הבטחתי לכם מתכון לעוגת פיסטוק שכבר המון זמן בא לי ממש להעלות לבלוג, והנה היא הגיעה.
אצלינו בארץ יש המון סוגים של עוגות סולת שמגיעות מהבלקן, מתורקיה יוון או מדינות ערב,
את הבסבוסה למשל אני לא אוהבת, היא מתוקה לי מדי ודחוסה ולא עושה לי את זה,
לעומתה, על עוגת סולת תפוז וקוקוס אני שרופה ויכולה לרדת בקלות על כמה חתיכות טובות בבת אחת.
העוגה הזו היא הכלאה של כמה מתכונים שמצאתי ברשת לעוגת פיסטוק ולעוגות סולת, הכנתי אותה ליום
הולדת של משפחה שחגגה אצלי בבית בסדנה, ועפנו עליה כולנו יחד, היא רכה, עם טעמים עדינים של פיסטוק ולימון
היא לא מתוקה מדי בעיני למרות הסירופ שמתווסף אליה והיא פשוט מדהימה.
הכנתי את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 , אם אין לכם בבית תכינו בתבנית אינגליש גדולה או
בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות. לתבנית 24 יש להגדיל את כמות המצרכים ברבע.
בסוף הפוסט יש הערות והסברים איך להפוך אותה לפרוה.
עוגת פיסטוק סולת לימון/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או אינגליש קייק גדולה
(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
180 גר' סוכר לבן (כוס פחות 2 כפות)
120 גר' פיסטוקים טחונים לאבקה (קצת יותר מחצי כוס)
1/2 כוס (70 גר') קמח לבן
120 גר' סולת (1/2 כוס+2 כפות)
1.5 כפיות אבקת אפייה
מיץ מחצי לימון בינוני
85 גר' חמאה מומסת
1/4 כוס (50 גר') שמן קנולה
3 כפות יוגורט
לסירופ סוכר לימון:
1/4 כוס מים
1/4 כוס סוכר לבן
2 כפות מיץ לימון
לקישוט:
1/2 כוס פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר כשלוש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה
מוסיפים חמאה מומסת ושמן וממשיכים להקציף מעט,
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, סולת, אבקת פיסטוקים, אבקת אפייה, לימון ויוגורט
ומערבבים היטב
מעבירים לתבנית ואופים כ 35 דקות עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
להכנת סירופ הסוכר:
מביאים לרתיחה בכלי קטן סוכר ומים, מורידים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 10 דקות עד להסמכה
מוסיפים לימון, ושופכים על העוגה מיד עם צאתה מהתנור.
מצננים מעט ומפזרים פיסטוקים טחונים מעל העוגה
מחלצים מהתבנית ומגישים.
את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב במקרר כשלושה ימים
**לפרווה המירו את החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה נוספת ואת היוגורט אפשר להמיר בקרם קוקוס, מיץ תפוזים
או שמנת צמחית.
69 Comments
נראה מעולה! לא רשום כמה קמח:)
תיקנתי אוהד תודה!
נראה מושלם
האם טפשר להקפיא?
בטח שאפשר
היי, האם אפשר להשתמש במחית פיסטוק במקום אבקת פיסטוק?
אפשר לשלב מחית פיסטוק כמה כפות בבלילת העוגה, זה ייתן תוצאה שונה לגמרי
הי קרן, רק לוודא שאני מבין נכון…
כשאת רושמת מקציפים את הביצים עם הסוכר, הכוונה שמקציפים את הביצים בשלמותן ואין צורך להפריד חלבון?
תודה רבה על המתכון!!!
הבנת נכון 🙂
הי קרן, האם ניתן להחליף את הסולת לקמח שקדים?
אני מאמינה שכן
לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא
הי קרן, אפשר להחליף את הקמח לשקדים?
אפשר באותה הכמות
אין לי פיסטוקים אבל יש לי מחית/חמאת פיסטוק בצנצנת, האם אפשר להשתמש בזה? ואם כן כמה לשים?
