פסחקינוחיםשבועות

עוגת טריקולד של אסי וגם גרסת פסח

אפריל 6, 2025 37 Comments

אסי, קרוב משפחה שכבר 20 שנה מחכה שאכין לו עוגת טריקולד,

בכל פעם שהוא מגיע להתארח הוא שולח הודעה לפני שכן ומוודא שיש לו עוגה כזו שמחכה לו,

ובכל פעם הוא מתאכזב, זו כבר הפכה להיות בדיחה קבועה אצלנו שהוא רוצה טריקולד ואני מכינה משהו אחר ומבטיחה לו שיום אחד זה יקרה.

בסוף זה קרה, והכנתי טריקולד, קראתי לה על שמו והכנסתי את המתכון שלה לספר שלי השני, מה אופים היום.

מאז הספקתי להכין אותה גם בפסח בשנה שעברה וגם לחג הזה אני מחוייבת לאסי להביא אותה איתי לחג.

זו גרסה מאוד קלילה ולא מסובכת של עוגת טריקולד, בלי שימוש ב׳גלטין, פשוט מצרכים שכל אחד יכול בקלות להשתמש בהם, וליצור בקלות עוגה מהחלומות

ואם אני הכנתי עוגה כזו מרשימה בקלות, אתם בקלות תכינו גם .

לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן 

עוגת טריקולד לאסי וגם גרסת פסח /תבנית עגולה בקוטר 23/24 ס״מ 

מצרכים למתכון:

לתחתית:

200 גר׳ עוגיות יין של פסח (לא בפסח מחליפים בפתי בר)

80 גר׳ חמאה מומסת

לעוגה:

בשלוש קערות נפרדות

200 גר׳ שוקולד מריר-200 מ״לשמנת

200 גר׳ שוקולד חלב-150 מ״ל  שמנת

200 גר׳ שוקולד לבן-130 מ״ל  שמנת

1 כף אינסטנט פודינג וניל

לקרם:

2 מיכלים שמנת להקצפה

300 גר׳ גבינת מסקרפונה

1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

לגנאש:

100 גר׳ שוקולד מריר

50 גר׳ שוקולד חלב

100 מ״ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים ביסקויטים לתערובת פירורית דקה, מוסיפים חמאה ומערבים היטב.

מעבירים לתבנית  ומהדקים לתחתית. מכניסים למקפיא.

במיקרוגל ממיסים כל קערת שוקולד בנפרד עד להמסה ומערבבים לתערובת חלקה

ומצננים מעט

במיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקצפת יציבה, מוסיפים מסקרפונה ושוב מקציפים מעט.

מחלקים את תערובת הקצפת בין שלושת הקערות עם השוקולדים באופן שווה, לקערה של השוקולד הלבן מוסיפים עוד כף אינסטנט פודינג וניל.

מעבירים את תערובת השוקולד חלב והשוקולד הלבן למקרר עד לשימוש.

מעבירים את  קרם השוקולד המריר לתחתית התבנית ומיישרים היטב

מקפיאים ל 15-20 דק׳

מוזגים מעליו את קרם השוקולד חלב ושוב מקפיאים ל 15-20 דק

מוזגים מעליו קרם השוקולד הלבן , מקפיאים לשעה שעתיים את כל העוגה.

מכינים גנאש:

במיקרוגל בפולסים קצרים ממיסים שמנת ושני סוגי שוקולד

מערבבים היטב.

מוציאים את העוגה מהמקפיא ומקשטים בגנאש שוקולד.

אז מעבירים לצינון במקרר עד להגשה

37 Comments

שרה אפריל 6, 2025 at 11:41 pm

הי קרן, העוגה מדהימה
שאלה קטנה בסרטון זה נראה שהקרם שאת מוזגת לעוגה מאוד נוזלי, איך זה מתייצב? כי זה בלי ג'לטין. בדר"כ בלי ג'לטין הקרם מאוד יציב ולא נוזלי. אז איך זה בדיוק? תוכלי להשיב לי אשמח מחכה תודהה

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:17 pm

יש פודינג בקרם

Reply
מיה אפריל 7, 2025 at 5:36 am

הי (: אם מכינים כמה ימים מראש, כדאי להקפיא עד יום ההגשה או בסדר במקרר?
הרבה תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:16 pm

הייתי מקפיאה ומעבירה למקרר יום קודם

Reply
מיכל אפריל 7, 2025 at 6:39 pm

בקערות עם השוקולד – איזה שמנת לשים ?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:16 pm

שמנת להקצפה

Reply
Dana Vereanu אפריל 10, 2025 at 8:36 pm

ספרתי נכון, ישש
סך הכל 1080 מ"ל שמנת להקצפה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2025 at 9:50 am

כן

Reply
ליגל אפריל 11, 2025 at 7:18 pm

הי קרן
האם ניתן להשתמש גבינת שמנת במקום מסקרפונה?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2025 at 2:58 pm

בעלת אחוזי שומן גבוהים

Reply
חגית אפריל 7, 2025 at 8:04 pm

היי, האם אפשר לשים גבינה פחות אחוזי שומן אחרת ולא מסקרפונה? בבקשה.

