יש דברים שנשמעים באנגלית הרבה יותר טוב, אבל אנחנו חייבים לתרגם אותם,
HOT MILK CAKE נשמעת הרבה יותר טוב באנגלית אבל מה לעשות שזו בסופו של דבר
עוגת חלב חם? נתקלתי בעוגה הזו לפני המון זמן ברשת, והתחכמתי והכנתי אותה עם חלב קר,
והיא יצאה סתמית, ומאז וויתרתי עליה. היום העיניים שלי נתקלו בה שוב ברשת, והחלטתי לתת לה צ׳אנס
נוסף, ואני חושבת ברגע שהבלילה היתה מוכנה כבר התאהבתי. ואז התאהבתי שוב ושוב אחרי חיתוך,
כשראיתי את המרקם שלה והגובה, ואז כשטעמתי אותה. אין מה לעשות, לנצח כנראה עוגות פשוטות
עם אבקת סוכר יגרמו לי לרצות לעזוב הכל ולברוח איתן. יש משהו כל כך אמיתי
פשוט ביתי נקי וחמים במראה של עוגה נקייה לבנה צחורה, ומעליה שמיכה של אבקת סוכר.
היא מזכירה עוגת לייקח, היא יבשה קצת והיא מאוד מתוקה, אבל אל תנסו להוריד ולקמצן בסוכר,
כי זה חלק מהקסם שלה.אני הוספתי לה תמצית שקדים שהיא ממש לא חובה, ובסוף הפוסט למטה תמצאו
עוד רעיונות לשדרוג, אבל בעיניי היא פשוט מושלמת בפשטות שלה, אחרי יום מכוסה במקרר היא משתבחת.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת חלב חם/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית
(גרסת פרווה וגרסת ללא סוכר בתחתית המתכון)
מצרכים למתכון:
2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית מלח (לא טעות)
2 כפיות אבקת אפייה
70 גר׳ חמאה
כוס (240 מ״ל) חלב
2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן
4 ביצים גודלL
כפית תמצית וניל (או שקית סוכר וניל)
1 כפית תמצית שקדים (אופציונלי וממש לא חובה)
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערה מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה, מניחים בצד.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה ממש, לפחות לארבע
חמש דקות לא פחות, עד לקבלת תערובת מאוד תפוחה ובהירה במרקם מוס.
בסיר קטן מחממים חלב וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת מתחילה לבעבע לקראת רתיחה.
מסירים מהאש. מוסיפים פנימה תמצית שקים ווניל ומערבבים.
מעבירים מחצית מכמות הקמח לקערת המיקסר עם הביצים ומערבבים במהירות נמוכה
(אין צורך להחליף את בלון ההקצפה רק לעבוד לאט), מוזגים פנימה מחצית מהחלב
(כשהוא חם, אל תניחו לו להתקרר) וממשיכים לערבב,
שוב מוסיפים את יתרת הקמח ולאחריו את יתרת החלב, מערבבים לתערובת אחידה וזהו.
מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים כ 35-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא
עם פירורים לחים עליו.
מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
**לגרסת פרווה אפשר להמיר חמאה במחמאה וחלב בחלב סויה או שקדים אבל לא ניסיתי! מוזמנים לדווח
**לסכרתיים ניתן להמיר את הוסכר שבמתכון באותה המכות של תחליף סוכר כמו סוויטנגו, בהמרה של 1:1 ואת הקמח הלבן ממליצה להמיר לכוסמין לבן
**אפשר להוסיף לבלילה כפית קינמון או כפית של גרידת לימון כדי לשחק עם הטעם.
** את העוגה שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר לשלושה ימים
213 Comments
נראה מעולה!! אפשרי להשתמש בקמח כוסמין לבן?
משוגעת על העוגות שלךךך
2 כוסות סוכר לא הגזמת בכלל.
האם אפשר להקטין את הסוכר ל 3/4 כוס ?
תודה ובשורות טובות.
שרה
לא שרה, מציעה למי ששומר לא להכין עוגות עם הרבה סוכר יש המון מתכונים אחרים
למה להגיב בכזאת בוטות?! גסות רוח וחוצפה.
הכוונה לתגובה של שרה כמובן.
נראה מעולה כמו כל המתכונים שלך!! אפשרי להשתמש בקמח כוסמין לבן?
הי קרן, האם ניתן להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום?
