בשבוע שעבר חגגו חברים הכי טובים שלנו בר מצוה לבן שלהם. הבטחתי שאביא עוגות, אבל כיון שלא הרגשתי
כל כך טוב בחודש האחרון, החלטתי לא לעבוד קשה ולהביא רק עוגה אחת, הוצאתי מהבלוג את המתכון לעוגת פירות
קיץ, הכפלתי כמויות שלה, החלפתי פירות קיץ בפירות יער קפואים, העברתי את כל המסה לתבנית עגולה 24
והכנסתי לתנור. אבל המסה היתה גדולה מדי לתבנית משום מה, ולא הצלחתי לאפות את העוגה, שעה וחצי
בתנור והאמצע כל הזמן נשאר נוזלי.
הינו חייבים לצאת והחלטתי לקחת אותה איתי, כי ממילא אין מה לעשות איתה ואולי תתייצב בדרך.
כשהגענו לבר מצווה השארתי אותה באוטו כי לא רציתי להיכנס עם עוגה, שמישהו עוד יבנה עליה
ובסוף היא לא אכילה, פאדיחה.
בשלב הקינוחים קפצתי לאוטו לראות מה איתה, חתכתי ממנה חתיכה (גנבתי סכין מהבר מצוה חחחחח)
והיא היתה אמנם אפויה לגמרי מבחוץ אבל כל הטבעת הפנימית שלה היתה קצת נוזלית והתבאסתי.
לא סיפרתי לאף אחד שיש עוגה באוטו, ואפילו שיקרתי ואמרתי שלא הספקתי להכין כלום, מקוה
שעכשיו החברים שלי לא קוראים את הפוסט 🙂
חזרנו עם העוגה הביתה, והכנסתי אותה למקרר. למחרת היתה לי סדנה, הוצאתי את העוגה,
חתכתי את כל החלק החיצוני שלה ואת הפנימי הפחות אפוי זרקתי, הגשתי את העוגה ככה בסדנה
כפרוסות עוגה, והיא היתה פשוט מדהימה!!!!
אז הנה עכשיו אתם יודעים כמה הדברים לא תמיד מושלמים, ושגם אני לפעמים עושה בושות, ולא נעים לי מהם.
בסופו של דבר נורא רציתי להעלות מתכון לבלוג, ולא השתמשתי במתכון של עוגת פירות הקיץ,
אבל המתכון הזה שווה ממש, היא לימונית במידה, ופירות היער פשוט תפורים עליה!
והיא בכלום עבודה בקערה בלי מיקסר. ואם אתם רוצים להציץ, שלבי ההכנה שלה בוידאו כאן
הערה חשובה, אם אתם משתמשתים כמוני בפירות יער קפואים, קחו בחשבון שהם מעט מגירים נוזלים ואולי
זמן האפייה מעט יתארך, וייקח לעוגה טיפה זמן להתייצב, אני ממליצה ממש להכניס אותה אחרי צינון למקרר,
שם הפירות יתייצבו והיא תהיה מושלמת.
עוגת לימון פירות יער מושלמת / תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
(אופציה לפרווה בסוף הפוסט למטה)
מצרכים למתכון:
2 ביצים גודל L
כוס סוכר לבן (200 גר')
שקית סוכר וניל
1/2 כוס (100 גר) שמן קנולה
3/4 כוס יוגורט (נשתמשתי ביוגרט 4.5% שומן, ואפשר כל יוגורט)
גרידה ומיץ מלימון שלם בינוני
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס פרי יער (אפשר גם קפוא)
כף קורנפלור
אופן ההכנה
מחחמים תנור ל 175 מעלות
בקערה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, מוסיפים שמן יוגורט מיץ לימון וגרידת לימון וממשיכים לטרוף.
מוסיפים מלח, אבקת אפייה וקמח, ומערבבים עד שאין יותר גושים.
מערבבים פטל עם קורמפלור, ומכניסים לבלילת העוגה, מערבבים ממש מעט רק עד שהפירות
נטמעים בבלילה, כדי שלא יצבעו אותה יותר מדי.
