עוגות שוקולדקינוחים

עוגת כדורי שוקולד לוטוס ואגוזי לוז בציפוי לוטוס

מרץ 11, 2020 30 Comments

השילוב של ביסקויטים עם שוקולד מומס הוא משהו שאני אף פעם לא אוכל לעמוד בו, זה לגמרי טעם ילדות.

נראה לי שאין בית שבו לא מכינים כדורי שוקולד או נקניק שוקולד, שזה קינוח קליל להכנה וטעים בטירוף.

כבר המון זמן אני מתכננת להכין לבלוג עוגת כדורי שוקולד, והשבוע אחרי שקיבלתי מלוטוס חבילה שווה

לפורים, נשארו לי המון עוגיות וממרחי לוטוס, וזו הזדמנות מצויינת לשלב אותם בעוגת כדורי שוקולד.

זו באמת עוגה שממש קל להכין אותה, היא ללא אפייה וזקוקה לכמה שעות כדי להתייצב לזלילה.

אם אתם לא ממש מתאפקים גם שעה שעה וחצי יעשו את העבודה.

נכון, היא קצת מוגזמת, מושחתת, מתוקה, ועתירת קלוריות, אבל היא שווה כל קלוריה!

אצלינו זללו אותה בסיבוב אחד, בהתחלה חתכנו ממנה חתיכות יפות, ובסוף מצאנו את עצמינו מיישרים

כולנו עם כפית ישירות מהעוגה.

עוגת כדורי שוקולד לוטוס ואגוזי לוז בציפוי לוטוס/תבנית עגולה קוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

200 גר' עוגיות לוטוס

100 גר' עוגיות פתי בר

150 גר' חמאה

1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה

3 כפות קקאו

200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות

1/4 כוס (60 גר') מייפל

1/2 כוס אגוזי לוז שלמים, קלופים, קלויים על המחבת כדקה שתיים

לציפוי:

צנצנת (400 גר') ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות.

שוברים את העוגיות (לוטוס ופתי בר) לחתיכות גסות ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד.

בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, מייפל, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל

מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה.

מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.

מעבירים את תערובת השוקולד לקערה הגדולה עם שברי העוגיות ומוסיפים את אגוזי הלוז.

מערבבים היטב עד שכל העוגיות מכוסות בשוקולד.

מעבירים את התערובת לתבנית, ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה.

עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף את התבנית ומכניסים להקפאה למשך שעה לפחות.

אחרי שעה ממיסים במיקרוגל צנצנת לוטוס.

כשהממרח נוזלי, מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים מעליה באופן אחיד את ממרח הלוטוס.

מישרים, מכסים שוב בניילון או נייר כסף ומחזירים להקפאה לעוד לפחות 3 שעות,

עדיף לילה בפריזר.

מוציאים, פורסים בעזרת סכין טבולה המים רותחים (זה יקל על החיתוך) ומגישים.

-אפשר לוותר על אגוזי הלוז או להמיר בכל אגוז אחר

-אפשר להכין את כל כמות העוגיות רק מפתי בר או רק מלוטוס

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

30 Comments

יוסי נוי מרץ 12, 2020 at 4:13 pm

מה זה ממרח לוטוס איפה אני משיג את בחו"ל ?

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 4:29 pm

הי
זו מחית עוגיות לוטוס, מצרפת לך לינק תוכל לראות איך זה נראה, אני לא יודעת איפה אתה גר בחו״ל
https://www.shopbiscoff.com/lotus-biscoff-creamy-cookie-butter-1-jar

Reply
יוסי מרץ 12, 2020 at 4:50 pm

בשוויץ

Reply
קרן אגם מרץ 12, 2020 at 5:01 pm

לא הייתי מעולם בשוויץ אז לא יכולה להגיד לך איפה יש
שווה לעשות גוגל על זה

Reply
יאג ספטמבר 25, 2020 at 7:50 pm

חפש cookie spread

Reply
מאיה יוני 28, 2021 at 4:21 pm

נוטלה זה מוגזם מדי במקום הלוטוס למעלה?

