עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת לימון פירות יער מושלמת

יוני 14, 2020 39 Comments

בשבוע שעבר חגגו חברים הכי טובים שלנו בר מצוה לבן שלהם. הבטחתי שאביא עוגות, אבל כיון שלא הרגשתי

כל כך טוב בחודש האחרון, החלטתי לא לעבוד קשה ולהביא רק עוגה אחת, הוצאתי מהבלוג את המתכון לעוגת פירות

קיץ, הכפלתי כמויות שלה, החלפתי פירות קיץ בפירות יער קפואים, העברתי את כל המסה לתבנית עגולה 24

והכנסתי לתנור. אבל המסה היתה גדולה מדי לתבנית משום מה, ולא הצלחתי לאפות את העוגה, שעה וחצי

בתנור והאמצע כל הזמן נשאר נוזלי.

הינו חייבים לצאת והחלטתי לקחת אותה איתי, כי ממילא אין מה לעשות איתה ואולי תתייצב בדרך.

כשהגענו לבר מצווה השארתי אותה באוטו כי לא רציתי להיכנס עם עוגה, שמישהו עוד יבנה עליה

ובסוף היא לא אכילה, פאדיחה.

בשלב הקינוחים קפצתי לאוטו לראות מה איתה, חתכתי ממנה חתיכה (גנבתי סכין מהבר מצוה חחחחח)

והיא היתה אמנם אפויה לגמרי מבחוץ אבל כל הטבעת הפנימית שלה היתה קצת נוזלית והתבאסתי.

לא סיפרתי לאף אחד שיש עוגה באוטו, ואפילו שיקרתי ואמרתי שלא הספקתי להכין כלום, מקוה

שעכשיו החברים שלי לא קוראים את הפוסט 🙂

חזרנו עם העוגה הביתה, והכנסתי אותה למקרר. למחרת היתה לי סדנה, הוצאתי את העוגה,

חתכתי את כל החלק החיצוני שלה ואת הפנימי הפחות אפוי זרקתי, הגשתי את העוגה ככה בסדנה

כפרוסות עוגה, והיא היתה פשוט מדהימה!!!!

אז הנה עכשיו אתם יודעים כמה הדברים לא תמיד מושלמים, ושגם אני לפעמים עושה בושות, ולא נעים לי מהם.

בסופו של דבר נורא רציתי להעלות מתכון לבלוג, ולא השתמשתי במתכון של עוגת פירות הקיץ,

אבל המתכון הזה שווה ממש, היא לימונית במידה, ופירות היער פשוט תפורים עליה!

והיא בכלום עבודה בקערה בלי מיקסר. ואם אתם רוצים להציץ, שלבי ההכנה שלה בוידאו כאן

הערה חשובה, אם אתם משתמשתים כמוני בפירות יער קפואים, קחו בחשבון שהם מעט מגירים נוזלים ואולי

זמן האפייה מעט יתארך, וייקח לעוגה טיפה זמן להתייצב, אני ממליצה ממש להכניס אותה אחרי צינון למקרר,

שם הפירות יתייצבו והיא תהיה מושלמת.

עוגת לימון פירות יער מושלמת / תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

(אופציה לפרווה בסוף הפוסט למטה)

מצרכים למתכון:

2 ביצים גודל L

כוס סוכר לבן (200 גר׳)

שקית סוכר וניל

1/2 כוס (100 גר) שמן קנולה

3/4 כוס יוגורט (נשתמשתי ביוגרט 4.5% שומן, ואפשר כל יוגורט)

גרידה ומיץ מלימון שלם בינוני

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

3/4 כוס פרי יער (אפשר גם קפוא)

כף קורנפלור

אופן ההכנה

מחחמים תנור ל 175 מעלות

בקערה טורפים ביצים עם סוכר וסוכר וניל, מוסיפים שמן יוגורט מיץ לימון וגרידת לימון וממשיכים לטרוף.

מוסיפים מלח, אבקת אפייה וקמח, ומערבבים עד שאין יותר גושים.

מערבבים פטל עם קורמפלור, ומכניסים לבלילת העוגה, מערבבים ממש מעט רק עד שהפירות

נטמעים בבלילה, כדי שלא יצבעו אותה יותר מדי.

אופים כ35-40 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים .

העוגה מעולה גם כשהיא חמה.

**אפשר לוותר על פירות היער ואז העוגה תהיה עוגת לימון עדינה וטעימה ממש.

**את היוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה, שמנת מתוקה, או אפילו גבינה לבנה.

**לגרסת פרווה המירו יוגורט בחלב סויה או קרם קוקוס / מיץ תפוזים

**פטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר כמו אוכמניות או דובדבנים

או בקוביות פירות שאתם אוהבים (תפוח, אפרסק, שזיף משמש וכו)

**את העוגה שומרים עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב

 

 

Print Friendly, PDF & Email

39 Comments

מאיה יוני 14, 2020 at 7:39 pm

היי קרן, יש אופציה להחליף את היוגורט במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:44 pm

שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, קרם קוקוס

Reply
שולמית יוני 19, 2020 at 10:37 am

אפשר להחליף בקצפת פרווה?

