מתכוני פרווהעוגותעוגות בחושות

עוגת מייפל ואגוזים

יולי 1, 2019 170 Comments

אני אוהבת לקבל את האורחים שבאים אליי לסדנאות עם קפה ועוגה חמה, של בית,

שמיד ירגישו נח ושיהיה להם טעים אבל אני תמיד מתפלאה כמה אין חוקים בדברים האלו,

ולפעמים בסדנה של 6 אנשים העוגה יכולה להתחסל תוך 10 דקות

ואותה עוגה, בסדנה של 11 איש תישאר כמעט בשלמותה.

בגלל זה אני משתדלת להכין בסדנאות עוגה לכיבוד כזו שגם שאר בני הבית אוהבים, כך כשכל האורחים הולכים,

וקרה הנס והעוגה לא נגמרה, יהיה לכולנו מה לנשנש עם כוס קפה, ולא יהיו תלונות שאין שום דבר מתוק בבית.

את עוגת המייפל הכנתי לפני סדנה עם די הרבה אנשים, צילמתי אותה והעברתי למטבח, המתבגרת חזרה הביתה

עוד לפני שהתחילה הסדנה, ובלי שראיתי התחילה ליישר את העוגה.

כשגיליתי שלסדנה נשארה חצי עוגה נכנסתי ללחץ שזה לא יספיק ל 11 איש, ורציתי מיד להכין עוד אחת,

אבל לא היה זמן. הנחתי אותה בסלון, ליד מכונת הקפה, והלכתי להתארגן, וכשחזרתי ראיתי שבזמן הזה

עוד מישהו מבני הבית הספיק לעבור לידה וליישר עוד קצת, מהלחץ כמעט הלכתי לקנות עוגיות במכולת.

כשנגמרה הסדנה, המתבגרת נכנסה לסלון ושמעתי אותה צועקת לי למטבח, ״יש! נשארה מלא עוגה״

וזה הכי מוזר, כי היא נורא נורא טעימה וכי היו פה מלא אנשים, אבל יצא שאנחנו הרווחנו.

אני מתה על עוגות עם מייפל, ובכלל כל דבר שיש בו מייפל, זה אחד הטעמים האהובים עליי.

בשבוע שעבר הכנתי בקלאווה, ונשארה לי תערובת אגוזים טחונים וקינמון מהמילוי,

ואני הכי אוהבת לנצל שאריות, אז פשוט פיזרתי אותם מעל העוגה ויצא מדהים.

העוגה ממש פשוטה להכנה, ואפשר להפוך אותה בקלות לפרווה, ראו הערות בסוף המתכון למטה.

עוגת מייפל ואגוזים/תבנית אינגליש קייק

(לא חד פעמית)

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר') סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר') שמן קנולה

גביע (200 גר') שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

1+1/4 כוסות (175גר') קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזים טחונים  (אני ערבבתי אכוזי מלך ופקאנים) לא קלויים, מעורבבים עם 1/2 כפית קינמון וכפית סוכר חום

1/2 כוס (120 גר') סירופ מייפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים סוכר וסוכר וניל למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה

קמח ואבקת אפייה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים באופן אחיד מעל את תערובת האגוזים

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה, מחוררים אותה מעט עם קיסם, ושופכים מעליה סירופ מייפל.

(לא קורה כלום לאגוזים, אל תפחדו למזוג את המייפל מעליהם)

נותנים לעוגה להצטנן, כך היא גם סופגת את כל טעמי המייפל, ומגישים.

שומרים את העוגה בכלי אטום עד כשלושה ימים, ואפשר אפילו במקרר לארבעה ימים.

