עבר כל כך הרבה זמן מהפוסט האחרון שלי שנכנסתי היום לבלוג להיזכר על מה היה הפוסט:-)
וגיליתי שהשארתי אתכם פה לבד כשנסעתי להודו, ובעצם לא סיפרתי לכם איזו חוויה מטורפת זו היתה
אז טירוף זו לא מילה, ומצאתי את עצמי בהודו מעבירה סדנאות אפייה ישראלית מטעם קונסולית ישראל בדרום הודו.
כלומר: הכנסתי בהודים קצת רוח חלות של שישי:-)
הייתי אורחת של כבוד ממש, וזו היתה חוויה מטורפת שלא חלמתי בחיי שאני אזכה לחוות,
אחרי סדנאות האפייה המשכתי הלאה לדרום הודו לאיזור טאמיל נדו לסדנת ריקוד יוגה וגלישה
ומי שעוקב אחרי בסטורי וליווה אותי בכל רגע ויום, ראה שהרבה מהטיול שלי סבב סביב אוכל ומקומות מדליקים,
מפגשים עם אנשי קהילה מקומיים וביקור במקומות מיוחדים, ורבים מכם ביקשו שאכתוב פוסט המלצות
על האיזור הספיציפי בהודו שאני תמיד נוסעת אליו.
אני מבטיחה לשבת ולכתוב בקרוב.
אבל… עוד לא הספקתי לנחות וכבר הזמינו אותי שוב להודו! וזה קורה ממש עוד שלושה ימים.
הפעם אני נוסעת להעביר סדנאות אפייה לשפים של חברת מזון גדולה שמתמחה במזון בריאות
(גם אני הרמתי על עצמי גבה בשלב הזה)
אני נוסעת ללמד אותם לאפות עוגות עוגיות ולחמי בריאות, ובחודש האחרון מאז שחזרתי אני עסוקה ממש
בלפתח מתכונים במיוחד בשבילם ( יותר עסוקה בחרדות מהנסיעה אבל כבר אין לי סבלנות לעצמי)
אני לומדת המון תוך כדי, בעיקר לעבוד עם קמחים מלאים, בלי סוכר לבן בלי שמן או חמאה ועם מעט ביצים.
תוך כדי הכנות ונסיונות,זרקתי כמה וכמה עוגות לפח, אבל גם זכיתי להוציא מהתנור מאפים ממש שווים.
אחת מהם זו עוגה שהכנתי, עוגה כל כך טעימה שממש בא לי לשתף אתכם במתכון שלה.
זו עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא, עם פקאנים קצוצים,
והיא פשוט מושלמת, היא כל כך פשוטה וקלה להכנה ואתם יכולים להסתפק בקערה ומטרפה
והיא תוך כמה דקות שלכם בתנור.
אז עוד כמה ימים אני שוב בהודו, מעבירה סדנאות אפייה, ושוב כמו תמיד,
נוסעת אחכ לכמה ימים לאיזור החוף שאני ככ אוהבת, לחזור טיפ טיפה יותר שזופה מכם .
אחלו לי בהצלחה ואל תשכחו לעקוב בסטורי באינסטוש.
עוגת טחינה דבש ויוגורט מקמח מלא/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית (10*31)
מצרכים למתכון:
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום בהיר
2 ביצים גודל L
1/3 כוס (80 גר') טחינה גולמית
1/3 כוס (120 גר') דבש
1 גביע (200 מ״ל) יוגורט טבעי
2/3 כוס (133 גר') שמן קוקוס
כוס ורבע (157 גר') קמח מלא
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כוס (45 גר') אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצים וסוכר חום למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת מעט תפוחה
מוסיפים שמן קוקוס וממשיכים לטרוף
מוסיפים דבש יוגורט וטחינה ומערבבים היטב
מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה
לבסוף מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים מעט
מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כ 35-40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים
את העוגה שומרים בכלי אטום במקרר והיא נשמרת עד 4 ימים.
הערות למתכון :
**את הקמח המלא ניתן להמיר בקמח כוסמין מלא או קמח לבן רגיל
**שמן קוקוס ניתן להמיר הכמות זהה של שמן קנולה
**במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל סוג אגוז אחר שאוהבים (מקדמיה, שקדים, או אגוזי מלך)
44 Comments
שלום, יס לעוגה הסו גרסא טבעונית? במה ניתן להחליף את יוגורט וביצים? תודה
את הביצים ניתן להמיר במחית תפוחי עץ לא ממותקת, 50 גר מחית על כל ביצה
את היוגורט אפשר במיץ תפוזים או ביוגורט סויה
מיץ תפוזים באותה כמות? כוס?
200 מל מיץ תפוזים
זה פחות מכוס
יעבוד במקרה גם עם קמח כוסמין?
בטח
שלום, תודה על מתכונים נהדרים!
יש לי רק סוכר חום כהה "דחוס".. האם אפשר להשתמש בו? אם כן – האם באותה הכמות?
