אני אוהבת לקבל את האורחים שבאים אליי לסדנאות עם קפה ועוגה חמה, של בית,
שמיד ירגישו נח ושיהיה להם טעים אבל אני תמיד מתפלאה כמה אין חוקים בדברים האלו,
ולפעמים בסדנה של 6 אנשים העוגה יכולה להתחסל תוך 10 דקות
ואותה עוגה, בסדנה של 11 איש תישאר כמעט בשלמותה.
בגלל זה אני משתדלת להכין בסדנאות עוגה לכיבוד כזו שגם שאר בני הבית אוהבים, כך כשכל האורחים הולכים,
וקרה הנס והעוגה לא נגמרה, יהיה לכולנו מה לנשנש עם כוס קפה, ולא יהיו תלונות שאין שום דבר מתוק בבית.
את עוגת המייפל הכנתי לפני סדנה עם די הרבה אנשים, צילמתי אותה והעברתי למטבח, המתבגרת חזרה הביתה
עוד לפני שהתחילה הסדנה, ובלי שראיתי התחילה ליישר את העוגה.
כשגיליתי שלסדנה נשארה חצי עוגה נכנסתי ללחץ שזה לא יספיק ל 11 איש, ורציתי מיד להכין עוד אחת,
אבל לא היה זמן. הנחתי אותה בסלון, ליד מכונת הקפה, והלכתי להתארגן, וכשחזרתי ראיתי שבזמן הזה
עוד מישהו מבני הבית הספיק לעבור לידה וליישר עוד קצת, מהלחץ כמעט הלכתי לקנות עוגיות במכולת.
כשנגמרה הסדנה, המתבגרת נכנסה לסלון ושמעתי אותה צועקת לי למטבח, ״יש! נשארה מלא עוגה״
וזה הכי מוזר, כי היא נורא נורא טעימה וכי היו פה מלא אנשים, אבל יצא שאנחנו הרווחנו.
אני מתה על עוגות עם מייפל, ובכלל כל דבר שיש בו מייפל, זה אחד הטעמים האהובים עליי.
בשבוע שעבר הכנתי בקלאווה, ונשארה לי תערובת אגוזים טחונים וקינמון מהמילוי,
ואני הכי אוהבת לנצל שאריות, אז פשוט פיזרתי אותם מעל העוגה ויצא מדהים.
העוגה ממש פשוטה להכנה, ואפשר להפוך אותה בקלות לפרווה, ראו הערות בסוף המתכון למטה.
עוגת מייפל ואגוזים/תבנית אינגליש קייק
(לא חד פעמית)
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה
גביע (200 גר') שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל
1+1/4 כוסות (175גר') קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס אגוזים טחונים (אני ערבבתי אכוזי מלך ופקאנים) לא קלויים, מעורבבים עם 1/2 כפית קינמון וכפית סוכר חום
1/2 כוס (120 גר') סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים סוכר וסוכר וניל למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה
קמח ואבקת אפייה.
מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים באופן אחיד מעל את תערובת האגוזים
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים את העוגה, מחוררים אותה מעט עם קיסם, ושופכים מעליה סירופ מייפל.
(לא קורה כלום לאגוזים, אל תפחדו למזוג את המייפל מעליהם)
נותנים לעוגה להצטנן, כך היא גם סופגת את כל טעמי המייפל, ומגישים.
שומרים את העוגה בכלי אטום עד כשלושה ימים, ואפשר אפילו במקרר לארבעה ימים.
**כדי להפוך את העוגה לפרווה המירו שמנת חמוצה בקרם קוקוס או בשמנת צימחית באותה הכמות
**אפשר לוותר לחלוטין על האגוזים בעוגה ולהכין בלי
178 Comments
יששששששששששששששששששששששש… מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה? יום אחרי יום מתכון חדש?
לפנק, לפנק, לפנק…אין עליך קרן! פתחתי לך מועדון מעריצים במדינת תל אביב.
איזה כייף לי אסתר! תודה רבה רבה
היי קרן
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן/מלא?
איזה עוגה נדירה ובמקרר היא יותר טעימה עשיתי בגרסת הפרווה עם שמנת מתוקה אמאללה תודה על מתכונים קלים וטעעמים
היי קרן
מתכונים מעולים וטעימים מאוד.
מדוע העוגה שוקעת לי במרכז? והכנתי אותי לפחות 10 םעמים.
אולי היא לא מוכנה בפנים? אולי את אופה בטורבו? מורידה בכמות הסוכר ?
נראה מעולה, כרגיל..