**כדי להפוך את העוגה לפרווה המירו שמנת חמוצה בקרם קוקוס או בשמנת צימחית באותה הכמות

**אפשר לוותר לחלוטין על האגוזים בעוגה ולהכין בלי

 

 

Print Friendly, PDF & Email

170 Comments

אסתי טירר יולי 2, 2019 at 5:02 pm

יששששששששששששששששששששששש… מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה? יום אחרי יום מתכון חדש?
לפנק, לפנק, לפנק…אין עליך קרן! פתחתי לך מועדון מעריצים במדינת תל אביב.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2019 at 6:28 pm

איזה כייף לי אסתר! תודה רבה רבה

Reply
נופר יולי 4, 2019 at 11:50 am

היי קרן
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן/מלא?

Reply
אורית שלו אוקטובר 10, 2020 at 2:23 pm

איזה עוגה נדירה ובמקרר היא יותר טעימה עשיתי בגרסת הפרווה עם שמנת מתוקה אמאללה תודה על מתכונים קלים וטעעמים

Reply
גלית ספטמבר 7, 2023 at 7:47 pm

היי קרן
מתכונים מעולים וטעימים מאוד.
מדוע העוגה שוקעת לי במרכז? והכנתי אותי לפחות 10 םעמים.

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:56 pm

אולי היא לא מוכנה בפנים? אולי את אופה בטורבו? מורידה בכמות הסוכר ?

Reply
Gil יולי 2, 2019 at 7:53 pm

נראה מעולה, כרגיל..
עם איזה אגוזים את מכינה?
תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם יולי 2, 2019 at 8:13 pm

ערבבתי אגוזי מלך ו פקאן

Reply
נאווה דצמבר 22, 2023 at 5:55 pm

הי קרן,
תודה על מתכון מושלם וטעים.
שאלה: למה האגוזים שקעו זה חא נראה אסתטי כמו בתמונה.
אשמח ואודה לתגובתך.

Reply
קרן אגם דצמבר 26, 2023 at 4:13 pm

אולי אצלך הם היו קצת כבדים למסה של העוגה נסי להבא פחות אגוזים או להוסיף אחרי 10 דקות בתנור כשהשכבה העליונה של העוגה מעט מתייצבת

Reply
אירינה יוני 8, 2022 at 2:26 pm

יצא טעים מאוד, תודה רבה לך!!!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 7:24 am

תודה אירינה

Reply
ממ יולי 3, 2019 at 8:02 am

למה הכוונה תבנית אינגליש לא חד פעמית?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2019 at 10:02 am

תבנית מתכת, הן גדולות יותר
בתבנית חד פעמית לא תיכנס כל הבלילה ואז אפשר לחלק לשתיים והעוגות יצאו נמוכות מעט

Reply
אור ינואר 31, 2021 at 10:30 pm

היי קרן, קודם כל תודה! העוגה טעימה מאוד! אך יצאה לי מעט דחוסה, מה הסיבה?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2021 at 10:08 am

מניחה שערבוב יתר או אפייה בתבנית קטנה מדי

Reply
מיכל פברואר 10, 2022 at 7:59 am

היי קרן
אפשר לשים שמנת מתוקה חלבית במקום שמנת חמוצה ?

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2022 at 1:01 pm

כן

Reply
גל יולי 3, 2019 at 12:38 pm

מה אפשר לשים במקום אגוזים? רוצה להכין לילדים

Reply
קרן אגם יולי 3, 2019 at 12:39 pm

לוותר עליהם לגמרי

Reply
מאי יולי 4, 2019 at 8:56 pm

אפשר להפוך את העוגה לעוגה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2019 at 9:45 am

הי מאי
רק עם קמח ללא גלוטן ואין לי נסיון איתו לצערי לא יכולה לעזור
עם קמח שקדים העוגה לא תחזיק

Reply
עתליה יוני 4, 2020 at 3:17 pm

היי קרן נראה מעולה
תודה רבה
ממש בא לי להכין בתבנית עגולה קוטר 26 כזאת עם קליפס שמשחררים את הדפנות (אין לי אינגליש לא חד"פ). האם ניתן להכפיל את המתכון לדעתך כדי שיתאים לקוטר 26 עגול? תודה רבה

קרן אגם יוני 4, 2020 at 5:22 pm

אין בעיה להכפיל

זהבה ינואר 27, 2023 at 4:40 pm

ללא גלוטן – אני החלפתי את הקמח בקמח מולינו כחול. יצא נפלא!

