עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת פטל ופירורים צרפתית

אוגוסט 12, 2017 27 Comments

חזרתי אחרי הפסקה קלה של נסיעות לחו״ל (איזה כייף שאפשר להגיד את זה, וזה אף פעם אף לא מספיק)

נסעתי לחבל זגוריה ביוון לרקוד למעלה בהרים בסדנת Nia מושלמת (בהמשך בפוסט נפרד)

ואז נסעתי שוב, הפעם לאיזור פיקארדי בצרפת, לכפר קטן וציורי,באיזור מהיפים שיצא לי לבקר בהם.

התארחתי באחוזה המשפחתית, זו שחמי גדל בה, והבן זוג הספיק עוד להיוולד בה לפני שעלה לארץ.

זהו בית הקיץ של המשפחה.

הרגשתי שקניתי כרטיס לסרט של עצמי, ולא האמנתי כל בוקר מחדש שנפל עליי כל הטוב והיופי הזה.

האחוזה, שבמקור היתה בית מלון לפני המון המון שנים, נקנתה ע״י סבתא של החצי שלי,

משתרעת על פני 30 דונם!, יש בה בית אחד בן שלוש קומות מרכזי,ומסביבו עוד 4 בתים קטנים.

באחד גר הגנן ואשתו כל השנה, הם שומרים על כל הגודל המטורף הזה מטופח.

בשני היתה גרה פעם השוערת שפותחת וסוגרת את השער לאחוזה,והוא עומד ריק.

בשלישי וברביעי עדיין גרים בחודשי הקיץ האחים ואחותו של חמי.

הם מתאספים יחד מכל רחבי צרפת, חמי וחמותי מגיעים מישראל וכך הם מבלים כל שנה למשך חדשיים יחד.

כל אחד מהבתים הוא חלום בפני עצמו, האחוזה עצמה עתיקה בת מאות שנים, וכך כל מה שיש בה.

פעם היו בה מחסנים לסוסים, וכלובים לשפנים, ובית קטן נוסף שהיה משמש אותם לכביסה.

האחזוה מוקפת חומה ובאמת שאין גבול ליופי שלה.

אני מקוה שבתמונות אני מצליחה להעביר קצת את כל היופי הזה.

(לעוד תמונות מהביקור שלי באחוזה לחצו ממש כאן )

האופן שבו האחוזה נשמרה כמו שהיא בשיא הפשטות שלה, גורם לכל מי שנכנס אליה להרגיש שהוא עבר בזמן.

אפשר ממש לדמיין את כרכרות הסוסים נכנסות בשער העץ הענק לתוך הכיכר מרוצפת האבנים בחצר האחוזה.

את הזמן שלי העברתי ברכיבה על אפניים ביערות האין סופיים, סביב טירות אמיתיות שעדיין גרים בהן,

לסיבוב בתי קפה בעיירה העתיקה המדהימה הסמוכה SENLIS, באכילת קרואסונים, באגטים וטונות של גבינות.

הוזמנתי כאורחת יחד עם הבן שלי ועוד בן דוד בגילו, שבילו באינסוף אטרקציות שהמקום מציע לילדים.

(סיפור קצרצר: הילדים היו זקוקים להורה מלווה בטיסה, ואף אחד מהמבוגרים לא רצה להצטרף, כולל אני, ולבסוף לא היתה ברירה והוחלט שאני אסע…אני חושבת שכבר ביום הראשון ששלחתי להם תמונות הם התחילו לבלוע כדורים נגד דכאון)

באחד הימים, ביקשתי מחמתי להכין עוגה מפטל טרי שקטפתי באותו היום ביער, הזמנו את כל המשפחה מסביב

לבוא לקפה ועוגה, ישבנו בחצר, ואני מודה שקצת חששתי, איך אני כבר יכולה להרשים את הצרפתים

שיכולים בקלות בכל מכולת בסביבה לקנות קינוח אלוהי.