מחית לא יכולה להחליף במתכון את קמח הפיסטוק, אפשר להוסיף עוד קמח במקום וגם מחית פיסטוק , 2-3 כפות
תודה ❤
היי אני רוצה להכין לחג את העוגה
בשביל לעשות פרווה
מה את הכי ממליצה שיהיה דומה בטעם לחלבי
קרם קוקוס? שמנת צמחית או מיץ תפוזים?
ומה הכמויות שצריך לשים?
קם קוקוס או שמנת צמחית זה מעולה
היי קרן, אפשר לוותר על הלימון בבלילה? ולהוסיף חלווה/טחינה? אם כן.. מה הכמויות?
כבר אמרתי ואומר שוב… עוגת חלווה קינמון חוסלה כלא היתה חח (: תודה ושבת שלום
לא הייתי מוותרת על הלימון הוא כל כך מתאים בעוגה
היי קרן, אפשר לטחון פיסטוקים לבד בבית בנינג'ה?
ברור, אני טוחנת במג׳ימיקס
היי קרן, נראה מצויין! אנסה בקרוב. האם השתמשת בפיסטוקים קלויים או טבעיים?
טבעיים, אחרת היה כתוב קלויים 🙂
הי קרן
את מבטיחה ומקיימת! איזו מושלמת!
האם ניתן להחליף את הפיסטוקים הטחונים בשקדים טחונים?
תודה מעיין, אפשר להחליף למרות שבעיניי היא כל כך מושלמת ככה.
אם תחליפי ספרי איך יצא
היי קרן
רק מלקרוא את המתכון, אני מרגיש את הטעם המדהים של העוגה הזו.
אעשה אותה בשבת 🙂
תודה רבה!!
תודה ישראל היא מעולה! אתה תהנה
שלום קרן,אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? ,תודה
הי, יש אפשרות במקום סולת לאפות רק עם קמח?
כן אבל היא לגמרי תאבד מהאיכות שלה, חבל
מה אפשר במקום יוגורט? כדי שתהיה פרווה
כתוב במתכון!!ֶמצאתי לא משנה חח
היי קרן,
האם יעבוד עם פיסטוקים קלויים לא מומלחים?
מאמינה שכן
חזרתי לספר שהכנתי את העוגה היום ויצאה עוגה מעולה במרקם הממכר בתבל. תודה על המתכון
הי קרן, אפשר להוסיף לעוגה קוקוס טחון? אם כן על כמה היית ממליצה ? ואת הלימון אפשר להחליף בתפוז לדעתך ? תודה רבה
לימון בתפוז זה אחלה, קוקוס בנסף ייגרום לה להיות מאוד יבשה. אפשר להמיר קמח לבן חלקית בקוקוס נניח 1/2 כוס
היי קרן האם יש לך רעיון/ואם זה ישתלב בכלל
במקום המי סוכר לעשות ציפוי כלשהו של שוקולד לבן שירטיב את העוגה?
פחות ממליצה כי העוג החייבת מי סוכר להרטיב את הסולת, את יכולה להפחית מחצית מכמות מי הסוכר ובנוסף לעשות מעל גלייז של שוקולד לבן
היי קרן העוגה נראית מעולה.
מנסה כבר עכשיו שאלה רק:
נראה שלמעלה אחרי האפייה ציפית בפיסטוקים?
כי זה לא מופיע במתכון.
תודה
נכון
פיסטוקים טחונים
היי קרן
הכנתי את העוגה באינגליש קייק גדולה.
הקפדתי על כל ההנחיות.
אחרי 35 דקות העוגה הייתה חומה ויפה, הוצאתי לבדוק עם קיסם, העוגה מאד רטטה והקיסם יצא יבש.
הוספתי 5 דקות בתנור כך שסה"כ הייתה 40 דקות. הקיסם שוב יצא יבש.