כן חום בהיר
הי קרן,
השם של העוגה כבר קנה אותי 🙂
במתכון כתבת שלא צריך להחליף את בלון ההקצפה, תהיתי האם הכוונה היא לראש ההקצפה של המיקסר? זאת אומרת שאין צורך לעבור לוו גיטרה… אולי נפלה טעות בכתב?
אם לא אז אשמח להבין למה הכוונה?
תודה על כל מה שקורה פה בבלוג האדיר הזה!
הי נבו, בדיוק, מדובר על בלון ההקצפה של מיקסר שבסיום ההקצפה ניתן להמשיך להתשמש בו במהירות נמוכה ולערבב את יתר המצרכים.
היי
כמו כל העוגות שלך נראה מעולה !!!!
האם משנה במה מקציפים ?
במגימיקס או במיקסר רגיל ?
ראיתי שאת השתמשת במגימיקס ….
מגימיקס אינו מקציף, מיקסר עם בלון הקצפה
האם אפשר שמן בצקום חמאה?
אם כן אז כמה?
1/3 כוס
לא ניסיתי
נראה מעולה האם כמות מספיקה ל2 עוגות התבניות אינגלישק???
כן
היי על מצב טורבו?
חום עליון תחתון
אפשר לשים מעל לקישוט ממרח ריבת חלב?
ברור
לחמם אותה קודם קצת במיקרו לפני
וואו הכנתי וזה יצא כל כך טעים!! תודה על מתכון נהדר 🙂
תודה לורי!
עוגה מעולה!!!!! הכנתי עם קמח כוסמין לבן ופיזרתי באמצע ולמעלה תערובת אגוזים קצוצים/סוכר/קינמון. תודה 🙂
תודה
בטעות השארתי על 200 מעלות וכמעט שרפתי אותה אבל יצא מדהיםםם אחרי 20 דקות יצאה בנס ועכשיו הכי טעים שזה גם פריך;)
היי קרן,
את הסוכר להוסיף לביצים בהדרגה לאחר הקצפת הביצים בנפרד או ישר יחד ?
בהדרגה לביצים תוך כדי הקצפה
היי קרן אהובה. אולי שווה להכניס למתכון, לבורות כמוני שמתות על המתכונים שלך ומסתכמות על כל מילה
בדיוק הכנסתי אותה לתנור ואז קראתי את התגובות.
בכל אופן, תודה!!!
לא ככ הבנתי מה להכניס למתכון?
להוסיף את הסוכר בהדרגה אחרי שמתחילים להקציף את הביצים.
שמתי את הכל במיקסר והפעלתי(;
בכל מקרה, הוצאתי עכשיו מהתנור, נראה מדהים וכל הבית מלא בריח.
אז אולי זה לא אקוטי.
תודה 3>
לא כזה. תודה שמחה לשמוע שהצליחה
הי קרן, אפשר להחליף לקמח ללא גלוטן?
קמח שקדים / כל קמח אחר?
קמח ללא גלוטן אמור לעבוד טוב, קמח שקדים פחות
מה אפשר במקום תמצית שקדים?
תמצית וניל ואפשר קינמון או לוותר על השקדים
סוכר וניל וגם תמצית וניל ? אם מוותרים על התמצית שקדים
אפשר לוותר על תמצית השקדים
נראה מעולה! כמה מעלות יש לאפות?
170
אם יש לי רק ביצים M? האם לשים 4 או יותר?
נראה מעולה הולכת כבר להכין תודה לך 🙂
רצוי לשמור את העוגה בתוך או מחוץ למקרר?
אפשר בחוץ עטופה ממש טוב
נראית מעולה, מזכירה לי עוגת גבינה עם קמח במראה שלה…למרות שהתעלפתי מהסוכר מול קמח
לא כדאי להפריד בצים ולהקציף חלבון לאווריריות ונפח/גובה העוגה ?!
אין צורך היא ממילא גבוהה
אם יש לי רק ביצים M? עדיין להשתמש ב4 ביצים או יותר?
אפשר חמש
את החלב מוסיפים מיד כשמורידים מהגז? רותח?
כן
וואו! איזו עוגה מעולה! הייתה טעימה לכולנו. תודה.
