img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת פטל ופירורים צרפתית

אוגוסט 12, 2017 | 27 תגובות

img

27 תגובות גולשים

TAG , , , ,

User Avatar
סיסי
starstarstarstarstar
אוגוסט 13, 2017 בשעה 09:53

בוקר טוב ושבוע נפלא, ברוכה השבה. התיאור שלך והתמונות הזכירו לי את הסרט - שנה נפלאה - עם אלברט פיני וראסל קרואו. כמעט אותה אחוזה. והעוגה אין לי ספק שהיא הייתה טעימה מאוד. ינוסה בקרוב. קצת מזכירה בחומרים ואופן ההכנה את עוגת תפוז, ריקוטה ושזיפים שלך שהכנתי בסופ"ש האחרון.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 13, 2017 at 9:58 am

תודה סיסי, יש אצלי בבלוג הרבה עוגות פירות עם שקדים, כולן קצת דומות וקצת שונות :-) תנסי היא מעולה. שבוע טוב.

השב
User Avatar
פטל שחור
starstarstarstarstar
אוגוסט 25, 2017 בשעה 09:57

נראה טעים ונעים! וצריך לכתוב (ולהגות) "חמות" ו"חמותי" ולא כפי שכתבת.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 25, 2017 at 1:41 pm

תודה! עכשיו אני יודעת שקוראים את מה שאני כותבת :-)) יתוקן

השב
User Avatar
סיסי
starstarstarstarstar
אוגוסט 27, 2017 בשעה 09:30

בוקר טוב ושבוע טוב קרן, אז ככה, העוגה טעימה בטירוף בדיוק כמו עוגת תפוזים, ריקוטה ושזיפים. הכנתי אותה בסופ"ש האחרון. תודה רבה על המתכון הנפלא. רציתי לבדוק איתך, בזמן האפיה העיסה עלתה וכיסתה את הפירורים, כך שבעת ההגשה לא ראו פירורים. השתמשתי בפירות יער קפואים והן שקעו לתחתית העוגה. את יכולה בבקשה להסביר לי למה זה קרה?? וזה לא שהעוגה לא טעימה, נהפוך הוא, אבל אני אוהבת לראות את פירורי הבצק מעל העוגה. תודה מראש על עזרתך.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 27, 2017 at 11:15 am

הי סיסי יקרה אני שמחה שהעוגה יצאה טעימה. כדי להימנע משקיעת פירות לתחתית העוגה ( עובד גם עם שוקולד צ׳יפס) יש לקמח אותם מעט לפני כניסתם לבלילה. לרוב זה עוזר ולפעמים אין חוקים:-) לגבי הפירורים, ככל שהם גדולים יותר כך הם כבדים יותר ושוקעים לבלילה, נסי להבא לפורר אותם ממש קטן, כמו אצלי בתמונות. וגם כאן, לפעמים אין חוקים והם עושים מה שבא להם:-) תלוי גם בסמיכות הבלילה..קורה גם לי לפעמים. תודה שאת פה באופן קבוע! קרן

השב
User Avatar
סיסי
אוגוסט 27, 2017 at 10:37 pm

היי קרן תודה רבה על ההסבר. האמת שזה מה שחשבתי ואת אישרת לי את זה. לא רציתי לקמח את הפירות פחדתי שזה יצור גושים במהלך האפיה. העוגה טעימה גם כך. המתכונים שלך נהדרים קלים ומובנים מאוד מאוד. כמו גם הצילומים. רוב תודות על העזרה והוקרה על זמנך. מחכה כבר לפוסט הבא.

השב
User Avatar
בת חן
starstarstarstarstar
ספטמבר 29, 2017 בשעה 07:41

במה אפשר להחליף את אבקת השקדים?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 29, 2017 at 11:55 am

בקמח לבן באותה הכמות

השב
User Avatar
יערה ברום
starstarstarstarstar
נובמבר 15, 2017 בשעה 09:13

היי קרן האם יש אלכוהול אחר שאפשר לשים במקום ברנדי? אני מתכננת להשתמש בפירות יער קפואים- האם צריך להפשירם? האם הוספת לימון לא תיצור חמיצות יתר? תודה! יערה

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 15, 2017 at 9:56 am

הי יערה את לא חייבת להפשיר את פירות היער, ניתן להשתמש בהם גם כשהם קפואים. כמו שכתבתי אפשר להמיר ברנדי במיץ לימון ומדובר על כמות מאוד קטנה, לא תורגש חמיצות

השב
User Avatar
נטלי
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2018 בשעה 13:49

