Sarit ספטמבר 29, 2020 at 1:27 am

היי.האם ואיך ניתן להסב למתכון ללא סוכר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 9:23 am

אין לי נסיון עם תחליפי סוכר לצערי אז לא יודית להמליץ.

Reply
לינדה ספטמבר 29, 2020 at 9:02 am

קרן, תשובה נהדרת ומכבדת ביותר. .
והמתכונים שלך פשוט נהדרים ומלווים בהסבר קליל וברור.

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 9:22 am

תודה לינדה

Reply
קארין ספטמבר 29, 2020 at 1:24 pm

היי קרן, כמו תמיד עוד עוגה שלל שאני חייבת לנסות!!!שאלה, האם את תמצית השקדים ניתן להחליף בכפית ממרח שקדים?

Reply
רוחמה שריקר ספטמבר 29, 2020 at 1:37 pm

האם אפשר להכין עם סוכר קנים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 2:56 pm

כן

Reply
ורד ספטמבר 30, 2020 at 6:16 pm

יצאה לי עוגה שלמות!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:24 am

שמחה לשמוע

Reply
רוחמה שריקר ספטמבר 30, 2020 at 7:56 pm

שימי 5

Reply
מינימי אוקטובר 1, 2020 at 12:25 am

אלון אורמלי.. לא חושבת שיש לך את הזכות להיכנס לאתר של קרן אגם בגלל. חוסר פרגון חוסר אנושיות ותת מודעות עצמית באופן שמצריך עזרה במיידי! ובכלל להזכיר את המילה "אשכנזים" גורמת לי לבחילה קשה. כמה חסרונות בבן אדם אחד,חבל!

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:23 am

מקוה שהגיעו אליו המסרים 🙂

Reply
הדס אוקטובר 2, 2020 at 3:14 pm

הכנתי את העוגה ללא גלוטן עם קמח תמי. יצאה טעים. לא יודעת מה הטעם המקורי. מקווה שתשמר רכה גם מחר.. תודה על מתכון טעים

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 5:27 pm

איזה כייף שניסית, ספרי לנו מחר

Reply
יסכה אוקטובר 8, 2020 at 7:59 pm

יואו נראית מהממת והשם שלה לחלוטין עושה את כל החשק!! מישהי ניסתה להכין אותה עם חלב שקדים/שיבולת שועל ויכול לדווח על התוצאה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2020 at 10:40 pm

ניסו עם סויה ואני יודעת שחלק יצא מוצלח

Reply
מרינה אוקטובר 9, 2020 at 12:10 pm

היי קרן.
הכנתי עוגה – היא מאוד טעימה וקלילה, אוספתי אגוזים וקנמון ויצא לי עוגה – בסקויט – שמאוד הזכירה לי ילדות.
תודה לך על המתקונים מעולים וחיוך הבוקר שלך. בגללך התחלתי ללכת כול בוקר לים.
את מדהימה

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2020 at 4:25 pm

תודה מרינה

Reply
אושרת קריספיל אוקטובר 15, 2020 at 10:38 am

העוגה מאוד טעימה ואוורירית. טעם החלב נשאר על הלשון, תענוג.
האם ניתן להוסיף שומן כדי ללחך את העוגה?
כגון שמן קנולה, חמאה.
שאלה נוספת, האם ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 15, 2020 at 2:38 pm

אפשר לנסות קצת שמן או חמאה לא ניסיתי אבל לא אמור להזיק
לגבי השמנת המתוקה אותו כנ״ל

Reply
אליי לוי אוקטובר 16, 2020 at 9:22 pm

הכנתי את העוגה לקינוח אחרי ארוחת שישי והיא מצויינת. כלכך רכה ועדינה, אוורירית ומחממת את הבטן והלב.
קראתי קצת תגובות על כמויות הסוכר, חייבת לציין שהכמויות של קרן מדוייקות! לא להחסיר או להפחית דבר!
תאפו אותה באהבה והיא תצא מעולה.
תודה רבה לך קרן על כל סטורי שמעלה לי חיוך על הפנים! נהנת מאוד לראות את הידיים שלך עובדות, האוטנטיות שלך כובשת!
שבת שלום❤️

Reply
זוהר נובמבר 6, 2020 at 2:43 pm

האם ניתן לעשות חצי מהכמות ולאפות באינגליש קייק?

Reply
קרן אגם נובמבר 6, 2020 at 3:41 pm

כן

Reply
נועם נובמבר 17, 2020 at 12:55 am

אני קוראת לה בפשטות "המושלמת של קרן אגם". נהדרת – גם העוגה וגם את.

Reply
קרן אגם נובמבר 17, 2020 at 6:55 am

איזה כייף לי ולעוגה

Reply
מירי להמן נובמבר 18, 2020 at 2:54 pm

יצאה לי עוגה מדהימה כמו כל שאר המתכונים המעולים שאני מכינה מפה!
תודה רבה רבה לך על כל מה שאת מביאה לפה!תבורכי

Reply
קרן אגם נובמבר 18, 2020 at 4:38 pm

תודה מירי יקרה

Reply
ענבר נובמבר 20, 2020 at 1:20 am

טוב אמצע הלילה עכשיו אבל עכשיו היא יצאה מהתנור ואני חייבת לכתוב שהעוגה הזאת פשוט מושלמת! טעימה בטירוף וסופר קלה!
תודה קרן

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2020 at 6:09 am

זה ככ משמח

Reply
שירן נובמבר 26, 2020 at 7:11 pm

הכנתי לא פעם מתכון שלך ויצא מוצלח ונהדר!
אני בחודש התשיעי ובין כל שאר העיסוקים העוגה הזו ממש קרצה לי כמשהו מנחם ונעים לימים הקרים שהגיעו…
עשיתי הכל לפי השלבים וכן השמעתי כוס סוכר אחת. בתנור שמתי 30 דקות ואז בדקתי עם קיסם ונראה שהעוגה הייתה מוכנה. כשהוצאתי שמתי נייר נצמד (קראתי פעם שהאדם שנוצרים עוזרים לעוגה להיות לחה יותר) השארתי במקרר ויום למחרת חפצתי גם בקפצת אז שמתי מעל. הוצאתי את בערב ואכלנו אותה. והיא יצאה ממש דחוסה ולא אוורירית כלל כמו בתמונה…ממש לחם עם קצפת. מה עשיתי לא נכון? אשמח לנסות להכין שוב.

Reply
קרן אגם נובמבר 26, 2020 at 9:35 pm

אם הורדת כוס סוכר הרגת את העוגה

Reply
שירן נובמבר 27, 2020 at 10:53 pm

אויש ברצינות? אני פשוט לא מבינה כלום ושום דבר בכימיה של אפייה. רק יודעת שכדאי להיצמד למתכונים. אבל כן לעיתים במתכונים אני משמיטה סוכר וזה לא פוגם במרקם…טוב אנסה שוב בהזדמנות.

Reply

Leave a Comment