עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת פולנטה ופירות של סוף הקיץ

ספטמבר 29, 2020 16 Comments

לא מזמן קיבלתי מתנה עוגת פולננטה ותפוזים, שהיתה לי ככ טעימה שרציתי מהר למכולת

לקנות פולנטה. העוגה ההיא היתה על בסיס קמח שקדים, והיא היתה סופר סופר טעימה.

היום התחשקה לי עוגת פירות שממילא עומדים במקרר וחייבים כבר לעשות איתם משהו,

ונזכרתי שיש לי פולנטה אבל לא היו לי שקדים. אז הכנתי עוגה שמלשבת את הפולנטה עם קמח

לבן ועם פירות העונה, ויצאה מעולה!

הרבה פעמים שואלים אותי מאיפה ההשראה להכין עוד ועוד עוגות,

ואיך אף פעם לא נגמרים הרעיונות, ואני, מרגישה שחלק מהתפקיד שלי כאן,

הוא לא רק לייצר ולפתח מתכונים בעצמי, אלא לקבל השראה, להכין גם דברים של אחרים,

ולהביא אותם לידיעתכם, וכמובן לפרגן ולתת קרדיט. אני עוקבת אחרי המון בלוגים ואתרים

לא מהארץ, וחשיפה של המתכונים שלהם היא מדהימה בעיניי, ואני חושבת שאני עושה

את מה שהייתי רוצה שיעשו גם בארצות אחרות, וזה לחשוף בפני העוקבים שלי עוד עולמות

תוכן קולינריים. אחד מהם הוא המגזין EPICURIOS המושלם, שאני משתמשת בו הרבה

ללמוד ולהתפתח ואני מזמינה גם אתכם, המתכון הזה לגמרי מבוסס על מתכון משם,

עם שינויים שלי קלילים.

הכי חשוב לזכור לא לאפות את העוגה הזו יותר מדי, ברגע שיש פירורים לחים תוציאו אותה,

אחרת היא תתייבש ואתם תתבאסו.

מבטיחה להעלות בקרוב מתכן על בסיס קמח הפולנטה הטעים הזה ללא גלוטן.

עוגת פולנטה ופירות של סוף הקיץ/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

1/2 כוס (50 גר׳) קמח פולנטה

1 כוס (140 גר׳)קמח לבן רגיל

1.5 כפיות אבקת אפייה

4 ביצים גודל L

120 גר׳ חמאה רכה

1/3 כוס (65 גר׳) שמן קנולה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳)סוכר חום בהיר (דמררה)

1 כפית תמצית וניל

1 כפית גרידת לימון

מעט מלח

4-5 פירות שיש בבית כמו שזיף, אפרסק נקטרינה או תאנים.

לפיזור על העוגה:

2 כפות סוכר חום

לעיטור:

מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן וסוכר חום, לקצף תפתוח. מוסיפים חמאה רכה ושמן קנולה

וממשיכים לטרוף. מוסיפים תמצית וניל וגרידת לימון ומערבבבים.

מוסיפים אבקת אפייה, מלח, קמח לבן ופולנטה ומערבבים היטב.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית אפייה, פורסים לחצאים (או לרבעים אם הפירות גדולים)

את הפירות שבחרתם, ומניחים על העוגה מלמעלה. מפזרים סוכר חום ואופים כ 35-40 דק׳

עד שקיבסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים

**העוגה נשמרת 3-4 ימים במקרר כשהיא מכוסה היטב.

**את הקמח הלבן ניתן להמיר מחצית בקמח שקדים, וזה אפילו ממש מומלץ.

**אם אין לכם פולנטה אפשר פשוט להכין עוגת פירות אחרת כמו זו  למשל

Print Friendly, PDF & Email

16 Comments

שרית ספטמבר 29, 2020 at 4:28 pm

יתאים גם לאפרסמונים? תודה! 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 5:16 pm

לא ניסיתי לאפות איתם מעולם עוגה אבל נשמע לי שכן

Reply
נעם ספטמבר 30, 2020 at 2:19 pm

אולי שווה לקלף את האפרסמונים לפני

Reply
דנה ספטמבר 30, 2020 at 8:01 pm

נראה מעולה וממש בא לי!
3 פירות זה מעט מדי?
והאם שקדים טחונים יכולים להחליף קמח שקדים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:24 am

3 פירות זה אחלה
שקדים טחונים וקמח שקדים זה בדרכ היינו הך

Reply
Lina ספטמבר 29, 2020 at 5:13 pm

לעיטור
אבקת סוכר ולא אבקת אפייה חלילה

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2020 at 5:15 pm

חחח מתאים לי
כבר מתקנת תודה

Reply
עידן ספטמבר 30, 2020 at 1:07 pm

אם אני ממיר לאינגליש קייק חד פעמי לחתוך בחצי את הכמויות?
ואחת ולתמיד, תבנית 24 = 2 אינגליש חד פעמי ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2020 at 1:09 pm

עקרון כן , 2 אינגליש זה 24 אבל לא תמיד זה מתאים בול. גם ממש תלוי באינגליש שיש לך כי יש כמה גדלים במיוחד בחד פעמיות
כאן העוגה תתאים לדעתי לאינגליש אחת גדולה או שתיים קטנות

Reply
שרה ספטמבר 30, 2020 at 8:41 pm

האם קמח פולנטה זה קמח תירס?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 8:23 am

כן כן לגמרי

Reply
גל שוהם אוקטובר 1, 2020 at 8:46 am

האם קמח פולנטה אינסטנט מתאים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2020 at 10:46 am

אני לא מכירה 🙂

Reply
יסמין והבה אוקטובר 4, 2020 at 6:26 pm

האם ניתן להמיר את החמאה בשמן ? ומה היחס. ולגבי קמח השקדים, האם נשאר באותו כמות כמו קמח רגיל? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2020 at 8:01 pm

קמח שקדים הוא 1:1 כמו קמח רגיל
לגבי השמן אפשר עוד 1/2 כוס

Reply
אביב אוקטובר 7, 2020 at 2:26 pm

וואו!! איזו עוגה מטורפת!! הכנתי בתבנית אינגליש אחת, עם פירות יער קפואים ויצאה לי קראנצ'ית ומדהימה! ♥

Reply

Leave a Comment