שמחה לשמוע
אחרי שניסיתי עם חלב סויה מעדכנת שהיא יוצאת יבשה, כנראה רק חלב עובד
את הביצים מפרידים?ומקציפים לחוד? לא ברור כי א מקציפים ביצה שלמה זה לא כזה תופח
אחרי 4-5 דקות זה ממש אבל ממש תפוח
היי
אפשר לוותר על תמצית וניל או סוכר וניל
נגמר לי בבית
תהיה חסרת טעם
יש לך פודינג וניל? אם לא אז לחכות
האם אפשר להשתמש בקפח תופח?
שנה טובה ותודה מראש
אפשר אין בעיה
היי קרן, העוגה הזו משהוו
ואת אין מה לדבר!
מה את חושבת שיקרה אם אמיס בתוך החלב שוקולד מריר?
יעבוד?
יש מצב לא ניסיתי
תנור על חום עליון ותחתון? לא טורבו?
לא טורבו , עליון תחתון
האם לתת לחלב להתקרר מעט
חלב חם לא לתת לו להתקרר
הכנתי את העוגה לאחרי הצום ולא התאפקתי וטעמתי אותה.
הטעמים מאוד טעימים אבל היא קצת יבשה. במה אפשר לצפות אותה כדי שתהיה יותר מעניינת או רטובה ?
ציפוי שוקולד או מייפל
לדעתי היא מקבלת לחות דווקא ביום שאחרי (שמרתי במקרר)
2 כוסות סוכר זה כמעט התאבדות
לכתוב התאבדות על שתי כוסות סוכר זו הגזמה מטורפת, יש ככ הרבה עוגות שאפשר להכין שאין בהן שתי כוסות העניין
האם אפשר להפחית בסוכר, אם כן כמה?
חלילה
זה יפגע במרקם שלה
אני אופה להנאתי כבר עשרים שנה, זה אחלה תחביב. לפני זה הייתי איש מטבח מקצועי.
מדובר על עוגה משעממת, לא שונה בהרבה מכל עוגת טורט אחרת, קצת יבשה ובעיקר.. חסרת אופי. נכון היא קלה מאוד להכנה, אבל מה מעניין בה? מה יש בה שאין באחרות?
אפיתי לפני כיפור ונאלצתי לבקש סליחה מבני ביתי, על עוגה סתמית. (לפחות סגרתי את נושא הסליחות).
תחסכו לעצמכם את המעט זמן שנדרש כדי להכין אותה ותדפדפו למתכון הבא..
או כמו שהבן שלי אמר בציניות "לך תסמוך על אתרי מתכונים של אשכנזים יבשים".
בהתחלה מחיתי נגד האמירה, אבל התנאי שלו היה שאקח פרוסה מהעוגה, אז נכנעתי
תגובה גזענית ומכוערת.
גם אם עוגה לא מצאה חן בעינייך, שלוט ביד שלך במקלדת כשאתה נכנס לאתר שלי וכותב לי דברים כאלו. יש אנשים שאוהבים לאכול עוגות טורט יבשות,
בלי קשר לאם הם אשכנזים או לא, אני קצת מפקפקת בידיים שלך, וחושבת שמי שידו כל כך קלה על המקלדת, לא יכול להוציא מהידיים האלו עוגות טעימות.
ומקווה שבשביל הבן שלך, וכדי לתת דוגמת חינוך טובה, תתנצל.
מעבר לזה, על טעם וריח לא מתווכחים, אבל למה שכתבת יש ריח ממש לא טוב.
שנה טובה!
אל תיפגעי
אומנם לא ניסיתי את העוגה הזו אבל לפני שבוע הכנתי את עוגת הדבש שלך והיא יצאה מדהימה!
אז לא להתאכזב מתגובות לא ענייניות ובטח חסרות נימוס וכבוד.
תודה אילן על המילים
תגובה מגעילה של אדם משועמם שהסיפוק שלו מגיע מלהוציא את זעמו באינטרנט על אנשים שהוא לא מכיר. אין צורך אפילו להתייחס לאיש כזה מסכן. העוגה שלך נראית ממש טעימה ואני מחכה כבר להכין אותה ♥️
תודה ליזי
צודקת לגמרי !
פשוט חוצפה !
העוגה מדהימה ,ביתית ומאוד טעימה.
תודה על המתכון ,את נהדרת.
ומי שלא מתאים לו שפשוט יתאדה.
או לפחות ישמור על כבוד הלשון.
שנה טובה
תודה כרמל
צודקת. אין דבר כזה יותר אשכנזים / ספרדים דיי נמאס מהמילים האלו. זה היה לפני 50 שנה אנחנו כבר דור אחר ישראלים. למרות שאני לא צעיר (53).
