**הפוסט בשיתוף מחלבות גד**
לא יאומן מה שקרם פטיסייר יכול לעשות לעוגה בחושה!
זה מה שזרקתי לחלל הבית אחרי שטעמתי ממנה ביס. אני מטורפת על עוגות משמשים ופירות בכלל,
ודווקא בגלל שהעונה שלהם קצרה אני משתדלת לאפות איתם כמה שיותר, ויצא לי כבר להכין איתם
עוגה בחושה כמה וכמה פעמים, אבל הפעם! הכנסתי לתוך העוגה מיכל של קרם פטיסייר של גד,
ואמאלה, זה היה כל כך טעים. השנה גד הוציאו קרם פטיסייר מוכן, ואני חייבת להודות שממש ממש מזמן
הכנתי פטיסייר לבד, ולא הייתי מרוצה מהתוצאה, וקרם פטיסייר תמיד נשמע לי משהו גרנדיוזי כזה,
שפחות מתאים לסגנון שלי, והנה בא הגביע המושלם הזה, שאחרי שטעמתי אותו רציתי לאכול את כולו בכלל
עם כפית, ונותן טוויסט מדהים לעוגה. כל הכבוד לגד!
(אם אתם רוצים לראות עוד רעיון מהמם למה אפשר להכין עם הקרם כנסו לבלוג של חברתי האהובה שרית)
העוגה הזו שוס! החמצמצות של המשמשים מתמזגת עם המתיקות הונילית של העוגה ולא יכולתי להוריד
ממנה את המזלג, שמרו מרחק!
כל שלבי ההכנה של העוגה בסטורי באינסטוש כאן
עוגת משמשים בחושה עם קרם פטיסייר /תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ
(גרסה להכנת העוגה עם קרם פטיסייר מהיר הכנה לבד בבית בסוף הפוסט)
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
מיכל קרם פטיסייר מוכן של גד (250 גר')
(או מיכל שמנת מתוקה להקתפה מוקצפת לקצפת עם 3 כפות אינסנט פודינג וניל)
2/3 כוס (150 מ״ל) שמן קנולה
גרידת לימון מלימון בינוני שלם
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
למשמשים:
4-5 משמשים מגולענים חצויים לקוביות קטנות
6 משמשים חצויים+ 2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף, מוסיפים קרם פטיסייר ומקציפים עוד מעט, עד שהבלילה אחידה.
מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים גרידת לימון, קמח ואבקת אפייה
ומערבבים מעט, מוסיפים את קוביות המשמשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים בעזרת פלאה או גב כף.
מניחים את חצאי המשמשים על תערובת העוגה, מפזרים סוכר חום ואופים כ 40-45 דקות
עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
**אפשר להמיר משמשים בשזיפים תותים או אפרסקים
**לא מצאתם קרם פטיסייר? בקלות אפשר להקציף בבית מיכל שמנת מתוקה לקצפת עם 3 כפות
אינסטנט פודינג וניל
135 Comments
היי קרן
אפשר להכין עם נקטרינות?
אם לא אמצא קרם פטסייר מוכן יש מתכון שאוכל להכין לבד? אפשר מישמשים מקופסת שימורים? תודה
אפשר להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל , ואפשר להכין פטיסייר לבד יש מלא מתכונים ברשת
היי קרן במידה ומשתמשים בשמנת מתוקה ופודינג מה היחס והכמויות שצריך לעוגה?
מיכל שמנת מתוקה ו 3-4 כפות אינסטנט פודינג
היי קרן
אפשר שמנת רגילה (חמוצה ) במקום המתוקה ?
אבל אז זה לא יהיה קרם פטיסייר בשום צורה ואני מניחה שייצא טוב אבל לא ניסיתי אז לא יודעת בודאות להגיד
הי,
עוגה מעולה!
חשבתי להמיר את הכמות לשתי תבניות של אינגליש קייק, הכמות תספיק?
תודה
אפשרי לגמרי
במקרה כזה, כמה זמן תנור את מעריכה?
הי קרן, האם אפשר להכין את עוגת המימשים בלי להקציף את הביצים? למי שאין מיקסר,,?
