עוגות בחושותעוגות שוקולדפסח

עוגת מלכת שבא של ג'וליה צ'יילד

אפריל 13, 2020 66 Comments

את השם של העוגה הזו שמעתי לראשונה מברברה, ששלחה לי את המתכון הזה ,

וכתבה לי שאם אחליף את התותים בעוגה לשוקולד אקבל עוגת Reine de Saba

וכיון שלא הבנתי על מה מדובר ביקשתי מהצרפתי שלי לתרגם ,אבל הוא גם לא הבין על מה מדובר,

אז הלכנו לדוקטור גוגל והוא הסביר לנו שהכוונה לעוגה שנקראת מלכת שבא, מן הסתם בגלל

הצבע המהמם שלה, ותוך כדי גיגול, ראיתי שלג'וליה צ'יילד אהובתי יש עוגה כזו, והתחלתי קצת

לגגל עוד יותר ולחפש מתכונים ברשת של העוגה הזו עפי ג'וליה צ'יילד, והבנתי שמקורה של

העוגה בצרפת, ושהיא עלתה לכותרות בעקבות ג'וליה צ'יילד.

את הסרט ג'ולי וג'וליה מאיזו שהיא סיבה לא ברורה ראיתי רק לפני חודש, וכל כך נהנתי ממנו,

הסרט מספר על בחורה צעירה, ג'ולי, שמחליטה לפתוח בלוג ולהכין את כל מתכוני הספר של ג'וליה

בתקופה שבלוגים לא היו מה שהם היום, והוא סרט מעורר תיאבון ומקסים. הזדהתי

כל כך עם התשוקה של שתיהן למטבח, ועם הקשיים והכשלונות שחוותה ג'ולי, ונזכרתי

שאני בעצמי אוהבת ממש כמה ספרי אפייה ישראלים כמו למשל עוגות לכל עת של נירה

שויאר, ושהייתי שמחה להכין ממנו את כל המתכונים בעצמי ולכתוב על כל מתכון ומתכון מהספר שלה,

ומצאתי את עצמי מפנטזת על סרט בכיכובי, שבעברית כמובן זה לא יישמע יפה כמו ג'ולי וג'וליה,

כי יקראו לסרט קרן ונירה, וזה מם הסתם לא יהפוך לשובר קופות וחבל!! כי זה יכול להיות להיט.

בשביל העוגה הזו, תצטרכו ללכלך כמה כלים, אבל זה משתלם,היא צנועה ולא מאוד גבוהה,

היא רכה ונעימה, ויש לה מרקם קצת פאדג'י נהדר. המתכון מבוסס על מתכון

של ג'וליה צ'יילד מהספר הראשון שלה עם שינויים שלי.

צילום: נופר צור

 

עוגת מלכה שבא של ג'וליה צ'יילד/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

5 ביצים גודל M (או ארבע ביצים L) מופרדות לחלבונים וחלמונים

180 גר' (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן

כף (10 גר') סוכר

150 גר' חמאה רכה

150 גר' שוקולד מריר

2 כפות ברנדי (המרה בסוף למטה)

3/4 כוס (75 גר') אבקת/קמח שקדים

4 כפות קמח תפוחי אדמה (לא בפסח אפשר קמח לבן)

1 כפית תמצית שקדים (לא חובה)

קורט מלח

לציפוי:

150 גר' שוקולד מריר

50 גר' חמאה

כף מייפל

לעיטור:

שבבי שקדים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, רצוי לרפד את הדפנות בנייר אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים חמאה וסוכר למשך כמה דקות, מוסיפים את החלמונים

אחד בכל פעם וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט ובהירה.

בקערה בינונית חסינת חום (או על בן מארי) ממיסים את השוקולד המריר עם הברנדי בפולסים קצרים

(חייב פולסים קצרים, להוציא, לערבב קצת ולראות אם השוקולד צריך עוד, זה מהסיבה ששוקולד

שנמס במיקרו לא משנה את צורתו אלא נמס מבפנים ואנו יכולים לטעות ולחשוב עפי המראה שלו

שהוא לא נמס כשלמעשה אנחנו כבר שורפים אותו. איך יודעים ששוקלד נשרף? מערבבים והוא מתחיל

להתקשות ולהתגבש  במקום להישאר נמס ונוזלי)

מערבבים את השוקולד לתוך תערובת החלמונים, ומערבבים היטב.

