עוגות בחושות

עוגת מייפל ויוגורט עם קראמבל קווקאר

ינואר 18, 2021 28 Comments

נכון,אני תמיד מתלונת שאני לא אוהבת חורף! והשנה פתאום חלה תפנית, והרגשתי שככל שהוא

לא מגיע אני ממש מחכה לו. פותחת כל יום את האפליקציה ושואלת נו? מתי גשם?

כי עם כל זה שאני הכי יפה בקיץ:-) ותמיד מתלוננת שקר לי ושאני רוצה שמש,

אני בעצם קצת נהנית מהחורף.

להתכרבל עם שמיכת פוך מול הטלויזיה עם כוס תה זה הכי כייף בעולם

לקפוץ בשלוליות עם מגפי גומי לילדים זה הכי כייף

לאכול קרמבו, או חמין, לאכול מרק בלי להזיע..

קצת לא תבינו אבל להיכנס לים עם חליפת גלישה בחורף זה מדהיםםםםם!

אני אוהבת את הקור של הבוקר, פותחת קצת את הדלת של המרפסת בחדר שינה שייכנס קור,

אפילו קצת אוהבת שקר לי אחרי מקלחת, ואני מתיישבת צמוד לפזר חום עד שאני נשרפת מחום.

וגיליתי שיש עוד מלא דברים שאני אוהבת לעשות בחורף, ושמחה ממש שבימים האחרונים הוא

מזכיר לנו שהוא כאן ושהוא לא שכח אותנו, סהכ חורף קצר ועוד רגע כולנו כבר בים.

אתמול בשיא הסערה ביקשתי מהחצי שלי שנצא לטיילת לראות את הים, אני עם קורקינט ברך וכמעט

עפתי מהרוח כשאני מנסה לפדל אבל היה לי כל כך כייף לראות את הים הסוער היפה שלנו.והיה קרר!

ואין כמו להיכנס הביתה בחורף כשקר לך או כשאתה קצת רטוב, ולשתות תה חם עם עוגה שתעשה חום

בלב מול המפזר חום.

זו עוגה ככ מנחמת עם הטעם של המייפל והפירורים המדהימים שלה מעל (פעם ראשונה שמנסה

קווקאר בקראמבל ואמא זה מוש).ואתם תאהבו אותה ככ.

עוגת מייפל עם יוגורט וקרמבל קוואקר / תבנית אפייה בקוטר24 ס״מ

מצרכים למתכון:

1/4+2 כוסות (315 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

מעט מלח

כוס (200 גר׳) שמן קנולה

3/4 כוס (180 גר׳) סירופ מייפל

120 גר׳ (1/2 כוס+2 כפות) סוכר חום בהיר

3 ביצים גודל L

1כפית תמצית וניל

מיכל (150 גר׳) יוגורט דנונה ביו 

לקראמבל :

1/3 כוס (66 גר׳ )סוכר חום בהיר

50 גר׳ קוביות חמאה קרות

3/4 כוס (105 גר׳)קמח לבן

1/2 כוס (05 גר׳) קווקאר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים ומשמנים היטב תבנית אפייה בנייר אפייה.

בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף

מוסיפים מייפל ווניל וטורפים שוב. מערבבים פנימה קמח, אבקת אפייה מלח ואבקת סודה לשתייה,

ומערבבים שוב, מוסיפים את היוגורט ומערבבים לתערובת אחידה.

משמנים את תבנית האפייה ומעבירים את הבלילה לתבנית.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סוכר חום וקוואקר, מוסיפים קוביות חמאה

ובעזרת הידיים מועכים ליצירת פירורים.

מעבירים את הפירורים מעל בלילת העוגה.

אופים כ 40 דק׳ עד שקיסם הנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים , בוזקים אבקת סוכר אם רוצים ומגישים.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר או במקרר עד כארבעה ימים.

