עוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת מלכת שבא של ג'וליה צ'יילד

אפריל 13, 2020 25 Comments

את השם של העוגה הזו שמעתי לראשונה מברברה, ששלחה לי את המתכון הזה ,

וכתבה לי שאם אחליף את התותים בעוגה לשוקולד אקבל עוגת Reine de Saba

וכיון שלא הבנתי על מה מדובר ביקשתי מהצרפתי שלי לתרגם ,אבל הוא גם לא הבין על מה מדובר,

אז הלכנו לדוקטור גוגל והוא הסביר לנו שהכוונה לעוגה שנקראת מלכת שבא, מן הסתם בגלל

הצבע המהמם שלה, ותוך כדי גיגול, ראיתי שלג'וליה צ'יילד אהובתי יש עוגה כזו, והתחלתי קצת

לגגל עוד יותר ולחפש מתכונים ברשת של העוגה הזו עפי ג'וליה צ'יילד, והבנתי שמקורה של

העוגה בצרפת, ושהיא עלתה לכותרות בעקבות ג'וליה צ'יילד.

את הסרט ג'ולי וג'וליה מאיזו שהיא סיבה לא ברורה ראיתי רק לפני חודש, וכל כך נהנתי ממנו,

הסרט מספר על בחורה צעירה, ג'ולי, שמחליטה לפתוח בלוג ולהכין את כל מתכוני הספר של ג'וליה

בתקופה שבלוגים לא היו מה שהם היום, והוא סרט מעורר תיאבון ומקסים. הזדהתי

כל כך עם התשוקה של שתיהן למטבח, ועם הקשיים והכשלונות שחוותה ג'ולי, ונזכרתי

שאני בעצמי אוהבת ממש כמה ספרי אפייה ישראלים כמו למשל עוגות לכל עת של נירה

שויאר, ושהייתי שמחה להכין ממנו את כל המתכונים בעצמי ולכתוב על כל מתכון ומתכון מהספר שלה,

ומצאתי את עצמי מפנטזת על סרט בכיכובי, שבעברית כמובן זה לא יישמע יפה כמו ג'ולי וג'וליה,

כי יקראו לסרט קרן ונירה, וזה מם הסתם לא יהפוך לשובר קופות וחבל!! כי זה יכול להיות להיט.

בשביל העוגה הזו, תצטרכו ללכלך כמה כלים, אבל זה משתלם,היא צנועה ולא מאוד גבוהה,

היא רכה ונעימה, ויש לה מרקם קצת פאדג'י נהדר. המתכון מבוסס על מתכון

של ג'וליה צ'יילד מהספר הראשון שלה עם שינויים שלי.

עוגת מלכה שבא של ג'וליה צ'יילד/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל M (או ארבע ביצים L) מופרדות לחלבונים וחלמונים

180 גר' (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן

כף (10 גר') סוכר

150 גר' חמאה רכה

150 גר' שוקולד מריר

2 כפות ברנדי (המרה בסוף למטה)

3/4 כוס (75 גר') אבקת/קמח שקדים

4 כפות קמח תפוחי אדמה (לא בפסח אפשר קמח לבן)

1 כפית תמצית שקדים (לא חובה)

קורט מלח

לציפוי:

150 גר' שוקולד מריר

50 גר' חמאה

כף מייפל

לעיטור:

שבבי שקדים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, רצוי לרפד את הדפנות בנייר אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים חמאה וסוכר למשך כמה דקות, מוסיפים את החלמונים

אחד בכל פעם וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט ובהירה.

בקערה בינונית חסינת חום (או על בן מארי) ממיסים את השוקולד המריר עם הברנדי בפולסים קצרים

(חייב פולסים קצרים, להוציא, לערבב קצת ולראות אם השוקולד צריך עוד, זה מהסיבה ששוקולד

שנמס במיקרו לא משנה את צורתו אלא נמס מבפנים ואנו יכולים לטעות ולחשוב עפי המראה שלו

שהוא לא נמס כשלמעשה אנחנו כבר שורפים אותו. איך יודעים ששוקלד נשרף? מערבבים והוא מתחיל

להתקשות ולהתגבש  במקום להישאר נמס ונוזלי)

מערבבים את השוקולד לתוך תערובת החלמונים, ומערבבים היטב.

מוסיפים פנימה תמצית שקדים, שקדים וקמח תפא ומערבבים שוב.

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר, ומקציפים חלבונים במהירות גבוהה עם מעט מלח וכף סוכר

למשך 3-4 דקות עד שהקצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד ובתנועות קיפול

עדינות מאחדים בין שתי התערובות .

מעבירים לתבנית ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה, ומניחים לה להצטנן, בינתיים מכינים את הציפוי.

במיקרוגל (או על בן מארי) ממיסים חמאה ושוקולד מריר לתערובת אחידה.

מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים היטב. מעבירים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת

פלטה או גב כף מצפים את חלקה העליון של העוגה באופן אחיד. מקשטים בשקדים פרוסים

או גפרורי שקדים ומגישים.

