עוגות בחושותעוגות פרישבועות

עוגת משמשים בחושה עם קרם פטיסייר

מאי 13, 2020 91 Comments

**הפוסט בשיתוף מחלבות גד**

לא יאומן מה שקרם פטיסייר יכול לעשות לעוגה בחושה!

זה מה שזרקתי לחלל הבית אחרי שטעמתי ממנה ביס. אני מטורפת על עוגות משמשים ופירות בכלל,

ודווקא בגלל שהעונה שלהם קצרה אני משתדלת לאפות איתם כמה שיותר, ויצא לי כבר להכין איתם

עוגה בחושה כמה וכמה פעמים, אבל הפעם! הכנסתי לתוך העוגה מיכל של קרם פטיסייר של גד,

ואמאלה, זה היה כל כך טעים. השנה גד הוציאו קרם פטיסייר מוכן, ואני חייבת להודות שממש ממש מזמן

הכנתי פטיסייר לבד, ולא הייתי מרוצה מהתוצאה, וקרם פטיסייר תמיד נשמע לי משהו גרנדיוזי כזה,

שפחות מתאים לסגנון שלי, והנה בא הגביע המושלם הזה, שאחרי שטעמתי אותו רציתי לאכול את כולו בכלל

עם כפית, ונותן טוויסט מדהים לעוגה. כל הכבוד לגד!

(אם אתם רוצים לראות עוד רעיון מהמם למה אפשר להכין עם הקרם כנסו לבלוג של חברתי האהובה שרית)

העוגה הזו שוס! החמצמצות של המשמשים מתמזגת עם המתיקות הונילית של העוגה ולא יכולתי להוריד

ממנה את המזלג, שמרו מרחק!

כל שלבי ההכנה של העוגה בסטורי באינסטוש כאן

עוגת משמשים בחושה עם קרם פטיסייר /תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ

(גרסה להכנת העוגה עם קרם פטיסייר מהיר הכנה לבד בבית בסוף הפוסט)

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

מיכל קרם פטיסייר מוכן של גד (250 גר׳) 

(או  מיכל שמנת מתוקה להקתפה מוקצפת לקצפת עם 3 כפות אינסנט פודינג וניל)

2/3 כוס (150 מ״ל) שמן קנולה

גרידת לימון מלימון בינוני שלם

1.5 כוסות (210 גר׳)  קמח לבן

2 כפיות אבקת אפייה

למשמשים:

4-5 משמשים מגולענים חצויים לקוביות קטנות

6 משמשים חצויים+ 2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר לבן למשך 3-4 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים  שמן וממשיכים להקציף, מוסיפים קרם פטיסייר ומקציפים עוד מעט, עד שהבלילה אחידה.

מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים גרידת לימון, קמח ואבקת אפייה

ומערבבים מעט, מוסיפים את קוביות המשמשים ומערבבים היטב לבלילה אחידה.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים בעזרת פלאה או גב כף.

מניחים את חצאי המשמשים על תערובת העוגה, מפזרים סוכר חום ואופים כ 40-45 דקות

עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

**אפשר להמיר משמשים בשזיפים תותים או אפרסקים

**לא מצאתם קרם פטיסייר? בקלות אפשר להקציף בבית מיכל שמנת מתוקה לקצפת עם 3 כפות

אינסטנט פודינג וניל

Print Friendly, PDF & Email

91 Comments

עלמה מאי 13, 2020 at 10:02 am

היי קרן
אפשר להכין עם נקטרינות?

Reply
ש.ג. מאי 14, 2020 at 6:06 pm

אם לא אמצא קרם פטסייר מוכן יש מתכון שאוכל להכין לבד? אפשר מישמשים מקופסת שימורים? תודה

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:37 pm

אפשר להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל , ואפשר להכין פטיסייר לבד יש מלא מתכונים ברשת

Reply
Dikla Yinon יוני 23, 2020 at 5:02 pm

היי קרן במידה ומשתמשים בשמנת מתוקה ופודינג מה היחס והכמויות שצריך לעוגה?