לשמחתי הרבה, ולהפתעתי, היה להם ממש טעים! כל אחד ביקש עוד חתיכת עוגה, ואף היה ויכוח בסוף

מי יזכה לקחת את החתיכה שנותרה הביתה.

מסתבר שאף אחת מהנשים במשפחה פרט לחמתי, לא אופה, והם היו מאושרים לאכול עוגה ביתית.

והאמת שהיא היתה ממש טעימה. אולי אלו פירות היער הטריים, אולי החמאה של הצרפתים, בכל אופן

היא היתה חלומית.היא לא באמת צרפתית העוגה, אבל היא קיבלה את התואר כיון שהכנתי אותה שם.

 

 

עוגת פטל ופירורים צרפתית / תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לעוגה:

3/4 כוס קמח לבן

3/4 כוס אבקת שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

150 גר' חמאה רכה

3 ביצים גודל L

כוס ( 200 גר') סוכר לבן

1/2 כוס שמנת חמוצה

מעט מלח

כפית תמצית וניל

כוס וחצי פטל טרי

כף ברנדי או מיץ לימון

כף סוכר

לפירורים:

50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/4 כוס סוכר לבן

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כוס אבקת שקדים

אופן ההכנה:

משמנים ומקמחים מעט את תבנית האפייה ומחממים תנור ל 170 מעלות.

לפירות:

מניחים את הפירות בקערה, מוסיפים כף סוכר וכף ברנדי או מיץ לימון ומערבבים.

מניחים בצד.

בקערה בינונית מכינים את הפירורים:

מערבבים קמח, סוכר וקמח שקדים, מוסיפים את קוביות החמאה

ומערבבים היטב (הכי טוב בעזרת הידיים) עד ליצירת פירורים.

מניחים בצד.

לעוגה:

בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה ומלח.

בקערה נוספת, בעזרת כף (או בקערת המיקסר עם וו גיטרה)

מערבבים חמאה רכה וסוכר לתערובת אחידה מספר דק'.

מוסיפים את הביצים ומערבבים, מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים היטב.

מאחדים עם תערובת הקמח, ומערבבים שוב.

מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים.

מפזרים באופן אחיד כמעט את כל כמות הפטל הטרי, משאירים 1-2 כפות בצד.

מפזרים מעל את תערובת הפירורים ששמרנו בצד ומעליה את יתרת הפטל הטרי.

אופים כ 40-45 דק' עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 

*בצרפת אפיתי את העוגה עם גבינה לבנה, אבל זו לא אותה הגבינה הישראלית המוכרת לנו,

משהו כמו הכלאה בין שמנת חמוצה ליוגורט, לכן הרגישו חופשי לאלתר ולהשתמש בעוגה באחד משלושתם.

*את הפטל ניתן להמיר בכל פרי יער אחר, טרי או קפוא.

*אפשר לוותר על הפירורים אבל אז הייתי ממליצה לאפות בתבנית קטנה יותר 22 ס״מ כדי שהעוגה לא תאבד מגובהה.

ועכשיו קצת תמונות מהביקור שלי באחוזה ממש כאן 

 

 

 

 

 

27 Comments

סיסי אוגוסט 13, 2017 at 9:53 am

בוקר טוב ושבוע נפלא,
ברוכה השבה. התיאור שלך והתמונות הזכירו לי את הסרט – שנה נפלאה – עם אלברט פיני וראסל קרואו. כמעט אותה אחוזה. והעוגה אין לי ספק שהיא הייתה טעימה מאוד.
ינוסה בקרוב. קצת מזכירה בחומרים ואופן ההכנה את עוגת תפוז, ריקוטה ושזיפים שלך שהכנתי בסופ"ש האחרון.

Reply
קרן אגם אוגוסט 13, 2017 at 9:58 am

תודה סיסי, יש אצלי בבלוג הרבה עוגות פירות עם שקדים, כולן קצת דומות וקצת שונות 🙂
תנסי היא מעולה.
שבוע טוב.

