יש לי סיפור ארוך ממש עם עוגות לבה.
לפני מלא שנים עבדתי באולפני סאונד, וחלק מהתחביבים שלי בזמן שלא היתה הרבה עבודה היה לשבת מול המחשב הנייח שלי
ולשוטט ברשת למתכונים טובים, זה היה טרום עידן הבלוגים, והניידים, ועיקר שיטוטיי היה ב ynet או walla או אתרים
אחרים שאני אפילו לא חושבת שקיימים יותר.
הייתי מוצאת מתכון שנראה לי אחלה, מדפיסה אותו ולוקחת הביתה.
יום אחד הדפסתי מתכון לעוגות לבה שוקולד והכנתי אותן בבית כקינוח למשפחה של בן זוגי.
רציתי ממש להרשים אותם, וזה עבד לי מעולה, הם עפו!! אני זוכרת שלא היו לי כלים לסופלה אז חיפשתי בכל יפו
כלים כאלו חד פעמיים מאלומיניום ומצאתי. באמת שאז זו היתה פסגת הפסגות בשבילי.קניתי חבילה של 100 כלים קטנים כאלו,
כי ידעתי שאני מתכוונת להכין את העוגות האלו עוד ועוד.
חזרתי לעבודה למחרת וסיפרתי לבוס שלי שגם אהב לאפות על המתכון, והוא הכין אותו ועף עליו ושנינו היינו מכינים
במשך כמה שנים את המתכון ומחליפים רשמים וחוויות.
עברו מלא שנים, ועדיין יש לי את כל המתכונים המודפסים, וגם המתכון הזה שבמקור הוא של רוני ונציה נמצא שם.
אבל שכחתי ממנו ועברו מלא שנים מאז שהכנתי בפעם האחרונה עוגת לבה שוקולד.
לפני חודש טסתי ליוון עם המשפחה, וביום הראשון אכלנו במסעדה איטלקית מעולה.
בשלב הקינוחים גור אדם ראה שבתפריט יש עוגת שוקולד לקינוח והזמין לעצמו.
עכשיו אנחנו חייבים לעצור על זה רגע, הוא בחיים לא מזמין קינוח במסעדות כי הוא ילד בררן מעצבן שלא אוכל כלום
חוץ משוקולד בקיוסק.
אני קצת שתיתי (קצת הרבה הבנות יגידו, או קצת יותר מדי, או קצת הגזמת אמאאאאא) אז לא שמתי לב שהוא הזמין,
ואז נחתה על השולחן צלחת עם עוגת לבה שוקולד, והילד עף. מה זה עף? טיללללללל
מאותו היום הוא חיפש בכל האי עוד מסעדה שמגישה עוגת לבה ולא מצא, בכל מסעדה הוזמנה עוגת שוקולד
ואף אחת מהן לא היתה עוגת לבה אישית כזו שכל השוקולד נוזל מהבפנוכו שלה..וכולן בסוף מצאו את דרכן לפח
התבאסתי בשבילו ממש אבל הבטחתי לו שכשנחזור לארץ אני מכינה לו עוגה כזו.
אז זהו זה, פתחתי את הקלסר הישן, הצצתי במתכון המקורי של רוני ונציה, עשיתי ממש טיפי שינויים, והכנתי .
ובבית נרשמה התעלפות, אבל של ממש! וזהו, אני חוזרת לעוגות לבה כל שישי, מחזירה עטרה ליושנה, רק תנו לי לראות
את הבן שלי נהנה כל כך מקינוח.
לגבי הכמות, תכפילו, פשוט תכפילו, הבנתם אותי נכון?
עוגת לבה שוקולד/כמות 4-5 כלים סופלה
(גרסת פרווה וגרסת ללא גלוטן בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
150 גר׳ שוקולד מריר
150 גר׳ חמאה רכה חתוכה לקוביות
2 ביצים L
2 חלמונים
1/4 כוס+כף (60 גר׳) סוכר לבן
3 כפות קמח לבן
לעיטור:
אבקת סוכר
להגשה:
גלידת וניל או קצפת
אופן ההכנה:
מחממים תנו רל 180 מעלות, מברישים את תבניות הסופלה בחמאה רכה, ומפזרים מעט סוכר לבן
בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר וחמאה עד להמסה.
בקערה נפרדת טורפים היטב (עדיף עם מטרפה ידנית או במיקסר) ביצים, סוכר וחלמונים, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
יוצקים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות עדינות.
מנפים קמח לבן פנימה ומקפלים בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
בעזרת מצקת או עם שק זילוף מעבירים את הבלילה לתוך התבניות, הקפידו למלא עד 3/4 גובה התבנית ולא יותר,
שחלילה לא תהיה לכם תאונה בתנור והעוגות יסיימו את הקריירה על תחתית התנור שלכם :}
מניחים את התבניות על תבנית התנור השטוחה ומאופים כ 10-11 דקות עד שהעוגות מקבלות קרום מלמעלה.
אפשר לתת לחיצה קטנה עם האצבע בעדינות ממש, ולוודא שאמנם החלק העליון אפוי אבל הפנים מרגיש רוטט.
מוציאים את העוגות מהתנור, מצננים למשך 5 דקות ומעבירים סכין בשולי התבניות.
לחילוץ: הופכים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים עם כדור גלידה או קצפת בצד.
ראו הוזהרתם זה טעים מדי!!!
**לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או נטורינה
** לגרסה ללא גלוטן ממירים קמח לבן בקמח ללא גלוטן ביחס המרה של 1:1
**את העוגות אפשר להכין מראש ולהניח במקרר ולאפות כשרוצים, כשיש אורחים זה שוס כי מדובר סהכ ב 10 דק׳ אפייה.
63 Comments
קרן אהובה.תודה על מתכונים מדהימים
לגבי גרסה ללא גלוטן נראה לך שיכול לעבוד עם קמח ללא גלוטן רב תכליתי או עם קורנפלור?