אופים כ35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים .
העוגה מעולה גם כשהיא חמה.
**אפשר לוותר על פירות היער ואז העוגה תהיה עוגת לימון עדינה וטעימה ממש.
**את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה, שמנת מתוקה, או אפילו גבינה לבנה.
**לגרסת פרווה המירו יוגורט בחלב סויה או קרם קוקוס / מיץ תפוזים
**פטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר כמו אוכמניות או דובדבנים
או בקוביות פירות שאתם אוהבים (תפוח, אפרסק, שזיף משמש וכו)
**את העוגה שומרים עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב
133 Comments
היי קרן, יש אופציה להחליף את היוגורט במשהו אחר?
שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, קרם קוקוס
אפשר להחליף בקצפת פרווה?
בטח
הי קרן, האם ניתן לשים תמצית וניל במקום סוכר וניל? ואם כן כמה לשים?
אותה כמות
היי ,הףכמה כמות של קרם קוקוס,בבקשה?
עוגה מעולה, הכנתי עם אפרסקים ומשמשים
תודההה
קרן יקרה
מרשם מעולה יצאה עוגה נפלאה וטעימה
תודה
תודה רויטל
האם הכמות שהעברת העוגה הבחורה היא לעוגה אחת או שתיים?( בתבנית אינגליש קייק)אמרת שהכפלת.
הבחושה….
היי 🙂
אפשר לוותר על פירות היער ? ורק עוגת לימון 🙂
תודה
בהחלט
נראה נהדר! אבל לא בטוחה שיש קורנפלור בבית :/ יש משהו שניתן להחליף בו?
תודה רבה!
קמח תפוחי אדמה או רגיל
היי קרן המדהימה! יש לי יוגורט 1 אחוז את חושבת שזה יהיה בסדר? או נוזלי מידי… תודה מראש❤️❤️
זה יהיה בסדר גמור
אפשר עם קמח כוסמין מלא? ואם כן מה צריך לשנות כדי שהיא תישאר אוורירית…?
נראה חלום
אין בעיה עם כוסמין מלא
היא תצא פחות אוורירית ואני באופן אישי לא ממליצה להמיר יותר מ 50%
יש אפשרות לגרסה טבעונית של העוגה?
אפשר לנסות להמיר יוגורט בקרם קוקוס
ואת הביצים ברסק תפוחים
תודה רבה קרן על המתכון. גם אני הכנתי עם פטל קפוא. אחרי 35 דקות שראיתי שהיא לא אפויה מבפנים הנמכתי את המעלות של התנור לבערך 50 מעלות והשארתי אותה עוד 15 דקות. העוגה יצאה מדהים וטעימה כל כך וחוסלה בדקות.
שוב תודה רבה❤️
תודה מאי!
היי קרן, אם אני משתמשת הפירות קפואים יש צורך להפשירם לפני הכנסתם לעוגה?
לא אין צורך
גם אני השתמשתי בקפואים
רק להקפיד לערבב אותם עם קורנפלור
היי יש אפשרות להמיר את הקורנפלור במשהו אחר?
אפשר לוותר או קמח תפוחי אדמה
היי קרן יצא טעים עם קמח תפוחי אדמה? (עקב רגישות לגלוטן)
ממליצה לערבב אותו עם קמח שקדים שלא תיחנקו-)
היי קרן. למה בעצם צריך את הקורנפלור?
כדי למנוע מפירות היער להישאר בתחתית העוגה… אפשר להמיר בקמח
עוגה פשוט מושלמת!
עקבתי אחר ההוראות במדויק ויצא מדהים.
תודה רבה!
אם אני רוצה להכין כמה עוגות, האם אפשר להקפיא לאחר הצטננות? אם כן מה הדרך הכי טובה לעטוף אותן ואיך להפשיר כדי שהמרקם ירגיש טרי מושלם?
תודה!
