עוגות שוקולדקינוחים

עוגת לבה שוקולד

אוגוסט 3, 2022 63 Comments

צילום: נופר צור

יש לי סיפור ארוך ממש עם עוגות לבה.

לפני מלא שנים עבדתי באולפני סאונד, וחלק מהתחביבים שלי בזמן שלא היתה הרבה עבודה היה לשבת מול המחשב הנייח שלי

ולשוטט ברשת למתכונים טובים, זה היה טרום עידן הבלוגים, והניידים, ועיקר שיטוטיי היה ב ynet או walla או אתרים

אחרים שאני אפילו לא חושבת שקיימים יותר.

הייתי מוצאת מתכון שנראה לי אחלה, מדפיסה אותו ולוקחת הביתה.

יום אחד הדפסתי מתכון לעוגות לבה שוקולד והכנתי אותן בבית כקינוח למשפחה של בן זוגי.

רציתי ממש להרשים אותם, וזה עבד לי מעולה, הם עפו!! אני זוכרת שלא היו לי כלים לסופלה אז חיפשתי בכל יפו

כלים כאלו חד פעמיים מאלומיניום ומצאתי. באמת שאז זו היתה פסגת הפסגות בשבילי.קניתי חבילה של 100 כלים קטנים כאלו,

כי ידעתי שאני מתכוונת להכין את העוגות האלו עוד ועוד.

חזרתי לעבודה למחרת וסיפרתי לבוס שלי שגם אהב לאפות על המתכון, והוא הכין אותו ועף עליו ושנינו היינו מכינים

במשך כמה שנים את המתכון ומחליפים רשמים וחוויות.

עברו מלא שנים, ועדיין יש לי את כל המתכונים המודפסים, וגם המתכון הזה שבמקור הוא של רוני ונציה נמצא שם.

אבל שכחתי ממנו ועברו מלא שנים מאז שהכנתי בפעם האחרונה עוגת לבה שוקולד.

לפני חודש טסתי ליוון עם המשפחה, וביום הראשון אכלנו במסעדה איטלקית מעולה.

בשלב הקינוחים גור אדם ראה שבתפריט יש עוגת שוקולד לקינוח והזמין לעצמו.

עכשיו אנחנו חייבים לעצור על זה רגע, הוא בחיים לא מזמין קינוח במסעדות כי הוא ילד בררן מעצבן שלא אוכל כלום

חוץ משוקולד בקיוסק.

אני קצת שתיתי (קצת הרבה הבנות יגידו, או קצת יותר מדי, או קצת הגזמת אמאאאאא) אז לא שמתי לב שהוא הזמין,

ואז נחתה על השולחן צלחת עם עוגת לבה שוקולד, והילד עף. מה זה עף? טיללללללל

מאותו היום הוא חיפש בכל האי עוד מסעדה שמגישה עוגת לבה ולא מצא, בכל מסעדה הוזמנה עוגת שוקולד

ואף אחת מהן לא היתה עוגת לבה אישית כזו שכל השוקולד נוזל מהבפנוכו שלה..וכולן בסוף מצאו את דרכן לפח

התבאסתי בשבילו ממש אבל הבטחתי לו שכשנחזור לארץ אני מכינה לו עוגה כזו.

אז זהו זה, פתחתי את הקלסר הישן, הצצתי במתכון המקורי של רוני ונציה, עשיתי ממש טיפי שינויים, והכנתי .

ובבית נרשמה התעלפות, אבל של ממש! וזהו, אני חוזרת לעוגות לבה כל שישי, מחזירה עטרה ליושנה, רק תנו לי לראות

את הבן שלי נהנה כל כך מקינוח.

לגבי הכמות, תכפילו, פשוט תכפילו, הבנתם אותי נכון?

צילום: נופר צור

עוגת לבה שוקולד/כמות 4-5 כלים סופלה

(גרסת פרווה וגרסת ללא גלוטן בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

150 גר׳ שוקולד מריר

150 גר׳ חמאה רכה חתוכה לקוביות

2 ביצים L

2 חלמונים

1/4 כוס+כף (60 גר׳) סוכר לבן

3 כפות קמח לבן

לעיטור:

אבקת סוכר

להגשה:

גלידת וניל או קצפת

אופן ההכנה:

מחממים תנו רל 180 מעלות, מברישים את תבניות הסופלה בחמאה רכה, ומפזרים מעט סוכר לבן

בקערה חסינת חום ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד מריר וחמאה עד להמסה.

בקערה נפרדת טורפים היטב (עדיף עם מטרפה ידנית או במיקסר) ביצים, סוכר וחלמונים, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.

יוצקים את תערובת הביצים לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות עדינות.

מנפים קמח לבן פנימה ומקפלים בעזרת מרית, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

בעזרת מצקת או עם שק זילוף מעבירים את הבלילה לתוך התבניות, הקפידו למלא עד 3/4 גובה התבנית ולא יותר,

שחלילה לא תהיה לכם תאונה בתנור והעוגות יסיימו את הקריירה על תחתית התנור שלכם :}

מניחים את התבניות על תבנית התנור השטוחה ומאופים כ 10-11 דקות עד שהעוגות מקבלות קרום מלמעלה.

