עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת מיץ תפוזים

נובמבר 11, 2019 85 Comments

שיואו כמה זמן לא הייתי פה!

פתאום אני קולטת שהפוסט האחרון עלה עוד לפני שנסעתי לבולגריה..ועוד לא סיפרתי לכם על בולגריה!

לבולגריה נסעתי לאפות ולבשל בסדנת צילום של אפרת לזנוב הצלמת הכה מוכשרת,

היא גרה בבולגריה גבול רומניה בעיר קטנה שנקראת וידין, מקיימת סדנאות צילום וסטייל

מטורפות ביופיין, (כאן תוכלו לראות את כל התמונות מהסדנה, ולשמוע מאפרת על הסדנאות הקרובות שלה  )

וכשהיא הזמינה אותי לאפות ולבשל בסדנה שלה, אמרתי לה כן, ומיד התקשרתי לאמא שלי,

כי אני לא יודעת לבשל! והודעתי לה שנוסעים לעשות טיול שורשים בבולגריה כמו שהיא חולמת כבר שנים,

רק שקודם, היא צריכה לבשל כמה ימים בסטודיו מהמם על גדות הדנובה.

אמא זרמה עם זה, ובאמת עמדה 4 ימים שלמים ובישלה לבנות הסדנה, ולאמא שלי יש ידיים

מדהימות, והיא אחת הבשלניות! בזמן שהיא בישלה אני אפיתי, עוגות מאפים ולחמים,

חלק מהם אני כבר ממש רוצה להעלות לבלוג ואעשה את זה בקרוב.

אח שלי הצטרף אלינו לבולגריה ביום האחרון של הסדנה, ובישל לבנות הסדנה ארוחה הודית,

ומשם יצאנו שלושתנו לטייל בבולגריה, בכפרים על גבול סרביה, בנופים היסטריים, בתרבות שאנחנו לא מכירים

בארץ עניה שהכפרים שלה מתרוקנים מצעירים ונשארים בהם רק הזקנים, בארץ שהזמן עמד בה ולא זז,

מאז שירד המשטר הקומוניסטי, שהכל בה זול בטירוף שזה מפחיד (המקום הכי טוב לקניות !)

ומשם לסופיה (שונאת עיר גדולה) לראות את הבית שבוא אמא נולדה.והמסקנות שלי מהחוויה:

-קחו את ההורים שלכם לטיול שורשים אם זה משהו שמתאפשר, נניח אם לא נולדו באירן 🙂

זו חוויה חזקה והם יהיו אסירי תודה לכם על זה.

-אל תהיו שיפוטיים, את זה למדתי מהטיולים שלי בהודו אהובתי, אם אתם נוסעים לבקר בתרבות אחרות,

אל תהיו עצובים בשביל האנשים שחיים בה, תחבקו אותם ותאחלו להם רק טוב,

בבולגריה תפגשו המון אנשים טובים שמתקיימים בקושיא והדבר הכי טוב שתוכלו לעשות זה

לקנות מהם כי הם כולם מוכרים משהו, לדבר איתם ולשמוע את הסיפורים שלהם, ולעשות להם טוב.

השבוע הייתי אצל אמא שלי בארוחת ערב והיא הכינה 2 עוגות מיץ תפוזים באינגליש קייק.

טרפנו את העוגה הראשונה במהירות, היא היתה כל כך רכה וטעימה שמיד ביקשתי מתכון,

ולקחתי איתי הביתה את העוגה השניה:-) סליחה אמא.

אמא שלי שומרת מתכונים בקלסר גדול, ואלו האהובים עליי במיוחד הם המתכונים הפשוטים

שהיא גוזרת מהעיתון המקומי של הכפר, או מהעיתון של הגימלאים,

שם נשים מפרסמות את המתכונים שהן מכינות בבית, הכי פשוטים.

המתכון לעוגה הזו נגזר מהעיתון ממדור המתכונים שנקרא ״הפינה של סבתא״ ו

לעוגה קוראים עוגת מיץ תפוזים של ירדנה.

אין לי מושג מי זו ירדנה אבל זו הזדמנות להגיד לה ממש תודה, כי זו עוגת התפוזים הכי טעימה שאכלתי.

