שיואו כמה זמן לא הייתי פה!
פתאום אני קולטת שהפוסט האחרון עלה עוד לפני שנסעתי לבולגריה..ועוד לא סיפרתי לכם על בולגריה!
לבולגריה נסעתי לאפות ולבשל בסדנת צילום של אפרת לזנוב הצלמת הכה מוכשרת,
היא גרה בבולגריה גבול רומניה בעיר קטנה שנקראת וידין, מקיימת סדנאות צילום וסטייל
מטורפות ביופיין, (כאן תוכלו לראות את כל התמונות מהסדנה, ולשמוע מאפרת על הסדנאות הקרובות שלה )
וכשהיא הזמינה אותי לאפות ולבשל בסדנה שלה, אמרתי לה כן, ומיד התקשרתי לאמא שלי,
כי אני לא יודעת לבשל! והודעתי לה שנוסעים לעשות טיול שורשים בבולגריה כמו שהיא חולמת כבר שנים,
רק שקודם, היא צריכה לבשל כמה ימים בסטודיו מהמם על גדות הדנובה.
אמא זרמה עם זה, ובאמת עמדה 4 ימים שלמים ובישלה לבנות הסדנה, ולאמא שלי יש ידיים
מדהימות, והיא אחת הבשלניות! בזמן שהיא בישלה אני אפיתי, עוגות מאפים ולחמים,
חלק מהם אני כבר ממש רוצה להעלות לבלוג ואעשה את זה בקרוב.
אח שלי הצטרף אלינו לבולגריה ביום האחרון של הסדנה, ובישל לבנות הסדנה ארוחה הודית,
ומשם יצאנו שלושתנו לטייל בבולגריה, בכפרים על גבול סרביה, בנופים היסטריים, בתרבות שאנחנו לא מכירים
בארץ עניה שהכפרים שלה מתרוקנים מצעירים ונשארים בהם רק הזקנים, בארץ שהזמן עמד בה ולא זז,
מאז שירד המשטר הקומוניסטי, שהכל בה זול בטירוף שזה מפחיד (המקום הכי טוב לקניות !)
ומשם לסופיה (שונאת עיר גדולה) לראות את הבית שבוא אמא נולדה.והמסקנות שלי מהחוויה:
-קחו את ההורים שלכם לטיול שורשים אם זה משהו שמתאפשר, נניח אם לא נולדו באירן 🙂
זו חוויה חזקה והם יהיו אסירי תודה לכם על זה.
-אל תהיו שיפוטיים, את זה למדתי מהטיולים שלי בהודו אהובתי, אם אתם נוסעים לבקר בתרבות אחרות,
אל תהיו עצובים בשביל האנשים שחיים בה, תחבקו אותם ותאחלו להם רק טוב,
בבולגריה תפגשו המון אנשים טובים שמתקיימים בקושיא והדבר הכי טוב שתוכלו לעשות זה
לקנות מהם כי הם כולם מוכרים משהו, לדבר איתם ולשמוע את הסיפורים שלהם, ולעשות להם טוב.
השבוע הייתי אצל אמא שלי בארוחת ערב והיא הכינה 2 עוגות מיץ תפוזים באינגליש קייק.
טרפנו את העוגה הראשונה במהירות, היא היתה כל כך רכה וטעימה שמיד ביקשתי מתכון,
ולקחתי איתי הביתה את העוגה השניה:-) סליחה אמא.
אמא שלי שומרת מתכונים בקלסר גדול, ואלו האהובים עליי במיוחד הם המתכונים הפשוטים
שהיא גוזרת מהעיתון המקומי של הכפר, או מהעיתון של הגימלאים,
שם נשים מפרסמות את המתכונים שהן מכינות בבית, הכי פשוטים.
המתכון לעוגה הזו נגזר מהעיתון ממדור המתכונים שנקרא ״הפינה של סבתא״ ו
לעוגה קוראים עוגת מיץ תפוזים של ירדנה.