Reply
יובל פלולי אוגוסט 28, 2020 at 1:27 pm

היי קרן,
רק רוצה לספר שאני עוקבת אחרייך כבר כמה חודשים גם באינסטגרם וגם בבלוג, הדברים שאת מכינה תמיד נראיים מעולה ובדרך כלל אני אפילו לא מצליחה לבחור איזה עוגה או מאפה להכין מרוב האופציות..
כמובן, הכל נראה אדירר

שבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:04 pm

תודה יובל!

Reply
שני יולי 3, 2019 at 8:27 pm

היי, 2 שאלות בבקשה
האם ההקצפה עם וו גיטרה?
סירופ מייפל את משתמשת האמיתי או בסירופ בטעם מייפל?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 8:18 am

הי שני
הקצפה עם בלון הקצפה
סירופ מייפל משתמשת לא באמיתי, את יכולה להתשמש בסירופ אמיתי אין בעיה

Reply
שני יולי 4, 2019 at 1:41 pm

תודה על התשובה ! עוד לא יצא לי לעשות עם בלון הקצפה, פוחדת שהעוגה תיפול אחרי שתעלה, אם את מבינה את כוונתי. אנסה כפי שרשמת

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 1:47 pm

לא מדובר בהקצפה של מרנג או קצפת אל תפחדי, אם יש לך מיקסר תשתמשי בו חבל שלא
מה שייצא ייצא טוב.

Reply
ariella יולי 4, 2019 at 12:20 pm

היי קרן,
במידה ומוותרים על האגוזים, עדיין פשוט לשפוך מעל את המייפל ?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 1:17 pm

בול!

Reply
Bar kerem אוגוסט 12, 2021 at 4:13 pm

היי קרן חורשת על המתכונים הנפלאים שלך !!אשמח לדעת אחת ולמיד מה נכון לעשות שרשום במפורש ביצה גוגל L ויש לי בבית m , האם לשים 4 ביצים במקום ה3 שרשומות או שזה מוגזם?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:36 pm

בעוגות בחושות רצוי להוסיף אחת

Reply
נופר יולי 4, 2019 at 12:26 pm

היי קרן,

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן/מלא?

נראה לך אפשר גם לנסות לעשות את העוגה בחושה בלי מיקסר?

תודה!

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 1:18 pm

קמח כוסמין לבן כן
כוסמין מלא יניב תוצאה דחוסה מדי
אין בעיה להכין בלי מיקסר, עם מטרפה ידנית או אפילו לערבב עם כף

Reply
ariella יולי 4, 2019 at 12:38 pm

היי קרן,
במידה ומוותרים על האגוזים, עדיין פשוט לשפוך מעל העוגה את המייפל ?
תודה,
אריאלה

Reply
חן פברואר 16, 2022 at 1:00 pm

נשמע מעולה. האם המידה של חצי כוס אגוזים זה לפני הטחינה או אחרי?

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2022 at 1:04 pm

אחרי

Reply
רחלי בליצר יולי 6, 2019 at 4:40 pm

העוגה הזו לא פחות ממושלמת, שזה מטורףףףףףףףףףףףףף! כ"כ פשוטה וכ"כ טעימה. תודה קרן יקרה!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2019 at 7:09 am

תודה רבה רחלי!

Reply
רחלי בליצר יולי 6, 2019 at 4:41 pm

בשום פנים לא לוותר על האגוזים!! כל " כוחה" של העוגה הוא באגוזיה. השתמשתי רק בפקאנים.

