גדלתי בסיני, וכל נסיעה למרכז הארץ או צפונה או אפילו לצד השני של סיני היתה נורא ארוכה
להורים שלי היה רכב אמריקאי הכי ארוך בעולם
אולדסמוביל סטיישן יוקרתית כזו
היו מארגנים לי ולאח שלי מזרנים מאחור ומלא שמיכות והיינו יוצאים מהבית לנסיעות באמצע הלילה
ככה היינו מגיעים לכל מקום בבוקר
איך אהבתי את הנסיעות האלו
כל הדרך כשלא ישנתי הצקתי לאח שלי
קלפטה
ולמה נזכרתי בזה?
גם כי השבוע אנחנו נוסעים עם חברים צפונה לנופש
ולמרות הסיפור והעובדה שאני אמור להיות מורגלת לנסיעות ארוכות
ואפילו לאהוב אותן
מאז שאנחנו חמישה אנשים ברכב
והילדים כמעט הורגים אחד את השני עוד לפני שנכנסנו לאוטו
זה יכול להיות סיוט
אבל כדי להגיע צפונה חייבים לעבור נסיעה משותפת
בפוסט הקודם סיפרתי לכם על הבית בצפון שעומד לרשותנו כל קיץ לכל הקיץ
השבוע אנחנו נוסעים אליו עם חברים
שהם כמו משפחה
זה בית מאוד גדול
שנקנה בחכמה במיוחד כדי שיהיה אפשר לארח בו הרבה אנשים
ואכן חמי וחמותי מארחים בו כל השנה מלא אנשים
יש בו המון חדרי שינה
ערימות של מזרנים
וארון אחד ענק מלא מצעים
כל שנה בקיץ אנחנו כובשים אותו לפחות לסופשבוע אחד
עם מלא חברים וילדים
הכבדות, החום, והדכאון שכולם בחו״ל ואני לא, גורמים לי לשכוח
כמה כייף לצאת לחופשה בארץ
כבר כשעולים על איילון צפונה, אני מתחילה להתרגש
בכביש 6 אני כבר ממש מרוגשת ומבקשת מהחצי לעצור לקפה בתחנת דלק ליד באקה
כי אנחנו כבר נוסעים המון זמן!
ממש נוואדה.
אז לכבוד הנסיעה, והגעוגעים למרחקים ולסיני
הכנתי עוגת סולת ליים, כי ליים זה סיני וזו העונה
רכה, נורא טעימה, עם זיגוג מתקתק ויופי פנימי.
שיהיה לכולנו המשך אוגוסט שמח
עוגת סולת ליים עם ריויון וצנוברים בזיגוג לבן יפיפה/
תבנית עגולה 24 או 2 תבניות אינגליש קייק
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
3/4 כוס ( 150 גר') סוכר לבן
200 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס ( 185 מי״ל) ריויון או יוגורט
מיץ וגרידה משני לימוני ליים בינוניים
כוס ( 200 גר') סולת
1/2 כוס ( 70 גר') קמח לבן רגיל
1/2 כוס ( 50 גר') צנוברים טחונים
כף צנוברים שלמים
גרגרי וניל ממקל שלם (או כפית תמצית וניל)
כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כפית א. סודה לשתיה
לזיגוג:
כוס ( 120 גר') אבקת סוכר
כף ריויון
כף מיץ לימון או ליים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך כ 5-6 דק עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה
מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים חמאה מומסת, מיץ ליים, וריויון
בקערה בינונית מערבבים קמח לבן, סולת, צנוברים טחונים, אבקת אפיה ואבקת סודה לשתיה
מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את גרידת הליים וגרגרי הוניל ומערבבים מעט
מפזרים בתחתית התבנית לאחר שימון צנוברים שלמים
מעבירים לתבנית את בלילת העוגה
מכניסים לתנור ואופים כ 40 דק' עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו
במהלך האפיה העוגה נשארת יחסית בהירה וזה בסדר
מוציאים את העוגה מהתנור
מצננים 10 דקות והופכים לצלחת הגשה
לזיגוג:
בקערה קטנה מערבבים את כל חומרי הזיגוג
ויוצקים על העוגה
-העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב כ 3-4 ימים בטמפ' החדר
-את הליים אפשר להחליף בלימון רגיל
-ניתן להמיר ריויון ביוגורט
-את הצנוברים אפשר להחליף בשקדים טחונים או לשלב בין שניהם
-אפשר לוותר על הזיגוג ולפזר אבקת סוכר מעל העוגה אחרי שיצאה מהתנור
12 Comments
זאת העוגה הכי מגרה ששמעתי בחיי! מהמם
תודה רותמי
וואאייי כמה יופי אתמול יצא לי לבקר חברים עם גינת עצים מטורפת ומתוך כך העצים ישבתי לי ליד עץ הליים והסנפתי…. חשבתי שממש בא לי עוגת ליים והנה עדיין במיטה משוטטת לי ואת אלופה כמו תמיד קולעת בול לטעם שלי שבת מבורכת…. ואם כבר צפונה תקפצו לעכו הבית שלי תמיד פתוח ומזמין סופ"ש שמח
גם אני מסניפה אותם:-) תודה על המילים היפות וההזמנה לבית נטלי את מקסימה!מבטיחה ביקור כשנהיה מתי שהוא סביב עכו, נשיקות
העוגה מצוינת! טעם יחודי ומענין. (הצנוברים!)
כולם אמרו שהזיגוג למעלה מיותר… עושה את העוגה מתוקה מדי. בפעם הבאה אוותר עליו.
תודה כוכבית שמחה לשמוע, אני דווקא חושבת שהציפוי משלים את המתיקות שלה אבל זה עניין של טעם:-)
עוגה כלבבי! מתה לנגיסה
נראית מושלמת!
אני ממש נהנית לשוטט פה
אבל חייבת לתקן טעות חוזרת:
כותבים (ואומרים) "חמותי" ולא "חמתי".
כי "חמתי" זה כעסי
ו"חמותי"זה האמא של בעלי
ושנה טובה.
שנה טובה בלי כעסים 🙂
תודה על תשומת הלב
וואוו העוגה הכי טובה שהכנתי
איזה מתכון מצויין
זכיתי למחמאות אדירות
אין עליך❤️
וואו הזכרת לי את העוגה הזו!תודההה