את השם של העוגה הזו שמעתי לראשונה מברברה, ששלחה לי את המתכון הזה ,
וכתבה לי שאם אחליף את התותים בעוגה לשוקולד אקבל עוגת Reine de Saba
וכיון שלא הבנתי על מה מדובר ביקשתי מהצרפתי שלי לתרגם ,אבל הוא גם לא הבין על מה מדובר,
אז הלכנו לדוקטור גוגל והוא הסביר לנו שהכוונה לעוגה שנקראת מלכת שבא, מן הסתם בגלל
הצבע המהמם שלה, ותוך כדי גיגול, ראיתי שלג'וליה צ'יילד אהובתי יש עוגה כזו, והתחלתי קצת
לגגל עוד יותר ולחפש מתכונים ברשת של העוגה הזו עפי ג'וליה צ'יילד, והבנתי שמקורה של
העוגה בצרפת, ושהיא עלתה לכותרות בעקבות ג'וליה צ'יילד.
את הסרט ג'ולי וג'וליה מאיזו שהיא סיבה לא ברורה ראיתי רק לפני חודש, וכל כך נהנתי ממנו,
הסרט מספר על בחורה צעירה, ג'ולי, שמחליטה לפתוח בלוג ולהכין את כל מתכוני הספר של ג'וליה
בתקופה שבלוגים לא היו מה שהם היום, והוא סרט מעורר תיאבון ומקסים. הזדהתי
כל כך עם התשוקה של שתיהן למטבח, ועם הקשיים והכשלונות שחוותה ג'ולי, ונזכרתי
שאני בעצמי אוהבת ממש כמה ספרי אפייה ישראלים כמו למשל עוגות לכל עת של נירה
שויאר, ושהייתי שמחה להכין ממנו את כל המתכונים בעצמי ולכתוב על כל מתכון ומתכון מהספר שלה,
ומצאתי את עצמי מפנטזת על סרט בכיכובי, שבעברית כמובן זה לא יישמע יפה כמו ג'ולי וג'וליה,
כי יקראו לסרט קרן ונירה, וזה מם הסתם לא יהפוך לשובר קופות וחבל!! כי זה יכול להיות להיט.
בשביל העוגה הזו, תצטרכו ללכלך כמה כלים, אבל זה משתלם,היא צנועה ולא מאוד גבוהה,
היא רכה ונעימה, ויש לה מרקם קצת פאדג'י נהדר. המתכון מבוסס על מתכון
של ג'וליה צ'יילד מהספר הראשון שלה עם שינויים שלי.
עוגת מלכה שבא של ג'וליה צ'יילד/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל M (או ארבע ביצים L) מופרדות לחלבונים וחלמונים
180 גר' (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
כף (10 גר') סוכר
150 גר' חמאה רכה
150 גר' שוקולד מריר
2 כפות ברנדי (המרה בסוף למטה)
3/4 כוס (75 גר') אבקת/קמח שקדים
4 כפות קמח תפוחי אדמה (לא בפסח אפשר קמח לבן)
1 כפית תמצית שקדים (לא חובה)
קורט מלח
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
כף מייפל
לעיטור:
שבבי שקדים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, רצוי לרפד את הדפנות בנייר אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים חמאה וסוכר למשך כמה דקות, מוסיפים את החלמונים
אחד בכל פעם וממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט ובהירה.
בקערה בינונית חסינת חום (או על בן מארי) ממיסים את השוקולד המריר עם הברנדי בפולסים קצרים
(חייב פולסים קצרים, להוציא, לערבב קצת ולראות אם השוקולד צריך עוד, זה מהסיבה ששוקולד
שנמס במיקרו לא משנה את צורתו אלא נמס מבפנים ואנו יכולים לטעות ולחשוב עפי המראה שלו
שהוא לא נמס כשלמעשה אנחנו כבר שורפים אותו. איך יודעים ששוקלד נשרף? מערבבים והוא מתחיל
להתקשות ולהתגבש במקום להישאר נמס ונוזלי)
מערבבים את השוקולד לתוך תערובת החלמונים, ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה תמצית שקדים, שקדים וקמח תפא ומערבבים שוב.
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר, ומקציפים חלבונים במהירות גבוהה עם מעט מלח וכף סוכר
למשך 3-4 דקות עד שהקצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד ובתנועות קיפול
עדינות מאחדים בין שתי התערובות .