אפשר להקפיא לאחר צינון, תעטפי טוב את התבניות בניילון נצמד, ואז להפשיר בטמפרטורת החדר
מדהימה! הרי ברור שהתאהבתי בך לא רק בגלל המתכונים הנפלאים אלא לפני הכל בגלל הכנות והמתיקות שלך (שמהולים מפעם לפעם בהומור עצמי, אז בכלל…). כל מה שאת מכינה תמיד כל כך יפה וטעים ומנחם אבל אף פעם לא מיופייף ומזויף.
אופירה איזו מחמאה, תודה !
היי
כמה מיץ תפוזים לשים במקום היוגורט?
1/2 כוס
העוגה ניראית נהדר ויש לי ניסיון טובבבב עם המתכונים שלך 🙂
את חושבת שאפשר להוסיף שטרוייזל למעלה לפני האפייה?
בטח שאפשר
אני קצת פחדתי שהוא יבלע בתערובת אז ויתרתי אבל בהחלט יהיה נחמד
הכנתי ויצא מעולה! כמה פשוטה ככה טעימה. אני אמורה להביא עוגה למפגש חברים בסופ״ש והעוגה הזאת מקשה עוד יותר על ההחלטה איזו עוגה להביא, כי העוגות שלך פשוט מדהימות!
תודה יאנה, הדילמה שלך משמחת אותי 🙂
מדהימה! הכנתי היום והייתי חייבת לחזור להגיב (:
תודההההה
יצאה עוגה מושלמת! הייתי רוצה להכין אותה למי שרגישה גלוטן, במה אפשר להמיר את הקמח ובאיזה כמויות? תודה
אפש רלנסות לשלב קורנפלור וקמח שקדים
אפשר לוותר על הקורנפלור או להחליף במשהו אחר?
כן, רק לקמח קצת
קצת קמח
אפשר להחליף את הלימון בליים?
בטח
תודה רבה!
היי קרן המדהימה הכנתי את העוגה לימון פירות יער אם מיץ תפוזים יצאה לי פצצה של עוגה מצטערת שלא הספקתי לשתף נבלעה פה בתוך יום. אבל לא ויתרתי הכנתי שוב אם יוגורט הפעם אני אנסה לצרף תמונה.
שמחה לשמוע אכין גם עם מיץ תפוזים, אי אפשר לצרף פה תמונה אפר לתייג אותי בפייסבוק או אינסטוש או לשלוח בהודעה פרטית שם
יצא באמת מושלם!!
החלפתי חצי מהקמח בכוסמין וחצי מהשמן בשמן בשמן זית
בכלל לא מרגישים ויצא נהדר!!
שמחה לשמוע
קרן שלום
יוגורט : 3/4 כוס
או שמדובר ב-3/4 גביע יוגורט?
העוגה מהממת ויצאה טעימה מאוד
למרות שהחלפתי את היוגורט במיץ תפוזים ויצאה קצת דחוסה.. אז פחות ממליצה אולי שווה לנסות שמנת צמחית
לא חושבת שזה קשור הדחיסות …. אולי לא הוספת מספיק מיץ או שערבתת יותר מדי? בכל אופן הכי חשוב שיצאה טעימה
הי קרן
במידה ומחילים למיץ תפוזים, כמה בדיוק לשים?
1/2 כוס תספיק לדעתי
היי, אם אני רוצה לאפות את העוגה בתבנית עגולה, מה מתאים יותר – קוטר 22 או 26 ס"מ?
זו עוגה לתבנית אינגילש כך שהמקבילה שלה בעגול תהיה 18 ס״מ
מה הכמות ליוגורט? אם יש לי יוגורט יווני שהוא 130 גרם זה יספיק? יש לך מתכונים מושלמים! תודה 🙂
זה יספיק כן , תודה!
היי,
לאנשים שלא אוכלים סוכר במה אפשר להחליף חוץ מתחליף כמו ספלנדה?
לצערי לא מבינה מספיק בתחליפי סוכר אבל אני בוחה שאפשר ללמצוא
החלפתי לדובדבנים ויצא מעולה!
I changed it to make it Keto with a mix of almond and coconut flour, monk fruit sweetener and xantam-gum. It turned out amazing!
Thanks for sharing
היי קרן,
יוגורט עיזים גם יכול להתאים?
