לפני כמה שנים כשהילדים היו קטנים יותר, נסענו אני והם לפריז, לכבוד בר המצוה של הגוזל הקטן.
בתקופה ההיא לא יכולתי להרשות לעצמי הרבה דברים אבל ידעתי מראש שאני הולכת להתפנק איתם באוכל ובתי קפה פריזאים מושלמים.
לא מסעדות יוקרה אבל ביסטרו שווה מדי ערב, לדוגמא. אבל… תכניות לחוד וטעם של הילדים שלי לחוד לגמרי !
הגענו לפריז, התארגנו ויצאנו לסיבוב לאכול ארוחת ערב, הם ראו מקדונלדס והתעלפו, הייתי בשוק והתפשרנו בסוף על היפופוטמוס,
דיינר אמריקאי בפריז:-) טעים, לא אומרת שלא.
למחרת יצאנו להסתובב בעיר, והייתם צריכים לראות את ההתלהבות כשראינו סטארבקס.
הם רצו להיכנס פנימה לשוקו ועוגה.
סטארבקס? בפריז? מה לא בסדר איתכם? אנחנו בפריז!!!!!! בואו נשחק אותה!
תיכננתי לנו בתי קפה בסטייל, לא לעמוד בתור בסטארבקס.
הצלחתי לשכנע אותם להגיע איתי לאחד מבתי הקפה הכי נחשבים בעיר בכיכר מדלן, ישבנו לארוחת בוקר סביב שולחן יפה
על הכיכר עם מפה צחורה לבנה, הזמנתי להם שוקו, ועוגת גבינה.
הגיע שוקולטה, שנמזגה מתוך קנקן מהודר בשיא הסטייל, וכמו שהיא נמזגה לכוסות שלהם, שם היא נשארה.
הם לא נגעו בה כי זה לא שוקולית, זה מר מדי וסמיך מדי. את עוגת הגבינה שהזמנתי הם לא אכלו כי באמצע שלה דחפו איזה חתיכת מנגו,
מאפים של בוקר או עוגות אחרות כבר לא היו כי כבר היה 11:00 ובפריז זה כבר אחרי ארוחת בוקר משום מה,
וככה, שמתי על השולחן 100 יורו, והלכתי עם הילדים ישירות לסטארבקס.
שם הם חגגו!! הזמינו שוקו עם קצפת, עוגת שיש ופנקייקים והיו הכי מאושרים בעולם.
כשחזרתי לארץ שיתפתי חברים בחוייה, והבנתי שכן, ילדים אוהבים סטארבקס אבל לא רק!
מסתבר שהעוגות (טעימות אגב) שלהם יצא להם שם של עוגות מעולות, ומאז אני נתקלת מלא ברשת במתכונים של סטארבקס.
אחד מהם לעוגת לימון מעולה שכולם מכינים, והשבוע החלטתי שגם אני רוצה לשחזר את הטעם שלה.
אז חיפשתי מלא ברשת להבין אם זה באמת מתכון שסטארבקס שיחררו או מישהו התחיל את השרשרת הזו
של לנסות לשחזר את המתכון שלהם. הבנתי שיש המון מתכונים שונים של העוגה, ויש כמה וכמה גרסאות, עשיתי מישמש
של כולם כהרגלי, ואפיתי את העוגה בתבנית הכי יפה שקיבלתי מנעמן. אגב- בא לכם גם תבנית כזו? יש לי 10% הנחה על כל האתר של נעמן. קוד הנחה keren10 לרכישת התבנית לחצו כאן.
בקיצור העוגה יצאה יפיפיה, ומעליה שמיכה של גלייז לימוני מהמם, ואחרי ביס אחד הבנתי, שלא משנה מה אני אגיד על סטארבקס,
עוגת הלימון שלהם היא אחת המטורפות והטעימות שקיימות.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף חברת נעמן
עוגת לימון כמו של סטארבקס/תבנית אינגליש קייק גדולה
מצרכים למתכון:
1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
מעט מלח
3 ביצים גודל L
120 גר׳ חמאה רכה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 מיכל (100 מ״ל) יוגורט רצוי עם אחוזי שומן גבוהים
2 כפות שמן קנולה
כפית מחית/תמצית וניל
מיץ וגרידת לימון מלימון גדול
לציפוי:
150 גר׳ אבקת סוכר
3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
בקערת המיקסר עם בלון הקצפה או בקערה עם מיקסר יד מקציפים חמאה סוכר ווניל, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.מוסיפים שמן
וממשיכים להקציף, מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף,מוסיפים מיץ וגרידת לימון ושוב מקציפים.מוסיפים יוגורט ומערבבים .