העוגה נראתה מדהים, הוצאתי אותה, ותוך דקות היא שקעה מאד במרכזה.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה וסופ"ש נפלא
ישראל
היא לא היתה אפויה מבפנים, אחרת אין לה סיבה לשקוע, להבא יותר זמן תנור
שמחה שבכל זאת יצאה טעימה
הכנתי בגרסת הפרווה ויצא מושלםםםםם המתכונים שלך כאלה מדוייקים וטעימיםם
תודה לך❤️
תודה איזה כייף
הי קרן
אפשר להחליף את השמן בחמאה , מה היחס?
תודה דינה
עוד 40 גר
היי קרן, האם אפשר לשלב תותים בעוגה? יש לי קופסא שמתעייפת במקרר ונראה לי שילוב מתאים. מה דעתך?
יש מצב:-) את יכולה לחתוך אותם לחצאים ולהניח על הבלילה בתבנית
מעולה. אעדכן איך יצא 🙂
*יש לי מחית פיסטוק בבית, כדאי לשדרג איתה את העוגה או לוותר? ואם כן, באיזו כמות?
*במקום יוגורט כדאי להמיר בכמות נוספת של לימון לפרווה?
*בקישוט הכוונה לחצי כוס פיסטוקים טחונים לאבקה?
תודה!
במקום יוגורט אפשר מיץ תפוזים, לא ניסיתי מחית פיסטוק אל יכולה להוסיף 2-3 כפות ולראות איך זה
הכוונה כמובן ל 1/2 כוס פיסטוקים טחונים, תוקן במתכון תודה
היי קרן, נגמר לי הסוכר הלבן.. האם סוכר חום גם יעבוד?
תודה!
אין סיבה שלא
היי קרן המהממת, אם אני מכינה את העוגה בגרסת הפרווה, כמה קרם קוקוס/ שמנת צמחית לשים? והאם יש בעיה כלשהי לאפות בתבנית קפיץ?
הי דניאל
איו בעיה בתבנית עם קפיץ, במקום חמאה אפשר 1/3 כוס שמן, במקום יוגורט 3 כפות של קרם קוקוס
היי קרן,
נראה לי שעשיתי טעות בכמות הפיסטוק בעוגה, מבין עכשיו שקצת יותר מחצי כוס מתייחס למצבו לפני שנטחן לאבקה?
שמתי קצת יותר מחצי כוס פיסטוק טחון והוא לא הורגש מספיק בעוגה…הלימון והיוגורט הורגשו יותר
הקיצר, משהו התפספס אצלי הפעם..אבל אמשיך לנסות 🙂
תודה!
1/2 כוס וקצת פיסטוק טחון לאבקה
נשמע שעשית מה שצריך
מוזר ממש שלא הרגישו את טעמו
היא באמת עוגה מדהימה לא ברור לי מה השתבש אבל שווה לנסות שוב
האם אפשר להכין בתבנית 24 ס״מ ?
כן העוגה תצא מעט נמוכה וזמן אפייה מתקצר
היי קרן 🙂
כמה טיפות מי ורדים בסירופ סוכר, יוסיפו לעוגה או שזה כבר יותר מידי טעמים?
היי עוגה מהממת אפשר לעשות אותה גם לחולי סכרת נגיד עם ממתיק במקום סוכר?
בוודאי
עוד מתכון מעולה!!!!
עשיתי לחג.
במקום יוגורט שמתי דבש כדי לעשות אותה פרווה.
עשית מתוק להרבה אנשים.
עוגה מעולה, אוורירית עם מרקם שנמס בפה.
אין על סולת בעוגה, ואין עליך.
תודה רבה
קרן זה נראה מושלם! האם יעבוד עם סולת מלאה במקום סולת רגילה?
לא ניסיתי מעולם סולת מלאה אז אני לא יודעת להגיד בודאות אבל בגלל שהעוגה ספוגה בסירופ אז נראה לי שכן יעבוד
עוגה מושלמת, מכינה אותה המון.
במה אפשר להחליף את היוגורט – אפשר בשמנת חמוצה/ מתוקה?
כשאני רוצה פרווה אני ממירה בקרם קוקוס.
אפשר כל אחד ממה שהזכרת