אם אוהבים את הטעם אז כן
עוגה מופלא !!! הכנתי עם קמח כוסמין לבן!
ולא היה לי יוגורט פעם שמתי שמנת ופעם גבינת שמנת
יצא פצצה,
תודה
שמחה לשמוע תודה
היי, אפשר להשאיר את העוגה עטופה ללילה מחוץ למקרר? תודה מראש❤️
תלוי באיזו טמפרטורה
אם חם הפירות עלולים להתקלקל ממש ולהחמיץ בתוך העוגה
אפשר לפזר את פירות היער למעלה, כדי שלא ישקעו כל כך?
כן בטח
העוגה הבחושה הטעימה ביותר שאי פעם אכלתי!!! הכנתי אותה פעם אחת ואכין אותה שוב ושוב ושוב..
עוגה מושלמת – קצרה מחמאות!!! ברור שמכינה אותה שוב. תודה קרן 🙂
עוגה חלומית!!
תודה לך (+:
חייבת להגיד שאני בשבוע אחד הכנתי אותה 3 פעמים!!! מאוהבת בטעם!!! אי אפשר להפסיק ליישר!!!!
וגם אני אחת שתמיד עושה הפוך מהמתכון שמרתי את העוגה עטופה בנייר כסף בחדר והיא הייתה טרייה כמו ביום שהכנתי גם ביום השני
שמחה כל כך לשמוע דניאלה יקרה, תודה
האם ניתן להכין את זה גם כמאפינס? בכמה זמן יתקצר זמן האפייה?
אפשר, מניחה ל 20 דק בערך
מתכון מדהים כרגיל… תודה רבה לך!
עוגה מדהימה. הוספתי מלמעלה פרוסות של תותים טריים ומעל פיזרתי שקדים עם חמאה וסוכר וניל – ממתכון עוגת התותים הבחושה שלך. יצאה עוגת חלומות. תודה רבה!
הכתבה במאקו נהדרת ומרגשת, לא טריוויאלי להיחשף.
שבת שלום קרן יקרה.
תודה דגנית זה בהחלט לא קל אבל עובדת על עצמי
הי קרן,
נראה מתכון מנצח 🙂
אם אני רוצה להשמיט את פירות היער (פשוט כי אין לי)
עדיין להשאיר את הקורנפלור או שאם להוריד פירות אז להוריד גם את הקורנפלור?
להוריד קורנפלור
היי. אפשר שמן זית/ענבים במקום קנולה?
שמן זית בעוגות יעבוד לרוב רק אם מדובר בזן מאוד עדין שלא משאיר טעם לוואי מריר בפה
כמו הקורנייקי, פיקואל או לצ׳ינו
נראה מדהים. מייפל טבעי יכול לעבוד כאן טוב במקום הסוכר?
מייפל טבעי או לא , לא יכול להחליף לחלוטין סוכר בעוגות, אפשר להמיר את הכמות חלקית
הי קרן
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר ?
או תחליף סוכר ?
סוויטנגו למשל?
תודה
אפשר תחליף סוכר לא להפחית מהכמות
תוודה
לאפות ב טורבו קרן
חום עליון תחתון
בהתלהבות הכנתי את העוגה אתמול. היא נראית נפחא אבל המרקם שלה דביק וכל החלק הפנימי לא אפוי למרות שמבחוץ כבר אפוי לגמרי. השארתי אותה בתנור הים בתקווה שהמרקם ישתנה. החלק הלא אפוי כן נאפה קצת אבל המרקם מוזר וצמיגי. בחוץ לא ניתן ללעוס את זה. בקיצור כישלון גמור. מאוד התאכזבתי ושוב התייאשתי מהיכולות שלי להכין עוגות והכי פשוטות שיש. מה לדעתך הסיבה?
הי , לדעתי התכתבנו באינסטגרם נכון? אני מניחה שמשהו השתבש בדרך, שינוי של המצרכים או הכמויות, ערבוב יתר, אבקת אפיה לא בתוקף, תבנית לא מתאימה, וכו… אולי אפייה בטורבו, ולא משאירים עוגה בחושה בתנור אחרי אפייה…
אפשר לשים יוגורט 1.5% ?
