img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת לימון ופטל גבוהה (פרווה)

ינואר 11, 2018 | 49 תגובות

img

49 תגובות גולשים

TAG , , , , ,

User Avatar
יהודית אביב
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2018 בשעה 09:58

את מהממתתת וזה לגמרי סיפור אהבה הדדי

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2018 at 2:11 pm

יש!!!

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2018 בשעה 14:38

האם אפשר להמיר שמן בחמאה מומסת?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2018 at 2:51 pm

אפשר להמיר בהחלט ב 150 גר חמאה מומסת, קחי בחשבון שהיא לא תקבל את אותו הגובה, ובעיני היא מושלמת כפרווה כמו שהיא

השב
User Avatar
Jenny
יולי 6, 2023 at 12:23 pm

האם ניתן להמיר את הפטל בדובדבנים בצנצנת?

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 7, 2023 at 5:37 am

בטח

השב
User Avatar
דודי
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2018 בשעה 15:46

יש אפשרות לאפות בתבניות אינגליש קייק?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2018 at 3:56 pm

ברור:-) לדעתי שלוש תבניות לפחות למסה הזו, ושים לב לבדוק עם קיסם כבר במחצית הזמן

השב
User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2018 בשעה 10:48

האם יש אפשרות להפוך ללא גלוטן למען הצליאקים :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2018 at 1:04 pm

אם יש לך נסיון עם קמח ללא גלוטן, את יכולה בקלות להמיר, אין לי נסיון לצערי אז לא יודעת להגיד איך ייצא בוודאות.

השב
User Avatar
אסנת
starstarstarstarstar
ינואר 20, 2018 בשעה 11:18

האם אפשר לוותר על הפירות?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 20, 2018 at 11:28 am

אפשר, ואז היא תצא עוגת טורט יבשה יותר, אפשר במקום פירות להגיש עם זיגוג אבקת סוכר שימתיק מעט וייתן קצת עסיסיות מלמעלה.

השב
User Avatar
אסנת
ינואר 20, 2018 at 4:32 pm

תודה

השב
User Avatar
יפה
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2018 בשעה 19:35

תודה, נראה נהדר. אפשר בבקשה הוראות אפיה? באיזה חום תנור וכמה זמן. תודה מראש

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2018 at 8:29 pm

הי יפה כל הפרטים מופיעים בהוראות ההכנה של העוגה, חום 160 מעלות לשעה שעה ורבע.

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2018 בשעה 21:15

קרן לשים שקית א. אפייה? אפשר לקצץ קצת בכמות הסוכר?חשבתי על כוס סוכר.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 21, 2018 at 9:26 pm

2 כפיות אבקת אפייה, לא ממליצה להפחית מכמות הסוכר, העוגה לא מאוד מתוקה, לסוכר יש תפקידים נוספים חוץ מהמתקה וזה עלול לפגום במרקם וצבע העוגה, מצויין במתכון איך לחלק את כמויות הסוכר בין החלבונים והחלמונים, כוס עם החלבונים ואז עוד חצי כוס עם החלמונים. בהצלחה:-)

השב
User Avatar
אביגיל
ספטמבר 18, 2020 at 9:32 am

שלום קרן אפשר להמיר שזיפים בפטל ? תודה :)

השב
User Avatar
שרון
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2018 בשעה 21:16

שכחתי לשאול איך לחלק את כמות הסוכר בין החלבונים לחלמונים?תודה רבה!

השב
User Avatar
אבישג
starstarstarstarstar
ינואר 21, 2018 בשעה 23:37

וואוו..הכנתי והתאהבתי !! (לאחרונה עוקבת ומכינה כל מתכון שלך...את מהממת !!!) העוגה הזו הייתה העוגה הראשונה למיקסר החדש שלי..שהגיע ממש היום

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 22, 2018 at 7:02 am

תתחדשי איזה כייף מיקסר חדש:-) שמחה שאת פה נהנית מהמתכונים

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2018 בשעה 13:34

היי אפשר מיץ תפוזים במקום מיץ לימון?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2018 at 2:15 pm

אפשר בהחלט

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
פברואר 14, 2018 בשעה 21:04

נראה ונשמע מעולה!!! *באיזה פטל השתמשת אדום או שחור? * האם בדיעבד היית "מתקנת" את ה"טעות" של צניחת הפטל למטה ומקמחת אותם או היית משאירה אותם כמו במתכון לקבלת המראה המיוחד? תודה :-)

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 15, 2018 at 12:08 pm

תודה ענת:-) השתמשתי בפטל אדום אבל זה לא משנה, היא תהיה טעימה עם גל פרי יער. לגבי הקימוח, אם את רוצה חתיכות פרי בתוך העוגה ולא רק מלמעלה אז לקמח, אני אוהבת אותה כפי שהיא:-)

השב
User Avatar
רחלי עיני
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2018 בשעה 22:01

העוגה יצאה טעימה בטרוף רק לא שמתי פטל למעלהה. חשבתי על פירות יער אחרי שנאפתה יש לך רעיון איך לשים ??

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2018 at 10:45 pm

את יכולה להגיש אותה עם קצפת ופירות יער מעל:-) או לוותר עליהם העוגה טעימה גם בלי פירות יער.

