עוגות בחושותפאי וטארט

עוגת פאי תפוחים אגסים פטל ושקדים

מאי 20, 2018 12 Comments

אני כל כך אוהבת בצק פריך, ובזמן האחרון יש לי הרבה מחשבות אילו עוד דברים אני יכולה להכין ממנו

חוץ מפאי מתוק מלוח ועוגיות למיניהם.

יש לי כל מיני רעיונות בראש, ואני מקוה ליישם אותם בהקדם,

אני חושבת שעבודה עם הבצק המדהים הזה יכולה להיות ממש קלילה ולא מסובכת,

ואני מוצאת המון קיצורי דרך באפייה איתו שלא מצריכים כמעט קירור של הבצק או אפייה עיוורת וכו..

אחד הדברים שכבר המון זמן תיכננתי לעשות איתו זו עוגה בחושה בתוך בצק פאי,

והיום זה סוף סוף קרה.

נכנסתי למטבח, והכנתי עוגת פאי עם תפוחים אגסים ופטל על בסיס שקדים,

כי זה מה שהיה בבית 🙂

מעבר למראה של העוגה, שענתה כל כל הציפיות ,ויצאה יפיפיה,

היא יצאה פשוט טעימה בטירוף בדיוק כמו שאני אוהבת.

בגלל שיש פה גם עוגה בחושה וגם פאי, היה ממש טעים לזלול אותה כשהיא חמימה עם כדור גלידת וניל בצד.

ואם אתם קצת מפחדים מבצק פריך, וחושבים שאתם רוצים להתגבר על הפחד, או שסתם בא לכם להעביר איתי

שישי בבוקר עם מלא בצק פריך ופירורים, אני מזמינה אתכם להירשם לסדנה ביום שישי הקרוב אצלי ביפו,

אשמח ממש לארח אתכם, ואלמד אתכם מלא טריקים וקיצורי דרך לאפייה מושלמת.

כל הפרטים הורשמה כאן בלינק הזה

עוגת פאי תפוחים אגסים פטל ושקדים / תבנית בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק:

2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל

180 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

ביצה גודל L

1/4 כוס מים קרים

לבלילת העוגה:

100 גר׳ חמאה רכה

1/4 כוס שמן קנולה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

כוס ורבע (175 גר׳) קמח לבן רגיל

1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 ביצים גודל L

כפית תמצית/מחית וניל

קורט מלח

גרידה מחצי לימון בינוני

4 כפות גבינת ריקוטה פרסקה ( אפשרויות המרה למטה)

2 תפוחים מזן גרני סמית קלופים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות

אגס קלוף נקי מליבה פרוס לפרוסות

1/4 כוס פטל קפוא

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

הבצק:

בקערת מעבד המזון עם להב פלדה מערבבים קמח וסוכר לבן,

מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים ביצה ומעבדים שוב, מוסיפים את המים, בהדרגה,

כי ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות, עד שמקבל בצק אחיד

מוציאים את הבצק, מעבירים לכלי קטן או קערה קטנה, מכסים ומכניסים למקרר.

בלילת העוגה :

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר וחמאה, עד לקבלת תערובת חלקה ומעט תפוחה

מוסיפים שמן וביצים וממשיכים לערבב, מוסיפים גרידת לימון,מלח וניל וריקוטה ומערבבים שוב.

מוסיפים קמח אבקת אפייה ואבקת שקדים ומערבבים.

מעבירים פנימה מחצית מכמות הפירות, ומערבבים. מניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה

פורסים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים היטב,

מרדדים את הבצק ששמרנו במקרר על נייר האפייה,לעלה גדול

הקפידו לרדד לעלה שגדול יותר מקוטר התבנית (אפשר להניח את התבנית על הבצק כדי למדוד)

הופכים את נייר האפייה על גבי התבנית, מהדקים היטב לשוליים ולדפנות התבנית עד למעלה,

מסירים קצוות מיותרים.

דוקרים את תחתית הבצק מעט במזלג, ומעבירים את מלית העוגה מעל הבצק בתבנית.

מסדרים מעל הבצק את יתרת הפירות ששמרנו בצד, מפזרים מעט סוכר חום באופן שווה על פני העוגה,

אופים כ 45 דק׳ עד שבצק הפאי שחום, וקיסם יוצא ממרכז העוגה כשפירורים לחים עליו.

עוגת פאי תפוחים

מצננים מעט, מעבירים סכין בין הדפנות לעוגה, מחלצים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

עוגת פאי תפוחים

הערות למתכון:

***את הפירות ניתן להמיר בכל פרי אחר כגון אפרסקים שזיפים נקטרינות משמש, דובדבנים ותותים.

***את גבינת הריקוטה ניתן להמיר ביוגורט/ריוויון/שמנת חמוצה באותה הכמות

עוגת פאי פירות

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

12 Comments

Drora Grossman מאי 22, 2018 at 4:06 am

Hi Karen, thank you very much for your recipes I try this cake today and came out a winner, I did it with ready made pie dough from the store and it was also very good,
I like your recipes because you also put the measures in cups and spoon ,not only in
, Grams as i live in the US is easier for me to read them
Sincerely , Drora

Reply
קרן אגם מאי 22, 2018 at 9:13 am

הי דרורה, אני ממש שמחה שכבר הספקת להכין אותה! ותודה רבה על הפידבק שלך, עכשיו אני יודעת כמה זה חשוב המידות גם בכוסות.

Reply
Anat מאי 26, 2018 at 6:50 am

היי קרן, מאוד נהנית מהבלוג והמתכונים שלך. תודה על השיתוף! אפיתי את העוגה הזו והיא פשוט נפלאה וכל כך טעימה!
שאלה קטנה בקשר לשלב הבא.. האיחסון, במקרר או על השיש? וכמה ימים מנסיונך העוגה נשארת טרייה? תודה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2018 at 11:46 am

תודה על השיתוף ענת, במקרר, עטוף היטב עד ארבעה ימים.
להוציא קצת לפני הגשה.

Reply
שירי פברואר 15, 2019 at 10:45 pm

באיזה חום אופים את העוגה?

Reply
קרן אגם פברואר 16, 2019 at 2:57 am

בחום 180
כנראה בטעות הושמט, אתקן.
תודה!

Reply
גלית יולי 2, 2019 at 8:10 am

היי קרן האם אפשר להמיר את הגבינה בכלל ולעשות פרווה

Reply
קרן אגם יולי 2, 2019 at 8:13 am

את הגבינה אפשר להמיר בקרם קוקוס או בשמנת צימחית, אבל בעוגה יש גם חמאה (אפשר להמיר בשמן) ובבצק יש חמאה, אני לא אוהבת אישית בצקים פריכים עם שמן
את יכולה להמיר בנטורינה שזה קצת פחות גרוע ממרגרינה:-)

Reply
קרן יולי 27, 2019 at 4:15 am

אוהבת את העוגות שלך, לא הבנתי מה עושים עם המלח בבבלילה, ומה הטמפרטורה ?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2019 at 6:47 am

תודה קרן
בטעות הושמטו הפרטים שציינת, תיקנתי עכשיו במתכון.
את המלח מוסיפים לעוגה יחד עם הוניל והריקוטה, ואת העוגה אופים בחום 180 מעלות

Reply
איימי יולי 29, 2019 at 11:57 am

האם אפשר להמיר את הסוכר הלבן בסוכר חום? האם אפשר להמיר קמח לבן לקמח כוסמין? או לשלב.

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 9:01 am

אין בעייה להחליף לסוכר חום בעוגה
ולשלב 50% כוסמין

Reply

Leave a Comment