**ניתן להמיר מייפל בדבש או סילאן באותה הכמות

Print Friendly, PDF & Email

28 Comments

נעה ינואר 18, 2021 at 3:04 pm

היי יא מדהימה,אני עוקבת אחרייך כמעט שהה וכל שבוע עושה מתכון שלל וכולם מתעלפים
שאלת קיטבג האם אפשר ללא מייפל? או האם יש תחליף למייפל בעוגה הנל?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 3:15 pm

הי , דבש או סילאן

Reply
ענבר נוה ינואר 18, 2021 at 8:51 pm

היי קרן, אם אני אוסיף קינמון לקראמבל זה יהיה טעים לדעתך?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:56 pm

מאודדדדדד

Reply
Tal Israel Perets ינואר 19, 2021 at 9:20 am

היי קרן. תודה על מתכונים מעולים. ניתן לדעתך להחליף יוגורט בשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:07 pm

אין בעיה להמיר יוגורט בשמנת חמוצה

Reply
נעמה פז ינואר 23, 2021 at 8:27 pm

עוגה פשוט נהדרת!! תודה רבה על המתכון

Reply
Lior ינואר 18, 2021 at 5:47 pm

היי 🙂
אם יש לי תבנית אינגליש קייק, אפשרי לעשות? ואיך מבחינת כמויות?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:49 pm

שתי אינגליש

Reply
דורית ינואר 18, 2021 at 6:52 pm

יואו קרן את הורסת! כל פעם מפציצה בעוגות מאלפות שבא לי להכין… אהבתי גם את ההקדמה..
יש מצב להחליף חמאה במשהו?
תודה..

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2021 at 8:49 pm

תודה 🙂 אפשר בשמן קנולה 1/4 כוס,קצת שונה ועדיין טעים

Reply
יפעת גדעוני ינואר 18, 2021 at 10:12 pm

קוואקר טחון או גס?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 8:06 am

קווקאר המקורי הוא דק לא גס (שיבולת שועל שלמה)

Reply
מתן ינואר 19, 2021 at 8:23 am

היי קרן,
האם יש דרך להפוך את העוגה לפרווה?
במקום היוגורט לשים משהו אחר?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:07 pm

שמנת פרווה או קרם קוקוס

Reply
חגית עזר ינואר 19, 2021 at 9:42 am

היי קרן זה נשמע מגוחך השאלה מכוון שאני לא חובבת את הטעם של החמאה אפשר להמיר בנוטורינה ?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:07 pm

אין בעיה להמיר בנטורינה

Reply
Michal Waxman ינואר 19, 2021 at 10:27 am

נראה מושלם.
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:06 pm

לבן לא מלא, כן

Reply
עינב ינואר 19, 2021 at 6:27 pm

מדובר בסירופ מייפל אמיתי או דמוי?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:04 pm

כפי שכתבתי בהקדמה אפשר עם כל סירופ מייפל

Reply
חן ינואר 21, 2021 at 5:52 am

תודה ענקית יצא מושלם!! הכנתי אתמול ויצא כל כך טעים. הבסיס רך והקראמבל מתאים בול (יוצא כל כך טוב עם שיבולת שועל ובמיוחד לעוגת מייפל). גם לא מתוק מידיי – באמת שפשוט מושלם. תעשו לפי משקל ויצא לכם מוש!

Reply
ריף ינואר 22, 2021 at 1:34 am

הי קרן, תודה על מתכונים מושלמים….
במקום קנולה אפשרי שמן אחר? והאם זה ישפיע על הטעם? תודה…

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 7:24 am

לכל שמן מן הסתם השפעה אחרת לא ציינת לאיזה שמן תרצי להמיר אבל בהחלט אפשרי

Reply
Shani Zamir ינואר 24, 2021 at 11:22 pm

יצאה עוגה מהממת ואפילו אחרי יומיים עוד יותר טובה ונימוחה, תודה קרן ❤️

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 7:08 am

שמחה לשמוע, זה קצת כמו עוגות דבש שמשתבחות

Reply
סיון רמתי ינואר 25, 2021 at 4:32 pm

אלופה שכמותך! האם אפשר לעשות את העוגה בתבנית של מאפין יחידים?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2021 at 4:38 pm

אפשר בטח, רק שזמן האפייה כמובן מתקצר כדאי לבדוק אחרי 15-20 דק׳

Reply

Leave a Comment