מוסיפים פנימה תמצית שקדים, שקדים וקמח תפא ומערבבים שוב.

שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר, ומקציפים חלבונים במהירות גבוהה עם מעט מלח וכף סוכר

למשך 3-4 דקות עד שהקצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד ובתנועות קיפול

עדינות מאחדים בין שתי התערובות .

מעבירים לתבנית ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מוציאים את העוגה, ומניחים לה להצטנן, בינתיים מכינים את הציפוי.

במיקרוגל (או על בן מארי) ממיסים חמאה ושוקולד מריר לתערובת אחידה.

מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים היטב. מעבירים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת

פלטה או גב כף מצפים את חלקה העליון של העוגה באופן אחיד. מקשטים בשקדים פרוסים

או גפרורי שקדים ומגישים.

(אם נוצר לכם בעוגה מן בקע עליון שמתרומם קצת, אל תתבאסו, אחרי שתוציאו אותה מהתנור,

תלחצו עליו עם היד פנימה, זה יחזיר אותו למקום ויחזיר את העוגה למצב ישר. תניחו צלחת

מעל התבנית ותהפכו את העוגה, כך שחלקה התחתון יעבור למעלה ואז תקשטו אותה )

את הטיפים האלו אגב, למדתי מהבלוג המדהים של נעם שנקרא פצפוצים

**העוגה נשמרת במקרר עד 5 ימים כשיהא עטופה היטב

**אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה בקורנפלור או בקמח לבן רגיל לא בפסח

**ניתן להמיר חמאה בשמן קוקוס 150 גר'

**במקום ברנדי אפשר להוסיף כף קפה נמס

**אפשר לוותר על הציפוי ולקשט באבקת סוכר

66 Comments

ליטל אפריל 14, 2020 at 1:09 pm

מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים ובמקום הברנדי?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 1:41 pm

אפשר במקום ברנדי כף נס קפה, ובמקום שקדים לנסות קוקוס, הם חלק מהגרסה הקלאסית של העוגה, אז ייצא קצת שונה
אבל אני בטוחה שמצויין

Reply
נטי בליך מאי 15, 2020 at 9:00 am

יש אפשרות להמיר גם את השקדים בקמח? יש במשפחה אלרגים לשקדים ולא אוהבים קוקוס…

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:21 pm

כן

Reply
חן מרץ 21, 2021 at 6:22 pm

כף נס קפה? כלומר קפה עם מים נכון? לא רק האבקה

Reply
ענבל אפריל 17, 2022 at 8:48 am

כף נס קפה מוכן או כף של האבקה?

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2022 at 1:33 pm

אבקה

Reply
שרי חפץ מרץ 29, 2021 at 7:26 pm

היי מצטרפת לשאלה לגבי הנס קפה. .

Reply
קרן אגם מרץ 29, 2021 at 10:26 pm

כן קפה בתוך מים

Reply
שחר גדיש אפריל 5, 2022 at 3:07 pm

היי קרן,
אני בחיפוש אחר עוגת יום ההולדת החגיגית שלי לשנה.
רוצה לעשות שכבות עם גנאש קרמל מוקצף באמצע וטעם נוכח של שוקולד מריר וקפה.
אפשר לאפות את העוגה הזו בשתי תבניות ולהפוך לעוגת קומות?
אשמח להחליף ברנדי בקפה, שתי כפיות נס קפה יתנו טעם נוכח או שכדאי יותר?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 5, 2022 at 7:34 pm

אפשר לאפות בשתי תבניות נפרדות ולמלא באמצע אין בעיה
אפשר קצת יותר קפה

Reply
נורית אפריל 14, 2020 at 8:27 pm

נראה מעולה! כמה אפשר להחליף ביצים????

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2020 at 9:36 pm

לצערי אי אפשר הן מחזיקות את העוגה

Reply
yael אפריל 15, 2020 at 4:53 pm

אפשר גם אפשר בלי ביצים..
במקום החלמונים רסק תפוחים או פשתן טחון מושרה במים,
במקום החלבונים להקציף מי בישול חומוס- Aqua-Fava .
תתקדמו..