עם איזה אגוזים את מכינה?
תודה על המתכון!
ערבבתי אגוזי מלך ו פקאן
הי קרן,
תודה על מתכון מושלם וטעים.
שאלה: למה האגוזים שקעו זה חא נראה אסתטי כמו בתמונה.
אשמח ואודה לתגובתך.
אולי אצלך הם היו קצת כבדים למסה של העוגה נסי להבא פחות אגוזים או להוסיף אחרי 10 דקות בתנור כשהשכבה העליונה של העוגה מעט מתייצבת
יצא טעים מאוד, תודה רבה לך!!!
תודה אירינה
למה הכוונה תבנית אינגליש לא חד פעמית?
תבנית מתכת, הן גדולות יותר
בתבנית חד פעמית לא תיכנס כל הבלילה ואז אפשר לחלק לשתיים והעוגות יצאו נמוכות מעט
היי קרן, קודם כל תודה! העוגה טעימה מאוד! אך יצאה לי מעט דחוסה, מה הסיבה?
מניחה שערבוב יתר או אפייה בתבנית קטנה מדי
היי קרן
אפשר לשים שמנת מתוקה חלבית במקום שמנת חמוצה ?
כן
מה אפשר לשים במקום אגוזים? רוצה להכין לילדים
לוותר עליהם לגמרי
אפשר להפוך את העוגה לעוגה ללא גלוטן?
הי מאי
רק עם קמח ללא גלוטן ואין לי נסיון איתו לצערי לא יכולה לעזור
עם קמח שקדים העוגה לא תחזיק
היי קרן נראה מעולה
תודה רבה
ממש בא לי להכין בתבנית עגולה קוטר 26 כזאת עם קליפס שמשחררים את הדפנות (אין לי אינגליש לא חד"פ). האם ניתן להכפיל את המתכון לדעתך כדי שיתאים לקוטר 26 עגול? תודה רבה
אין בעיה להכפיל
ללא גלוטן – אני החלפתי את הקמח בקמח מולינו כחול. יצא נפלא!
היי קרן,
רק רוצה לספר שאני עוקבת אחרייך כבר כמה חודשים גם באינסטגרם וגם בבלוג, הדברים שאת מכינה תמיד נראיים מעולה ובדרך כלל אני אפילו לא מצליחה לבחור איזה עוגה או מאפה להכין מרוב האופציות..
כמובן, הכל נראה אדירר
שבת שלום
תודה יובל!
היי, 2 שאלות בבקשה
האם ההקצפה עם וו גיטרה?
סירופ מייפל את משתמשת האמיתי או בסירופ בטעם מייפל?
הי שני
הקצפה עם בלון הקצפה
סירופ מייפל משתמשת לא באמיתי, את יכולה להתשמש בסירופ אמיתי אין בעיה
תודה על התשובה ! עוד לא יצא לי לעשות עם בלון הקצפה, פוחדת שהעוגה תיפול אחרי שתעלה, אם את מבינה את כוונתי. אנסה כפי שרשמת
לא מדובר בהקצפה של מרנג או קצפת אל תפחדי, אם יש לך מיקסר תשתמשי בו חבל שלא
מה שייצא ייצא טוב.
היי קרן,
במידה ומוותרים על האגוזים, עדיין פשוט לשפוך מעל את המייפל ?
בול!
היי קרן חורשת על המתכונים הנפלאים שלך !!אשמח לדעת אחת ולמיד מה נכון לעשות שרשום במפורש ביצה גוגל L ויש לי בבית m , האם לשים 4 ביצים במקום ה3 שרשומות או שזה מוגזם?
בעוגות בחושות רצוי להוסיף אחת
היי קרן,
האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן/מלא?
נראה לך אפשר גם לנסות לעשות את העוגה בחושה בלי מיקסר?
תודה!
קמח כוסמין לבן כן
כוסמין מלא יניב תוצאה דחוסה מדי
אין בעיה להכין בלי מיקסר, עם מטרפה ידנית או אפילו לערבב עם כף
היי קרן,
במידה ומוותרים על האגוזים, עדיין פשוט לשפוך מעל העוגה את המייפל ?
תודה,
אריאלה
נשמע מעולה. האם המידה של חצי כוס אגוזים זה לפני הטחינה או אחרי?
אחרי
העוגה הזו לא פחות ממושלמת, שזה מטורףףףףףףףףףףףףף! כ"כ פשוטה וכ"כ טעימה. תודה קרן יקרה!
תודה רבה רחלי!
בשום פנים לא לוותר על האגוזים!! כל " כוחה" של העוגה הוא באגוזיה. השתמשתי רק בפקאנים.