לא קשור לגיל זו היתה התנסחות מכוערת שלו
לא נורא יום כיפור וזה… סלחנו
וואי וואי קרן בבקשה לא להתייחס לתגובה הגזענית והמגעילה. איך הוא לא מתבייש?? גועל נפש. שילך לחפש מתכונים באתרים אחרים! ניראה שהוא לא מבין כלום, לא הוא ולא הבן ״המחונך״.
דפדפתי אותו מזמן 🙂
אני בהלם מהתגובה
בטח לא מתאים לערב יום כיפור ולא משנה איך יצאה העוגה.
לא פעם ראשונה שאני מכינה עוגות שלך
והן תמיד מדהימות וטעימות.
ספציפית העוגה הזו הכנתי ויצאה אליפות
חמי וחמותי חיסלו לי חצי תבנית, וזאת המחמאה הכי טובה:)
תודה נעה יקרה בסו של דבר מה שחשוב לי יותר אחו תגובות כמו שלך
קרן יא מלכה אחת ,,,, אין על העוגות שלך. את לא מבינה כמה אני מעלה את העוגות שלך לדף האינסטגרם שלי. את מהממת -בלי קשר לעדה – האלון הזה דביל ברמות-בגלל אנשים כמוהו שמטיפים לגזענות המדינה שלו שסועה עד עומק. דפדפי אותו הלאה,,,,,, שורה תחתוננה – האיש ומשפחתו אומללים בגלל דעות חשוכות. זהו זה , הייתי חייבת להוציא. חולה עלייך !!!!!
תודה זיוית, את מהממת ואני באמת מקוה שהוא קיבל את המסר
אני המומה מהתגובה המכוערת ונודפת הגזענות, שכל כך מנוגדת לאור, לנתינה ולאהבה שיש בך ובמתכונים שלך. טרולים חשוכים ואלימים יישארו בסופו של יום רק טרולים. תודה קרן על העשייה שלך, ועל התגובה הכל כך מדויקת שענית לגס הרוח.
תודה דניאל ♥️
ענית לו מצוין
אם אין משהו טוב להגיד עדיף לשתוק
לא יפה גבר להגיב ככה. גם עם זה לא מצא חן בעיינך לא מגיבים כך.
קצת כבוד.
קרן, תשובה נהדרת ומכבדת ביותר. .
והמתכונים שלך פשוט נהדרים ומלווים בהסבר קליל וברור.
אני בשוק מהחוצפה וגסות הרוח. פשוט מזעזע. קרן את מדהימה ומקסימה. אל תתני לאנשים קשי לב וממורמרים לקלקל לך את מצב הרוח.
תודה אורלי, זה לא קלקל רק כתבתי לו מה שאני חושבת 🙂
הבנו את הרעיון. ואם קרן היתה מזרחית מה היית כותב ?
פשוט תכתוב שהעוגה יבשה ולא מצאה חן בעיני הבן המומחה לעוגות שלך .
ואם אתה כזה מומחה שנים רבות היית יודע איך לשדרג אותה .
חחחחחח הצחקת אותי בפאנצ האחרון
תגובה דוחה וכנראה שאתה גם בנאדם כזה
קרן יקרה,
רק להגיד לך שאת נפלאה, חג שמח, שנה טובה ומתוקה, גמר חתימה וכתיבה טובה. המתכונים שלך כמו תמיד נהדרים בדיוק כמוך. תודה רבה ושנה נפלאה ובריאות איתנה לך ולכל בני ביתך כל השאר בונוס.
תודה סיסי אהובה,שנה טובה!
הכנתי עכשיו בתבנית 24 והיא ממש ממלאת את התבנית (חד פעמית) כמעט עד סופה. זה הגיוני? היא עוד גובהת? כדאי להוריד לתבנית נוספת?
חד פעמיות תמיד קטנות יותר, אל תמלאי יותר מ 3/4 גובה ואת היתרה בתבנית אחרת
אפיה זה מדע מדוייק אפשר לעשות ניסויים, אבל להתכונן נפשית לאכזבות.חלב רגיל וחלב סויה אולי דומה בטעם אבל לא דומה בכמיה שלו אני אישית לא טבעונית/צמחונית אבל אני יודעת שהרבה מישתמשים בחלב קוקוס או בתערובת של חלב קוקוס וקרם קוקוס כדי לדמות חלב רגיל כי חלב סויה לא שמן ולא מתוק מספיק באפיה
מה ניתן לשים במקום חמאה
שמן קוקוס או מחמאה
יצא מעולה!!!!