בהחלט, שכחתי להוסיף, תודה על התזכורת
והאם יכול לעבוד גם עם קמח שקדים?
תודה לך יקרה.
מטורף כמה שזה מגרה! אין כמוך אהובה.
אני אישית מכורה למריר 85%-90%, אבל לא כולם בבית כמוני. מה מקסימום אחוזי שוקולד מריר שהיית ממליצה להשתמש כדי שכולם יהיו מרוצים?
60%
קרן מהממת,אפשר לאפות מראש ולחמם על הפלטה בשבת?
אני לא בטוחה שהיא תשמור על הלבה… שווה לנסות
היי קרן, תודה על המתכונים המהממים שלך(:
רציתי להתייעץ איתך לגבי הכלים של הסופלה. איזה כלים את ממליצה להשתמש? איזה גודל ואיפה אפשר לקנות? תודה!
כלים לסופלה רכשתי בגוף אנד קו יש בכל חנות כלי בית כמו פוקס הום וכו…
וואי האהבה שלי עוגות לבה
תודה!
אפשר לגרסה הפרווה, שמן במקום חמאה?
פחות יעבוד עם שמן
אני ניסיתי עם שמן קוקוס יצא מושלם! וגם חיממתי על הפלטה ועדיין שמר על הלבה
טוב לדעת תודה
קרן שלום
מאד שמחת אותי כשהזכרת את שמי ונתת לי קרדיט למתכון המקורי. מאד שמחתי ומעריכה את היושר שלך
רוני ונציה
יאא איזה כייף שאת פה רוני, הגזמת! גדלתי על מתכונים שלך וכ״כ אוהבת אותם עד היום!
מה זאת אומרת- להכין מראש ולשמור במקרר ולאפות? לשמור את הבלילה במקרר?
היי קרן❤מבץה הגודל של התבניות? אני רואה 4 בתמונה
היי קרן,
אולי יש לך רעיון, מה עושים עם שני החלבונים?
תודה
אסנת
עוגיות מרנג עם מלא אגוזים
יש כמה מתכונים באתר
שלום קרן,
ניתן לאפות בתבנית קוטר 26 להכפיל כמות פי 2?
תודה
לא, זה נועד לתבניות קטנות
נשמע ואו… תודה על המתכון
תודה קרן! נראה מעולה!
אפשר להמיר את החמאה בקרם קוקוס?
לא חושבת שזה יעבוד
את כלכך מהממת בפשטות שלך ובכל דבר שאת משתפת. זה כלכך מהממם לדעתי
תודה גלית!
היי קרן
מה אפשר לשים במקום ביצים ?
אין להם תחליף פה לצערי
אפשרי עם קמח שקדים או קמח קוקוס?
קמח שקדים וקצת קורנפלור
היי קרן!
האם אני יכולה לאפות בתבניות טיפלה גדולות יותר?
היי קרן, כמה זה 3 כפות קמח בגרמים?
הן בהחלט הולכות לככב על השולחן בסופ״ש!
30 גר׳ קמח לבן, בהצלחה
היי קרן המהממת 🙂
יש אפשרות להכין מראש ולחמם בדרך כלשהי לפני ההגשה?
רק להכין את הבלילה מראש, ולשמור במקרר
נוסטלגיה של רוני ונציה המדהימה
תודה רבה!
בהחלט מדהימה
תודה, נראה מעולה!!
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
הי קרן
תודה על מתכונים מעולים..
האל יעבוד עם שוקולד חלב ולא מריר?
לא חושתב שזה יעבוד עם שוקולד חלב
קרן את מדהימה ואלופה וכל מתכון הוא השראה❤️.
אפשר לדעתך להכין את הסופלה בקוטר קטן יותר של תבנית שקעים למאפינס?
תודה רחלי
בטח שאפשר בקוטר קטן יןתר
למלא 3/4 גובה שקע
הי קרן! מתכננת להכין את הגרסה הפרווה, ולהכפיל כמויות ויש לי רק 200 גר נטורינה. אפשר להוסיף שמן רגיל? כמה?
היי קרן,
לחלץ אותן מהתבניות אחרי 5 דק׳ או אחרי שהתקררו?
אחרי כמה דקות
היי קרן!
האם אני יכולה לאפות בתבניות גדולות יותר?
כפול בגודל
האם אםשרי בכלי אחד גדול?
פחות יעבוד
שיואו זה טעים ברמה אחרת !!
הכנתי עם נטורינה. תודה רבה
אלופה איזה כייף
לא צריך אבקת אפייה?
לא . אם לא כתבתי אז לא צריך
היי אפשר להקפיא הבלילה?
לחילופין – לכמה זמן אפשר לשמור בקירור?
אני שומרת במקרר כמה ימים שלושה ארבעה אני לא חושבת שזה טוב להקפיא אותה
יצא מושלם!!! תודה רבה!
תודה מור
היי קרן המדהימה! האם בשביל חצי מהכמות פשוט מחלקים בחצי את המרכיבים?
כן בדיוק
היי קרן אפשר בתבניות מאפינס חד פעמי מקרטון לאפות?
בטח
ראשית תודה על המתכונים שכה הצליחו. לגבי עוגת הלבה שוקולד אפשר להכין בתבנית 22?
כעוגה שלמה? תצטרכי יותר זמן אפייה אין לי מושג כמה
היי קרן למה הכוונה ניתן להכין מראש ולהכניס למקפיא