אין לי מושג מי זו ירדנה אבל זו הזדמנות להגיד לה ממש תודה, כי זו עוגת התפוזים הכי טעימה שאכלתי.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת מיץ תפוזים/תבנית עגולה עם או בלי חור בקוטר 24 ס״מ או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
1/4+1 (250 גר') כוסות סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 סוכר וניל
לסירופ מעל העוגה :
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תירובת תפוחה ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה וכוס מיץ תפוזים
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסוכר וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש
מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה כוס מיץ תפוזים.
מצננים ומחלצים מהתבנית.
שומרים את העוגה כשהיא מכוסה היטב במקרר עד חמישה ימים
155 Comments
תודה על המתכון!
את העוגה לאפות בטורבו באמצע התנור?
אם לא כתוב טורבו ז אפיה בחום עליון תחתון רגיל
היי שאלה במידה ואני רוצה להכין בתבנית חד פעמית מלבנית סטנדרטית האם אני צריכה להכפיל את הכמויות ?
יש מלבנית גדולה ממש ויש בינונית
לגדולה ממש תצטרכי להכפיל
הי בתבנית חדפ אורך 26 מה הכמות שצריף כי במתכון שרשמת מיועד ל2 אינגליש רגיל תודה
פעם שניה שאני נופלת באותו הדבר!!! שמה את כל המיץ תפוזים בבלילה עצמה…
*טיפ של אלופים, לקרוא את המתכון עד הסוף ולשים לב לפצל את מיץ התפוזים לעוגה וציפוי
מצחיקולה
העיקר שטעים לך
היי קרן תודה על המתכון, איפה נכנסות הקלמנטינות?
אני ערבבתי מיץ תפוזים ומיץ קלמנטינות כי לא היו לי מספיק תפוזים
הכנתי כמה מתכונים שלך והם יצאו מאוד מוצלחים, לצערי זאת יצאנ עוגה מאוד רטובה ולא טעימה
צר לי שהתאכזבת
זו עוגה סופר עסיסית וטעימה
אולי כמות הנוזלים אצלך היתה גדולה?
אולי שפכת על העוגה לא בעודה חמה ?
אולי אכלת מיד ולא נתת לנוזלים להיספג?
ואולי את פשוט לא אוהבת עוגות רטובות קצת וזה גם בסדר
נכון .. גם לי יצא רטוב מדיי ופעלתי בול לפי המתכון
היי קרן, אם אני משתמשת בביצים xl כמה לשים?
להוריד אחת
היי, שמן קנולה לא בריא בעליל, האם אפשר להחליף לחמאה?
הכל אפשרי, ייצור עוגה כבדה יותר ופחות אוורירית אבל טעימה
במתכון? כתוב שתי כוסות מיץ זה נכון?!תודה רבה נגה.
הי נגה
שימי לב להוראות ההכנה
כוס אחת לעוגה וכוס אחת ששופכים על העוגה לאחר אפיה
שכחת לציין מתי להוסיף את הסוכר.
הכנסתי את העוגה לתנור ורק כשהתחלתי לסדר חזרה את המצרכים שנשארו על השיש שמתי לב לסוכר ומיד הוצאתי אותה והוספתי.
כדאי לערוך את המתכון ולהוסיף שלא עוד אנשים יפספסו כמוני.
המשפט השני באופן ההכנה: במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
כנראה התפספס לך, חשוב תמיד לקרוא טוב טוב מתכון לפני.
מקוה שעדיין יצאה טעימה ומוצלחת
צודקת לחלוטין.
וקראתי את המתכון פעמיים לפני שהתחלתי, כנראה הייתי עייפה
יצאה מצויינת!!
אכין אותה שוב במהלך השבוע והפעם בלי טעויות.
המון תודה
היי
מה נותן המיץ בסוף על העוגה?
רכות ועסיסיות בכל ביס
הי יש מצב להחליף את הביצים לגרסה טבעונית?