תודה
הי רוני
אפשר לטרוף עם מטרפה בקערה כמה דק
איך עושים את זה לא חלבי אלא פרווה ?
ממירים שמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה
קרן תודה על המתכון!
יצא מושלם!! בתבנית 24 באמת, דווקא עלה יפה,
החלפתי חצי שמן בשמן זית ושליש קמח לקוסמין – לא מורגש בכלל
וטעייייםםםםםם!!
אממה, אחריי 45 דק העוגה לא היתה מוכנה.. לקח משהו כמו שעה ועשרים
את יודעת אולי למה?
תלוי בתבנית ובעוד כמה גורמים כולל התנור
העיקר שיצאה טעים
נכון
תודה רבה רבה
מכינה היום שוב לאור ההצלחה 🙂
הי קרן, נראה מתכון מעולה! מתחשק להחליף את השמן בחמאה כדי להעמיק את הטעם, מה דעתך?
אפשר בהחלט
העוגה מטורפת.עשיתי עם משמשים,אבל לדעתי אפשר גם בלי פירות היא נהדרת כמו שהיא,עסיסית וטובה
תודה אביבה
היי אפשר להחליף לשמן זית ולקמח כוסמין?
שמן זית אין בעיה, עדיף טעם עדין, כוסמין מלא? הייתי ממירה רק 50%
היי, אפשר לשים תפוחים במקום משמשים? והאם יש צורך לבשלם לפני?
תודה רבה
אפשר אין צורך לבשל
היי קרן
אפשר להשתמש במשמשים משימורים ?
בטח
הכנתי היום עם שמנת מתוקה ופודינג וניל ותותים ויצא מושלםםםםם.
תודה
שלום. אם אני מעוניינת להכין קרם פטסייר בעצמי איך אני מכינה ומה הכמויות? תודה
הי מירב
אין אצלי קרם פטיסייר בבלוג אבל יש המון בגוגל
גם אחרי שעה,העוגה לא נאפית במרכז…
סבלנות, יש תנורים שבהם לוקח יותר זמן, או שהפירות מגירים יותר נוזלים, ובמקרר היא בטוח תתייצב אחכ
היי,
אם אני משתמשת באפרסקים, מה תהיה הכמות?
תודה 🙂
תלוי בגודל שלהם….
אפיתי 40 דקות והקיסם יצא לח כמעט יבש. כשפתחתי אותה כל התחתית כמעט רטובה ולא ברור לי אם זה מהמשמשים המגירים נוזלים או מזה שהיא לא אפויה מספיק
לדעתי היא לא אפויה מספק
אפשר להחליף המשמשים בתותים?
בטח
אפשר להחליף את הקרם פטיסייר לריקוטה 5 אחוז?
כן אין בעיה
הייתי מוסיפה כמה כפות פודינג וניל
קמח כוסמין לבן אפשרי?
כן
יצא מעולה, תודה רבה 3>
בעלי אמר שיצא דומה לעוגה הבחושה עם התותים והשקדים בלי לדעת ששתי העוגות שלך 🙂
היי קרן יש תחליף לקרם פטיסיייר ?
תודה רבה
אפשר להכין בבית לבד, יש מלא מתכונים בגוגל או להמיר בשמנת מתוקה מוקצפת עם 1/4 כוס סוכר ווניל
היי מתכון מהמם!
באיזה כמות השמנת מתוקה 500 מ״ל?
ויש לי אפרסקים קטנים יחסית להשתמש באותה כמות כמו המשמשים?
250 מ״ל
וכן לגבי האפרסקים
רצתי לקנות משמשים אך אין עוד בחנויות שהייתי את הקרם הזה של גד,במה ניתן להמיר ?
אפשר להכין פטיסייר בבית או שתחפשי פה באחת התגובות נתתי אופציה להמרה שווה לחכות אגב אחלה קרם
בוקר טוב
אני רוצה להכין בדתי תבניות אינגלישקייק, לשתי ארוחות שונות.. יש צורך. להכפיל כמויות?
תודה רבה
שבת שלום
אין צורך להכפיל
אין בסופר קרם פטיסייר….
אםשר קרם מסקרפונה של גד במקום ?