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:18 pm

כיון שהעוגה ללא ג׳לטין , גבינת המסקרפונה מאוד מייצבת אותה, אז אם לא מסקרפונה אפשר גבינת שמנת אחרת אבל שתהיה לפחות 25% שומן

Reply
מאיה אפריל 10, 2025 at 5:30 pm

היי קרן,
לא מצאתי מסקרפונה. אפשר ללא בכלל? רק שמנת ופודינג?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:14 pm

הקרם יהיה פחות יציב אולי כדאי להוסיף עוד פודינג

Reply
אמילי אפריל 8, 2025 at 9:38 am

נראה מושלם!
האם לשמור את העוגה במקפיא עד החג? או במקרר?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:18 pm

במקפיא ולהוציא יום לפני החג למקרר

Reply
רודיקה גרימברג אפריל 8, 2025 at 5:37 pm

מה אפשר להשתמש במקום אבקת פודינג ויניל? אפשר להכין בבית משוה דומה?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2025 at 9:15 pm

משהו חייב לייצב אז אם לא פודינג תצטרכי ג׳לטין
אני פחות אוהבת

Reply
מיכל אפריל 9, 2025 at 9:17 am

כמה זמן לצנן את העוגה במקרר לפני ההגשה?
העברתי למקרר ללילה והיא הייתה נוזלית לגמרי בבוקר.

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2025 at 10:54 am

תכניסי למקפיא ותוציאי כמה שעות קודם

Reply
נועה אפריל 10, 2025 at 6:10 pm

איזה מתכון מהמם תודה רבה חג שמח קרן !!
מכינה אותה מחר יום שישי אחהצ אז איפה לשמור במקרר או במקפיא עד למחרת בשבת בערב ? שתהיה במרקם כזה רך אבל לא מדי שתנזול ולא יהיה אפשרי לחתוך כמו שקןרה לי בנוגת קרמבו למשל ..

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:13 pm

במקפיא ולהוציא כמה שעות קודם

Reply
נעמי אפריל 10, 2025 at 8:40 pm

לא הצלחתי להבין. הנוזל של כל שוקולד זה שמנת להקצפה ובנוסף שמנת להקצפה עם פודינג ?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2025 at 9:50 am

נכון

Reply
אור אפריל 10, 2025 at 9:32 pm

קרן תודה!
השמנת בכל המתכון זה שמנת להקצפה?

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2025 at 9:49 am

הי כן

Reply
גל אפריל 16, 2025 at 7:53 pm

היי קרן! האם צריך לרפד בנייר אפייה את התבנית (התחתית או הצדדים)? בנוסף האם תבנית 24 סטנדרטית תספיק כי העוגה נראית גבוהה 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2025 at 7:19 am

24 זה מעולה
אני מרפדת למטה ושמה שקף בצדדים אפשר במקום שקף לשים נייר אפייה

Reply
יעל אפריל 13, 2025 at 6:58 am

שאלה לא ממש קשורה: מה בעצם ההבדל בין מסקרפונה (40% שומן) לשמנת להקצפה (38%)?
תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2025 at 2:56 pm

מסקרפונה זו גבינה ושמנת זו שמנת

Reply
אורית אפריל 14, 2025 at 6:04 pm

חג פסח שמח
הכנתי את העוגה המופלאה שלך . יצא מדהים
חג שמח ובשורות טובות לכולם

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:12 pm

תודה שמחה לשמוע

Reply
קרן אפריל 15, 2025 at 11:14 am

הי קרן, שמנת מתוקה או שמנת להקצפה ? אני רואה שאין בכלל סוכר במרכיבים

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:12 pm

יש שוקולדים זה המון

Reply
קרני אפריל 15, 2025 at 2:18 pm

רוצה להכין אבל מה התחליף לעוגיות של פסח על מנת שהעוגה תהיה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2025 at 9:16 pm

תנסי למצוא עוגיות שמתאימות לפסח ללא גלוטן שמתאימות לך

Reply
גל אפריל 16, 2025 at 7:55 pm

היי קרן! האם צריך לרפד בנייר אפייה את התבנית (התחתית או הצדדים)? בנוסף האם תבנית 24 סטנדרטית תספיק כי העוגה נראית גבוהה

Reply

Leave a Comment