סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
מרץ 11, 2020 | 30 תגובות
השילוב של ביסקויטים עם שוקולד מומס הוא משהו שאני אף פעם לא אוכל לעמוד בו, זה לגמרי טעם ילדות.
נראה לי שאין בית שבו לא מכינים כדורי שוקולד או נקניק שוקולד, שזה קינוח קליל להכנה וטעים בטירוף.
כבר המון זמן אני מתכננת להכין לבלוג עוגת כדורי שוקולד, והשבוע אחרי שקיבלתי מלוטוס חבילה שווה
לפורים, נשארו לי המון עוגיות וממרחי לוטוס, וזו הזדמנות מצויינת לשלב אותם בעוגת כדורי שוקולד.
זו באמת עוגה שממש קל להכין אותה, היא ללא אפייה וזקוקה לכמה שעות כדי להתייצב לזלילה.
אם אתם לא ממש מתאפקים גם שעה שעה וחצי יעשו את העבודה.
נכון, היא קצת מוגזמת, מושחתת, מתוקה, ועתירת קלוריות, אבל היא שווה כל קלוריה!
אצלינו זללו אותה בסיבוב אחד, בהתחלה חתכנו ממנה חתיכות יפות, ובסוף מצאנו את עצמינו מיישרים
כולנו עם כפית ישירות מהעוגה.
מצרכים למתכון:
200 גר' עוגיות לוטוס
100 גר' עוגיות פתי בר
150 גר' חמאה
1/2 כוס (120 מ״ל) שמנת מתוקה
3 כפות קקאו
200 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
1/4 כוס (60 גר') מייפל
1/2 כוס אגוזי לוז שלמים, קלופים, קלויים על המחבת כדקה שתיים
לציפוי:
צנצנת (400 גר') ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, רצוי גם בתחתית וגם בדפנות.
שוברים את העוגיות (לוטוס ופתי בר) לחתיכות גסות ומכניסים לקערה גדולה. מניחים בצד.
בקערה חסינת חום ממיסים שוקולד מריר, מייפל, חמאה ושמנת מתוקה בפולסים קצרים במיקרוגל
מוציאים, ומערבבים לתערובת אחידה.
מוסיפים קקאו ומערבבים היטב.
מעבירים את תערובת השוקולד לקערה הגדולה עם שברי העוגיות ומוסיפים את אגוזי הלוז.
מערבבים היטב עד שכל העוגיות מכוסות בשוקולד.
מעבירים את התערובת לתבנית, ומדי פעם דוחסים בעזרת כף, כדי שלא ייוותרו כיסי אויר בעוגה.
עוטפים בניילון נצמד או נייר כסף את התבנית ומכניסים להקפאה למשך שעה לפחות.
אחרי שעה ממיסים במיקרוגל צנצנת לוטוס.
כשהממרח נוזלי, מוציאים את התבנית מהפריזר ושופכים מעליה באופן אחיד את ממרח הלוטוס.
מישרים, מכסים שוב בניילון או נייר כסף ומחזירים להקפאה לעוד לפחות 3 שעות,
עדיף לילה בפריזר.
מוציאים, פורסים בעזרת סכין טבולה המים רותחים (זה יקל על החיתוך) ומגישים.
-אפשר לוותר על אגוזי הלוז או להמיר בכל אגוז אחר
-אפשר להכין את כל כמות העוגיות רק מפתי בר או רק מלוטוס
TAG ביסקויטים, לוטוס, עוגת כדורי שוקולד, קרם לוטוס
הי זו מחית עוגיות לוטוס, מצרפת לך לינק תוכל לראות איך זה נראה, אני לא יודעת איפה אתה גר בחו״ל https://www.shopbiscoff.com/lotus-biscoff-creamy-cookie-butter-1-jar
בשוויץ
חפש cookie spread
נוטלה זה מוגזם מדי במקום הלוטוס למעלה?
היי קרן, תודה על המתכון נראה נפלא. האם לדעתך ניתן יהיה להחליף את המייפל בסילאן? תודה ושבוע נפלא
הי האם אפשר להחליף מייפל בדבש? האם אפשר לוותר על הקקאו?
אין בעיה להמיר מייפל בדבש ולוותר על הקקאו
מה הגובה של התבנית שצריך?
ועוד שאלה כמה חבילות של ביסקוויטים ולוטוס צריך? יעזור לי מאוד
היי האם אפשר אחרי הלילה בפריזר לשמור את העוגה במקרר?
אני אישית מעדיפה לשמור אותה כל הזמן בפריזר במקרר זה קצת גבולי
היי! נראה מעולה!! איך אני הופכת אותה מתאימה לילד אלרגי לחלב? או במילה אחרת... טבעונית? תודה!!
הי אפשר לוותר על החמאה ובמקום שמנת מתוקה קרם קוקוס ממליצה סביב 3/4 כוס סהכ
היי נראה מעולה! איך היית הופכת לפרווה למקרה שצריך?
קרם קוקוס במקום שמנת להקצפה ואם יש חמאה אז מחמאה או נטורינה
קרן שלום, האם אפשר להחליף את ממרח הלוטוס בציפוי שוקולדי? אם כן באיזה?
בטח! אפשר להמיס שוקולד חלב/מריר 200 גר׳ עם 200 מ״ל שמנת מתוקה וצפות בהצלחה
האם אפשר תבנית בקוטר 26? במקום 22
גם 3/4 כוס שמנת מתוקה בנוסף לחצי כוס שמנת מתוקה?
איך מרפדים תבנית בנייר אפיה גם בדפנות?
גוזרים רצועות של נייר אפיייה באורך התבנית
האם לדעתך העוגה תשרוד שעתיים וחצי מחוץ למקרר לפני שתיאכל ? היא תהיה בפריזר ללילה.
תלוי במזג באויר בבית, אם יש מזגן וקריר אז אחרי הקפאה שעתיים בחוץ זה סבבה
האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה ואת השמנת מתוקה - בריץ בכדי שיהיה פרווה?
בטח
יוסי נוי
מרץ 12, 2020 בשעה 16:13
מה זה ממרח לוטוס איפה אני משיג את בחו"ל ?