תודה 🙂
אפשר להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל
במה אפשר להחליף את קרם הפטיסייר? מסקרפונה יכול לעבוד אם אוסיף לו מעט וניל ואדלל אותו קצת?
יש מצב שכן לא ניסיתי
היי קרן,
היום החלטנו 3 חברות להכין את העוגה ושתיים כבר הכינו בתבנית 26 ויצאה נמוכה אבל טעימה.אני בדרך להכנה בתבנית 26 .מה אני אמורה להכפיל וכמה.
תודה על המתכונים והחינניות שבך.שבת שלום
פי 1.5
הכנתי אתמול יצא טעים ברמות על!!
החמיצות של המשמשים + העדינות של העוגה + הקרסט מהסוכר = קשה להפסיק לאכול!!!
אבל משום מה היא הייתה צריכה אצלי כמעט שעה ועשרים בתנור (פי 2 ממה שמצוין)… בדקתי והתנור היה על 180. מוזר.
הקרם טעים אבל מרגיש קצת אובררייטד, להכין קרם פטיסייר זה יותר מדי התעסקות בשביל עוגה ששאר ההכנה שלה כזו קלילה. פעם הבאה אני בטח אנסה להחליף בתערובת גבינה שהיא 2 יחידות גבינה לבנה + יחידה אחת גבינת טוב טעם (או טבורוג) + כפית מחית וניל – נראה לי המרקם יהיה מתאים… אם מישהי/ו מנסה את זה לפני, שתפו בתוצאות!!
יאללה תהיי יצירתית 🙂
הכנתי בשבת יצאה מעולה תודה על המתכון
משמח איה תודה
היי קרן בוקר טוב
מהי הכמות של קרם הפטסירי כדי לדעת כמה לשים בעוגה בגרמים כי פה את יודעת זה לא אותו דבר…
תודה
יום טוב
כתוב המתכון 250 גר׳
היי קרן רציתי לשאול אם אני מכינה קרם פטייסיטר לבד כמה גרם צריך?
אותה כמות 250 גר׳
שלום רב וחג שמח
אפשר גם שמן צמחי אחר כמו חמניות ?
תודה
בטח
את העוגה צריך לשים במקרר? או שניתן להשאיר אותה בחוץ?
מקרר
יצא מושלם, אפשר קמח שקדים במקום קמח לבן? או קמח אחר? תודה
לפחות בחלק מהכמות בהחלט
היי קרן הכנתי את העוגה בתבנית 24 והיא הייתה קצת נמוכה
מה הסיבה? מה אני יכולה לשפר?
זו לא עוגה גבוהה
אפשר להקפיא ? או שעדיף להכין לקראת החג?
אין בעיה להקפיא
סוף סוף סוף עוגת משמשים מושלמת!!!!
כמה חיפשתי… ביום שישי חוסלה, היום מכינה שוב.. עוגה לפנתאון!
תודה חג שמייח
תודה!!
עוגה מצוינת!
הכנתי פעמיים, גם בגירסת הפטיסייר של גד וגם עם שמנת מוקצפת עם פודינג וניל לפני שמצאתי בסופר את הפטיסייר, וחייבת לציין שעם השמנת יצאה מוצלחת יותר
תודה על המתכון 🙂
איך אני שמחה לשמוע ! זה אחלה פידבק תודה
היי עוגה מהממת יש לי 2 שאלות:
1. האם אפשר להכין את העוגה כ2 קומות שביניהן קצפת? או שהיא עוגה מתפרקת בגלל המשמשים?
2. מה גובה העוגה? (אני משתמשת ברינג)
תודה:-)
לא תוכלי להכין ממנה 2 קומות היא לא עוגה שבנויה לחיתוך באמצע
לא ציינת איזה גודל הרינג שלך
זו לא עוגה גבוהה בתבנית שאני הכנתי
היי
רינג גובה 5
התכוונתי להכין פעמיים את העוגה ובאמצע קרם? או שהיא לא יציבה מספיק להניח אחד על השני?
פעמיים עם המשמשים ?
אולי אחרי קירור תהיה יציבה לא יכולה להבטיח
קרן תודה עוגה טעימה מאד, האם ניתן להחליף שמן בחמאה ואם כן מה הכמות?