היי קרן , אני מכינה הרבה עוגות מהבלוג המהמם שלך , העוגה של אחרי הים , שיש פרג קקאו, עוגת ספוג לבנה עם טוויסט, עוגת גזר שוקולד צ׳יפס, שיש וניל תות, תותים בחושה, בחושה עם פירורי שוקולד וחלבה ,אגוזים וקינמון של אמא. בכל העוגות כשנגמר זמן האפייה שציינת במתכון ,העוגה שלי שחומה כבר מלמעלה אך לא מוכנה מבפנים ואז אני מכסה בנייר כסף לעוד חצי שעה ואז הכל יוצא מושלם , יש לך מושג למה זה קורה ? אני שמה שלב אחד לפני האחרון הכי למטה בתנור , אולי לשים באחרון ? קרה לי גם בעוגה הזאת עם הפטל וגם כמו שצויין למעלה בתגובות הבלילה עלתה על הפירורים למרות שפוררתי לקטן קטן תודה רבה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 29, 2018 at 2:30 pm

הי נטלי, תודה על הפירוט המהמם של כל העוגות שאת אופה מהבלוג, שימחת מאוד. לפי מה שכתבת בהחלט נראה שחום התנור שלך אינו מווסת, והתנור אופה מבחוץ מהר מדי, ייתכן שאחד מגופי החימום שלך אינו פועל בצורה תקינה, שווה לבדוק. ואולי עד שתמצאי את התקלה, תאפי בחום מעט נמוך יותר ממה שרשום במתכון כדי שהעוגה תאפה באופן אחיד ולא תצטרכי להניח נייר כסף, סביר להניח שזמן האפייה מעט יתארך אצלך. זו כנראה גם הסיבה שהפירורים שקעו בעוגת הפטל.

השב
User Avatar
שרה
starstarstarstarstar
ספטמבר 11, 2018 בשעה 21:17

היי קרן , הכנתי היום את העוגה בפעם הראשונה , ולראש השנה את הטרייפל עם התפוחים (להיט...). הפטל שקע אבל לא נורא, לקחתי תבנית ריקה ונקייה הביתה :-) הכול יואצ טעים וכיפי, תבורכי ! שתהיה לך שנה טובה ומתוקה

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 12, 2018 at 6:56 am

תודה שרה אני שמחה לשמוע לפעמים הפירות שוקעים, נסי להבא להוסיף אותם מעט אחרי שהעוגה כבר בתנור ונוצר קרום עליון, או לקמח אותם מעט לפני הפיזור בעוגה, זה אמור למנוע את שקיעתם. שנה טובה!

השב
User Avatar
ענבר לנדאו
starstarstarstarstar
יולי 22, 2019 בשעה 11:28

האם אפשר להמיר את הכמות של הקמח לקמח כוסמין ?או לפחות חצי? תודה רבה על המתכונים!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2019 at 1:12 pm

את יכולה להמיר בחצי

השב
User Avatar
אביה
דצמבר 13, 2021 at 7:27 pm

היי קרן, יש אפשרות לעשות את העוגה פרווה? (מה לשים במקום השמנת חמוצה?)

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 14, 2021 at 11:16 am

קרם קוקוס או מיץ תפוזים

השב
User Avatar
שרה אילה
יוני 2, 2023 at 4:36 pm

קרן יקרה את העוגה לשמור במקרר?

השב
User Avatar
קרן אגם
יוני 2, 2023 at 8:08 pm

בגלל הפירות מומלץ

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
יולי 22, 2019 בשעה 15:00

תודה רבהה 1!

השב
User Avatar
אנאל
starstarstarstarstar
מאי 28, 2021 בשעה 15:43

היי אז ממש התחשק לי משהו קייצי והיו לי פיסטוקים טחונים אז בחרתי לנסות במקום השקדים בעוגה (מקווה שלא טעיתי) העוגה עכשיו בתנור ולמרות שקראתי את ההתכתבויות והביקורות לפני עדיין אני רואה שהעוגה עלתה מעל הפרורים.... והיא מאוד מאוד רכה.... בינתיים היא עוד בתנור. איך אפשר למנוע זאת? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 29, 2021 at 8:31 am

אולי המסה של הפירורים כבדה לה מדי מקוה שבכל זאת יצאה טעימה

השב
User Avatar
אנאל
מאי 29, 2021 at 8:59 am

תודה על התגובה העוגה אמנם יצאה הפוכה פטל ופירורים למטה אבל הטעם נהדר! התחסלה בשניה. הפיסטוקים שדרגו בהחלט - את חושבת שיש קשר בין זה שהחלפתי לפיסטוק? ה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img