עוגת מיץ תפוזים/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1/4+1 (250 גר') כוסות סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

2 כוסות (480 מ״ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 סוכר וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תירובת תפוחה ובהירה

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וכוס מיץ תפוזים

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש

מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה כוס מיץ תפוזים.

מצננים ומחלצים מהתבנית.

שומרים את העוגה כשהיא מכוסה היטב במקרר עד חמישה ימים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

85 Comments

עדן נובמבר 12, 2019 at 9:59 am

תודה על המתכון!
את העוגה לאפות בטורבו באמצע התנור?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 10:03 am

אם לא כתוב טורבו ז אפיה בחום עליון תחתון רגיל

Reply
עדי נובמבר 13, 2020 at 4:35 pm

היי שאלה במידה ואני רוצה להכין בתבנית חד פעמית מלבנית סטנדרטית האם אני צריכה להכפיל את הכמויות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2020 at 5:38 pm

יש מלבנית גדולה ממש ויש בינונית
לגדולה ממש תצטרכי להכפיל

Reply
לי יולי 21, 2021 at 11:37 am

הי בתבנית חדפ אורך 26 מה הכמות שצריף כי במתכון שרשמת מיועד ל2 אינגליש רגיל תודה

Reply
Tali אוגוסט 1, 2021 at 3:42 pm

פעם שניה שאני נופלת באותו הדבר!!! שמה את כל המיץ תפוזים בבלילה עצמה…
*טיפ של אלופים, לקרוא את המתכון עד הסוף ולשים לב לפצל את מיץ התפוזים לעוגה וציפוי

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:44 am

מצחיקולה
העיקר שטעים לך

Reply
סיגל פברואר 27, 2022 at 12:10 am

הכנתי כמה מתכונים שלך והם יצאו מאוד מוצלחים, לצערי זאת יצאנ עוגה מאוד רטובה ולא טעימה

Reply
קרן אגם פברואר 27, 2022 at 7:43 am

צר לי שהתאכזבת
זו עוגה סופר עסיסית וטעימה
אולי כמות הנוזלים אצלך היתה גדולה?
אולי שפכת על העוגה לא בעודה חמה ?
אולי אכלת מיד ולא נתת לנוזלים להיספג?
ואולי את פשוט לא אוהבת עוגות רטובות קצת וזה גם בסדר

Reply
נגה נובמבר 12, 2019 at 11:47 am

במתכון? כתוב שתי כוסות מיץ זה נכון?!תודה רבה נגה.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 12:17 pm

הי נגה
שימי לב להוראות ההכנה
כוס אחת לעוגה וכוס אחת ששופכים על העוגה לאחר אפיה

Reply
יעל נובמבר 11, 2021 at 7:43 pm

שכחת לציין מתי להוסיף את הסוכר.
הכנסתי את העוגה לתנור ורק כשהתחלתי לסדר חזרה את המצרכים שנשארו על השיש שמתי לב לסוכר ומיד הוצאתי אותה והוספתי.
כדאי לערוך את המתכון ולהוסיף שלא עוד אנשים יפספסו כמוני.

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2021 at 6:21 am

המשפט השני באופן ההכנה: במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
כנראה התפספס לך, חשוב תמיד לקרוא טוב טוב מתכון לפני.
מקוה שעדיין יצאה טעימה ומוצלחת

Reply
יעל נובמבר 13, 2021 at 11:50 am

צודקת לחלוטין.
וקראתי את המתכון פעמיים לפני שהתחלתי, כנראה הייתי עייפה
יצאה מצויינת!!
אכין אותה שוב במהלך השבוע והפעם בלי טעויות.
המון תודה

שאנל נובמבר 12, 2019 at 8:44 pm

היי
מה נותן המיץ בסוף על העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2019 at 10:24 pm

רכות ועסיסיות בכל ביס

Reply
קמליה שליו נובמבר 13, 2019 at 5:24 am

הי יש מצב להחליף את הביצים לגרסה טבעונית?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2019 at 6:40 am

לא ניסיתי, אבל את יכולה לוותר על הביצים ולהוסיף במקום כמה כמות חומץ תפוחים או רסק תפוחים ולראות איך יוצא
ואם את מכינה אשמח לשמוע

Reply
עלמה נובמבר 13, 2019 at 1:51 pm

תודה על מתכון מצויין וקל יצא מהמם

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2019 at 2:19 pm

שמחה לשמוע תודה!

