כשנסעתי לאפות עם יהודית אביב, מהבלוג הלוחשת לאוכל,
היה לי ברור שאני רוצה שנאפה יחד משהו מאוד בסיסי, ביתי, קצת אולד פאשן כמו שאני אוהבת,
כי יש לי אהבה ענקית לעוגות קלאסיות של פעם, ואני תמיד מוצאת בהם משהו מאוד מנחם ומוכר,
וגם יהודית כמוני בדיוק חובבת מתכונים קלאסיים.
באופן כללי, הכנה של מתכון היא דבר מאוד יצירתי, וחלק מהכייף הוא לגלות מה בסופו של דבר יוצא מהתנור,
לעומת מה שחשבנו עליו ואיך דמיינו אותו.
גם כשאני מכינה מתכונים של אחרים, זה תמיד יוצא קצת שונה במראה ואני מתה על זה.
אחרי שהכנו בייגלה ירושלמיים בציפוי תבלינים ופיצוחים,
החלטנו לאפות עוגת טורט גבוהה ולימונית פרווה, שתתאים לכולם תמיד,
ולשלב בה פטל קפוא, שבסופו של דבר לא נשאר בתוך העוגה,
אלא ״צנח למטה״ ולכשהפכנו את העוגה על צלחת הגשה המראה היה פשוט וואו.
מדובר במתכון קלאסי לטורט, שהוספנו לו הרבה מיץ לימון, מה שנותן לעוגה טעם חמצמץ משגע, וגם מרקם
סופר מיוחד, שמזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.
אצלי לגמרי המתכון נכנס לרשימת הקבועים המפתיעים, אני פשוט מאוהבת בעוגה הזו.
וגם ביהודית 🙂 ומאחלת לעצמי עוד הרבה ימי אפייה כייפים כאלו.
עוגת לימון ופטל / תבנית קוגלהוף או כל תבנית עגולה 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
7 ביצים מופרדות גודל L
כוס וחצי (300 גר') סוכר לבן
2.5 כוסות (350 גר) קמח תופח/ קמח רגיל מעורבב עם 2 כפיות אבקת אפייה
כוס (240 מ״ל) לימון סחוט
כוס (200 גר') שמן
כוס וחצי פטל קפוא או טרי
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות, משמנים מעט תבנית אפייה (במידה ואתם מכינים בסיר פלא אין צורך לשמן)
מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, למשך 5-6 דקות עד לקבלת קצף מבריק ויציב
בקערה נוספת בעזרת מטרפה טורפים חלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה.
מוסיפים לקערת החלמונים שמן וממשיכים לטרוף, מוסיפים קמח ומיץ לימון וטורפים היטב,
לבסוף מקפלים בעדינות פנימה את קצף החלבונים, עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים פנימה פטל ומערבבים מעט.
מעבירים לתבנית, ואופים כשעה שעה ורבע עד שקיסם המוחדר לעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
שימו לב שמרקם העוגה מזכיר מעט מרקם של עוגת גבינה.
מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר.
הערות למתכון:
** את הפטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר, אפשר גם טרי
49 Comments
את מהממתתת וזה לגמרי סיפור אהבה הדדי
יש!!!
האם אפשר להמיר שמן בחמאה מומסת?
אפשר להמיר בהחלט ב 150 גר חמאה מומסת, קחי בחשבון שהיא לא תקבל את אותו הגובה, ובעיני היא מושלמת כפרווה כמו שהיא
האם ניתן להמיר את הפטל בדובדבנים בצנצנת?
בטח
יש אפשרות לאפות בתבניות אינגליש קייק?
ברור:-)
לדעתי שלוש תבניות לפחות למסה הזו, ושים לב לבדוק עם קיסם כבר במחצית הזמן
האם יש אפשרות להפוך ללא גלוטן למען הצליאקים 🙂
אם יש לך נסיון עם קמח ללא גלוטן, את יכולה בקלות להמיר, אין לי נסיון לצערי אז לא יודעת להגיד איך ייצא בוודאות.
האם אפשר לוותר על הפירות?
אפשר, ואז היא תצא עוגת טורט יבשה יותר, אפשר במקום פירות להגיש עם זיגוג אבקת סוכר שימתיק מעט וייתן קצת עסיסיות מלמעלה.
תודה
תודה, נראה נהדר. אפשר בבקשה הוראות אפיה? באיזה חום תנור וכמה זמן. תודה מראש
הי יפה
כל הפרטים מופיעים בהוראות ההכנה של העוגה, חום 160 מעלות לשעה שעה ורבע.
קרן לשים שקית א. אפייה? אפשר לקצץ קצת בכמות הסוכר?חשבתי על כוס סוכר.
2 כפיות אבקת אפייה, לא ממליצה להפחית מכמות הסוכר, העוגה לא מאוד מתוקה, לסוכר יש תפקידים נוספים חוץ מהמתקה וזה עלול לפגום במרקם וצבע העוגה, מצויין במתכון איך לחלק את כמויות הסוכר בין החלבונים והחלמונים, כוס עם החלבונים ואז עוד חצי כוס עם החלמונים.
בהצלחה:-)
שלום קרן
אפשר להמיר שזיפים בפטל ?
תודה 🙂
שכחתי לשאול איך לחלק את כמות הסוכר בין החלבונים לחלמונים?תודה רבה!
וואוו..הכנתי והתאהבתי !!
(לאחרונה עוקבת ומכינה כל מתכון שלך…את מהממת !!!)
