עוגות בחושות

עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא

מרץ 28, 2019 17 Comments

עבר כל כך הרבה זמן מהפוסט האחרון שלי שנכנסתי היום לבלוג להיזכר על מה היה הפוסט:-)

וגיליתי שהשארתי אתכם פה לבד כשנסעתי להודו, ובעצם לא סיפרתי לכם איזו חוויה מטורפת זו היתה

אז טירוף זו לא מילה, ומצאתי את עצמי בהודו מעבירה סדנאות אפייה ישראלית מטעם קונסולית ישראל בדרום הודו.

כלומר: הכנסתי בהודים קצת רוח חלות של שישי:-)

הייתי אורחת של כבוד ממש, וזו היתה חוויה מטורפת שלא חלמתי בחיי שאני אזכה לחוות,

אחרי סדנאות האפייה המשכתי הלאה לדרום הודו לאיזור טאמיל נדו לסדנת ריקוד יוגה וגלישה

ומי שעוקב אחרי בסטורי וליווה אותי בכל רגע ויום, ראה שהרבה מהטיול שלי סבב סביב אוכל ומקומות מדליקים,

מפגשים עם אנשי קהילה מקומיים וביקור במקומות מיוחדים, ורבים מכם ביקשו שאכתוב פוסט המלצות

על האיזור הספיציפי בהודו שאני תמיד נוסעת אליו.

אני מבטיחה לשבת ולכתוב בקרוב.

אבל… עוד לא הספקתי לנחות וכבר הזמינו אותי שוב להודו! וזה קורה ממש עוד שלושה ימים.

הפעם אני נוסעת להעביר סדנאות אפייה לשפים של חברת מזון גדולה שמתמחה במזון בריאות

(גם אני הרמתי על עצמי גבה בשלב הזה)

אני נוסעת ללמד אותם לאפות עוגות עוגיות ולחמי בריאות, ובחודש האחרון מאז שחזרתי אני עסוקה ממש

בלפתח מתכונים במיוחד בשבילם ( יותר עסוקה בחרדות מהנסיעה אבל כבר אין לי סבלנות לעצמי)

אני לומדת המון תוך כדי, בעיקר לעבוד עם קמחים מלאים, בלי סוכר לבן בלי שמן או חמאה ועם מעט ביצים.

תוך כדי הכנות ונסיונות,זרקתי כמה וכמה עוגות לפח, אבל גם זכיתי להוציא מהתנור מאפים ממש שווים.

אחת מהם זו עוגה שהכנתי, עוגה כל כך טעימה שממש בא לי לשתף אתכם במתכון שלה.

זו עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא, עם פקאנים קצוצים,

והיא פשוט מושלמת, היא כל כך פשוטה וקלה להכנה ואתם יכולים להסתפק בקערה ומטרפה

והיא תוך כמה דקות שלכם בתנור.

אז עוד כמה ימים אני שוב בהודו, מעבירה סדנאות אפייה, ושוב כמו תמיד,

נוסעת אחכ לכמה ימים לאיזור החוף שאני ככ אוהבת, לחזור טיפ טיפה יותר שזופה מכם .

אחלו לי בהצלחה ואל תשכחו לעקוב בסטורי באינסטוש.

עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר חום בהיר

2 ביצים גודל L

1/3 כוס (80 גר׳) טחינה גולמית

1/3 כוס (120 גר׳) דבש

1 גביע (200 מ״ל) יוגורט טבעי

2/3 כוס (133 גר׳) שמן קוקוס

כוס ורבע (157 גר׳) קמח מלא

כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כוס (45 גר׳) אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערה טורפים ביצים וסוכר חום למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה

מוסיפים שמן קוקוס וממשיכים לטרוף

מוסיפים דבש יוגורט וטחינה ומערבבים היטב

מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה

לבסוף מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים מעט

מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

את העוגה שומרים בכלי אטום במקרר והיא נשמרת עד 4 ימים.

הערות למתכון :

**את הקמח המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין מלא או קמח לבן רגיל

**שמן קוקוס ניתן להמיר הכמות זהה של שמן קנולה

**במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל סוג אגוז אחר שאוהבים (מקדמיה, שקדים, או אגוזי מלך)

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

17 Comments

דורינה מרץ 29, 2019 at 11:14 am

שלום, יס לעוגה הסו גרסא טבעונית? במה ניתן להחליף את יוגורט וביצים? תודה

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2019 at 3:23 pm

את הביצים ניתן להמיר במחית תפוחי עץ לא ממותקת, 50 גר מחית על כל ביצה
את היוגורט אפשר במיץ תפוזים או ביוגורט סויה

Reply
אלינור מרץ 29, 2019 at 9:38 pm

מיץ תפוזים באותה כמות? כוס?

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2019 at 9:52 pm

200 מל מיץ תפוזים
זה פחות מכוס

Reply
עוגת טחינה, דבש ויוגורט - בלוגיסרי מרץ 30, 2019 at 9:13 am

[…] לקריאת המתכון המלא […]

Reply
ארז מרץ 30, 2019 at 4:32 pm

יעבוד במקרה גם עם קמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מרץ 30, 2019 at 4:34 pm

בטח

Reply
נעמי אפריל 2, 2019 at 8:22 am

קרן יקרה,
כל כיף לקרוא את החוויות שלך ובאמת היית חסרה! נכנסתי כמה פעמים לראות אם יש פוסט חדש…
לגבי העוגה, יש לך איזה קסם שגורם לרצות להכין את המתכונים מיד! ובאמת הכנתי את העוגה ויצאה טעים אבל אחרי שהוצאתי אותה מהתנור היא שקעה באמצע… אולי את יודעת למה??
תודה מראש,
נעמי

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2019 at 11:08 am

תודה רבה נעמי
העוגה לא היתה מספיק אפויה מבפנים וזו הסיבה שצנחה באמצע
להבא יותר זמן בתנור

Reply
רויטל אפריל 4, 2019 at 7:08 am

הי. האם אפשר לוותר על עניים האגוזים?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2019 at 10:50 am

כן אין בעיה

Reply
Tamara Barsky אפריל 15, 2019 at 5:42 pm

היי קרן, את חושבת שניתן להחליף את המח בשקדים טחונים ואז להפוך את העוגה לכשרה לפסח / נטולת גלוטן…?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2019 at 6:29 am

אפשר להמיר את הקמח בכוס קמח שקדים ורבע כוס קמח מצה, כדי שתחזיק טוב את עצמה, אבל אני לא ניסיתי כך שאני לא מבטיחה מה תהיה התוצאה הסופית, שוה לנסות 🙂

Reply
רויטל מאי 24, 2019 at 2:49 pm

אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה? יש סיכוי לסדנת אפיה בריאה??

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 4:01 pm

אין בעיה להמיר לשמנת
סדנה בריאה אולי בהמשך:-)
שבת שלום

Reply
נועה יוני 14, 2019 at 12:28 pm

מכורה לאתר הזה!!!! אפשר להחליף דבש בסילאן? מתאים להוסיף קצת תמצית וניל?

תודה קרן

Reply
קרן אגם יוני 14, 2019 at 1:07 pm

תודה איזה כייף!!! אין בעיה להחליף ב סילאן ולהוסיף וניל, יצא נהדר

Reply

Leave a Comment