Reply
קרן אגם יוני 23, 2020 at 8:44 pm

מיכל שמנת מתוקה ו 3-4 כפות אינסטנט פודינג

נועה שפי מאי 23, 2020 at 3:13 pm

הי,
עוגה מעולה!
חשבתי להמיר את הכמות לשתי תבניות של אינגליש קייק, הכמות תספיק?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:35 pm

אפשרי לגמרי

Reply
רוני מאי 26, 2020 at 3:33 am

הי קרן, האם אפשר להכין את עוגת המימשים בלי להקציף את הביצים? למי שאין מיקסר,,?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 7:21 am

הי רוני
אפשר לטרוף עם מטרפה בקערה כמה דק

Reply
יעלי יוני 12, 2020 at 11:31 am

קרן תודה על המתכון!
יצא מושלם!! בתבנית 24 באמת, דווקא עלה יפה,
החלפתי חצי שמן בשמן זית ושליש קמח לקוסמין – לא מורגש בכלל
וטעייייםםםםםם!!
אממה, אחריי 45 דק העוגה לא היתה מוכנה.. לקח משהו כמו שעה ועשרים
את יודעת אולי למה?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 3:07 pm

תלוי בתבנית ובעוד כמה גורמים כולל התנור
העיקר שיצאה טעים

Reply
יעלי יוני 19, 2020 at 12:59 pm

נכון
תודה רבה רבה
מכינה היום שוב לאור ההצלחה 🙂

Reply
נועה מאי 13, 2020 at 6:46 pm

היי אפשר להחליף לשמן זית ולקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם מאי 13, 2020 at 9:56 pm

שמן זית אין בעיה, עדיף טעם עדין, כוסמין מלא? הייתי ממירה רק 50%

Reply
הגר מאי 21, 2020 at 9:10 am

היי, אפשר לשים תפוחים במקום משמשים? והאם יש צורך לבשלם לפני?

תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:27 pm

אפשר אין צורך לבשל

Reply
כרמית מאי 28, 2020 at 8:47 am

היי קרן
אפשר להשתמש במשמשים משימורים ?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 9:38 am

בטח

Reply
מירב מאי 14, 2020 at 8:39 am

שלום. אם אני מעוניינת להכין קרם פטסייר בעצמי איך אני מכינה ומה הכמויות? תודה

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 8:54 am

הי מירב
אין אצלי קרם פטיסייר בבלוג אבל יש המון בגוגל

Reply
תמי יוני 15, 2020 at 5:11 pm

גם אחרי שעה,העוגה לא נאפית במרכז…

Reply
קרן אגם יוני 15, 2020 at 6:01 pm

סבלנות, יש תנורים שבהם לוקח יותר זמן, או שהפירות מגירים יותר נוזלים, ובמקרר היא בטוח תתייצב אחכ

Reply
אנה מאי 14, 2020 at 11:18 am

היי,
אם אני משתמשת באפרסקים, מה תהיה הכמות?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 12:46 pm

תלוי בגודל שלהם….

Reply
רנה מאי 16, 2020 at 8:41 am

אפשר להחליף המשמשים בתותים?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 9:39 am

בטח

Reply
אורטל יוני 11, 2020 at 5:10 pm

אפשר להחליף את הקרם פטיסייר לריקוטה 5 אחוז?

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 5:26 pm

כן אין בעיה
הייתי מוסיפה כמה כפות פודינג וניל

Reply
יעל אלעזר מאי 14, 2020 at 12:17 pm

קמח כוסמין לבן אפשרי?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 12:46 pm

כן

Reply
נעמי מאי 14, 2020 at 12:26 pm

היי קרן יש תחליף לקרם פטיסיייר ?
תודה רבה

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 12:45 pm

אפשר להכין בבית לבד, יש מלא מתכונים בגוגל או להמיר בשמנת מתוקה מוקצפת עם 1/4 כוס סוכר ווניל

Reply
שרית מאי 15, 2020 at 4:57 pm

היי מתכון מהמם!
באיזה כמות השמנת מתוקה 500 מ״ל?
ויש לי אפרסקים קטנים יחסית להשתמש באותה כמות כמו המשמשים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 5:58 pm

