אסי, קרוב משפחה שכבר 20 שנה מחכה שאכין לו עוגת טריקולד,
בכל פעם שהוא מגיע להתארח הוא שולח הודעה לפני שכן ומוודא שיש לו עוגה כזו שמחכה לו,
ובכל פעם הוא מתאכזב, זו כבר הפכה להיות בדיחה קבועה אצלנו שהוא רוצה טריקולד ואני מכינה משהו אחר ומבטיחה לו שיום אחד זה יקרה.
בסוף זה קרה, והכנתי טריקולד, קראתי לה על שמו והכנסתי את המתכון שלה לספר שלי השני, מה אופים היום.
מאז הספקתי להכין אותה גם בפסח בשנה שעברה וגם לחג הזה אני מחוייבת לאסי להביא אותה איתי לחג.
זו גרסה מאוד קלילה ולא מסובכת של עוגת טריקולד, בלי שימוש ב׳גלטין, פשוט מצרכים שכל אחד יכול בקלות להשתמש בהם, וליצור בקלות עוגה מהחלומות
ואם אני הכנתי עוגה כזו מרשימה בקלות, אתם בקלות תכינו גם .
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת טריקולד לאסי וגם גרסת פסח /תבנית עגולה בקוטר 23/24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לתחתית:
200 גר׳ עוגיות יין של פסח (לא בפסח מחליפים בפתי בר)
80 גר׳ חמאה מומסת
לעוגה:
בשלוש קערות נפרדות
200 גר׳ שוקולד מריר-200 מ״לשמנת
200 גר׳ שוקולד חלב-150 מ״ל שמנת
200 גר׳ שוקולד לבן-130 מ״ל שמנת
1 כף אינסטנט פודינג וניל
לקרם:
2 מיכלים שמנת להקצפה
300 גר׳ גבינת מסקרפונה
1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל
לגנאש:
100 גר׳ שוקולד מריר
50 גר׳ שוקולד חלב
100 מ״ל שמנת להקצפה
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים ביסקויטים לתערובת פירורית דקה, מוסיפים חמאה ומערבים היטב.
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית. מכניסים למקפיא.
במיקרוגל ממיסים כל קערת שוקולד בנפרד עד להמסה ומערבבים לתערובת חלקה
ומצננים מעט
במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, מוסיפים מסקרפונה ושוב מקציפים מעט.
מחלקים את תערובת הקצפת בין שלושת הקערות עם השוקולדים באופן שווה, לקערה של השוקולד הלבן מוסיפים עוד כף אינסטנט פודינג וניל.
מעבירים את תערובת השוקולד חלב והשוקולד הלבן למקרר עד לשימוש.
מעבירים את קרם השוקולד המריר לתחתית התבנית ומיישרים היטב
מקפיאים ל 15-20 דק׳
מוזגים מעליו את קרם השוקולד חלב ושוב מקפיאים ל 15-20 דק
מוזגים מעליו קרם השוקולד הלבן , מקפיאים לשעה שעתיים את כל העוגה.
מכינים גנאש:
במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שמנת ושני סוגי שוקולד
מערבבים היטב.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ומקשטים בגנאש שוקולד.
אז מעבירים לצינון במקרר עד להגשה.
37 Comments
הי קרן, העוגה מדהימה
שאלה קטנה בסרטון זה נראה שהקרם שאת מוזגת לעוגה מאוד נוזלי, איך זה מתייצב? כי זה בלי ג'לטין. בדר"כ בלי ג'לטין הקרם מאוד יציב ולא נוזלי. אז איך זה בדיוק? תוכלי להשיב לי אשמח מחכה תודהה
יש פודינג בקרם
הי (: אם מכינים כמה ימים מראש, כדאי להקפיא עד יום ההגשה או בסדר במקרר?
הרבה תודה וחג שמח
הייתי מקפיאה ומעבירה למקרר יום קודם
בקערות עם השוקולד – איזה שמנת לשים ?
שמנת להקצפה
ספרתי נכון, ישש
סך הכל 1080 מ"ל שמנת להקצפה?
כן
הי קרן
האם ניתן להשתמש גבינת שמנת במקום מסקרפונה?
בעלת אחוזי שומן גבוהים
היי, האם אפשר לשים גבינה פחות אחוזי שומן אחרת ולא מסקרפונה? בבקשה.
כיון שהעוגה ללא ג׳לטין , גבינת המסקרפונה מאוד מייצבת אותה, אז אם לא מסקרפונה אפשר גבינת שמנת אחרת אבל שתהיה לפחות 25% שומן
היי קרן,
לא מצאתי מסקרפונה. אפשר ללא בכלל? רק שמנת ופודינג?
הקרם יהיה פחות יציב אולי כדאי להוסיף עוד פודינג
נראה מושלם!
האם לשמור את העוגה במקפיא עד החג? או במקרר?
במקפיא ולהוציא יום לפני החג למקרר
מה אפשר להשתמש במקום אבקת פודינג ויניל? אפשר להכין בבית משוה דומה?
משהו חייב לייצב אז אם לא פודינג תצטרכי ג׳לטין
אני פחות אוהבת
כמה זמן לצנן את העוגה במקרר לפני ההגשה?
העברתי למקרר ללילה והיא הייתה נוזלית לגמרי בבוקר.
תכניסי למקפיא ותוציאי כמה שעות קודם
איזה מתכון מהמם תודה רבה חג שמח קרן !!
מכינה אותה מחר יום שישי אחהצ אז איפה לשמור במקרר או במקפיא עד למחרת בשבת בערב ? שתהיה במרקם כזה רך אבל לא מדי שתנזול ולא יהיה אפשרי לחתוך כמו שקןרה לי בנוגת קרמבו למשל ..
במקפיא ולהוציא כמה שעות קודם
לא הצלחתי להבין. הנוזל של כל שוקולד זה שמנת להקצפה ובנוסף שמנת להקצפה עם פודינג ?
נכון
קרן תודה!
השמנת בכל המתכון זה שמנת להקצפה?
הי כן
היי קרן! האם צריך לרפד בנייר אפייה את התבנית (התחתית או הצדדים)? בנוסף האם תבנית 24 סטנדרטית תספיק כי העוגה נראית גבוהה 🙂
24 זה מעולה
אני מרפדת למטה ושמה שקף בצדדים אפשר במקום שקף לשים נייר אפייה
שאלה לא ממש קשורה: מה בעצם ההבדל בין מסקרפונה (40% שומן) לשמנת להקצפה (38%)?
תודה על המתכון.
מסקרפונה זו גבינה ושמנת זו שמנת
חג פסח שמח
הכנתי את העוגה המופלאה שלך . יצא מדהים
חג שמח ובשורות טובות לכולם
תודה שמחה לשמוע
הי קרן, שמנת מתוקה או שמנת להקצפה ? אני רואה שאין בכלל סוכר במרכיבים
יש שוקולדים זה המון
רוצה להכין אבל מה התחליף לעוגיות של פסח על מנת שהעוגה תהיה ללא גלוטן?
תנסי למצוא עוגיות שמתאימות לפסח ללא גלוטן שמתאימות לך
היי קרן! האם צריך לרפד בנייר אפייה את התבנית (התחתית או הצדדים)? בנוסף האם תבנית 24 סטנדרטית תספיק כי העוגה נראית גבוהה