Reply
פטל שחור אוגוסט 25, 2017 at 9:57 am

נראה טעים ונעים!
וצריך לכתוב (ולהגות) "חמות" ו"חמותי" ולא כפי שכתבת.

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2017 at 1:41 pm

תודה! עכשיו אני יודעת שקוראים את מה שאני כותבת :-))
יתוקן

Reply
סיסי אוגוסט 27, 2017 at 9:30 am

בוקר טוב ושבוע טוב קרן,
אז ככה, העוגה טעימה בטירוף בדיוק כמו עוגת תפוזים, ריקוטה ושזיפים.
הכנתי אותה בסופ"ש האחרון.
תודה רבה על המתכון הנפלא.
רציתי לבדוק איתך, בזמן האפיה העיסה עלתה וכיסתה את הפירורים, כך שבעת ההגשה לא ראו פירורים.
השתמשתי בפירות יער קפואים והן שקעו לתחתית העוגה.
את יכולה בבקשה להסביר לי למה זה קרה?? וזה לא שהעוגה לא טעימה, נהפוך הוא, אבל אני אוהבת לראות את פירורי הבצק מעל העוגה.
תודה מראש על עזרתך.

Reply
קרן אגם אוגוסט 27, 2017 at 11:15 am

הי סיסי יקרה אני שמחה שהעוגה יצאה טעימה.
כדי להימנע משקיעת פירות לתחתית העוגה ( עובד גם עם שוקולד צ׳יפס) יש לקמח אותם מעט לפני כניסתם לבלילה.
לרוב זה עוזר ולפעמים אין חוקים:-)
לגבי הפירורים, ככל שהם גדולים יותר כך הם כבדים יותר ושוקעים לבלילה, נסי להבא לפורר אותם ממש קטן, כמו אצלי בתמונות.
וגם כאן, לפעמים אין חוקים והם עושים מה שבא להם:-) תלוי גם בסמיכות הבלילה..קורה גם לי לפעמים.
תודה שאת פה באופן קבוע!
קרן

Reply
סיסי אוגוסט 27, 2017 at 10:37 pm

היי קרן
תודה רבה על ההסבר. האמת שזה מה שחשבתי ואת אישרת לי את זה. לא רציתי לקמח את הפירות פחדתי שזה יצור גושים במהלך האפיה. העוגה טעימה גם כך. המתכונים שלך נהדרים קלים ומובנים מאוד מאוד. כמו גם הצילומים. רוב תודות על העזרה והוקרה על זמנך. מחכה כבר לפוסט הבא.

Reply
בת חן ספטמבר 29, 2017 at 7:41 am

במה אפשר להחליף את אבקת השקדים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 29, 2017 at 11:55 am

בקמח לבן באותה הכמות

Reply
יערה ברום נובמבר 15, 2017 at 9:13 am

היי קרן
האם יש אלכוהול אחר שאפשר לשים במקום ברנדי?
אני מתכננת להשתמש בפירות יער קפואים- האם צריך להפשירם? האם הוספת לימון לא תיצור חמיצות יתר?

תודה!
יערה

Reply
קרן אגם נובמבר 15, 2017 at 9:56 am

הי יערה
את לא חייבת להפשיר את פירות היער, ניתן להשתמש בהם גם כשהם קפואים.
כמו שכתבתי אפשר להמיר ברנדי במיץ לימון ומדובר על כמות מאוד קטנה, לא תורגש חמיצות

Reply
נטלי ינואר 29, 2018 at 1:49 pm

היי קרן ,
אני מכינה הרבה עוגות מהבלוג המהמם שלך , העוגה של אחרי הים , שיש פרג קקאו, עוגת ספוג לבנה עם טוויסט, עוגת גזר שוקולד צ׳יפס, שיש וניל תות, תותים בחושה, בחושה עם פירורי שוקולד וחלבה ,אגוזים וקינמון של אמא. בכל העוגות כשנגמר זמן האפייה שציינת במתכון ,העוגה שלי שחומה כבר מלמעלה אך לא מוכנה מבפנים ואז אני מכסה בנייר כסף לעוד חצי שעה ואז הכל יוצא מושלם , יש לך מושג למה זה קורה ? אני שמה שלב אחד לפני האחרון הכי למטה בתנור , אולי לשים באחרון ? קרה לי גם בעוגה הזאת עם הפטל וגם כמו שצויין למעלה בתגובות הבלילה עלתה על הפירורים למרות שפוררתי לקטן קטן
תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 29, 2018 at 2:30 pm