Reply
רונית נובמבר 14, 2019 at 12:33 pm

ואוו זו בדיוק העוגה של אמי ז"ל שהכנו לפני שבוע.
אגב אפשרות נוספת להחליף את התפוזים במיץ לימון ויוצא נהדר.
וזו ההזדמנות להודות לך על כל הנמתכונים הנהדרים.רונית

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 2:30 pm

תודה רבה רונית

Reply
קרן ינואר 2, 2020 at 10:58 pm

האם ניתן פה יא את השמן בחמאה?
אם כן בכמה? תוגה 🙂

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2020 at 12:07 pm

באופן אישי עוגות מיץ אני אוהבת יותר על בסיס שמן הן מתקבלות אווריריות יותר
אבל את יכולה להמיר בכייף ל 120-130 גר חמאה

Reply
בר אוקטובר 3, 2020 at 11:26 am

יצא טעים אבל אני לא מבינה מה עשיתי לא בסדר יצא לי ממש נמוך ושמתי את כל המצרכים והכמויות שצריך‍♀️ (שמתי את העוגה בתבנית עם קוטר 26 זה קשור אולי?)

Reply
קרן אגם אוקטובר 3, 2020 at 11:27 am

ברור שבתבנית 26 העוגה תצא נמוכה יותר

Reply
אביבה נובמבר 14, 2019 at 2:34 pm

היי אגם!
אפשר עם מיץ תפוזים כמו ספרינג או תפוזינה?
ואם כן יש צורך להפחית בכמות הסוכר?
תודה,
אביבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 14, 2019 at 3:30 pm

אפשר מיץ תפוזים קנוי, העוגה לא מאוד מתוקה אז זה לא ייצא מתוק מדי

Reply
עדה קיש נובמבר 15, 2019 at 7:30 pm

תודה נשמע טוב חייבת לנסות.
שאלה איך אני יכולה לצרף את ביתי כמכותבת למתכונים שלך?

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2019 at 8:15 pm

היא יכולה להירשם עם כתובת האימייל שלה או שתשלחי לי את המייל שלה ואכניס אותה לתפוצה

Reply
ענבר דצמבר 2, 2019 at 2:32 pm

לא עדיף להקציף ביצים – חלבון וחלמון לחוד?

Reply
שי דצמבר 6, 2019 at 4:08 pm

היי, פה בפנמה אין לי סוכר וניל. במה אפשר להחליף? ומה הכמות?
תודה!

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2019 at 4:05 pm

להמיר בכפית תמצית וניל

Reply
אפרת הרף אלמכיאס ינואר 1, 2020 at 6:05 pm

הי שי,
לפני שנים רבות קיבלתי עצה בנוגע לסוכר וניל- לשים בצנצנת סוכר רגיל, עם מקלות וניל בפנים.
מחזיק מעמד כמעט לנצח , מאוד ריחני וטעים…ממליצה.

Reply
קרן ינואר 3, 2020 at 2:33 pm

היי, הכנתי את העוגה לפי מה שרשום. הוצאתי מהתנור כשהייתה מוכנה. ושפכתי כוס מיץ תפוזים. העוגה הייתה גבוהה מאוד ונפלה. מדוע?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2020 at 2:44 pm

היא לא אפויה מבפנים כנראה אלא רק מבחוץ ולכן נפלה כשוצאת מהתנור.
לא מספיק להקפיד על זמני אפייה כפי שמצויין במתכון אלא חשוב לבדוק עם קיסם, עד שיוצא יבש,
כיון שיש הבדלים בין תנורים שונים. אולי החום אצלך גבוה מדי והעוגה נאפתה מבחוץ אך לא מבפנים,
נסי להבא להוריד מעט את החום ולאפות יותר זמן.

Reply
חגית ינואר 5, 2020 at 11:37 pm

חייבת לומר שבטעות השתמשתי בשתי כוסות התפוזים לבלילת העוגה, לא הבנתי איך יצא משהו ממתכון כזה דליל ונוזלי. שמעי… יצא מעדן!!!
בהזדמנות זו, אציין שחוסל לי כל השומשום במזווה בגלל המיני בייגלה הזה שלך שאי אפשר להפסיק להכין אותו. שרוף שרוף, כמו שלך.