מעבירים לתבנית ואופים כ 45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים את העוגה, ומניחים לה להצטנן, בינתיים מכינים את הציפוי.
במיקרוגל (או על בן מארי) ממיסים חמאה ושוקולד מריר לתערובת אחידה.
מוסיפים סירופ מייפל ומערבבים היטב. מעבירים את הציפוי מעל העוגה ובעזרת
פלטה או גב כף מצפים את חלקה העליון של העוגה באופן אחיד. מקשטים בשקדים פרוסים
או גפרורי שקדים ומגישים.
(אם נוצר לכם בעוגה מן בקע עליון שמתרומם קצת, אל תתבאסו, אחרי שתוציאו אותה מהתנור,
תלחצו עליו עם היד פנימה, זה יחזיר אותו למקום ויחזיר את העוגה למצב ישר. תניחו צלחת
מעל התבנית ותהפכו את העוגה, כך שחלקה התחתון יעבור למעלה ואז תקשטו אותה )
את הטיפים האלו אגב, למדתי מהבלוג המדהים של נעם שנקרא פצפוצים
**העוגה נשמרת במקרר עד 5 ימים כשיהא עטופה היטב
**אפשר להמיר קמח תפוחי אדמה בקורנפלור או בקמח לבן רגיל לא בפסח
**ניתן להמיר חמאה בשמן קוקוס 150 גר'
**במקום ברנדי אפשר להוסיף כף קפה נמס
**אפשר לוותר על הציפוי ולקשט באבקת סוכר
66 Comments
מה אפשר לשים במקום אבקת שקדים ובמקום הברנדי?
אפשר במקום ברנדי כף נס קפה, ובמקום שקדים לנסות קוקוס, הם חלק מהגרסה הקלאסית של העוגה, אז ייצא קצת שונה
אבל אני בטוחה שמצויין
יש אפשרות להמיר גם את השקדים בקמח? יש במשפחה אלרגים לשקדים ולא אוהבים קוקוס…
כן
כף נס קפה? כלומר קפה עם מים נכון? לא רק האבקה
כף נס קפה מוכן או כף של האבקה?
אבקה
היי מצטרפת לשאלה לגבי הנס קפה. .
כן קפה בתוך מים
היי קרן,
אני בחיפוש אחר עוגת יום ההולדת החגיגית שלי לשנה.
רוצה לעשות שכבות עם גנאש קרמל מוקצף באמצע וטעם נוכח של שוקולד מריר וקפה.
אפשר לאפות את העוגה הזו בשתי תבניות ולהפוך לעוגת קומות?
אשמח להחליף ברנדי בקפה, שתי כפיות נס קפה יתנו טעם נוכח או שכדאי יותר?
תודה!
אפשר לאפות בשתי תבניות נפרדות ולמלא באמצע אין בעיה
אפשר קצת יותר קפה
נראה מעולה! כמה אפשר להחליף ביצים????
לצערי אי אפשר הן מחזיקות את העוגה
אפשר גם אפשר בלי ביצים..
במקום החלמונים רסק תפוחים או פשתן טחון מושרה במים,
במקום החלבונים להקציף מי בישול חומוס- Aqua-Fava .
תתקדמו..
יוצא מעולה עם תחליפי הביצים שהצעת. תודה!
במצרכים למתכון כתוב:
– 180 גר׳ (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
– כף (10 גר׳) סוכר
מה הכוונה?
ולציפוי, אפשר להשתמש בשמנת 38% במקום חמאה?
כף הסוכר הולכת לחלבונים בהקצפה בנפרד
שימי לב בהוראות
שאר הסוכר הולך לחלמונים
אין בעיה בציפוי שמנת מתוקה
תודה 🙂
היי,
לתבנית 24 בכמה מגדלים את הכמויות?
ברבע
היי רציתי לדעת אם זו אותה עוגה בסרט שהיא כיסתה את הדפנות שלה בשקדים פרוסים?
תודה!
אפשר להחליף הברנדי ברום? בקרדי… לא אוהבים קפה.
כן אין בעיה
היי זה בלי אבקת אפיה?
הי קרן
אפשר להמיר את שמן קוקוס בשמן רגיל?