השב
User Avatar
יסכה
starstarstarstarstar
נובמבר 29, 2018 בשעה 09:26

השתמשתי בסיר פלא ויצא לי כמות ענקית של בלילה שהייתי צריכה בנוסף גם תבנית אינגליש קייק מוזר, לא?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 30, 2018 at 6:33 am

קורה לפעמים :-) הרווחת עוד עוגה

השב
User Avatar
חגית
starstarstarstarstar
מאי 3, 2019 בשעה 12:58

היי קרן, הכנתי את העוגה ויש לי כמה שאלות רשמת להקציף 5 דק', הקצף יצא די קשה וגם היה לי קשה לאחד אותו עם בלילת החלמונים בקיפול. בסוף השתמשתי במטרפה קצת. והדבר השני, רשמת שהעוגה אמורה לצאת גבוהה אבל אצלי צנחה מעט ולא יצאה כ"כ והכנתי בתבנית 24. יש לך מושג למה? תודה רבה לך!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 3, 2019 at 2:24 pm

הי חגית ההקצפה הממושכת משפיעה בסופו של דבר על מרקם העוגה והגובה שלה אבל נשמע שמשהו השתבש לך בזמן ההקצפה כי הקצף לא אמור לצאת קשה האם הקפדת להקציף בקערה נקיה ויבשה? הקצפת עם הסוכר?

השב
User Avatar
חגית
מאי 3, 2019 at 2:38 pm

כן, אני יודעת להקציף פשוט במיקסר שלי בזמן של 5 דקות ההקצפה נהיית נוקשה כמו להכנת מרנג. מה צריך להיות מרקם הקצף? אני מקציפה על המהירות הכי גבוהה. בכל אופן אני מקווה שיצאה טעימה למרות הכל שבת שלום!

השב
User Avatar
רוני
ינואר 19, 2023 at 5:20 pm

הי קרן :) נראה מעולה אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים? ובנוגע להקצפה- מוודאת, בהקצפה של החלמונים מוסיפים את הסוכר מההתחלה ואילו בהקצפה של החלבונים מוסיפים אחרי כדקה כשמתקבל מעט קצף לבן? בנוסף, יש לי בבית מיקסר ידני. האם משתמשים באותו מקצף לחלמונים וחלבונים? כמובן עם שטיפה באמצע. יש לי מקצף או וו גיטרה. תודה!

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
מאי 7, 2020 בשעה 18:50

היי, עוקבת כבר הרבה זמן והמתכון נראה מעולה! אני רוצה להכין אותו מחר ורציתי לשאול, אפשר להשתמש בשמן קוקוס? והאם אפשר להמיר חצי מהכמות לקמח מלא? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 7, 2020 at 6:57 pm

שמן קוקוס כן קמח מלא הייתי ממירה מקסימום 50% כדי שלא תצא דחוסה

השב
User Avatar
קרן
מאי 7, 2020 at 6:58 pm

מהמם תןדה לך!!

השב
User Avatar
בקי
starstarstarstarstar
מאי 24, 2020 בשעה 00:05

מתכון פצצה! העוגה יצאה חלום

השב
User Avatar
אביגיל
ספטמבר 18, 2020 at 9:42 am

שלום קרן :) אפשר להמיר את הפטל בשזיפים ?

השב
User Avatar
קרן אגם
ספטמבר 18, 2020 at 10:01 am

בטח!

השב
User Avatar
Guli
starstarstarstarstar
אוקטובר 22, 2020 בשעה 00:43

היי, אפשר לאפות בתבנית 24?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 22, 2020 at 8:19 am

יכול להיות שהמסה תהיה קצת גדולה לתבנית 24 אל תמלאי יותר מ 3/4 ואת השארית לתבניות קטנות כמו מאפינס

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
ינואר 22, 2021 בשעה 14:07

הכנתי ויצא פשוט מושלם!!עוגה גבוהה טעימה ומהממת!!תודה ♥️

השב
User Avatar
עטר
אוקטובר 17, 2022 at 9:54 am

הרשתי לעצמי לעשות שינויים בכמות הקמח- 50 גרם קוקוס, 50 גרם קמח שקדים והשאר קמח לבן רגיל. יצא מוששש, תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
אוקטובר 17, 2022 at 11:36 am

נשמע מוש

השב
User Avatar
רוני
ינואר 19, 2023 at 5:22 pm

ושאלה נוספת- אם עושים באינגליש קייק, למלא את התבנית עד הסוף או עד 2/3? תודה

השב
User Avatar
רוני
ינואר 19, 2023 at 5:28 pm

לא מוצאת גם את התגובה הזאת אז מצרפת כבר לכאן: אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים? ובנוגע להקצפה- מוודאת, בהקצפה של החלמונים מוסיפים את הסוכר מההתחלה ואילו בהקצפה של החלבונים מוסיפים אחרי כדקה כשמתקבל מעט קצף לבן? בנוסף, יש לי בבית מיקסר ידני. האם משתמשים באותו מקצף לחלמונים וחלבונים? כמובן עם שטיפה באמצע. יש לי מקצף או וו גיטרה. תודה!

השב
User Avatar
שלומית
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2024 בשעה 11:32

היי האם צריך להפוך את העוגה אחרי שמוציאים מהתנור כדי לשמור על הגובה של העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2024 at 5:40 pm

אפשר כן אם יש לך תבנית אנגל

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img