מתכוני פרווהעוגות בחושות

עוגת פיסטוק סולת לימון

ינואר 17, 2020 66 Comments

הבטחתי לכם מתכון לעוגת פיסטוק שכבר המון זמן בא לי ממש להעלות לבלוג, והנה היא הגיעה.

אצלינו בארץ יש המון סוגים של עוגות סולת שמגיעות מהבלקן, מתורקיה יוון או מדינות ערב,

את הבסבוסה למשל אני לא אוהבת, היא מתוקה לי מדי ודחוסה ולא עושה לי את זה,

לעומתה, על עוגת סולת תפוז וקוקוס אני שרופה ויכולה לרדת בקלות על כמה חתיכות טובות בבת אחת.

העוגה הזו היא הכלאה של כמה מתכונים שמצאתי ברשת לעוגת פיסטוק ולעוגות סולת, הכנתי אותה ליום

הולדת של משפחה שחגגה אצלי בבית בסדנה, ועפנו עליה כולנו יחד, היא רכה, עם טעמים עדינים של פיסטוק ולימון

היא לא מתוקה מדי בעיני למרות הסירופ שמתווסף אליה והיא פשוט מדהימה.

הכנתי את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 , אם אין לכם בבית תכינו בתבנית אינגליש גדולה או

בשתי תבניות אינגליש קייק קטנות. לתבנית 24 יש להגדיל את כמות המצרכים ברבע.

בסוף הפוסט יש הערות והסברים איך להפוך אותה לפרוה.

עוגת פיסטוק סולת לימון/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או אינגליש קייק גדולה

(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

180 גר' סוכר לבן (כוס פחות 2 כפות)

120 גר' פיסטוקים טחונים לאבקה (קצת יותר מחצי כוס)

1/2 כוס (70 גר') קמח לבן

120 גר' סולת (1/2 כוס+2 כפות)

1.5 כפיות אבקת אפייה

מיץ מחצי לימון בינוני

85 גר' חמאה מומסת

1/4 כוס (50 גר') שמן קנולה

3 כפות יוגורט

לסירופ סוכר לימון:

1/4 כוס מים

1/4 כוס סוכר לבן

2 כפות מיץ לימון

לקישוט:

1/2 כוס פיסטוקים טחונים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 175 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר כשלוש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה

מוסיפים חמאה מומסת ושמן וממשיכים להקציף מעט,

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, סולת, אבקת פיסטוקים, אבקת אפייה, לימון ויוגורט

ומערבבים היטב

מעבירים לתבנית ואופים כ 35 דקות עד שהעוגה מזהיבה בחלקה העליון וקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

להכנת סירופ הסוכר:

מביאים לרתיחה בכלי קטן סוכר ומים, מורידים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 10 דקות עד להסמכה

מוסיפים לימון, ושופכים על העוגה מיד עם צאתה מהתנור.

מצננים מעט ומפזרים פיסטוקים טחונים מעל העוגה

מחלצים מהתבנית ומגישים.

את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב במקרר כשלושה ימים

**לפרווה המירו את החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה נוספת ואת היוגורט אפשר להמיר בקרם קוקוס, מיץ תפוזים

או שמנת צמחית.

Print Friendly, PDF & Email

66 Comments

אוהד ינואר 17, 2020 at 2:00 pm

נראה מעולה! לא רשום כמה קמח:)

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2020 at 2:07 pm

תיקנתי אוהד תודה!

Reply
סיון פברואר 3, 2021 at 5:36 pm

נראה מושלם
האם טפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2021 at 10:54 pm

בטח שאפשר

Reply
סיון אפריל 23, 2021 at 2:03 pm

היי, האם אפשר להשתמש במחית פיסטוק במקום אבקת פיסטוק?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:51 am

אפשר לשלב מחית פיסטוק כמה כפות בבלילת העוגה, זה ייתן תוצאה שונה לגמרי

Reply
גיל ינואר 17, 2020 at 4:35 pm

הי קרן, רק לוודא שאני מבין נכון…
כשאת רושמת מקציפים את הביצים עם הסוכר, הכוונה שמקציפים את הביצים בשלמותן ואין צורך להפריד חלבון?
תודה רבה על המתכון!!!

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2020 at 5:28 pm

הבנת נכון 🙂

Reply
נאוה ינואר 17, 2020 at 7:48 pm

הי קרן, האם ניתן להחליף את הסולת לקמח שקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2020 at 9:10 pm

אני מאמינה שכן
לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא

Reply
מיקה ינואר 22, 2020 at 10:44 am

הי קרן, אפשר להחליף את הקמח לשקדים?