העוגה הזו הייתה העוגה הראשונה למיקסר החדש שלי..שהגיע ממש היום
תתחדשי איזה כייף מיקסר חדש:-)
שמחה שאת פה נהנית מהמתכונים
היי
אפשר מיץ תפוזים במקום מיץ לימון?
אפשר בהחלט
נראה ונשמע מעולה!!!
*באיזה פטל השתמשת אדום או שחור?
* האם בדיעבד היית "מתקנת" את ה"טעות" של צניחת הפטל למטה ומקמחת אותם או היית משאירה אותם כמו במתכון לקבלת המראה המיוחד? תודה 🙂
תודה ענת:-)
השתמשתי בפטל אדום אבל זה לא משנה, היא תהיה טעימה עם גל פרי יער.
לגבי הקימוח, אם את רוצה חתיכות פרי בתוך העוגה ולא רק מלמעלה אז לקמח, אני אוהבת אותה כפי שהיא:-)
העוגה יצאה טעימה בטרוף
רק לא שמתי פטל למעלהה.
חשבתי על פירות יער אחרי שנאפתה
יש לך רעיון איך לשים ??
את יכולה להגיש אותה עם קצפת ופירות יער מעל:-)
או לוותר עליהם העוגה טעימה גם בלי פירות יער.
השתמשתי בסיר פלא
ויצא לי כמות ענקית של בלילה שהייתי צריכה בנוסף גם תבנית אינגליש קייק
מוזר, לא?
קורה לפעמים 🙂 הרווחת עוד עוגה
היי קרן, הכנתי את העוגה ויש לי כמה שאלות
רשמת להקציף 5 דק', הקצף יצא די קשה וגם היה לי קשה לאחד אותו עם בלילת החלמונים בקיפול. בסוף השתמשתי במטרפה קצת.
והדבר השני, רשמת שהעוגה אמורה לצאת גבוהה אבל אצלי צנחה מעט ולא יצאה כ"כ והכנתי בתבנית 24. יש לך מושג למה?
תודה רבה לך!
הי חגית
ההקצפה הממושכת משפיעה בסופו של דבר על מרקם העוגה והגובה שלה אבל נשמע שמשהו השתבש לך בזמן ההקצפה כי הקצף לא אמור לצאת קשה
האם הקפדת להקציף בקערה נקיה ויבשה?
הקצפת עם הסוכר?
כן, אני יודעת להקציף פשוט במיקסר שלי בזמן של 5 דקות ההקצפה נהיית נוקשה כמו להכנת מרנג. מה צריך להיות מרקם הקצף? אני מקציפה על המהירות הכי גבוהה.
בכל אופן אני מקווה שיצאה טעימה למרות הכל
שבת שלום!
זה בדיוק המרקם שאמור להתקבל אז זה סבבה
אני בטוחה שיצאה טעימה
שבת מהממת
הי קרן 🙂 נראה מעולה
אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים?
ובנוגע להקצפה-
מוודאת, בהקצפה של החלמונים מוסיפים את הסוכר מההתחלה ואילו בהקצפה של החלבונים מוסיפים אחרי כדקה כשמתקבל מעט קצף לבן?
בנוסף, יש לי בבית מיקסר ידני. האם משתמשים באותו מקצף לחלמונים וחלבונים? כמובן עם שטיפה באמצע. יש לי מקצף או וו גיטרה.
תודה!
היי, עוקבת כבר הרבה זמן והמתכון נראה מעולה! אני רוצה להכין אותו מחר ורציתי לשאול, אפשר להשתמש בשמן קוקוס? והאם אפשר להמיר חצי מהכמות לקמח מלא? תודה 🙂
שמן קוקוס כן קמח מלא הייתי ממירה מקסימום 50%
כדי שלא תצא דחוסה
מהמם תןדה לך!!
מתכון פצצה! העוגה יצאה חלום
שלום קרן 🙂
אפשר להמיר את הפטל בשזיפים ?
בטח!
היי, אפשר לאפות בתבנית 24?
יכול להיות שהמסה תהיה קצת גדולה לתבנית 24 אל תמלאי יותר מ 3/4 ואת השארית לתבניות קטנות כמו מאפינס
הכנתי ויצא פשוט מושלם!!עוגה גבוהה טעימה ומהממת!!תודה ♥️
הרשתי לעצמי לעשות שינויים בכמות הקמח- 50 גרם קוקוס, 50 גרם קמח שקדים והשאר קמח לבן רגיל.
יצא מוששש, תודה!
נשמע מוש
ושאלה נוספת- אם עושים באינגליש קייק, למלא את התבנית עד הסוף או עד 2/3?
תודה
לא מוצאת גם את התגובה הזאת אז מצרפת כבר לכאן:
אפשר להחליף את מיץ הלימון במיץ ליים?
ובנוגע להקצפה-
מוודאת, בהקצפה של החלמונים מוסיפים את הסוכר מההתחלה ואילו בהקצפה של החלבונים מוסיפים אחרי כדקה כשמתקבל מעט קצף לבן?
בנוסף, יש לי בבית מיקסר ידני. האם משתמשים באותו מקצף לחלמונים וחלבונים? כמובן עם שטיפה באמצע. יש לי מקצף או וו גיטרה.
תודה!
היי
האם צריך להפוך את העוגה אחרי שמוציאים מהתנור כדי לשמור על
הגובה של
העוגה?
אפשר כן אם יש לך תבנית אנגל