עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת מיץ תפוזים

נובמבר 11, 2019 26 Comments

שיואו כמה זמן לא הייתי פה!

פתאום אני קולטת שהפוסט האחרון עלה עוד לפני שנסעתי לבולגריה..ועוד לא סיפרתי לכם על בולגריה!

לבולגריה נסעתי לאפות ולבשל בסדנת צילום של אפרת לזנוב הצלמת הכה מוכשרת,

היא גרה בבולגריה גבול רומניה בעיר קטנה שנקראת וידין, מקיימת סדנאות צילום וסטייל

מטורפות ביופיין, (כאן תוכלו לראות את כל התמונות מהסדנה, ולשמוע מאפרת על הסדנאות הקרובות שלה  )

וכשהיא הזמינה אותי לאפות ולבשל בסדנה שלה, אמרתי לה כן, ומיד התקשרתי לאמא שלי,

כי אני לא יודעת לבשל! והודעתי לה שנוסעים לעשות טיול שורשים בבולגריה כמו שהיא חולמת כבר שנים,

רק שקודם, היא צריכה לבשל כמה ימים בסטודיו מהמם על גדות הדנובה.

אמא זרמה עם זה, ובאמת עמדה 4 ימים שלמים ובישלה לבנות הסדנה, ולאמא שלי יש ידיים

מדהימות, והיא אחת הבשלניות! בזמן שהיא בישלה אני אפיתי, עוגות מאפים ולחמים,

חלק מהם אני כבר ממש רוצה להעלות לבלוג ואעשה את זה בקרוב.

אח שלי הצטרף אלינו לבולגריה ביום האחרון של הסדנה, ובישל לבנות הסדנה ארוחה הודית,

ומשם יצאנו שלושתנו לטייל בבולגריה, בכפרים על גבול סרביה, בנופים היסטריים, בתרבות שאנחנו לא מכירים

בארץ עניה שהכפרים שלה מתרוקנים מצעירים ונשארים בהם רק הזקנים, בארץ שהזמן עמד בה ולא זז,

מאז שירד המשטר הקומוניסטי, שהכל בה זול בטירוף שזה מפחיד (המקום הכי טוב לקניות !)

ומשם לסופיה (שונאת עיר גדולה) לראות את הבית שבוא אמא נולדה.והמסקנות שלי מהחוויה:

-קחו את ההורים שלכם לטיול שורשים אם זה משהו שמתאפשר, נניח אם לא נולדו באירן 🙂

זו חוויה חזקה והם יהיו אסירי תודה לכם על זה.

-אל תהיו שיפוטיים, את זה למדתי מהטיולים שלי בהודו אהובתי, אם אתם נוסעים לבקר בתרבות אחרות,

אל תהיו עצובים בשביל האנשים שחיים בה, תחבקו אותם ותאחלו להם רק טוב,

בבולגריה תפגשו המון אנשים טובים שמתקיימים בקושיא והדבר הכי טוב שתוכלו לעשות זה

לקנות מהם כי הם כולם מוכרים משהו, לדבר איתם ולשמוע את הסיפורים שלהם, ולעשות להם טוב.

השבוע הייתי אצל אמא שלי בארוחת ערב והיא הכינה 2 עוגות מיץ תפוזים באינגליש קייק.

טרפנו את העוגה הראשונה במהירות, היא היתה כל כך רכה וטעימה שמיד ביקשתי מתכון,

ולקחתי איתי הביתה את העוגה השניה:-) סליחה אמא.

אמא שלי שומרת מתכונים בקלסר גדול, ואלו האהובים עליי במיוחד הם המתכונים הפשוטים

שהיא גוזרת מהעיתון המקומי של הכפר, או מהעיתון של הגימלאים,

שם נשים מפרסמות את המתכונים שהן מכינות בבית, הכי פשוטים.

המתכון לעוגה הזו נגזר מהעיתון ממדור המתכונים שנקרא ״הפינה של סבתא״ ו

לעוגה קוראים עוגת מיץ תפוזים של ירדנה.

אין לי מושג מי זו ירדנה אבל זו הזדמנות להגיד לה ממש תודה, כי זו עוגת התפוזים הכי טעימה שאכלתי.

עוגת מיץ תפוזים/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1/4+1 (250 גר׳) כוסות סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

2 כוסות (480 מ״ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 סוכר וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תירובת תפוחה ובהירה

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וכוס מיץ תפוזים

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש

מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה כוס מיץ תפוזים.

מצננים ומחלצים מהתבנית.

