לכבוד ולנטיינס, ואולי דווקא בגלל שכולם מכינים עוגות לב ומלא קרמים ורודים, התחשק לי להכין הביתה משהו פשוט,
עוגה יפה כזו שיש עליה רק שמיכה של אבקת סוכר, ושתהיה הכי טעימה בעולם.
אז הכנתי עוגת מייפל פשוטה ממש, מערבבים צ׳יק צ׳ק בקערה כמה מצרכים ויש לכם עוגה,
אחכ מקשטים אותה באבקת סוכר וטורפים והיא כל כך מפנקת וטעימה.
עוגת מייפל/2 תבניות אינגליש או תבנית מלבנית 21*28
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר׳) שמן קנולה
1 גביע שמנת חמוצה 15% ומעלה
1/4 כוס שמנת להקצפה
כוס (240 מ״ל) סירופ מייפל
2 כוסות ושליש (330 גר׳) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית צמצית/מחית וניל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצים וסוכר לבן לקבלת תערבות מעט תפוחה.
מוסיפים סירופ מייפל וממשיכים לטרוף, מוסיפים שמן ושוב טורפים.
מוסיפים וניל ושמנת להקצפה וטורפים.
מערבבים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לבלילה, ובעזרת מטרפה מערבבים לתערובת ללא גושים.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים היטב עם לקקן.
מעבירים לתבנית ואופים כ 45-50 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
(במידה ואפיתם בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ל 30-35 דק׳)
**לפרווה המירו שמנת חמוצה ושמנת להקצפה בכוס מיץ תפוזים או בכוס קרם קוקוס
**אפשר להשתמש במייפל איכותי/טבעי או תעשייתי יותר, כמות הסוכר במתכון לא משתנה
32 Comments
היי קרן שמש,
מייפל תעשייתי – הכוונה למייפל רגיל מתוק, שקונים בסופר…?
בדיוק
ואפשר כמובן עם מיפל טבעי פחות מתוק
הי קרן,
אם כתוב במרשם של עוגת המייפל 1 מיכל שמנת חמוצה – כמה מ״ל זה? אני לא גרה בארץ ו״מיכל״ לא בדיוק מסביר לי כמה זה.
יצא מצויין! תודה רבה רבה על המתכון
תודה סיון
אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא?
היא תצא דחוסה מדי
וקמח כוסמין לבן ?
אפשר כוסמין לבן
היי קרן,
נשמע טעים ומשמח! אנסה בקרוב…
רק שאלה קטנה-האם יש סיבה ספציפית שהשמנת החמוצה מצטרפת בסוף (בד"כ את הקמח מוסיפים אחרון כדי שיעורבב מינימום עד איחוד)?
תודה,
קרן
אין סיבה ספיציפית , אפשר בכל דרך
עוגה נהדרת!! תודה קרן.
לפני האפיה פיזרתי מעל העוגה אגוזי מלך+פקאן טחונים גס+קינמון ומעט מאוד סוכר דק לציפוי קראנצ'י.
הי קרן, העוגה נראית מדהימה! האם אפשר להחליף קמח רגיל+ אבקת אפיה בקמח תופח?
אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא?
לא מתאים פה העוגה תצא מאוד דחוסה ויבשה
היי קרן,
האם אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח תופח?
היי קרן
אפשר להחליף סירופ מייפל בממרח תמרים או דבש/סילאן?
כן אבל זו לא תהיה עוגת מייפל
איך אםשר לעשות אותה בגרסה פרווה?
היי קרן,
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום שמנת להקצפה?
והאם זה אותו דבר?
אופים בטורבו או חום עליון תחתון?
תודה!
היי ההמרה לפרווה היא עבור השמנת החמוצה והשמנת להקצפה?כלומר סך הכל כוס אחת קרם קוקוס?
שבת שלום
האם ניסית פעם לעבוד עם תחליף סוכר sweetango?
תודה על כל המרשמים המדהימים
יישר כח
הי לאה
לא ניסיתי לעבוד עם תחליפים אז לא יודית להמליץ
קרן אהובה,
כשאני צריכה תרפיה באפיה, אני לא חושבת בכלל, מיד קלידה בגוגל "קרן אגם"
תודה!!
תודה דבורה איזו מחמאה
שלום קרן
אפשרי להשתמש בביצים xl ??
צריך להוריד אחת מהמתכון
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה?
יש רגישות לשמן בעוגות
היי אם יש לי ביצים מידה m זה בסדר?
כן
הי קרן,
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה?
יש רגישות לשמן בעוגות.
תודה
כן באותו המשקל