אפשר לתת  לחיצה קטנה עם האצבע בעדינות ממש, ולוודא שאמנם החלק העליון אפוי אבל הפנים מרגיש רוטט.

מוציאים את העוגות מהתנור, מצננים למשך 5 דקות ומעבירים סכין בשולי התבניות.

לחילוץ: הופכים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר, ומגישים עם כדור גלידה או קצפת בצד.

ראו הוזהרתם זה טעים מדי!!!

**לגרסת פרווה ממירים חמאה במחמאה או נטורינה

** לגרסה ללא גלוטן ממירים קמח לבן בקמח ללא גלוטן ביחס המרה של 1:1

**את העוגות אפשר להכין מראש ולהניח במקרר ולאפות כשרוצים, כשיש אורחים זה שוס כי מדובר סהכ ב 10 דק׳ אפייה.

 

 

63 Comments

ורדית אוגוסט 3, 2022 at 2:01 pm

קרן אהובה.תודה על מתכונים מדהימים
לגבי גרסה ללא גלוטן נראה לך שיכול לעבוד עם קמח ללא גלוטן רב תכליתי או עם קורנפלור?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2022 at 2:22 pm

בהחלט, שכחתי להוסיף, תודה על התזכורת

Reply
אמילי אוגוסט 3, 2022 at 6:13 pm

והאם יכול לעבוד גם עם קמח שקדים?
תודה לך יקרה.

Reply
לורן אוגוסט 3, 2022 at 6:21 pm

מטורף כמה שזה מגרה! אין כמוך אהובה.
אני אישית מכורה למריר 85%-90%, אבל לא כולם בבית כמוני. מה מקסימום אחוזי שוקולד מריר שהיית ממליצה להשתמש כדי שכולם יהיו מרוצים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 9:59 am

60%

Reply
אבישג ביטון אלון אוגוסט 4, 2022 at 6:13 pm

קרן מהממת,אפשר לאפות מראש ולחמם על הפלטה בשבת?

קרן אגם אוגוסט 5, 2022 at 7:27 am

אני לא בטוחה שהיא תשמור על הלבה… שווה לנסות

תמר אוגוסט 3, 2022 at 4:11 pm

היי קרן, תודה על המתכונים המהממים שלך(:
רציתי להתייעץ איתך לגבי הכלים של הסופלה. איזה כלים את ממליצה להשתמש? איזה גודל ואיפה אפשר לקנות? תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 10:00 am

כלים לסופלה רכשתי בגוף אנד קו יש בכל חנות כלי בית כמו פוקס הום וכו…

Reply
רעיה אוגוסט 4, 2022 at 3:05 pm

וואי האהבה שלי עוגות לבה
תודה!
אפשר לגרסה הפרווה, שמן במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2022 at 7:28 am

פחות יעבוד עם שמן

Reply
לו אוגוסט 18, 2022 at 11:16 pm

אני ניסיתי עם שמן קוקוס יצא מושלם! וגם חיממתי על הפלטה ועדיין שמר על הלבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:28 pm

טוב לדעת תודה

רוני ונציה אוקטובר 18, 2024 at 9:14 pm

קרן שלום
מאד שמחת אותי כשהזכרת את שמי ונתת לי קרדיט למתכון המקורי. מאד שמחתי ומעריכה את היושר שלך
רוני ונציה

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2024 at 8:46 am

יאא איזה כייף שאת פה רוני, הגזמת! גדלתי על מתכונים שלך וכ״כ אוהבת אותם עד היום!

Reply
דורית אוגוסט 7, 2022 at 11:00 pm

מה זאת אומרת- להכין מראש ולשמור במקרר ולאפות? לשמור את הבלילה במקרר?

Reply
לימור אוגוסט 3, 2022 at 9:19 pm

היי קרן❤מבץה הגודל של התבניות? אני רואה 4 בתמונה

Reply
Osnat נובמבר 27, 2023 at 5:49 am

היי קרן,
אולי יש לך רעיון, מה עושים עם שני החלבונים?
תודה
אסנת

Reply
קרן אגם נובמבר 27, 2023 at 6:50 am

עוגיות מרנג עם מלא אגוזים
יש כמה מתכונים באתר

Reply
רותי אוגוסט 3, 2022 at 9:33 pm

שלום קרן,
ניתן לאפות בתבנית קוטר 26 להכפיל כמות פי 2?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 9:59 am

לא, זה נועד לתבניות קטנות

Reply
טלי אוגוסט 4, 2022 at 12:41 pm

נשמע ואו… תודה על המתכון

Reply
נגה אוגוסט 8, 2022 at 12:43 am

תודה קרן! נראה מעולה!
אפשר להמיר את החמאה בקרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 8, 2022 at 1:25 am

לא חושבת שזה יעבוד

Reply
Galit Konstantine אוגוסט 4, 2022 at 1:01 am

את כלכך מהממת בפשטות שלך ובכל דבר שאת משתפת. זה כלכך מהממם לדעתי

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 9:59 am

תודה גלית!