Reply
עודד יולי 25, 2021 at 2:32 pm

היי קרן, אחרי שהוספתי את הקמח והאבקת אפייה, כמה זמן לערבב במיקסר? (בשניות/דקות)
תודה רבה

Reply
קרן אגם יולי 25, 2021 at 9:55 pm

שניות עד שמתאחד

Reply
רותם אוגוסט 28, 2021 at 9:43 am

היי קרן!
ניתן המיר בקמח תופח ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2021 at 12:16 pm

ברור ולוותר על אבקת אפייה

Reply
אחיה יולי 8, 2019 at 10:46 am

האם יש אפשרות להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר כדי שהעוגה לא תהיה חלבית?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 8, 2019 at 10:56 am

הי אחיה
שימי לה שבסוף הפוסט למטה יש אופציית המרה לפרווה (ותמיד כך כמעט הכל המתכונים שלי)

Reply
סיון יולי 21, 2020 at 3:37 pm

היי קרן
האם אפשר להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת חמוצה? או שלא מומלץ? תודה

Reply
קרן אגם יולי 21, 2020 at 4:06 pm

לא מומלץ
אולי שמנת מתוקה להקצפה

Reply
יעל אפריל 11, 2021 at 4:54 pm

אולי במקום שמנת חמוצה …למי ששואלת… לשים גריק. יוגורט יווני או גבינה לבנה

אחיה יולי 8, 2019 at 11:32 am

היי קרן ותודה על התגובה המהירה!
מעולה, אנסה ואני בטוח שיהיה מצוין!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2019 at 10:48 am

סליחה שלא שמתי לב ועניתי בלשון נקבה:-)

Reply
חן אפריל 23, 2020 at 8:14 pm

היי קרן!
הכנתי והעוגה יוצאת מושלם, רק שהאגוזים שקעו לי לתחתית העוגה.. יש לך רעיון למה?
תודה!

Reply
Rachel יולי 19, 2019 at 12:48 am

הי
האם תוכלי לציין את גודל התבנית? תודה

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 10:03 am

הסטנדרטיות הן בדרך כלל 31×10 ס״מ

Reply
שלי אוגוסט 16, 2020 at 7:54 pm

עוגה פצצה!
כל המתכונים שלך מעולים קרןןן.
בזכותך הפסקתי לפחד מאפייה

Reply
קרן אגם אוגוסט 17, 2020 at 6:25 am

שמחה תמיד לשמוע תודה

Reply
מיכל יולי 23, 2019 at 11:22 am

יצאה מושלמת! כמו כל המתכונים המדויקים שלך

Reply
דנה ינואר 31, 2023 at 5:48 pm

הי קרן האם אפשר להמיר שמנת למיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2023 at 4:10 pm

כן

Reply
שירה יולי 30, 2019 at 12:28 pm

עוגה מעולה! עוגת המייפל הכי טעימה שהכנתי EVER.

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 12:43 pm

איזה כייף לשמוע, תודה!

Reply
אסנת ספטמבר 14, 2019 at 1:34 pm

אין לי שמנת חמוצה אפשר להשתמש ביוגורט בין?

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2019 at 2:47 pm

כן אין בעיה

Reply
קרן ספטמבר 28, 2019 at 5:43 pm

הי קרן, האם אפשר להשתמש בקמח תופח (במקום קמח+ אבקת אפיה), ואם כן באיזו כמות?
תודה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2019 at 10:30 pm

אין בעיה להמיר לקמח תופח ולהוריד את אבקת האפיה
אותה כמות קמח כמו שרשום במתכון

Reply
קרן ספטמבר 28, 2019 at 10:50 pm

תודה קרן.
בסופו של דבר ניצמדתי למתכון ויצא מעולה!!!

Reply
Sivan נובמבר 1, 2019 at 10:17 am

היי 🙂 אם אני רוצה לאפות עם חמאה מומסת ( נמנעת משמן קנולה..) כמה אצטרך לשים?