מוסיפים קמח אבקת אפייה ואבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ואופים כ 25-30 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו
מצננים את העוגה ומכינים גלייז:
מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון היטב עד לקבלת מרקם משחה לבנה. אם חסר מעט מיץ מוסיפים.
מוזגים את הגלייז מעל העוגה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**העוגה נשמרת עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב ללא מקרר
**את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה
69 Comments
יש אולי גירסה פרווה?
אני ממליצה לשמור אותה לרגע חלבי
אבל אם מתעקשים אז להמיר חמאה במחמאה/נטורינה ויוגרט בקרם קוקוס או שמנת פרווה להקצפה
בוודאות לא תצא אותו הדבר, טובה אבל לא זהה
טעימה גם ללא הגלייז?
עם אבקת סוכר
עוגה מדהימה! לא כדאי לוותר על הגלייז בשום אופן
תודה שירלי
העוגה נפלה במרכז. מה הסיבה?
אולי לא אפויה
מי כמות הלימון וגרדת הלימוו שמוסיפים לעוגה
כמו שכתוב מיץ וגרידה מלימון גדול
מה לגבי המלח? לא כתוב..
וכמו תמיד, תודה על המתכון
אם אין לי תבנית אינגליש גדולה כמו שכתבת במתכון, אז אפשר במקום זה, בשתי תבניות אינגליש פשוטות, אלה מאלומניום החד-פעמיות הנפוצות?…
בטח
היי לימור,
העוגה נראית מהממת! האם ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן?
אפשר בטח, ואני קרן לא לימור 🙂
סליחה, העוגה לימון ואת קרן 🙂
עשיתי כמו בהוראות והיא פשוט קרסה למרכז. בדקתי עם קיסם לפני שהוצאתי מהתמור והקיסם היה יבש. למה זה קרה??
בדרך כלל זה קורה כי העוגה לא מוכנה מבפנים
אכן. ועדיין יצאה טעיממממממהההההה בשיגעון.
תודה.
פעם שניה עשיתי, שוב נפלה לגמרי במרכז והפעם הקפדתי על ההוראות. נוהגת לאפות לעיתים קרובות ווו'אללה, אף פעם לא קרה לי דבר כזה. מבאס.
אחת העוגות המעולות שהכנתי,תודה!
תודהההה
שלום, האם יש עדיפות לשימוש בבלון הקצפה ולא בוו גיטרה? מהי כמות מיץ למון 60 מ"ל? 80 מ"ל?
תודה
אפשר בוו גיטרה
לצערי גם לי העוגה נפלה במרכז, ויצאה דחוסה קצת למרות שהקפדתי על הכמויות…מה יכולה לההיות הסיבה?
אולי הורדת בכמות הסוכר?
יקירה האם ניתן לאפות בתבנית אינגליש חד פעמית?כמה תבניות?תודה את מדהימה
יקירה האם ניתן לאפות בתבנית אינגליש חד פעמית?כמה תבניות?תודה
אפשר בהחלט, יכול להיות שתצטרכי לחלק בין שתי תבניות או אחת סטנדרטית ואחת קטנה
היי
רק רציתי להגיד שאני עוקבת אחרי המתכונים באתר שלך ואת מושלמת והמתכונים שלך מושלמים!
אני מכינה אותם והמשפחה אוהבת מאוד ומבקשת שאני אכין שוב
תודהההההה
נעמונת תודה
עוגה מעולה, בלי גלייז וללא אבקת סוכר.
תודה
שלמות! ואת צודקת – מעבר לניחוח הנוסטלגי, העוגות שלהם באמת טובות. יש את עוגת הגזר קרם שמנת המצויינת שלהם, ויותר מאשמח לראות את הגירסה שלך לעוגה הזאת 🙂 אני בטוחה שאני לא היחידה.
הכנתי יצאה פצצה!!!!! אפשר על אותו בסיס להכין עוגת תפוז מעניין איך ייצא….
תודה מיכל
אפשר שמן במקום החמאה?