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2020 at 11:44 am

אפשר באותה הכמות

Reply
גל ינואר 18, 2020 at 10:25 am

אין לי פיסטוקים אבל יש לי מחית/חמאת פיסטוק בצנצנת, האם אפשר להשתמש בזה? ואם כן כמה לשים?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 10:33 am

מחית לא יכולה להחליף במתכון את קמח הפיסטוק, אפשר להוסיף עוד קמח במקום וגם מחית פיסטוק , 2-3 כפות

Reply
GD ינואר 18, 2020 at 1:32 pm

תודה ❤

Reply
לילי ספטמבר 6, 2021 at 10:14 am

היי אני רוצה להכין לחג את העוגה
בשביל לעשות פרווה
מה את הכי ממליצה שיהיה דומה בטעם לחלבי
קרם קוקוס? שמנת צמחית או מיץ תפוזים?
ומה הכמויות שצריך לשים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 6, 2021 at 11:18 am

קם קוקוס או שמנת צמחית זה מעולה

Reply
עדי ינואר 18, 2020 at 10:15 am

היי קרן, אפשר לוותר על הלימון בבלילה? ולהוסיף חלווה/טחינה? אם כן.. מה הכמויות?
כבר אמרתי ואומר שוב… עוגת חלווה קינמון חוסלה כלא היתה חח (: תודה ושבת שלום

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 10:34 am

לא הייתי מוותרת על הלימון הוא כל כך מתאים בעוגה

Reply
קרן ינואר 18, 2020 at 1:45 pm

היי קרן, אפשר לטחון פיסטוקים לבד בבית בנינג'ה?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 2:30 pm

ברור, אני טוחנת במג׳ימיקס

Reply
מאיה ינואר 18, 2020 at 5:01 pm

היי קרן, נראה מצויין! אנסה בקרוב. האם השתמשת בפיסטוקים קלויים או טבעיים?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2020 at 5:03 pm

טבעיים, אחרת היה כתוב קלויים 🙂

Reply
Maayan ינואר 20, 2020 at 10:46 am

הי קרן
את מבטיחה ומקיימת! איזו מושלמת!
האם ניתן להחליף את הפיסטוקים הטחונים בשקדים טחונים?

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2020 at 12:10 pm

תודה מעיין, אפשר להחליף למרות שבעיניי היא כל כך מושלמת ככה.
אם תחליפי ספרי איך יצא

Reply
ישראל ינואר 21, 2020 at 9:54 am

היי קרן
רק מלקרוא את המתכון, אני מרגיש את הטעם המדהים של העוגה הזו.
אעשה אותה בשבת 🙂
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2020 at 10:38 am

תודה ישראל היא מעולה! אתה תהנה

Reply
מלכה ינואר 21, 2020 at 12:51 pm

שלום קרן,אפשר להשתמש בשמן קוקוס במקום חמאה? ,תודה

Reply
מלי ינואר 21, 2020 at 2:09 pm

הי, יש אפשרות במקום סולת לאפות רק עם קמח?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2020 at 3:54 pm

כן אבל היא לגמרי תאבד מהאיכות שלה, חבל

Reply
מרים מרץ 23, 2023 at 11:39 pm

מה אפשר במקום יוגורט? כדי שתהיה פרווה

Reply
מרים מרץ 23, 2023 at 11:41 pm

כתוב במתכון!!ֶמצאתי לא משנה חח

Reply
לילך ינואר 21, 2020 at 3:50 pm

היי קרן,
האם יעבוד עם פיסטוקים קלויים לא מומלחים?

Reply
קרן אגם ינואר 21, 2020 at 3:53 pm

מאמינה שכן

Reply
לילך ינואר 22, 2020 at 6:48 pm

חזרתי לספר שהכנתי את העוגה היום ויצאה עוגה מעולה במרקם הממכר בתבל. תודה על המתכון

Reply
אורית ינואר 12, 2021 at 1:04 pm

הי קרן, אפשר להוסיף לעוגה קוקוס טחון? אם כן על כמה היית ממליצה ? ואת הלימון אפשר להחליף בתפוז לדעתך ? תודה רבה

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 2:55 pm

לימון בתפוז זה אחלה, קוקוס בנסף ייגרום לה להיות מאוד יבשה. אפשר להמיר קמח לבן חלקית בקוקוס נניח 1/2 כוס

עמית אוקטובר 12, 2020 at 9:26 pm

היי קרן האם יש לך רעיון/ואם זה ישתלב בכלל
במקום המי סוכר לעשות ציפוי כלשהו של שוקולד לבן שירטיב את העוגה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 13, 2020 at 2:40 pm

פחות ממליצה כי העוג החייבת מי סוכר להרטיב את הסולת, את יכולה להפחית מחצית מכמות מי הסוכר ובנוסף לעשות מעל גלייז של שוקולד לבן

Reply
רותם ינואר 23, 2020 at 10:10 pm

היי קרן העוגה נראית מעולה.
מנסה כבר עכשיו שאלה רק:
נראה שלמעלה אחרי האפייה ציפית בפיסטוקים?
כי זה לא מופיע במתכון.
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2020 at 10:36 pm

נכון
פיסטוקים טחונים

Reply
ישראל ינואר 24, 2020 at 10:10 am

היי קרן
הכנתי את העוגה באינגליש קייק גדולה.
הקפדתי על כל ההנחיות.
אחרי 35 דקות העוגה הייתה חומה ויפה, הוצאתי לבדוק עם קיסם, העוגה מאד רטטה והקיסם יצא יבש.
הוספתי 5 דקות בתנור כך שסה"כ הייתה 40 דקות. הקיסם שוב יצא יבש.
העוגה נראתה מדהים, הוצאתי אותה, ותוך דקות היא שקעה מאד במרכזה.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה וסופ"ש נפלא

