נכון,אני תמיד מתלונת שאני לא אוהבת חורף! והשנה פתאום חלה תפנית, והרגשתי שככל שהוא
לא מגיע אני ממש מחכה לו. פותחת כל יום את האפליקציה ושואלת נו? מתי גשם?
כי עם כל זה שאני הכי יפה בקיץ:-) ותמיד מתלוננת שקר לי ושאני רוצה שמש,
אני בעצם קצת נהנית מהחורף.
להתכרבל עם שמיכת פוך מול הטלויזיה עם כוס תה זה הכי כייף בעולם
לקפוץ בשלוליות עם מגפי גומי לילדים זה הכי כייף
לאכול קרמבו, או חמין, לאכול מרק בלי להזיע..
קצת לא תבינו אבל להיכנס לים עם חליפת גלישה בחורף זה מדהיםםםםם!
אני אוהבת את הקור של הבוקר, פותחת קצת את הדלת של המרפסת בחדר שינה שייכנס קור,
אפילו קצת אוהבת שקר לי אחרי מקלחת, ואני מתיישבת צמוד לפזר חום עד שאני נשרפת מחום.
וגיליתי שיש עוד מלא דברים שאני אוהבת לעשות בחורף, ושמחה ממש שבימים האחרונים הוא
מזכיר לנו שהוא כאן ושהוא לא שכח אותנו, סהכ חורף קצר ועוד רגע כולנו כבר בים.
אתמול בשיא הסערה ביקשתי מהחצי שלי שנצא לטיילת לראות את הים, אני עם קורקינט ברך וכמעט
עפתי מהרוח כשאני מנסה לפדל אבל היה לי כל כך כייף לראות את הים הסוער היפה שלנו.והיה קרר!
ואין כמו להיכנס הביתה בחורף כשקר לך או כשאתה קצת רטוב, ולשתות תה חם עם עוגה שתעשה חום
בלב מול המפזר חום.
זו עוגה ככ מנחמת עם הטעם של המייפל והפירורים המדהימים שלה מעל (פעם ראשונה שמנסה
קווקאר בקראמבל ואמא זה מוש).ואתם תאהבו אותה ככ.
עוגת מייפל עם יוגורט וקרמבל קוואקר / תבנית אפייה בקוטר24 ס״מ
מצרכים למתכון:
1/4+2 כוסות (315 גר׳) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
מעט מלח
כוס (200 גר׳) שמן קנולה
3/4 כוס (180 גר׳) סירופ מייפל
120 גר׳ (1/2 כוס+2 כפות) סוכר חום בהיר
3 ביצים גודל L
1כפית תמצית וניל
מיכל (150 גר׳) יוגורט דנונה ביו
לקראמבל :
1/3 כוס (66 גר׳ )סוכר חום בהיר
50 גר׳ קוביות חמאה קרות
3/4 כוס (105 גר׳)קמח לבן
1/2 כוס (05 גר׳) קווקאר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים ומשמנים היטב תבנית אפייה בנייר אפייה.
בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף
מוסיפים מייפל ווניל וטורפים שוב. מערבבים פנימה קמח, אבקת אפייה מלח ואבקת סודה לשתייה,
ומערבבים שוב, מוסיפים את היוגורט ומערבבים לתערובת אחידה.
משמנים את תבנית האפייה ומעבירים את הבלילה לתבנית.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר חום וקוואקר, מוסיפים קוביות חמאה
ובעזרת הידיים מועכים ליצירת פירורים.
מעבירים את הפירורים מעל בלילת העוגה.
אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים , בוזקים אבקת סוכר אם רוצים ומגישים.
את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר או במקרר עד כארבעה ימים.
**ניתן להמיר מייפל בדבש או סילאן באותה הכמות
41 Comments
היי יא מדהימה,אני עוקבת אחרייך כמעט שהה וכל שבוע עושה מתכון שלל וכולם מתעלפים
שאלת קיטבג האם אפשר ללא מייפל? או האם יש תחליף למייפל בעוגה הנל?