לא ניסיתי, אבל את יכולה לוותר על הביצים ולהוסיף במקום כמה כמות חומץ תפוחים או רסק תפוחים ולראות איך יוצא
ואם את מכינה אשמח לשמוע
תודה על מתכון מצויין וקל יצא מהמם
שמחה לשמוע תודה!
מפרידית את החלבון והחלמון לפני ההקצפה?
אם לא כתוב אז לא מפרידים
ואוו זו בדיוק העוגה של אמי ז"ל שהכנו לפני שבוע.
אגב אפשרות נוספת להחליף את התפוזים במיץ לימון ויוצא נהדר.
וזו ההזדמנות להודות לך על כל הנמתכונים הנהדרים.רונית
תודה רבה רונית
האם ניתן פה יא את השמן בחמאה?
אם כן בכמה? תוגה 🙂
באופן אישי עוגות מיץ אני אוהבת יותר על בסיס שמן הן מתקבלות אווריריות יותר
אבל את יכולה להמיר בכייף ל 120-130 גר חמאה
עוגה מעולה וטעימה בטירוף!!!
שאלה, הוצאתי את העוגה גבוהה ותפוחה, ולאחר מס' דקות נפלה והצתמקה.
למה זה קרה?
אולי לא היתה מוכנה מבפנים
יצא טעים אבל אני לא מבינה מה עשיתי לא בסדר יצא לי ממש נמוך ושמתי את כל המצרכים והכמויות שצריך♀️ (שמתי את העוגה בתבנית עם קוטר 26 זה קשור אולי?)
ברור שבתבנית 26 העוגה תצא נמוכה יותר
היא צנחה לי איך שפתחתי את התנור
למהה
אולי לא היתה מוכנה
היי אגם!
אפשר עם מיץ תפוזים כמו ספרינג או תפוזינה?
ואם כן יש צורך להפחית בכמות הסוכר?
תודה,
אביבה!
אפשר מיץ תפוזים קנוי, העוגה לא מאוד מתוקה אז זה לא ייצא מתוק מדי
תודה נשמע טוב חייבת לנסות.
שאלה איך אני יכולה לצרף את ביתי כמכותבת למתכונים שלך?
היא יכולה להירשם עם כתובת האימייל שלה או שתשלחי לי את המייל שלה ואכניס אותה לתפוצה
אם אני רוצה 3 אנגלייש קיק חדפ …להכפיל את הכמויות ?
לא עדיף להקציף ביצים – חלבון וחלמון לחוד?
היי, פה בפנמה אין לי סוכר וניל. במה אפשר להחליף? ומה הכמות?
תודה!
להמיר בכפית תמצית וניל
הי שי,
לפני שנים רבות קיבלתי עצה בנוגע לסוכר וניל- לשים בצנצנת סוכר רגיל, עם מקלות וניל בפנים.
מחזיק מעמד כמעט לנצח , מאוד ריחני וטעים…ממליצה.
כתוב ביצים גודל L
מה עושים אם יש M?
מוסיפים אחת
היי, הכנתי את העוגה לפי מה שרשום. הוצאתי מהתנור כשהייתה מוכנה. ושפכתי כוס מיץ תפוזים. העוגה הייתה גבוהה מאוד ונפלה. מדוע?
היא לא אפויה מבפנים כנראה אלא רק מבחוץ ולכן נפלה כשוצאת מהתנור.
לא מספיק להקפיד על זמני אפייה כפי שמצויין במתכון אלא חשוב לבדוק עם קיסם, עד שיוצא יבש,
כיון שיש הבדלים בין תנורים שונים. אולי החום אצלך גבוה מדי והעוגה נאפתה מבחוץ אך לא מבפנים,
נסי להבא להוריד מעט את החום ולאפות יותר זמן.
