עוגות פריקינוחים

עוגת לואיז של אוטולונגי

אפריל 27, 2019 29 Comments

אני חוגגת יומולדת!!

אז לכבוד יום ההולדת שלי הכנתי לי עוגה

זו עוגה שנתקלתי בתמונות שלה ברחבי הרשת כבר לא מעט פעמים,

ובכל פעם שראיתי אותה התחשק לי להביא כפית ולקחת ביס.

זה בדרך כלל מה שגורם לי לרצות להכין עוגות של אחרים

יותם אוטולונגי, הוא אחד השפים האהובים עליי, ובאופן ממש מוזר, אין לי אף ספר בישול שלו

שזה מחדל! ואני מתחייבת לרכוש לי השנה,

אבל יצא לי כבר להכין מתכונים שלו שמצאתי ברשת ואני חושבת שאם הייתי שפית,

הייתי יותם אוטולונגי.

מקור העוגה באוסטרליה, אני יודעת שיותם אוטולונגי לקח את המקור של העוגה ושינה אותה

ואמנם לא הכנתי מעולם את המקור רק את הגרסא הזו אבל היא מושלמת כמו שהיא.

ההכנה מעט ארוכה ודורשת כמה שלבים אבל לגמרי קלילים שכל אחד יכול להכין,

אני ממליצה בעוגה הזו לעבוד עם משקל מטבח ופחות עם כוסות.

שניה לפני שאתם הולכים להציץ במתכון אני אאחל לי ליומולדת שלושה דברים:

-שהשנה הזו תהיה טובה לפחות כמו זו שהיתה לפניה

-שאני אמשיך לאהוב את הגיל שלי כי כל שנה אני אוהבת אותו יותר

-שהלב תמיד יהיה מלא באהבה, כי משם הכל מתחיל ונגמר.

מקור המתכון מהספר הזה עם ממש מעט שינויים שלי:

עוגת לואיז של אוטולונגי/ תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ

מצרכים למתכון :

לעוגת הבסיס:

125 גר׳ חמאה רכה

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

כפית גרידת לימון

3 חלמונים מביצים בגודל L

125 גר׳ קמח לבן רגיל (כוס פחות 2.5 כפות)

1.5 כפיות אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

20 גר׳ (1/5 כוס) קוקוס

80 מ״ל חלב

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

300 גר׳ פירות יער קפואים שהופשרו/ טריים

לשכבת המרנג:

50 גר׳ (1/2 כוס) שקדים טחונים

4 חלבונים מביצים גודל L

קורט מלח

185 גר׳ (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן

כפית תמצית/מחית וניל איכותית

כפית חומץ רגיל או חומץ בן יין לבן

כפית (5 גר׳) אבקת קורנפלור

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה

מוסיפים וניל וגרידת לימון ומערבבים, מוסיפים את החלמונים אחד אחד וממשיכים לערבב

מוסיפים את היבשים: קמח, מלח, אבקת אפייה וקוקוס, ולבסוף מוסיפים את החלב ומערבבים רק עד

לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית, ומפזרים באופן אחיד בעזרת ספטולה או גב כף.

אופים כ 25 דק-עד שקיבם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים את העוגה מעט.

מפזרים על חלקה העליון את פירות היער באופן אחיד, כך שנוצרת שכבה אחת של פירות שמכסה את כל שטח העוגה

מכינים את המרנג:

בקערת המיקסר מקציפים חלבונים ומלח, תחילה במהירות בינונית ולאט לאט מגבירים את המהירות

כשמתחיל להיווצר קצף לבן מתחילים להוסיף את הסוכר לאט לאט, ומקציפים למשך 3-4 דק׳

עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים וניל, חומץ וקורנפלור, לבסוף מוסיפים את השקדים

ומערבבים מעט.

מעבירים את המרנג מעל פירות היער ומסדרים אותו מעט בעזרת ספטולה שיכסה את כל שטח העוגה

אבל לא מישרים לגמרי, משאירים לו קצת ״גבעות״, זה מוסיף לחינניות של העוגה .

אופים כ -35-40 דק עד שהשכבה העליונה של המרנג מתקשה ומקבלת צבע זהוב.

(אם נראה לכם אחרי 10 דק׳ של אפייה שהמרנג משחים מדי, הורידו מעט את טמפרטורת התנור ל 160)

מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

העוגה במיטבה ביום האפייה, בגלל שכבת המרנג, שאחכ מאבדת קצת מהפריכות שלה,

אבל עדיין טעימה.

שומרים את העוגה בקירור.