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2020 at 3:48 pm

ישראל
היא לא היתה אפויה מבפנים, אחרת אין לה סיבה לשקוע, להבא יותר זמן תנור
שמחה שבכל זאת יצאה טעימה

Reply
יוכבד ינואר 26, 2020 at 8:23 pm

הכנתי בגרסת הפרווה ויצא מושלםםםםם המתכונים שלך כאלה מדוייקים וטעימיםם
תודה לך❤️

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2020 at 10:35 pm

תודה איזה כייף

Reply
דינה פברואר 8, 2020 at 2:20 pm

הי קרן
אפשר להחליף את השמן בחמאה , מה היחס?
תודה דינה

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2020 at 3:28 pm

עוד 40 גר

Reply
יונת פברואר 9, 2020 at 7:27 pm

היי קרן, האם אפשר לשלב תותים בעוגה? יש לי קופסא שמתעייפת במקרר ונראה לי שילוב מתאים. מה דעתך?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2020 at 8:15 pm

יש מצב:-) את יכולה לחתוך אותם לחצאים ולהניח על הבלילה בתבנית

Reply
יונת פברואר 9, 2020 at 10:17 pm

מעולה. אעדכן איך יצא 🙂

Reply
ענת פברואר 13, 2020 at 5:32 pm

*יש לי מחית פיסטוק בבית, כדאי לשדרג איתה את העוגה או לוותר? ואם כן, באיזו כמות?
*במקום יוגורט כדאי להמיר בכמות נוספת של לימון לפרווה?
*בקישוט הכוונה לחצי כוס פיסטוקים טחונים לאבקה?
תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2020 at 5:48 pm

במקום יוגורט אפשר מיץ תפוזים, לא ניסיתי מחית פיסטוק אל יכולה להוסיף 2-3 כפות ולראות איך זה
הכוונה כמובן ל 1/2 כוס פיסטוקים טחונים, תוקן במתכון תודה

Reply
מירב אפריל 17, 2020 at 10:25 am

היי קרן, נגמר לי הסוכר הלבן.. האם סוכר חום גם יעבוד?
תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2020 at 12:04 pm

אין סיבה שלא

Reply
Danielle מאי 11, 2020 at 9:46 pm

היי קרן המהממת, אם אני מכינה את העוגה בגרסת הפרווה, כמה קרם קוקוס/ שמנת צמחית לשים? והאם יש בעיה כלשהי לאפות בתבנית קפיץ?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2020 at 10:26 pm

הי דניאל
איו בעיה בתבנית עם קפיץ, במקום חמאה אפשר 1/3 כוס שמן, במקום יוגורט 3 כפות של קרם קוקוס

Reply
מוטי אוגוסט 9, 2020 at 12:18 am

היי קרן,

נראה לי שעשיתי טעות בכמות הפיסטוק בעוגה, מבין עכשיו שקצת יותר מחצי כוס מתייחס למצבו לפני שנטחן לאבקה?
שמתי קצת יותר מחצי כוס פיסטוק טחון והוא לא הורגש מספיק בעוגה…הלימון והיוגורט הורגשו יותר
הקיצר, משהו התפספס אצלי הפעם..אבל אמשיך לנסות 🙂

תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 9, 2020 at 7:02 am

1/2 כוס וקצת פיסטוק טחון לאבקה
נשמע שעשית מה שצריך
מוזר ממש שלא הרגישו את טעמו
היא באמת עוגה מדהימה לא ברור לי מה השתבש אבל שווה לנסות שוב

Reply
ניצה יוני 8, 2021 at 3:04 pm

האם אפשר להכין בתבנית 24 ס״מ ?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2021 at 3:44 pm

כן העוגה תצא מעט נמוכה וזמן אפייה מתקצר

Reply
ענבר נוה יולי 30, 2021 at 4:46 pm

היי קרן 🙂
כמה טיפות מי ורדים בסירופ סוכר, יוסיפו לעוגה או שזה כבר יותר מידי טעמים?

Reply
שמרית מרץ 31, 2022 at 11:05 am

היי עוגה מהממת אפשר לעשות אותה גם לחולי סכרת נגיד עם ממתיק במקום סוכר?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2022 at 11:10 am

בוודאי

Reply
עליזה אוקטובר 2, 2022 at 8:50 am

עוד מתכון מעולה!!!!
עשיתי לחג.
במקום יוגורט שמתי דבש כדי לעשות אותה פרווה.
עשית מתוק להרבה אנשים.

Reply
נטע ינואר 6, 2023 at 12:22 pm

קרן זה נראה מושלם! האם יעבוד עם סולת מלאה במקום סולת רגילה?

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2023 at 7:21 am

לא ניסיתי מעולם סולת מלאה אז אני לא יודעת להגיד בודאות אבל בגלל שהעוגה ספוגה בסירופ אז נראה לי שכן יעבוד

Reply

Leave a Comment