חייבת לומר שבטעות השתמשתי בשתי כוסות התפוזים לבלילת העוגה, לא הבנתי איך יצא משהו ממתכון כזה דליל ונוזלי. שמעי… יצא מעדן!!!
בהזדמנות זו, אציין שחוסל לי כל השומשום במזווה בגלל המיני בייגלה הזה שלך שאי אפשר להפסיק להכין אותו. שרוף שרוף, כמו שלך.
עכשיו אני אהיה חייבת לנסות את עוגת התפוזים עם שתי כוסות מיץ בבלילה, אולי עלית על משהו 🙂 והצחקת אותי ממש עם השומשום
הי. אפשר להמיר לקמח מלא 70%?
כן, לקחת בחשבון שהיא תצא דחוסה ומעט כבדה יותר
תודה רבה
הי באיזה מיץ תפוזים כדאי להשתמש ?
אני סוחטת בבית לבד
תודה רבה על המתכון. יצא ממש רך ועסיסי.
הדבר היחיד הוא שמשום מה לא היה טעם של תפוז. שמתי כוס מיץ תפוזים ואחרי אפיה כוס נוספת.. ופשוט לא היה טעם לוואי של תפוז. יצא לי כמו עוגת וניל ..
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תוסיפי עוד גרידת תפוז להבא
זה ממש תלוי בסוג התפוזים ובעונה
היי
במה העוגה הזאת שונה מהמתכון של עוגת תפוזים קלאסית.?
שופכים עליה מיץ אחרי אפייה
לשפוך את הציץ תפוזים אחרי שאני הופכת אותה נכון?
לפני
היי קרן יקרה בכמה מעלות לאפות את העוגה?
כפי שכתוב 180
תודה על המתכון
יש לי שאלה האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים במים או במשהו אחר
אם אין לי כרגע…
תודה רבה!
זו עוגת תפוזים אם אין תפוזים הייתי הולכת לכיוון של עוגה אחרת
היי קרן,
אפיתי את העוגה לפי ההוראות. היא מריחה מעולה, אבל קרו לי שני דברים: היא לא הזהיבה כמו העוגה שלך (אפיתי 25 דק׳ כי קיסם יצא יבש) וששפכתי כוס מיץ תפוזים לאחר שהוצאתי אותה מהתנור העוגה שחתה במיץ ונאלצתי לשפוך אותו.
איך לדעת ניתן לשפר את זה?
תודה!
יש מצב שממש לא היתה אפויה כמו שצריך עדיין ולכן לא נספג בה גם הסירופ
הי קרן, המתכונים שלך מדהימים תודה!!!
מה משפיע על רכות של העוגה? יצאה גבוהה, לא הצטמקה אבל קצת יבשה והייתי רוצה שתהיה רכה יותר. איך אוכל לשפר לפעם הבאה?
והעוגה הזו כמובן המיץ שנשפך עליה מיד עם יציאתה מהתנור
היי קרן♡
עדיף להשתמש במיץ שאני סוחטת או עדיף לקנות מיץ של פריגת עם החתיכות שהוא יותר מתוק?
אם מכינים עם מיץ ממותק אפשר להוריד מעט מהסוכר
באילו עוגות את ממליצה להוסיף קרם טרטר?
לא עובדת עם קרם טרטר
היי! מה הכמות של סוכר הוניל? כתוב 1…. 1 מה? תודה!!
שקית סוכר וניל
אפשר להוסיף קוקוס..? אם כן האם חא יפגע בעוגה..?
יש בבחוג עוגת סולת תפוז קוקוס ואפשר גם פה להוסיף קוקוס על חשבון קמח
הייי
אני רוצה לאפות בתבנית אינגליש קייק אחת סטנדרטית. האם לחתוך את כל הכמויות המצויות בדיוק בחצי?
כן
שלום קרן.
האם העוגה תתאים לתבנית עגולה 26 עם חור באמצע (תבנית סבתא) או שהיא תצא נמוכה מאוד?