כן אין בעיה 2/3 כוס
כל כך נהנת מהמתכונים שלך בלי "פלצנות" מתכונים שמתאימים לאפיה ולאופי בית. אלו העוגות המוצלחות ולא כל המקושטות למיניהם. תודה לך
תודה לך יפה
שלום רב שאלה בבקשה
האם אפשר ה ב75 גר׳) אבקת/קמח שקדים
להשתמש בשקדים טחונים?במקום קמח שקדים.
תודה רבה
בטח אין בעיה
היי קרן.במה אפשר להחליף את השקדים חוץ מקוקוס? אפשר להוסיף קמח תפוח״א?
כן אפשר אבל השקדים מוסיפים המון
וואו איזה אלופה שכתבת את המתכון הזה. חיפשתי ברשת באנגלית אחרי שראיתי בפעם ה8 את הסרט ואז אמרתי אולי אחפש בעברית. בטח לא אמצא אבל שווה לנסות. והנה אני עוקבת אחרייך הרבה זמן ונהנית מהדברים שאת מפרסמת. מזל טוב אגב. אלופה.
היא מהממת את תהני ממנה , תודה!
סליחה על השעה
אני גרה בחו״ל:) כמה כמויות צריך להוסיף לתבנית 24? תודה ושבת שלום
להגדיל ב 1/4 את כל המצרכים או להשאיר ככה והעוגה תצא קצת נמוכה
נשרף לי השוקולד, האם אפשר בכל זאת להשתמש או שעדיף לקנות חדש??
חדש!
מראה מעולה! רוצה להכין ליום הולדת בקרוב. יש לי תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ, איך אני ממירה את הכמויות? בכמה להכפיל את כל המצרכים? תודה על התשובה מראש
זה ממש הכפלה של כל המצרכים
אפשר להקציף ידנית במקום במיקסר? סטודנטית ואין לי מיקסר חח
יש כאן הקצפה של ממש של החלבונים, אבל אם תטרפי היטב ביד זה יספיק
היי קרן האלופה! אפשר להחליף את המייפל בציפוי לסילאן? ולגבי הנס קפה במקום ברנדי, אז כף של נס קפה מוכן עם מים?
תודה רבה
אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
לא יעבוד
אפשר להמיר בחצי כמות שוקולד מריר וחצי כמות שוקולד חלב?
הי
שוב תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים שאלה בבקשה האם ניתן להמיר רת החמאה במחמאה? תודה מקרב לב וחג שמייח
היי קרן, אפשר להחליף את הןמאה בנטורינה או מזולה?
בטח
נראה מהמם! אפשר קורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?
כן בטח
תודה, נראה מעולה.
אםשר להחליף קמח תפוחי אדמה בקורנפלור?
סליחה קרן, תתעלמי ממני, כבר שאלתי ונעניתי 🙂 אולי פשוט תמחקי חחחח
המתכון פשוט מעולה ,העוגה יצאה במרקם הכי טעים שטעמתי ,
התחסלה במהירות ,את אלופה ,
שמחת מאוד תודה
היי קרן,
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שלך, אחד אחד.
אני רוצה להכין את העוגה לראשונה, ומתלבטת אם מהבוקר שאכין אותה עד הערב שאגיש אותה – נכון יותר שאשמור אותה בטמפרטורת החדר, או במקרר?
אשמח לשמוע את דעתך…
תודה מראש 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר אין שום בעיה
תודה על מתכונים מהממים.רק רוצה לוודא ש150 גרם שמן קוקוס מחליף 50 גרם חמאה.
הי קרן.
העוגה הזאת היא חביבתי ובגללה קניתי את הספר! רכישה מוצלחת לכל הדעות (שלי ושל הנסיינים הזללנים פה בבית).
אני מכינה את העוגה לליל הסדר והיא צריכה להיות פרווה. אני לא בטוחה שיעבור פה טעם הקוקוס, האם מורגש לטעמך? וגם- האם את חושבת ששמן זרעי ענבים או שמן קנולה יעשו את העבודה במקום?
המון תודה,
מיכל
אין שום בעיה להמיר ב 1/2 כוס שמן קנולה
אפשר שמן אבוקדו במקום חמאה?
לא עבדתי איתו אף פעם לא יודעת להמליץ
האם אפשר לנסות
החליף את התבנית לגודל 20?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שככל שהתבנית קטנה יותר זמן אפייה מתארך
במה אפשר להחליף את החמאה? צריכה ללא מוצרי חלב
מחמאה/נטורינה/שמן קוקוס