250 מ״ל
וכן לגבי האפרסקים

Reply
ברק קדמי מאי 14, 2020 at 3:42 pm

רצתי לקנות משמשים אך אין עוד בחנויות שהייתי את הקרם הזה של גד,במה ניתן להמיר ?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 3:59 pm

אפשר להכין פטיסייר בבית או שתחפשי פה באחת התגובות נתתי אופציה להמרה שווה לחכות אגב אחלה קרם

Reply
גילי מאי 22, 2020 at 10:31 am

בוקר טוב
אני רוצה להכין בדתי תבניות אינגלישקייק, לשתי ארוחות שונות.. יש צורך. להכפיל כמויות?
תודה רבה
שבת שלום

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:47 pm

אין צורך להכפיל

Reply
מאירה קסטנר מאי 14, 2020 at 6:07 pm

אין בסופר קרם פטיסייר….
אםשר קרם מסקרפונה של גד במקום ?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:36 pm

אפשר להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל

Reply
Tal מאי 14, 2020 at 6:15 pm

במה אפשר להחליף את קרם הפטיסייר? מסקרפונה יכול לעבוד אם אוסיף לו מעט וניל ואדלל אותו קצת?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2020 at 10:36 pm

יש מצב שכן לא ניסיתי

Reply
עינת מאי 14, 2020 at 11:03 pm

היי קרן,
היום החלטנו 3 חברות להכין את העוגה ושתיים כבר הכינו בתבנית 26 ויצאה נמוכה אבל טעימה.אני בדרך להכנה בתבנית 26 .מה אני אמורה להכפיל וכמה.
תודה על המתכונים והחינניות שבך.שבת שלום

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 7:39 am

פי 1.5

Reply
לירון מאי 16, 2020 at 9:58 am

הכנתי אתמול יצא טעים ברמות על!!
החמיצות של המשמשים + העדינות של העוגה + הקרסט מהסוכר = קשה להפסיק לאכול!!!
אבל משום מה היא הייתה צריכה אצלי כמעט שעה ועשרים בתנור (פי 2 ממה שמצוין)… בדקתי והתנור היה על 180. מוזר.
הקרם טעים אבל מרגיש קצת אובררייטד, להכין קרם פטיסייר זה יותר מדי התעסקות בשביל עוגה ששאר ההכנה שלה כזו קלילה. פעם הבאה אני בטח אנסה להחליף בתערובת גבינה שהיא 2 יחידות גבינה לבנה + יחידה אחת גבינת טוב טעם (או טבורוג) + כפית מחית וניל – נראה לי המרקם יהיה מתאים… אם מישהי/ו מנסה את זה לפני, שתפו בתוצאות!!

Reply
קרן אגם מאי 16, 2020 at 2:41 pm

יאללה תהיי יצירתית 🙂

Reply
איה תמרי מאי 17, 2020 at 11:17 am

הכנתי בשבת יצאה מעולה תודה על המתכון

Reply
קרן אגם מאי 17, 2020 at 11:39 am

משמח איה תודה

Reply
שונטל מאי 18, 2020 at 10:15 am

היי קרן בוקר טוב
מהי הכמות של קרם הפטסירי כדי לדעת כמה לשים בעוגה בגרמים כי פה את יודעת זה לא אותו דבר…
תודה
יום טוב

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 3:33 pm

כתוב המתכון 250 גר׳

Reply
קשת פרנק מאי 19, 2020 at 9:29 am

היי קרן רציתי לשאול אם אני מכינה קרם פטייסיטר לבד כמה גרם צריך?

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:39 am

אותה כמות 250 גר׳

Reply
MOSHE SCHWARTZ מאי 19, 2020 at 7:12 pm

שלום רב וחג שמח
אפשר גם שמן צמחי אחר כמו חמניות ?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 19, 2020 at 9:38 pm

בטח

Reply
ספיר מאי 21, 2020 at 12:20 pm

את העוגה צריך לשים במקרר? או שניתן להשאיר אותה בחוץ?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2020 at 3:25 pm

מקרר

Reply
צבי מאי 22, 2020 at 12:14 pm

יצא מושלם, אפשר קמח שקדים במקום קמח לבן? או קמח אחר? תודה

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 2:47 pm

לפחות בחלק מהכמות בהחלט

Reply
Tanya מאי 22, 2020 at 4:12 pm

היי קרן הכנתי את העוגה בתבנית 24 והיא הייתה קצת נמוכה
מה הסיבה? מה אני יכולה לשפר?

