עוגותעוגות בחושות

עוגת מייפל ואגוזים

יולי 1, 2019 29 Comments

אני אוהבת לקבל את האורחים שבאים אליי לסדנאות עם קפה ועוגה חמה, של בית,

שמיד ירגישו נח ושיהיה להם טעים אבל אני תמיד מתפלאה כמה אין חוקים בדברים האלו,

ולפעמים בסדנה של 6 אנשים העוגה יכולה להתחסל תוך 10 דקות

ואותה עוגה, בסדנה של 11 איש תישאר כמעט בשלמותה.

בגלל זה אני משתדלת להכין בסדנאות עוגה לכיבוד כזו שגם שאר בני הבית אוהבים, כך כשכל האורחים הולכים,

וקרה הנס והעוגה לא נגמרה, יהיה לכולנו מה לנשנש עם כוס קפה, ולא יהיו תלונות שאין שום דבר מתוק בבית.

את עוגת המייפל הכנתי לפני סדנה עם די הרבה אנשים, צילמתי אותה והעברתי למטבח, המתבגרת חזרה הביתה

עוד לפני שהתחילה הסדנה, ובלי שראיתי התחילה ליישר את העוגה.

כשגיליתי שלסדנה נשארה חצי עוגה נכנסתי ללחץ שזה לא יספיק ל 11 איש, ורציתי מיד להכין עוד אחת,

אבל לא היה זמן. הנחתי אותה בסלון, ליד מכונת הקפה, והלכתי להתארגן, וכשחזרתי ראיתי שבזמן הזה

עוד מישהו מבני הבית הספיק לעבור לידה וליישר עוד קצת, מהלחץ כמעט הלכתי לקנות עוגיות במכולת.

כשנגמרה הסדנה, המתבגרת נכנסה לסלון ושמעתי אותה צועקת לי למטבח, ״יש! נשארה מלא עוגה״

וזה הכי מוזר, כי היא נורא נורא טעימה וכי היו פה מלא אנשים, אבל יצא שאנחנו הרווחנו.

אני מתה על עוגות עם מייפל, ובכלל כל דבר שיש בו מייפל, זה אחד הטעמים האהובים עליי.

בשבוע שעבר הכנתי בקלאווה, ונשארה לי תערובת אגוזים טחונים וקינמון מהמילוי,

ואני הכי אוהבת לנצל שאריות, אז פשוט פיזרתי אותם מעל העוגה ויצא מדהים.

העוגה ממש פשוטה להכנה, ואפשר להפוך אותה בקלות לפרווה, ראו הערות בסוף המתכון למטה.

עוגת מייפל ואגוזים/תבנית אינגליש קייק

(לא חד פעמית)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן

1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה

גביע (200 גר׳) שמנת חמוצה

2 שקיות סוכר וניל

1+1/4 כוסות (175גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזים טחונים  (אני ערבבתי אכוזי מלך ופקאנים) לא קלויים, מעורבבים עם 1/2 כפית קינמון וכפית סוכר חום

1/2 כוס (120 גר׳) סירופ מייפל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים שמנת חמוצה

קמח ואבקת אפייה.

מעבירים את התערובת לתבנית, ומפזרים באופן אחיד מעל את תערובת האגוזים

אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה, מחוררים אותה מעט עם קיסם, ושופכים מעליה סירופ מייפל.

(לא קורה כלום לאגוזים, אל תפחדו למזוג את המייפל מעליהם)

נותנים לעוגה להצטנן, כך היא גם סופגת את כל טעמי המייפל, ומגישים.

שומרים את העוגה בכלי אטום עד כשלושה ימים, ואפשר אפילו במקרר לארבעה ימים.

**כדי להפוך את העוגה לפרווה המירו שמנת חמוצה בקרם קוקוס או בשמנת צימחית באותה הכמות

**אפשר לוותר לחלוטין על האגוזים בעוגה ולהכין בלי

 

 

Print Friendly, PDF & Email

29 Comments

אסתי טירר יולי 2, 2019 at 5:02 pm

יששששששששששששששששששששששש… מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה? יום אחרי יום מתכון חדש?
לפנק, לפנק, לפנק…אין עליך קרן! פתחתי לך מועדון מעריצים במדינת תל אביב.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2019 at 6:28 pm

איזה כייף לי אסתר! תודה רבה רבה

Reply
נופר יולי 4, 2019 at 11:50 am

היי קרן
אפשר להמיר את הקמח בקמח כוסמין לבן/מלא?