איזה מתכון נהדר!!
נכנס לרשימת המתכונים הביתיים.
הכנסת לנו חיוך בתוך התקופה הלא פשוטה הזו. תודה! ❤️
תודה דנה
קרן יקרה,
הכנתי את עוגת התפוחים והקינמון והיא טעימה בטירוף. תבורכי על השיתוף וההענות שלך, את נהדרת
עוד מתכון שהולך להיכנס לארסנל. קרן המון תודה על הטוב שאת מעבירה ונותנת את הזכות להכיר את המתכונים שלך.
הבלוג אצלי בפייבוריט בטלפון כבר מזמן..
אני בדרך כלל נוהג גם לקרוא את התגובות והשאיר לי טעם לא טוב התגובות שראיתי המתכון הנ"ל לצערי לאנשים קל להוציא את הרוע והכעסים העצמאיים שלהם מאחורי המקלדת וחבל שזה קרה ועוד לך שמבלי להכיר כולך בטוב ובנתינה מבלי שום אינטרס חוץ מרצון לעזור ולשתף מהידע שלך.
על כל פנים אני מאמין שאחרי שאכין את העוגה זה ישתפר 🙂
שתהיה שנה טובה
אתה מהמם
אני מניחה שמי שכתב את התגובה לא מכיר אותי ונחשב לטוקבקיסט מזדמן שנה טובה
עוגה מהממת,רכה רכה
העוגה מעולה! הכנתי אותה פרווה, עם חלב סויה של תנובה, ומחמאה
3 ביצים M ואחת L כי זה מה שהיה בבית 🙂
יצא אפילו מעט לח בפנים ולא יבש בכלל!
קרן מדהימה כרגיל…
תודה אלמוג
עוגה נפלאה! רכה, מריחה מדהים, אוורירית ומנחמת… קשה להוציא מהידיים שלך משהו פחות מנפלא…
אור המהממת תודה אהובה ושנה טובה
הי, הכנתי ויצא מעולה, אבל רק טיפה יבשה
ובתמונה היא ניראת יותר אוורירית
מה יכול להיות שעשיתי לא טוב?
הקצפתי ביצים 5 דק
זו אכן עוגה קצת יבשה, לדעתי היא משתבחת במקרר כשהיא עטופה היטב, ואם אופים אותה כמה דקו יותר מדי זה גם משפיע ואולי זה מה שקרה..
להבא פשוט להוציא כמה דק קודם
אפשר הסבר קטן?
כשרשמת להקציף את הביצים, התכוונת רק את הלבן? או את כל הביצים? אמנם הכנתי 4 עוגות בחיי, אבל אני יודעת שאם יש אפילו קצת צהוב, זה לא יוקצף ויתפח.
כל הביצה, הקצפה במיקסר למשך 4-5 דקות תניב תוצאה מאוד תפוחה
נראה מעולה! אם רוצים שהעוגה תהיה יותר רטובה ועסיסית?
היי.האם ואיך ניתן להסב למתכון ללא סוכר?
אין לי נסיון עם תחליפי סוכר לצערי אז לא יודית להמליץ.
קרן, תשובה נהדרת ומכבדת ביותר. .
והמתכונים שלך פשוט נהדרים ומלווים בהסבר קליל וברור.
תודה לינדה
היי קרן, כמו תמיד עוד עוגה שלל שאני חייבת לנסות!!!שאלה, האם את תמצית השקדים ניתן להחליף בכפית ממרח שקדים?
האם אפשר להכין עם סוכר קנים?
כן
יצאה לי עוגה שלמות!
שמחה לשמוע
שימי 5
אלון אורמלי.. לא חושבת שיש לך את הזכות להיכנס לאתר של קרן אגם בגלל. חוסר פרגון חוסר אנושיות ותת מודעות עצמית באופן שמצריך עזרה במיידי! ובכלל להזכיר את המילה "אשכנזים" גורמת לי לבחילה קשה. כמה חסרונות בבן אדם אחד,חבל!