הי נטלי, תודה על הפירוט המהמם של כל העוגות שאת אופה מהבלוג, שימחת מאוד.
לפי מה שכתבת בהחלט נראה שחום התנור שלך אינו מווסת, והתנור אופה מבחוץ מהר מדי, ייתכן שאחד מגופי החימום שלך אינו פועל בצורה תקינה, שווה לבדוק.
ואולי עד שתמצאי את התקלה, תאפי בחום מעט נמוך יותר ממה שרשום במתכון כדי שהעוגה תאפה באופן אחיד ולא תצטרכי להניח נייר כסף,
סביר להניח שזמן האפייה מעט יתארך אצלך.
זו כנראה גם הסיבה שהפירורים שקעו בעוגת הפטל.

Reply
שרה ספטמבר 11, 2018 at 9:17 pm

היי קרן ,
הכנתי היום את העוגה בפעם הראשונה , ולראש השנה את הטרייפל עם התפוחים (להיט…).
הפטל שקע אבל לא נורא, לקחתי תבנית ריקה ונקייה הביתה 🙂
הכול יואצ טעים וכיפי, תבורכי ! שתהיה לך שנה טובה ומתוקה

Reply
קרן אגם ספטמבר 12, 2018 at 6:56 am

תודה שרה אני שמחה לשמוע
לפעמים הפירות שוקעים, נסי להבא להוסיף אותם מעט אחרי שהעוגה כבר בתנור ונוצר קרום עליון, או לקמח אותם מעט לפני הפיזור בעוגה, זה אמור למנוע את שקיעתם.
שנה טובה!

Reply
ענבר לנדאו יולי 22, 2019 at 11:28 am

האם אפשר להמיר את הכמות של הקמח לקמח כוסמין ?או לפחות חצי? תודה רבה על המתכונים!

Reply
קרן אגם יולי 22, 2019 at 1:12 pm

את יכולה להמיר בחצי

Reply
אביה דצמבר 13, 2021 at 7:27 pm

היי קרן, יש אפשרות לעשות את העוגה פרווה? (מה לשים במקום השמנת חמוצה?)

Reply
קרן אגם דצמבר 14, 2021 at 11:16 am

קרם קוקוס או מיץ תפוזים

Reply
שרה אילה יוני 2, 2023 at 4:36 pm

קרן יקרה
את העוגה לשמור במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:08 pm

בגלל הפירות מומלץ

Reply
ענבר יולי 22, 2019 at 3:00 pm

תודה רבהה 1!

Reply
אנאל מאי 28, 2021 at 3:43 pm

היי
אז ממש התחשק לי משהו קייצי והיו לי פיסטוקים טחונים אז בחרתי לנסות במקום השקדים בעוגה (מקווה שלא טעיתי)
העוגה עכשיו בתנור ולמרות שקראתי את ההתכתבויות והביקורות לפני עדיין אני רואה שהעוגה עלתה מעל הפרורים…. והיא מאוד מאוד רכה….
בינתיים היא עוד בתנור.
איך אפשר למנוע זאת?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 29, 2021 at 8:31 am

אולי המסה של הפירורים כבדה לה מדי
מקוה שבכל זאת יצאה טעימה

Reply
אנאל מאי 29, 2021 at 8:59 am

תודה על התגובה
העוגה אמנם יצאה הפוכה פטל ופירורים למטה אבל הטעם נהדר!
התחסלה בשניה.
הפיסטוקים שדרגו בהחלט – את חושבת שיש קשר בין זה שהחלפתי לפיסטוק?

ה

Reply

Leave a Comment