היי קרן, אחרי שהוספתי את הקמח והאבקת אפייה, כמה זמן לערבב במיקסר? (בשניות/דקות)
תודה רבה
שניות עד שמתאחד
היי קרן!
ניתן המיר בקמח תופח ?
ברור ולוותר על אבקת אפייה
האם יש אפשרות להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר כדי שהעוגה לא תהיה חלבית?
תודה רבה!
הי אחיה
שימי לה שבסוף הפוסט למטה יש אופציית המרה לפרווה (ותמיד כך כמעט הכל המתכונים שלי)
היי קרן
האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת חמוצה? או שלא מומלץ? תודה
לא מומלץ
אולי שמנת מתוקה להקצפה
אולי במקום שמנת חמוצה …למי ששואלת… לשים גריק. יוגורט יווני או גבינה לבנה
היי קרן ותודה על התגובה המהירה!
מעולה, אנסה ואני בטוח שיהיה מצוין!
סליחה שלא שמתי לב ועניתי בלשון נקבה:-)
היי קרן!
הכנתי והעוגה יוצאת מושלם, רק שהאגוזים שקעו לי לתחתית העוגה.. יש לך רעיון למה?
תודה!
הי
האם תוכלי לציין את גודל התבנית? תודה
הסטנדרטיות הן בדרך כלל 31×10 ס״מ
עוגה פצצה!
כל המתכונים שלך מעולים קרןןן.
בזכותך הפסקתי לפחד מאפייה
שמחה תמיד לשמוע תודה
יצאה מושלמת! כמו כל המתכונים המדויקים שלך
הי קרן האם אפשר להמיר שמנת למיץ תפוזים?
כן
עוגה מעולה! עוגת המייפל הכי טעימה שהכנתי EVER.
איזה כייף לשמוע, תודה!
אין לי שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט בין?
כן אין בעיה
הי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח תופח (במקום קמח+ אבקת אפיה), ואם כן באיזו כמות?
תודה.
אין בעיה להמיר לקמח תופח ולהוריד את אבקת האפיה
אותה כמות קמח כמו שרשום במתכון
תודה קרן.
בסופו של דבר ניצמדתי למתכון ויצא מעולה!!!
היי 🙂 אם אני רוצה לאפות עם חמאה מומסת ( נמנעת משמן קנולה..) כמה אצטרך לשים?
100 גר
היי קרן, העוגה מצוינת! הכנתי אותה כמה פעמים. חייבת רק לציין שמענייני בריאות המרתי את הקמח הלבן הקמח כוסמין מלא, השתמשתי בפחות סוכר וביוגורט במקום שמנת חמוצה. הדהים אותי שהיא עדיין יצאה כל כך אוורירית ככה. תודה ושבת שלום!(:
איזה כייף לשמוע גליה תודה
האם אפשר לשים גבינה חבנה במקום שמנת חמוצה?
אפשר
יצאה פשוט מעולה – רכה ונמסה בפה…
תודה רבה!
הייתי חייבת לחזור להודות לך:)
איזו עוגה מדהימה ומפתיעה!
רכה ואווירית כמו עננים, עדינה ומדויקת בטעמים,
והקראנצ׳יות של האגוזים עם הקינמון, חגיגה!
תודה רבה
תודה נגה שחזרת לספר
היי קרן
עוגה מעולה. ממש טעימה!
אבל למה העוגה מתפוצצת לי באמצע?
התנור חומם מראש על 170 מעלות כפי שרשום
מה הכוונה מתפוצצת? יש לה סדק למעלה? זה ממש יפה בעיני , זה טבען של עוגות בחושות
יש לך סדק יחסית רחב לאורך כל העוגה (חבל שלא צילמתי היא כבר חוסלה)
סדקים זה החיים
תהני מהם 🙂
הי קרן.
במרכיבים כתוב 2 שקיות סוכר וניל אך בהוראות המתכון לא כתוב מתי להכניס אותן..
תודה
תיקנתי תודה.
יחד עם הסוכר בהתחלה
היי קרן, האם אפשר להכין ללא מיקסר?
הי קרן
מתי שמים את הסוכר וניל?
תודה
היי קרן! רציתי לדעת האם קראמבל ילך טוב עם העוגה במקום האגוזים והאם אני יכולה לשים את המייפל כבר בתוך הבלילה על מנת שהקראמבל לא יהרס?
נראה לי שכן
הי קרן , הכנתי את העוגה אבל משום מה היא נפלה בגובה איך שהוצאתי אותה מהתנור . יש לך מושג למה זה יכול לקרות ?