תודה!
אותה הכמות
קרן יקרה,
כל כיף לקרוא את החוויות שלך ובאמת היית חסרה! נכנסתי כמה פעמים לראות אם יש פוסט חדש…
לגבי העוגה, יש לך איזה קסם שגורם לרצות להכין את המתכונים מיד! ובאמת הכנתי את העוגה ויצאה טעים אבל אחרי שהוצאתי אותה מהתנור היא שקעה באמצע… אולי את יודעת למה??
תודה מראש,
נעמי
תודה רבה נעמי
העוגה לא היתה מספיק אפויה מבפנים וזו הסיבה שצנחה באמצע
להבא יותר זמן בתנור
הי. האם אפשר לוותר על עניים האגוזים?
כן אין בעיה
היי קרן, את חושבת שניתן להחליף את המח בשקדים טחונים ואז להפוך את העוגה לכשרה לפסח / נטולת גלוטן…?
אפשר להמיר את הקמח בכוס קמח שקדים ורבע כוס קמח מצה, כדי שתחזיק טוב את עצמה, אבל אני לא ניסיתי כך שאני לא מבטיחה מה תהיה התוצאה הסופית, שוה לנסות 🙂
אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה? יש סיכוי לסדנת אפיה בריאה??
אין בעיה להמיר לשמנת
סדנה בריאה אולי בהמשך:-)
שבת שלום
מכורה לאתר הזה!!!! אפשר להחליף דבש בסילאן? מתאים להוסיף קצת תמצית וניל?
תודה קרן
תודה איזה כייף!!! אין בעיה להחליף ב סילאן ולהוסיף וניל, יצא נהדר
הבלוג שלך מקסים. אני אופה מקצועית בעצמי כבר הרבה שנים, בעבודתי בעיקר אופה לחמי מחמצת אבל מעבר לזה בבית אופה הכל, ואני מאוד נהנית מהמתכונים שלך. פשוטים ומדוייקים בדיוק לטעמי, ויוצא המון גם בעבודה שלי שאני מכינה אוכל לאורחים ואוםה עוגיות או עוגות מהבלוג ומתבקשת למתכון. באמת בלוג נפלא
את מהממת רויטל שימחת אותי מאוד!
שלום, האם אפשר להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית מלבנית חד פעמית 28.5X 19.1 ?
מניחה שאפשר לא הכפלתי בעוגה זו
היי קרן, המתכון נראה מעולה!
רציתי לדעת מה הגודל של התבנית (לא חד פעמית)?
תודה
גודל סטנדרטי 10*31
היי 🙂 האם אפשר להחליף את היוגורט בשמנת חמוצה ולהוריד בכמות השמן?
אפשר להמיר את השמנת ליוגורט
רצוי כזה שיש בו 4.5-6.5 אחוזי שומן
להוריד מהשומן לא מבחינתי ואם את עושה זאת יש מצב שהעוגה תצא מעט יבשה, החלטה שלך
הכנתי זה עתה לסופ״ש עם שמן זית (לא היה קוקוס) ויוגורט יווני (לא היה שמנת) וקצת סילאן במקום חלק מהדבש ויצא נפלא. תודה רבה! יש לך בלוג נהדר 🙂
היי, אפשר לוותר על הדבש לגמרי? או שעדיף לשים חצי מכמות הסוכר וחצי מכמות הדבש?
אפשר לוותר על הדבש אבל להוסיף במקומו עוד 1/3 כוס סוכר
הכנתי את העוגה אתמול ואני חייבת לציין שהיא פשוט מעולה וכל-כך רכה, היה נהדר לשבור איתה את הצום. תודה על מתכון מהמם וגמר חתימה טובה!
שלום.
האם ניתן להשתמש ביוגורט במתיקות מעודנת?
והאם אפשר לוותר על הסוכר לגמרי?
תודה!
אפשר ביוגורט ואי אפשר להוריד סוכר לא תצא עוגה ייצא דיקט
שלום קרן
המתכון הנפלא שלך הגיע לידי דרך day two זו עוגה שנותנת ציון גבוהה אם אוכלים פרוסה סבירה ממנה וכל בני המשפחה נהנו ממנה מאד לכן לא אשנה בה כלום. תודה על מתכון טעים ונהדר.
מימי דולב
תודה מימי לא ידעתי שממליצים עליה שם שמחה לשמוע
בהיעדר יוגורס, אפשר להחליף בשמנת חמוצה?
היי:) עוגת דבש ויוגורט נשמעת מושלם לראש השנה. יש אפשרות להחליף את הטחינה למשהו אחר לאלרגים לשומשום?
יש עוד עוגות דבש בבלוג
זו עוגת טחינה
האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח שקדים?
לא הייתי ממירה את כל הכמות אלא חלקית
אפשר להמיר את הקמח מלא בכוסמין מלא?
בטח שאפשר
היי כמה קולריות יש בפרוסת עוגה?
לא יודעת להגיד