קרן שלום היכנתי עכשיו את העוגה יצאה מצוין.כמו בתמונה שלך. שאלתי את העוגה אני צריכה להביא מחר בבקר למארחים שלי. האם צריך לשים את העוגה בחוץ או במקרר?. תודה וחגהשמח
תודה רחלי
במקרר
היי קרן, חושבת לנסות עם אפרסקים, האם כדאי/מומלץ לקלף את האפרסקים…? הרי הקליפה שלהם עבה…
תודה
אפשר לקלף לא נראה לי כזה קריטי
עוגה נהדרת יצאה מושלמת בול כמו בתמונה, השתמשתי בקרם מסקרפונה עם זרעי וניל של גד כי לא מצאתי את הקרם פטיסרי, מן הסתם עם הרבה יותר אחוזי שומן…. אפיתי בתבנית 22 כי התבנית 24 היתה תפוסה, לא שיניתי כמויות אך נראה מתאים בול לכמות המסה וגובה העוגה היה אידאלי. אני חושבת שהעוגה מאד מדויקת מבחינת סמיכות המסה הפירות נשארים יציבים ולא שוקעים למטה והתוצאה באיזון מצוין לא דחוסה מידי ולא רטובה מידי כמו שקורה הרבה פעמים בעוגות פירות. זו התגובה הראשונה שאני כותבת אחרי כמה נסיונות מוצלחים של עוגות, האתר יפהיפה הצילומים עושים השראה, אפשר לקלוט את הוויב הזורם והקולי שלך ואת הטאצ' הארטיסטי לי זה עושה את זה מאד. הבעיה היחידה שנתקלתי בה במרשמים שעשיתי זה חוסר התאמה בין גודל התבנית המצוינת לבין כמות העיסה, איכשהו אני תמיד מחליפה תבניות באמצע כי יש יותר מידי בליל או פחות מידי. תודה רבה שמחה שגיליתי אותך בהצלחה
תודה רונית על המשוב המפורט כל כך מעריכה מאוד.
לעיתים יש הבדלים במסות של בלילות בבתים שונים וכך גם גודל תבנית אבל למיטב ידיעתי לרוב אין צורך להחליך תבניות.
היי קרן
שאלה-שאלה, לאחר אפיית העוגה, הפרי יצא חמוץ, נכון כך אמור להיות?
זה לגמרי תלוי בחמיצות המשמשים
היי קרן. עשיתי את העוגה בתבנית 24 כמו שרשמת עם אותם המצרכים בדיוק היא נראית לי מעט דחוסה אבל אולי זה בגלל הקרם פ' שהיא לא ממש אוורירית. הפירות בפנים והטעם מדהים! יצאה לי ממש כמו בתמונות. אעלה תמונה וכמובן שאתייג אותך. שאלה… האם צריך להכניס אותה למקרר בגלל הקרם או שאפשר מס. ימים בטמפ' החדר? תודה ותמשיכי לעשות חיל ולהפיץ את המתכונים הטובים שלך. אני נהנית! שבת שלום. ורד.
הי מקרר חובה.
בחוץ היא תתקלקל
לגבי המרקם אולי היא לא אפויה כמו שצריך
האם שינית משהו ביחס המרכיבים ?
העוגה פשוט מוששלמת!
הכנתי ללא גלוטן (קמח מולינו) ועם שמנת מוקצפצ עם פודינג במקום קרם פטיסייר ויצא מעולה! כולם כולל אלו שבדיאטה חיסלו אותה.
שאלה- מה ניתן לעשות כדי שחצאי המשמשים של הקישוט לא ישקעו?
איזה כייף לשמוע שהגרסה ללא גלוטן מוצלחת לא פחות, תודה איריס
רציתי לשאול אם אפשר יהיה להחליף את המשמש לתאנים, כי זה מה שיש במקרר:)
בוודאי, ייצא מעולה
היי קרן,
את אלופה וככ יצירתית והבלוג שלך מהמם. חיפשתי המון זמן מישהי שיודעת להעריך ככה עוגות ביתיות בחושות :).