כנראה שהיא לא היתה אפויה מספיק מבפנים
יכול להיות שחום התנור היה גבוה מדי והיא נאפתה מהר מבחוץ ולא מבפנים
היי קרן!
הכנתי והעוגה יוצאת מושלם, רק שהאגוזים שקעו לי לתחתית העוגה.. יש לך רעיון למה?
תודה!
אולי שמת כמות גדולה מדי והם היו קצת כבדים.. אפשר להוריד ולקצוץ ממש קטן
תודה על התשובה המהירה!
הכנתי שוב כמו שרשמת יצא מדהים והאגוזים לא שקעו❤️
תודה רבה!
שמחה ממש לשמוע
היי קרן רציתי לדעת האם אפשר להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום?
או שזה ייתן אפקט אחר לעוגה?
תודה רבה 🙂
אין בעיה להמיר בסוכר חום בהיר
היי קרן
במה אפשרי להמיר שמנת חמוצה אם אין לי בבית? אולי שמנת מתוקה אפשרי? תודה מראש 🙂
אפשר שמנת מתוקה
יצא פשוט הורססס!!!! תודה רבה על מתכון מדהים
עוגה שלמות!! איזו טעימה וואו!!
היי נראה מעולה
מה הכמויות ל2 אינגליש קייק?
והאם אפשר להמיר שמנת חמוצה במים/חלב? אם כן כמה זה יוצא? כוס?
אפשר להכפיל לשתי אינגליש , במקום שמנת חמוצה מיץ תפוזים 1/2 כוס
יצא אששש
רציתי לצרף תמונה לא ידעתי איך
נכון אין אפשרות רק לתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק, העיקר שיצא אששש
אחת העוגות המעולות! יש מצב שהחלפת השמן לחמאה עושה לעוגה מרקם דחוס יותר?
תמיד
היי
האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים? תודה
נראה מצוין! מתכנן להכין היום.
אם אני רוצה לשמור את העוגה בהקפאה, עדיף קודם לשפוך את המייפל ואז להקפיא, או לשפוך רק אחרי ההפשרה?
לא שופכים סירופ על עוגה קרה לכן רק כשהיא חמה. לצנן ולהקפיא
נראה מעולה! האם יתאים עם שקדים למעלה?
היי אפשר להמיר את הביצים לטבעוני?
לצערי לא מספיק למודת נסיון
אפשר לנסות עם רסק תפוחים אבל לא ניסיתי מעולם
הי , האם סירופ מייפל ממותק או סירופ טבעי נקי? בקיצור, איזה סירופ מייפל להשתמש?…
איזה שאת אוהבת, אני השתמשתי בממותק
היי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?
אפשרי
עשיתי, יצא טעים מאוד, תודה רבה.
תודה אירנה
היי קרן במידה ואין לי תבנית מלבנית איזה גודל של תבנית עגולה תתאים לעוגה?
20 סמ קוטר
מושלם מושלם מושלם
אפשרי להוסיף אגוזי לוז מסוכרים?
בטח
היי קודם על את מושלמת וכל המתכונים שלך מושלמים!!
שאלונת כשאת כותבת כפית וחצי אבקת אפייה לכמה גרם הכוונה?
אני משתמשת בשקיות הקטנות
כפית זה חמש גר׳
אני בדרכ לא שוקולת את מוציאה מהשקית הקטנה כפית וחצי
איזה עוגה נדירה ובמקרר היא יותר טעימה עשיתי בגרסת הפרווה עם שמנת מתוקה אמאללה תודה על מתכונים קלים וטעימים
תודה אורית
היי 🙂 יש אפשרות להחליף את היוגורט בחלב שיבולת שועל?
לא ניסיתי אני מניחה שכן
עשיתי עם קרם קוקוס ויצא מושלם! גם יפה וגם נינוח. תודה ❤️
תודה שושן
היי קרן, אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים? ואם כן כמה?
אפשר, באותה הכמות כמו השמנת
תודה רבה!
היי קרן נשמע מעולה
אפשר לוותר על ביצה אחת ? לשים רק שתי ביצים ? אם כן מה זה יעשה לעוגה ואם יש תחליף ?
עדיף להיצמד למתכון אבל לא נורא אם אין..
היי הכוונה להמיר 200 גרם שמנת חמוצה ב-200 גרם קרם קוקוס?
כן
הי קרן, זו עוגה מעולה!
אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית, בכדי לתת כשמתארחת.
איך להכין בכמויות?