Reply
עידית אוגוסט 4, 2022 at 8:48 am

היי קרן
מה אפשר לשים במקום ביצים ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 9:58 am

אין להם תחליף פה לצערי

Reply
פזית אוגוסט 4, 2022 at 1:48 pm

אפשרי עם קמח שקדים או קמח קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 2:11 pm

קמח שקדים וקצת קורנפלור

Reply
קלי ספטמבר 2, 2022 at 11:29 am

היי קרן!
האם אני יכולה לאפות בתבניות טיפלה גדולות יותר?

Reply
מיכל אוגוסט 4, 2022 at 12:38 pm

היי קרן, כמה זה 3 כפות קמח בגרמים?
הן בהחלט הולכות לככב על השולחן בסופ״ש!

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 2:12 pm

30 גר׳ קמח לבן, בהצלחה

Reply
אתי אוגוסט 4, 2022 at 1:52 pm

היי קרן המהממת 🙂

יש אפשרות להכין מראש ולחמם בדרך כלשהי לפני ההגשה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 4, 2022 at 2:11 pm

רק להכין את הבלילה מראש, ולשמור במקרר

Reply
שירי אוגוסט 4, 2022 at 11:32 pm

נוסטלגיה של רוני ונציה המדהימה
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2022 at 7:27 am

בהחלט מדהימה

Reply
נגה אוגוסט 7, 2022 at 8:23 pm

תודה, נראה מעולה!!
אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס?

Reply
עמית נובמבר 9, 2022 at 11:30 am

הי קרן
תודה על מתכונים מעולים..
האל יעבוד עם שוקולד חלב ולא מריר?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2022 at 2:01 pm

לא חושתב שזה יעבוד עם שוקולד חלב

Reply
רחלי אוגוסט 11, 2022 at 9:52 pm

קרן את מדהימה ואלופה וכל מתכון הוא השראה❤️.
אפשר לדעתך להכין את הסופלה בקוטר קטן יותר של תבנית שקעים למאפינס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2022 at 1:10 pm

תודה רחלי
בטח שאפשר בקוטר קטן יןתר
למלא 3/4 גובה שקע

Reply
ענת אוגוסט 12, 2022 at 11:41 am

הי קרן! מתכננת להכין את הגרסה הפרווה, ולהכפיל כמויות ויש לי רק 200 גר נטורינה. אפשר להוסיף שמן רגיל? כמה?

Reply
תמר אוגוסט 19, 2022 at 7:52 am

היי קרן,
לחלץ אותן מהתבניות אחרי 5 דק׳ או אחרי שהתקררו?

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2022 at 2:27 pm

אחרי כמה דקות

Reply
קלי ספטמבר 2, 2022 at 11:30 am

היי קרן!
האם אני יכולה לאפות בתבניות גדולות יותר?
כפול בגודל

Reply
מיכל נובמבר 7, 2022 at 8:23 pm

האם אםשרי בכלי אחד גדול?

Reply
קרן אגם נובמבר 7, 2022 at 9:44 pm

פחות יעבוד

Reply
מיטל דצמבר 28, 2022 at 8:02 pm

שיואו זה טעים ברמה אחרת !!
הכנתי עם נטורינה. תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 9:39 pm

אלופה איזה כייף

Reply
מירי דצמבר 15, 2023 at 1:51 pm

לא צריך אבקת אפייה?

Reply
קרן אגם דצמבר 15, 2023 at 5:49 pm

לא . אם לא כתבתי אז לא צריך

Reply
נועה דצמבר 29, 2023 at 8:28 pm

היי אפשר להקפיא הבלילה?
לחילופין – לכמה זמן אפשר לשמור בקירור?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2023 at 10:44 pm

אני שומרת במקרר כמה ימים שלושה ארבעה אני לא חושבת שזה טוב להקפיא אותה

Reply
מור ינואר 4, 2024 at 9:58 pm

יצא מושלם!!! תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2024 at 6:03 pm

תודה מור

Reply
דניאלה פברואר 14, 2024 at 7:51 pm

היי קרן המדהימה! האם בשביל חצי מהכמות פשוט מחלקים בחצי את המרכיבים?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:22 pm

כן בדיוק

Reply
עופרה מאי 30, 2024 at 11:43 am

היי קרן אפשר בתבניות מאפינס חד פעמי מקרטון לאפות?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:41 pm

בטח

Reply
שולמית מאי 31, 2024 at 8:16 pm

ראשית תודה על המתכונים שכה הצליחו. לגבי עוגת הלבה שוקולד אפשר להכין בתבנית 22?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2024 at 7:55 am

כעוגה שלמה? תצטרכי יותר זמן אפייה אין לי מושג כמה

Reply
שולמית מאי 31, 2024 at 11:20 pm

היי קרן למה הכוונה ניתן להכין מראש ולהכניס למקפיא

Reply

Leave a Comment