השילוב של ביסקויטים עם שוקולד מומס הוא משהו שאני אף פעם לא אוכל לעמוד בו, זה לגמרי טעם ילדות.
נראה לי שאין בית שבו לא מכינים כדורי שוקולד או נקניק שוקולד, שזה קינוח קליל להכנה וטעים בטירוף.
כבר המון זמן אני מתכננת להכין לבלוג עוגת כדורי שוקולד, והשבוע אחרי שקיבלתי מלוטוס חבילה שווה
לפורים, נשארו לי המון עוגיות וממרחי לוטוס, וזו הזדמנות מצויינת לשלב אותם בעוגת כדורי שוקולד.
זו באמת עוגה שממש קל להכין אותה, היא ללא אפייה וזקוקה לכמה שעות כדי להתייצב לזלילה.
אם אתם לא ממש מתאפקים גם שעה שעה וחצי יעשו את העבודה.
נכון, היא קצת מוגזמת, מושחתת, מתוקה, ועתירת קלוריות, אבל היא שווה כל קלוריה!
אצלינו זללו אותה בסיבוב אחד, בהתחלה חתכנו ממנה חתיכות יפות, ובסוף מצאנו את עצמינו מיישרים
כולנו עם כפית ישירות מהעוגה.
עוגת כדורי שוקולד לוטוס ואגוזי לוז בציפוי לוטוס/תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
200 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' עוגיות פתי בר
150 גר' חמאה
1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה
3 כפות קקאו
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
1/4 כוס (60 גר') מייפל
1/2 כוס אגוזי לוז שלמים, קלופים, קלויים על המחבת כדקה שתיים
לציפוי:
צנצנת (400 גר') ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות.
שוברים את העוגיות (לוטוס ופתי בר) לחתיכות גסות ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד.
בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, מייפל, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל
מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
מעבירים את תערובת השוקולד לקערה הגדולה עם שברי העוגיות ומוסיפים את אגוזי הלוז.
מערבבים היטב עד שכל העוגיות מכוסות בשוקולד.
מעבירים את התערובת לתבנית, ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה.
עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף את התבנית ומכניסים להקפאה למשך שעה לפחות.
אחרי שעה ממיסים במיקרוגל צנצנת לוטוס.
כשהממרח נוזלי, מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים מעליה באופן אחיד את ממרח הלוטוס.
מישרים, מכסים שוב בניילון או נייר כסף ומחזירים להקפאה לעוד לפחות 3 שעות,
עדיף לילה בפריזר.
מוציאים, פורסים בעזרת סכין טבולה המים רותחים (זה יקל על החיתוך) ומגישים.
-אפשר לוותר על אגוזי הלוז או להמיר בכל אגוז אחר
-אפשר להכין את כל כמות העוגיות רק מפתי בר או רק מלוטוס
30 Comments
מה זה ממרח לוטוס איפה אני משיג את בחו"ל ?
הי
זו מחית עוגיות לוטוס, מצרפת לך לינק תוכל לראות איך זה נראה, אני לא יודעת איפה אתה גר בחו״ל
https://www.shopbiscoff.com/lotus-biscoff-creamy-cookie-butter-1-jar
בשוויץ
לא הייתי מעולם בשוויץ אז לא יכולה להגיד לך איפה יש
שווה לעשות גוגל על זה
חפש cookie spread
נוטלה זה מוגזם מדי במקום הלוטוס למעלה?
נוטלה זה אף פעם לא מוגזם מדי 🙂
היי קרן,
תודה על המתכון נראה נפלא.
האם לדעתך ניתן יהיה להחליף את המייפל בסילאן?
תודה ושבוע נפלא
הי
האם אפשר להחליף מייפל בדבש?
האם אפשר לוותר על הקקאו?
אין בעיה להמיר מייפל בדבש ולוותר על הקקאו
מה הגובה של התבנית שצריך?
התבנית שבה הוכנה העוגה היא תבנית בקוטר 22 ס״מ, אפשר בתבנית מלבנית או עגולה אחרת זה ישנה את הגובה אבל כיון שאין מדובר באפייה
זה לא ממש משנה
ועוד שאלה כמה חבילות של ביסקוויטים ולוטוס צריך? יעזור לי מאוד
היי האם אפשר אחרי הלילה בפריזר לשמור את העוגה במקרר?
אני אישית מעדיפה לשמור אותה כל הזמן בפריזר
במקרר זה קצת גבולי
היי! נראה מעולה!! איך אני הופכת אותה מתאימה לילד אלרגי לחלב? או במילה אחרת… טבעונית?
תודה!!
הי
אפשר לוותר על החמאה ובמקום שמנת מתוקה קרם קוקוס
ממליצה סביב 3/4 כוס סהכ
היי נראה מעולה! איך היית הופכת לפרווה למקרה שצריך?
קרם קוקוס במקום שמנת להקצפה
ואם יש חמאה אז מחמאה או נטורינה
קרן שלום, האם אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בציפוי שוקולדי? אם כן באיזה?
בטח! אפשר להמיס שוקולד חלב/מריר 200 גר׳ עם 200 מ״ל שמנת מתוקה וצפות
בהצלחה
האם אפשר תבנית בקוטר 26? במקום 22
זה ייצא מאוד מאוד נמוך
גם 3/4 כוס שמנת מתוקה בנוסף לחצי כוס שמנת מתוקה?
איך מרפדים תבנית בנייר אפיה גם בדפנות?
גוזרים רצועות של נייר אפיייה באורך התבנית
האם לדעתך העוגה תשרוד שעתיים וחצי מחוץ למקרר לפני שתיאכל ? היא תהיה בפריזר ללילה.
תלוי במזג באויר בבית, אם יש מזגן וקריר אז אחרי הקפאה שעתיים בחוץ זה סבבה
האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה ואת השמנת מתוקה – בריץ בכדי שיהיה פרווה?
בטח