Reply
Gil יולי 2, 2019 at 7:53 pm

נראה מעולה, כרגיל..
עם איזה אגוזים את מכינה?
תודה על המתכון!

Reply
קרן אגם יולי 2, 2019 at 8:13 pm

ערבבתי אגוזי מלך ו פקאן

Reply
ממ יולי 3, 2019 at 8:02 am

למה הכוונה תבנית אינגליש לא חד פעמית?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2019 at 10:02 am

תבנית מתכת, הן גדולות יותר
בתבנית חד פעמית לא תיכנס כל הבלילה ואז אפשר לחלק לשתיים והעוגות יצאו נמוכות מעט

Reply
גל יולי 3, 2019 at 12:38 pm

מה אפשר לשים במקום אגוזים? רוצה להכין לילדים

Reply
קרן אגם יולי 3, 2019 at 12:39 pm

לוותר עליהם לגמרי

Reply
מאי יולי 4, 2019 at 8:56 pm

אפשר להפוך את העוגה לעוגה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2019 at 9:45 am

הי מאי
רק עם קמח ללא גלוטן ואין לי נסיון איתו לצערי לא יכולה לעזור
עם קמח שקדים העוגה לא תחזיק

Reply
שני יולי 3, 2019 at 8:27 pm

היי, 2 שאלות בבקשה
האם ההקצפה עם וו גיטרה?
סירופ מייפל את משתמשת האמיתי או בסירופ בטעם מייפל?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 8:18 am

הי שני
הקצפה עם בלון הקצפה
סירופ מייפל משתמשת לא באמיתי, את יכולה להתשמש בסירופ אמיתי אין בעיה

Reply
שני יולי 4, 2019 at 1:41 pm

תודה על התשובה ! עוד לא יצא לי לעשות עם בלון הקצפה, פוחדת שהעוגה תיפול אחרי שתעלה, אם את מבינה את כוונתי. אנסה כפי שרשמת

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 1:47 pm

לא מדובר בהקצפה של מרנג או קצפת אל תפחדי, אם יש לך מיקסר תשתמשי בו חבל שלא
מה שייצא ייצא טוב.

Reply
ariella יולי 4, 2019 at 12:20 pm

היי קרן,
במידה ומוותרים על האגוזים, עדיין פשוט לשפוך מעל את המייפל ?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 1:17 pm

בול!

Reply
נופר יולי 4, 2019 at 12:26 pm

היי קרן,

האם אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין לבן/מלא?

נראה לך אפשר גם לנסות לעשות את העוגה בחושה בלי מיקסר?

תודה!

Reply
קרן אגם יולי 4, 2019 at 1:18 pm

קמח כוסמין לבן כן
כוסמין מלא יניב תוצאה דחוסה מדי
אין בעיה להכין בלי מיקסר, עם מטרפה ידנית או אפילו לערבב עם כף

Reply
ariella יולי 4, 2019 at 12:38 pm

היי קרן,
במידה ומוותרים על האגוזים, עדיין פשוט לשפוך מעל העוגה את המייפל ?
תודה,
אריאלה

Reply
רחלי בליצר יולי 6, 2019 at 4:40 pm

העוגה הזו לא פחות ממושלמת, שזה מטורףףףףףףףףףףףףף! כ"כ פשוטה וכ"כ טעימה. תודה קרן יקרה!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2019 at 7:09 am

תודה רבה רחלי!

Reply
רחלי בליצר יולי 6, 2019 at 4:41 pm

בשום פנים לא לוותר על האגוזים!! כל " כוחה" של העוגה הוא באגוזיה. השתמשתי רק בפקאנים.

Reply
אחיה יולי 8, 2019 at 10:46 am

האם יש אפשרות להמיר את השמנת חמוצה במשהו אחר כדי שהעוגה לא תהיה חלבית?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 8, 2019 at 10:56 am

הי אחיה
שימי לה שבסוף הפוסט למטה יש אופציית המרה לפרווה (ותמיד כך כמעט הכל המתכונים שלי)

Reply
אחיה יולי 8, 2019 at 11:32 am

היי קרן ותודה על התגובה המהירה!
מעולה, אנסה ואני בטוח שיהיה מצוין!

Reply
קרן אגם יולי 9, 2019 at 10:48 am

סליחה שלא שמתי לב ועניתי בלשון נקבה:-)

Reply
Rachel יולי 19, 2019 at 12:48 am

הי
האם תוכלי לציין את גודל התבנית? תודה

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 10:03 am

הסטנדרטיות הן בדרך כלל 31×10 ס״מ

Reply

Leave a Comment