Reply
קרן אגם נובמבר 2, 2019 at 3:44 pm

100 גר

Reply
גליה נובמבר 15, 2019 at 8:11 pm

היי קרן, העוגה מצוינת! הכנתי אותה כמה פעמים. חייבת רק לציין שמענייני בריאות המרתי את הקמח הלבן הקמח כוסמין מלא, השתמשתי בפחות סוכר וביוגורט במקום שמנת חמוצה. הדהים אותי שהיא עדיין יצאה כל כך אוורירית ככה. תודה ושבת שלום!(:

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2019 at 8:15 pm

איזה כייף לשמוע גליה תודה

Reply
נופר דצמבר 9, 2019 at 12:00 pm

האם אפשר לשים גבינה חבנה במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2019 at 10:06 pm

אפשר

Reply
Rinat דצמבר 18, 2019 at 8:59 pm

יצאה פשוט מעולה – רכה ונמסה בפה…
תודה רבה!

Reply
נגה דצמבר 21, 2019 at 4:52 pm

הייתי חייבת לחזור להודות לך:)
איזו עוגה מדהימה ומפתיעה!
רכה ואווירית כמו עננים, עדינה ומדויקת בטעמים,
והקראנצ׳יות של האגוזים עם הקינמון, חגיגה!
תודה רבה

Reply
קרן אגם דצמבר 21, 2019 at 6:06 pm

תודה נגה שחזרת לספר

Reply
יפית ינואר 9, 2020 at 4:07 pm

היי קרן
עוגה מעולה. ממש טעימה!
אבל למה העוגה מתפוצצת לי באמצע?
התנור חומם מראש על 170 מעלות כפי שרשום

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2020 at 8:37 pm

מה הכוונה מתפוצצת? יש לה סדק למעלה? זה ממש יפה בעיני , זה טבען של עוגות בחושות

Reply
יפית ינואר 12, 2020 at 2:30 pm

יש לך סדק יחסית רחב לאורך כל העוגה (חבל שלא צילמתי היא כבר חוסלה)

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2020 at 2:45 pm

סדקים זה החיים
תהני מהם 🙂

Reply
חמוטל ינואר 10, 2020 at 2:23 pm

הי קרן.
במרכיבים כתוב 2 שקיות סוכר וניל אך בהוראות המתכון לא כתוב מתי להכניס אותן..
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2020 at 2:27 pm

תיקנתי תודה.
יחד עם הסוכר בהתחלה

Reply
Raz ינואר 14, 2022 at 11:32 am

היי קרן, האם אפשר להכין ללא מיקסר?

Reply
חמוטל ינואר 10, 2020 at 2:26 pm

הי קרן
מתי שמים את הסוכר וניל?
תודה

Reply
liri adler ינואר 23, 2020 at 11:37 pm

היי קרן! רציתי לדעת האם קראמבל ילך טוב עם העוגה במקום האגוזים והאם אני יכולה לשים את המייפל כבר בתוך הבלילה על מנת שהקראמבל לא יהרס?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 7:16 am

נראה לי שכן

Reply
רקפת פברואר 1, 2020 at 6:16 am

הי קרן , הכנתי את העוגה אבל משום מה היא נפלה בגובה איך שהוצאתי אותה מהתנור . יש לך מושג למה זה יכול לקרות ?

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2020 at 6:20 am

כנראה שהיא לא היתה אפויה מספיק מבפנים
יכול להיות שחום התנור היה גבוה מדי והיא נאפתה מהר מבחוץ ולא מבפנים

Reply
חן אפריל 23, 2020 at 8:26 pm

היי קרן!
הכנתי והעוגה יוצאת מושלם, רק שהאגוזים שקעו לי לתחתית העוגה.. יש לך רעיון למה?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 9:01 pm

אולי שמת כמות גדולה מדי והם היו קצת כבדים.. אפשר להוריד ולקצוץ ממש קטן

Reply
חן אפריל 23, 2020 at 11:16 pm

תודה על התשובה המהירה!
הכנתי שוב כמו שרשמת יצא מדהים והאגוזים לא שקעו❤️
תודה רבה!