מתאים
אני. הכנתי. עוגה. תפוזים מהמתקון המדים
הכנתי לפי ההוראות. יצא מושלם. עדין ונימוח. לא יבש מידי ולא רטוב מידי. בול.
תודה שבת שלום
היי קרן,הכמויות כאן שונות ממה שהיה היום בוידאו.ביצים 5 ולא 4,מיץ תפוזים שיצקת מעל עוגה אפויה רק חצי כוס ולא כוס מלאה.אני מבולבלת.תוכלי לערוך את המתכון?
אין צורך לערוך אלא תמיד להכין לפי המתכון הכתוב כאן
הי קרן, המתכונים שלך מדהימים תודה!!!
מה משפיע על רכות של העוגה? יצאה גבוהה, לא הצטמקה אבל קצת יבשה והייתי רוצה שתהיה רכה יותר. איך אוכל לשפר לפעם הבאה?
אולי אפית יןתר מדי או שהורדת בכמות הסוכר
איזו עוגה מדהימה!
הכנתי פעמיים כבר
פעם אחת ללא כוס המיץ הנוספת ופעם איתה
שתי הגרסאות מצוינות!
העוגה רכה, אוורירית, נימוחה ומנחמת
היי אפשר לוותר כל המיץ בסוף? ובמקום לפזר אבקת סוכר?
לא ממליצה לוותר על המיץ העוגה מבוססת עליו
היי
אפשר קמח תופח?
כן אין בעיה, ולוותר על אבקת האפייה במתכון
אפשר במקום קמח רגיל קמח תופח בלי אבקת אפייה ? זה מה שיש לי בבית
כן
תודה קרן. שוב עוגה נפלאה שלך לרפרטואר
תודה לימור
הכנתי ללא גלוטן עם תמי כתום.
נזללה. תודה על המתכון
גם לי קרה בדיוק אותו דבר. מקווה שבעל זאת תצליח לי…
תודה קרן! כהרגלך מתכון אליפות! השתמשתי בתפוזים מהעץ למיץ והיה חסר קצת טעם תפוזי אז הוספתי לו גרידת תפוז. נבהלתי קצת מהמרקם היותר נוזלי של הבלילה אבל וואלה יצאה חתיכה, טעימה ונימוחה ברמות.
תודה גל
השתמשתי במתכון כבסיס ועשיתי כמה שינויים. הבלילה יצאה ממש טעימה.
את מיץ התפוזים החלפתי במיץ לימון עם הרבה קליפת לימון מגורדת.
סוכר שמתי 50 גר תחליף סוכר ועוד 150 גר סוכר דק.
במקום 3/4 כוס שמן שמתי 1/2 כוס רסק תפוחים ועוד 1/4 כוס שמן.
העברתי לתבנית אינגליש אבל לא חד פעמית ועוד 6 מאפינס.
תודה סמדר
הי קרן, אני מתה על המתכונים שלך.
תמיד מובנים ומדוייקים.
האם אפשר להשתמש בשמן זית? ואם כן האם הכמות משתנה?
תודה
אפשר להתשמש בזמן זית מזנים עדינים בלבד אחרת העוגה תצא מאוד מרירה עם טעם לוואי
היי.. בספר שלך כתוב כוס אחת מיץ תפוזים ואילו פה שתי כוסות . מה הנכון?
בספר וגם פה כוס אחת לעוגה ועוד אחת לסירופ
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בטח
היי
האם אפשר להחליף חצי מכמות הקמח הרגיל, בקמח שקדים?
לא חצי כמות, רבע
יצאה עוגה מעולה!! רכה וכייפית
שמחה לשמוע
עוגה נהדרת ברגע סה מכינה אותה בכלי מרובע ואת תלתלית כמו מתכון שלך מנצח שבת יפה כמוך
תודה מהממת
הי… האם ניתן לדעת להכין כמאפינס קטנים?