Reply
קרן אגם יוני 28, 2021 at 8:55 pm

נוטלה זה אף פעם לא מוגזם מדי 🙂

Reply
ישראל מרץ 15, 2020 at 11:14 am

היי קרן,
תודה על המתכון נראה נפלא.
האם לדעתך ניתן יהיה להחליף את המייפל בסילאן?
תודה ושבוע נפלא

Reply
נם מרץ 15, 2020 at 11:14 pm

הי
האם אפשר להחליף מייפל בדבש?
האם אפשר לוותר על הקקאו?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2020 at 8:30 am

אין בעיה להמיר מייפל בדבש ולוותר על הקקאו

Reply
נועם זרח ינואר 19, 2021 at 8:01 pm

מה הגובה של התבנית שצריך?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:10 pm

התבנית שבה הוכנה העוגה היא תבנית בקוטר 22 ס״מ, אפשר בתבנית מלבנית או עגולה אחרת זה ישנה את הגובה אבל כיון שאין מדובר באפייה
זה לא ממש משנה

Reply
נועם ינואר 16, 2021 at 11:12 pm

ועוד שאלה כמה חבילות של ביסקוויטים ולוטוס צריך? יעזור לי מאוד ⁦⁩

Reply
תהילה מרץ 19, 2020 at 3:51 pm

היי האם אפשר אחרי הלילה בפריזר לשמור את העוגה במקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2020 at 6:52 pm

אני אישית מעדיפה לשמור אותה כל הזמן בפריזר
במקרר זה קצת גבולי

Reply
חן מרץ 21, 2020 at 7:51 pm

היי! נראה מעולה!! איך אני הופכת אותה מתאימה לילד אלרגי לחלב? או במילה אחרת… טבעונית?
תודה!!

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2020 at 10:33 pm

הי
אפשר לוותר על החמאה ובמקום שמנת מתוקה קרם קוקוס
ממליצה סביב 3/4 כוס סהכ

Reply
Shilat אפריל 2, 2024 at 11:56 am

היי נראה מעולה! איך היית הופכת לפרווה למקרה שצריך?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2024 at 2:50 pm

קרם קוקוס במקום שמנת להקצפה
ואם יש חמאה אז מחמאה או נטורינה

Reply
בת-עמי מרץ 27, 2020 at 7:41 am

קרן שלום, האם אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בציפוי שוקולדי? אם כן באיזה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2020 at 8:17 am

בטח! אפשר להמיס שוקולד חלב/מריר 200 גר׳ עם 200 מ״ל שמנת מתוקה וצפות
בהצלחה

Reply
נועם ינואר 16, 2021 at 11:02 pm

האם אפשר תבנית בקוטר 26? במקום 22

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 11:39 pm

זה ייצא מאוד מאוד נמוך

Reply
נועם פברואר 5, 2021 at 10:57 am

גם 3/4 כוס שמנת מתוקה בנוסף לחצי כוס שמנת מתוקה?

Reply
דנה ספטמבר 20, 2020 at 9:06 pm

איך מרפדים תבנית בנייר אפיה גם בדפנות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2020 at 8:24 am

גוזרים רצועות של נייר אפיייה באורך התבנית

Reply
טל מאי 14, 2022 at 2:21 am

האם לדעתך העוגה תשרוד שעתיים וחצי מחוץ למקרר לפני שתיאכל ? היא תהיה בפריזר ללילה.

Reply
קרן אגם מאי 14, 2022 at 11:05 am

תלוי במזג באויר בבית, אם יש מזגן וקריר אז אחרי הקפאה שעתיים בחוץ זה סבבה

Reply
שרה מאי 30, 2022 at 8:23 pm

האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה ואת השמנת מתוקה – בריץ בכדי שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 8:52 pm

בטח

Reply

Leave a Comment