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2020 at 11:30 pm

שמחה ממש לשמוע

Reply
עומר יולי 1, 2020 at 4:00 pm

היי קרן רציתי לדעת האם אפשר להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום?
או שזה ייתן אפקט אחר לעוגה?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 1, 2020 at 4:32 pm

אין בעיה להמיר בסוכר חום בהיר

Reply
קארין יולי 4, 2020 at 1:25 pm

היי קרן
במה אפשרי להמיר שמנת חמוצה אם אין לי בבית? אולי שמנת מתוקה אפשרי? תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם יולי 4, 2020 at 2:11 pm

אפשר שמנת מתוקה

Reply
קארין יולי 4, 2020 at 6:51 pm

יצא פשוט הורססס!!!! תודה רבה על מתכון מדהים

Reply
בתאל ינואר 23, 2021 at 6:40 pm

עוגה שלמות!! איזו טעימה וואו!!

Reply
הדס ינואר 8, 2021 at 1:31 pm

היי נראה מעולה
מה הכמויות ל2 אינגליש קייק?
והאם אפשר להמיר שמנת חמוצה במים/חלב? אם כן כמה זה יוצא? כוס?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 3:06 pm

אפשר להכפיל לשתי אינגליש , במקום שמנת חמוצה מיץ תפוזים 1/2 כוס

Reply
אלמוג לסרי מאי 31, 2021 at 1:01 pm

יצא אששש
רציתי לצרף תמונה לא ידעתי איך

קרן אגם יוני 1, 2021 at 10:25 am

נכון אין אפשרות רק לתייג אותי באינסטגרם או בפייסבוק, העיקר שיצא אששש

בתאל יולי 26, 2020 at 3:57 pm

אחת העוגות המעולות! יש מצב שהחלפת השמן לחמאה עושה לעוגה מרקם דחוס יותר?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2020 at 3:57 pm

תמיד

Reply
מור אוגוסט 9, 2020 at 4:29 am

היי
האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים? תודה

Reply
גלעד ספטמבר 4, 2020 at 10:21 am

נראה מצוין! מתכנן להכין היום.
אם אני רוצה לשמור את העוגה בהקפאה, עדיף קודם לשפוך את המייפל ואז להקפיא, או לשפוך רק אחרי ההפשרה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 4, 2020 at 1:45 pm

לא שופכים סירופ על עוגה קרה לכן רק כשהיא חמה. לצנן ולהקפיא

Reply
מירב אוגוסט 25, 2022 at 7:59 pm

נראה מעולה! האם יתאים עם שקדים למעלה?

Reply
דיקלה ספטמבר 10, 2020 at 6:12 pm

היי אפשר להמיר את הביצים לטבעוני?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:44 pm

לצערי לא מספיק למודת נסיון
אפשר לנסות עם רסק תפוחים אבל לא ניסיתי מעולם

Reply
ANAT FABER ספטמבר 27, 2020 at 11:27 pm

הי , האם סירופ מייפל ממותק או סירופ טבעי נקי? בקיצור, איזה סירופ מייפל להשתמש?…

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2020 at 7:01 am

איזה שאת אוהבת, אני השתמשתי בממותק

Reply
יערה סטטמן ספטמבר 29, 2020 at 5:01 pm

היי, אפשר להחליף את השמנת החמוצה בשמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 5:17 pm

אפשרי

Reply
אירינה יוני 11, 2022 at 9:55 pm

עשיתי, יצא טעים מאוד, תודה רבה.

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 9:56 pm

תודה אירנה

Reply
יסמין לויפר אוקטובר 1, 2020 at 4:24 pm

היי קרן במידה ואין לי תבנית מלבנית איזה גודל של תבנית עגולה תתאים לעוגה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 5:47 pm

20 סמ קוטר

Reply
ליה אוקטובר 2, 2020 at 2:52 am

מושלם מושלם מושלם
אפשרי להוסיף אגוזי לוז מסוכרים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2020 at 6:53 am

בטח

Reply
ניקה אוקטובר 4, 2020 at 12:53 pm

היי קודם על את מושלמת וכל המתכונים שלך מושלמים!!