Reply
קרן אגם מאי 22, 2020 at 5:00 pm

זו לא עוגה גבוהה

Reply
Taly מאי 23, 2020 at 2:36 pm

אפשר להקפיא ? או שעדיף להכין לקראת החג?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2020 at 3:35 pm

אין בעיה להקפיא

Reply
סיגל מאי 24, 2020 at 3:40 pm

סוף סוף סוף עוגת משמשים מושלמת!!!!
כמה חיפשתי… ביום שישי חוסלה, היום מכינה שוב.. עוגה לפנתאון!
תודה חג שמייח

Reply
קרן אגם מאי 24, 2020 at 6:06 pm

תודה!!

Reply
דניאל מאי 26, 2020 at 10:45 pm

עוגה מצוינת!
הכנתי פעמיים, גם בגירסת הפטיסייר של גד וגם עם שמנת מוקצפת עם פודינג וניל לפני שמצאתי בסופר את הפטיסייר, וחייבת לציין שעם השמנת יצאה מוצלחת יותר
תודה על המתכון 🙂

Reply
קרן אגם מאי 26, 2020 at 10:46 pm

איך אני שמחה לשמוע ! זה אחלה פידבק תודה

Reply
שירי יוני 22, 2020 at 11:39 am

היי עוגה מהממת יש לי 2 שאלות:
1. האם אפשר להכין את העוגה כ2 קומות שביניהן קצפת? או שהיא עוגה מתפרקת בגלל המשמשים?
2. מה גובה העוגה? (אני משתמשת ברינג)
תודה:-)

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 11:50 am

לא תוכלי להכין ממנה 2 קומות היא לא עוגה שבנויה לחיתוך באמצע
לא ציינת איזה גודל הרינג שלך
זו לא עוגה גבוהה בתבנית שאני הכנתי

Reply
שירי יוני 22, 2020 at 11:52 am

היי
רינג גובה 5
התכוונתי להכין פעמיים את העוגה ובאמצע קרם? או שהיא לא יציבה מספיק להניח אחד על השני?

Reply
קרן אגם יוני 22, 2020 at 11:55 am

פעמיים עם המשמשים ?
אולי אחרי קירור תהיה יציבה לא יכולה להבטיח

איריס מאי 28, 2020 at 1:03 pm

קרן תודה עוגה טעימה מאד, האם ניתן להחליף שמן בחמאה ואם כן מה הכמות?

Reply
רחלי מאי 28, 2020 at 2:48 pm

קרן שלום היכנתי עכשיו את העוגה יצאה מצוין.כמו בתמונה שלך. שאלתי את העוגה אני צריכה להביא מחר בבקר למארחים שלי. האם צריך לשים את העוגה בחוץ או במקרר?. תודה וחגהשמח

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 3:01 pm

תודה רחלי
במקרר

Reply
Noa מאי 29, 2020 at 8:04 pm

היי קרן, חושבת לנסות עם אפרסקים, האם כדאי/מומלץ לקלף את האפרסקים…? הרי הקליפה שלהם עבה…
תודה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 8:06 pm