שומרים את העוגה כשהיא מכוסה היטב במקרר עד חמישה ימים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

26 Comments

עדן נובמבר 12, 2019 at 9:59 am

תודה על המתכון!
את העוגה לאפות בטורבו באמצע התנור?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 10:03 am

אם לא כתוב טורבו ז אפיה בחום עליון תחתון רגיל

Reply
נגה נובמבר 12, 2019 at 11:47 am

במתכון? כתוב שתי כוסות מיץ זה נכון?!תודה רבה נגה.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 12:17 pm

הי נגה
שימי לב להוראות ההכנה
כוס אחת לעוגה וכוס אחת ששופכים על העוגה לאחר אפיה

Reply
שאנל נובמבר 12, 2019 at 8:44 pm

היי
מה נותן המיץ בסוף על העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 10:24 pm

רכות ועסיסיות בכל ביס

Reply
קמליה שליו נובמבר 13, 2019 at 5:24 am

הי יש מצב להחליף את הביצים לגרסה טבעונית?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2019 at 6:40 am

לא ניסיתי, אבל את יכולה לוותר על הביצים ולהוסיף במקום כמה כמות חומץ תפוחים או רסק תפוחים ולראות איך יוצא
ואם את מכינה אשמח לשמוע

Reply
עלמה נובמבר 13, 2019 at 1:51 pm

תודה על מתכון מצויין וקל יצא מהמם

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2019 at 2:19 pm

שמחה לשמוע תודה!

Reply
רונית נובמבר 14, 2019 at 12:33 pm

ואוו זו בדיוק העוגה של אמי ז"ל שהכנו לפני שבוע.
אגב אפשרות נוספת להחליף את התפוזים במיץ לימון ויוצא נהדר.
וזו ההזדמנות להודות לך על כל הנמתכונים הנהדרים.רונית

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 2:30 pm

תודה רבה רונית

Reply
קרן ינואר 2, 2020 at 10:58 pm

האם ניתן פה יא את השמן בחמאה?
אם כן בכמה? תוגה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2020 at 12:07 pm

באופן אישי עוגות מיץ אני אוהבת יותר על בסיס שמן הן מתקבלות אווריריות יותר
אבל את יכולה להמיר בכייף ל 120-130 גר חמאה

Reply
אביבה נובמבר 14, 2019 at 2:34 pm

היי אגם!
אפשר עם מיץ תפוזים כמו ספרינג או תפוזינה?
ואם כן יש צורך להפחית בכמות הסוכר?
תודה,
אביבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 3:30 pm

אפשר מיץ תפוזים קנוי, העוגה לא מאוד מתוקה אז זה לא ייצא מתוק מדי

Reply
עדה קיש נובמבר 15, 2019 at 7:30 pm

תודה נשמע טוב חייבת לנסות.
שאלה איך אני יכולה לצרף את ביתי כמכותבת למתכונים שלך?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2019 at 8:15 pm

היא יכולה להירשם עם כתובת האימייל שלה או שתשלחי לי את המייל שלה ואכניס אותה לתפוצה

Reply
ענבר דצמבר 2, 2019 at 2:32 pm

לא עדיף להקציף ביצים – חלבון וחלמון לחוד?

Reply
שי דצמבר 6, 2019 at 4:08 pm

היי, פה בפנמה אין לי סוכר וניל. במה אפשר להחליף? ומה הכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2019 at 4:05 pm

להמיר בכפית תמצית וניל

Reply
אפרת הרף אלמכיאס ינואר 1, 2020 at 6:05 pm

הי שי,
לפני שנים רבות קיבלתי עצה בנוגע לסוכר וניל- לשים בצנצנת סוכר רגיל, עם מקלות וניל בפנים.
מחזיק מעמד כמעט לנצח , מאוד ריחני וטעים…ממליצה.

Reply
קרן ינואר 3, 2020 at 2:33 pm

היי, הכנתי את העוגה לפי מה שרשום. הוצאתי מהתנור כשהייתה מוכנה. ושפכתי כוס מיץ תפוזים. העוגה הייתה גבוהה מאוד ונפלה. מדוע?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2020 at 2:44 pm

היא לא אפויה מבפנים כנראה אלא רק מבחוץ ולכן נפלה כשוצאת מהתנור.
לא מספיק להקפיד על זמני אפייה כפי שמצויין במתכון אלא חשוב לבדוק עם קיסם, עד שיוצא יבש,
כיון שיש הבדלים בין תנורים שונים. אולי החום אצלך גבוה מדי והעוגה נאפתה מבחוץ אך לא מבפנים,
נסי להבא להוריד מעט את החום ולאפות יותר זמן.

Reply
חגית ינואר 5, 2020 at 11:37 pm

חייבת לומר שבטעות השתמשתי בשתי כוסות התפוזים לבלילת העוגה, לא הבנתי איך יצא משהו ממתכון כזה דליל ונוזלי. שמעי… יצא מעדן!!!
בהזדמנות זו, אציין שחוסל לי כל השומשום במזווה בגלל המיני בייגלה הזה שלך שאי אפשר להפסיק להכין אותו. שרוף שרוף, כמו שלך.

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2020 at 1:01 am

עכשיו אני אהיה חייבת לנסות את עוגת התפוזים עם שתי כוסות מיץ בבלילה, אולי עלית על משהו 🙂 והצחקת אותי ממש עם השומשום

Reply

Leave a Comment