שאלה- אם אעשה אותה בלי משמשים היא תצא ונילית בחושה כיפית? או חסרת אעם ללא המשמש והחמיצות שלו?
לא ניסיתי אבל לדעתי יהיה לה חסר משהו
איזו עוגה מוצלחת , תודה על המתכון!!!
תודה רבה על המענה המהיר!! אני הכנתי את העוגה עם ריקוטה במקום קרם פטיסייר, והיא יצאה מעולה! גבוהה ויפיפיה, תודה רבה על כל המתכונים שלך! התחלתי לאפות בזכותך 🙂
בתבנית 22 העוגה יוצאת גבוהה במקום קרם פטייסיר אפשר לשים שמנת חמוצה 28% והעוגה יוצאת מעולה.
תודה רויטל על השיתוף
אפשר להכין יום לפני?
בהחלט
לשמור במקרר
תודה על המתכון , אפשר לשים חמאה במקום שמן ואם כן כמה ?
130 גר׳ חמאה
איזו עוגה מושלמת!!!
הכנתי אותה עם דובדבני אמרנה ויצא מדהים!
תודה כל מתכון מעולה אין ספק שאשתמש בו עם עוד פירות בעתיד ❤️
תודה רויטל
אם אין לי את הקרם פטיסייר, אני צריכה בנפרד להקציף את השמנת המתוקה עם הפודינג וניל ואז והוסיף אותו לתערובת של הביצים סוכר והשמן ? או מקציפה את הכל ביחד ?
להקציף בנפרד ולהוסיף
קרן יקרה
את אלופה כל המתכונים שלך מוצלחים יישר כח!!
תודה יפה
היי קרן
הבלוג שלך נפלא!
בטעות קניתי קרם פרש במקום קרם פטיסייר.
את חושבת שאפשר להשתמש בו בעוגה הזו (בתוספת אבקת פודינג אולי?)
תודה, גליה
אני מאמינה שזה יעבוד בתוספת פודינג אבל לא ניסיתי וקצת קשה לי לדמיין את הטעם
אפשר להכין את אותה כמות ב 2 אינגליש קייק?
בטח
האם אפשר לעשות פרווה? עם ריץ'?
הי קרן! העוגה מוששלמת.
יש לי שתי שאלות –
1. הקצפתי שמנת עם פודינג. האם לקפל אותה לתערובת בעדינות או להמשיך לפי ההוראות ולהקציף במיקסר? פשוט חוששת שהקצפת פודינג תישבר.
2. מה ניתן לעשות כדי שהמשמשים לא יצנחו למטה ושכן ייראו אותם?
תודה רבה על מתכונים מוששלמים!
אפשר לקפל בעדינות
נסי לקמח את המשמשים
האם ניתן להשתמש בפירות קפואים במקום המשמשים? ישר מהמקפיא או להפשיר אותם קודם?
בטח שאפשר
היי קרן
האם אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח שקדים ואם כן אז איזה כמות
יצאה מדהימה. טעימה ממש. רציתי לשאול אם לשמור אותה במקרר
כן במקרר
העוגה יצאה מדהימה ורכה, חבל שאי אפשר להעלות תמונה
תודה סיגלית
קרן תודה על מתכון מהמם. עוגה קלה וטעימה בטירוף. חוסלה תוך יום . הכנסתי 2 משמשים (שמצאתי במקרה) ורוב העוגה הייתה עם שזיפים. בהמלצתך הכנתי קרם עם שמנת ופודינג. אפיתי במשך 45 דקות התחתית הייתה מעט רכה אני מניחה שבגלל נוזלים. נהנינו מכל ביס !
תודה שלהבת שמחה מאוד שאהבתם בבית את העוגה
מה אפשר לשים במקום משמש בחורף?
מה אפשר לשים במקום משמש בחורף?
כל פרי יער אחר או פירות שיש בעונה, עכשיו יש אפילו שזיפים
עוגה פצצה מזכירה לי את העוגה של אמא שלי
עשיתי כבר 3 פע מים
עכשיו גם עם שזיפים זה יוצא נהדר
הוספתי 3 כפות שקדים טחונים לבצק
שמחה לשמוע