שאלונת כשאת כותבת כפית וחצי אבקת אפייה לכמה גרם הכוונה?
אני משתמשת בשקיות הקטנות

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 7:59 pm

כפית זה חמש גר׳
אני בדרכ לא שוקולת את מוציאה מהשקית הקטנה כפית וחצי

Reply
אורית שלו אוקטובר 10, 2020 at 3:58 pm

איזה עוגה נדירה ובמקרר היא יותר טעימה עשיתי בגרסת הפרווה עם שמנת מתוקה אמאללה תודה על מתכונים קלים וטעימים

Reply
קרן אגם אוקטובר 10, 2020 at 4:50 pm

תודה אורית

Reply
הדס אוקטובר 29, 2020 at 9:29 am

היי 🙂 יש אפשרות להחליף את היוגורט בחלב שיבולת שועל?

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2020 at 9:40 am

לא ניסיתי אני מניחה שכן

Reply
שושן אוקטובר 30, 2020 at 9:19 am

עשיתי עם קרם קוקוס ויצא מושלם! גם יפה וגם נינוח. תודה ❤️

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2020 at 9:57 am

תודה שושן

Reply
נירית נובמבר 8, 2020 at 12:27 pm

היי קרן, אפשר להמיר את השמנת החמוצה במיץ תפוזים? ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם נובמבר 8, 2020 at 6:36 pm

אפשר, באותה הכמות כמו השמנת

Reply
נירית נובמבר 8, 2020 at 7:24 pm

תודה רבה!

Reply
איילת מרץ 26, 2021 at 6:50 pm

היי קרן נשמע מעולה
אפשר לוותר על ביצה אחת ? לשים רק שתי ביצים ? אם כן מה זה יעשה לעוגה ואם יש תחליף ?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 7:15 pm

עדיף להיצמד למתכון אבל לא נורא אם אין..

Reply
לורן אוגוסט 6, 2021 at 11:43 am

היי הכוונה להמיר 200 גרם שמנת חמוצה ב-200 גרם קרם קוקוס?

Reply
קרן אגם אוגוסט 6, 2021 at 1:15 pm

כן

Reply
קרן ספטמבר 4, 2021 at 2:32 pm

הי קרן, זו עוגה מעולה!
אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית, בכדי לתת כשמתארחת.
איך להכין בכמויות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:16 am

אינגליש חד פעמית

Reply
נדין ספטמבר 14, 2021 at 9:34 pm

הבחושה הראשונה שלי
למרות שעשיתי ים מתכונים שלך וכולם תמיד יוצאים וואו מעוגות חששתי
היא יצאה פשוט אלוהית
עוגת מייפל זה אהבת חיי ועכשיו זה אסון שאני יודעת להכין אחת כזו שווה

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2021 at 6:36 am

כמה שימחת תדה

Reply
מעין אוקטובר 3, 2021 at 2:12 pm

מתכון מעולה!!
הכנתי כבר פעמיים פרווה עם קרם קוקוס ויצא להיט! הכנתי בתבנית עגולה ויצא בול

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2021 at 6:50 am

תודה!

Reply
גל אור נובמבר 3, 2021 at 7:13 pm

היי קרן! הכנתי את העוגה כבר כמה פעמים והיא פשוט מושלמת! אני רוצה להכין שוב אבל אין לי סוכר וניל 🙁 אפשר להמיר בתמצית וניל במקום ?
תודה!!

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:57 pm

בטח שאפשר להמיר בתמצית

Reply
רמית מרץ 4, 2022 at 2:52 pm

הייי לא כתבת מתי להוסיף את הקינמון ולא הסוםתי .זה נורא?

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 3:33 pm

לא נורא

Reply
אמיליה מרץ 5, 2022 at 5:38 pm

עשיתי את המתכון עם קמח קוסמין מלא, ממש טעים, ובטעות השמנת החמוצה לא התערבבה לי ונוצרה שכבה לבנה ושהעוגה יצאה זה היה אחד הדברים הטעימים שאכלנו..