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2020 at 1:01 am

עכשיו אני אהיה חייבת לנסות את עוגת התפוזים עם שתי כוסות מיץ בבלילה, אולי עלית על משהו 🙂 והצחקת אותי ממש עם השומשום

Reply
מירב מרץ 26, 2020 at 3:09 pm

הי. אפשר להמיר לקמח מלא 70%?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2020 at 3:57 pm

כן, לקחת בחשבון שהיא תצא דחוסה ומעט כבדה יותר

Reply
מירב מרץ 26, 2020 at 10:32 pm

תודה רבה

Reply
לינוי יולי 4, 2020 at 10:56 pm

הי באיזה מיץ תפוזים כדאי להשתמש ?

Reply
קרן אגם יולי 5, 2020 at 12:54 pm

אני סוחטת בבית לבד

Reply
זהבה ספטמבר 29, 2020 at 5:22 pm

תודה רבה על המתכון. יצא ממש רך ועסיסי.
הדבר היחיד הוא שמשום מה לא היה טעם של תפוז. שמתי כוס מיץ תפוזים ואחרי אפיה כוס נוספת.. ופשוט לא היה טעם לוואי של תפוז. יצא לי כמו עוגת וניל ..
מה יכולה להיות הסיבה לכך?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 11:00 pm

תוסיפי עוד גרידת תפוז להבא
זה ממש תלוי בסוג התפוזים ובעונה

Reply
שאנל אוקטובר 1, 2020 at 9:18 am

היי
במה העוגה הזאת שונה מהמתכון של עוגת תפוזים קלאסית.?

Reply
קרן אגם אוקטובר 16, 2020 at 5:08 pm

שופכים עליה מיץ אחרי אפייה

Reply
ריקי דצמבר 4, 2020 at 10:35 am

לשפוך את הציץ תפוזים אחרי שאני הופכת אותה נכון?

Reply
קרן אגם דצמבר 4, 2020 at 6:41 pm

לפני

Reply
רחלי לבן נובמבר 12, 2020 at 9:06 am

היי קרן יקרה בכמה מעלות לאפות את העוגה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2020 at 2:22 pm

כפי שכתוב 180

Reply
רותי דצמבר 10, 2020 at 2:42 am

תודה על המתכון
יש לי שאלה האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים במים או במשהו אחר
אם אין לי כרגע…
תודה רבה!

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 6:15 am

זו עוגת תפוזים אם אין תפוזים הייתי הולכת לכיוון של עוגה אחרת

Reply
דנה ינואר 8, 2021 at 1:21 am

היי קרן,
אפיתי את העוגה לפי ההוראות. היא מריחה מעולה, אבל קרו לי שני דברים: היא לא הזהיבה כמו העוגה שלך (אפיתי 25 דק׳ כי קיסם יצא יבש) וששפכתי כוס מיץ תפוזים לאחר שהוצאתי אותה מהתנור העוגה שחתה במיץ ונאלצתי לשפוך אותו.
איך לדעת ניתן לשפר את זה?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 7:09 am

יש מצב שממש לא היתה אפויה כמו שצריך עדיין ולכן לא נספג בה גם הסירופ

Reply
יערה ינואר 19, 2021 at 10:28 am

היי קרן♡
עדיף להשתמש במיץ שאני סוחטת או עדיף לקנות מיץ של פריגת עם החתיכות שהוא יותר מתוק?

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2021 at 9:06 pm

אם מכינים עם מיץ ממותק אפשר להוריד מעט מהסוכר

Reply
איתי סמל ינואר 23, 2021 at 1:42 pm

באילו עוגות את ממליצה להוסיף קרם טרטר?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 4:35 pm

לא עובדת עם קרם טרטר

Reply
עדי פברואר 5, 2021 at 10:20 am

היי! מה הכמות של סוכר הוניל? כתוב 1…. 1 מה? תודה!!

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:09 pm

שקית סוכר וניל

Reply
טלי פברואר 5, 2021 at 12:55 pm

אפשר להוסיף קוקוס..? אם כן האם חא יפגע בעוגה..?