Reply
אור ינואר 17, 2022 at 12:53 pm

יוצא מעולה עם תחליפי הביצים שהצעת. תודה!

Reply
Tehila אפריל 16, 2020 at 4:20 pm

במצרכים למתכון כתוב:
– 180 גר׳ (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
– כף (10 גר׳) סוכר
מה הכוונה?

ולציפוי, אפשר להשתמש בשמנת 38% במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 16, 2020 at 4:22 pm

כף הסוכר הולכת לחלבונים בהקצפה בנפרד
שימי לב בהוראות
שאר הסוכר הולך לחלמונים
אין בעיה בציפוי שמנת מתוקה

Reply
Tehila אפריל 16, 2020 at 4:57 pm

תודה 🙂

Reply
בוריס אוגוסט 15, 2020 at 1:07 pm

היי,
לתבנית 24 בכמה מגדלים את הכמויות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 15, 2020 at 6:25 pm

ברבע

Reply
מלכה רקנאטי אפריל 17, 2020 at 6:41 pm

היי רציתי לדעת אם זו אותה עוגה בסרט שהיא כיסתה את הדפנות שלה בשקדים פרוסים?
תודה!

Reply
מגלי מאי 7, 2020 at 4:25 pm

אפשר להחליף הברנדי ברום? בקרדי… לא אוהבים קפה.

Reply
קרן אגם מאי 7, 2020 at 5:38 pm

כן אין בעיה

Reply
נעמה אפריל 15, 2022 at 10:52 am

היי זה בלי אבקת אפיה?

Reply
tal Gottlieb אפריל 19, 2020 at 9:58 am

הי קרן
אפשר להמיר את שמן קוקוס בשמן רגיל?

Reply
קרן אגם אפריל 19, 2020 at 10:18 am

כן אין בעיה 2/3 כוס

Reply
יפה בן אדרת אפריל 25, 2020 at 2:26 pm

כל כך נהנת מהמתכונים שלך בלי "פלצנות" מתכונים שמתאימים לאפיה ולאופי בית. אלו העוגות המוצלחות ולא כל המקושטות למיניהם. תודה לך

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:43 pm

תודה לך יפה

Reply
Moran אפריל 26, 2020 at 6:57 pm

שלום רב שאלה בבקשה
האם אפשר ה ב75 גר׳) אבקת/קמח שקדים
להשתמש בשקדים טחונים?במקום קמח שקדים.
תודה רבה

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:12 pm

בטח אין בעיה

Reply
Hodaya מרץ 24, 2021 at 3:09 pm

היי קרן.במה אפשר להחליף את השקדים חוץ מקוקוס? אפשר להוסיף קמח תפוח״א?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2021 at 9:13 pm

כן אפשר אבל השקדים מוסיפים המון

Reply
הדר אפריל 28, 2020 at 8:44 am

וואו איזה אלופה שכתבת את המתכון הזה. חיפשתי ברשת באנגלית אחרי שראיתי בפעם ה8 את הסרט ואז אמרתי אולי אחפש בעברית. בטח לא אמצא אבל שווה לנסות. והנה אני עוקבת אחרייך הרבה זמן ונהנית מהדברים שאת מפרסמת. מזל טוב אגב. אלופה.

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 10:02 am

היא מהממת את תהני ממנה , תודה!

Reply
מור יוני 12, 2020 at 10:09 pm

סליחה על השעה
אני גרה בחו״ל:) כמה כמויות צריך להוסיף לתבנית 24? תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 10:21 pm

להגדיל ב 1/4 את כל המצרכים או להשאיר ככה והעוגה תצא קצת נמוכה

Reply
עדי מרץ 26, 2021 at 11:11 am

נשרף לי השוקולד, האם אפשר בכל זאת להשתמש או שעדיף לקנות חדש??

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:01 pm

חדש!