אפשר שמן, זו לא תהיה הגרסה המקורית אבל עדיין טעימה
בשל כמות לימונים ענקית שנחתה אצלי בבית, הכנתי את העוגה,פעמיים,בדיוק כמו שכתוב,והיא יצאה….פשוט מטורפת. על 170 מעלות, גוף חימוך עליון תחתון בתנור שחומם מראש (התנור שלי מדוייק) נדרש זמן אפיה ארוך יותר..). תודה קרן על מתכון משגע
תודה פזית שמחה שאהבתם
משהו בכמויות לא מסתדר, בתבנית אינגליש סטנדרטית העוגה עלתה על גדותיה וגלשה על תחתית התנור, ובנוסף 25 דקות ממש לא הספיקו (וגם לא כפול מזה) והיא עדיין יצאה רטובה במרכז
כתוב בפירוש להשתמש באינגליש גדולה
ברגע שאת משתמשת באינגליש סטנדרטית ומכניסה את הבלילה פנימה לעוגה אין מקום לתפוח ולעלות והיא לא נאפת מבפנים
ממליצה להבא למלא לא יותר מ 3/4 גובה תבנית ואם נותרה בלילה לאפות אותה בתבנית מיני או כמאפינס
אני מחזיקה תבנית פיצית כזו במיוחד למקרים כאלו
והן גם נכנסות יחד לתנור ואת מרוויחה עוד עוגה קטנה
מעולה!
תודה
נראה נדיר!! כמו כל המתכונים המושלמים שלך.
אין לי יוגורט או שמנת חמוצה… למה אפשר להמיר?
קרם קוקוס? נסי ריקוטה או גבינה לבנה
אוףף העוגה בזמן האפייה צנחה לי במרכז
ממש מבאס
למה זה קרה?
אולי חום תנור לא מדוייק או שמשהו בערבוב לא היה מספיק אחיד
בוקר טוב קרן
קמתי עם חשק לעוגת לימון
הגלייז הערבוב נעשה על הגז?
אם לא כתוב לבשל על הגז אז לא
קרן יקרה
בשבוע אפיתי 3 עוגות כאלה והן חוסלו בהנאה מלאה
המון המון תודה על מתכון מדהים
ורדה
תודה ורדה
תודה.
עכשיו חזרתי מהולנד. שם בסטארבקס עוגת הלימון היא עם פרג. היא נמסה בפה.
הכי טעים עם פרג
הכנתי לפי המתכון והעוגה נםלה ולא יצאה אפויה
באסה ממש
העוגה לא היתה מוכנה ולכן נפלה
חש הבדלים בין תנורים ותבניות ולכן יש לבדוק עם קיסם במרכז לפני שמוציאים. כנראה שאצלך בתנור היתה צריכה יותר זמן
היי קרן
העוגה יצא מעולה! רק לגבי הגלייז לא יצא לי כמו שלך יצא ממש מוצק ולא נוזלי הוספתי עוד לימון ולא עזר
מה יכולה להיות הסיבה?
אז מוסיפים עוד נוזל עד שהוא לא מוצק
תודה על המענה : )
הוספתי עוד לימון וזה היה כבר חמוץ ועדיין יחסית נוקשה אופציה לנוזל אחר שאפשרי להוסיף?
מים
הכנתי כבר פעמיים – מושלם מושלם מושלם. רק שמתחסל מהר מדי.
זהו- נכנס לפייבוריטס של הבית (והשכנים). תודה!
תודהההה
עוגה נפלאה ויפה למראה. באופן אישי, קצת מתוקה לי, אז פעם הבאה אפחית בסוכר ואוסיף את הגלייז – אם אפשר לתרגם לי 150 גר' לכוסות, אשמח!
הבת שלי חובבת עוגות חמוצות וביקשה עוגת לימון ליום ההולדת.
האם מתאימה לתבנית עגולה? בכמה להכפיל את הכמויות?
תודה!
העוגה לא ככ חמוצה, עוגה חמוצה זה יותר כמו טארט לימון וכאלו יש שניים באתר מומלצים
בכל אופן אפשר להכפיל
משהו קרה, החמאה כאילו נשברה,
ובכללי לא יצא נוזלי כמו בסרטון שלך, למה זה קורה?
חמאה נשברת הרבה פעמים ואחרי הוספת היבשים חוזרת לעצמה, זה לא אמור להשפיע על האפייה והתוצאה הסופית
האם ניתן להקפיא את העוגה ?
כן בטח שאפשר
היי, הכנתי פעמיים ויצא אליפות . פעם אחת בתבנית רגילה עם פרוסות שקדים מעל ופעם השניה אפיתי בתבנית שהמלצת ופשוט הצגה!! השאלה אם אפשר להוסיף בתחתית העוגה (בתבנית הזאת) פרוסות שקדים?
כן אפשר