בדרכ לא משקים מאפינס בסירופ תפוזים ופה זה הכרחי אז אני מקוה שזה ייצא בסדר ולא יתפרק
תודה קרן.. אחזור לדווח
במקום קמח רגיל ואבקת אפייה שמתי קמח תופח ויצאה לי עוגה דחוסה…
בגלל זה?
אין קשר
אולי הורדת בסוכר
היי. תודה על מתכונים נהדרים. נראה לך מתאים להשתמש במיץ קלמנטינות במקום תפוזים? (קטפתי מלא מהעץ:)
בטח
היי קרן
אפשר להחליף את הקמח הלבן לקמח אחר ? שיבולת שועל אולי ? תודה
לא יעבוד, אפשר קמח ללא גלוטן אם זה עוזר בשילוב שקדים או קצ שיבולת שועל לא את כל הכמות
אפשר להשתמש בקמח תופח?
את שמת מיץ קלמנטינות גם בעוגה וגם בסירופ?
אפשר קמח תופח, וכן אפשר להחליף את כל הכמות של מיץ התפוזים במיץ קלמנטינות
הי
זו הפעם השניה שאני מכינה את העוגה והיא לא מוכנה תוך 35 דקות (כמובן ב180 מעלות).. יותר לכיוון ה55-60 דקות. נראה שתוך חצי שעה היא שחומה ויפה למעלה אבל בפנים ממש נוזלית. משהו שאולי אני מפספסת?
יש מצב שהתנור שלך חם מדי ולכן היא נאפת על גבול נשפרת מבחוץ ולא נאפית מבפנים
ממליצה לבדוק את גופי החימום
העוגות בתנור 🙂 תודה על המתכון. האם חובה לשמור במקרר (גם בחורף?) תודה
והאם חובה לחלץ מהתבנית?
לא חובה
לא צריך מקרר
היי קרן, פעם ראשונה שהכנתי יצא מדהים ותפחה ממש. פעם שניה, לא תפחה לי, יצא טעים, אבל נמוכה. מה יכולה להיות הסיבה לעוגה שלא תופחת?
אולי הורדת בסוכר
עוגת תפוז אולטימטיבית מבחינתי! אוורירית וקשה להפסיק לנשנשש!
תודה על מתכון מדהים
תודה יוליה
וואווו ואווו ואוו.. עוגה פשוטה להכנה!
ויצאה פשוט מושלמת ברמה!
ניזללה בפחות מיממה!
תודה על עוד מתכון מושלם!
תודה ספיר
הי. האם הכוונה שמוסיפים את הקמח להמשך ערבוב בתוך המיקסר? או שצריך לערבב ביד כדי לא לאבד נפח?
פשוט תמיד מצטברים לי גושי קמח בבלילה נוזלית..
כי טוב זה להוריד מהירות למיקסר ואז את הקמח, כי המקצף עוזר למנוע גושים, אז רק משתמשים בו לערבוב
הכנתי את העוגה!!! טעימה רכה כמו ענן:) תודה
תודה אילנה
היי קרן, אני מכינה את העוגה הזו בפעם הלא שניה ולא שלישית ותמיד בהתלבטות.. האם להשאיר אותה בחוץ או לשמור במקרר.
שמא המרקם במקרר קצת משתנה ..
אשמח לדעת האם אפשר לשמור גם מחוץ למקרר..
אני שומרת מחוץ למקרר
היי קרן, הוצאתי את העוגה מהתנור נראית ומריחה טוב. שפכתי את המיץ תפוזים אבל לוקח לו זמן להספג כנראה…
הגיוני?
כן הגיוני
עוגה מעולה!!
הכנתי עם קמח כוסמין (חצי 80% וחצי 100%), יצא טעים מאוד!!
תודה יעל
היי, אפשר להחליף בקמח כוסמין מלא?
כן
יצא מושלם!
אם לא מוציאים את העוגה מהתבנית ממש עד שהיא מתקררת אז הכל פיקס.
כמו ענני תפוזים 🙂