Reply
עינת נובמבר 15, 2020 at 4:20 pm

מראה מעולה! רוצה להכין ליום הולדת בקרוב. יש לי תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, איך אני ממירה את הכמויות? בכמה להכפיל את כל המצרכים? תודה על התשובה מראש

Reply
קרן אגם נובמבר 16, 2020 at 8:12 am

זה ממש הכפלה של כל המצרכים

Reply
יעל ינואר 22, 2021 at 10:09 pm

אפשר להקציף ידנית במקום במיקסר? סטודנטית ואין לי מיקסר חח

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2021 at 10:19 pm

יש כאן הקצפה של ממש של החלבונים, אבל אם תטרפי היטב ביד זה יספיק

Reply
אלה אפריל 21, 2024 at 8:06 am

היי קרן האלופה! אפשר להחליף את המייפל בציפוי לסילאן? ולגבי הנס קפה במקום ברנדי, אז כף של נס קפה מוכן עם מים?
תודה רבה

Reply
אלינור מרץ 18, 2021 at 7:29 pm

אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2021 at 8:25 am

לא יעבוד

Reply
אלינור מרץ 19, 2021 at 11:11 am

אפשר להמיר בחצי כמות שוקולד מריר וחצי כמות שוקולד חלב?

Reply
פנינה מרץ 24, 2021 at 6:02 pm

הי
שוב תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים שאלה בבקשה האם ניתן להמיר רת החמאה במחמאה? תודה מקרב לב וחג שמייח

Reply
הילה מרץ 24, 2021 at 10:59 pm

היי קרן, אפשר להחליף את הןמאה בנטורינה או מזולה?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2021 at 9:45 am

בטח

Reply
אתי מרץ 26, 2021 at 9:13 am

נראה מהמם! אפשר קורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?

Reply
קרן אגם מרץ 26, 2021 at 1:00 pm

כן בטח

Reply
אתי אפריל 2, 2021 at 1:20 pm

תודה, נראה מעולה.
אםשר להחליף קמח תפוחי אדמה בקורנפלור?

Reply
אתי אפריל 2, 2021 at 1:37 pm

סליחה קרן, תתעלמי ממני, כבר שאלתי ונעניתי 🙂 אולי פשוט תמחקי חחחח

Reply
אלונה מאי 15, 2021 at 1:45 pm

המתכון פשוט מעולה ,העוגה יצאה במרקם הכי טעים שטעמתי ,
התחסלה במהירות ,את אלופה ,

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:07 pm

שמחת מאוד תודה

Reply
שיר אפריל 14, 2022 at 10:27 am

היי קרן,
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך, אחד אחד.
אני רוצה להכין את העוגה לראשונה, ומתלבטת אם מהבוקר שאכין אותה עד הערב שאגיש אותה – נכון יותר שאשמור אותה בטמפרטורת החדר, או במקרר?
אשמח לשמוע את דעתך…
תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2022 at 12:34 pm

אפשר לשמור מחוץ למקרר אין שום בעיה

Reply
עינת יוני 3, 2021 at 7:04 am

תודה על מתכונים מהממים.רק רוצה לוודא ש150 גרם שמן קוקוס מחליף 50 גרם חמאה.

Reply
מיכל אפריל 12, 2022 at 12:56 pm

הי קרן.
העוגה הזאת היא חביבתי ובגללה קניתי את הספר! רכישה מוצלחת לכל הדעות (שלי ושל הנסיינים הזללנים פה בבית).
אני מכינה את העוגה לליל הסדר והיא צריכה להיות פרווה. אני לא בטוחה שיעבור פה טעם הקוקוס, האם מורגש לטעמך? וגם- האם את חושבת ששמן זרעי ענבים או שמן קנולה יעשו את העבודה במקום?
המון תודה,
מיכל

Reply
קרן אגם אפריל 12, 2022 at 1:57 pm

אין שום בעיה להמיר ב 1/2 כוס שמן קנולה

Reply
Devorah אפריל 15, 2022 at 4:13 pm

אפשר שמן אבוקדו במקום חמאה?

Reply
קרן אגם אפריל 15, 2022 at 7:14 pm

לא עבדתי איתו אף פעם לא יודעת להמליץ

Reply
רותם ינואר 10, 2024 at 10:52 am

האם אפשר לנסות
החליף את התבנית לגודל 20?

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2024 at 5:36 pm

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שככל שהתבנית קטנה יותר זמן אפייה מתארך

Reply
נועה מאי 29, 2024 at 6:47 pm

במה אפשר להחליף את החמאה? צריכה ללא מוצרי חלב

Reply
קרן אגם מאי 30, 2024 at 10:43 pm

מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס

Reply

Leave a Comment