מקוה שהגיעו אליו המסרים 🙂
הכנתי את העוגה ללא גלוטן עם קמח תמי. יצאה טעים. לא יודעת מה הטעם המקורי. מקווה שתשמר רכה גם מחר.. תודה על מתכון טעים
איזה כייף שניסית, ספרי לנו מחר
יואו נראית מהממת והשם שלה לחלוטין עושה את כל החשק!! מישהי ניסתה להכין אותה עם חלב שקדים/שיבולת שועל ויכול לדווח על התוצאה?
ניסו עם סויה ואני יודעת שחלק יצא מוצלח
היי קרן.
הכנתי עוגה – היא מאוד טעימה וקלילה, אוספתי אגוזים וקנמון ויצא לי עוגה – בסקויט – שמאוד הזכירה לי ילדות.
תודה לך על המתקונים מעולים וחיוך הבוקר שלך. בגללך התחלתי ללכת כול בוקר לים.
את מדהימה
תודה מרינה
העוגה מאוד טעימה ואוורירית. טעם החלב נשאר על הלשון, תענוג.
האם ניתן להוסיף שומן כדי ללחך את העוגה?
כגון שמן קנולה, חמאה.
שאלה נוספת, האם ניתן להחליף את החלב בשמנת מתוקה?
אפשר לנסות קצת שמן או חמאה לא ניסיתי אבל לא אמור להזיק
לגבי השמנת המתוקה אותו כנ״ל
הכנתי את העוגה לקינוח אחרי ארוחת שישי והיא מצויינת. כלכך רכה ועדינה, אוורירית ומחממת את הבטן והלב.
קראתי קצת תגובות על כמויות הסוכר, חייבת לציין שהכמויות של קרן מדוייקות! לא להחסיר או להפחית דבר!
תאפו אותה באהבה והיא תצא מעולה.
תודה רבה לך קרן על כל סטורי שמעלה לי חיוך על הפנים! נהנת מאוד לראות את הידיים שלך עובדות, האוטנטיות שלך כובשת!
שבת שלום❤️
האם ניתן לעשות חצי מהכמות ולאפות באינגליש קייק?
כן
אני קוראת לה בפשטות "המושלמת של קרן אגם". נהדרת – גם העוגה וגם את.
איזה כייף לי ולעוגה
יצאה לי עוגה מדהימה כמו כל שאר המתכונים המעולים שאני מכינה מפה!
תודה רבה רבה לך על כל מה שאת מביאה לפה!תבורכי
תודה מירי יקרה
טוב אמצע הלילה עכשיו אבל עכשיו היא יצאה מהתנור ואני חייבת לכתוב שהעוגה הזאת פשוט מושלמת! טעימה בטירוף וסופר קלה!
תודה קרן
זה ככ משמח
הכנתי לא פעם מתכון שלך ויצא מוצלח ונהדר!
אני בחודש התשיעי ובין כל שאר העיסוקים העוגה הזו ממש קרצה לי כמשהו מנחם ונעים לימים הקרים שהגיעו…
עשיתי הכל לפי השלבים וכן השמעתי כוס סוכר אחת. בתנור שמתי 30 דקות ואז בדקתי עם קיסם ונראה שהעוגה הייתה מוכנה. כשהוצאתי שמתי נייר נצמד (קראתי פעם שהאדם שנוצרים עוזרים לעוגה להיות לחה יותר) השארתי במקרר ויום למחרת חפצתי גם בקפצת אז שמתי מעל. הוצאתי את בערב ואכלנו אותה. והיא יצאה ממש דחוסה ולא אוורירית כלל כמו בתמונה…ממש לחם עם קצפת. מה עשיתי לא נכון? אשמח לנסות להכין שוב.
אם הורדת כוס סוכר הרגת את העוגה
אויש ברצינות? אני פשוט לא מבינה כלום ושום דבר בכימיה של אפייה. רק יודעת שכדאי להיצמד למתכונים. אבל כן לעיתים במתכונים אני משמיטה סוכר וזה לא פוגם במרקם…טוב אנסה שוב בהזדמנות.
אפשר להכין ב2 תבניות אינגליש במקום אחת גדולה? אם כן, משתנה הטמפרטורה?
טמפרטורה לא משתנה אולי הזמן מתקצר מעט יש לשים לב
היי קרן, האם אפשר לשלב בבלילה של העוגה פירות יער?
ואם כן, באיזה שלב להוסיף אותם?
וואו קרן זאת העוגה הכי טעימה שטעמתי! ואני אפילו לא חובבת עוגות בדרך כלל..