**את פירות היער ניתן להמיר בכל פרי אחר, במקור העוגה הוכנה עם שכבה של שזיפים פרוסים טריים

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

אביבה אפריל 27, 2019 at 7:28 am

מזל טוב
יום הולדת שמח

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2019 at 11:31 am

תורה אביבה

Reply
נעמה אפריל 27, 2019 at 8:08 am

נראה וואו!!! אפשר להחליף את החומץ הרגיל בחומץ תפוחים?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2019 at 11:37 am

כן אין בעיה

Reply
גון אפריל 27, 2019 at 9:16 am

היי, מזל טוב קרן! אני מאחלת לך להמשיך לאהוב את מה שאת עושה כי אנחנו נהנים מזה מאוד! הזדמנות להגיד תודה לך על המתכונים! יומולדת שמח!

שאלה לגביי המרנג, הוא לא נאפה מבפנים עד הסוף נכון? ייאלץ לחכות עוד חודשיים עד שאלד

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2019 at 11:31 am

תודה רבה!
נכון, המרנג נשאר לבן מבפנים ורך

Reply
דניה אפריל 27, 2019 at 3:05 pm

אוי כרגיל זה נראה הכי הכי הכי בעולם. המון מזלטוב

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2019 at 10:43 pm

תודה מותק אחת

Reply
טלי אפריל 27, 2019 at 10:08 pm

הי! נראה מעולה. אם פירות היער קפואים, מפשירים לפני או ששמים קפוא?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2019 at 10:44 pm

להפשיר לפני (הוספתי גם במתכון תודה!)

Reply
סיסי אפריל 28, 2019 at 12:50 pm

מזל טוב ליומולדת ולחגך האישי. איחולים להמשך עשיית דברים האהובים עליך.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2019 at 1:07 pm

מלא תודה סיסי

Reply
ישראל אפריל 29, 2019 at 11:13 am

המון מזל טוב עד 120 עוגות יומולדת לפחות
🙂

Reply
קרן אגם אפריל 29, 2019 at 11:44 am

תודה רבה

Reply
לואיז מאי 16, 2019 at 6:47 pm

מסתבר זאת לואיז ולא לואיס 🙂

https://www.limortiroche.com/2019/05/louisecake/

Reply
קרן אגם מאי 16, 2019 at 7:10 pm

יתוקן לאלתר!לימור הרבה יותר יסודית ממני, תודה לואיז:-)

Reply
אסתר מאי 24, 2019 at 11:34 am

תודה רבה העוגה ניראת מעולה. האם ניתן להכין אותה פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 11:53 am

אפשר להמיר חמאה בשמן קוקוס (100 גר׳) או בשמן קנולה (1/2 כוס) ואת החלב להמיר בחלב סויה או במיץ תפוזים.

Reply
אסתר מאי 24, 2019 at 4:54 pm

לצערי אין לי קורנפלור אפשר קמח אורז או משהו אחר במקום או לוותר בכלל?
רוצה לעשות את העוגה ליום הולדת לבתי
תודה

Reply
קרן אגם מאי 24, 2019 at 5:11 pm

הקורנפלור נועד לייצב את המרנג, את יכולה לוותר, אבל בשום אופן לא להוסיף קמח אורז

Reply
Chaya יולי 18, 2019 at 6:31 pm

למה המרנג נפל לי?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2019 at 8:54 pm

הי חיה
מה הכוונה נפל תוכלי לפרט קצת יותר?

Reply
Chaya יולי 18, 2019 at 9:02 pm

בזמן האפיה הפך להיות שטוח ולא גבוה ואוורירי

Reply
NOA יולי 29, 2019 at 5:39 pm

היי קרן,
במתכון המקורי ראיתי שמשתמשים בפרוסות שקדים, ולא שקדים טחונים.
מה כדאי?
השקדים הטחונים לא יוצרים מרקם גרגרי במרנג?
חודה!

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 9:02 am

אפשר בשתי הדרכים
אני אוהבת את המרקם של השקדים הטחונים אבל את יכולה ללכת עפי המתכון המקורי

Reply
lea madar אוקטובר 3, 2019 at 12:05 pm

היי קרן,
העוגה נראית נפלא. רק שאלה: מעל שכבת הפירות יש שכבה די עבה של בצק והמרנג מעל, האם כל מה שנמצא מעל הפירות הוא המרנג? נראה כאילו שתי שכבות. תודה.

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2019 at 12:13 pm

שכבת הבצק יחסית דקיקה
מעליה פירות ומיל הכל מרנג
אין עוד שכבת בצק מעל הפרי

Reply
נועה אוקטובר 12, 2019 at 2:03 pm

מתאים לנשים בהריון (זמן האפייה של המרנג)?

Reply
קרן אגם אוקטובר 12, 2019 at 2:20 pm

זה לגמרי תלוי בהרגלי האכילה של ההריונית, קשה לי לקחת אחריות על זה 🙂

Reply

Leave a Comment