Reply
קרן אגם יוני 19, 2020 at 1:28 pm

בטח

Reply
אופיר יוני 14, 2020 at 8:07 pm

היי 🙂
אפשר לוותר על פירות היער ? ורק עוגת לימון 🙂
תודה

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 8:43 pm

בהחלט

Reply
דריה יוני 14, 2020 at 10:02 pm

אפשר עם קמח כוסמין מלא? ואם כן מה צריך לשנות כדי שהיא תישאר אוורירית…?
נראה חלום

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 10:52 pm

אין בעיה עם כוסמין מלא
היא תצא פחות אוורירית ואני באופן אישי לא ממליצה להמיר יותר מ 50%

Reply
לולי יוני 15, 2020 at 7:14 am

היי קרן, אם אני משתמשת הפירות קפואים יש צורך להפשירם לפני הכנסתם לעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 8:10 am

לא אין צורך
גם אני השתמשתי בקפואים
רק להקפיד לערבב אותם עם קורנפלור

Reply
הילה יוני 29, 2020 at 6:31 pm

היי יש אפשרות להמיר את הקורנפלור במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:43 pm

אפשר לוותר או קמח תפוחי אדמה

Reply
רותם יוני 15, 2020 at 2:29 pm

היי קרן יצא טעים עם קמח תפוחי אדמה? (עקב רגישות לגלוטן)

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 6:01 pm

ממליצה לערבב אותו עם קמח שקדים שלא תיחנקו-)

Reply
אופירה יוני 15, 2020 at 8:09 pm

מדהימה! הרי ברור שהתאהבתי בך לא רק בגלל המתכונים הנפלאים אלא לפני הכל בגלל הכנות והמתיקות שלך (שמהולים מפעם לפעם בהומור עצמי, אז בכלל…). כל מה שאת מכינה תמיד כל כך יפה וטעים ומנחם אבל אף פעם לא מיופייף ומזויף.

Reply
קרן אגם יוני 16, 2020 at 9:20 am

אופירה איזו מחמאה, תודה !

Reply
וויני יוני 17, 2020 at 1:40 pm

העוגה ניראית נהדר ויש לי ניסיון טובבבב עם המתכונים שלך 🙂
את חושבת שאפשר להוסיף שטרוייזל למעלה לפני האפייה?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 3:17 pm

בטח שאפשר
אני קצת פחדתי שהוא יבלע בתערובת אז ויתרתי אבל בהחלט יהיה נחמד

Reply
יאנה יוני 17, 2020 at 5:42 pm

הכנתי ויצא מעולה! כמה פשוטה ככה טעימה. אני אמורה להביא עוגה למפגש חברים בסופ״ש והעוגה הזאת מקשה עוד יותר על ההחלטה איזו עוגה להביא, כי העוגות שלך פשוט מדהימות!

Reply
קרן אגם יוני 17, 2020 at 9:42 pm

תודה יאנה, הדילמה שלך משמחת אותי 🙂

Reply
יובל יוני 19, 2020 at 8:45 pm

מדהימה! הכנתי היום והייתי חייבת לחזור להגיב (:

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 8:56 am

תודההההה

Reply
אדיר יוני 20, 2020 at 11:01 am

יצאה עוגה מושלמת! הייתי רוצה להכין אותה למי שרגישה גלוטן, במה אפשר להמיר את הקמח ובאיזה כמויות? תודה

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:14 pm

אפש רלנסות לשלב קורנפלור וקמח שקדים

Reply
ניצן יוני 20, 2020 at 3:06 pm

אפשר לוותר על הקורנפלור או להחליף במשהו אחר?

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:07 pm

כן, רק לקמח קצת

Reply
קרן אגם יוני 20, 2020 at 3:12 pm

קצת קמח

Reply
ניצן יוני 20, 2020 at 3:09 pm

תודה רבה!

Reply
Shoshana יוני 21, 2020 at 10:11 pm

היי קרן המדהימה הכנתי את העוגה לימון פירות יער אם מיץ תפוזים יצאה לי פצצה של עוגה מצטערת שלא הספקתי לשתף נבלעה פה בתוך יום. אבל לא ויתרתי הכנתי שוב אם יוגורט הפעם אני אנסה לצרף תמונה.

Reply
קרן אגם יוני 21, 2020 at 10:27 pm

שמחה לשמוע אכין גם עם מיץ תפוזים, אי אפשר לצרף פה תמונה אפר לתייג אותי בפייסבוק או אינסטוש או לשלוח בהודעה פרטית שם

Reply
יעלי יוני 26, 2020 at 6:19 pm

יצא באמת מושלם!!
החלפתי חצי מהקמח בכוסמין וחצי מהשמן בשמן בשמן זית
בכלל לא מרגישים ויצא נהדר!!

Reply
קרן אגם יוני 26, 2020 at 11:05 pm

שמחה לשמוע

Reply
Esti יוני 28, 2020 at 8:18 pm

העוגה מהממת ויצאה טעימה מאוד
למרות שהחלפתי את היוגורט במיץ תפוזים ויצאה קצת דחוסה.. אז פחות ממליצה אולי שווה לנסות שמנת צמחית

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:11 am

לא חושבת שזה קשור הדחיסות …. אולי לא הוספת מספיק מיץ או שערבתת יותר מדי? בכל אופן הכי חשוב שיצאה טעימה

Reply
רחל יוני 28, 2020 at 8:41 pm

מה הכמות ליוגורט? אם יש לי יוגורט יווני שהוא 130 גרם זה יספיק? יש לך מתכונים מושלמים! תודה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 11:11 am

זה יספיק כן , תודה!

Reply
ליאת יולי 1, 2020 at 11:44 pm

החלפתי לדובדבנים ויצא מעולה!

Reply
Yael יולי 2, 2020 at 2:20 pm

I changed it to make it Keto with a mix of almond and coconut flour, monk fruit sweetener and xantam-gum. It turned out amazing!

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:59 pm

Thanks for sharing

Reply

Leave a Comment