כנרא ה פשוט לא יצא לו טוב…
תודה לך על המתכון המעולה!!!
איך אפשר לא לאהוב עוגות???? אבל האמת שזה הכי משמח לשמוח שגם מי שלא מת על עוגות אוהב. תודה נועה
הכנתי את העוגה בגרסה ללא גלוטן ויצא מעולה!!
כמה התאמות- 10% פחות קמח, שליש קמח שקדים והיתר קמח רב תכליתי ללא גלוטן.
תודה קרן!
אלופה תודה על השיתוף
קרן יקרה, בעלי התעלף על העוגה והכריז שמעכשיו זאת עוגת היומולדת שלו!
תודה!!! היא פשוטה וטעימה!
יצא מדהים!! רכה ומדהימה!!
תודה רבה 🙂
הכנתי הרגע, יצאה מאוד.. רגילה. (הוספתי גרידת לימון שלם כי חשבתי שצריך קצת טעם)
יש לי מחר אירוע עם חברים ואמרתי לעצמי שאם יצא טעים אביא להם – אני כנראה לא אביא להם.
חבל ממש שהתפקשש לך איתה היא אחת העוגות האהובות בבלןג, אבל זה לגמרי עניין של טעם
קרן אגם את מטורפפתתת!!!
מה זאת העוגה הממזרה והמדהימה הזו?!?!?!! ואו ואו ואו!!!!!!!
לגמרי מטורפת ! תודה אהובה
היי קרן! נראה מתכון מהמם.
שאלה, אפשר למשל לחלק את הבלילה לחצי להוסיף מחית פיסטוק/ קקאו לחצי ממנה ולעשות עוגת שיש?
תודה רבה
אפשר כן, שימי לב שקקאו נורא מייבש אז אני דוווקא הייתי ממיסה שוקולד מריר ומשתמשת בו לשיש
מה המידה בערך של תבנית מרובעת בינונית?
התבנית צריכה להיות עם דופן גבוהה?
לפי התגובות נראה שרק לי לא תפחה, מה יכולה להיות הטעות?
הריח מעולה אבל נראה שזה לא יהיה אכיל 🙁
לא תפחה יכולה להיות תוצאה של אבקת אפייה לא בתוקף, ערבוב יתר של הקמח בבלילה, תבנית לא מתאימה וכו.. אז קשה לי לדעת בדיוק
שווה נסיון נוסף
שנה שלמה חיכיתי לכיפור להכין שוב את העוגה הנפלאה הזו!
תודה רוני
הכנתי אותה פעם ראשונה ביום כיפור ומאז כל שבוע היא מככבת אצלנו בענק! העוגה המושלמת! הילדים טורפים אותה! תודה רבה
תודה דנה
תודה על מתכון מעולה! הכנתי פעם אחת והייתה הצלחה גדולה
הבת 4 הכריזה שזאת העוגה שלה ליומהולדת ובתיכנון להכין לה קאפ קייק,
האם יעבוד עם המתכון הזה? ואם כן, כמה זמן צריך לאפות?
בטח שיעבוד. להתחיל לבדוק אחרי 15 דק
עשיתי את העוגה לשבת, פשוט ואוו ! לא הספקתי לצלם איך יצא כי היא פשוט חוסלה !! תודה 3>
תודה מעיין שמחתי לשמוע
הבחושה הכי טעימה שיצאה לי.
ושילבתי גם קמח כוסמין מלא, יצא סוף הדרך וכולם זוללים…
תודה על המתכונים❤
אני מעוניינת להכין את העוגה כבסיס לעוגת 2 קומות. האם היא תחזיק? כמה היא תהרס אם אפחית בכמויות הסוכר?
לא לגעת בסוכר
וכן, אפשר לחתוך אותה בקלות לשניים
עוגה מדהימה!
אפיתי אותה ברינג של 20, ונוצרה גבעה במרכז העוגה שלא נפלה אחכ.
רציתי לשעת מה אני אמורה לעשות כשי שלא תיווצר הגבעה הזו. רוצה להכין אותה כעוגת 2 שכבות ליום הולדת. תושה רבה
הגבעה נוצרה כי התבנית הזו קצת קטנה לבלילה… אבל אני דווקא אוהבת גבעו זה יפה בעיני 🙂
יצא פשוט מושלםםםםם
תודה רבה קרן
זה חוסל בשנה
תודה!