Reply
קרן אגם מרץ 6, 2022 at 2:43 pm

מוזר ומעניין 🙂

Reply
אודליה אפריל 11, 2022 at 3:19 pm

היי קרן
העוגה הזו מככבת אצלי יש אפשרות לעשות אותה כשרה לפסח ?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2022 at 4:40 pm

כן להמיר את הקמח הלבן בקמח ללג לפסח ואולי 1/4 מהכמות להמיר לקמח שקדים

Reply
ולרי יוני 2, 2022 at 11:21 pm

פשוטה וטעימה ברמות כרגיל
בלי קשר, הצעה לשיפור האתר- להוסיף את החלק של הוספת תגובה מעל כל התגובות, כדי שלא נצטרך לגלול על מאות התגובות של העוגה המוצלחת

Reply
אירינה יוני 11, 2022 at 9:58 pm

עשיתי, יצא טעים מאוד, תודה רבה.

Reply
ענבל אוקטובר 28, 2022 at 3:20 pm

עוגה מושלמת! אוורירית, קלילה וטעימה מאוד. הכנתי בגרסת הפרווה, עם קרם קוקוס, ועפו על זה. תודה על עוד מתכון מעולה!

Reply
מעיין אוקטובר 7, 2022 at 10:04 am

היי
האם ניתן להחליף את המייל בסילאן?

Reply
מעיין אוקטובר 7, 2022 at 10:05 am

מייפל*

Reply
lea פברואר 22, 2023 at 4:46 pm

יקירה הכמות מספיקה ל2 תבניות אינגליש קטנות יותר מהסטנדרט?תודה

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2023 at 7:46 pm

לא חושבת . זה ייצא אחד וקצת

Reply
תמיר מרץ 5, 2023 at 11:38 am

היי, יש אפשרות להשתמש בלבן/רוויון במקום שמנת חמוצה? ואם כן באיזו כמות? יש לי בבית וחבל לזרוק

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2023 at 4:53 pm

אפשר באותה הכמות של השמנת החמוצה שמצויינת במתכון

Reply
טלי אוגוסט 4, 2023 at 6:44 pm

היי, לא כל-כך אוהבת את הטעם של מייפל. האם אפשר לשפוך במקומו ריבת משמש מחוממת?
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2023 at 7:40 am

ריבה לא נוזלית כמו מייפל ולכן ולא תיספג בעוגה. למה בעלם להכין עוגת מייפל אם לא אוהבים מייפל? יש עוד ככ הרבה עוגות שוות באתר בטעמים שבטוח אוהבים

Reply
טלי אוגוסט 9, 2023 at 10:32 pm

אז אני חייבת לעדכן שניסיתי עם הריבה. חיממתי אותה במיקרו והיא נעשתה נוזלית ונספגה נהדר בעוגה. יצאה מעלף!
(ולמה להכין? בגלל קלות ההכנה, התגובות הנהדרות פה, ואהבתי את הרעיון של קראסט האגוזים למעלה)
תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2023 at 1:47 pm

תודה טלי

Reply
מאיה ספטמבר 17, 2023 at 9:06 pm

עוגה מצויינת!
חוסלה תוך רגע,
הכנתי עם קמח כוסמין 80%, וסוכר חום, גרסת פרווה.
עסיסית ואוורירית!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:27 am

תודהההה מאיה

Reply
חגית אוקטובר 12, 2023 at 4:59 pm

היי קרן! העוגה יצאה לי רטובה מידי מה עושים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 7:58 am

אולי לא אפית מספיק

Reply
הודיה ינואר 2, 2024 at 10:27 pm

שלום רב,
אפשר להקפיא את העוגה אחרי ההכנה?
כמה זמן היא תישמר?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2024 at 5:46 pm

אפשר להקפיא לחודש

Reply

Leave a Comment