הכנתי היום, כמות כפולה ויצא מאוד מאוד טעים (קמח כוסמין לבן, יוגורט וקצת גבינה לבנה). תודה רבה.
שלום, כמה מיץ יוצא מלימון שלם? חצי כוס?
אני משתמשת במיץ לימון משומר כי אני גרה בחו"ל והלימונים פה אבן. תודה רבה!
היי,כמה יוגורט נדרש לעוגה? כלומר מה הכמות שלו-תודה
כתוב 3/4 כוס
היי שוב…האם ניתן להמיר אבקת וניל בתמצית וניל ואיך?-תודה
אותה כמות
הכוונה כמות בגרם…
הי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד-פעמית?
היי קרן, ברגע של חוסר תשומת לב שמתי בעוגה 250 גר קמח במקום 210. יש דרך להציל את העוגה?
מניחה שכבר נאפתה ומקוה שיצאה טוב
האם יש דרך לאפות את העוגה בתבנית עגולה?
ועם כן בכמה להגדיל את הכמויות.
תודה
להכפיל כמויות לתבנית עגולה בקוטר 24 סמ
מה אפשר במקום סוכר? אפשר לוותר? או שאולי יש לך המלצה עם עוגה ללא סוכר עבור פרויקט עוגה לקשיש… ( שנרשמתי אליו בזכות הצפיה בסטוריס שלך )
מחית פירות יער תעבוד? (טעמי כשרות) תודה!
בטח
הי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד-פעמית?
אפשר ורק לא למלא יותר מ 3/4 גובה תבנית
הי,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? תודה!
יצא אליפות! עוגה שאי אפשר להפסיק לזלול! תודה רבה!
כייף לשמוע אני שרופה עלי ה
כ"כ בא לי על העוגה הזאת!
אפשר להחליף לתבנית עגולה 24?
והאם אפשר לשים ריקוטה במקום יוגורט?
תודה קרן
ל 24 יש להכפיל כמויות
ריקוטה כן
הי קרן, הכנתי את העוגה טעמה היה מצויין, וגם המראה שלה.
לצערי היא לא יצאה לי מספיק אורירית אלא מעט דחוסה. השתמשתי ביוגורט עיזים % 2.8 .
יש לך השערה מה יכולה להיות הסיבה לכך?
הערה : הקצפתי את הביצים ויתרת המרכיבים שצרפתי לפי המתכון (פרט לפירות היער עם הקורונפלור) במקצפה של המיקסר ולא בערבוב ידני.
תודה.
הי מיקי
האם הורדת בסוכר ?
הכנתי בגירסת הפרווה עם חלב שקדים. שמתי מיץ מלימון גדול כי אני אוהבת חמיצות של לימונים, יצא טעים במיוחד!
גם אני אפיתי עוד רבע שעה על 50 מעלות כמו שהמליצה פה מישהי 🙂
תודה קרן!
שמחה לשמוע
שני דברים- הראשון אוי…כשהדחתי כלים גיליתי שלא הכנסתי את מיץ הלימון לעוגה אז איכשהו ערבבתי פנימה לתוך העוגה בתבנית אחרי שכבר הייתה יותר מחמש דקות בתנור. נראה מה יצא.
ודבר שני- זו פעם שניה שאני מכינה והייתי רוצה בפנים יותר פירות יער. האם ניתן להוסיף?
אין בעיה להוסיף פירות יער להבא רק לקחת בחשבון שהם כבדים ואולי יישקעו למטה, וזה לא פחות טעים
מקוה שהעוגה יתאה טעימה
קרן
הכנתי כמה פעמים ותמיד מושלם! אפשר לשמור את הבלילה במקרר ללילה (בלי הפירות יער) ולאפות למחרת? אם כן כמה זמן תחזיק הבלילה במקרר, או שכבר עדיף לאפות ישר ולהגיש קרה למחרת.
אי אפשר לשמור בלילה של עוגות בחושות . חייבים לאפות מיד