הי , דבש או סילאן
היי קרן, אם אני אוסיף קינמון לקראמבל זה יהיה טעים לדעתך?
מאודדדדדד
היי קרן. תודה על מתכונים מעולים. ניתן לדעתך להחליף יוגורט בשמנת חמוצה?
אין בעיה להמיר יוגורט בשמנת חמוצה
עוגה פשוט נהדרת!! תודה רבה על המתכון
היי 🙂
אם יש לי תבנית אינגליש קייק, אפשרי לעשות? ואיך מבחינת כמויות?
שתי אינגליש
יואו קרן את הורסת! כל פעם מפציצה בעוגות מאלפות שבא לי להכין… אהבתי גם את ההקדמה..
יש מצב להחליף חמאה במשהו?
תודה..
תודה 🙂 אפשר בשמן קנולה 1/4 כוס,קצת שונה ועדיין טעים
קוואקר טחון או גס?
קווקאר המקורי הוא דק לא גס (שיבולת שועל שלמה)
היי קרן,
האם יש דרך להפוך את העוגה לפרווה?
במקום היוגורט לשים משהו אחר?
תודה רבה!!
שמנת פרווה או קרם קוקוס
היי קרן זה נשמע מגוחך השאלה מכוון שאני לא חובבת את הטעם של החמאה אפשר להמיר בנוטורינה ?
אין בעיה להמיר בנטורינה
נראה מושלם.
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין?
לבן לא מלא, כן
מדובר בסירופ מייפל אמיתי או דמוי?
כפי שכתבתי בהקדמה אפשר עם כל סירופ מייפל
תודה ענקית יצא מושלם!! הכנתי אתמול ויצא כל כך טעים. הבסיס רך והקראמבל מתאים בול (יוצא כל כך טוב עם שיבולת שועל ובמיוחד לעוגת מייפל). גם לא מתוק מידיי – באמת שפשוט מושלם. תעשו לפי משקל ויצא לכם מוש!
הי קרן, תודה על מתכונים מושלמים….
במקום קנולה אפשרי שמן אחר? והאם זה ישפיע על הטעם? תודה…
לכל שמן מן הסתם השפעה אחרת לא ציינת לאיזה שמן תרצי להמיר אבל בהחלט אפשרי
יצאה עוגה מהממת ואפילו אחרי יומיים עוד יותר טובה ונימוחה, תודה קרן ❤️
שמחה לשמוע, זה קצת כמו עוגות דבש שמשתבחות
אלופה שכמותך! האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית של מאפין יחידים?
אפשר בטח, רק שזמן האפייה כמובן מתקצר כדאי לבדוק אחרי 15-20 דק׳
היי, יש לי סוכר חום כהה זה גם בסדר לקראמבל?
תודה ❤️
לגמרי בסדר
יצא לי טעים אפילו עם קמח ללא גלוטן! עירבבתי קמח ללג רגיל עם קמח שיבולת שועל ללג
תודה הדר
קרן יקרה, למה הפירורים תמיד שוקעים לי ולא רואים אותם?
נסי להניח פחות פירורים אולי את שמה המון ואז הם כבדים מדי לבלילה ושוקעים . עוד אופציה היא לאפות את העוגה ללא פירורים למשך 10-15 דקות ואז להוסיף אותם כשיש כבר שכבה עליונה יציבה של העוגה
היי קרן, איזה שיבולת שועל עדיפה – עבה או דקה (אינסטנט)? תודה על מתכונים מעולים!
אני הכנתי עם ׳קווקאר,זו שיבולת שועל דקה
עוגה מושלמת, ציק צק והיא בתנור, נימוחה רכה וטעימה!! תודה !
תודה אביבית
היי קרן,
רוצה להכין את העוגה בתבנית 26.
בכמה להגדיל כמויות?
היי קרן,
רוצה להכין את העוגה בתבנית 26.
בכמה להגדיל כמויות?
1.5