חובה לשמור את העוגה במקרר?!
העוגה מושלמת, פעם ראשונה מכינה והיא כבר כמעט חוסלה….והיא בכלל אמורה להיות לשבת וחג
ממש לא במקרר
האם אפשר להמיר את החמאה לשמן? ואם לא, למה לא? כלומר מה החמאה מוסיפה כאן ששמן לא יתן?
תודה רבה
אפשר להמיר
כל שנה אנחנו פותחים עם העוגה הזו (כבר שנה שלישית!) את צום תשעה באב, והיא פשוט מדהימה!
איך אני שמחה לשמוע , תודה
העוגה יצאה טעימה ואוורירית כשיצאה מהתנור, אבל לצערי, נהרסה אחרי לילה במקרר. עוגות בחושות על בסיס חמאה מגישים בטמפרטורת החדר ובטח לא קרות. הקרור מקשה את החמאה ומשנה את מרקם העוגה. למדתי את זה בדרך הקשה.
תוציאי לפני הגשה מהמקרר ותחזירי לטמפרטורת החדר
היי קרן
חולה על המתכונים שלך והם תמיד יוצאים מושלמים.
משום מה, משהו קרה עם העוגה הזו והיא לא נאפתה 🙁
היא היתה בתנור 45 דקות ועדיין הייתה נוזלית )אני חייב לציין שהתנור טוב והטמפרטורות בו מדויקות, הכל תמיד מצליח לי(. הכנסתי אותה לעוד 4 פרקי זמן של 10 דקות ! אבל אז החלק הפנימי התקשה, והחיצוני היה כבר פריך.
היא יצאה מאד טעימה בטעם, אבל משהו לא ברור עם הנוזליות שלה. יש לך מושג???
משהו השתבש בדרך קשה לדעת מה
ניחוש שלי שהתבנית היתה קטנה מדי ולעוגה היה קשה להיאפות
ממליצה לנסות שוב כי היא להיט
אפשר להחליף את הסוכר לסוכר חום? ואם כן איזה כמות לשים?
אותה הכמות
היי אהובה
אפשר להוסיף בעוגה הזאת שמנת חמוצה?
מיותר
היי, אשמח לדעת אם שייך בהגשה לזלף עליה מעט שוקולד מומס או שלא יתאים לה? תודה!
בטח שיתאים
היי
אפיתי את העוגה בתבנית עגולה, כל המסביב יצא נהדר אבל החלק האמצעי נשאר לא אפוי. מה יכולה להיות הסיבה?
שזה לא היה אפוי מספיק 🙂
יו קרן זה נראה נדיר.
אפשר לשלב פה חלב מרוכז איכשהו על חשבון הסוכר?
תודה ושנה טובה
לא חושבת שיש טעם להכביד עליה עם חלב מרוכז
אני מתה על עוגות בטעם של פעם ובעיקר בחושות, ניסיתי לברר בסביבה שלי אם מישהו מכער עוגה כזאת וככל שאף אחד לא הכיר כך הסתקרנתי יותר לנסות!
אמאלה איזו עוגה מושלמת!!
אחת הטעימות שאכלתי אבר, מסוכנת ברמות כי אי אפשר להפסיק לאכול וכל מי שטעם קיבל לינק עם המתכון.
פשוט אין עלייך!
אני מתה על עוגות בטעם של פעם ובעיקר בחושות, ניסיתי לברר בסביבה שלי אם מישהו מכיר עוגה כזאת וככל שאף אחד לא הכיר כך הסתקרנתי יותר לנסות!
אמאלה איזו עוגה מושלמת!!
אחת הטעימות שאכלתי אבר, מסוכנת ברמות כי אי אפשר להפסיק לאכול וכל מי שטעם קיבל לינק עם המתכון.
פשוט אין עלייך!
תודה!
היי קרן, האם אפשר מחית וניל במקום תמצית וניל?
היי קרן, האם אפשר מחית וניל במקום תמצית וניל? ואם כן כמה?
היי קרן, האם אפשר מחית וניל?
בטח
מתכון מושלם עם קמח רגיל. לצערי לא עבד עם קמח ללא גלוטן
יצאה דחוסה ולא נאפתה כמו שצריך בפנים
היי קרן, האם אפשר לשלב בבלילה של העוגה פירות יער?
ואם כן, באיזה שלב להוסיף אותם?
לפזר מעל