אפשר לקלף לא נראה לי כזה קריטי

Reply
מרוצה אחת מאי 31, 2020 at 3:51 pm

עוגה נהדרת יצאה מושלמת בול כמו בתמונה, השתמשתי בקרם מסקרפונה עם זרעי וניל של גד כי לא מצאתי את הקרם פטיסרי, מן הסתם עם הרבה יותר אחוזי שומן…. אפיתי בתבנית 22 כי התבנית 24 היתה תפוסה, לא שיניתי כמויות אך נראה מתאים בול לכמות המסה וגובה העוגה היה אידאלי. אני חושבת שהעוגה מאד מדויקת מבחינת סמיכות המסה הפירות נשארים יציבים ולא שוקעים למטה והתוצאה באיזון מצוין לא דחוסה מידי ולא רטובה מידי כמו שקורה הרבה פעמים בעוגות פירות. זו התגובה הראשונה שאני כותבת אחרי כמה נסיונות מוצלחים של עוגות, האתר יפהיפה הצילומים עושים השראה, אפשר לקלוט את הוויב הזורם והקולי שלך ואת הטאצ' הארטיסטי לי זה עושה את זה מאד. הבעיה היחידה שנתקלתי בה במרשמים שעשיתי זה חוסר התאמה בין גודל התבנית המצוינת לבין כמות העיסה, איכשהו אני תמיד מחליפה תבניות באמצע כי יש יותר מידי בליל או פחות מידי. תודה רבה שמחה שגיליתי אותך בהצלחה

Reply
קרן אגם מאי 31, 2020 at 4:07 pm

תודה רונית על המשוב המפורט כל כך מעריכה מאוד.
לעיתים יש הבדלים במסות של בלילות בבתים שונים וכך גם גודל תבנית אבל למיטב ידיעתי לרוב אין צורך להחליך תבניות.

Reply
תמי יוני 4, 2020 at 11:53 am

היי קרן
שאלה-שאלה, לאחר אפיית העוגה, הפרי יצא חמוץ, נכון כך אמור להיות?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2020 at 11:56 am

זה לגמרי תלוי בחמיצות המשמשים

Reply
ורדית יוני 4, 2020 at 8:31 pm

היי קרן. עשיתי את העוגה בתבנית 24 כמו שרשמת עם אותם המצרכים בדיוק היא נראית לי מעט דחוסה אבל אולי זה בגלל הקרם פ' שהיא לא ממש אוורירית. הפירות בפנים והטעם מדהים! יצאה לי ממש כמו בתמונות. אעלה תמונה וכמובן שאתייג אותך. שאלה… האם צריך להכניס אותה למקרר בגלל הקרם או שאפשר מס. ימים בטמפ' החדר? תודה ותמשיכי לעשות חיל ולהפיץ את המתכונים הטובים שלך. אני נהנית! שבת שלום. ורד.

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 8:56 am

הי מקרר חובה.
בחוץ היא תתקלקל
לגבי המרקם אולי היא לא אפויה כמו שצריך
האם שינית משהו ביחס המרכיבים ?

Reply
יעל יוני 5, 2020 at 1:44 pm

היי קרן,
את אלופה וככ יצירתית והבלוג שלך מהמם. חיפשתי המון זמן מישהי שיודעת להעריך ככה עוגות ביתיות בחושות :).
שאלה- אם אעשה אותה בלי משמשים היא תצא ונילית בחושה כיפית? או חסרת אעם ללא המשמש והחמיצות שלו?

Reply
קרן אגם יוני 5, 2020 at 5:11 pm

לא ניסיתי אבל לדעתי יהיה לה חסר משהו

Reply
אורנה יוני 6, 2020 at 5:08 pm

איזו עוגה מוצלחת , תודה על המתכון!!!

Reply
אורטל יוני 11, 2020 at 8:30 pm

תודה רבה על המענה המהיר!! אני הכנתי את העוגה עם ריקוטה במקום קרם פטיסייר, והיא יצאה מעולה! גבוהה ויפיפיה, תודה רבה על כל המתכונים שלך! התחלתי לאפות בזכותך 🙂

Reply
רוויטל יוני 13, 2020 at 11:52 pm

בתבנית 22 העוגה יוצאת גבוהה במקום קרם פטייסיר אפשר לשים שמנת חמוצה 28% והעוגה יוצאת מעולה.

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:44 am

תודה רויטל על השיתוף

Reply
אסתי יולי 2, 2020 at 3:21 pm

אפשר להכין יום לפני?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:58 pm

בהחלט
לשמור במקרר

Reply
Ziva Cohen יולי 2, 2020 at 5:18 pm

תודה על המתכון , אפשר לשים חמאה במקום שמן ואם כן כמה ?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 7:20 pm

130 גר׳ חמאה

Reply

Leave a Comment