אינגליש חד פעמית
הבחושה הראשונה שלי
למרות שעשיתי ים מתכונים שלך וכולם תמיד יוצאים וואו מעוגות חששתי
היא יצאה פשוט אלוהית
עוגת מייפל זה אהבת חיי ועכשיו זה אסון שאני יודעת להכין אחת כזו שווה
כמה שימחת תדה
מתכון מעולה!!
הכנתי כבר פעמיים פרווה עם קרם קוקוס ויצא להיט! הכנתי בתבנית עגולה ויצא בול
תודה!
היי קרן! הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים והיא פשוט מושלמת! אני רוצה להכין שוב אבל אין לי סוכר וניל 🙁 אפשר להמיר בתמצית וניל במקום ?
תודה!!
בטח שאפשר להמיר בתמצית
הייי לא כתבת מתי להוסיף את הקינמון ולא הסוםתי .זה נורא?
לא נורא
עשיתי את המתכון עם קמח קוסמין מלא, ממש טעים, ובטעות השמנת החמוצה לא התערבבה לי ונוצרה שכבה לבנה ושהעוגה יצאה זה היה אחד הדברים הטעימים שאכלנו..
מוזר ומעניין 🙂
היי קרן
העוגה הזו מככבת אצלי יש אפשרות לעשות אותה כשרה לפסח ?
כן להמיר את הקמח הלבן בקמח ללג לפסח ואולי 1/4 מהכמות להמיר לקמח שקדים
פשוטה וטעימה ברמות כרגיל
בלי קשר, הצעה לשיפור האתר- להוסיף את החלק של הוספת תגובה מעל כל התגובות, כדי שלא נצטרך לגלול על מאות התגובות של העוגה המוצלחת
עשיתי, יצא טעים מאוד, תודה רבה.
עוגה מושלמת! אוורירית, קלילה וטעימה מאוד. הכנתי בגרסת הפרווה, עם קרם קוקוס, ועפו על זה. תודה על עוד מתכון מעולה!
היי
האם ניתן להחליף את המייל בסילאן?
מייפל*
יקירה הכמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קטנות יותר מהסטנדרט?תודה
לא חושבת . זה ייצא אחד וקצת
היי, יש אפשרות להשתמש בלבן/רוויון במקום שמנת חמוצה? ואם כן באיזו כמות? יש לי בבית וחבל לזרוק
אפשר באותה הכמות של השמנת החמוצה שמצויינת במתכון
היי, לא כל-כך אוהבת את הטעם של מייפל. האם אפשר לשפוך במקומו ריבת משמש מחוממת?
תודה
ריבה לא נוזלית כמו מייפל ולכן ולא תיספג בעוגה. למה בעלם להכין עוגת מייפל אם לא אוהבים מייפל? יש עוד ככ הרבה עוגות שוות באתר בטעמים שבטוח אוהבים
אז אני חייבת לעדכן שניסיתי עם הריבה. חיממתי אותה במיקרו והיא נעשתה נוזלית ונספגה נהדר בעוגה. יצאה מעלף!
(ולמה להכין? בגלל קלות ההכנה, התגובות הנהדרות פה, ואהבתי את הרעיון של קראסט האגוזים למעלה)
תודה!
תודה טלי
עוגה מצויינת!
חוסלה תוך רגע,
הכנתי עם קמח כוסמין 80%, וסוכר חום, גרסת פרווה.
עסיסית ואוורירית!
תודהההה מאיה
היי קרן! העוגה יצאה לי רטובה מידי מה עושים?
אולי לא אפית מספיק
שלום רב,
אפשר להקפיא את העוגה אחרי ההכנה?
כמה זמן היא תישמר?
תודה רבה!
אפשר להקפיא לחודש
היי קרן, העוגה יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך אבל התערובת של האגוזים עם קינמון וסוכר חום נשרפה לי. זו לא פעם ראשונה שאני מכינה עוגה בסגנון, יש לך מושג למה?
אולי תורידי שלב בתנור
יש אפשרות להפחית בכמות הסוכר?
2-3 כפות ולא יותר
ב"ה
קרן אין עלייך הכנתי את העוגת מייפל ואגוזים שפרסמת באתר מאקו יצא נדיר יצא אשששש
ב"ה
קרן אין עלייך הכנתי את העוגת מייפל ואגוזים שפרסמת באתר מאקו יצא נדיר יצא אשששש
ב"ה
היי קרן מה שלומך?
הכנתי את העוגת מייפל שלך שפרסמת באתר מאקו יצא טיייללל
אחי ממש נהנה
ודה לך על מתכון מוצלח
תודה!!