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2021 at 2:06 pm

יש בבחוג עוגת סולת תפוז קוקוס ואפשר גם פה להוסיף קוקוס על חשבון קמח

Reply
שירן יולי 3, 2021 at 7:40 pm

הייי
אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אחת סטנדרטית. האם לחתוך את כל הכמויות המצויות בדיוק בחצי?

Reply
קרן אגם יולי 4, 2021 at 8:18 am

כן

Reply
אנה פברואר 11, 2021 at 11:10 pm

שלום קרן.
האם העוגה תתאים לתבנית עגולה 26 עם חור באמצע (תבנית סבתא) או שהיא תצא נמוכה מאוד?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2021 at 6:43 am

מתאים

Reply
ליבי אוקטובר 29, 2021 at 1:00 pm

אני. הכנתי. עוגה. תפוזים מהמתקון המדים

Reply
דלית שגיא מרץ 5, 2021 at 1:58 pm

הכנתי לפי ההוראות. יצא מושלם. עדין ונימוח. לא יבש מידי ולא רטוב מידי. בול.

Reply
קרן אגם מרץ 5, 2021 at 7:34 pm

תודה שבת שלום

Reply
ניצה ירון אפריל 20, 2021 at 3:42 pm

היי קרן,הכמויות כאן שונות ממה שהיה היום בוידאו.ביצים 5 ולא 4,מיץ תפוזים שיצקת מעל עוגה אפויה רק חצי כוס ולא כוס מלאה.אני מבולבלת.תוכלי לערוך את המתכון?

Reply
קרן אגם אפריל 21, 2021 at 12:45 am

אין צורך לערוך אלא תמיד להכין לפי המתכון הכתוב כאן

Reply
אביה דצמבר 5, 2021 at 11:50 am

איזו עוגה מדהימה!
הכנתי פעמיים כבר
פעם אחת ללא כוס המיץ הנוספת ופעם איתה
שתי הגרסאות מצוינות!
העוגה רכה, אוורירית, נימוחה ומנחמת

Reply
שפרה דצמבר 25, 2021 at 11:18 am

אפשר במקום קמח רגיל קמח תופח בלי אבקת אפייה ? זה מה שיש לי בבית

Reply
קרן אגם דצמבר 25, 2021 at 11:35 am

כן

Reply
לימור ינואר 14, 2022 at 3:30 pm

תודה קרן. שוב עוגה נפלאה שלך לרפרטואר

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 6:35 am

תודה לימור

Reply
שרי ינואר 14, 2022 at 11:48 pm

הכנתי ללא גלוטן עם תמי כתום.
נזללה. תודה על המתכון

Reply
זיוה ינואר 19, 2022 at 10:10 am

גם לי קרה בדיוק אותו דבר. מקווה שבעל זאת תצליח לי…

Reply
גל פברואר 5, 2022 at 8:32 pm

תודה קרן! כהרגלך מתכון אליפות! השתמשתי בתפוזים מהעץ למיץ והיה חסר קצת טעם תפוזי אז הוספתי לו גרידת תפוז. נבהלתי קצת מהמרקם היותר נוזלי של הבלילה אבל וואלה יצאה חתיכה, טעימה ונימוחה ברמות.

Reply
קרן אגם פברואר 5, 2022 at 9:06 pm

תודה גל

Reply
סמדר מרץ 29, 2022 at 6:04 pm

השתמשתי במתכון כבסיס ועשיתי כמה שינויים. הבלילה יצאה ממש טעימה.
את מיץ התפוזים החלפתי במיץ לימון עם הרבה קליפת לימון מגורדת.
סוכר שמתי 50 גר תחליף סוכר ועוד 150 גר סוכר דק.
במקום 3/4 כוס שמן שמתי 1/2 כוס רסק תפוחים ועוד 1/4 כוס שמן.
העברתי לתבנית אינגליש אבל לא חד פעמית ועוד 6 מאפינס.

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2022 at 7:35 pm

תודה סמדר

Reply
מאיה יוני 8, 2022 at 7:39 pm

היי.. בספר שלך כתוב כוס אחת מיץ תפוזים ואילו פה שתי כוסות . מה הנכון?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 7:23 am

בספר וגם פה כוס אחת לעוגה ועוד אחת לסירופ

Reply

Leave a Comment