(אם נוצר לכם בעוגה מן בקע עליון שמתרומם קצת, אל תתבאסו, אחרי שתוציאו אותה מהתנור,

תלחצו עליו עם היד פנימה, זה יחזיר אותו למקום ויחזיר את העוגה למצב ישר. תניחו צלחת

מעל התבנית ותהפכו את העוגה, כך שחלקה התחתון יעבור למעלה ואז תקשטו אותה )

את הטיפים האלו אגב, למדתי מהבלוג המדהים של נעם שנקרא פצפוצים

**העוגה נשמרת במקרר עד 5 ימים כשיהא עטופה היטב

**אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה בקורנפלור או בקמח לבן רגיל לא בפסח

**ניתן להמיר חמאה בשמן קוקוס 150 גר'

**במקום ברנדי אפשר להוסיף כף קפה נמס

**אפשר לוותר על הציפוי ולקשט באבקת סוכר

Print Friendly, PDF & Email

25 Comments

ליטל אפריל 14, 2020 at 1:09 pm

מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים ובמקום הברנדי?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 1:41 pm

אפשר במקום ברנדי כף נס קפה, ובמקום שקדים לנסות קוקוס, הם חלק מהגרסה הקלאסית של העוגה, אז ייצא קצת שונה
אבל אני בטוחה שמצויין

Reply
נטי בליך מאי 15, 2020 at 9:00 am

יש אפשרות להמיר גם את השקדים בקמח? יש במשפחה אלרגים לשקדים ולא אוהבים קוקוס…

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:21 pm

כן

Reply
נורית אפריל 14, 2020 at 8:27 pm

נראה מעולה! כמה אפשר להחליף ביצים????

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 9:36 pm

לצערי אי אפשר הן מחזיקות את העוגה

Reply
yael אפריל 15, 2020 at 4:53 pm

אפשר גם אפשר בלי ביצים..
במקום החלמונים רסק תפוחים או פשתן טחון מושרה במים,
במקום החלבונים להקציף מי בישול חומוס- Aqua-Fava .
תתקדמו..

Reply
Tehila אפריל 16, 2020 at 4:20 pm

במצרכים למתכון כתוב:
– 180 גר׳ (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
– כף (10 גר׳) סוכר
מה הכוונה?

ולציפוי, אפשר להשתמש בשמנת 38% במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 4:22 pm

כף הסוכר הולכת לחלבונים בהקצפה בנפרד
שימי לב בהוראות
שאר הסוכר הולך לחלמונים
אין בעיה בציפוי שמנת מתוקה

Reply
Tehila אפריל 16, 2020 at 4:57 pm

תודה 🙂

Reply
בוריס אוגוסט 15, 2020 at 1:07 pm

היי,
לתבנית 24 בכמה מגדלים את הכמויות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2020 at 6:25 pm

ברבע

Reply
מלכה רקנאטי אפריל 17, 2020 at 6:41 pm

היי רציתי לדעת אם זו אותה עוגה בסרט שהיא כיסתה את הדפנות שלה בשקדים פרוסים?
תודה!

Reply
מגלי מאי 7, 2020 at 4:25 pm

אפשר להחליף הברנדי ברום? בקרדי… לא אוהבים קפה.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:38 pm

כן אין בעיה

Reply
tal Gottlieb אפריל 19, 2020 at 9:58 am

הי קרן
אפשר להמיר את שמן קוקוס בשמן רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 10:18 am

כן אין בעיה 2/3 כוס

Reply
יפה בן אדרת אפריל 25, 2020 at 2:26 pm

כל כך נהנת מהמתכונים שלך בלי "פלצנות" מתכונים שמתאימים לאפיה ולאופי בית. אלו העוגות המוצלחות ולא כל המקושטות למיניהם. תודה לך

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:43 pm

תודה לך יפה

Reply
Moran אפריל 26, 2020 at 6:57 pm

שלום רב שאלה בבקשה
האם אפשר ה ב75 גר׳) אבקת/קמח שקדים
להשתמש בשקדים טחונים?במקום קמח שקדים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:12 pm

בטח אין בעיה

Reply
הדר אפריל 28, 2020 at 8:44 am

וואו איזה אלופה שכתבת את המתכון הזה. חיפשתי ברשת באנגלית אחרי שראיתי בפעם ה8 את הסרט ואז אמרתי אולי אחפש בעברית. בטח לא אמצא אבל שווה לנסות. והנה אני עוקבת אחרייך הרבה זמן ונהנית מהדברים שאת מפרסמת. מזל טוב אגב. אלופה.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 10:02 am

היא מהממת את תהני ממנה , תודה!

Reply
מור יוני 12, 2020 at 10:09 pm

סליחה על השעה
אני גרה בחו״ל:) כמה כמויות צריך להוסיף לתבנית 24? תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 10:21 pm

להגדיל ב 1/4 את כל המצרכים או להשאיר ככה והעוגה תצא קצת נמוכה

Reply

Leave a Comment